Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-27, 08:07   #3511
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia ile kosztuje sama zmiana gumek, aż strach się pytać Ale sądzę, że nie mniej, albo prznajmniej niewiele mniej, niż sama wizyta, bo generalnie wiele się to od wizyty nie różni. Ale nie jestem pewna, czy cotygodniowa zmiana gumek jest wskazana. W wątku o gumkach dziewczyny pisały, że ich orci nie pozwalaja ich zmieniać częściej niż, co 2-3 tyg.

Z tą separacją to ja też byłam zaskoczona, że tak długo. Ja nosiłam 5 dni i tak ze 3 dni ból narastał, a potem był już stały. Najgorzej było z jedzeniem (gryzienie czegokolwiek odpadało), ale tak to jakoś przeżyłam, choć pryznaję, że wspominam to gorzej, niż pierwsze dni z aparatem. Może jednak spróbujesz umówić się na za tydzień?

Ale może będziesz miec to szczęście, że poboli Cię ze 3 dni i przestanie. Każdy przechodzi to inaczej.

Ja to jestem trochę d.... wołowa i trochę wstydzę się iść wcześniej i siać panikę Poczekam jeszcze z tydzień i jak zdjęcia wykażą, że wciąż zęby idą nie tam, gdzie trzeba, to wezme to pod uwagę.
Chyba złapałaś z naszą orto lepszy kontakt, niż ja, bo mnie ona nie bardzo mówi, co zamierza i jaki będzie efekt Powiem szczerze, ze na razie ja tam jestem strasznie skrępowana i trochę zestresowana - jak zawsze u lekarza - jak sie trochę oswoję to zaczne więcej pytać i nie dam się zbywać.
Myslałam, że 100 zł, to taka uśredniona cena za wizytę, a różne dodatkowe elementy, czy czynnosci są po prostu wliczone w ten ogólny koszt leczenia. Te 100 zł co miesiąc na wizytę to dla mnie i tak strasznie dużo, więc te 120 mnie - nie ukrywam - lekko dobiło.

Mam jeszcze do was pytanie z innej beczki: jak przekonać TŻ-ta żeby założył aparat? Ma bardzo krzywe zęby, stłoczenie na dole takie, ze ma dwa zeby jeden za drugim (zamiast obok siebie) i zdaje sobie z tego sprawę. Widzę, że z jednej strony troche by chciał, ale: troche sie wstydzi (pewnie boi rekacji ludzi), trochę sie boi bólu (facet), nie wyobraża sobie wydać tyle kasy "dla urody"(co nie znaczy, że go nie stać), w końcu przeraża go perspektywa wyrwania 4 zdrowych zębów (bez tego sie wg mnie nie obejdzie) i chodzenia potem z dziurami...
Macie jakieś pomysły, jakich argumentów użyć?
ja nie mam żadnego, bo moj tż nie był nigdy u dentysty jak mu ósemki rosły i kazałam mu isc zeby dentysta to obejrzał to powiedział ze sie zmieszą i wyrosły bez komplikacji kiedys oglądałam jego zeby zeby zobaczyc co i jak i ma proste, wiadomo ze bym cos znalazła jakbym chiała, ale są wporządku i pewnie wołami go nie zaciagne nawet do dentysty, chociaz jutro idzie ze mna na plombowanie ale bedzie siedział za drzwiami

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 08:16   #3512
anulek1990
Przyczajenie

Witam was wszystkich

Przeczytałam cały wasz wątek.. i mozna powiedziec ze wiem dużo więcej.. Musze sie z wami podzielic, ze jutro ide na 1-sza wizyte do orto.. troszke sie boje.. jak to będzie..;/ (w sumie wiem,ze nie ma czego..ale jakos tak ogólnie;p) Wiem na pewno,że musze miec wyrwane obie czwórki na górze,bo mam b. wąską szczenkę.
anulek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 10:55   #3513
joaa12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ja mam tyłozgryz więc te gumki to chyba po to żeby to naprawić...
A moge wiedziec jaki masz ten tyłozgryz, duzy ? Bo ja tez mam i chciałabym miec leczony wyciagami, a zamiast tego mam miec aparat herbsta chyba. Strasznie sie go boje, przesuwa zuchwe do przodu.
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 11:07   #3514
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
z mysli luźnych i bezsensownych-zauważyłam że se czochram górną wargą o aparat.. jak wielbląd albo jakaś lama.. mam nadzieję, że przy ludziach się nie zapomnę
uwielbiam Cię

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Mam jeszcze do was pytanie z innej beczki: jak przekonać TŻ-ta żeby założył aparat? Ma bardzo krzywe zęby, stłoczenie na dole takie, ze ma dwa zeby jeden za drugim (zamiast obok siebie) i zdaje sobie z tego sprawę. Widzę, że z jednej strony troche by chciał, ale: troche sie wstydzi (pewnie boi rekacji ludzi), trochę sie boi bólu (facet), nie wyobraża sobie wydać tyle kasy "dla urody"(co nie znaczy, że go nie stać), w końcu przeraża go perspektywa wyrwania 4 zdrowych zębów (bez tego sie wg mnie nie obejdzie) i chodzenia potem z dziurami...
Macie jakieś pomysły, jakich argumentów użyć?
ach Ci faceci! niektórym wydaje się to takie niemęskie dbać o urodę. Mój to nawet kremu nie chce użyć. a jak namówić na aparat? hmmm... może postraszyć, że jak już będziesz miała piękne, równe zęby to znajdziesz sobie faceta też z idealnymi zębami ?
Stary 2009-10-27, 11:24   #3515
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Milutek dodawaj swoje zdjęcie Raz, raz! Nie ociągaj się Nie ma kobiet brzydkich - wszystkie jesteśmy piękne Nie krępuj się - nikt tu nigdy nikogo nie wyśmiał nawet jeśli masz jakieś obawy choć nie powinnaś ich mieć

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 12:14   #3516
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Milutek dodawaj swoje zdjęcie Raz, raz! Nie ociągaj się Nie ma kobiet brzydkich - wszystkie jesteśmy piękne Nie krępuj się - nikt tu nigdy nikogo nie wyśmiał nawet jeśli masz jakieś obawy choć nie powinnaś ich mieć
tak wszystekie chiały sie pokazac a pokazała sie jedna nie ma to jak solidarnosc aparatów hehe

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-27, 12:16   #3517
michelle76
Przyczajenie

Kochane - czy w wieku 33 lat mam jeszcze szansę na zlikwidowanie diastemy między jedynkami 3 mm ? Tak się zastanawiam od dłuższego czasu ...

Edytowane przez michelle76
Czas edycji: 2009-10-27 o 12:18
michelle76 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-27, 13:30   #3518
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez michelle76 Pokaż wiadomość
Kochane - czy w wieku 33 lat mam jeszcze szansę na zlikwidowanie diastemy między jedynkami 3 mm ? Tak się zastanawiam od dłuższego czasu ...
Jasne że tak!
Nie ma co gdybać! Ja miałam ten sam problem, a nie jestem duzo młodsza!
Żałuję tylko, że wcześniej się nie zdecydowałam!
Aparat jeszcze jest ale sama przerwa (4mm) zeszła się w 2 miesiące

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez redrose89
Dziękuję dziewczyny! Ja zrobiłam pierwszy krok, teraz pora na Was! Nie ma co się bać - przecież tu sami swoi, nigdy nikt nie był wyśmiewny
Ja myślę że tu niechodzi o kompleksy! Pewnie dla większości z nas jest to dość wygodne - anonimowość pozwalająca na swobodę wypowiedzi, większy luz i pewnie też mniejszą odpowiedzialność za to co wypisujemy (chodziażby o naszych orto)!
Oczywiście pomysł superowy i też trzymam kciuki żeby więcej odważnych było.
...a Ty już w ogóle superowa lasencja, sympatyczna itp., ale ja osobiście chyba
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-10-27 o 13:38
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 14:09   #3519
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
uwielbiam Cię
pewnie nie jesteś wysokim brunetem?

redrose-może weź się na sposob. zorganizuj aparatkowy zlot, porób grupowe foty w trakcie libacji i opublikuj

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 14:39   #3520
furiatka4
Przyczajenie

jeszcze raz do bydgoszczanek:
aleksandra dyduch - zna ktoś? bo na pierwsza wizytę trzeba czekać ponad 2 miesiące i nie wiem czy warto?
furiatka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 14:39   #3521
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
TAK JEST PANIE KAPITANIE! specjalnie dla Ciebie nasza Różyczko

Cytat:

redrose-może weź się na sposob. zorganizuj aparatkowy zlot, porób grupowe foty w trakcie libacji i opublikuj
jak widać na zamieszczonym obrazku - bardzo się nie pomyliłaś

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2009-10-27 o 14:40
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 14:46   #3522
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Ja niestety narazie nie zamieszczę zdjęć z powodów hmm.. dziwnych Ostatnio nękał mnie ktoś na wizażu że niby poda mnie do dziekana za to że powiedziałam na innym wątku to co każdy o nim wie (nadużywa%) i że egzamin u niego to loteria I tak jakoś nie chcę żeby ten ktoś nie dość że wie jak mam na imię, z którego jestem roku i w którym terminie miałam zdany egzamin jeszcze wiedział jak wyglądam
Ale mogę podać na PW link do nk. Ekaterinka już mnie widziała tam

edit. Albo możemy swoje zdjecia zamieszkać w naszym Klubie Aparatkowym! Tam mają dostęp tylko 'nasi' Stworzymy galerie aparatków

Edytowane przez CatchyKathy
Czas edycji: 2009-10-27 o 14:47
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 15:05   #3523
martenwolfen
Raczkowanie

jak widać na zamieszczonym obrazku - bardzo się nie pomyliłaś [/QUOTE]

Milutek, mistrzostwo naprawdę świetna fota
martenwolfen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 15:09   #3524
gabryssiaa
Zakorzenienie

Zgadzam się z Catchy można tam wklejać
a moglabys mi tymczasem przeslac na priv?
bo Ekatke to juz widzialam
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 15:50   #3525
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaesz Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że wszystko bedzie w porządku i że jest jakiś cel w tym, że przesuwają się tak jak sie przesuwają!
Acha mam pytanko, ile kosztuje na Rydlowce cotygodniowa wymiana gumek? bo 100/120 to jak podkreca aparat tak?

W ogóle to martwi mnie, że te cholerne separatory muszę nosić aż do 6go listopada Niby chciała mnie zapisać tydzień wcześniej na zakładanie aparatu ale mnie nie pasowało..ale nie miała zastrzeżeń, żeby nast. wizyta była po 2 tyg......No więc dwa tygodnie z gumkami..czy to normalne? moi znajomi dziwią się, że tak długo mam nadzieję, że mi to nie zaszkodzi i że przestanie tak boleć Jeśli przez aparat szczęka boli bardziej niz podczas separacji to ja nie wiem czy to wytrzymam
Ja nosiłam gumki separacyjne chyba ze trzy tygodnie, bo tak akurat mi wypadało, przypałętała mi się jeszcze infekcja dziąsła przy gumce, dlatego tak zeszło, ale nie było problemu - myślę, że 2 tygodnie to nie za długo. po założeniu aparatu bolało mnie mniej niż po separacji
A czemu chcesz co tydzień wymieniać gumki? ja parę razy musiałam, bo mi spadły - ale to było za free i dostałam zestaw do domu, żebym mogła sobie w razie czego sama założyć. a płacę 100 zł za wizytę z jednym łukiem (podkręcanie)

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 15:51   #3526
Popstar
Raczkowanie

Witam witam .
Chociaż obiecywałam, to niestety nie mam teraz czasu na zgrywanie zdjęć z aparatem, lecz obiecuję, iż postaram się w pod koniec tygodnia je umieścić .
Pierwszy dzień minął bezboleśnie do momentu, gdy... zaczęłam jeść. Ok, gryźć nie bardzo mogłam, ale hot doga zjadłam. Za to po jedzeniu... o Boże... przez cały dzień tak bolało, że myślałam że normalnie padnę !
Dziś już jest lepiej, ale jeszcze nie mogę normalnie spożywać posiłków. Drut z jednej strony kłuje mnie w policzek i już mi cały obtarł, a wosk nie chce się normalnie kleić . Buzię zamykam normalnie, całą. Mimo, iż nie wyglądam zachwycająco w aparacie, to reakcja ludzi była bardzo fajna. Okazuje się, że ok 70% mojej klasy nosiło aparaty i podoba im się to .
Co do zamków Carriere, z tego co wiem, to są one mniejsze niż zwykłe, ale raczej nie typu mini. I tak są zbyt duże jak dla mnie :P. Oczywiście zamki są wyższe niż w zwykłym metalowym, ale w porównaniu do innych bezligaturowych... Ach! Zauważyłam też, że moja dwójka zaczyna się prostować . No i mój uśmiech jest teraz taki... pełny. Zbyt pełny . Ale co tam, pomęczę się trochę i będę miała ładne ząbki na całe życie !
Popstar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 16:24   #3527
Laity
Wtajemniczenie

Milutek, skąd wytrzasnęłaś takiego pomidora?! Zdjęcie rewelacyjne, naprawdę

Ja już po zakładaniu dołu. Przeżyłam jakoś mimo, że było kilka nieprzyjemnych momentów. Ale, jeszcze tylko jakieś 3-7 dni i będę mogła napisać, że teraz będzie już tylko lepiej A, i muszę się pochwalić, że wybrałam kolorowe ligaturki - niebieskie
Czas leczenia dołu: do 1,5 roku. Mam nadzieję, że da radę szybciej.

Jutro będą fotki.

Edytowane przez Laity
Czas edycji: 2009-10-27 o 16:25
Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 16:40   #3528
gabryssiaa
Zakorzenienie

Laity i jak tam z dołem?
jakoś wydaje mi się, że lepiej jest nosić górę (w sensie przyjemniej czy coś takiego)
nie wiem jakbym się czuła z aparatem na dole, hmm..

Edytowane przez gabryssiaa
Czas edycji: 2009-10-27 o 16:41
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 16:43   #3529
mclilu
Rozeznanie

Milutek
Sama takiego wyhodowałaś
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 17:02   #3530
marynka42
Zakorzenienie

mnie juz na szczęście nic nie boli przypominam - zakładałam aparat w czwartek

też postaram się dodać jakieś zdjęcie, jak troszkę wypięknieję bo na razie hormony u mnie szaleją i mój wygląd niewiele odbiega od tego ---->

byłam dziś w 3 aptekach i nie dostałam żadnej szczoteczki ortodontycznej proponowali mi tylko jakieś dla dzieci że niby bez różnicy a ja chcę taka zupełnie malutką i specjalną
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 17:10   #3531
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martenwolfen Pokaż wiadomość
Milutek, mistrzostwo naprawdę świetna fota
hihi dzięks

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
Milutek, skąd wytrzasnęłaś takiego pomidora?! Zdjęcie rewelacyjne, naprawdę

Ja już po zakładaniu dołu. Przeżyłam jakoś mimo, że było kilka nieprzyjemnych momentów. Ale, jeszcze tylko jakieś 3-7 dni i będę mogła napisać, że teraz będzie już tylko lepiej A, i muszę się pochwalić, że wybrałam kolorowe ligaturki - niebieskie
Czas leczenia dołu: do 1,5 roku. Mam nadzieję, że da radę szybciej.

Jutro będą fotki.
Takie pomidory rosną tylko w moim ogródku dzięki

a jaki masz aparacik na dole? też kryształ czy metal? nie mogę się doczekać fotek

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Milutek
Sama takiego wyhodowałaś
wyjawię Ci sekret: żeby wyhodować takiego pomidora, trzeba go wyjątkowo traktować i dużo pielęgnować
Stary 2009-10-27, 17:17   #3532
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Catchy można tam wklejać
a moglabys mi tymczasem przeslac na priv?
bo Ekatke to juz widzialam
gdzie?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-27, 17:30   #3533
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ankaesz Pokaż wiadomość
Acha mam pytanko, ile kosztuje na Rydlowce cotygodniowa wymiana gumek? bo 100/120 to jak podkreca aparat tak?
Rydlówka, Rydlówka... u której orto się leczycie dziewczyny? Bo ja też tam

W sumie ktoś jeszcze leczy się w Krakowie w Ortovenie lub Ortomanii?

Edytowane przez bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Czas edycji: 2009-10-27 o 17:39
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 17:43   #3534
prqemila
Przyczajenie

GG do prqemila

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
będziemy się cieszyć jak wrzucisz fotki po zdjęciu to taka motywacja dla tych przyszłych i obecnych aparaciarzy:brzy dal:
wrzucę wrzucę szkoda tylko, że nie mam zdjęć zanim założono mi aparacik ale jestem zadowolona z efektów dobrze w ogóle, że takie coś jest

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez anulek1990 Pokaż wiadomość
Witam was wszystkich

Przeczytałam cały wasz wątek.. i mozna powiedziec ze wiem dużo więcej.. Musze sie z wami podzielic, ze jutro ide na 1-sza wizyte do orto.. troszke sie boje.. jak to będzie..;/ (w sumie wiem,ze nie ma czego..ale jakos tak ogólnie;p) Wiem na pewno,że musze miec wyrwane obie czwórki na górze,bo mam b. wąską szczenkę.
ja miałam wyrywane 4 na górze i na dole to nic, że były to zdrowe zęby, ale trzeba trochę pocierpieć dla pięknego uśmiechu
prqemila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 18:01   #3535
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
tak wszystekie chiały sie pokazac a pokazała sie jedna nie ma to jak solidarnosc aparatów hehe
Jest nas już dwie może inne aparatki pójdą za moim i Milutek przykładem

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:

W sumie pomysł nie byłby zły gdybyśmy mieszkały chociaż w jednym województwie, co innego w skali na całą Polskę

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
TAK JEST PANIE KAPITANIE! specjalnie dla Ciebie nasza Różyczko

jak widać na zamieszczonym obrazku - bardzo się nie pomyliłaś
Super wyglądasz! I po co były te obawy

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Ja niestety narazie nie zamieszczę zdjęć z powodów hmm.. dziwnych Ostatnio nękał mnie ktoś na wizażu że niby poda mnie do dziekana za to że powiedziałam na innym wątku to co każdy o nim wie (nadużywa%) i że egzamin u niego to loteria I tak jakoś nie chcę żeby ten ktoś nie dość że wie jak mam na imię, z którego jestem roku i w którym terminie miałam zdany egzamin jeszcze wiedział jak wyglądam
Ale mogę podać na PW link do nk. Ekaterinka już mnie widziała tam

edit. Albo możemy swoje zdjecia zamieszkać w naszym Klubie Aparatkowym! Tam mają dostęp tylko 'nasi' Stworzymy galerie aparatków
Ja już jestem w klubie "Aparatki" zapisana Kto następny;D Ale nie widziałam, żeby tam ktoś ujawniał swoje zdjęcia

Stary 2009-10-27, 18:21   #3536
elinka20
Raczkowanie

Dziewczyny super zdjątka i podziwiam że się odważyłyście.
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 18:46   #3537
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

z mysli luźnych i bezsensownych-zauważyłam że se czochram górną wargą o aparat.. jak wielbląd albo jakaś lama.. mam nadzieję, że przy ludziach się nie zapomnę
ja też

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez joaa12 Pokaż wiadomość
A moge wiedziec jaki masz ten tyłozgryz, duzy ? Bo ja tez mam i chciałabym miec leczony wyciagami, a zamiast tego mam miec aparat herbsta chyba. Strasznie sie go boje, przesuwa zuchwe do przodu.
po mojemu to duży... wcześniej wklejałam zdjęcia, ale na nich tak dokładnie nie widać, ale możesz sobie zajrzeć...

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez michelle76 Pokaż wiadomość
moja siostra ma 28 lat i likwiduje

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja przez przypadek pokazałam siebie, ale ktoś tu mówił, że śmieszne zdjęcie.....

myślałam, że dziś będzie tragedia z bólem, a tu psikus.... jest lepie niż po założeniu aparatu estem naprawdę w ciężkim szoku i zaczynam się zastanawiać czy to tak powinno być jasne, że gryźć nie mogę, ale nie boli mnie tak "samoistnie" jak za pierwszym razem. Nawet dziś założę te gumki, które łączą górę i dół na noc, zobaczymy jak to działa....

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2009-10-27 o 18:52
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 18:51   #3538
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
ja też

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

po mojemu to duży... wcześniej wklejałam zdjęcia, ale na nich tak dokładnie nie widać, ale możesz sobie zajrzeć...

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

moja siostra ma 28 lat i likwiduje

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

ja przez przypadek pokazałam siebie, ale ktoś tu mówił, że śmieszne zdjęcie.....
gdzie sie pokazalas? tzn swoje zdjecie

Stary 2009-10-27, 18:55   #3539
ela_86
Wtajemniczenie

wkleję raz jeszcze.... i sorry nie "śmieszne" tylko ==> "megazabawne" yourenglish

załączam też jedno z takich "normalnych", ale oczywiście z nieodłącznym przyjacielem, na dobre i na złe, z drutkiem

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2009-10-27 o 19:13
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 19:40   #3540
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Super wyglądasz! I po co były te obawy
dzięki, ale wiesz... ja jestem zakompleksiona, w ogóle się sobie nie podobam . Ale też jakoś się tym mega nie dołuję

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny super zdjątka i podziwiam że się odważyłyście.
czekamy na Ciebie

Cytat:
wkleję raz jeszcze.... i sorry nie "śmieszne" tylko ==> "megazabawne" yourenglish

załączam też jedno z takich "normalnych", ale oczywiście z nieodłącznym przyjacielem, na dobre i na złe, z drutkiem
sympatycznie, chudzinka z Ciebie
a aparat to naprawdę jak mąż - na dobre i na złe, tylko na szczęście nie aż do śmierci

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości