Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-26, 11:25   #3511
Remmi
Rozeznanie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

mnie już tutaj coraz mniej dziwi
Jak miałam na 8 to jeszcze jeszcze, ale na 6???

I jak rozmowa poszla?
Remmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:25   #3512
lain
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ja byłam ostatnio u kuzynki i jej 2tygodniowej córeczki. Cudo!
Ja to chcę mieć jak najszybciej żeby dzieci nie miały potem starych rodziców
mnie dzieci w ogole nie ruszaja, wrecz przeciwnie... no, ale ja wychodze z zalozenia, ze to kwestia dojrzalosci do macierzynstwa... ja jeszcze nie dojrzalam chce jeszcze pobyc troche egoistka w zyciu i skupic sie na sobie, a wlasciwie to na sobie i TZcie
mysle, ze jak urodze w wieku 29 lat, a drugie moze jak bede miala 31 to nie bede stara matka moja mama mnie urodzila jak miala 28, a brata jak miala 31 i uwazam, ze jest idealnie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
a co Ty mnie tak ostatnio za kazde słówko lapiesz? Ale późneij zdjae się, że dopisałam, że jednak to nie glupi pomysł i że jak nam się będzie chcialo to pójdziemyJa wcale niegdy nie mówiłam, że koronkowa suknia jest be, nawet mialam zapisane koronkowe na kartce wśród tych, które chcialam przymierzyć, np. Relieve była cała koronkowa, więc nie wiem o co Ci chodzi z ta suknią. Co do mieszkania to nie wiem co za problem, tylko krowa zdania nie zmienia a uznalam, ze jak mamy miec salon aneksem, ktory będzie mały to bardziej ustawny jest osobny salon, jak będzie mnie stac na 50 metrowy salon z aneksem to na pewno kupię salon z aneksem, ale że póki co nas nie stać na taki wielki to skłaniam się ku osobnemu salonowi z czysto prkatycznych iestetycnych wzgledów.

poprostu sprawdzam siebie czy to z moja pamiecia cos nie tak ale jednak pamiec mam dobra
co do sukienki to owszem pisalas, ze koronkowa na pewno nie, bo dla Twojego TZa wygladaja jak firanki i sa be (wtedy wklejalas same takie satynowe blyszczace, ktore mi sie z kolei nie podobaja a potem jak kupilas koronkowa to powiedzialas, ze jednak fajne sa i TZowi tez sie spodobala

ale ja Ci nie wytykam, ze zmieniasz zdanie, ze to zle czy cos... stwierdzilam tylko fakt i tyle i to nawet calkiem dobrze, bo zmieniasz na to ktore ja mialam, a ja swoje zdanie uwazam za calkiem sluszne i racjonalne przeciez napisalam, ze tylko krowa zdania nie zmienia calm down

co do ciazy i najpiekniejszego okresu w zyciu... spotkalam w wakacje kolezanke, ktora urodzila 3 miesiace wczesniej... az mnie dreszcze przeszly jak sluchalam jej opowiesci o ciazy i porodzie... w skowronkach bynajmniej nie byla wiec roznie to bywa...
ja mam nadzieje, ze bede szczesliwa... wlasciwie to jestem pewna, ze bede szczesliwa tylko dopiero musze do tego dojrzec tak jak potrafie pokochac kazdego kotka na swiecie tak na 100% pokocham swoje dziecko (wiem, durne porownanie, ale tak czuje)
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:28   #3513
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

na nocna zmiane do farbyki czy co??
no co Ty, nocki odpadają i od razu zaznaczam, że nie chcę

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Jak miałam na 8 to jeszcze jeszcze, ale na 6???

I jak rozmowa poszla?
rozmowa jak rozmowa, pogadalam z nimi, sprawdzili mój angielski, testy porozwiązywałam i teraz czekam na telefon, standart

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:28   #3514
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
śmieszne jest dla mnie to co mówisz Moze od razu se zaadoptuj dziecko ja rozumiem dbac o siebie w czasie ciazy ale to co ty piszesz staja mi włosy na głowie Jak mozna napisac ze ze nie bedziesz szczesliwa widząc jak ci sie skóra na brzuchu naciąga kobieto tam sie nowe zycie tworzy a ta martwi sie o skórę W dzisiejszych czasach jest tyle specyfików ze w ciagu miesiaca bys doszła do siebie ale błagam nie pisz takich tekstów ze to nie jest wazny okres w zyciu kobiety o skórach itp kojarzy mi sie to z zimną i samolubną osobą

10000 razy lepiej sie to u ciebie czyta ze bedziesz aktywna fizycznie itp niz w wypowiedzi powyżej o nieszczesliwej kobiecie które sie brzuch naciąga

przepraszam ale drażnie mnie takie wypowiedzi typu" chyba żartujesz, że to najpiekniejszy okres w zyciu" Wiec lepiej zamknąc ten temat gdyz kazdy inaczej wazne momenty w zyciu przezywa My na pewno z TZ bedziemy bardzo szczesliwi i nie bedziemy myslec o boze jak ty bedziesz wygladac ile ty kg przytyjesz itp

a moze byś przystopowala z takimi tekstami o adopcji itp, bezczelna jesteśMam prawo miec takie podejście jakie mam i mam szczerze gdzies Twoje zdanie czy jestem zimna osobą, nie znasz mnie, więc mnie nie oceniaj. Mam zdanie jakie mam, tak jak Ci napisałam, jak Ciebie ma cieszyć to, że Ci będzie skóra zwisac to Twoje prawo i Twojego tż. Ja chce byc atrakcyjna i dla siebie i dla mojego tż. A jakbyś chciala wiedziec jak ktos ma skłonności to nawet najlepszy krem mu nie pomoże. Nie bede z Toba dyskutowac, bo jestes przykładem bezdzietnej matki polki wojowniczki a z takimi nie ma co podejmowac takich tematów
Stary 2009-10-26, 11:29   #3515
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja się porodu nie boję, bo mam wysoki próg bólu, obawiam się jednak tych 9-ciu miesięcy.. na pewno dla kobiety jest to niezapomniany okres, ale ja mam powazny problem z kregosłupem i boję się że bede musiała leżeć.. chociaz niby teraz są takie fajne gorsety dla ciężarnych kobiet to może nie będzie najgorzej

ja rozstępy na piersiach już mam, więc nie są one mi jakoś straszne TŻ kocha moje niedoskonałości i sądzę że jak urodzę mu dziecko to będzie kochał mnie równie mocno

sądzę że TŻ będzie wspaniałym ojcem jak już kiedyś myślelismy że jestem w ciązy to tak o mnie dbał, że w ciąży mogłabym byc non stop
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:30   #3516
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
ja biore pigulki od ponad 5 lat i jestem okazem zdrowia. NI(gdzie tez nie spotkalam sie z wiarygodnym źródlem mówiącym, ze pigułki prowadzą do bezplodności
każdy na nie reaguje indywidualnie. też mam koleżanki, ktore biorą od wielu lat i wszystko jest ok. jedna dluuugo brala, przestala jak chciala miec dziecko, urodzila i znow bierze i jest zdrowa jak ryba. mnie nie sluzyly i totalnie zrujnowaly mi gospodarkę hormonalną. leczę się już 1,5 roku i dopiero teraz jakiekolwiek efekty widzę. przez ponad rok wogóle nie miałam okresu

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:34   #3517
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
poprostu sprawdzam siebie czy to z moja pamiecia cos nie tak ale jednak pamiec mam dobra
co do sukienki to owszem pisalas, ze koronkowa na pewno nie, bo dla Twojego TZa wygladaja jak firanki i sa be (wtedy wklejalas same takie satynowe blyszczace, ktore mi sie z kolei nie podobaja a potem jak kupilas koronkowa to powiedzialas, ze jednak fajne sa i TZowi tez sie spodobala
na zdjęciach mu się koronkowe nie podobały i mówił, ze wygladają jak firanki, na mnie tez specjalnego wrażenia nie robiły, ale i tak chciałam przymierzyć. Poza tym pisałam, ze na mnie tz sie najabrdziej Lorna spodobała, wiec ni erozumiem po co mi tak wypominasz tekst o firance(nie pierwszy raz)I na pewni nie napisałam, ze kornkowa na pewno nie, bo nigdy nie mówiłam, ze napewno jakiejś sukni nie chce, bo mówiłam, że okaże się, ze jak przymierzę.

Cytat:
co do ciazy i najpiekniejszego okresu w zyciu... spotkalam w wakacje kolezanke, ktora urodzila 3 miesiace wczesniej... az mnie dreszcze przeszly jak sluchalam jej opowiesci o ciazy i porodzie... w skowronkach bynajmniej nie byla wiec roznie to bywa...
ja mam nadzieje, ze bede szczesliwa... wlasciwie to jestem pewna, ze bede szczesliwa tylko dopiero musze do tego dojrzec tak jak potrafie pokochac kazdego kotka na swiecie tak na 100% pokocham swoje dziecko (wiem, durne porownanie, ale tak czuje)
ja kocham pieski iwszystkie ziwerzątka i tak samo mówię, ze skoro tak kocham mojeog pieska to co dopiero dziecko
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
no co Ty, nocki odpadają i od razu zaznaczam, że nie chcę

rozmowa jak rozmowa, pogadalam z nimi, sprawdzili mój angielski, testy porozwiązywałam i teraz czekam na telefon, standart
a jak Ci dadzą pracę na 5 rano?

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-10-26 o 11:37
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:34   #3518
tancerka212
Zakorzenienie

hej matki polki nie kłóćcie się już hehe kto tam sobie chce mieć dziecko to niech sobie ma a kto chce być egoistyczny i poszaleć z mężem po śłubie to też jego sprawa i nikomu nic do tego
ja tam nie chcę dziecka narazie.. za parę dobrych lat się nad tym zacznę zastanawiać.. małe brzuszki u kobiet ciężarnych mi się podobają ale te kobiety pod koniec ciąży które ledwo co sie ruszają wzbudzają we mnie póki co niechęć do ciąży
z resztą ciąża to póki co dla mnie tak abstrakcyjny temat że nawet nie będę go dalej roztrząsac
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:35   #3519
can't be perfect
Wtajemniczenie

Nie rozumiem nagonki na somoę bo ja też zamierzam dbac o siebie w czasie ciązy.. bo ptrzeciez nie trzeba jeśc za dwóch tylko trzeba patrzec na to co się je i jeść przede wszytskim zdrowo, fajnie jest się smarować zwykłą oliwką do dzieci, która w żaden sposób nie zaszkodzi maluszkowi nie wiem jak z innymi zabiegami kosmetycznymi bo się nie orientuję

mariiasia ja kiedys oglądałm program na temat tabsów i pewien znany ginekolg powiedział że to są mity że tabletki prowadzą do tego że nie mozna mieć dzieci.. zawsze jak się coś złego dzieje to na poczatku zwala sie wine na tabsy..

ja przestałam brać tabsy żeby sprawdzić czy będę miała w terminie okres no i miałam więc z moim organizmem jest wszystko oki, wracam do nich przed slubem no i chciałam sprawdzic jak to bedzie z moim libido bo słysząłam że tabsy je obniżają.. g** prawda w moim przypadku

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2009-10-26 o 11:39
Stary 2009-10-26, 11:35   #3520
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
na pewni nie napisałam, ze kornkowa na pewno nie, bo nigdy nie mówiłam, ze napewno jakiejś sukni nie chce, bo mówiłam, że okaże się, ze jak przymierzę.
potwierdzam
Stary 2009-10-26, 11:37   #3521
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
no, to chyba nadrobilam troche mi zeszlo widzę wzmiankę dot. pigulek anty. hmm, kiedys bralam i szczerze załuję, bo tak mi zniszczyły zdrowie, że teraz nie wiadomo, czy będę mogła mieć dzieci. a dla mnie to prawdziwa tragedia! najtrudniejsza byla rozmowa z Tż na ten temat, ale na szczęscie to już poza mną.....
a co do kłotni, to jestem na topie, wczoraj mieliśmy małą awanturę, po czym się pogodziliśmy, a tż podsumował, że to przecież nawet nie kłotnia była tylko "takie tam" a dodam że kłótnia w poważnej sprawie była
słuchaj ale teraz bezpłodność się leczy, więc może już teraz się zainteresuj tym jeśli masz podstawy sądzić ze nie będziesz mogła mieć dzieci, które bardzo chcesz mieć. Mam znajomych którzy od wielu lat się starają, ale późno zaczeli się leczyc i nie wiadomo co z tego będzie, ale mam i takich co się leczyli ponad 3 lata i teraz mają dziewczynkę. Także głowa do góry, grunt to badania i robienie czegoś w tym kierunku.

Ultraradiola dzięki za pw
Tancerka, Szana dobra to będę Was pytac za m-c mi ten lek nie pomógł, a po 2 dniach muiałam go zmienić bo mnie uczulał i rumień się pojawił który potem 4 dni próbowałam zlikwidować

Samoa mam kilka kolezanek które po ciąży wyglądają lepiej niż przed, żadnych rozstępów, cellulitu. Grunt to profilaktyka, wcieranie tego i owego, gimnastyka. Wcale nie jest powiedziane że kobieta po ciąży zostanie gruba, z rozstępami, opadającymi piersiami itp, Dla mnie to mit, bo jak chce się wrócić do dawnej sylwetki to się wróci. A jak ktoś ma lenia i mu wszystko jedno to sie nie dziwię że zostają takie dziewczyny z kilkoma czy nawet kilkunastoma kg więcej. To wszystko zależy od osoby i jej chęci.

Robię pranie i jadę zaraz na zakupy,
Dzisiaj piekna pogodna w LBN

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:38   #3522
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
a moze byś przystopowala z takimi tekstami o adopcji itp, bezczelna jesteśMam prawo miec takie podejście jakie mam i mam szczerze gdzies Twoje zdanie czy jestem zimna osobą, nie znasz mnie, więc mnie nie oceniaj. Mam zdanie jakie mam, tak jak Ci napisałam, jak Ciebie ma cieszyć to, że Ci będzie skóra zwisac to Twoje prawo i Twojego tż. Ja chce byc atrakcyjna i dla siebie i dla mojego tż. A jakbyś chciala wiedziec jak ktos ma skłonności to nawet najlepszy krem mu nie pomoże. Nie bede z Toba dyskutowac, bo jestes przykładem bezdzietnej matki polki wojowniczki a z takimi nie ma co podejmowac takich tematów
Każda kobieta jest inna i ma różne podejścia do spraw ciąży i wychowania dziecka. I nie ma co o to się kłócić.

Prawda jest taka, że dużo zależy od dojrzałości i nastawienia samej kobiety do "tych" spraw - bo prawdą jest, że np. żaden krem nie pomoże w pełni przeciwdziałać niedoskonałościom itp itd., jedynie trzeba będzie się z pewnymi rzeczami pogodzić.
Czyli grunt to pozytywne nastawienie, a wszystko będzie dobrze . I wszystkim kobietkom tego życzę .
Remmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:41   #3523
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
a j auważam, że lepiej mieć starych rodzicow i fajnych niz młodych a glupich i klepiacych biedę My będziemy chcieli dzieci za jakieś 6-7 lat, czyli jak ja będę miala 28-29 lat a tż 32-33 lata. Uważam, że to odpowiedni wiek.

no to jak swiadomie zdecyduje się na dziecko za te 6-7 lat to zakładam, że będe pozytywnie nastaiwona
No to zależy kiedy się slub bierze Bo jak w moim przypadku w wieku 26 lat a tz będzie miał prawie 27 to moim zdaniem nie ma na co czekać

Cytat:
mnie dzieci w ogole nie ruszaja, wrecz przeciwnie... no, ale ja wychodze z zalozenia, ze to kwestia dojrzalosci do macierzynstwa... ja jeszcze nie dojrzalam chce jeszcze pobyc troche egoistka w zyciu i skupic sie na sobie, a wlasciwie to na sobie i TZcie
mysle, ze jak urodze w wieku 29 lat, a drugie moze jak bede miala 31 to nie bede stara matka moja mama mnie urodzila jak miala 28, a brata jak miala 31 i uwazam, ze jest idealnie
Moja mam urodziła mnie w ieku 29lat a siostrę w wieku 31 i też było ok Ja chcę 1-2 lata wcześniej jednak...

Tak tak. Mój instynkt macierzyński właśnie objawił się pełną gębą
Tylko jeszcze tż przekonać Żartuję. Jak nie bedzie chciał od razu to przecież go nie zmuszę nie?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:42   #3524
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja bym chciała w wieku 26-27 lat być w ciąy, czyli po ślubie będę miała trochę czasu żeby pozyc we dwoje
Stary 2009-10-26, 11:43   #3525
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
słuchaj ale teraz bezpłodność się leczy, więc może już teraz się zainteresuj tym jeśli masz podstawy sądzić ze nie będziesz mogła mieć dzieci, które bardzo chcesz mieć. Mam znajomych którzy od wielu lat się starają, ale późno zaczeli się leczyc i nie wiadomo co z tego będzie, ale mam i takich co się leczyli ponad 3 lata i teraz mają dziewczynkę. Także głowa do góry, grunt to badania i robienie czegoś w tym kierunku.
już teraz mniej to przeżywam, bo tż mnie bardzo wspiera leczę się i jak wspomniałam wyżej zaczynam widzieć powoli efekty. choć nie ukrywam, że to bardzo trudny temat i ciężka sprawa. na początku wogóle nie chciałam o tym rozmawiać, ale już jest lepiej. a właśnie takie przykłady jak ty wspomniałaś, że znajomi mieli taki problem a mają dziecko. to mi daje siłę.

dobra, trochę sie rozczuliłam nad sobą, więc zmieniam temat: mianowicie, przeglądam na necie ślubne fryzurki i nic mi się nie podoba chciałam coś oryginalnego, a chyba wyjdzie klasyka-kok. a powiedzcie mi, ile wcześniej trzeba się umawiać do fryzjerki, bo z tego co tu widze, to dużo PMek ma już ustalone

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-10-26, 11:47   #3526
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem ci tylko tyle załosne jest to co piszesz i smieszne i nie zycze sobie zebys mówiła mi ze jestem beszczelna tak cie po prostu odbieram a tak na margineisie skad mozesz wiedziec czy jestem bezdzietna ?? nie znasz mnie ale OK ZAMKNIJMY TEMAT ty masz swoje zdanie ja mam swoje i zadna nie bedzie tutaj udawadniac swoich racji i tyle To jest watek o pannach młodych a nie pannach młodych z piekła rodem M oze kiedys spotkamy sie na watku o mamach i wtedy bedziemy mogły gadac teraz teamt zamkniety

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:48   #3527
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość

ja przestałam brać tabsy żeby sprawdzić czy będę miała w terminie okres no i miałam więc z moim organizmem jest wszystko oki, wracam do nich przed slubem no i chciałam sprawdzic jak to bedzie z moim libido bo słysząłam że tabsy je obniżają.. g** prawda w moim przypadku

ja tez mam duże problemy z kręgosłupem. a co do tabletek i obniżania libido to ja mogę potwierdzić ze tak jest, sama biorę tabletki 6 lat więc coś o tym wiem i bywało różnie, czasami przez kilka m-cy w ogóle nic mi sie nie chciało, ale nie kataowałam mojego Tżta celibatem ale wiem że może byc to uciążliwe, bo juz sama nie wiedziałam co mam z tym zrobić i powiem Ci że szukałam odpowiedzi w internecie i osób z takim problemem jej mnóstwo Ale oczywiście każdy inaczej reaguje na tabletki, spadek libido jest jednym ze skutków ubocznych ich stosowania, dlatego przecież, i dzięki Bogu nie występuje u wszystkich. Ja już stosowałam 4 rodzaje tabletek w ciągu 6 lat

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-10-26, 11:52   #3528
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
już teraz mniej to przeżywam, bo tż mnie bardzo wspiera leczę się i jak wspomniałam wyżej zaczynam widzieć powoli efekty. choć nie ukrywam, że to bardzo trudny temat i ciężka sprawa. na początku wogóle nie chciałam o tym rozmawiać, ale już jest lepiej. a właśnie takie przykłady jak ty wspomniałaś, że znajomi mieli taki problem a mają dziecko. to mi daje siłę.

dobra, trochę sie rozczuliłam nad sobą, więc zmieniam temat: mianowicie, przeglądam na necie ślubne fryzurki i nic mi się nie podoba chciałam coś oryginalnego, a chyba wyjdzie klasyka-kok. a powiedzcie mi, ile wcześniej trzeba się umawiać do fryzjerki, bo z tego co tu widze, to dużo PMek ma już ustalone
Trzymamy kciuki

A co do fryzjerki to ja mam zamiar po nowym roku dopiero iść albo i później...nie sądzę żeby 9.10 był tak mega oblegany
Jak masz ślub we wrześniu to chyba też nie powinno być tak źle. No chyba że masz jakąś super obleganą fryzjerkę z terminami na rok przed
Stary 2009-10-26, 11:52   #3529
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
No to zależy kiedy się slub bierze Bo jak w moim przypadku w wieku 26 lat a tz będzie miał prawie 27 to moim zdaniem nie ma na co czekać
Ja bede miec 26 a moj TŻ 25, mysle ze to dobry wiek, skonczylismy studia, pracujemy, mamy mieszkanie i obydwoje tego chcemy - ja to bym chciala juz Zwłaszcza po tym co ostatnio przeszłam.
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:54   #3530
lain
Zakorzenienie

Cytat:
na zdjęciach mu się koronkowe nie podobały i mówił, ze wygladają jak firanki, na mnie tez specjalnego wrażenia nie robiły, ale i tak chciałam przymierzyć. Poza tym pisałam, ze na mnie tz sie najabrdziej Lorna spodobała, wiec ni erozumiem po co mi tak wypominasz tekst o firance(nie pierwszy raz)I na pewni nie napisałam, ze kornkowa na pewno nie, bo nigdy nie mówiłam, ze napewno jakiejś sukni nie chce, bo mówiłam, że okaże się, ze jak przymierzę.

spokojnie niczego ci nie wypominam tylko stwierdzilam, ze czesto zmieniasz zdanie i tyle
nie martw sie, nie jestes przez to jakas gorsza

co do tabletek to ja nie mam zadnych skutkow ubocznych libido jest jak najbardziej ok to chyba tez kwestia dobrania wlasciwych pigul

ja za reszte organizacji typu wizazysta, fryzjer itp wezme sie po targach (czyli po 14 listopada ) zobacze co tam bedzie ciekawego i podejme ostateczna decyzje
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:55   #3531
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Trzymamy kciuki

A co do fryzjerki to ja mam zamiar po nowym roku dopiero iść albo i później...nie sądzę żeby 9.10 był tak mega oblegany
Jak masz ślub we wrześniu to chyba też nie powinno być tak źle. No chyba że masz jakąś super obleganą fryzjerkę z terminami na rok przed
dziękuję
ja mam 25.09 więc też nie sądzę by było to konieczne iść już teraz ale tak wolę się upewnić, niż żeby potem się okazało, że muszę się czesać sama

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-10-26, 11:56   #3532
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

to fajnie że się leczysz, mam nadzieję że wszystko pójdzie po Twojej myśli, trzeba miec nadzieję i myśleć pozytywnie, to dużo daje. Nie będę dalej ciągnać tematu bo widzę że to bolesna sprawa. Trzymam za Was mocno kciuki żeby się udało

co do fryzjera to ja nie mam pojęcia, jakoś mi się nic nie chce załatwiać w tej i innych sprawach, ale można teraz nawet z ciekawości zapytać czy u kosmetyczki czy fryzjera są już terminy poumawiane na przyszły rok to będziesz wiedziała co masz robić. Moja fryzjerka która np. robi mi kolor radzi mi się zapisywać koło maja, bo wtedy będzie wiedziała kiedy ma urlop, ale ostatnio jak bylam to mówiła że już jedna klientka pytała o czerwiec przyszłego roku to nie wiedziała co jej powiedziec bo nawet kalendarza nie miała

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-10-26, 11:57   #3533
Martoolka87
Zakorzenienie

Ale się produkujecie od rana

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ma któraś z Was suwaczek na pulpicie?
On jakiś mały jest czy raczej duży?
Można sobie wybrać rozmiar. Mój jest mały. O taki: http://www.suwaczek.pl/cache/a5f001179f.png

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Chyba sobie soczewki źle włożyłam. Tzn. ostatnio chyba pomyliłam nakrętki, bo jakoś niewyraźnie widzę na jedno oko. A mam różne dioptrie na każdym oku. Masakra a już mi się przemieniać nie chce ale chyba będę musiała, bo na jakiś słup wejdę.
Ja mam niewielką różnicę między lewym a prawym okiem (0,25 dioptrii) i kiedyś tak się zakręciłam, że już sama nie wiedziałam która ma iść na które oko i chyba z 5 razy je przekładałam zanim się zdecydowałam jak mam je włożyć

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
niedobrze mi
Pewnie z nerwów

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

Juz nawet urodzila
Nooo... synka mają

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Chociaż ja odpadam na samą myśl o tym że miałabym przez 9 m-cy mieć wielki brzuch, a jak już myśle o rodzeniu i o bólu jaki się może z tym wiązać to od razu mi się odechciewa dziecka
eee tam wielki brzuch to się ma przez ostatnie 3 miesiące, przecież nie wywala go tak od razu

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
hehe czemu rok temu ten czas tak nie pędził tylko się wlókł niemiłosiernie jak nie miałyśmy co robić hehe a teraz to tak leci ten suwaczek=rumak do przodu że ja za nim nie nadążam
O ja właśnie sobie dziś pomyślałam, że ktoś mógłby trochę spowolnić tą moją młodą parę zasuwającą do obrączek
Już mi zleźli z 10 i włażą na 9

Cytat:
p.s. ostatnio mam dylemat slubny--> tipsy czy naturalne paznokcie???
Ja chciałam naturalne, ale moje mają skłonności do łamania się w najmniej odpowiednim momencie Jest taka opcja, żeby na swoje nałożyć żel, bez mocnego piłowania płytki i chyba się na to zdecyduję, bo jakby mi się dzień przed ślubem jakiś złamał to bym chyba

Moja kumpela sobie kilka dni przed ślubem przytrzasnęła palec i na fotkach widać, że jeden pazur ma fioletowy

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
sądzę że TŻ będzie wspaniałym ojcem jak już kiedyś myślelismy że jestem w ciązy to tak o mnie dbał, że w ciąży mogłabym byc non stop
Oooo i to jest dobre podejście... trzeba wyszukiwać plusy tej sytuacji. Ja znalazłam kilka: ludzie są dla ciężarnych milsi, ustępują im miejsca w autobusie, wszelkie humorki można wytłumaczyć ciążą, można zabronić innym palenia przy sobie (w każdym razie skuteczniej niż jak się nie jest w ciąży), no i TŻcik spełniający wszelkie zachcianki
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:57   #3534
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiele ludzi ma takie problemy i sie im udaje, musisz myslec pozytywnie
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:57   #3535
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
co do tabletek to ja nie mam zadnych skutkow ubocznych libido jest jak najbardziej ok to chyba tez kwestia dobrania wlasciwych pigul
ja po jednych rzucałam szklankami, nic mi się nie chciało i wszytko mnie bolało po drugich byłam jak nowo narodzona
Stary 2009-10-26, 12:00   #3536
certina4
Wtajemniczenie

a w ogóle fajnie Wam że te targi macie jakoś wcześniej. U nas są dopiero 5-6 grudzień, a do tego czasu chciałabym mieć klepniętego fotografa bo już jest słabo z terminami, a jakby były targi teraz to miałabym dużą wiedzę na temat foto i mogłabym już podpisac umowe i mieć święty spokój

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Martoolka wiem że nie przez 9 m-cy tak ogólnie napisałam chociaż u niektórych dziewczyn brzuszek widać już bardzo szybko, a u niektórych długo, długo nic a potem tylko troszeczkę widać

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-10-26, 12:02   #3537
tancerka212
Zakorzenienie

ja na targi to chyba mogłabym iść tylko po to żeby sobie sukienki z 2010 roku pooglądać hehehe

oglądałam wczoraj kolekcję 2010 Annais Bridal- suknie piękne ale nie zamienię mojej Kate na żadną z nich
ciekawe jakie sa ich ceny.. chyba nie chcę wiedzieć hehehe

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-10-26 o 12:08
Stary 2009-10-26, 12:06   #3538
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Ja chciałam naturalne, ale moje mają skłonności do łamania się w najmniej odpowiednim momencie Jest taka opcja, żeby na swoje nałożyć żel, bez mocnego piłowania płytki i chyba się na to zdecyduję, bo jakby mi się dzień przed ślubem jakiś złamał to bym chyba

Moja kumpela sobie kilka dni przed ślubem przytrzasnęła palec i na fotkach widać, że jeden pazur ma fioletowy
dokładnie, moje tak samo. wtedy co nie trzeba to ryp! i złamany ale z tym żelem to dobry pomysł, też się nad tym zastanawialam. nad tipsami myslalam, ale szkoda mi niszczyć moje paznokcie, bo na prawdę mam ładne i zadbane, gdyby tylko były twardsze

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-10-26, 12:10   #3539
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, moje tak samo. wtedy co nie trzeba to ryp! i złamany ale z tym żelem to dobry pomysł, też się nad tym zastanawialam. nad tipsami myslalam, ale szkoda mi niszczyć moje paznokcie, bo na prawdę mam ładne i zadbane, gdyby tylko były twardsze
No to właśnie ten żel tak fajnie je utwardzi. I tak sobie myślę, że chyba nie będę ściągać tego żelu po ślubie, żeby nie zniszczyć pazurów, tylko poczekam aż mi same odrosną i będę systematycznie obcinać. To nic, że przez jakiś czas będę wyglądać jak babol
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 12:10   #3540
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Co za wstrętne babsko. W końcu to mój slub i mój pomysł na fryzurkę. Ona może jedynie doradzić. Brrr

Mnie czesze kuzynka więc ceną sie nie martwię. Próbną zrobię w ramach jakiejś imprezy rodzinnej typu komunia mojego brata. Pazury zrobi mi koleżanka tez po znajomości a make-up kuzynka. Zawsze na wesela mi robiłą i cała noc wytrzymał to myślę, że mój ślubny też wytrzyma. a jak nie to będzie na miejscu i poprawi
Też sobei tak o niej pomyślałam, nie dość, ze mnei skasuje niewiadomo ile, co cena OD 80 zł... to jeszcze nie będę miała słwoa do powiedzenia dlatego tej Pani powiedziałam nie i utwierdziłam się w wyborze

PS: Widzę, ze swoją krótką wzmianką o dzieciach wzbudziłam burzliwą dyskusję i nawet sprzeczki cholerka, ale mam "siłę"

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-26 o 12:17
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości