Wszyscy zginiemy... a.d 2012 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-27, 10:13   #451
white_chocolate
Przyczajenie

Dot.: Koniec świata 21 XII 2012 godz 11:11

Końców świata było już za wiele, żeby teraz miał się sprawdzić
Wszystko to nadinterpretacje... przepowiedni, 'znaków' i tak dalej. Ludzie lubią takie katastroficzne wizje przeżywać, omawiać, panikować i...
I nic z tego zwykle nie wynika
white_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 10:26   #452
roxi:*
Wtajemniczenie

Koniec świata z tym końcem świata
roxi:* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 10:32   #453
madziamkk
Raczkowanie

Nic takiego nie bedzie... Wg.. jedna wielka sciema..
I kto to widzial zeby takie rzeczy przed swietami robic
Stary 2009-10-27, 10:52   #454
dziewczyna
Zakorzenienie

Każda z nas przeżyła niejeden koniec świata i pewnie przeżyje kilka kolejnych. Pewnie kiedyś nastąpi wielkie buuuum, ale będzie to w najmniej spodziewanym momencie.

Edytowane przez dziewczyna
Czas edycji: 2009-10-27 o 10:53
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 10:55   #455
malawinka
Raczkowanie

Mam mieszane uczucia, nie za bardzo chcę w to wierzyć bo to byłoby smutne - mam nadzieję, że przepowiednie jednak okażą się mylne. Koniec świata miałby nastąpić w moje 19 urodziny I ponoć nawet, jeśli doszłoby do zatopień, Polska w swoim położeniu jest bezpieczna. Ale możliwe, że wydarzy się coś, co jest końcem świata tylko nazywane.

Cera naprawiona!

Zapuszczam włosy!
jest: 44 cm
będzie: 70 cm

[fashion]445023[/fashion]
malawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 11:00   #456
mmk
Raczkowanie

ja się już nie boję
kiedyś jak byłam dzieckiem kilkuletnim stałam w kolejce (to były lata ok. 1984-1985) - usłyszałam że za jakieś półtora roku bedzie koniec świata, a ze nie usłyszałam dokładnie którego wiec z niecierpliwością czekałam do końca tego drugiego roku (tylko zmizerniałam i sie nerwicy nabawiłam)
Teraz w to nie wierzę, ale jak będzie koniec swiata to będzie - nic na to nie poradzimy.
Mam wrażenie, ze to po to by nam trochę portfele opróżnić - ludzie wierzący w takie katastrofizmy chetniej korzystają z uciech tego zycia.
mmk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 11:01   #457
madzia2306
Zakorzenienie

potencjalnych końców świata było już tak wiele ja po prostu w to nie wierzę , pamiętam jak miało nastąpić zaćmienie słońca to tez mówili że koniec świata będzie... i jakoś przeżyłam ale efekt zaćmienia był super

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-27, 11:04   #458
martynka89
Zakorzenienie

Nikt nie zna dnia ani godziny...

A Koniec Swiata kazdy z nas bedzie mial swoj wlasny w chwili smierci. I nie wiem po co zawracac sobie glowe jakimis datami i Koncami Swiata, ktorych bylo juz kilka (o dziwo wszyscy nadal zyjemi i Swiat tez ma sie calkiem dobrze), skoro nikt z nas nie ma pewnosci czy dozyje kolejnej daty wyznaczonej przez naukowcow czy tam jasnowidzow.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 11:38   #459
paula78
Zakorzenienie

No nareszcie

tylko szkoda ze przed świętami nie będzie prezentów chociaz to tez dobra wiadomosc nie trzeba ich kupować więc biore kase i ide kupic buty

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 11:40   #460
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Koniec świata 21 XII 2012 godz 11:11

Cytat:
Napisane przez fionka88 Pokaż wiadomość
3 albo 4. Jednak teraz bardzo wiele na to wskazuje. Spelniaja sie przepowiednie Nostradamusa, mamy cykle kataklizmow, konczy sie kalendarz Majow, ktorzy byli nie znanego pochodzenia + III tajemnica fatimska.

Co do przepowiedni Nostradamusa to gdyby były takie prawdziwe to jak myślisz, czy szefowie państw mając podane na tacy i jawnie to co się wydarzy bagatelizowali by to? Nie sądzę. Dlatego uważam, że to po prostu pierdoły. Treść przepowiedni dopasowywana jest do wydarzeń z przeszłości i na tej podstawie się "spełniają", ale dziwnym trafem żadna nie spełniła się na przód, tylko wszystkie jakoś wstecz.... Sam Nostradamus twierdził, że nie można odgadnąć jego przepowiedni zanim się spełni - no ciekawe dlaczego tak twierdził?

Cytat:
Zmiany biegunów ziemi są zdarzeniami losowymi - następowały po sobie w odstępach od 10 tysięcy do nawet 50 milionów lat. Średnio zdarzają się co około 250 tysięcy lat, a ostatnie miało miejsce około 780 tysięcy lat temu. Podczas procesu przebiegunowania pole magnetyczne Ziemi nie zanika zupełnie, jednak staje się dużo bardziej skomplikowane niż to obserwowane obecnie. Umieszczony w nim kompas mógłby wskazywać różne kierunki geograficzne w zależności od jego położenia na powierzchni ziemi, oraz od formy przejściowego pola magnetycznego w jego otoczeniu.
Majowie nie byli ludem nieznanego pochodzenia - nie wiem skąd masz takie informacje? Nawet z głupiej wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Majowie

Cytat:
Współczesna wiedza antropologiczna zakłada, że Majowie byli częścią koczowniczego ludu, który w czasie ostatniej epoki lodowcowej, przed około 12 000 lat, przybył z Azji do Ameryki przez obecną Cieśninę Beringa, by w końcu osiedlić się na terenach zwanych dziś Ameryką Środkową (Meksyk, Gwatemala i Honduras).
Nie wiem też co ma do tego III przepowiednia fatimska, to, że dotyczyła końca świata to mit, który powtarzany był przez wiele lat aż do jej ujawnienia:

Cytat:
Treść trzeciej tajemnicy fatimskiej ujawnił publicznie papież Jan Paweł II 26 czerwca 2000 roku. Była to część odnosząca się do zamachu na Jana Pawła II, 13 maja 1981 roku. Siostra Łucja
podkreśliła, że część trzeciej przepowiedni była tylko dla samych papieży.

Naczytacie się dziewczyny jakiś pierdół na różnych niewiarygodnych stronach i powtarzacie takie bzdury strasząc siebie i najbliższe otoczenie bez żadnych podstaw. Może nie nakręcajcie się, co?

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2009-10-27 o 11:42
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 12:22   #461
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
21 grudnia 2012 roku ma dojść do przebiegunowania Ziemi. Czyli północ stanie się południem, a południe będzie północą, w wyniku tego powstanie potężna fala która zaleje większość kontynentów, to przebiegunowanie miało już miejsce w roku 9792 p.n.e. Odwrócenie biegunów sie zdarza. Potwierdzają to geolodzy. Dzieje się to co mniej więcej 11 500 lat, ale nikt nie wie dlaczego - w związku z bardzo dziwnym układem planet zdarzającym się raz na 12 tys. lat. Ponoć o cykliczności takiego zjawiska wiedzieli Majowie.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Pewnie czytalyscie mase artykulow na ten temat , proroctwa, tezy z punktu astronomicznego, dziej historyczne. Ale co sadzicie na ten temat??
Boicie sie konca swiata??? Macie nadziej ze to tylko nagonka, ze daty konca swiata nikt nigdy nie pozna???
Po pierwsze, to co piszesz po prostu mija sie z prawda, nie bedzie zadnego przebiegunowania i nie ma zadnych dokladnych dat kiedy nastapilo/nastapi przebiegunowanie:rolleyes :

Cytat:
Moje pytania nieprzypadkowo zmierzają w kierunku dość popularnej ostatnio w Internecie teorii, według której w 2012 roku czeka nas przebiegunowanie Ziemi, z czym będą się wiązały niewyobrażalne wprost kataklizmy, tsunami, trzęsienia ziemi, na domiar złego nasza planeta w końcu się zatrzyma lub nawet zacznie kręcić w drugą stronę. A nas wszystkich czeka zagłada. To wszystko przepowiedziała ponoć starożytna cywilizacja Majów.

- To są chwytliwe doniesienia. Istnieje ogromna wiara ludzi - im mniej wykształconych, tym większa - w potęgę słowa drukowanego. Napisali w książce lub gazecie, więc tak na pewno jest. Ja nie jestem w stanie polemizować z takimi teoriami. Nauka ścisła wymaga dużego przygotowania, a ktoś sobie napisze piękną bajkę, ludzie ją przeczytają, bo ten ktoś ma dar lekkiego pióra i bajka się rozwija. Nie potrafię tego komentować.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,28434,pa...wiadomosc.html

Sadze, ze to stek bzdur i ile mozna tematow o tym samym w kolko zakladac.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
3 albo 4.
To chyba malo wiesz/pamietasz

Cytat:
Jednak teraz bardzo wiele na to wskazuje.
Bzdura, zadne fakty na to nie wskazuja.

Cytat:
Spelniaja sie przepowiednie Nostradamusa
Bzdura, przepowiednie Nostradamusa to niejasne lanie wody, ktore mozna podciagnac pod mase wydarzen.

Cytat:
mamy cykle kataklizmow
Bzdura

Cytat:
konczy sie kalendarz Majow
No i? Nie ma to jak sie podniecac ludem, ktory niby umial przepowiedziec koniec swiata, ale nawet konca wlasnej cywilizacji nie przepowiedzial

Cytat:
ktorzy byli nie znanego pochodzenia
Kolejna bzdura

Cytat:
+ III tajemnica fatimska.
Co z nia? KK jej nie ujawnil jak dotad, wiec Twoje spekulacje o czym mowi, to zabawa w zgadywanki.

Cytat:
Kurde no wpisalam w wyszukiwarke Koniec świata i nic mi na temat nie wyskoczylo
Wyszukiwarka "nie dziala", to z pewnoscia znak nadchodzacego konca

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2009-10-27 o 12:29
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 12:26   #462
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Wyszukiwarka "nie dziala", to z pewnoscia znak nadchodzacego konca

Najbardziej mi się podoba informacja dotycząca dokładnej godziny w której ma ów koniec nastąpić według której strefy czasowej? pewnie wg naszej, wszak Polska jest centrum wymyślania bzdur

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 12:39   #463
krolowakiczu
Zakorzenienie

kolejna tania sensacja, bo już kilka razy trąpili o tym, że ma nastąpić koniec świata, chyba w 1990którymś, 2000 roku też coś było

28.09.2010

krolowakiczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 12:51   #464
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Co z nia? KK jej nie ujawnil jak dotad, wiec Twoje spekulacje o czym mowi, to zabawa w zgadywanki.
Nie wiem czy przeoczyłeś, ale treść 3 PF jest znana od ponad 9 lat

http://www.wychwalajmy_boga.alleluja...php?numer=6763
Stary 2009-10-27, 12:57   #465
Eper
Raczkowanie

Hm... próbujesz wizję końca świata okrasić takimi naukowymi wtrąceniami (coś o głosach geologów, o tym, że to się powtarza, bla bla bla...). Więc myślmy naukowo. Czy dałoby się przewidzieć dokładną datę takiego zjawiska? Nie sądzę. Gdyby nawet, dużo większe prawdopodobieństwo jest, że nie wyglądałaby w taki sposób (same jedynki i dwójki, no i jedno zero). To tak samo wymyślona magia cyferek, jak w przypadku masowego zawierania małżeństw 7. VII 2007
Stary 2009-10-27, 13:06   #466
Antilia
Uzależnienie

A ja oglądałam na discovery program o przebiegunowaniu Ziemi
I wg naukowców to nie dzieje się tak hop siup na pstryknięcie palca i o 11.11 robi się odwrotnie ale to trwa wiele wiele lat i owszem może to wywołać jakieś bardziej gwałtowne zjawiska pogodowe ale bezpośrednio nie zagraża życiu na Ziemi.
I nie spowoduje to kręcenia się Ziemi w drugą stronę jak sugerują niektóre artykuły w internecie

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 13:15   #467
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy przeoczyłeś, ale treść 3 PF jest znana od ponad 9 lat

http://www.wychwalajmy_boga.alleluja...php?numer=6763
So sorry, masz oczywiscie racje.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-10-27, 13:16   #468
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Tylko czekalam na post Wyraka tutaj

Jest jeszcze teoria o planecie X/Nibiru, ze niby przyleca giganci i nas zjedza (czy cos w ten desen). Ogladam niebo od roku co noc.... i nic, zadnych zmian

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 13:17   #469
nina219
Wtajemniczenie

Ejka, przecież ostatnio na onecie było, że źle to zostało obliczone i jednak w 2036 bodajże:P

O! Znalazłam nawet! http://wiadomosci.onet.pl/2057409,16...enie,item.html

Ja wierzę, że 2012 może być końcem świata, ale nie dosłownie - w przenośni: świata doczesnego. Nastanie epoka new age, złote czasy dla ludzi

Żeby kogoś rozpalić, trzeba samemu płonąć.

nina219 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 13:25   #470
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość

Jest jeszcze teoria o planecie X/Nibiru, ze niby przyleca giganci i nas zjedza (czy cos w ten desen). Ogladam niebo od roku co noc.... i nic, zadnych zmian
O Nibiru też czytałam strasznie mi się ta nazwa podoba - świetna dla psa

Miała też walnąć kometa tak więc do wyboru do koloru

Bridezilla
Stary 2009-10-27, 13:25   #471
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieje, ze Cie nie zawiodlem

To ponizej, to brzmi podobnie do wierzen scejnetologistow

Cytat:
Napisane przez nina219 Pokaż wiadomość
Ejka, przecież ostatnio na onecie było, że źle to zostało obliczone i jednak w 2036 bodajże:P

O! Znalazłam nawet! http://wiadomosci.onet.pl/2057409,16...enie,item.html
A co ma piernik (rzekome przebiegunowanie) do wiatraka (rzekomego pierdykniecia jakies kosmicznego glazu zdrowej wielkosci) ?

Taka pewnie bedzie linia wypowiedzi naiwniakow wierzacych w konce swiata po 21.12.2012 - a, sypnelismy sie w obliczeniach, bedzie w 20xx

Cytat:
Ja wierzę, że 2012 może być końcem świata, ale nie dosłownie - w przenośni: świata doczesnego. Nastanie epoka new age, złote czasy dla ludzi
Sorry, ale to brzmi jak jeszcze wieksze kocopoly niz te majowskie kalendarze

Zlote czasy dla ludzi, taa, taki sam syf bedzie jaki i byl.

Stary 2009-10-27, 13:28   #472
Olarias
Przyczajenie

uwazam ze to jedna wielka sciema jest. Przezylam juz z 3 konce swiata xD i mam sie naprawde dobrze;] generalnie wydaje mi sie ze nikt nie wie kiedy bedzie koniec swiata...poprostu przyjdzie dzien gdzie cos pierdzielnie i bedzie "pozamiatane":P
Stary 2009-10-27, 13:32   #473
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
To jest jawne chamstwo, do 2036 roku mam kredyt na mieszkanie... zawsze wiedziałam, ze bank mnie w ciula robi, ale żeby koniec świata zaplanować już po spłacie kredytu - tego im nie daruję . Już wolałam ten 2012.
Stary 2009-10-27, 13:34   #474
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Wyraczku, ty mnie? No nigdy w zyciu

Ta planeta to chyba z proroctwa oriona...

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 13:36   #475
nina219
Wtajemniczenie

Cytat:
A co ma piernik (rzekome przebiegunowanie) do wiatraka (rzekomego pierdykniecia jakies kosmicznego glazu zdrowej wielkosci) ?
Rożne są wersje. O przebiegunowaniu usłyszałam niedawno, do tej pory bardziej znana mi była wersja właśnie z walnięciem czegoś w ziemię. Po onetowskim pojawiło się jeszcze kilka artykułów w których padało stwierdzenie, że to coś, co miało się otrzeć o ziemię w 2012 otrze się jednak w 2036

Żeby kogoś rozpalić, trzeba samemu płonąć.

nina219 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 13:37   #476
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
To jest jawne chamstwo, do 2036 roku mam kredyt na mieszkanie... zawsze wiedziałam, ze bank mnie w ciula robi, ale żeby koniec świata zaplanować już po spłacie kredytu - tego im nie daruję . Już wolałam ten 2012.
Klarisso, to wszystko spisek ZOGu, masonow, iluminatow, cyklistow i ..... (wpisz tutaj kogo jeszcze brakuje).

Ostatnia rata kredytu i pierdut

Cytat:
Wyraczku, ty mnie? No nigdy w zyciu

Ta planeta to chyba z proroctwa oriona...
uffffff

Stary 2009-10-27, 13:38   #477
Antilia
Uzależnienie

Odnośnie Nibiru to znalazłam taki filmik http://www.youtube.com/watch?v=wBbtqf774E0
i o matko, jakieś niby naukowe dowody mają a w innym artykule znowu czytałam, że istnienie takiej planety jest wg naukowców niemożliwe.

Niech żyją teorie spiskowe

Bridezilla
Stary 2009-10-27, 13:38   #478
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Rożne są wersje. O przebiegunowaniu usłyszałam niedawno, do tej pory bardziej znana mi była wersja właśnie z walnięciem czegoś w ziemię. Po onetowskim pojawiło się jeszcze kilka artykułów w których padało stwierdzenie, że to coś, co miało się otrzeć o ziemię w 2012 otrze się jednak w 2036
Jakim cudem piszesz, ze data zle ustalona, jesli sie to odnosi do dwoch zupelnie roznych rzeczy?

Stary 2009-10-27, 13:55   #479
śnieżka_
Zakorzenienie

O prosze, znowu koniec świata
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 14:02   #480
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Klarisso, to wszystko spisek ZOGu, masonow, iluminatow, cyklistow i ..... (wpisz tutaj kogo jeszcze brakuje).

Ostatnia rata kredytu i pierdut
Tak właśnie myślę

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości