Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-26, 14:18   #2701
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
IZumi, no oczywiście że pozytywnie mnie rozwalają. Powiedziałąbym "rozbrajają" ale to chyba grubszy kaliber Jak widać nieznajomość płci wcale nie przeszkadza Ci w kupowaniu ubranek. JA mam Reala i chyba się skuszę choć pewnie tych tanioszko już nie będzie. Ale znalazłam jednego sprzedawcę na allegro ktory ma fajne ubranka, bodziaki np po 4,90 - też niedużo. Ja muszę popytać jakichś mam co rodził w marcu-kwietniu jak ich dzieciaki rosły, bo kurcze toen pocxzątek ich życia to taki rozrzut temperaturowy że nie wiadomo co w jakim rozmiarze się przyda :/
A ciuszki dla Ciebie bardzo mi się podobają,Mi ostatnio mężuś zafundował w Mohito bluzeczkę bawełnianą bardzo podobną do Twojego drugiego sweterka, strasznie mi ten kolor niebiesko-zielony ostatnio podchodzi. A ten drugi gdzie kupowałąś, słodki jest i taki w sam raz na zimę

jak się odważe to i ja pokażę brzuszek
Kurcze... możesz dać namiary na tego sprzedawce? Ja byłam zdecydowana na zakupy u tego http://www.allegro.pl/show_user_auct...23&gr_id=26469 a potem patrze a on ma napisane, że opłata za paczkę 8zł (chyba), ale DO 3 rzeczy. Czyli potem dopłaca się następne 8zł? Wolne żarty. No i się obraziłam na gościa

Te sweterki to mam ze sklepu PEPCO. Mają tam też rzeczy dla maluszków... tanio .... ale hmmm... w porównaniu z tymi co już mam, to mimo, że również jest to 100% bawełna to ona jest jakaś taka.... strasznie sztuczna i niemiła w dotyku :/. Za to sweterki LOVE Dobrze że i Tobie mężuś kupuje takie rzeczy... jakoś tak.. przyjemniej jak to facet coś z tych rzeczy kupi. Inaczej miałąbym chyba wyrzuty sumienia, że wydaje kase na ciuchy dla siebie i że tylko kłopt ze mną Ale jak sam się oferuje to już zupełnie inaczej ... A co do koloru.... JA RÓWNIEŻ UWIELBIAM TAKIE CIEMNOTURKUSOWE RZECZY!!! jasnoturkusowe też :P... w ogóle.. turkusik rulez

No i brzuszka pokazuj!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 14:39   #2702
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Dziewczyny, właśnie dzwoniła do mnie położna od mojego gin i wszyscy pacjenci z jutra są przeniesieni na dzisiaj, bo jutro gin jedzie gdzieś tam na jakieś zebranie i go nie będzie tzn, że dziś mam wizytę!!!!Mam przyjechać po 19ej i zobaczymy ile mi tam zejdzie, bo dużo pacjentek będzie ale najważniejsze że nie muszę czekać do jutra a i robiłam dziś morfologię, cukier i mocz i wyniki są super mam nadzieję, że z dzidzią też się wszystko okaże dobrze Nie napalam się, że poznam płeć, bo pewnie jeszcze nie będzie widać, mimo iż to 17t6dz...ale ja tak zawsze mam jak na coś liczę-to lipa...trzymajcie kciukasy pliiiiisssssss

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 14:45   #2703
megi-megi
Zakorzenienie

To już zaciskam kciuki (aż głupio się bez kciuków pisze na klawiaturze)
Wymyśliłam sobie, że jak jutro mam lekarza, to może pójdę na zwolnienie - przynajmniej na 2 tyg, żeby sobie odpocząć. I co? Pomyślałam, że w takim razie muszę zrobić wcześniej to i to i tamto, a na koniec, że przecież nie zostawię tego póki nie przeszkolę kogoś na swoje miejsce itd. i już mi się odechciało zwolnienia - jestem chory przypadek.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 14:50   #2704
Izumi
Wtajemniczenie

Baobabek SUPER! Niby jeden dzień, ale jakoś tak ... tak inaczej... lepiej... nawet jeśli trzeba będzie czekać w kolejce to i tak się człek cieszy Tak więc również kciukasy trzymam i masz zdać relację jak tylko wrócisz, jasne?
Megi-megi ... toć naprawdę już chyba nieuleczalne u Ciebie. KOBITKO... NA ZWOLNIENIE ODPOCZĄĆ! I RAZ!
Stary 2009-10-26, 15:12   #2705
drcron
Zakorzenienie

czytam co napisalyscie od godziny i ciagle lapie sie na tym e wracam do poczatku strony bo nic do mnie nei dociera

co do sex-u to moj lekarz jest przeciwny jak kobieta jest w ciazy mowi ze nawet niewielka dawka sexu moze zaszkodzic maluszkowi i doprowadzic do poronienia i zbyt szybkiego porodu my od pierwszych dni mamy post sexowy ze wzgledu na zagrozenia
co do lekarza to ostatnio jak mnie badal powiedzial ze mam twarda szyjke zapomnialam zapytac czy to dobrze czy zle i teraz sie glowie wiecie moze jaka powinna byc??

I JA POPIERAM fajnie by bylo miec taka liste sprawdzonych rzeczy ulatwiloby to sprawe zakupow czego ja w ostatnim czasie nie cierpie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Iza - spokojnie. Tam było tak, że przyjaciółkę bolał brzuch prawie od samego początku i to naprawdę momentami mocno, miała biegunki, wymioty. Jej lekarz prowadzący mówił, że to normalne, że ma boleć, że dzieciaki się rozpychają. Mówił, że szyjka dobrej długości i wszystko w ogóle dobrze. A to jej pierwsza ciąża była i ona nie wiedziała, że wcale nie powinno tak boleć. Aż poszła do toalety, a tam... pępowina. Okazało się, że zaczął się poród - ona nawet tego nie czuła - brzuch ją bolał jak zawsze (codziennie brała Nospe Forte), ale musieli zrobić cesarkę, a dzieciaczki były za małe, żeby mogły same funkcjonować. Nie są pewni przyczyny, ale w łożysku był gronkowiec. Kolejni lekarze mówią, że wcale nie powinno tak boleć. Lekarz chyba spieprzył. Dziewczynę tak codziennie bolało, że czasem z łóżka nie wstawała, a jej lekarz mówił, że to powłoki brzuszne się naciągają. W ogóle - straszna historia. Ale jak u Was wszystko wygląda dobrze, to się nie bój. To zupełnie inna historia.
az mialam gesia skore jak to czytalam
mnie tez brzuch boli od poczatku ale lekarz twierdzi ze to normalny objaw ze boli bo jestem strasznie chuda i sie wszystko rozciaga - moze powinnam zmienic lekarza ?? i zaczac sie martwic ?? ajuto boje sie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
A dla mamy 2 sweterki
Te 2 + kilka paskudnych wieloletnich, zmechaconych na zamek jakie posiadam i powinno na całą ciąże starczyć. Jeszcze tylko spodnie i kurtka z kołdry (chyba że teściowa czarymary jednak te pelerynki zrobi) i jestem ubrana!
masz juz spory dobytek ciuszkowy
fajniutkie te sweterki
ja ze wzgledu na to ze uwielbiam od zawsze tuniki i dlugie swetry to mam ich cala mase a ze szybko rosne potrzebne sa nowe ciekawe co potem z nimi zrobie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Martuko, zajrzyj tutaj http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html. Uciekam laski na spacer póki nic na łeb nie leci z nieba
ja mam ta poduszke jestem z niej srednio zadowolona czasem w nocy mnie denerwuje i lata po pokoju najbardziej drazni mnie wypelnienie sa to takie male kulki styropianowe ktore wydaja dziwny zapach jak sie nagrzeja i szeleszcza najbardziej lubie ja uzywac w dzien jak ogladam tv albo siedze na internecie wtedy stawiam laptopa na poduszce a dodatkowo podpiera mi plecy jak jestem zmeczona i bola mnie plecy dziala cuda owija sie nia od tylu i opieram a wtedy bol mija

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 15:54   #2706
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dziewczyny Wy to mi poprawiacie humor szczegolnie Izumi dzięki
Ja dzisiaj troche mialam latania teraz usiadlam i oczom nie wierze 3 strony nastukane.

mrowak pewnie,ze mozemy sie cos napic ja czasami nawet kawkę wypijam,moje cisnienie to 60/90 wiec nie ma az takiego problemu

Baobabek fajnie,ze juz dzisiaj masz usg czekam z niecierpliwoscia na info.
My już jutro oby do 16.00

Słyszalyscie ze od stycznia maja sie zmienic przepisy co do wychowawczego?na nasza korzysc,moja mamcia slyszala w telewizji co nie co,a ja szukalam w necie ale niewiele znalazlam.Moze ktoras zna sie dobrze na tych przepisach?podobno bedzie mozna pracowac na wychowawczym,tylko nie wiem ile jest tego zasilku,chyba 400 zł?A macierzynskiego to jest obecnie 20 tygodni tak?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 16:15   #2707
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Baobabek fajnie,ze juz dzisiaj masz usg czekam z niecierpliwoscia na info.
My już jutro oby do 16.00
no właśnie nie napalam się na usg, bo nie wiem czy mi zrobi może tylko fotel i dopplerem posłucha bo on to raczej mało skory do częstego usg, do tej pory na 2 wizytach tylko na jednej mi zrobił i jeszcze zdjęcia nie dał tylko dopiął do swoich dokumentów no ale może uda mi się uprosić...powiem, że mam schizy straszne i jak nie zobaczę dziecka to zacznę chodzić po ścianach z nerwów...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 16:16   #2708
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
evitka - co do kosmetykow to ja polecam oliwke hipp, zawiera same oleje roslinne, sezamowy i migdalowy - w przeciwienstwie do innych ktorych glownym skladnikiem jest olej parafinowy. zele tez sa fajne. sama uzywam tych kosmetykow.
ups nie zauwazylam, ze wlasnie ci nie odpowiada zapach hippa. mi tez zapach nie podchodzi ale wiem, ze jest dobra...
no własnie kiedyś ją kupiłam sobie i nie zdzierżyłam tego zapachu (smrodu)...
a że składy mają dobre to wiem, ale cóż....

Cytat:
Napisane przez malgo421 Pokaż wiadomość
Ja jestem w 16 tygodniu,
co do kosmetykow to ja przez pierwsze 2 miesiace nie uzywalam nic , tylko oliwki nivea.(podobno najlepsza jest oliwa z oliwek ale ja nie lubie jej zapachu)
Potem uzywalam mydelka Do mycia wloskow i ciala z Nivea
ale jak to nic? czym myłas włoski, pupę, ciałko? tylko wodą?
ja jakiś myjoł mieć muszę

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No hipp też ma dobre kosmetyki miałam jakiś jeden kremik .
No i jeszcze zostały do wyboru kremiki do pupy np. To z tego co użwywałam to był penaten taki w metalowej puszcze , jest też taki dobry z nivea . Sudokrem można nabyć ale trzeba pamiętac że to krem tylko jak sa odparzenia albo coś się zaczyna dziac . Bo jak go użyjemy na codzień to potem jak będzie potrzeba już nie zadziała .
No i Bephanten to taka rzecz co to ją każda mama mieć powinna - maśc konkretnie . Działa na wszystko , piersi mozna posmarowac jak bolą po karmieniu , pod pieluche dziecku jest super , do buźki dlA dziecka tez super - polecam

Te kosmetyki w niemczech kosztują zwykle w granicach 2-3 euro choć widzę że na allegto tez nie sa jakieś mega drogie . Najdroższe sa w sklapach świat dziecka np taki do mycia żel za 3 euro widziałam tam za 35zł
do pupy to mam kilka typów i bede je wypróbowywać po kolei:
-linomag zielony, z serii babydream (rosmanowskiej), bephanten, alantan, i jeszcze jakieś które polecały koleżanki, ale teraz nie pamiętam. sudokrem to dziwny dla mnie jest, więc nie wiem czy się skuszę

-do kąpieli chcę własnie albo oliatum/oilan albo emolium- nawet ten najbardziej, bo tamte dwa to w sumie prawie sama parafina, i to mnie dziwi- w oliwkach parafina niby jest "be", a emolientach już cacy? a emolium ma wg mnie lepszy skład. No ale zobaczymy.

-jako myjoł- mydełek w kostach nie lubię i wg mnie bardzo wysuszają.
na razie myślę nad: emolium żel do mycia, babydream uniwerslany (ale na tych nie ma info czy od 1-szej kapieli można), nivea nutri sensitive (ale na tyhc pisze, że po 1 mies.), i sama nie wiem co jescze....

- do buzi ochronny- to mam mniejszy problem

a te kosmetyki z bubchen babys first to oglądałam wczoraj w superpharm i ceny były takie jak na all mniej więcej. One są jednak w takich młych buteleczkach- 150ml. Ale też o tej firmie dużo dobrego słyszałam, więc rozważe.
Ale kilka euro to faktycznie taniocha

a tym termometrem to masz racje- napiszę do ludzi, którzy już kupili ten termometr

Cytat:
? Bo u mnie to chyba ciąża spożywcza wszystko zasłoni ....
Ale w sumie... tak sobie pomyślałam.... (UWAGA ZŁOTE MYŚLI IZUMI ..przed przeczytaniem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą ) ... no bo ... jak jest trzęsienie ziemi na oceanie... to jest to najgorszy rodzaj trzęsienia ziemi, bo to powoduje się spiętrzanie fal a im bliżej brzegu tym fala większa i mamy TSUNAMI i mega pieryknięcie na lądzie..... tak? Więc skoro... jak się trącam po tłuszczyku swym a on potrafi tak falować pięknie... i jak np. się trącnę w boczek to "fala" potrafi aż do uda pójść... to jak dzidziuś w środku kopie to też powinien takie swoiste "tsunami" wywołać chyba ne? Więc może właśnie będzie lepiej czuć niż u chudzielców te ruchy?
izumi-tsunami

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Najważniejsza: BĘDZIEMY MIEĆ SYNAAA

Wieczorem zeskanuje zdjęcia i się Wam pochwale sisiorkiem
Oprócz tego wszystko jest super. Co prawda nie przytyłam jeszcze nic, ale dziecko zdrowe, szyjka macicy super, wyniki super, aerokick uprawiać mogę a wręcz jest to wskazane (nawet brzuszki tylko na piłce) więc ogólnie od lekarza wyszłam PRZESZCZĘŚLIWA

Jedyne co mnie zdziwiło i o czym nie wiedziałam to fakt że od 20 tygodnia powinno się seks w prezerwatywie uprawiać ... Podobno w spermie jest substancja która błony płodowe rozpuszcza... Czy Wy Kochane wiecie coś na ten temat? Dodam że będąc z córą w ciąży też tego nie wiedziałam ...
ogromne gratulacje z powodu siusiaka

ja o tym seksie nidy nie słyszałam, przeciwnie słyszałam że prawie do końca nie ma przeciwskazań (jeśli medycznych nie ma), a przy orgazmach dzidzia "doznaje uczucia przyjemnego kołysania"....

Cytat:
Człek idzie na usg 4d... marzy żeby zobaczyć pysia... śliczne policzki, nosek, uszka.... rączki z paluszkami a tu .... ZONK włączasz USG i ch**a widać Przepraszam, ze tak brzydko, ale to najlepiej dla mnie odzwierciedla tego "szoka". Wracasz do domu .... tż się pyta "i jak??? a ty "aaa...! Ch*ja widać było na tym usg
NIE NO.... GRATULUJE CHŁOPCZYKA JESZCZE RAZ! Ale jak się kiedyś dowie że mama się jego siusiakiem na forum chwaliła.... oj... to się będzie działo
ja zwariuje z tobą uwielbiam twoje wynurzenia

Cytat:
A tak mi do głowy przyszło... AniuP...bo Ty masz doświadczenie i wiedzę i mądrość i w ogóle (szczególnie "w ogóle")... może zrób nam taką listę zbiorczą typu: dobre kosmetyki, rzeczy przydatne i zbędne? Tak wiesz, z tydzień pozapisuj co i jak (nazwy, marki itd.) a potem nam wklej, cooo? Się by wydrukowało/przepisało i byłoby łatwiej. Bo pierwszociążowym mamom to naprawdę trudno wybrać, a w sklepach wmówią nam wszystko.

Teraz opcje są dwie:
A) AniaP mnie ukatrupi wirtualnie,
B) dziewczyny mnie poprą i jakoś uratują

(przychylam się do opcji B)

Aniu, ja się przyłączam do prośby mrówy
Cytat:
To pewnie ja pisałam, bo kupiłam. I na niej najwygodniej śpi się dokładnie w takiej pozycji, jak opisana wyżej i dzięki temu nie trzeba sobie trzech poduszek podkładać-nie wiem jak byśmy się TZ mieli zmieścić: dwa człowieki, duży bebzon, dwie normalne poduszki pod głowy+ jeszcze trzy poutykane pode mną A tak- jest jedna C-poduszka i zawsze trochę więcej miejsca zostaje, choć przyznam, że zrobiło się ciasnawo-mamy już nawet osobne kołdry bo były walki w nocy kto komu stópki odkrywa
Ja tej swojej poduszki póki co pod brzuch nie podkładam, bo po pierwsze jeszcze nie czuję takiej potrzeby, a po drugie jakoś nie lubię jak mnie tak coś "oblepia" z każdej strony, ale ten fragment, który podkładam między kolana/uda, a czasem też między kostki bardzo sobie chwalę. A czasem jak boli mnie kręgosłup to przyciskam tę poduchę za plecami do ściany i sama się w nią mocno wtulam i jakoś tak trochę lepiej jest.
Jednym słowem, nie żałuję zakupu.
mrówa, zapodaj jakiegoś linka do swojej poduchy. Ja miałam jedną, ale okazała się być za gruba i do szalu doprowadzało mnie to styropianowe szeleszczące wypenienie. A twoja co ma w środku?

Cytat:
Oj biedactwo Mi niby też teściowa mówi, żebym nie kupowała za dużo, bo siostra TŻ ma całe pudło i można będzie od niej pożyczyć... no ale ... pożyczyć? I potem się martwić że coś się zaplami, zniszczy? To ja już wolę mieć własne! Tym bardziej że póki co kupuje głównie na promocjach i w sporych odstępach czasowych, więc prawie nie czuć tych "wydatków". Za to wkurzyłam się trochę. Bo właśnie jak teściowa mówiła o tych ubrankach, to jej mówię, że bardziej by mnie interesowało łóżeczko pożyczyć (Córka siostry mojego męża ma już 3,5 roczku i ma już "normalne" łóżko kupione). No i pytam teściową czy Lidka (siostra TŻ) to miała swoje łóżeczko dla małej czy pożyczane? A teściowa na to, że pożyczane, ale lepiej żebyśmy sobie kupili NOWE, bo ........ tamto może się jeszcze okazać że będzie komuś potrzebne i trzeba będzie pożyczyć! Co ona nie poważna? Z tego co mi wiadomo rodzina ma pierwszeństwo.... no a w rodzibnie na razie NIKT nie planuje ..... więc? Tak, może będzie ktoś chciał pożyczyć... MY!! ... Heloł? Dziwna z niej baba czasami. Do wesela też się na początku dołożyć nie chciała bo "musi mieć zdolność kredytową na wypadek jakby INNE jej dzieci chciały się hajtnąć" ... sure ...... a kij ci w ucho Tak więc teraz czytam stare wpisy o łóżeczkach, których tyle naprodukowałyście
A z tym spaniem to mnie nie osłabiaj. Ja się wkurzam jak raz w nocy muszę do kibelka wyjść, a Ty chcesz mi powiedzieć że będzie jeszcze gorzej??? Kurde... i zawsze w nocy jak zchodzę z wyra to męża zdeptam
cóż można rzecz- głupia baba i tyle. nie zazdraszczam.
Tak często czytam o złych doświadczeniach z teściowymi- ja to mojej pomnik powinnam postawić, taką wspaniałą mam....

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 16:19   #2709
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

ja mam ta poduszke jestem z niej srednio zadowolona czasem w nocy mnie denerwuje i lata po pokoju najbardziej drazni mnie wypelnienie sa to takie male kulki styropianowe ktore wydaja dziwny zapach jak sie nagrzeja i szeleszcza
A to dziwne. Ja kupowałam od producenta i ona właśnie NIE MA kulek. Ma wypełnienie podobne do takiego zwykłego, poduszkowego. Nie szeleści, a już na pewno nie "śmierdzi". Jak mi się naugniata w jednym miejscu, a w innym mam za dużo to sobie przepycham wieczorem przed snem i jest git.

A ja się dziś wkurzyłam na babę w sklepie z łóżeczkami i tak oto pani straciła bezpowrotnie klienta. A głupia była, bo chciałam złożyć u niej zamówienie na łóżeczko, materac i coś tam jeszcze (sama mi kiedyś mówiła, że takie "kompletowanie" to zawsze inaczej liczą i wychodzi taniej. Ale skoro się pani nie chciało mną dziś zająć, a ja stałam tam jak d... wołowa w kurtce i robiło mi się coraz goręcej i w końcu prawie duszno i słabo, to przecież ja jej prosić nie będę, żeby przyjęła zamówienie. Znajdę taniej w sieci i kij jej w tyłek, moja noga więcej tam nie postanie.

Evitka, linka do poduchy masz na samym końcu na poprzedniej stronie.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-10-26 o 16:24
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 16:28   #2710
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się dziś wkurzyłam na babę w sklepie z łóżeczkami i tak oto pani straciła bezpowrotnie klienta. A głupia była, bo chciałam złożyć u niej zamówienie na łóżeczko, materac i coś tam jeszcze (sama mi kiedyś mówiła, że takie "kompletowanie" to zawsze inaczej liczą i wychodzi taniej. Ale skoro się pani nie chciało mną dziś zająć, a ja stałam tam jak d... wołowa w kurtce i robiło mi się coraz goręcej i w końcu prawie duszno i słabo, to przecież ja jej prosić nie będę, żeby przyjęła zamówienie. Znajdę taniej w sieci i kij jej w tyłek, moja noga więcej tam nie postanie.

Evitka, linka do poduchy masz na samym końcu na poprzedniej stronie.
faktycznie, przeoczyłam, dzięki

nasz kilent, nasz pan, a jak nie, to masz rację, sklepów jest wiele

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2009-10-26 o 16:29
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 17:09   #2711
drcron
Zakorzenienie

ja swoja kupowalam na allegro i ma wypelnienie styropianowe denerwuje mnie ale potem sie przyda jak dzidzia sie urodzi do karmienia
teraz po sklepach poszukuje adapteru do pasow ale wszyscy gdzie pytam patrza na mnie jak na dziwaka jedna Pani to mi nawet powiedziala ze kobbiety w ciazy nie musza zapinac pasow a jak jej odpowiedzialam ze boje sie o zycie swoje i dzidzi to mowi zebym siedziala w domu albo na piechote chodzila mialam ochote ja udusic :/
a pytalam siostry ile kosztuja te kosmetyki bubchen u nich to mowila ze taki komplet lioton oliwka krem i puder w duzych opakowaniach okolo 20 euro czyli nie tak duzo porownujac nasze ceny

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2009-10-26 o 17:11

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 17:36   #2712
mrowak
Zakorzenienie

Adapter też mam i nie wyobrażam sobie nie zapinania pasów! Mam taki http://dino.sklep.pl/nowy/be-safe-ad...zy-p-2706.html, ale jeśli ktoś bardzo lubi sukienki, spódniczki to on raczej odpada. Ja spodniowa jestem, więc mi pasuje.
Stary 2009-10-26, 17:58   #2713
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Adapter też mam i nie wyobrażam sobie nie zapinania pasów! Mam taki http://dino.sklep.pl/nowy/be-safe-ad...zy-p-2706.html, ale jeśli ktoś bardzo lubi sukienki, spódniczki to on raczej odpada. Ja spodniowa jestem, więc mi pasuje.
powiedz prosze czy on sie sprawdza jak zobie radzi w trakcie gwaltownego hamowania ten dolny pas zapinany jest tam ponizej ale tam jest gumka czy on nie ucieka na brzuszek??
ja poszukuje takiego co zapina sie kolo uda z dwoch stron tamten ma moja siostra i sobie chwali ale ani tego anie tego o ktorym Ty piszesz nie moge nigdzie znalesc a jak zamawiam cos przez internet to strasznie dlugo do nas idzie ostatnia zamowiona rzecz lezala na poczcie ponad miesiac i nikt nie raczyl dac znac ze jest taam nasza paczka a jak pytalam czy jest cos na moje nazwisko to Pani mowila ze nie

Stary 2009-10-26, 18:15   #2714
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
powiedz prosze czy on sie sprawdza jak zobie radzi w trakcie gwaltownego hamowania ten dolny pas zapinany jest tam ponizej ale tam jest gumka czy on nie ucieka na brzuszek??

Na dole jest taka jakby duża, odpinana szlufka- nie wiem jak to wyjaśnić inaczej. Siada się na tej łatce, z której wystaje taka rozciągliwa "szyjka" z tą właśnie szlufką w którą wkłada się dolny pas i zapina na takie wciski. Jeśli chodzi o gwałtowne hamowanie, to nie sprawdzałam, ale prawda jest chyba taka, że żaden pas nie jest w stanie dać 100% bezpieczeństwa w sytuacji naprawdę kryzysowej. Jak się przytrafi porządny wypadek, to wiadomo co dzieje się z wytrzymałą karoserią, poduszkami powietrznymi i pasami bezpieczeństwa. Nie oszukujmy się, PORZĄDNEGO wypadku te pasy nie wytrzymają. Ale też nie z takim nastawieniem chyba był produkowany i sprzedawany. Nikt nie zakłada, że będzie miał wypadek samochodowy, bo nie wsiadłby w ogóle do auta.

Natomiast ja bardzo chwalę sobie komfort podczas jazdy, bo nic mnie nie uciska w brzuch, nie uwiera w pęcherz i nie muszę ciągle poprawiać pasa, do czego miałam tendencje nawet przed ciążą- nie lubię jak mnie coś związuje. Pas leży nisko pod brzuchem.
Ja wyszłam z założenia, że zarówno w ten pas i C-poduchę warto zainwestować dla własnej wygody przez te 9 miesięcy, a potem zawsze mogę je sprzedać na allegro.
Stary 2009-10-26, 18:23   #2715
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Na dole jest taka jakby duża, odpinana szlufka- nie wiem jak to wyjaśnić inaczej. Siada się na tej łatce, z której wystaje taka rozciągliwa "szyjka" z tą właśnie szlufką w którą wkłada się dolny pas i zapina na takie wciski. Jeśli chodzi o gwałtowne hamowanie, to nie sprawdzałam, ale prawda jest chyba taka, że żaden pas nie jest w stanie dać 100% bezpieczeństwa w sytuacji naprawdę kryzysowej. Jak się przytrafi porządny wypadek, to wiadomo co dzieje się z wytrzymałą karoserią, poduszkami powietrznymi i pasami bezpieczeństwa. Nie oszukujmy się, PORZĄDNEGO wypadku te pasy nie wytrzymają. Ale też nie z takim nastawieniem chyba był produkowany i sprzedawany. Nikt nie zakłada, że będzie miał wypadek samochodowy, bo nie wsiadłby w ogóle do auta.

Natomiast ja bardzo chwalę sobie komfort podczas jazdy, bo nic mnie nie uciska w brzuch, nie uwiera w pęcherz i nie muszę ciągle poprawiać pasa, do czego miałam tendencje nawet przed ciążą- nie lubię jak mnie coś związuje. Pas leży nisko pod brzuchem.
Ja wyszłam z założenia, że zarówno w ten pas i C-poduchę warto zainwestować dla własnej wygody przez te 9 miesięcy, a potem zawsze mogę je sprzedać na allegro.
dziekuje za odpowiedz moze faktycznie jest to lepsze rozwiazanie od tego bocznego sprawdze jeszcze jeden sklep jak tam nie bedzie zamowie na adres mamy z internetu moze szybciej dojdzie

Stary 2009-10-26, 19:23   #2716
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Jeju dwie strony od rana!!! Przeginacie!!!
Ale juz nadrobiłam zaległości!!!

Byma u gina p0łci nie widac było ale dobrze bo mąz nie mógł jechac ze mna i dostałam dla niego zdjęcie ale całej dzidzi nie widać.. lepszy efekt był na monitorze!!!

Ale maleństwo było super raczki8 najpierw na brzuszku trzymało potem jak nie zaczeło machac i skakać az lekarz powiedział że zmierzyc sie nie da..

Za ok 3-4 tygodnie mamy wizytę na 4D to bedzie usg połowkowe 22 tydz. i wtedy juz Razem pojedziemy go gina dostaniemy film zdjęcia i wogóle

Wyniki na toxo mam ale nie wiem jakie bo odebrałam i dały mi wynik innej pani o tym nazwisku na tarczyce hihihi pomyliły sie a to ciocia mojego meza. jutro odbiore.

a teraz musze uciekac bo jak o 14 pojechałąm to dopiero ok 20 wróciłam jestem bardzooooo zmęczona

Gmyrelka GRATUALCJE SYNUSIA

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
mAM TEN SAM PAS!!! OLCAM... jestem bardzo zadowolona!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 20:36   #2717
sponsa_bella
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe mamy Zapytam nieśmiało - można się dołączyć do Waszego wątku? Jestem w 17 tyg., przewidywany termin przywitania się z potomkiem: 10. kwietnia 2010 Nie mogę się doczekać! Mam 28 lat i do tej pory byłam bardzo sceptycznie nastawiona do ślubu...dzieci... Zawsze mi się wydawało, że jeszcze mam czas, że najważniejsza jest praca, że na dziecko jeszcze mam czas. Aż tu nagle...niespodzianka. Nieprzywidywany obrót spraw. Dwie kreski i ja płaczę ze szczęścia
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 21:20   #2718
ita83
Wtajemniczenie

nio kobitki bylo troche do nadrabiania ale dalam rade...u nas po staremu dzidzia dalej ladnie smyra mamusie od srodka wiec sie jakos tak troche mniej martwie - choc i tak caly czas sie zastanawiam czy wszystko ok....
W weekend zaszalalam i kupilam laktator ale tylko dlatego ze byl przeceniony wiec.....stwierdzilam ze raz sie zyje i go kupila - wiec znow o jedna rzecz na liscie mniej
Co do plci tez nie chcialam znac - ale stwierdzilam ze przeciez i tak zobacze na 4D co we mnie siedzi, ale sie
gina nie zapytam - poczekam az sama zobacze
Stary 2009-10-26, 21:34   #2719
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobryt bardzzo!

troche z innej beczki... ktos z was ma moze kuchnie z ikea? bardzo nam sie podobaja, ale czy sie trzymaja jako tako? wychodza znaczniej taniej niz meble na wymiar...no a teraz dzidzia i wogole mamy tyle wydatkow...

ac.
Moja kuzynka ma kuchnie z ikea i jest bardzo zadowolona

Cytat:
. W rzeszowie nie ma ikei... a najbliższa dopiero kraków .... WIĘC ... jakby któraś była, to niech o mnie pamięta
Zobacz w necie jak coś będziesz bardzo chciała mogę Ci wysłac pocztą . Z racji przeprowadziki i częsciowego przemeblunku w domu bywam tam bardzo często

Cytat:
a jak myslicie kosmetyki penaten sa dobre czy raczej nie ??
Dobry jest krem w metalowym pudełku do pupy , reszty nie miałam więc nie wiem

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane po długiej przerwie Tydzień byczyłam się u mamy i nie zaglądałam do Was. Śpieszę zatem teraz z informacją co do przebiegu mojej piątkowej wizyty u gina:

Najważniejsza: BĘDZIEMY MIEĆ SYNAAA

...
Ogromne gratulacje

Cytat:
Skarpeteczki i .................... szczoteczka do zębów z gryzakiem... . TAK WIEM! PO CHOLERĘ SZCZOTECZKA? BO TAK! O! no i...... ładna była no
Na szczoteczkę troszkę poczekasz hehe ,, ja mam taka dla synka myje mu nią ząbki odkad skończył jakies 9 miechów
Ale masz racje jest sliczna .. na szczęscie to się nie wymydli

Cytat:
A tak mi do głowy przyszło... AniuP...bo Ty masz doświadczenie i wiedzę i mądrość i w ogóle (szczególnie "w ogóle")... może zrób nam taką listę zbiorczą typu: dobre kosmetyki, rzeczy przydatne i zbędne? Tak wiesz, z tydzień pozapisuj co i jak (nazwy, marki itd.) a potem nam wklej, cooo? Się by wydrukowało/przepisało i byłoby łatwiej. Bo pierwszociążowym mamom to naprawdę trudno wybrać, a w sklepach wmówią nam wszystko.

Teraz opcje są dwie:
A) AniaP mnie ukatrupi wirtualnie,
B) dziewczyny mnie poprą i jakoś uratują

.
he he nie ukatrupie Miło mi bardzo że komuś się przydaje to co pisze .. ale powiem Ci że bardzo trudno jest taką listę zrobić . Bo próbowałam dla kolezanki bo mnie prosiła nie ma a bardzo jak skakac po necie i poczytac to zawsze mnie podpytuje i innych kolezanek . No i usiadłysmy do pisanie i dupa z tego . Bo nie da sie tak ogarnąć wszystkiego z jedno . Potem zawsze się coś przypominało . lepiej własnie jak się wejdzie na jakiś temat coś napisac

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
Apel do AniP oczywiście popieram, z tym,że jeśłi chodzi o kosmetyki to wiem,że niektore dzieci uczulają się na jakieś i kiszka. Czasem trzeba szukać odpowiedniego. Może więc warto zapopatrzyć się w próbki i nie kupowac za dużo na początek, dopiero po sprawdzeniu.
To chyba też nie do końca dobry pomysł żeby tak próbkowac to dziecko te rzeczy typu oilatum to kosmetyki dla atopowców i takie mozna by powiedziec lecznicze . Nie słyszałam nigdy żeby kogoś oilatum uczuliło . Myslę że warto zainwestowac w lepsze marki typu własnie oilatum a jak się dziecko troszke ustabilizuje i skóra bedzie taka jak powinna można kupić coś bardziej marketowego typu nivea , ziaja , linomag czy kto tam co lubi . la roche ma tez takie kosmetyki zupełnie bez zapachu i zbednej chemi . No i ważny minimalizm na poczatek a nie paćkanie płynów oliwek itp. czym mniej tym lepiej

Tak widze że wy o spaniu . U mnie jakoś nie było większych problemów poprzednio i teraz też narazie śpi mi się super , a odkad mam lateksowy materac to mogę się pokusic o słowo super . Pod koniec jak juz mi brzuch przeszkadzał to miałam z łózku dwie kołdry i ta drugą sobie układałam pod brzuchem , między nogi część ( bo tak mi było wygodnie )i tak jakos zawsze przekimałam sobie . Mam tą podusie do karmienia więc już chyba na drugą się nie zdecyduje . Zresztą jak wtedy jakos w miare dobrze spałam to teraz tez na to licze . Bardziej mnie wkurzało pod koniec to że musiałam wstawać siku

Dziś miałam dzień z przygodami .. wylało mi się małego picie w torbie i miałam wszystko mokre .. jak ja kurna lubie takie poraneczki
dziś pierwszy raz załozyłam ciązowe gatku bbuuuuuuuuuu strasznie to przezywam
Stary 2009-10-27, 05:03   #2720
Baobabek
Zakorzenienie

hej, nie miałam już wczoraj siły pisać bo wróciłam z wizyty dopiero po 22ej i padłam jak długa spać...no więc tak, szyjka w porządku, usg mi nie chciał robić, ale wskoczyłam na leżankę zanim się obrócił i nie miał wyjścia...powiedział, że 23XI (wtedy następna wizyta) zrobimy połówkowe i dlatego nie bardzo był chętny na to wczoraj, no ale zrobił. No więc dzidziuś cały i zdrowy, ma 16 cm i waży około 240g, ale powiedział, że waga to jest bardzo niepewna, bo w różnych porach dnia może różnie wyjść na temat mojego łożyska nic nie powiedział, więc nie wiem dalej czy już poszło sobie w górę czy nie...a no i co do płci....to cholera jasna, dziecko nóżki ścisnęło, wbiło się tyłkiem w moją miednicę i tyleśmy widzieli.... no i kolejne 4 tygodnie w niepewności a już chciałam kontynuować zakupy w konkretnych kolorach co do zwolnienia, powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań do pracy, więc jak tam już chcę, no i w końcu nie wzięłam głupia idiotka zwolnienia żałowałam już jak wyszłam no ale 23XI wezmę już na bank. Ale do tego czasu spróbuję się jeszcze gdzieś załapać na usg, bo nie wytrzymam w tej niepewności pojeżdżę dzisiaj po gabinetach i zobaczymy...może ktoś w ramach konsultacji mnie przyjmie...JA MUSZĘ ZNAĆ PŁEĆ I KONIEC
No ale najważniejsze,że dzidziuleczek zdrowy a jakie stópki już fajne widać było...aha no i standardowo, nie dał mi zdjęcia, tylko wpiął do swoich dokumentów a i jeszcze dowiedziałam się w której części brzucha jest maluszek...okazało się, że głaskaliśmy z mężem i mówiliśmy do mojego pęcherza....dziecko główkę ma nieco poniżej pępka (tak z 5 cm) z lewej strony... a ja nawet stetoskopem badałam swój pęcherz moczowyale głupek ze mnie...
GMYREŁKA gratuluję synusia cieszę się, że wszystko dobrze
Izumi, Ty pisałaś o sweterkach z pepco??mam pepco niedaleko mojej szkoły więc zajrzę tam dzisiaj, rzeczywiście są ubranka dziecięce, sama kupowałam tam mojej siostreznicy, ale powiem Ci, że po 2 praniach były do kosza, bodziaki i pajace się wyciągaja strasznie, a z kaftaników to sama nie wiem co się robi-tak się deformują...to samo z czapeczkami.Lepszej jakości-o wiele- są ubranka w TEXTIL MARKET jak ktoś z Was ma gdzieś w pobliżuja mam wykupione chyba z połowę działu niemowlęcego
Ale się upisałam....

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2009-10-27 o 05:05
Stary 2009-10-27, 07:45   #2721
drcron
Zakorzenienie

sponsa_bella - witaj na forum

ja dzisiaj cala noc nie spalam z nadzieja wyczekiwalam ranka bo obiecalam sobie ze zadzwonie do rejstracji na usg 4D i co i dzwonie Pani pyta ktory to tydzien ja mowie ze poczatek 17 a ona ze takie usg robi sie dopiero od 28 tygodnia ze wtedy lepiej widac ja do niej ze to nie wazne czy lepiej widac ze ja bym chciala takie dzisiaj a w 28 tygodniu znow przyjde bo chcialabym mojej mamie zrobic prezent w postaci filmu ma dzisiaj urodziny a Pani z rejstracji do mnie ze ona mnie nie zarejstruje bo to bezsensu ze i tak nic nie bedzie widac jak nie to nie to bylo jedyne usg 3D i 4D w okolicy i teraz buczec mi sie chce to bylby fajny prezent taki filmik oryginalny moja mama uwaza ze wszystko ma a takiego filmu nie spodziewalaby sie ale bedzie musiala jeszcze poczekac szkoda
a dzisiaj rano cos mi sie stalo obudzilam sie i w okolicy pecherza mialam taka wielka twarda gulke myslalam ze to pelny pecherz ale jak wyszlam z wc to dalej tam byla maz sie smial ze dzidzia zeszla na dol na spacer

Stary 2009-10-27, 08:12   #2722
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
ja dzisiaj cala noc nie spalam z nadzieja wyczekiwalam ranka bo obiecalam sobie ze zadzwonie do rejstracji na usg 4D i co i dzwonie Pani pyta ktory to tydzien ja mowie ze poczatek 17 a ona ze takie usg robi sie dopiero od 28 tygodnia ze wtedy lepiej widac ja do niej ze to nie wazne czy lepiej widac ze ja bym chciala takie dzisiaj a w 28 tygodniu znow przyjde bo chcialabym mojej mamie zrobic prezent w postaci filmu ma dzisiaj urodziny a Pani z rejstracji do mnie ze ona mnie nie zarejstruje bo to bezsensu ze i tak nic nie bedzie widac jak nie to nie to bylo jedyne usg 3D i 4D w okolicy i teraz buczec mi sie chce to bylby fajny prezent taki filmik oryginalny moja mama uwaza ze wszystko ma a takiego filmu nie spodziewalaby sie ale bedzie musiala jeszcze poczekac szkoda
a dzisiaj rano cos mi sie stalo obudzilam sie i w okolicy pecherza mialam taka wielka twarda gulke myslalam ze to pelny pecherz ale jak wyszlam z wc to dalej tam byla maz sie smial ze dzidzia zeszla na dol na spacer
drcron to co to za baba niefajna Mój lekarz przy każdym badaniu przełącza też aparat na wersję 4D i mam piękne zdjęcia np z 12 tygodnia jak mój uśmieszek wyluzowany leży. Teraz np jak byłam (17 tydzień) to próbował uchwycić małego w wersji 4D ale nie wyszły ładne zdjęcia i mam takie zwykłe czarno-białe. Więc nieprawdą jest że dopiero od 28 tygodnia coś widać Przecież ona na tym zarabia i powinna Ci zrobić

Dziękuję bardzo dziewczynki za gratulacje Teraz mam problem z imieniem... Każde z naszej trójki chce inne imię, a moja córa to już w ogóle... Zbyszek... Ale już jest postęp bo całuje brzuch i mówi że kocha swojego brata (choć po cichu dodaje że mimo to wolałaby żeby był siostrą)

Baobabek głowa do góry!! Najważniejsze że Twój dzidziuś jest zdrowiutki Ale wcale się nie dziwie że zżera Cię ciekawość kto tam sobie mieszka - ale pamiętaj: DŁUGIE CZEKANIE, DOBRE ŚNIADANIE Masz jakieś preferencje?

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2009-10-27 o 08:15
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 08:24   #2723
Izumi
Wtajemniczenie

Baobabek, rozgrzeszam Cię, że nie było wczoraj relacji, chociaż prawie do północka sprawdzałam Jak wyszłaś dopiero po 22ej, to wcale się nie dziwię że miałaś dość Rany... tak czytam... 16cm ... kurcze.... to niesamowite! SUPER! Tak samo to, że główkę ma nad pępkiem Masakra.... tak szybko... takie duże... tak wysoko! SUPER! A najbardziej chciało mi się śmiać jak napisało, że się okazało że razem z mężem głaskaliście i rozmawialiście do Twojego pęcherza ;D hihihi To może być historia na lata Ale pęcherz pewnie nigdy wcześniej nie czuł się taki doceniony Co do płci... nie załamuj się Prędzej czy później się dowiesz Czy chcesz czy nie A sweterki, tak w PEPCO i dzięki że o tych ciuszkach dla maluchów napisałaś... bo co prawda one same w sobie już mojego zaufania nie budziły w dotyku, a jak mówisz że po 2 praniach są do kosza to szkoda sobie w ogóle głowę zawracać.

Gmyrelka ...rozmawiam wczoraj z mamą i pytam czy są jakieś nowe informacje/badania czy cokolwiek na temat niebezpieczeństwa odnośnie współżycia a sexu? Zaczęła mi tam mówić "standardowe" rzeczy. Więc stwierdziłam że jej konktretnie powiem o co chodzi. I mówię jej, że koleżanka z forum była u LEKARZA GINEKOLOGA i ten przekazał jej takie, a takie to informacje. Moja mama stanęła jak wryta i stwierdziła, że jemu to się chyba mózg rozpuszcza i w ogóle w rzyciu o czymś takim nie słyszała jak żyje. Tak czy inaczej poprosiłam ją, żeby dziś jak będzie miała dyżur poszła do dyżurki lekarzy i z podpytała, powiedziała, że to opinia LEKARZA GINEKOLOGA i co oni mają na ten temat do powiedzenia. Więc jeśli nie zapomni (a nie zapomni, zaraz będę do niej dzwonić ) to się zapyta Od razu miałybyśmy opinię od kilku lekarzy Zobaczymy

drcron ... przykro mi że życie uretyczne na razie masz w strzępach, ale.... to aż tak .... wiesz.... w ogóle wam nie wolno? Czy po prostu ginekolog taki przewrażliwiony i najchętniej z każdej ciężarnej zrobiłby znów dziewicę?
Kochanie... są różnie rodzaje bóli i faktycznie wiele kobiet ma je przez całą ciąże. To że komuś przytrafiła się taka tragedia to nie powód żebys ię zaraz umartwiać. Naprawdę Byłaś na badaniach, jest ok, tak? Twój nastrój ma wpływ na maluszka..... no chyba nie chcesz żeby urodził Ci się taki mały posępny, wiecznie przestraszony dzidź? Wiesz co mnie NAJBARDZIEJ relaksuje? Jak czytam bajki... oczywiśnie na głos, żeby maluszek słyszał. Takie kótkie bajki dla dzeci są super I wiesz... staram się tak modulować głos jakbym czytała faktycznie do maluszka, a nie tylko żeby przeczytać od A do Z. Mi to naprawdę pomaga na wszelkie troski Może spróbujesz?

Tylkooliwka... coś tam słyszałam, coś tam pisało w jakiejś gazecie, ale u mnie jeśli chodzi o sprawy formalne to jestem jak analfabeta .... czytam .... i nie rozumiem. Nawet moje pity, zusy, papiery z banku itp. trzyma mój mąż. ... Poza tym... tak jest wygodniej :-P

Evitka21 Ty kochana nie wariuj jeszcze przeze mnie Jeszcze tyle miesięcy przed nami Będziesz musiała jakoś przywyknąć A teściową to się nie przejmuje. Ona raczj sprawia wrażenie (znaczy oprócz tego, że jest egocentryczką straszną + ikt nigdy nie jest bardziej chory/bardziej przepracowany od niej) osoby, która po prostu chce mieć wpływ na wszytsko i mieć jak najwięcej dla siebie. Może to łóżeczko będzie jej potrzebne akurat ? Baba już tak dziecinnieje, że kto wie Tylko trzeba jej będzie szczebelki wyjąć żeby burd nie robiła :-P. Tak więc... przy okazji... Gratuluję Ci teściowej

Madziwnia Fantastycznie! I bomba że będziecie mieć filmik i zdjęcia. A dużo płacicie za taką opcję full wypas? I w ogóle... mówiesz że szkrabik w miejscu usiąść nie chciał, a jakieś przypuszczenia co do wilekości były?
Z tymi wynikami toxo to nieźle. Dobrze chociaż że wszystko w rodzinie zostało Daj znać jak będziesz wiedzieć

Sponsa_bella WIIITAMY! Czasem tak to jest że los nam takie niespodzianki robi. Cieszę się, że mimo wcześniejszego nastawienia (pisałaś że praca była najważniejsza) to jednak się ucieszyłaś z tej wiadomości A jak tata dziecka? Wspiera Cię i równiez się cieszy? Mam nadzieję
CZekamy na więcej relacji i zapraszamy do rozmowy!

Ita83 a jaki kupiłaś? I how much was it? Bo ja tak w sumie chciałam ten zakup odłożyć i poczekać z tym jak najdłużej... no ale wczoraj czytałam jakiś artykół o spacerach z niemowlęciem i tam pisalo właśnie o karmieniu, żeby dzieś w zaciszu na ławce usiąść, cyca wystawić, malucha nakarmić, a ludźmi się nie przejmować ..... O_o... i jednak.... to nie moja bajka O_o. My mamy mały parkt w pobliżu nie będe się stryptizować O!
A kiedy mówisz masz to 4D? Bo tak ciekawa jestem kiedy jakieś fotki dostaniemy ;D?

AniaP dziękuję kochana, ale na pewno nie będę Cię kłopotać Przyszła mama chrzestna mieszka w stolicy .... więc może ją zbałamucę o wyprawę do ikei na dzieciaczkowe zakupy. hy hy hy
Ze spaniem to wczoraj zrobiłam dokładnie tak jak Ty pisałaś! Mam kołdrę osobno, więc sobie w niej taki wałek zrobiłam... pozakręcałam... . Cóż. Musze przyznać że całkiem wygodnie ALE ... problem jest w nocy jak zaczyna już wszytsko drętwieć i sztywnieć i człek chce się jakoś łopkręcić i robi takie zamieszanie w łóżku.... rano obudziłam się pod dwoma kołdrami. Zazdroszczę materaca lateksowego. Ja mam tylko kawałeczek pianki lateksowej, poza tym spręzynki kieszeniowe ... ehh.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-27, 08:29   #2724
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
sponsa_bella - witaj na forum

KOCHANA! NIE ŁAM SIĘ! GŁOWA DO GÓRY! Głupia baba niech spada na drzewo i w ogóle kij jej w ucho! Nie chciała zarobić najwyraźniej. Bo widać na pewno by było! Ale myślę, ze z takiego prezentu, to nawet jeśli będzie spóźniony to się mama ucieszy . Ty zapłacisz raz. Faktycznie później będzie ciekawiej, zobaczycie więcej szczegółów... zobaczysz... będzie dobrze i zapomnisz że była taka niemiła ... tego Ci przynajmniej życzę
A dzidziuś to w 17 tygodniu wierci się jak mała żabka, więc może i możliwe że akurat ćwiczył stanie na głowie? ???
Stary 2009-10-27, 08:33   #2725
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Gmyrelka ...rozmawiam wczoraj z mamą i pytam czy są jakieś nowe informacje/badania czy cokolwiek na temat niebezpieczeństwa odnośnie współżycia a sexu? Zaczęła mi tam mówić "standardowe" rzeczy. Więc stwierdziłam że jej konktretnie powiem o co chodzi. I mówię jej, że koleżanka z forum była u LEKARZA GINEKOLOGA i ten przekazał jej takie, a takie to informacje. Moja mama stanęła jak wryta i stwierdziła, że jemu to się chyba mózg rozpuszcza i w ogóle w rzyciu o czymś takim nie słyszała jak żyje. Tak czy inaczej poprosiłam ją, żeby dziś jak będzie miała dyżur poszła do dyżurki lekarzy i z podpytała, powiedziała, że to opinia LEKARZA GINEKOLOGA i co oni mają na ten temat do powiedzenia. Więc jeśli nie zapomni (a nie zapomni, zaraz będę do niej dzwonić ) to się zapyta Od razu miałybyśmy opinię od kilku lekarzy Zobaczymy
Izumi moja szwagierka (aktualnie 24tc) też o tym słyszała więc chyba coś w tym jest. Na necie też są takie informacje, żeby w II trymestrze stosować prezerkonden bo jest to bezpieczniejsze (z uwagi na te prostaglandyny oddziałujące na szyjkę) ale jest masa kobiet (w tym ja) które tego nie stosują i wszystko jest ok Ale czekam na opinię innych lekarzy
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 08:48   #2726
Izumi
Wtajemniczenie

Ja właśnie z niecierpliwością też czekam na jakieś opinie
Stary 2009-10-27, 08:51   #2727
olasia
Zadomowienie

oj jak dzisiaj mi sie dobrze spalo
co do poduszki, ja w sumie na razie malo jej uzywam, moj maz mowi, na nia penis i jakos mi sie teraz niezbyt dobrze kojazy hehe.. ale w mojej tez nie ma kulek, tylko wata. kiedy bola plecki na dole to tak przyjemnie jest sie wylozyc tak w srodku tego C. ulga natychmiastowa!

mi nie znanie plci tez wcale nie przeszkadza w kupowaniu ciuszkow. i nie chcialabym zeby moje bebe bylo ubrane tak cale na rozowo czy niebiesko. na razie kupuje na all zwykle uzywane ubranka, ale nie typowo bielizniane, raczej sweterki, ogrodniczki itp. no i jedna sukienusie 3 zl kosztowa i nie moglam sie powstrzymac...

baobabek - dobrze, ze dzidzius zdrowy!

ja mam wizyte w sobote, ale chyb a powinnam pojsc dzisiaj, bo od piatku zalapalam jakas infekcje i boli mnie jak robie siusiu, i jak dotykam tez boli, wszystko mam spuchniete, myslalam, ze znowu te drozdzaki ale nie jestem pewna, bo nie mam takich uplawow powiedzmy twarogowych. smaruje sobie clotrimazolum ale nie przechodzi

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-27, 08:57   #2728
Szmochcio
Przyczajenie

Ja mam jutro kolejne USG
Nie mogę się doczekać!! Tydzień temu przeżyłam zawód bo wybrałam się z mężem (ledwo mu się udało zwolnić z pracy), dwie noce nie spałam z przejęcia a tu porażka - lekarza nie było bo zachorował!!
Porażka kompletna! Mąż od razu poleciał do sklepu i wrócił z torbą sukienek dla małej bo chciał coś zrobić dla swojej córeczki której jeszcze nie widział
Jutro znowu jedziemy razem więc mam nadzieję że uda się zobaczyć naszą malutką która wywija jak szalona
Żeby się tylko gdzieś nie schowała!
Szmochcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 09:03   #2729
olasia
Zadomowienie

nie wiem czy juz pisalyscie na temat tego czegos, czy ktoras ma cos takiego? mysle, ze cena jest przesadzona, ale z drugiej strony za jedna pare dzinow ciazowych zaplacilabym pewnie i tak wiecej.
ciekawe czy sie sprawdza.

http://www.sesile.pl/product-pol-341...lexi-Belt.html

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 09:08   #2730
drcron
Zakorzenienie

Izumi dziekuje za slowa pocieszenia
moj maz powiedzial ze jesli tak bardzo chce miec dzisiaj to USG 3D to on nawet zawiezie mnie na koniec swiata bylebym tylko nie chlipala <jupi> i tak oto wymusilam na nim podroz do wroclawia dzisiaj na 17 hihi zobacze swoje dzidzi hihi jak tam dzwonilam chwilke temu to pan z rejstracji powiedzial mi ze to bez znaczenia w ktorym tygodniu przyjade bo i tak bedzie widac niewiele ale bedzie mowi tylko ze to kosztowne i by lepiej poczekac a ja ze nie wazne ile kosztuje to ma byc prezent i wart kazdej ceny zapytal dla mnie czy dla mamy hehe powiedzialam ze dla mamy ale w duchu i tak wiem ze jak zobacze dzis dzidzi to bede spokojniejsza

Izumi a czy moglabys zapytac tak przy okazji sie mamy czy slyszala cos na temat masowego szczepienai kobiet w ciazy przeciwko swinskiej grypie ?? mi ostatnio obilo sie cos o uszy sluchajac radia ale nie jestem pewna czy to maja szczepic wszystkich masowo czy tylko kobiety w ciazy i czy to bedzie przymusowe?? BO JA NIE CHCE nie chce i juz bo wiem ze zachoruje jak zawsze jak sie szczepie na grype to daw dni pozniej laduje w lozku

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
oj jak dzisiaj mi sie dobrze spalo
co do poduszki, ja w sumie na razie malo jej uzywam, moj maz mowi, na nia penis i jakos mi sie teraz niezbyt dobrze kojazy hehe.. ale w mojej tez nie ma kulek, tylko wata. kiedy bola plecki na dole to tak przyjemnie jest sie wylozyc tak w srodku tego C. ulga natychmiastowa!

mi nie znanie plci tez wcale nie przeszkadza w kupowaniu ciuszkow. i nie chcialabym zeby moje bebe bylo ubrane tak cale na rozowo czy niebiesko. na razie kupuje na all zwykle uzywane ubranka, ale nie typowo bielizniane, raczej sweterki, ogrodniczki itp. no i jedna sukienusie 3 zl kosztowa i nie moglam sie powstrzymac...

baobabek - dobrze, ze dzidzius zdrowy!

ja mam wizyte w sobote, ale chyb a powinnam pojsc dzisiaj, bo od piatku zalapalam jakas infekcje i boli mnie jak robie siusiu, i jak dotykam tez boli, wszystko mam spuchniete, myslalam, ze znowu te drozdzaki ale nie jestem pewna, bo nie mam takich uplawow powiedzmy twarogowych. smaruje sobie clotrimazolum ale nie przechodzi
nie wolno clotrimazolum uzywac w ciazy tak mi lekarz powiedzial przepisal mi czopki z nystatyny i kazal stosowac co dwa dni
a jak swedzi to podmyj sie kora debu albo rumiankiem powinno zlagodzic swiad wczesniej stosowalam pimafucin < chyba tak to sie pisze > w kremie ale tez powiedzial by lepiej nie uzywac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości