Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-26, 12:19   #4321
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Ksiezniczko a chcesz isc na UŁ? Ja zaczelam wlasnie od pazdziernika tutaj studia, tlyko na dziennych. I nawet na dziennych podobno nie jest trudno, naprawde A uniwerek łódzki też renomę posiada, może to nie to samo co UŁ czy UJ ale jest chyba 6 w rankingu i pnie sie do gory Ja sama jeszcze dokladnie nie wiem jak jest bo to moj 3 tydzien, ale mam na pierwszym roku malo godzin Trzymaj sie i zycze samych udanych decyzji i sukcesow
dzięki dzienne nie wchodzą w grę, tylko zaoczne. W Toruniu mam życie z Tżtem, mieszkanie i wszystko. Także na pewno nie na dzienne.
A co studiujesz?
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 12:30   #4322
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
shpilcia a nie wiesz gdzie ta dziewczytna kupiła ten dwupak ziaji med?
nie mam pojęcia, ale zdjecie dodała w weekend luknij na wątek na pewno Ci odpowie zdjecie nie jest wyraźne ale z tego co widzę jest krem redukujący zaczerwienienia i krem do cery potradzikowej redukujący przebarwienia, moze są też inne zestawy
Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Mam wspaniałych rodziców i dokładnie tak będzie jak mówisz, tylko mam takie poczucie że ich zawiodę

To nie takie osobiste, chodzi o zmianę studiów.
Jestem tu w Toruniu na dziennych i już Wam coś wspominałam, że zaczęło się strasznie I nie mam już siły na tych wrednych wykładowców i ćwiczeniowców Nie chcę w kółko tego stresu przeżywać, w dodatku obawiając się, że mnie na czymś uwalą. A nie mogę mieć nic w plecy, bo za rok po ślubie planowaliśmy z Tżtem zamieszkać już w Płocku. Planowo na 5 roku mielibyśmy malutko zajeć, w zasadzie samo seminarium mgr, więc można to zrealizować. A jak coś obleję, to już się nie uda
Mam koleżankę, co studiowała ze mną licencjat w Toruniu na dziennych, a potem na magisterkę poszła na zaoczne do Łodzi.
Mówi, że jest banalnie że mają na mgr rzeczy, które mieliśmy na 1 roku licencjatu.
Można się jeszcze przenieść i zdecydowałam się to zrobić. Tylko, że to dużo zmienia. Szkoda mi będzie się rozstać ze znajomymi Będę musiała znaleźć jakąś pracę i nie wiem, czy się uda.
No i martwię się tymi rodzicami, bo na pewno by woleli żebym została na dziennych
Jesteś juz dorosła i to jest Twój wybór, to zależy czego oczekujesz po tej magisterce czy łatwych studiów czy porządnej wiedzy. Niestety czasem wykładowcy są nie do zniesienia Po drugie nie warto abyś szarpała sobie nerwy, lepiej abyś studiowała z przyjemnością życze podjecia dobrego wyboru. A rodziców nie zawiedziesz, ważne że studiujesz dalej, zapewne dla nich osiągnęłaś juz bardzo dużo

U mnie na studiach już zaczyna się hardcore , dodatkowo zostawiłam w sali laboratoryjnej zeszyt ze wszystkimi notatkami i nie wiem czy go odzyskam
Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
Ja się wzięłam do roboty i pod młotek idą lakiery (18 sztuk chybaI i tona innych kosmetyków. No i wyślę dziewczynom zdjęcia o które prosiły
tak na fotosy czekamy
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 12:39   #4323
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia, ale zdjecie dodała w weekend luknij na wątek na pewno Ci odpowie zdjecie nie jest wyraźne ale z tego co widzę jest krem redukujący zaczerwienienia i krem do cery potradzikowej redukujący przebarwienia, moze są też inne zestawy

Jesteś juz dorosła i to jest Twój wybór, to zależy czego oczekujesz po tej magisterce czy łatwych studiów czy porządnej wiedzy. Niestety czasem wykładowcy są nie do zniesienia Po drugie nie warto abyś szarpała sobie nerwy, lepiej abyś studiowała z przyjemnością życze podjecia dobrego wyboru. A rodziców nie zawiedziesz, ważne że studiujesz dalej, zapewne dla nich osiągnęłaś juz bardzo dużo

U mnie na studiach już zaczyna się hardcore , dodatkowo zostawiłam w sali laboratoryjnej zeszyt ze wszystkimi notatkami i nie wiem czy go odzyskam

tak na fotosy czekamy
To nie jest tak, że oczekuję łatwych studiów czy porządnej wiedzy
To, co teraz jest w Toruniu nigdy kompletnie mi się nie przyda, nigdy tego nie wykorzystam w pracy zawodowej (chcę być nauczycielem ) nawet pracując z wybitnymi geniuszami matematycznymi. W ogóle 98% rzeczy, których nauczyłam się na studiach nie wykorzystam.
Wiedza ta jest porządna (dużo za porządna), ale w mojej przyszłej pracy zupełnie zbyteczna, bo nie zamierzam się doktoryzować
Nie jest tak, że zależy mi na łatwych studiach, żeby nic nie robić. Ale jak mam wybór zarąbywać się i umierać ze stresu, a przejść to bezboleśnie, to chyba wolę to drugie. A efekt będzie ten sam- pani magister wyższej uczelni państwowej.
Stary 2009-10-26, 12:46   #4324
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
dzięki dzienne nie wchodzą w grę, tylko zaoczne. W Toruniu mam życie z Tżtem, mieszkanie i wszystko. Także na pewno nie na dzienne.
A co studiujesz?

Europiestykę
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 12:49   #4325
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
To nie jest tak, że oczekuję łatwych studiów czy porządnej wiedzy
To, co teraz jest w Toruniu nigdy kompletnie mi się nie przyda, nigdy tego nie wykorzystam w pracy zawodowej (chcę być nauczycielem ) nawet pracując z wybitnymi geniuszami matematycznymi. W ogóle 98% rzeczy, których nauczyłam się na studiach nie wykorzystam.
Wiedza ta jest porządna (dużo za porządna), ale w mojej przyszłej pracy zupełnie zbyteczna, bo nie zamierzam się doktoryzować
Nie jest tak, że zależy mi na łatwych studiach, żeby nic nie robić. Ale jak mam wybór zarąbywać się i umierać ze stresu, a przejść to bezboleśnie, to chyba wolę to drugie. A efekt będzie ten sam- pani magister wyższej uczelni państwowej.
No to co Ty tam robisz dalej przenoś się po co uczyć się czegoś co sie nie przyda( po co w ogóle uczą czegoś co prawdopodobnie się nie przyda), teraz sprawę przedstawiłaś bardziej jasno
znam wiele osób które magisterkę robił w mniejszych szkołach np. wyzszych aby "łatwo i szybko" zdobyc magistra, nie posądzam że z Tobą jest tak samo ważne że wiesz czego chcesz, a takich wykładowców którzy wyrzywaja się na studentach powinny od razu wykopwać z uczelni bo to jest chore nie po to człowiek studiuje żeby wykończyć się psychicznie
Stary 2009-10-26, 12:53   #4326
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
A efekt będzie ten sam- pani magister wyższej uczelni państwowej.
Efekt będzie niby ten sam ale nie do końca. Nie wiem jak jest akurat w tej dziedzinie (tzn jak chcesz być nauczycielką) ale w innych pracodawcy patrzą czy uczelnia była prywatna/państwowa i czy studia były dzienne/zaoczne bo wychodzą z założenia że jak się za coś płaci to łatwiej zaliczyć i wiedza jest odpowiednio niższa.
Stary 2009-10-26, 13:07   #4327
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Efekt będzie niby ten sam ale nie do końca. Nie wiem jak jest akurat w tej dziedzinie (tzn jak chcesz być nauczycielką) ale w innych pracodawcy patrzą czy uczelnia była prywatna/państwowa i czy studia były dzienne/zaoczne bo wychodzą z założenia że jak się za coś płaci to łatwiej zaliczyć i wiedza jest odpowiednio niższa.
Widzisz ja mam całą prawie rodzinę nauczycielską - mama, babcia, dziadek
I stwierdzam , że to jedna wielka mafia tzn. głownie znajomości, zresztą pewnie jak wszędzie.
I jeden dyrektor mówi drugiemu, że ma zatrudić jego przyjaciel wuefistę, to on mu zatrudni córkę historyczkę na przykład. Poza tym nierzadko sami dyrektorzy mają wątpliwe wykształcenie i są mało inteligentni Na przykład dyrektorka mojej mamy:
Sytuacja jak najbardziej autentyczna.
Jest zebranie zespołu samokształcenieowego matematyków pośród których jest jedna nauczycielka, która ma wykształcenie nauczania początkowego, a podyplomowo zrobiła matematykę i fizykę (na uczelni najbardziej badziejskiej jaką znam ), a druga po dziennych studiach matematyki w poznaniu - oczywiście na uniwersytecie. Obie uczą matematyki.
I ta dyrektorka się zwraca do tej drugiej, że ma się rozwijać i uzupełniać swoje kwalifikcje, bo inni (wskazując na tą pierwszą nauczycielkę) są tak wszechstronnie wykształceni
A dyrektorka jest po jakimś technikum, a mgr robiła na tej samej dennej prywatnej uczelni, co pierwsza nauczycielka.

Zgadzam się z Tobą, że w wielu przypadkach tak jest. Na przykład firma, która chce zatrudnić dobrego informatyka na pewno nie weźmie programisty po prywatnej uczelni, tylko wyłapie największych geniuszy ze stypendiami z uniwersytetów. Ale szkolnictwo to mafia
Stary 2009-10-26, 13:08   #4328
Hosenka*
Zakorzenienie

Zużyłam 500 m balsam pomarańczowy Eveline

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 13:10   #4329
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
No to co Ty tam robisz dalej przenoś się po co uczyć się czegoś co sie nie przyda( po co w ogóle uczą czegoś co prawdopodobnie się nie przyda), teraz sprawę przedstawiłaś bardziej jasno
znam wiele osób które magisterkę robił w mniejszych szkołach np. wyzszych aby "łatwo i szybko" zdobyc magistra, nie posądzam że z Tobą jest tak samo ważne że wiesz czego chcesz, a takich wykładowców którzy wyrzywaja się na studentach powinny od razu wykopwać z uczelni bo to jest chore nie po to człowiek studiuje żeby wykończyć się psychicznie
W większości studiów, przynajmniej z tego co ja obserwuję, uczą rzeczy nieprzydatnych. To znaczy, jeśli zanim zaczniesz studia masz dokładny plan kim będziesz, to tak jest. Co innego jeśli zdobywasz wiedzę, zainteresowania i wtedy rodzi się pomysł na życie. Wtedy wiedza ze studiów wydaje mi się bardziej przydatna.
Stary 2009-10-26, 13:12   #4330
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
I stwierdzam , że to jedna wielka mafia tzn. głownie znajomości, zresztą pewnie jak wszędzie.
I jeden dyrektor mówi drugiemu, że ma zatrudić jego przyjaciel wuefistę, to on mu zatrudni córkę historyczkę na przykład. Poza tym nierzadko sami dyrektorzy mają wątpliwe wykształcenie i są mało inteligentni Na przykład dyrektorka mojej mamy:
Sytuacja jak najbardziej autentyczna.
Jest zebranie zespołu samokształcenieowego matematyków pośród których jest jedna nauczycielka, która ma wykształcenie nauczania początkowego, a podyplomowo zrobiła matematykę i fizykę (na uczelni najbardziej badziejskiej jaką znam ), a druga po dziennych studiach matematyki w poznaniu - oczywiście na uniwersytecie. Obie uczą matematyki.
I ta dyrektorka się zwraca do tej drugiej, że ma się rozwijać i uzupełniać swoje kwalifikcje, bo inni (wskazując na tą pierwszą nauczycielkę) są tak wszechstronnie wykształceni
A dyrektorka jest po jakimś technikum, a mgr robiła na tej samej dennej prywatnej uczelni, co pierwsza nauczycielka.

Zgadzam się z Tobą, że w wielu przypadkach tak jest. Na przykład firma, która chce zatrudnić dobrego informatyka na pewno nie weźmie programisty po prywatnej uczelni, tylko wyłapie największych geniuszy ze stypendiami z uniwersytetów. Ale szkolnictwo to mafia
Masakra to co opowiadasz. W takim przypadku nie ma się co spinać na nie wiadomo jakie szkoły. BTW to teraz już wiem jakim cudem uczyły mnie w podstawówce takie głąby.

A myślałam że tylko lekarze i prawnicy to mafia.
Stary 2009-10-26, 13:47   #4331
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie tak jest chociaż nie zawsze pracodawca ma racje, bo to że płace za studia nie ułatwia mi zdawania. Zaoczne muszą sporą część nadrabiać, bo wymagania mają do nas przynajmniej w przypadku wykładów jak do dziennych, które mają większą liczbę zajęć. Natomiast w kwesti rodzaju uczelni całkowicie się z Tobą zgadzam tak jest
Cytat:
W większości studiów, przynajmniej z tego co ja obserwuję, uczą rzeczy nieprzydatnych. To znaczy, jeśli zanim zaczniesz studia masz dokładny plan kim będziesz, to tak jest. Co innego jeśli zdobywasz wiedzę, zainteresowania i wtedy rodzi się pomysł na życie. Wtedy wiedza ze studiów wydaje mi się bardziej przydatna.
Ja trafiłam w 100% i wszystko co zdobywam sądzę że mi się przyda tylko jeszcze muszę znaleźć prace w swoim kierunku

Nie boisz siebyc nauczycielką ? a jakie wiekowo chcesz uczyć dzieci/osoby?
Cytat:
Masakra to co opowiadasz. W takim przypadku nie ma się co spinać na nie wiadomo jakie szkoły. BTW to teraz już wiem jakim cudem uczyły mnie w podstawówce takie głąby.

A myślałam że tylko lekarze i prawnicy to mafia.
dokładnie, moja pani od geografii uczyła sie na każde zajęcia
Stary 2009-10-26, 13:50   #4332
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Oj, neta jeszcze mam i wykorzystam to na spowiedź... Byłam w tej drogerii, o której pisałam, i niniejszym oświadczam, że rzucam dla niej wszelkie Rossmanny, Natury czy SuperPharmy WSZYSTKO z polskich firm, świetna obsługa, niskie ceny - cud! Jedyny minus to to, że jest na drugim końcu miasta
Obkupiłam się, ale tata płacił, ma dziś dobry dzień, więc... Dał 30zł, ja ze swoich dołożyłam 4zł i kupiłam:
- szampon Naturia z miodem i cytryną 300ml - 4,99
- szampon Naturia z miętą i wrzosem 300ml - 4,99
- żel pod prysznic Naturia z aloesem i limonką 300ml - 4,99
- żel pod prysznic Naturia z melonem i awokado 300ml - 4,99
- balsam do ciała Eveline Owocowy mix 500ml - 13,99
Wszystko pachnie obłędnie
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 13:51   #4333
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Czesc dziewczyny!! wrocilam juz z uczelni,dzisiaj na szczescie krotko!!!

Cytat:
ksiezniczko zrob tak zeby tobie pasowalo a rodzice na pewno tez sie uciesza,jak beda cie widzieli usmiechnieta!! Jak ja wyjezdzalam do Wloch to tez rodzice mi marudzili ze wszystkich tu zostawiam,ze wszystko bede zaczynala od nowa..ale nie zatrzymywali mnie bo ufali ze robie to z glowa! no i teraz sa dumni ze studiuje na zagranicznej uczelni,dobry kierunek i mam sie dobrze!
Moja mama tez jest nauczycielka
zgadzam sie z ta mafia..moja mama pracowala najpierw w szkole,potem przeniosla sie do przedszkola,zrobila studia prywatnie i teraz na nowo jest w szkole (dyrekcja ta sama i znajome wiec chetnie ja znowu przyjeli)

Hosenko gratuluje balsamu!!!

zaraz ide myc wlosy..konczy sie szampon Pantene a w polowie mam jeszcze gliss-kur ale tak mi tlusci wlosy ze chyba go pudsune tesciowej moze na jej wlosy sie sprawdzi! a jak nie to uzyje go do prania pedzli

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 13:56   #4334
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie tak jest chociaż nie zawsze pracodawca ma racje, bo to że płace za studia nie ułatwia mi zdawania. Zaoczne muszą sporą część nadrabiać, bo wymagania mają do nas przynajmniej w przypadku wykładów jak do dziennych, które mają większą liczbę zajęć. Natomiast w kwesti rodzaju uczelni całkowicie się z Tobą zgadzam tak jest

Ja nie mówię że pracodawca ma rację tylko że tak podchodzą. Moja siostra np uczyła się na uczelni prywatnej gdzie poziom mieli wyższy niż większość uczelni państwowych a i tak pracodawcy zachowywali się tak jakby kurs korespondencyjny kończyła a nie studia.

Mojej pani z elektroniki w technikum jakby zabrać książkę to by lekcji nie poprowadziła.
Stary 2009-10-26, 14:10   #4335
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14925495]Oj, neta jeszcze mam i wykorzystam to na spowiedź... Byłam w tej drogerii, o której pisałam, i niniejszym oświadczam, że rzucam dla niej wszelkie Rossmanny, Natury czy SuperPharmy WSZYSTKO z polskich firm, świetna obsługa, niskie ceny - cud! Jedyny minus to to, że jest na drugim końcu miasta
Obkupiłam się, ale tata płacił, ma dziś dobry dzień, więc... Dał 30zł, ja ze swoich dołożyłam 4zł i kupiłam:
- szampon Naturia z miodem i cytryną 300ml - 4,99
- szampon Naturia z miętą i wrzosem 300ml - 4,99
- żel pod prysznic Naturia z aloesem i limonką 300ml - 4,99
- żel pod prysznic Naturia z melonem i awokado 300ml - 4,99
- balsam do ciała Eveline Owocowy mix 500ml - 13,99
Wszystko pachnie obłędnie
[/QUOTE]
gdzie to jest?
przepłaciłaś tą Naturię, w Płocku mam taniej
Cytat:
Mojej pani z elektroniki w technikum jakby zabrać książkę to by lekcji nie poprowadziła.
Cytat:
Nie boisz siebyc nauczycielką ? a jakie wiekowo chcesz uczyć dzieci/osoby?

też miałam sporo takich nauczycieli, którzy nawet tego nie kryli, że specjalnie nie mają pojęcia o czym mówią

jak byłam mała, to mówiłam że nigdy w życiu nie zostanę nauczycielką , a potem z czasem zupełnie mi się odmieniło
trochę się boję, nie powiem ale wiem, że to jest właśnie to
uważam, że to jeden z lepszych zawodów dla kobiety
2 miesiące płatnych wakacji, które można spędzić ze swoimi dziećmi - czy może być coś piękniejszego?
dzięki temu, że mama jest nauczycielką każde moje wakacje były cudowne, a nie zorganizowane na zasadzie komu tu dzieciaka podrzucić zresztą jakbym miała zostawać z dziadkami, to byłabym ułomna psychicznie
poza tym jednego dnia można mieć 3-4 lekcje, skończyć pracę o 12, spokojnie zając się domem, obiadem albo sobą i zakupami
może płaca nie najlepsza, ale sądzę że z czasem będzie coraz lepiej zresztą z matmy na korkach będzie można dużo dorobić
czasami jest trochę pracy dodatkowej, papierkowej, klasówek itd. ale to wszystko można robic w domu
nie wyobrażam sobie żebym miała pracować w biurze od 10 do 16 codziennie wracać, odebrac dzieci, zakupy w biegu, obiad w biegu, i już nagle wieczór

a dzieci będę uczyć takie, jakie się trafią tzn. gdzie mnie po znajomości przyjmą
wiadomo, że będę jak ogień unikać gimnazjum, ale niewykluczone że tylko tam będę mieć zatrudnienie
Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
ksiezniczko zrob tak zeby tobie pasowalo a rodzice na pewno tez sie uciesza,jak beda cie widzieli usmiechnieta!! Jak ja wyjezdzalam do Wloch to tez rodzice mi marudzili ze wszystkich tu zostawiam,ze wszystko bede zaczynala od nowa..ale nie zatrzymywali mnie bo ufali ze robie to z glowa! no i teraz sa dumni ze studiuje na zagranicznej uczelni,dobry kierunek i mam sie dobrze!
Moja mama tez jest nauczycielka
zgadzam sie z ta mafia..moja mama pracowala najpierw w szkole,potem przeniosla sie do przedszkola,zrobila studia prywatnie i teraz na nowo jest w szkole (dyrekcja ta sama i znajome wiec chetnie ja znowu przyjeli)
pozdrów Mamusię a czego uczy?
Stary 2009-10-26, 14:11   #4336
Konto usunięte

Cytat:
gdzie to jest?
przepłaciłaś tą Naturię, w Płocku mam taniej
W pawilonie Maciej na III Rubinkowie Może i przepłaciłam, ale to jedyne miejsce w Toruniu, gdzie je widziałam, więc niech stracę. Zresztą nawet kosztując tyle są bardzo tanie tak naprawdę
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 14:15   #4337
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14925839]W pawilonie Maciej na III Rubinkowie Może i przepłaciłam, ale to jedyne miejsce w Toruniu, gdzie je widziałam, więc niech stracę. Zresztą nawet kosztując tyle są bardzo tanie tak naprawdę
[/QUOTE]
Nie no śmieję się z tym przepłaceniem Odwiedzę tego Macieja w listopadzie

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Nie wiem, czy posta czytałaś, ale z BU się nawet nie odezwali, że wysłali paczkę
Stary 2009-10-26, 14:16   #4338
Konto usunięte

Cytat:
Nie no śmieję się z tym przepłaceniem Odwiedzę tego Macieja w listopadzie

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Nie wiem, czy posta czytałaś, ale z BU się nawet nie odezwali, że wysłali paczkę
Czytałam, czytałam, ale to nawet dobrze, bo wypłata mi się spóźnia Miała być do zeszłego piątku, a teraz się dowiedziałam, że będzie "w tym tygodniu"
Stary 2009-10-26, 14:16   #4339
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mówię że pracodawca ma rację tylko że tak podchodzą. Moja siostra np uczyła się na uczelni prywatnej gdzie poziom mieli wyższy niż większość uczelni państwowych a i tak pracodawcy zachowywali się tak jakby kurs korespondencyjny kończyła a nie studia.

Zgadzam się, pracodawcy w tej kwestii nie mają racji choćby dla tego że osoba studiująca zaocznie pracuje i ma juz jakieś doswiadczenie a co do uczelni to wisz zawsze chodzą plotki a że tak jest niski poziom a że to a że tamto. Ważne jest co taki absolwent ma w głowie, jaką wiedzę i umiejętności zdobył i że umie je w zawodzie wykorzystać. Według mnie to jest najważniejsze ja np. skończyłam PaństwowąWyższą Szkołę Zawodową i uważam że świetnie mnie przygotowali a teraz jestem na Politechnice i różnicy w poziomie nie widzę

matko i tacy ludzie nauczają rozumiem że czasem boją sie że siepomylą ale tyle lat to chyab wbili sobie niektóre teksty na pamięć
Stary 2009-10-26, 14:19   #4340
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
pozdrów Mamusię a czego uczy?
uczyla muzyki a teraz uczy w zerowce ona sie do tego bardzo nadaje! no i owszem..wakacje sa duzym plusem!!! i godziny pracy tez! co prawda trzeba uwazac na gardlo bo to one najbardziej cierpi u nauczycieli..no ale nie jest zle

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 14:21   #4341
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
jak byłam mała, to mówiłam że nigdy w życiu nie zostanę nauczycielką , a potem z czasem zupełnie mi się odmieniło
trochę się boję, nie powiem ale wiem, że to jest właśnie to
uważam, że to jeden z lepszych zawodów dla kobiety
2 miesiące płatnych wakacji, które można spędzić ze swoimi dziećmi - czy może być coś piękniejszego?
dzięki temu, że mama jest nauczycielką każde moje wakacje były cudowne, a nie zorganizowane na zasadzie komu tu dzieciaka podrzucić zresztą jakbym miała zostawać z dziadkami, to byłabym ułomna psychicznie
poza tym jednego dnia można mieć 3-4 lekcje, skończyć pracę o 12, spokojnie zając się domem, obiadem albo sobą i zakupami
może płaca nie najlepsza, ale sądzę że z czasem będzie coraz lepiej zresztą z matmy na korkach będzie można dużo dorobić
czasami jest trochę pracy dodatkowej, papierkowej, klasówek itd. ale to wszystko można robic w domu
nie wyobrażam sobie żebym miała pracować w biurze od 10 do 16 codziennie wracać, odebrac dzieci, zakupy w biegu, obiad w biegu, i już nagle wieczór

a dzieci będę uczyć takie, jakie się trafią tzn. gdzie mnie po znajomości przyjmą
wiadomo, że będę jak ogień unikać gimnazjum, ale niewykluczone że tylko tam będę mieć zatrudnienie
No mądrze wymyśliłaś ja niestety nie mam nerwów do dzieci gimnazjum to porażka, a nie myślałaś o liceum albo o wykładaniu na uczelni ?
Stary 2009-10-26, 14:28   #4342
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
uczyla muzyki a teraz uczy w zerowce ona sie do tego bardzo nadaje! no i owszem..wakacje sa duzym plusem!!! i godziny pracy tez! co prawda trzeba uwazac na gardlo bo to one najbardziej cierpi u nauczycieli..no ale nie jest zle
ooo no proszę też mam trochę wspólnego z muzyką - grałam na skrzypcach i uczyłam się wokalu
a mama na pewno najlepiej wie jako muzyk jak operować gardłem, żeby je jak najmniej nadwyrężać
Cytat:
No mądrze wymyśliłaś ja niestety nie mam nerwów do dzieci gimnazjum to porażka, a nie myślałaś o liceum albo o wykładaniu na uczelni ?
wiadomo - liceum marzenie, ale ciężko będzie znaleźć pracę, bo jest najwięcej chętnych
a na uczelni w życiu, za głupia jestem
poza tym lubię dzieci i młodzież, miałam dużo praktyk i nieskromnie mówiąc radziłam sobie bez problemów
Stary 2009-10-26, 14:38   #4343
loverynka
Zakorzenienie

Kurcze, moja twarz oszalała, tłuści się niebywale. A już było ok od jakiegoś czasu.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 14:52   #4344
aaaania1989
Zakorzenienie

Witam ! Niedługo będziemy miały III cześć wątku....
Gratuluje wszystkim,czytam Was cały czas ,gratuluje ambitnych planów zużyć Ja nic nie kupuje ,zużycia idą mi powoli ale to dobrze bo nie mam zapasów,muszę tylko postarać się tak dalej iść
Mam pytanko-bo chyba któreś z Was kupują w Yves Rocher-czy te promocje na maila przysyłane działają tylko w sklepie internetowym?? chodzi mi konkretnie o ta teraz z balsamem gratis
Stary 2009-10-26, 14:57   #4345
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim,czytam Was cały czas ,gratuluje ambitnych planów zużyć Ja nic nie kupuje ,zużycia idą mi powoli ale to dobrze bo nie mam zapasów,muszę tylko postarać się tak dalej iść
Mam pytanko-bo chyba któreś z Was kupują w Yves Rocher-czy te promocje na maila przysyłane działają tylko w sklepie internetowym?? chodzi mi konkretnie o ta teraz z balsamem gratis
Tej z balsamem chyba akurat nie dostałam, ale ogólnie to one działają w sklepie stacjonarnym, w netowym nie kupowałam nigdy. Drukujesz taką ulotkę ewentualnie spisujesz nt spod kodu kreskowego w prawym górnym rogu i to podajesz w sklepie.
Stary 2009-10-26, 15:08   #4346
Parsifal
Zadomowienie

a ja byłam dziś w Naturze po tusz i kupiłam tylko tusz i nic więcej a kusiły mnie strasznie kredki z tej nowej limitowanki Sensique ale się nim dzielnie oparłam

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 15:21   #4347
Konto usunięte

Cytat:
Tej z balsamem chyba akurat nie dostałam, ale ogólnie to one działają w sklepie stacjonarnym, w netowym nie kupowałam nigdy. Drukujesz taką ulotkę ewentualnie spisujesz nt spod kodu kreskowego w prawym górnym rogu i to podajesz w sklepie.
Oj, wydaje mi się, że nie, jest przecież dopisek, że oferta dotyczy jedynie zakupów internetowych.
Stary 2009-10-26, 15:25   #4348
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
hmmm oświećcie mnie, bo nie wiem jak to jest z tymi częściami ... czemu będziemy mieli niedługo 3 część?
Stary 2009-10-26, 15:27   #4349
Parsifal
Zadomowienie

bo mamy już prawie 5 000 postów w tym wątku

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 15:30   #4350
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie dzisiaj Spa-stópek
Wymoczyłam w wodzie z solą eukaliptusową, wyszorowałam peelingiem, a potem tarką, a na koniec wklepałam żel do stóp YR i są takie mięciutkie

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Parsifal Pokaż wiadomość
bo mamy już prawie 5 000 postów w tym wątku
dzięki

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Spojrzałam jeszcze raz na moją listę zakupów pażdziernikowych i zapomniałam jeszcze o dwóch rzeczach kupionych w Biedronce ...
Antycell Tołpy i peeling Daxa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości