|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II
Cytat:
A co studiujesz? |
|
|
|
|
#4322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjecie nie jest wyraźne ale z tego co widzę jest krem redukujący zaczerwienienia i krem do cery potradzikowej redukujący przebarwienia, moze są też inne zestawy ![]() Cytat:
życze podjecia dobrego wyboru. A rodziców nie zawiedziesz, ważne że studiujesz dalej, zapewne dla nich osiągnęłaś juz bardzo dużo U mnie na studiach już zaczyna się hardcore , dodatkowo zostawiłam w sali laboratoryjnej zeszyt ze wszystkimi notatkami i nie wiem czy go odzyskam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To, co teraz jest w Toruniu nigdy kompletnie mi się nie przyda, nigdy tego nie wykorzystam w pracy zawodowej (chcę być nauczycielem Wiedza ta jest porządna (dużo za porządna), ale w mojej przyszłej pracy zupełnie zbyteczna, bo nie zamierzam się doktoryzować ![]() Nie jest tak, że zależy mi na łatwych studiach, żeby nic nie robić. Ale jak mam wybór zarąbywać się i umierać ze stresu, a przejść to bezboleśnie, to chyba wolę to drugie. A efekt będzie ten sam- pani magister wyższej uczelni państwowej. |
|
|
|
|
#4324 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co uczyć się czegoś co sie nie przyda( po co w ogóle uczą czegoś co prawdopodobnie się nie przyda), teraz sprawę przedstawiłaś bardziej jasno ![]() znam wiele osób które magisterkę robił w mniejszych szkołach np. wyzszych aby "łatwo i szybko" zdobyc magistra, nie posądzam że z Tobą jest tak samo
|
|
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I stwierdzam , że to jedna wielka mafia tzn. głownie znajomości, zresztą pewnie jak wszędzie.I jeden dyrektor mówi drugiemu, że ma zatrudić jego przyjaciel wuefistę, to on mu zatrudni córkę historyczkę na przykład. Poza tym nierzadko sami dyrektorzy mają wątpliwe wykształcenie i są mało inteligentni Na przykład dyrektorka mojej mamy:Sytuacja jak najbardziej autentyczna. Jest zebranie zespołu samokształcenieowego matematyków pośród których jest jedna nauczycielka, która ma wykształcenie nauczania początkowego, a podyplomowo zrobiła matematykę i fizykę (na uczelni najbardziej badziejskiej jaką znam ), a druga po dziennych studiach matematyki w poznaniu - oczywiście na uniwersytecie. Obie uczą matematyki.I ta dyrektorka się zwraca do tej drugiej, że ma się rozwijać i uzupełniać swoje kwalifikcje, bo inni (wskazując na tą pierwszą nauczycielkę) są tak wszechstronnie wykształceni A dyrektorka jest po jakimś technikum, a mgr robiła na tej samej dennej prywatnej uczelni, co pierwsza nauczycielka. Zgadzam się z Tobą, że w wielu przypadkach tak jest. Na przykład firma, która chce zatrudnić dobrego informatyka na pewno nie weźmie programisty po prywatnej uczelni, tylko wyłapie największych geniuszy ze stypendiami z uniwersytetów. Ale szkolnictwo to mafia
|
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim przypadku nie ma się co spinać na nie wiadomo jakie szkoły. A myślałam że tylko lekarze i prawnicy to mafia.
|
|
#4331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko jeszcze muszę znaleźć prace w swoim kierunku Nie boisz siebyc nauczycielką ? a jakie wiekowo chcesz uczyć dzieci/osoby?![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4332 |
|
Konto usunięte
|
Oj, neta jeszcze mam i wykorzystam to na spowiedź... Byłam w tej drogerii, o której pisałam, i niniejszym oświadczam, że rzucam dla niej wszelkie Rossmanny, Natury czy SuperPharmy
![]() Obkupiłam się, ale tata płacił, ma dziś dobry dzień, więc... Dał 30zł, ja ze swoich dołożyłam 4zł i kupiłam:- szampon Naturia z miodem i cytryną 300ml - 4,99 - szampon Naturia z miętą i wrzosem 300ml - 4,99 - żel pod prysznic Naturia z aloesem i limonką 300ml - 4,99 - żel pod prysznic Naturia z melonem i awokado 300ml - 4,99 - balsam do ciała Eveline Owocowy mix 500ml - 13,99 Wszystko pachnie obłędnie |
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!! wrocilam juz z uczelni,dzisiaj na szczescie krotko!!!
Cytat:
Moja mama tez jest nauczycielka zgadzam sie z ta mafia..moja mama pracowala najpierw w szkole,potem przeniosla sie do przedszkola,zrobila studia prywatnie i teraz na nowo jest w szkole (dyrekcja ta sama i znajome wiec chetnie ja znowu przyjeli) Hosenko gratuluje balsamu!!! zaraz ide myc wlosy..konczy sie szampon Pantene a w polowie mam jeszcze gliss-kur ale tak mi tlusci wlosy ze chyba go pudsune tesciowej moze na jej wlosy sie sprawdzi! a jak nie to uzyje go do prania pedzli |
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej pani z elektroniki w technikum jakby zabrać książkę to by lekcji nie poprowadziła.
|
|
#4335 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14925495]Oj, neta jeszcze mam i wykorzystam to na spowiedź... Byłam w tej drogerii, o której pisałam, i niniejszym oświadczam, że rzucam dla niej wszelkie Rossmanny, Natury czy SuperPharmy
![]() Obkupiłam się, ale tata płacił, ma dziś dobry dzień, więc... Dał 30zł, ja ze swoich dołożyłam 4zł i kupiłam:- szampon Naturia z miodem i cytryną 300ml - 4,99 - szampon Naturia z miętą i wrzosem 300ml - 4,99 - żel pod prysznic Naturia z aloesem i limonką 300ml - 4,99 - żel pod prysznic Naturia z melonem i awokado 300ml - 4,99 - balsam do ciała Eveline Owocowy mix 500ml - 13,99 Wszystko pachnie obłędnie gdzie to jest? ![]() przepłaciłaś tą Naturię, w Płocku mam taniej Cytat:
Cytat:
![]() jak byłam mała, to mówiłam że nigdy w życiu nie zostanę nauczycielką , a potem z czasem zupełnie mi się odmieniłotrochę się boję, nie powiem ale wiem, że to jest właśnie touważam, że to jeden z lepszych zawodów dla kobiety 2 miesiące płatnych wakacji, które można spędzić ze swoimi dziećmi - czy może być coś piękniejszego? dzięki temu, że mama jest nauczycielką każde moje wakacje były cudowne, a nie zorganizowane na zasadzie komu tu dzieciaka podrzucić ![]() poza tym jednego dnia można mieć 3-4 lekcje, skończyć pracę o 12, spokojnie zając się domem, obiadem albo sobą i zakupami ![]() może płaca nie najlepsza, ale sądzę że z czasem będzie coraz lepiej czasami jest trochę pracy dodatkowej, papierkowej, klasówek itd. ale to wszystko można robic w domu nie wyobrażam sobie żebym miała pracować w biurze od 10 do 16 codziennie wracać, odebrac dzieci, zakupy w biegu, obiad w biegu, i już nagle wieczór ![]() a dzieci będę uczyć takie, jakie się trafią tzn. gdzie mnie po znajomości przyjmą wiadomo, że będę jak ogień unikać gimnazjum, ale niewykluczone że tylko tam będę mieć zatrudnienie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4336 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14925839]W pawilonie Maciej na III Rubinkowie
Może i przepłaciłam, ale to jedyne miejsce w Toruniu, gdzie je widziałam, więc niech stracę. Zresztą nawet kosztując tyle są bardzo tanie tak naprawdę [/QUOTE] Nie no śmieję się z tym przepłaceniem ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Nie wiem, czy posta czytałaś, ale z BU się nawet nie odezwali, że wysłali paczkę
|
|
|
|
#4338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miała być do zeszłego piątku, a teraz się dowiedziałam, że będzie "w tym tygodniu"
|
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np. skończyłam PaństwowąWyższą Szkołę Zawodową i uważam że świetnie mnie przygotowali a teraz jestem na Politechnice i różnicy w poziomie nie widzę![]() matko i tacy ludzie nauczają rozumiem że czasem boją sie że siepomylą ale tyle lat to chyab wbili sobie niektóre teksty na pamięć
|
|
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona sie do tego bardzo nadaje! no i owszem..wakacje sa duzym plusem!!! i godziny pracy tez! co prawda trzeba uwazac na gardlo bo to one najbardziej cierpi u nauczycieli..no ale nie jest zle
|
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety nie mam nerwów do dzieci gimnazjum to porażka, a nie myślałaś o liceum albo o wykładaniu na uczelni ?
|
|
|
|
|
#4342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam trochę wspólnego z muzyką - grałam na skrzypcach i uczyłam się wokalu a mama na pewno najlepiej wie jako muzyk jak operować gardłem, żeby je jak najmniej nadwyrężać Cytat:
a na uczelni w życiu, za głupia jestem poza tym lubię dzieci i młodzież, miałam dużo praktyk i nieskromnie mówiąc radziłam sobie bez problemów
|
||
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, moja twarz oszalała, tłuści się niebywale. A już było ok od jakiegoś czasu.
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Witam !
Gratuluje wszystkim,czytam Was cały czas ,gratuluje ambitnych planów zużyć Ja nic nie kupuje ,zużycia idą mi powoli ale to dobrze bo nie mam zapasów,muszę tylko postarać się tak dalej iśćMam pytanko-bo chyba któreś z Was kupują w Yves Rocher-czy te promocje na maila przysyłane działają tylko w sklepie internetowym?? chodzi mi konkretnie o ta teraz z balsamem gratis
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
a ja byłam dziś w Naturze po tusz i kupiłam tylko tusz i nic więcej
|
#4347 |
|
Konto usunięte
|
Oj, wydaje mi się, że nie, jest przecież dopisek, że oferta dotyczy jedynie zakupów internetowych.
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4349 |
|
Zadomowienie
|
bo mamy już prawie 5 000 postów w tym wątku
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie dzisiaj Spa-stópek
Wymoczyłam w wodzie z solą eukaliptusową, wyszorowałam peelingiem, a potem tarką, a na koniec wklepałam żel do stóp YR i są takie mięciutkie ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- dzięki ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Spojrzałam jeszcze raz na moją listę zakupów pażdziernikowych i zapomniałam jeszcze o dwóch rzeczach kupionych w Biedronce ... Antycell Tołpy i peeling Daxa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

Ja sama jeszcze dokladnie nie wiem jak jest bo to moj 3 tydzien, ale mam na pierwszym roku malo godzin
Trzymaj sie i zycze samych udanych decyzji i sukcesow

I nie mam już siły na tych wrednych wykładowców i ćwiczeniowców 
że mają na mgr rzeczy, które mieliśmy na 1 roku licencjatu.
i nie wiem czy go odzyskam
po co uczyć się czegoś co sie nie przyda( po co w ogóle uczą czegoś co prawdopodobnie się nie przyda), teraz sprawę przedstawiłaś bardziej jasno 

moze na jej wlosy sie sprawdzi! a jak nie to uzyje go do prania pedzli 
rozumiem że czasem boją sie że siepomylą ale tyle lat to chyab wbili sobie niektóre teksty na pamięć
Ja nic nie kupuje ,zużycia idą mi powoli ale to dobrze bo nie mam zapasów,muszę tylko postarać się tak dalej iść
chodzi mi konkretnie o ta teraz z balsamem gratis