|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
o kurde jaki mały Filipek, Agusia święta racja, czym, że są długie cycem duży brzuch itp do takich skarbów jakie mamy
![]() ![]() ewelain nie stresuj się kobieto, nie ma sensu, nie ma co się nerwować i robić niemiłej atmosfery na wątku, w końcu jesteśmy tu po to, by sobie umilić czas, dowiedzieć się czegoś, podzielić naszymi spostrzeżeniami, czasem coś poradzić, jeśli ma się coś do powiedzenia w jakimś tam temacie. pakusia taka marylka to skarb, ja za niedługo będę miała pomoc na codzień w domu, ale mam wrażenie, że to nie będzie skarb ![]() ![]() marika ja miałam problem z promotorem, ponieważ najzwyczajniej w świecie olał mnie. Chodziłam do niego z pracą(wtedy się z tego cieszyłam)bo nigdy większych poprawek nie kazał robić, zatwierdzał większość, dał mi nawet gotową pracę z podobnym tematem na wzór, podczas gdy inni promotorzy odsyłali, on po po prostu zatwierdzał by mieć mnie z głowy. Praca gotowa oddałam recenzentowi, później miałam okazje pogadać z recenzentem już przed samą obroną, powiedział mi, że on by takiej pracy nigdy nie zatwierdził, dopóki nie było by zrobione na tip top. No ale na szczęście profesorzy to też ludzie i jakoś wybrnęłam(może też plusem było, że byłam jedyną broniącą się dziewczyną)no i 4 jest na dyplomie, szkoda, że nie 5, ale niestety średnia z indeksu nie była rewelacyjna ![]() ![]() eve ja czuje się pominięta, ale wybaczam..Z tż fajna sprawa, a co ten zakochany kolega na to?? Jeśli chodzi o wygląd, mój tż był zupełnie inny niż mój ówczesny ideał ![]() malutka i ja skorzystam z linka do NK, mogę, mogę ![]() ania ale chyba większość rozumie, że nie zawsze można odpisać, przeczytać wszystko od deski do deski, bo przecież mamy również inne obowiązki domowe, nie tylko wizaż ![]() mnie też było wczoraj przykro jak przeczytałam odp cinusiowej na moje pytanie, ale co zrobić ![]() ![]() A teraz witam, rozpisałam się trochę, ale brzdąc śpi więc mogę..a dziś mamy dzień lenistwa, leżymy cały dzień w łóżku z przerwa na spacerek. A i tż zmiękł już i próbuje mnie przekupić płaszczykiem, wczoraj byąłm twarda, ale tak chcę ten płaszczyk mieć ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-26 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
![]() spałam 1,5 godz ![]() najpierw dostałam gorączki cyc zrobił sie taaaki wielki w końcu mamie udało sie rozmasowac te grudy i po wypiciu połowy butelki syropu dla dzieci ![]() no i wstał Michał z taaaaaką buzia ![]() dopiero teraz usnął mi na rekach nie wiem co to ![]() ![]() iwciag nie ulegaj głupia! wiesz ze faceci jak psy ![]() ![]()
#3813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale już z cycuchami okej?? Wiesz, że to przez to, że się tak z moich wyśmiewałaś kobieto:P Może faktycznie coś zjadłaś co małemu nie odpowiada!? A i gdzie te fotki? a jeśli czujesz jeszcze w cycu kamienie czy gorączkę czy masz zaczerwieniony, to zrób tę sodę sobie na pewno nie zaszkodzi Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-26 o 07:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
Podejrzewałam jedzenie ale nie
Jadłam to co zwykle jem a to co z kapustą itp nie ruszałam, więc myślę że to chyba będą te 3 ![]() Wieczorem coś zgram ale ja jestem na 3 zdjęciach ![]() Fajną fotkę będę miała jak młodzi wywołają ![]() teraz idę mój sprzęt nowy obcykać, bo kupiłam Młodym prezent taki robot głównie ze względu na to że dziewczyna w ciąży jest. A dla dzieciaczków do zupek fajne to to Ale mi szkoda się go zrobiło i zostawiłam sobie ![]() i daliśmy pieniądze w końcu ![]() A ja dostałam płaszczyk ![]() Na wiosne szwagierka sobie zakupiła teraz jest w ciąży a że mi się podobał to mi sprezentowała ![]() ![]() ![]()
#3815 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i tak mi przyszlo do glowy ze moja tesciowa jest w Irlandii wlasnie -Maryla... haha a jej mąż tu ![]() ![]() Cytat:
![]() A byłas kiedys w zdunskiej?
![]() |
#3816 | ||||
Zakorzenienie
|
Kuba ma zadziorke
![]() ![]() Cytat:
nawet nie zartuj... ja i psiapsila z marylka??? no co ty!... kiedys mialysmy dobry kontakt... ja za bardzo ufna jestem... i okazalo sie ze wszystko co jej mowie wiedza wszyscy na okolo!! Cytat:
![]() tez nie mam nikogo kto by sie zajal malym na przypuscmy 2 h zebym mogla w spokoju cos robic... ale na szczescie Kuba nie jest bardzo wymagajacy i czesto bawi sie sam, wiec moge cos zrobic... Cytat:
pewnie ze wpadne poprasowac ![]() ![]() Cytat:
bidactwo ![]() no noc nie najciekawsza i wspolczuje cycuchow... nie wiem jak to smakuje ale wspolczuje ![]() a i dla Michasia ![]() ![]()
![]() |
#3817 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() pakusia to pooglądamy razem, wypijemy jakieś winko przy tym ![]() Pomoc w osobie teściowej ![]() a ten zadzirek to wrastający paznokieć czy jak? Iwo też miał przy dużym paznokciu u stópki czerwonego bąbla jak by i myślałam, ze to wrastający paznokiec. Nie bolało go to, ale ropka się chyba zbierała, zadzwoniłam do teściowej kazała moczyć stopę w ciepłych mydlinach, no i przemywać spirytusem. Może jeśli go to nie boli to Ty też tak spróbuj. Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-26 o 08:15 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3818 | |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Cytat:
![]() uwielbiam to nasze forum czytam ale nie zawsze odpisuje nieraz jest tego za dużo bo rano przeczytam chce odpisac ale dzieci nie pozwolą a wieczorem temat juz dawno nie aktualny 5 str dalej a czasem nie znam odpowiedzi zresztą to problem cinusiowej ze nie chce jej się 100 razy odpisywac na to samo inne dziewczyny nie narzekają ![]() Ty się nie wygłupiaj pisz z nami jedna osoba chyba Cię do tego nie zniechęciła ![]() Pakusia To teraz juz wiesz jak to jest mieć 2 dzieci ![]() Antek uwielbia patrzec na starszego brata jak wariuje lub układa coś z klocków piszczy na jego widok choć czasem mu się oberwie od braciszka ![]() Aguśka ![]() ![]() ![]() Przez tą zmiane czasu moim dzieciom pomieszało się w głowach Starszy wstawał o 6 to teraz wstaje o 5 ![]() ![]()
10.05.09 ANTOŚ jest już z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOCHAM CIĘ SYNECZKU ![]() Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-10-26 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Zakorzenienie
|
Pakusia to ja Ci tez pranie podrzuce
![]() Iwciag kochana ja od 4 lat nie pracuje i jestem na łasce tż ![]() a teraz to już w ogóle porażka, ale któraś tu laseczka mnie natchnęła na ten klub maluszka więc może, może ![]() A szwagierka dobra bo ja jej dużo ciuszków ciążowych dałam ![]() musiała odrobić ![]()
#3820 |
Zadomowienie
|
stop przemocy wątkowej! bo jak nie to
![]() ![]() Pakusia, kiedyś źle obcięłam paznokieć u ręki Małej i później pojawiło się zaczerwienienie i ropa - ale przyznaje się - wyrodna matka jestem i nic nie zrobiłam ![]() ![]() Caro ![]() ![]() ania, jak już się napaliłaś to wracaj, dziś Cię dostrzegam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() wpadłam napisać ze przeżyłam zjazd, skrytykowana przez prof z malarstwa i pochwalona przez prof z grafiki ![]() uciekam czytac co u Was, choc pewnie nigdy tego nie nadrobie ![]() aa Natanek ma 7 ząb ![]()
#3822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zawsze mi sie chce smiac jak szefowa do mnie przyjdzie bo sie robi impreza miedzynarodowa... bo moja byla szefowa to ruska... i mowi po rusku, troche po angielsku... ja po angielsku, polsku i troszke po rusku... denis po lotwesku (jego ojciec z lotwy) i po angielsku a najstarszy syn tylko po angielsku ![]() ![]() ![]() ![]() a z tz moja szefowa sie nie moze dogadac bo on nie zna wogole ruskiego a ona mowi kilka wyrazow po rusku i kilka po angielsku.. wiec mu tlumacze ![]() ![]() dawaj ! ![]() ![]()
![]() |
#3823 |
Wtajemniczenie
|
carolajna no właśnie zauważyłam, ze zainteresowałaś się tematem klubu.
Ja nie jestem nauczona być na łasce męża, bo zawsze jakoś sobie radziłam, bez jego większej pomocy, liceum sponsorowali mnie rodzice, studia już w zasadzie sama bo i stypendium i praca ale z drugiej strony to należy mi się chyba teraz korzystanie z jego kasy, w końcu to ja opiekuję się dzieckiem, piorę, gotuje, sprzątam(jak mam przerwę w wizażowaniu ![]() bercia Iwo ku mojemu zdziwieniu przestawił się automatem jak w zegareczku rumiankowa Ty chyba nie wyrodna matka a opanowana, ja to jestem panikara straszna GRATULUJEMY NATANKOWI ZĄBKA! pakusia to spróbuj może tymi mydlinami, albo przeczekaj o ile małego nie boli, może minie jak u rumiankowej Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-26 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak znajomi no i jak Twoje kontakty z nimi?? A jak Natanek znosi ząbkowanie? U mnie jest tragedia ![]() I dochodzi do tego rozwolnienie ![]() ![]() Pakusia a czym przemywałaś Małemu pępuszek? Bo może to się nada jeśli ci coś zostało
![]() |
#3825 |
Zadomowienie
|
gratulacje dla Natanka od bezzębnej Gosi
![]() i podłączam się do pytania o nowe znajomości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Zakorzenienie
|
hey kochane
![]() tz wczoraj wrocil wczesnie ![]() ![]() zamowilismy chinszczyzne a potem wybralismy sie do barraszkowa ![]() Bryan wczoraj sam nawet usnal ![]() pieknie ![]() agusia ale kruszynka, czemu Filip taki bialy??? moj jak wyszedl byl tylko lekko taki sinawy anulka hehe chcialam zeby wygladalo faaaaajnie ![]() kurokaize cholera 7 zebow ![]() z tyloma zabami to on moze juz biszkopty jesc ![]() ![]() mell odpisuje dopero teraz kochana ![]() Bryan wstaje kolo 8-9 daje mu cyca i tak na cycu jedzie do godziny 13 o tej dostaje obiadek, po jakis 2 h dostaje deserek.. potem znowy cycus, az do godziny 21 kiedy to przed samym snem , po kapieli dostaje kaszke ![]() ![]() obiadku i deserku je caly sloiczek czyli 2 takie sloiczki dzinnie musze miec ![]() aa no i dodam ze jak gdzies wychodzimy na dluzej no to godziny obiadku sie troche moga przestawic... ![]() ![]() aa deserku np wczoraj nie dalam bo nie chcial wolal cyc ![]() cinusiowa mam nadzieje ze sie na mnie nire gniewasz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Karolinko i jak podawalas gluten juz?
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-10-26 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
iwciag moge tanio podnajac fajne pomieszczenie więc musze sie zorientowac co i jak
![]() poiglot dzisiaj podam o 15 pierwszy raz ![]()
#3828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie za pozno??? mi mama mowila ze najlepiej podawac do poludnia... zeby spokojnie obserwowac reakcje... na wieczor nie jest polecane bo jakby go brzuszek zaczal bolec to cala noc sie bedziesz meczyc... a tak w ciagu dnia powinno mu przejasc
![]() |
#3829 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 | |
Zadomowienie
|
Zmiana czasu chyba zadzialala na mojego synka, spi dluzej niz zwykle...dzis spalismy do 8:30
![]() ![]() Lece do sklepu po jakies zakupy i skorzystac poki nie pada, do poozniej... Aguska no fajne sa takie fotki, ja nie mam takiej zaraz po, bo zapomnielismy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ania ja tez jestem sama, ale Jasko jest dosc grzecznym dzieckiem, wiadomo ma lepsze i gorsze dni, ale z reguly jest malo absorbujacy ![]() Fajnie, ze zajeci Ci podpasowaly, mi na razie nie chce sie robic nic wiecej, mam dwa kierunki i jak pomysle teraz o nauce to ![]() Ewelaina nie unos sie tu i nie pierdziel! To, ze cinusowa tak napisala to nie znaczy, ze wszystkie, a po drugie jak sie zna cinusowa to sie wie, ze potrafi posadzic do pionu, ale to kochana kobietka ![]() kuroikaze 7 zab ooo boziuuuuu, Jasko jeszcze nie ma zadnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milena, a tak po cichu... ![]() ![]() ![]() Malutka, mam nadzieję że malutki szybko wyjdzie z inkubatora ![]() ![]() Aguśka, dobrze idzie ![]() ![]() Rumiankowa, ![]() ![]() DORIS, i dobrze, niech faktycznie wytną tego paznokcia, ileż można się tak męczyć...Ja niedawno męczyłam się kilka dni bo też zaczął mi paznokieć z jednej strony wrastać, za głęboki go głupia wycinałam. Po paru dniach bóli jakoś go podcięłam i teraz strasznie uważam żeby nie obcinać za bardzo, ten ból był okropny, nie wyobrażam sobie co Ty przeżyłaś brrr. A TŻ masz kochanego, szczęściara ![]() Aljaka, oj biedactwa...mam nadzieję że Piotruś szybko wyzdrowieje ![]() Carolajna, cieszę się że TŻ wytrzymał tylko szkoda że nie potrafi bawić się bez alkoholu ![]() ![]() Kuroikaze, siódmy???? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | |
Zakorzenienie
|
Pakusia ty to mądra baba jesteś jednak, dam mu z deserkiem jak wstanie
![]() co do paznokcia to spokojnie, pilnuj żeby nie zabrudził i nie rozwalił tego bardziej, a tak naprawde to cięzko czyms posmarować bo trzeba mieć na uwadze ze dziecko to smarowanie zeżre ![]() iwciag ![]() gosik no zobaczymy jak to będzie, nie zapeszam, przepraszam ze tych zdjęc jeszcze nie ma ale ja teraz zabiegana byłam, dziś usiąde jak Michał da ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3833 |
Wtajemniczenie
|
superzabula mój Iwo tez jeszcze nie ma ząbka i nic jeszcze nie zapowiada żeby miał się pokazać, już się nie mogę doczekać tego zęborta, a z drugiej strony czytając co piszą dziewczyny boję się jak diabli jak mój mały będzie to przechodził
carolajna nie bede pokazywała się na forum z gołą c...a to takie fotki, wycięłam z foty tylko małego zrobił się wycinek no i wizaz nie chce tego przyjąć Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-26 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
Carolajna, nie ma problemu, ja czekam cierpliwie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Chcialam wam podziekowac za rady odnosnie ciemieniuszki ![]() Zmienilam szampon na Oilatum i po 3 dniach zniknela ![]() ![]() Ale mam znowu pytanko: Moja Wercia mocno ulewa-kilkakrotnie po kazdym jedzeniu i tak mysle czy nie kupic tego Nutritionu na ulewanie ![]() i kolejne pytanie jak wyglada jadlospis waszych dzieciaczkow chodzi mi o to w jakich odstepach czasu mleczko ,obiadki, deserki... ja chce dac Weronice jak skonczy wlasnie 3 mce na noc 1 lyzeczke kleiku kukurydzianego do mleczka
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-10-26 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Po naszym "romantycznym" weekendzie, dziś powrót do codzienności... "Romantycznym" a nie romantycznym, bo oczywiście sobota zakończyła się kłótnią i spaliśmy osobno ![]() Wiecie jak przykro mi się zrobiło, kiedy po nią przyjechaliśmy wczoraj wieczorem? Najpierw ja weszłam do pokoju, w którym była, wziełam ją na ręce, przytulałam i mówiłam do niej, a ona nic, jak by mnie nie było, jak bym była kimś obcym... Wszedł TŻ a ona do niego w jednej chwili zaczęła się śmiać, wyciągac ręce itp... Czasami sobie myślę, że dla moje dziecka ja jestem od obowiązków a tata od zabawy, więc mnie kocha przez to mniej ![]() Dobra, dobra, nie użalam się, idę spróbowac nadrobic zaległości...
![]() |
#3837 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o jedzonko, to nestety nie mamy jakiegoś planu dnia, staram się obiadek dać małemu tak po 14gdyż o12jemu zazwyczaj mleko, później jakiś deserek tak ok18(wcześniej tak o16butla), ale deserków nie daje codziennie. A i posiłek stały w postaci zupki czy jakiejś papki daję tylko raz do dnia, może pora zwiększyć o jeszcze jedną porcje? i do mleczka na noc dodaję 2 miarki kaszki ryżowej na180ml mleczka magducha jakieś bzdurki wypisujesz! mama mniej kochana-głuptasek!! fajnie, że weekend udany, a co do tżta to już stwierdziłyśmy chórem, że oni niestety mówią a dopiero później myślą Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-26 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Zadomowienie
|
Mamuńcie, rocznica udana.
![]() ![]() ![]() ![]() 1. Zrypana perspektywa, naprawdę, to mam długie, długie nogi. ![]() Dziś mój Małż jest w Olsztynie. ![]() ![]() ![]() ![]() 2, 3 i 4. Tort. Kiepskie fotki, wiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Zadomowienie
|
Idę Was poczytać.
![]() P.S. Co do mego zdjęcia, nie wyglądałam tak jak klocek, jak na ej fotce. Po prostu taka perspektywa i niekorzystne ustawienie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kto wie, moze to ta Maryla? Pakusia daj znac !!! A ja juz nie mieszkam od 11 lat... Przeprowadzilam sie do Torunia - to moje korzenie, a od prawie 5 lat siedze w Irlandii ![]() Cytat:
Cytat:
No i na koniec... Dzien Dobry !!! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.