|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Czasami ludzie używają swojego drugiego imienia bo podoba im sie bardziej niż drugie. ja własnie zamówiłam kocyk na allegro - wreszcie. i dokupiłam jeszcze pare rzeczy, których mi brakowało i lista prawie zamknieta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak bedzie to jedno to wtedy na drugie damy wlansie to drugie i ja jestem jakos bardziej za Pola Laura a potem nachodzi mnie na odwrót ![]() a jesli mialoby byc glosowanie to pewnie tylko moja mama by brała udzial ![]() ![]() o matko jakby u Tz mieli mi wybierac imie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Raczkowanie
|
Brombusiu kochana, z calych sił trzymamy kciuki za Ciebie i Maluszka
![]()
#1055 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
pare dni mnie tu nie bylo a tu tyle rozpakowań. Niestety raczej nie zdąze was nadrobic dlatego ogólnie piszę iż gratuluję serdecznie wszystkim rozpakowanym mamusiom i życze dużo zdrówka ![]() ![]() ![]() ![]() Brombusiutrzymię bardzo mocno kciuki oby poszło z górki i jak najszybciej. Dawaj nam tu znaki. Szczerze mówiąc wydaje mi się że Brombusia jest już po wszystkim ![]() ojej ale sie zaczeło tu dziać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zadomowienie
|
BROMBUSIA trzymamy za ciebie i lekki poród
![]() wklejam wam kochane pościel od teściowej i łóżeczko dla niuni ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Kierowca od 25 listopada 2013 ![]() Edytowane przez martaN23 Czas edycji: 2009-10-26 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Brombi ![]() ![]() ![]() Kachula i Agusia gratuluję 40 tygodni! ![]() Gucia gratuluję 39 tygodni! ![]() Marta to się teściowa postarała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
BROMBI - KCIUKI ZACIŚNIĘTE !!! Jak nałatwiejszego porodu i cudownego dzieciaczka!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1059 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście trzymamy kciuki i to mocno. Ale dogralas te zakupy - co do minuty ![]() Cytat:
A pierworodki podobno częściej przenoszą, niż wczesniej i badź tu mądry... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I doslownie spędza mi to sen z powiek. juz sama nie wiem co mi się bardziej podoba tradycyjne czy nowoczesne, oryginalne czy popularne ![]() W sobote dałam Tż książeczkę z imionami, zeby zrobil listę i wiecie jakiego oryginala m.in wynalazł??Boryslaw... ![]() Ja mam listę 5-ciu i codziennie innego faworyta ![]() Domi, oba imionka mi sie podobaja, Pola jest bardzo krotkie, Laura dluższe - sprawdź moze ktore lepiej brzmi z nazwiskiem. Jeśli macie dluższe nazwisko weź Pole, jesli krotsze Laure. I ogolnie jak brzmi razem? Mi sie chyba Laura tyćko bardziej podoba. A Malinka to tez jeszcze nie ma imienia dla swojego Kubicy czy bedzie Robert?
![]() |
#1060 |
Raczkowanie
|
widze, ze watek powoli zmienia sie z poczekalni na odchowalnie
![]() ![]() fajnie, ze tu coraz wiecej dzieciaczkow juz i ze wszytskie nowe mamy takie dzielne. teraz 3mamy kciuki za Brombi! |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Całkiem niedawno trafiłam na ten wątek i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojej społeczności mam i przyszłych mam listopadowo - grudniowych 2009. Termin porodu mam wyznaczony na 6 grudnia 2009 i chociaż to moje drugie dziecko to odczuwam większą panikę! A dodatkowo mam ogromny problem z imieniem dla dziewczynki. Dopiero niedawno dzidziuś pokazał swoją płeć i panikuję, bo nie mozemy dojść do porozumienia z mężem i starszą córeczką (5 lat) co do imienia . Każdy ma swoje, ale ostatnio tu gdzieś czytałam o imieniu POLA i strrrrrrraaaaaasznniiiie mi się spodobało. A co sądzicie o imieniu Anita (propozycja męża) a nadmieniam, że starsza córka ma imię Luiza (jedyne imię przy którym 5 lat temu postawiliśmy z mężem "+") i dzis nie żałuję, bo mała bardzo lubi to imię z racji, że jest jedyną o takim imieniu w przedszkolu. DLa chłopaka wybraliśmy imię Olgierd, ale będzie dziewczynka, więc musimy zmienić opcję. Moja ciotka proponuje Charlota, ale to nie polskie imię i takie nie bardzo mi sie podoba, ja rozmyślałam nad imieniem Michalina. Jak sie WAm podobają te imiona poradźcie coś! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a stary dowód to Ty mogłaś wyrzucić do kosza przecież, a na nowym jest wpisane nazwisko panieńskie! normalnie same absurdy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję 39 tygodnia ![]() Cytat:
![]() a mi się coś bardziej pasuje Pola Laura -taka kolejność ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja właśnie dzwoniłam do laboratorium i żadnej bakterii w pochwie nie ma, więc mogę iść rodzić ![]() I przyszła jeszcze torba do wózka ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Rozeznanie
|
Mariola witamy!
Widzę, że stawiacie na oryginalne imiona. A więc jak dla mnie to Charlota zdecydowanie nie, Anita tak średnio, a Pola i Michalina bardzo ładne. U nas też ostatecznego wyboru imienia jeszcze nie ma. Na razie jest Kubuś, Mikołaj, Franek (to są te co zarówno mi i Tż się podobają). Ja jeszcze biorę pod uwagę: Dominik, Kamil, Mateusz, Tymek. Kubus mi się najbardziej podoba, ale jedyny minus tego imienia jest taki, że jest bardzo popularne. A jaka jest Twoja 5 imion Konspi? Ela Już wiesz co wygrałas w "M jak mama"? I tak w ogóle to Kachula się dzisiaj jeszcze nie odzywała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zadomowienie
|
Mariola - Witaj
![]() Mi się bardzo podoba imię Michalina ![]() ![]() Anita - hm.... ![]() Charlota - jak dla mnie to odpada Pola- bardzo fajne ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- nie wiem co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak!!!Zdjecia miala zrobic komody ,łozeczka i pokoju to jej sie nie chcialo i porodówka sie wymigała ![]() ![]() A tak powaznie to BROMBUS OGROMNE KCIUKASY TRZYMAM!!!! Ja mialam byc zaraz po Brombi wiec co...teraz ja...???ja juz moge ale dopiero w piatek Kamilus jestem jestem
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Charlota, Anita i Michalina nie w moim "typie". A imie Pola to mi sie spodobalo ![]() mi tez bardziej ![]() a jaki masz model wozka, bo nie pamietam? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Domi kibicuje Poli Laurze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny!!!
Dziś zaproponuję mężowi imię POLA, a później wam napiszę o efektach "negocjacji". Ale będę też szukać dalej. Od jutra zaczynam powoli pakować torbę - co prawda to 33 tydzień - czyżbym panikowała???? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to Charlota odpada zupełnie za to Pola bardzo mi sie podoba.Michalinka tez ładne ale Pola bardziej mi sie podoba
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie nie bylo mnie 2 dni i tyle zaleglosci
![]() Niedziele z Tz postanowilismy spedzisc tylko we dwoje dlatego kompa nawet nie wlanczalam a dzis mielismy pelno spraw do zalatwienia i tak zeszlo. Postaram sie was nadrobic ![]() Ogromne gratulacje dla ALOY- garulacje córeczki ![]() Gratki tez dla MALINY - gratulacje syneczka ![]() Mariola witaj wsrod nas ![]() To chyba tyle co zdazylam na szybko zauwazyc ![]() Ja czuje sie dobrze Kamilka strasznie kopie, żebra bola okropnie ale da sie wytrzymac ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Brombusia trzymam kciuki za szybki i bezbolesny porod ![]() ![]() ![]() ![]()
#1071 |
Zakorzenienie
|
Napisalam do Brombi ale poki co ma wyłaczony telefon,jak tylko mi cos napisze to dam znac
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie w szpitalu kazali wylaczyc telefon, u nas tak samo mamy miec wylaczony... ![]() Jak cos napisze to daj nam szybciutko znac ![]() Kurcze zaczynam sie stresowac brakiem wózka... sadze, ze grudzien na kupienie to bedzie za późno, bo pewnie i tak trzeba bedzie na niego poczekac troche...Brombi czekala 6 tygodni, a mi 7 do porodu zostalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi to nie ma na co czekac tylko decyduj sie w koncu i kupuj U nas polozna mowila ze mazna miec wlaczony ale czasami polozne kaza wyłaczyc,chyba od poloznych zalezy nie wiem.... A pewnie ze dam znac jak tylko napisze
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 |
Zadomowienie
|
czeeeść mamusie
![]() Gratuluje rozpakowanym, ale Wam zazdroszczę!!! ![]() Hmmm, tak probuje za wami nadążyć i probuje i ciagle nie daje rady, gaduły.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Rozeznanie
|
A ja wczoraj trafiłam do szpitala z zatruciem i zostawili mnie na noc, żeby mnie nawadniać i pilnować, mimo, że chciałam zwiać do domu. Lekarz mi powiedział, że zachowuję się nieodpowiedzialnie wiec przestałam sie buntować i zostałam w szpitalu. Ale nigdy wiecej!!!!!
![]() Współczuje tym, co były w tych przybytkach dłużej. Oczywiście najserdeczniejsze gratulacje dla Aloy i Malinki!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Brombi oddychaj, oddychaj!!!!!!!! I trzymaj się dzielnie!!!!! ![]() Olalicious ja też mam czasem takie myśli i obawy, czasem dopadaja mnie z taka siłą, że dziwie się sama sobie, że mogę tak mysleć. Ja mam na głowie teraz pracę mgr, której raczej nie obronię do lutego i będę miała też rok w plecy. A rodzinka z "troską" upomina mnie, żebym napisała w koncu tą pracę, bo potem to juz nie będę miała czasu i wkurza mnie to! Nie martw się, nie masz pewności jak będzie wyglądało Twoje życie z Maleństwem. Wiadomo tylko na pewno, że damy sobie radę i wszystko osiagniemy!
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-10-26 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sexi jak trzeba to trzeba ja naszczescie nie musialam ani razu byc w szpitalu ale zobacz inne dziewczyny,pol ciazy przelezaly albo i wiecej wiec wszystko dla dobra maluszka,wiem ze to ciezko tak ale musisz myslec o dziecku
||
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u nas kaza komorki wylaczac poniewaz obok sa sale z respiratorami, te z ktg i to podobno wtedy zaklocenia w badaniach sa... Cytat:
A ja zrobilam sobie placki ziemniaczane, tarłam na duzych oczkach bo to szybko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja ostatnio sie wycwanilam i wrzucam ziemniaki do sokowirowki a pozniej wszystko łacze razem i nie ma problemu bo zawsze sobie opuszki pozdzierałam jak na tarce tarłam Wiecie co mamusie ja jak przeczytalam ze Brombi wody odeszły to juz tak sie troszke przestraszylam ze teraz to i ja juz moge w kazdej chwili bo przeciez termin mialam szybciej niz Brombi i to o tydzien
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mozliwe, ze Brombi własnie prze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No poki co telefon ma caly czas wylaczony bo nie dostalam jeszcze raportu ze sms doszedl wiec kto wie moze faktycznie prze,mam nadzieje ze dali jej to znieczulenie i sie nie meczy bo to juz by było 11 godzin od momentu jak pisala jakos o 4 w nocy ze jej wody odeszły
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.