|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Brombusiu oby jak najszybciej i najmniej bolesnie poszło |
|
|
|
#1022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć Kuleczki ![]() no to Brombi trzymamy za pomyslny i szybki rozwój akcji.A jeszcze wczoraj o 23 pisała, że już wszystko gotowe tylko jej maluszka brakuje do tego łóżeczka.To się posłuchał i wyłazi , kolejne posłuszne dziecko.
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
Cześc kochane
Brombusia - trzymam kciuki za was kochane. U mnie masakra mam już dosyć Wiktorka.Niechcę go już w brzuchu nosić bo cierpie przez niego okropnie.Kopie mnie po całym dole po jajnikach po picuni że aż krzyczę z bólu.Wczoraj niemiałam nospy.Misiu poszedł szukać gdzieś otwartej apteki bo tak wszystko mnie bolało.Leżałam i płakałam.bo boli mnie to okropnie jak Wiktor rękoma lub główką operuję przy samej picuni.To wcale niejest śmieszne bo ja okropnie cierpie wtedy jak on tak robi.Czasem pcha tą głowę że aż jajniki mnie bolą i myśle że to już bo promieniuje do kręgosłupa aż.Ale wzięłam na noc 2 nospy i mi przeszło. Idę po 9 do szpitala po wypis i tak odwiedzić koleżanke co z nią leżałam na sali.Teraz jem śniadanie i zaraz ubieram się i uciekam,później zajrze do was kochane.
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
nie no jak mogłam tego nie zauważyc??
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi
|
#1026 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() Kachula i Agusia - gratuluję 40 tygodnia -jak na razie jedyne, które wytrwałyście ![]() Cytat:
nie ma takiej opcji! Cytat:
jak na razie umówiłam się z Córką na 9, zobaczymy czy mnie posłucha A palce mnie nie bolą, tylko mam spuchnięte jak serdelki Cytat:
Cytat:
Ja osobiście myślę,że nie będę nastawiać budzika w nocy na karmienie ![]() Cytat:
![]() za szybki i sprawny poród ![]() o kurcze, no nieźle!!!!! A ja myślałam, że Kachula pierwsza wystartuje
|
|||||
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja chciałam tylko poinformowac,że Malinka czuje się dobrze była już dziś pod prysznicem,przewieźli ją na normalną salę,jest z nią połóżna do pomocy.Na razi esynusia widziała nie wiele.Brombusia trzymamy z Malinką
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1028 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie nadążam za tymi mamuśkami ![]() Brombusiu
|
||
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brombusiu, trzymam mooooocno kciuki, żeby poszło szybko i jak najmniej boleśnie ![]() A u mnie jak na razie spokój. Córa podskakuje od czasu do czasu. W nocy miałam tylko 2 spacery do wc, ale za to 3 razy obudziło mnie... drętwienie brzucha Ale rodzić jeszcze dziś nie zamierzam, bo muszę parę spraw pozałatwiać, samochód zatankować, zrobić kopie wszystkich dokumentów i zmienić dane w jednym papierze, o który się starałam kilka dni temu i w końcu dostałam. Okazało się, że w miejscu, gdzie powinny stać seria i numer dowodu osobistego, oni wpisali mój pesel No cóż, zdarza się ![]()
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio na SR położna mówiła żeby sprawdzic sobie czy wyniki grupy krwi mamy na aktualne nazwisko bo jeśli nie to trzeba zaktualizowac no chyba że mamy nr PESEL na tym badaniu. no i ja akurat nie mam a badanie robiłam jeszcze jak byłam przed zmianą nazwiska wiec muszę zrobic jeszcze raz. u Was też tak jest?
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze mówiąc to dla mnie jest trochę dziwne przeciez tak na dobrą sprawę to w dowodzie i tak widnieje nazwisko rodowe no ale cóż jak będę teraz u ginki to poproszę o skierowanie i zrobię to badanie jeszcze raz.jej ale u mnie dziś ładna pogoda nareszcie |
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas do porodu trzeba wziąć grupe krwi na oryginalnym papierku (mimo tego, ze na karcie ciazy mam wpisaną), akt małżeństwa i jesli wzielo sie slub to stary dowód
![]() W niektorych szpitalach to chyba jeszcze żądają ostatnich wynikow badan... Gucia przynajmniej Ty nas nie opuszczaj teraz, posiedz do terminu w dwupaku ![]() Powiem szczerze, ze co do Brombi to nie spodziewalam sie takiego obrotu sprawy ![]() I z tego co zauwazylam, duzo mamusiek rodzi conajmniej 2 tyg przed terminem u nas na watku
|
|
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie
wiem,zawracam głowę,ale chciałam prosic juz te mamusie,które urodziły o podzielenie się wrażeniami z porodu w wątkuTo tak w ramach pomocy i wparcia dla przerazonych pierworódek ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 będzie wszystkim przerażonym na pewno bardzo miło,bo wiem jak mnie kiedyś wparł ten wątek |
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtrącaj wtrącaj fajny watek, ale bede miala lekture
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba zatem mieć orginalny dokument wydany przez laboratorium. |
|
|
|
|
#1038 | ||
|
Zadomowienie
|
no wlasnie .. robilam wszystko zeby to bylo wczoraj ale malemu jak sie do nas nie spieszylo tak sie ciagle nie spieszy ![]() Cytat:
Dzisiaj Zaczynamy 40 tydzien (oby ich bylo juz jak najmniej )Cytat:
:PKurde dziewczyny ja juz chce urodziiic .. tak bym chciala tego szkraba malego przytulic Nudy dzisiaj od samego rana.. planow zero na dzisiejszy dzien.. hm a gdyby byl juz szkrabik to miala bym bynajmniej zajecie..:P
|
|
#1039 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cała lista porodowa nam się sypie i weź tu coś ustalaj Cytat:
U mnie noc masakryczna, coraz gorzej śpię niestety. Dzisiaj w planie leżenie i odpoczynek, ale nie narzekam, korzystam póki mogę. Ja mam pytanie do naszych kochanych mamuś karmiących. Jak u Was z dietą podczas karmienia, co wyeliminowałyście z diety? Czy jecie tak samo jak w ciąży?
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek ,ale Mi brzuszke twardnieje a potem znow miękki ale częsniej jest twardy ..wczoraj bolały Mnie jajniki ehh
![]() Dopiero zajadam śniadanko i kawusie ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1041 |
|
Rozeznanie
|
Brombi
i oby zdrowiutki maluszek był jak najszybciej przy swojej mamusi![]() a ja dziś nie mogę zacząć rodzić bo nam się samochód rano posypał... ![]() miłego dnia Mamusie
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że po zakupy do sklepu ![]() A z tymi grupami krwi i kartami ciąży to się trochę dziwię. To tak jakby powiedzieć, że ginekolog założył kartę ciąży, ale mógł się pomylić, że kobieta jest w ciąży. Nie rozumiem tego NFZtu za diabła i nawet zrozumieć nie chcę, bo takie szopki tam odchodzą... A właśnie. Kachula i Agusia. Gratulacje kolejnego tygodnia Teraz już bliżej niż dalej końca.U mnie notomiast dziś 39 tydzień
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-26 o 11:08 |
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednym słowem sami ze swoich lekarzy robia debili ![]() Gucia gratuluje 39ego tygodnia
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie, to oni robią debili ze wszystkich... zarówno lekarzy, jak i pacjentów
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Domi a Wy imienia jeszcze nie wybraliście? bo nie ma u Ciebie na liście żadnej propozycji
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie ma...imie spedza mi sen z powiek ![]() Tzn. mamy wybrane dwa, ale sama nie wiem jak nazwiemy bo jak nazwie tak to mi bedzie szkoda, ze nie to drugie i na odwrót. A imiona to Pola i Laura
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
DOmi Pola bardzooo ładne ,sama sie nad nim zastanawiałąm ale wkoncu bedzie chyba Domi
-sie zobaczy jeszcze jak sie dzidzie zobaczy
|
#1048 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Macierzynstwo jest piekne...ale chyba mi odbija powoli - moglabym caly dzien siedziec i patrzec na moje slonko... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie budzenie co 3-4 godz zdaje egzamin...wiem dlaczego maly placze, albo przynajmniej dlaczego nie-placze i moge lepiej mu pomoc...zawsze to cos... Cytat:
Jej, ja takie rzeczy o moim ![]() Brombi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A my dzisiaj mamy wielki dzien, bo....uwaga uwaga...André odpadl dzisiaj rano kikutek od pepuszka Co tez oznacza, ze bedziemy sie dzisiaj pierwszy raz kapali...
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
Brombi trzymam kciuki
kurcze a wczoraj jeszcze mówiła o swoim grubasku
|
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam w tym szpitalu dojśc doszłam ale z powrotem był problem.Okropnie się czułam zmęczona i ledwo co oddychałam.Wypis dopiero jutro mam odebrać po 13,dziś na marne poszłam ale cóż tak to bywa w szpitalach.Masakra.
Ja sie czuję w maiarę dobrze ale mały kopie jak szalony.Mam dosyć juz tej męki.I rzeczywiście co do brombi to też się niespodziewałam że tak szybko urodzi.Pierwsza odemnie he he jeju. Mam chęć na naleśniki z dzemem lub czekoladę kokosową lub biała lub z jakimś nadzieniem.Oszaleć można.Siedzę w domku i robie zupke sobie.Później się położe na godzinke. Wózek juz mam cały w piwnicy stoi naszykowany ale musimu go wziąśc do domku bo jednak tam nasiąknie tym smrodem piwnicznym. Dobra uciekam do kuchni.I mam białe upławy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

Brombusiu oby jak najszybciej i najmniej bolesnie poszło 

, kolejne posłuszne dziecko.

czy ktoras tez bola palce w konczynach gornych???

szczerze mówiąc to dla mnie jest trochę dziwne przeciez tak na dobrą sprawę to w dowodzie i tak widnieje nazwisko rodowe 

-sie zobaczy jeszcze jak sie dzidzie zobaczy