Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-27, 19:48   #3541
elinka20
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
czekamy na Ciebie
Oj....chyba się nie doczekacie zwłaszcza że nie mam foteczki z aparatem na ząbkach i szerokaśnym uśmiechem
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 19:54   #3542
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
Laity i jak tam z dołem?
jakoś wydaje mi się, że lepiej jest nosić górę (w sensie przyjemniej czy coś takiego)
nie wiem jakbym się czuła z aparatem na dole, hmm..
Myślałam, że będzie gorzej, uczucie a'la małpa itd., ale w sumie nie jest źle. Na razie nic nie boli, czuję tylko, że coś się zadziało. Jak ja to mówię: 'zęby mnie swędzą' Ale zobaczymy co będzie jutro

Cytat:
a jaki masz aparacik na dole? też kryształ czy metal? nie mogę się doczekać fotek
Stety niestety metal. Zdjęcia postaram się dać jutro rano. Dopiero teraz widzę jak bardzo mam te zęby krzywe

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 21:21   #3543
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Ja to jestem trochę d.... wołowa i trochę wstydzę się iść wcześniej i siać panikę Poczekam jeszcze z tydzień i jak zdjęcia wykażą, że wciąż zęby idą nie tam, gdzie trzeba, to wezme to pod uwagę.
Chyba złapałaś z naszą orto lepszy kontakt, niż ja, bo mnie ona nie bardzo mówi, co zamierza i jaki będzie efekt Powiem szczerze, ze na razie ja tam jestem strasznie skrępowana i trochę zestresowana - jak zawsze u lekarza - jak sie trochę oswoję to zaczne więcej pytać i nie dam się zbywać.
Myslałam, że 100 zł, to taka uśredniona cena za wizytę, a różne dodatkowe elementy, czy czynnosci są po prostu wliczone w ten ogólny koszt leczenia. Te 100 zł co miesiąc na wizytę to dla mnie i tak strasznie dużo, więc te 120 mnie - nie ukrywam - lekko dobiło.
Pytaj, pytaj, pytaj. Z lekarzami tak trzeba. Płacisz-wymagasz. Oczywiście nie mówię o postawie roszczeniowej-lepiej wszystko załatwiać "po dobroci". Możesz powiedzieć, że chciałabyś, żeby dr mówiła Ci jakie elementy w jakim celu Ci zakłada, żebyś wiedziała, jakich efektów masz się spodziewać. Może na początku jest trochę stresu, ale trzeba się przełamać i pytać.

I właśnie by uniknąć takich sytuacji jak ta, że powiększa Ci się asymetria, a Ty nie wiesz, czy tak ma być, czy coś poszło nie tak i zamiast iść z leczeniem do przodu-cofasz się. Gdybyś wiedziała, że tak ma być i dlaczego, to byś nie panikowała, a gdybyś wiedziała, że nie tak miało to wyglądać, to pobiegłabyś czym prędzej na poprawkę.

Warto się przełamać

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14948853]Rydlówka, Rydlówka... u której orto się leczycie dziewczyny? Bo ja też tam

W sumie ktoś jeszcze leczy się w Krakowie w Ortovenie lub Ortomanii? [/QUOTE]

U jakiej orto się leczysz?
Stary 2009-10-27, 21:38   #3544
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84

A więc i ja się ujawniam...

wystarczy dobrze poszukać linka w moim podpisie

PM 7-5-2011

skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 22:39   #3545
marynka42
Zakorzenienie

skorpio - laska z Ciebie a jakie masz bielutkie i proste zabki
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 22:48   #3546
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Catchy można tam wklejać
a moglabys mi tymczasem przeslac na priv?
bo Ekatke to juz widzialam
Ok to sprawdzaj PW
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 23:03   #3547
belineaa
BAN stały

no to miesiąz z aparatem dolnym..i szpara sie prawie zamknela..teraz tylko przyciągnac dwójke do przodu i będzie w miare gicior;D

1. zaraz po załozeniu
2 teraz;p

wizyta i zmiana gumek za tydzien (teraz biorę różowe albo błekitne albo jasno zielone)
belineaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 05:43   #3548
ela_86
Wtajemniczenie

jest problem......
nie potrafię założyć gumki z prawej strony.....
chcialam sobie założyć na noc a tu lipa, z lewej strony poszło gładko, nawet zdjąć nie mogłam, a z drugiej strony męczyłam się i męczyłam i nic.... nie zahacza w ogóle....
Stary 2009-10-28, 07:42   #3549
domiluk
Zadomowienie

No to macie Kochane moje zdjęcie
zdjęcie robione było ponad rok temu bo około 20.07.2008- także zęby jeszcze "daleko w tyle" no i troszkę się zmieniłam
zdjęcie było robione na potrzeby masakrycznego mega popularnego portalu NK - zatytułowane UGLY BETTY

PS. Bez tego beznadziejnego uśmiechu i okularów wyglądam CHYBA lepiej hehe

domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 07:57   #3550
Laity
Wtajemniczenie

skorpio, laseczka No i piękne ząbki, kiedy zdejmujesz aparat?

belineaa, super! Aż mi się wierzyć nie chce, że można coś takiego zdziałać przez miesiąc.

domiluk, bardzo fajne zdjęcie

ela, to co teraz, będziesz próbować jeszcze coś podziałać, czy wizyta u orto znowu?

Tak jak obiecałam załączam swoje zdjęcia

Stary 2009-10-28, 08:21   #3551
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
skorpio - laska z Ciebie a jakie masz bielutkie i proste zabki
No co Ty! Jam jest
I ząbki krzywaśne... dziury po wyrwanych czwórkach jeszcze się nie zamknęły No i jedą jedynkę górną mam jakąś taką ściętą, może na końcu leczenia otro uda się to jakoś wyrównać - przypiłować lub coś w tym stylu...
W sumie dopiero na półmetku jestem

PM 7-5-2011

skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:09   #3552
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
skorpio, laseczka No i piękne ząbki, kiedy zdejmujesz aparat?

belineaa, super! Aż mi się wierzyć nie chce, że można coś takiego zdziałać przez miesiąc.

domiluk, bardzo fajne zdjęcie

ela, to co teraz, będziesz próbować jeszcze coś podziałać, czy wizyta u orto znowu?

Tak jak obiecałam załączam swoje zdjęcia
właśnie chciałam napisać do dziewuch to samo co Ty także podpisuje się po tym wszystkim.

a co do Twojego nowego nabytku - ładne gumeczki, czekam aż poszalejesz też z górą no i jak się czujesz, ząbki nie bolą?
Stary 2009-10-28, 12:32   #3553
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
U jakiej orto się leczysz?
Ja u Kaliny. A ty?
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:44   #3554
anulek1990
Przyczajenie

Hejka ja własnie wróciłam od orto.. jestem po 1-szej wizycie.. i mam pewien dylemat.. bo.. mowi ze jak usune dwie czwórki(sa zdrowe) to wtedy ona bedzie miala mniej roboty i mi szybciej sie zęby wyprostuja,a co za tym idzie? szybciej ściagne aparat. A jak usunę dwie szóstki- chore (ktore juz byly i tak nie raz plombowane) to bedzie to wszystko dłuzej trwało.. nie wiem co robic( i jak usune dwie czwórki a np za 5 lat bd musiala wyrwac tą chorą szóstkę to zas mi sie moga zęby rozejsc co robic?? moze ktos z was miał taki przypadek?
anulek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:51   #3555
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulek1990 Pokaż wiadomość
Hejka ja własnie wróciłam od orto.. jestem po 1-szej wizycie.. i mam pewien dylemat.. bo.. mowi ze jak usune dwie czwórki(sa zdrowe) to wtedy ona bedzie miala mniej roboty i mi szybciej sie zęby wyprostuja,a co za tym idzie? szybciej ściagne aparat. A jak usunę dwie szóstki- chore (ktore juz byly i tak nie raz plombowane) to bedzie to wszystko dłuzej trwało.. nie wiem co robic( i jak usune dwie czwórki a np za 5 lat bd musiala wyrwac tą chorą szóstkę to zas mi sie moga zęby rozejsc co robic?? moze ktos z was miał taki przypadek?
Wyrywałabym dwie chore szóstki Jesli masz możliwość żeby nie wyrywać zdrowych ząbków to ją wybierz.
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 12:56   #3556
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

no dziewczynki brawo brawo, bardzo ladne wszystkie jestescie a pomyslcie ze bedziecimy jeszcze ladniejsze jak juz nam sie zębóle naprostuja
laity na dole tez masz pierscienie? bo widze ze separacje mialas ja ni mam i mam nadzieje ze miec nie bede bo gornej wole nie wspominac
oj jak mi sie juz niecierpliwi to pierwszej wizyty kontrolnej, bede miala nowe gumczasy
ale zauwazylam ze po 3 tygodniach z aparatem coraz rzadziej gapie sie w lusterko i analizuje mikromilimetry o ktore sie zeby przesunely

zgadzam sie z Cathy, nie masz zadnej gwarancji ze jak bedziesz miala wyrwane 4ki to jakos bardzo zmniejszy sie czas noszenia aparatu, jak masz wybor to lepiej te plombowane, ja bym tak zrobila, zreszta byc moze tez mnie to czeka bo moja orto decyduje o wyrywaniu zebow w trakcie noszenia aparatu a nie przed

Edytowane przez surykata
Czas edycji: 2009-10-28 o 12:58
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:56   #3557
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
W sumie to orto. powinna wiedzieć lepiej które ząbki bardziej się nadają. Ja nie musiałam wybierać moja orto. od razu powiedziała że będzie wyrywać zepsute zęby w tym na dole nawet 2-kę.
Stary 2009-10-28, 13:21   #3558
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
A czy jeśli usuniesz szóstki efekt końcowy będzie tak sam? Tzn. po szóstkach zostają dość duże przerwy, czy ona da radę ustawić Ci zęby tak, żeby nie zostały szpary? Jeśli tak, to bez zastanowienia usuwałabym chore szóstki.
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 13:23   #3559
Yvette Rouge
Raczkowanie

I ja niedługo dołączę do grona "aparatek" (17 listopada), w związku z czym postanowiłam napisać i się przywitać
Na razie będę mieć zakładany na górę aparat metalowy. Mam stłoczone zęby, co objawia się nachodzeniem na siebie jedynki na jedynkę i dwójek na jedynki, zarówno na górze jak i na dole. Dodatkowo sprawy nie poprawia fakt posiadania wszystkich 4 ósemek. Przed wizytą u orto, byłam przekonana że przed założeniem aparatu, będę musiała usunąć jakieś zęby ale okazało się że wcale niekoniecznie. Mam mieć założony aparat a dopiero później, ew. będę miała usuwane czwórki jeśli okaże się to niezbędne. Przyznam szczerze, że na chwilę obecną mój umysł nie pojmuje tego, jak moje zęby miałyby się wyprostować i zmieścić bez wyrywania tych nieszczęsnych czwórek, no ale zobaczymy
Yvette Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 14:29   #3560
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

hehe yvette to tak jak ja, malo miejsca mam w buzi, nie potrafie sobie wyobrazic jak te zeby moglyby sie ladnie ustawic na dodatek mam bardzo duze jedynki ale mam nadzieje ze obejdzie sie bez wyrywania
Stary 2009-10-28, 14:39   #3561
Yvette Rouge
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
hehe yvette to tak jak ja, malo miejsca mam w buzi, nie potrafie sobie wyobrazic jak te zeby moglyby sie ladnie ustawic na dodatek mam bardzo duze jedynki ale mam nadzieje ze obejdzie sie bez wyrywania
No właśnie, ale w sumie gdyby nie było to możliwe, to żaden orto nie decydowałby się na to (chyba ). Nie powiem, wolałabym żeby obyło się bez wyrywania. Jakoś tak nieswojo mi na samą myśl pozbycia się zdrowych zębów
Yvette Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 15:41   #3562
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Ojj, dawno nic nie pisałam, a i rzadko Was podczytuję Niestety brak czasu A teraz piszę dlatego, że wizyta zbliża się wielkimi krokami To już w piątek o 8:30. Zauważyłam też, że redrose chyba wyszła z pomysłem pokazywania się i teraz wszystkie dodają swoje fotki- fajnie Może i ja kiedyś zamieszczę swoje foto Pozdrawiam laseczki

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 16:31   #3563
elinka20
Raczkowanie

No i jestem po kolejnej wizycie u orto. na szczęście ząbki ładnie się przestawiają i według jej planu, troszkę mrowią i nie które bolą. Z większych zmian to tylko dół został bardziej skonstruowany, dodatkowy drucik i łańcuszek po lewej stronie, prawa tylko przezroczysty łańcuszek. Następna wizyta w mikołajki
Stary 2009-10-28, 16:39   #3564
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie chciałam napisać do dziewuch to samo co Ty także podpisuje się po tym wszystkim.

a co do Twojego nowego nabytku - ładne gumeczki, czekam aż poszalejesz też z górą no i jak się czujesz, ząbki nie bolą?
Oj, z góra chyba jednak szaleć nie będę, skoro już mam gdzie się wyładować Gumki najładniejsze z tych co widziałam. W ogóle moja orto nie ma zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o pastelowe kolory Wiem jedno, jak mi się już troszkę poprostuje to i owo, i w 100% przyzwyczaję się do aparatu na dole to se trzasnę różowe

A zęby bolą. Nawet Ketonal nie daje rady w 100% zniwelować bólu... Dziś na wykładach myślałam, że oszaleję, a jeszcze na kurs muszę iść. Dajcie widelca

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Wyrywałabym dwie chore szóstki Jesli masz możliwość żeby nie wyrywać zdrowych ząbków to ją wybierz.
Zgadzam się. Poza tym zrobiłam mały wywiad wśród byłych aparatek/aparatowiczy i jednak zbyt prędkie ściąganie aparatu nie popłaca.

Cytat:
laity na dole tez masz pierscienie? bo widze ze separacje mialas ja ni mam i mam nadzieje ze miec nie bede bo gornej wole nie wspominac
oj jak mi sie juz niecierpliwi to pierwszej wizyty kontrolnej, bede miala nowe gumczasy
ale zauwazylam ze po 3 tygodniach z aparatem coraz rzadziej gapie sie w lusterko i analizuje mikromilimetry o ktore sie zeby przesunely
Mam pierścienie. Mnie kurcze separacja nie bolała, ani na górze, ani na dole. Nie wiem z czego to wynika
Surykata, dobrze zrozumiałam, że planujesz też dół zadrutować? Kiedy?
Kolor gumczasów już wymyślony?

Stary 2009-10-28, 16:53   #3565
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

ja juz gore i dol mam zalozone
najpierw mialam dol zalozony calkowicie, jednego dnia dol i zamki przyklejone na przednich gornych zebach, a po tygodniu mialam juz reszte zamkow doklejonych na gorze i druta takze 2 tygodnie na jogurtach
Stary 2009-10-28, 17:07   #3566
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
ja juz gore i dol mam zalozone
najpierw mialam dol zalozony calkowicie, jednego dnia dol i zamki przyklejone na przednich gornych zebach, a po tygodniu mialam juz reszte zamkow doklejonych na gorze i druta takze 2 tygodnie na jogurtach
nie ma to jak spostrzegawczość. Wystarczyło zerknąć na Twój podpis. Zmęczona jestem

Ja nie wiem czemu cały czas wydawało mi się, że tylko górę masz

Stary 2009-10-28, 17:20   #3567
simpatica
Zakorzenienie

hellooo
o rety ale mnie tu dawno nie było... chyba mnie nikt nawet nie kojarzy no ale nie o tym chciałam. mam pytanie do aparatek "na wykończeniu" lub tych już po - ile płacicie za retainery? jak długo musicie je nosic? czy przy zdejmowaniu apartu zęby były już idealne czy drobne niedociagnięcia zostały na rzecz retainerów? gdyby mi ktos odp byłoby super pozdrawiam wszystkich aparaciarzy

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 17:41   #3568
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
wkleję raz jeszcze.... i sorry nie "śmieszne" tylko ==> "megazabawne" yourenglish

załączam też jedno z takich "normalnych", ale oczywiście z nieodłącznym przyjacielem, na dobre i na złe, z drutkiem
Śliczna z Ciebie dziewczyna! Widzę, że grono odważnych się poszerza i dobrze

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Oj....chyba się nie doczekacie zwłaszcza że nie mam foteczki z aparatem na ząbkach i szerokaśnym uśmiechem
Aparaciku nie musi widać Np milutek dodała zwykłe zdjęcie i też jest fajnie

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 17:44   #3569
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Aparaciku nie musi widać Np milutek dodała zwykłe zdjęcie i też jest fajnie
żeby nie było - aparacik na ząbkach mam, nawet trochę widać na zdjęciu, że mi jeden zameczek wychodzi, ale trzeba się dobrze przyjrzeć
Stary 2009-10-28, 17:45   #3570
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez skorpio84 Pokaż wiadomość
A więc i ja się ujawniam...

wystarczy dobrze poszukać linka w moim podpisie

Ale z Ciebie ślicznotka I jakie Ty już masz ladne ząbki - też takie chcę!

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości