Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-27, 20:10   #3301
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

i ja zmykam kąpać Oliwke, do jutra papa
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 20:12   #3302
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

My już po kapieli, młody od godzinki spi, małz poszedł z psem, a ja wykąpana, czyściutka siedzę sobie przed kompem

jest tak gorąco, że siedzę w samych majtkach i czuje że juz sie spociłam
a nie otworzę okna bo młody po kapieli i pewnie też juz spocony

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze tej silnej woli. Ja miałam tak na rowerku jezdzic, stoi w pokoju i dzisiaj tylko kurz a niego starłam
I pożarłam 10 placków ziemniaczanych takie moje odchudzanie.

My tez mamy juz 4, te z Biedronki ale chyba jeszcze poczekaja. Mam sporo 3 i musze je wykorzystac, a 4 są troszke za duże.
Mój Kuba to chudzinka
mój rowerek przed ciążą tylko zbierał kurz
a od ciąży jest rozebrany na części pierwsze i leży w pudle w piwnicy

a my kończymy 3 opakowanie rozmiaru 4

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kubuś marudzi więcej niż zwykle, zajmuje się sobą bardzo krótko, a potem to jest już popłakiwanie . Całe szczęście nadal ładnie śpi w nocy, co prawda nie 8 ani 9 godzin, jak niektóre dzieciaczki tutaj, ale od 5 do 7 (zależy od nocy). Wciąż też niestety płacze po kąpieli , z różnym natężeniem.

Poza tym umie chwycić grzechotkę i nawet 2 razy przełożył ją z jednej rączki do drugiej . I ślini się na potęgę

Mnie dopadło chyba przeziębienie, łamie mnie w kościach i w ogóle, czuję takie wewnętrzne fuj i ukryte ble...

Jak sytuacja mi się unormuje (oby ), to postaram się znów z Wami pisać. Tęsknię za Wami bardzo
Oj, biedulko
a nie masz huśtawki ?
może Kubuś by ją polubił
odpoczęłabyś troszke

cóż sezon gryp i przeziębień został otwarty

zagladaj częściej, bo smutno bez Ciebie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

hmmm ryzyk to moj wlasny wymysl - robie dwie wersje

wersja 1. gotuje ze trzy torebki ryzu, siekam drobno kurczaka i smaze na patelni, potem dorzucam cebule, w miedzyczasie kroje papryke i wrzucam do garnka z woda razem z kukurydza i gotuje zeby zmiekly - jak kurczak z cebulka jest juz dobry to przekladam go na chwile do miski.
na patelnie daje dosc sporo margaryny i wrzucam ten ugotowany ryz, chwile podsmazam po czym daje duuuuuuuuzo papryki slodkiej, tak zeby ryz mial pomaranczowy kolor i przyprawiam go jeszcze np vegeta i przyprawa do grila, jak sie chwile podsmazy wrzucam miesko i mieszam a na koncu miekka juz papryke z kukurydza, wszystko mieszam, jeszcze chwile podsmazam i gotowe

wersja 2. na patelnie daje troche oleju i wrzucam surowy ryz, podsmazam ok 5 minut ciagle mieszajac, potem wrzucam slodka papryke i przyprawy,mieszam - pozniej zalewam go bulionem z kostki i mieszam co jakis czas, jesli wchlonie wode a jeszcze jest twardy to dolewam bulionu, dolewam go co jakis czas, do momentu kiedy ryz zmieknie (wazne zeby nie wlewac calego tylko stopniowo bo jak wlejesz za duzo to zrobi sie ciabra) - miesko albo szynke podsmazam z cebulka i wrzucam potem papryke z kukurydza i dusze razem z tym miesem - a na koniec wrzucam to do ryzu - mniaaaaaaamm

wiesz co raczej mu obojetne - ale on bardzo lubi chodzic do dentysty a borowanie uwielbia

jak byl mlodszy to dentysta mu pozwalal bawic sie narzedziami i sam sobie wiertla wpychal do buzi tak lubi
znajde fotke to wrzuce bo zrobilam kiedys
ta twoja 1 wersja to podobna do mrozonego Risotta bodaj z Hortexu ?

lubi dentystę moja bratnia dusza
poszukaj fotek, poszukaj

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 22:07   #3303
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
boszz musialam w jednej rece trzymac suszarke a w drugiej gryzak w buzi malego zeby zasnal

ale sposob.....
dobrze ze Weronika nie potrzebuje takich cudow wystarczy jej smok i mocne przytulenie i odlatuje

Cytat:

Zazdroszcze tej silnej woli. Ja miałam tak na rowerku jezdzic, stoi w pokoju i dzisiaj tylko kurz a niego starłam
I pożarłam 10 placków ziemniaczanych takie moje odchudzanie.

no az tak silna ta wola to nie jest -wlasnie pije piwko i jem krakersy pieprzowe zagryzajac oliwkami

Cytat:
Cześć dziewczynki

Podczytuję Was cały czas, ale do pisania weny mi brak i czasu też

Kubuś marudzi więcej niż zwykle, zajmuje się sobą bardzo krótko, a potem to jest już popłakiwanie . Całe szczęście nadal ładnie śpi w nocy, co prawda nie 8 ani 9 godzin, jak niektóre dzieciaczki tutaj, ale od 5 do 7 (zależy od nocy). Wciąż też niestety płacze po kąpieli , z różnym natężeniem.

Poza tym umie chwycić grzechotkę i nawet 2 razy przełożył ją z jednej rączki do drugiej . I ślini się na potęgę

Mnie dopadło chyba przeziębienie, łamie mnie w kościach i w ogóle, czuję takie wewnętrzne fuj i ukryte ble...

Jak sytuacja mi się unormuje (oby ), to postaram się znów z Wami pisać. Tęsknię za Wami bardzo

Trzymajcie się ciepło
czesc Miramejku

ciekawe co Kubcio taki marudamoja dzisiaj marudzila jak ja ubieralam ale wypila mleczko i zasnela sama , nie musialam jej usypiac
trzymajcie sie cieplutko

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 22:27   #3304
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ja juz wykapana, zmykam przed tv. Zaraz moje seriale
zazdroszcze - ja o tej porze to jeszcze dzieci niancze
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
ta twoja 1 wersja to podobna do mrozonego Risotta bodaj z Hortexu ?

lubi dentystę moja bratnia dusza
poszukaj fotek, poszukaj
nie wiem

kurdeeeeeeeeee - otwieram folder zdjecia a tam pusto nie wiem jakim cudem chyba sie zaplacze tam byly wszystkie zdjecia odkad jestesmy z TZ razem
kuzwa a tyle razy sie zabieralam zeby je zgrac na plyte i durna nigdy tego nie zrobilam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 22:31   #3305
Ania0104
Zakorzenienie

moje dziecko śpi od godziny ... w kąpieli był nawet grzeczny ... tzn płakał w wanience - od paru dni tak robi ... a na przewijaku jest super grzeczny
Cytat:
Cześć dziewczynki

Podczytuję Was cały czas, ale do pisania weny mi brak i czasu też

Trzymajcie się ciepło
no nareszcie!!!!! jesteś
mam nadzieję, ze to tylko przejściowe kłopoty i Kubuś znów będzie super grzeczny!!!
No i jakie ma już sukcesy na swoim koncie ... Bartek jeszcze grzechotki nie przekłada z ręki do ręki, ale zaczął zauważać swoje stópki i bardzo go zainteresowały

Nie daj się przeziebieniu!!!
Polecam czosnek ... fuuuuuj!!!! ... ale u mnie po dwoch dawkach jest o wiele lepiej

Wracaj do nas szybko!!!

Cytat:
Marcel przysnal a Eryk siedzi w wannie wiec mam chwilke

ja tez mam te z biedronki i sa akurat - a Marcel mlodszy od Kubcia - ale mam bambaryle

hej dobrze, ze sie odezwalas - mam nadzieje, ze szybko sie wszystko unormuje i bedziesz z nami czesciej
moj tez ostatnio bardziej marudny i krotko zajmuje sie soba ale to chyba wina tych zebow, no i choroby pewnie tez - nie wychodzimy na dwor a on nie lubi siedziec caly dzien w domku

hmmm ryzyk to moj wlasny wymysl - robie dwie wersje

wersja 1. gotuje ze trzy torebki ryzu, siekam drobno kurczaka i smaze na patelni, potem dorzucam cebule, w miedzyczasie kroje papryke i wrzucam do garnka z woda razem z kukurydza i gotuje zeby zmiekly - jak kurczak z cebulka jest juz dobry to przekladam go na chwile do miski.
na patelnie daje dosc sporo margaryny i wrzucam ten ugotowany ryz, chwile podsmazam po czym daje duuuuuuuuzo papryki slodkiej, tak zeby ryz mial pomaranczowy kolor i przyprawiam go jeszcze np vegeta i przyprawa do grila, jak sie chwile podsmazy wrzucam miesko i mieszam a na koncu miekka juz papryke z kukurydza, wszystko mieszam, jeszcze chwile podsmazam i gotowe

wersja 2. na patelnie daje troche oleju i wrzucam surowy ryz, podsmazam ok 5 minut ciagle mieszajac, potem wrzucam slodka papryke i przyprawy,mieszam - pozniej zalewam go bulionem z kostki i mieszam co jakis czas, jesli wchlonie wode a jeszcze jest twardy to dolewam bulionu, dolewam go co jakis czas, do momentu kiedy ryz zmieknie (wazne zeby nie wlewac calego tylko stopniowo bo jak wlejesz za duzo to zrobi sie ciabra) - miesko albo szynke podsmazam z cebulka i wrzucam potem papryke z kukurydza i dusze razem z tym miesem - a na koniec wrzucam to do ryzu - mniaaaaaaamm

wiesz co raczej mu obojetne - ale on bardzo lubi chodzic do dentysty a borowanie uwielbia

jak byl mlodszy to dentysta mu pozwalal bawic sie narzedziami i sam sobie wiertla wpychal do buzi tak lubi
znajde fotke to wrzuce bo zrobilam kiedys
mmmmm pycha!!!!

no i czekam na fotki
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ania0104 a misia nie masz?
no mam, ale On tak nie grzeje jak mój małż

oglądnęlma Brzydulkę i uciekam do łózka ... jutro trzeba wczesnie wstac, bo mój tato wraca do irlandii i trzeba się porzegnać - chyba mu będzie cieżko sie rozstawać z Bartoszkiem - codziennie sobie gadali po kilka godzin

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 22:33   #3306
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
moje dziecko śpi od godziny ... w kąpieli był nawet grzeczny ... tzn płakał w wanience - od paru dni tak robi ... a na przewijaku jest super grzeczny
Weronika juz w kapieli nie placze.....ale zaczyna sie larmo jak ja ubieram

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-10-27, 22:34   #3307
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ciekawe co Kubcio taki marudamoja dzisiaj marudzila jak ja ubieralam ale wypila mleczko i zasnela sama , nie musialam jej usypiac
trzymajcie sie cieplutko
szczęściara ... Bartek to tylko przy cycu uśnie ... ewentualnie w wózku na spacerze
Cytat:

kurdeeeeeeeeee - otwieram folder zdjecia a tam pusto nie wiem jakim cudem chyba sie zaplacze tam byly wszystkie zdjecia odkad jestesmy z TZ razem
kuzwa a tyle razy sie zabieralam zeby je zgrac na plyte i durna nigdy tego nie zrobilam
o cholerka ... ja to bym się chyba zapłakała ... ciekawe co sie z nimi stało

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 22:37   #3308
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
szczęściara ... Bartek to tylko przy cycu uśnie ... ewentualnie w wózku na spacerze

o cholerka ... ja to bym się chyba zapłakała ... ciekawe co sie z nimi stało
oo nie zawsze taka szczesciara.......zawsze musze uzyc smoka zeby zasnela
ale dzisiaj nawet ladnie odbila i nie ulala i spi jak maly mis

ide zaraz sie kapac bo jakos to piwko mnie oslabilo

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-10-28, 00:14   #3309
Malga19
BAN stały

WItajcie troszke mnie nie bylo....Ale niet malo dzialam jeszcze masa roboty w domku...i tak jakos,,,,zlecialo......

Wybaczycie???

U Nas dobrze....Prawie to juz 30 tc.....Rany kiedy to zlecialo....:ro lleyes:

DObrze sie czuje tylko mnie kregoslup bardzo boli

buziaczki dla was i dla dzidziakow
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 08:35   #3310
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

kurde czyżbym byla dziś pierwsza ;D, moja panna własnie przed chwilką zasnęła, coś nie może się przestawić na nowy czas, już budziła się o 6 potem o 8 a po zmianie czasu punkt 3,45 a potem o 7.
to dodam nowy filmik jak mysi śmieje sie do tatusia to ten co miałam ostatnio dodać ale pomyliłam linki http://www.youtube.com/watch?v=Lunveel7zqU

no i fociak kłuliczka mojego
Stary 2009-10-28, 08:45   #3311
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
zazdroszcze - ja o tej porze to jeszcze dzieci niancze

nie wiem

O rany, chyba bym sie zalamala. Musze sie wziasc za zgranie swoich zdjec.
Dziekuje za przepisy, brzmia smacznie

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 09:03   #3312
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam

My juz od 5 na nogach Kuba zasypia wczesnie ale i wczesnie sie budzi, zreszta co tu wiecej chciec jak przesypia 12 godzin.
Teraz siedzi w bujaczku i sie slini na potęgę robi banki ze sliny, cieknie mu po brodzie, musze kilka razy dziennie zmieniac bluzeczke

Pogoda sie poprawiła, bo rano padał deszcza a teraz swieci słoneczko i nawet niebo jest błękitne. Wiec pewnie po południu pojdziemy na spacerek.

marica ale mała sie slicznie smieje mój Kuba teraz jest na etapie "pierdzoszków" ze sliny i rzadko sie usmiecha...albo taki ponurak mi rosnie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 09:54   #3313
Cassandra 23
Zakorzenienie

Miałam wkleic fotki kombinezonów a gratis zdjęcie mojego szkrabika

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-28, 10:01   #3314
katarzynka00
Zakorzenienie

hej laski ale bylyscie plodne od wczoraj.Z moim transferem troszke tu musialam przysiedziec zeby was nadrobic.
Wczorajm mnie jakis wirus poskrecal i bylam nie do zycia.Od poludnia cierpialam katusze niby mnie nie czyscilo ale wszystko bolalo i ciezko na zoladku, dreszcze itp.Razem z mloda poszlam spac.Bylam nieprzytomna,raz przykrywalam sie po czubek nosa przyklejajac do kaloryfera a raz rozbieralam sie z pizamy
Dzis mi lepiej ale jakos slabo sie czuje.Na dodatek w domu nadal halas.O dziwo mala zasnela i drzemie i nie budza jej pojedyncze pukania mlotka.Zaraz sie ewakuuje.
Cass- u nas kapiel wcz tez byla o 17.Wyrzuty sumienia mam ze tak wczesnie ja kapie, ale pkt 17 zaczela tak wyc-pewnie glodna byla ze szybko do wody bo zaszykowane wszystko mialam i w polowie butelki juz tarla oczy na maksa i zasnela, do 5 rana.Nie wiem jak jej to wydluzac, bo karmienie przypadalo na 18, a ona nie dala rady i o 17 byl cyrk
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 10:02   #3315
Miramej
Zakorzenienie

Cześć kobiałki

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Jejku a czemu on tak marudka

Ja to mam chyba wielkie szczescie. Tfu tfu, ale moja w ogole nie placze i nie marudzi. Tylko jak jest glodna, albo potrzebuje "chwili milosci" tak nazywam potrzebe przytulenia lub pogugania razem. Oby tak dalej
Nie mam pojęcia , może taki czas?
Kuba, jak był młodszy, to też nie marudził

Cytat:
hej dobrze, ze sie odezwalas - mam nadzieje, ze szybko sie wszystko unormuje i bedziesz z nami czesciej
moj tez ostatnio bardziej marudny i krotko zajmuje sie soba ale to chyba wina tych zebow, no i choroby pewnie tez - nie wychodzimy na dwor a on nie lubi siedziec caly dzien w domku
, ja też mam nadzieję, że będę mogła za jakiś czas częściej pisać

Cytat:
Miramejku trzymaj się dzielnie jeszcze troszkę i wszystko się unormuje pozdrowionka

Cytat:
Miramejku mam nadzieje, że w koncu nabierzesz sił i wrocisz do nas
Bardzo tęsknimy. Ucałuj Kubunia
, Kubuś ucałowany

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Oj, biedulko
a nie masz huśtawki ?
może Kubuś by ją polubił
odpoczęłabyś troszke

cóż sezon gryp i przeziębień został otwarty

zagladaj częściej, bo smutno bez Ciebie

Nie mam huśtawki, ale Kuba odbiega chyba od Waszych dzieci, bo fotelik niestety też jest be

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 10:03   #3316
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
czesc Miramejku

trzymajcie sie cieplutko
, mam tylko nadzieję, że to Mu minie

Cytat:

no nareszcie!!!!! jesteś
mam nadzieję, ze to tylko przejściowe kłopoty i Kubuś znów będzie super grzeczny!!!
No i jakie ma już sukcesy na swoim koncie ... Bartek jeszcze grzechotki nie przekłada z ręki do ręki, ale zaczął zauważać swoje stópki i bardzo go zainteresowały

Nie daj się przeziebieniu!!!
Polecam czosnek ... fuuuuuj!!!! ... ale u mnie po dwoch dawkach jest o wiele lepiej

Wracaj do nas szybko!!!
Kubuś odwrotnie - w kąpieli anioł, bo kąpieli diabełek

, te sukcesy to tylko 2 razy, dzisiaj był 3. No i zostawiłam Go na chwilę w łóżeczku na brzuszku dziś rano, przychodzę, a On wielce zdziwiony na plecach leży , przełożyłam Go znów na brzuszek i za chwilę znów myknął na plecki, ale pewnie przypadkiem Mu wyszło

Aniu a czosnek nie spowoduje bólu brzuszka u Kuby?

Cytat:
Weronika juz w kapieli nie placze.....ale zaczyna sie larmo jak ja ubieram
Witaj w klubie

A mój synuś kończy dziś 3 miesiące , ale ten czas leci

I dziękuję dziewczyny za tyle ciepłych słów , aż mi się lepiej na sercu zrobiło. Kochane jesteście

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 10:16   #3317
skierka1981
BAN stały

hej ze słonecznego Olsztyna wreszcie.
Miramej myślę że to przejściowe i będzie lepiej i całuski dla maluszka od wizazowej ciotki

Amelka wczoraj ładnie zasnęła bez płaczu. dziś kąpiel - w trakcie jest ok ale ubieranie już sie jej tak nie podoba...a teraz siedzi w leżaczku i patrzy jak jem kanapkę - pewnie dziwne to dla niej i ładnie bierze do rączki zabawki, ale póki co od razu do buźki i szybko wypadają - ale ćwiczenia czynią mistrza więc podaję znowu i tak w kółko.
pogoda super to na spacerek na pewno pójdziemy bo wczoraj nie byłyśmy przez deszcz

i rozmawiałam z mężem i już mniej więcej wiemy jak mieszkanko urządzic. jak mi się uda to rozrysuję to i się wam pochwalę - oczywiście jesli zechcecie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 10:17   #3318
megi b
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Malga19 już coraz bliżej końca pochwal się brzuszkiem

marica5 Martynka jest taaaaaka słodka Moja się tak nie śmieje łaskotam ją, robie głupie miny, dźwięki i nic, tylko takie chwilowe uśmiechy

Cytat:
Ejjj fajjjjjny ten kombinezon A Kubcio kocha ta swoja pieluszke

Miramejku sto lat dla solenizanta Kubusia
Moja gwiazda znów spała 11 godzin wstała o 6 pogadała zjadła i usnęła na godzinkę. Właśnie sie obudziła i trzymam ja jedna reka a druga pisze

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-10-28 o 10:22
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 10:24   #3319
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hej laski ale bylyscie plodne od wczoraj.Z moim transferem troszke tu musialam przysiedziec zeby was nadrobic.
Wczorajm mnie jakis wirus poskrecal i bylam nie do zycia.Od poludnia cierpialam katusze niby mnie nie czyscilo ale wszystko bolalo i ciezko na zoladku, dreszcze itp.Razem z mloda poszlam spac.Bylam nieprzytomna,raz przykrywalam sie po czubek nosa przyklejajac do kaloryfera a raz rozbieralam sie z pizamy
Dzis mi lepiej ale jakos slabo sie czuje.Na dodatek w domu nadal halas.O dziwo mala zasnela i drzemie i nie budza jej pojedyncze pukania mlotka.Zaraz sie ewakuuje.
Cass- u nas kapiel wcz tez byla o 17.Wyrzuty sumienia mam ze tak wczesnie ja kapie, ale pkt 17 zaczela tak wyc-pewnie glodna byla ze szybko do wody bo zaszykowane wszystko mialam i w polowie butelki juz tarla oczy na maksa i zasnela, do 5 rana.Nie wiem jak jej to wydluzac, bo karmienie przypadalo na 18, a ona nie dala rady i o 17 byl cyrk
Kailka dni temu tez przechodziłam podobne katusze. Całą noc i cały dzien gorączkowałam i niedobrze mi było.

Kasiu a dlaczego masz wyrzuty sumienia?? Skoro nasze dzieciaczki chca tak wczesnie kłasć sie spac to w czym problem?
Dla mnie to lepiej, bo mam cały wieczór wolny i jeszcze duzo moge zrobic...chociażby dlugo polezec w wannie

Cytat:
Już 3 miesiace? Naprawde szybko zleciało
Duzo zdrowka dla naszego solenizanta

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-28, 10:30   #3320
skierka1981
BAN stały

cass, zapomniałam napisać kombinezony super no i zawartość też
Stary 2009-10-28, 10:38   #3321
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:

My juz od 5 na nogach Kuba zasypia wczesnie ale i wczesnie sie budzi, zreszta co tu wiecej chciec jak przesypia 12 godzin.

marica ale mała sie slicznie smieje mój Kuba teraz jest na etapie "pierdzoszków" ze sliny i rzadko sie usmiecha...albo taki ponurak mi rosnie
Dziękujemy u nas trzeba naprawde duż się napracowąc żeby mysia tak sie śmiała, a czasem wystarczy pare słówi się śmieje na calego grunt żeby też się śmiać na głos to mała papuguje
fajnie masz że az 12 godz przesypia moja mała teraz jakoś zaczęła się budzić szybciej

Cytat:
śluczne ombinezonki a szkrabik cudo

Cytat:

, te sukcesy to tylko 2 razy, dzisiaj był 3. No i zostawiłam Go na chwilę w łóżeczku na brzuszku dziś rano, przychodzę, a On wielce zdziwiony na plecach leży , przełożyłam Go znów na brzuszek i za chwilę znów myknął na plecki, ale pewnie przypadkiem Mu wyszło

Witaj w klubie

I dziękuję dziewczyny za tyle ciepłych słów , aż mi się lepiej na sercu zrobiło. Kochane jesteście
sto lat
moja tez tak ma ze w kąpieli grandzi a jak przychodzi do ubierania to płacz, w ogóle moja mysza upatrzyła sobie cień od zerandola aż się w głos smieje do niego przed kapiela i jak ja przewijam

Cytat:
Dzień dobry
Malga19 już coraz bliżej końca pochwal się brzuszkiem

marica5 Martynka jest taaaaaka słodka Moja się tak nie śmieje łaskotam ją, robie głupie miny, dźwięki i nic, tylko takie chwilowe uśmiechy

Ejjj fajjjjjny ten kombinezon A Kubcio kocha ta swoja pieluszke

Miramejku sto lat dla solenizanta Kubusia
Moja gwiazda znów spała 11 godzin wstała o 6 pogadała zjadła i usnęła na godzinkę. Właśnie sie obudziła i trzymam ja jedna reka a druga pisze
dzięki
spróbuj smiac sie na głoś na moja to działa i jeszcze jak się do niej robi akuku a potem się głośno śmieje
Stary 2009-10-28, 10:52   #3322
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

zalozylam malej na noc pampersy 3 i cos jakby wilgotny byl na zewnatrz
zobacze jak dzisiaj beda sie sprawowac te pampki

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
kurde czyżbym byla dziś pierwsza ;D, moja panna własnie przed chwilką zasnęła, coś nie może się przestawić na nowy czas, już budziła się o 6 potem o 8 a po zmianie czasu punkt 3,45 a potem o 7.
to dodam nowy filmik jak mysi śmieje sie do tatusia to ten co miałam ostatnio dodać ale pomyliłam linki http://www.youtube.com/watch?v=Lunveel7zqU

o jej jaki slodki ten kroliczek-do schrupania

Cytat:

Witaj w klubie

caluski dla Kubcia od Weroniki:cmok :

moja ma swoj dzien w piatek tez bedzie miec 3 mce

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-10-28, 11:01   #3323
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej
moje dziecie jak wczoraj wciagnelo po 21 butle kaszy to spalo do 4, potem do 7, potem obudzilo sie po 9 i dalej spi

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
WItajcie troszke mnie nie bylo....Ale niet malo dzialam jeszcze masa roboty w domku...i tak jakos,,,,zlecialo......

Wybaczycie???

U Nas dobrze....Prawie to juz 30 tc.....Rany kiedy to zlecialo....:ro lleyes:

witaj no rzeczywiscie czas szybko leci, dopiero co meldowalas, ze w ciazy jestes a kregoslup...no coz w tym stadium to normalne, ja pod koniec ruszac sie nie moglam
Cytat:

ale cudownie moj sie az tak jeszcze nie smieje, czasami pochichra troche w glos ale nie tak bardzo, ale to musze go podrzucac troche albo potarmosic zeby tak zrobil
Cytat:
super moj tez z pielucha spi
Cytat:
sto lat

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

co do spania...moje dziecko chodzi spac o wiele pozniej niz Wasze ale za to dluzej spi - potrafi do 10-11 spac, teraz tez jeszcze spi

ale to dobrze bo ja sie pozno klade ale za to tez lubie sobie rano pospac
a Eryk odwrotnie zawsze wstawal skoro swit i do dzis mu zostalo a ja oczy na zapalki

aaaaaaaaaa zapomnialam sie pochwalic, bo tak sie juz martwilam, ze moje dziecko nie chce lezec na brzuchu i w ogole ale to nic nie podnosi glowy, a wczoraj jak go smarowalismy i lezal na brzuchu to tak zaczal glowe podnosic, ze w szoku bylam, normalnie na rekach sie podpieral i wyginal do gory, az skakalam z radosci no
co prawda po dwoch minutach mu sie znudzilo i byl placz jak zwykle ale to juz wielki sukces, juz sie martwilam i do lekarza mialam sie wybierac jakby nie zaczal do 4 miesiaca
Stary 2009-10-28, 11:02   #3324
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

buuuu ale sie kwuryzlaam na wizaz !!!!!! zaznacyzalam cytownaie u iwelu z was i co odpisuje do wysyalania i post mi wsyslo mam to gdzies yhhh
a wiec witam sie nie bede opsiwyac bo nie wiem teraz co ktorej popisalam
mam do was prosbe tzn do mam kotre maja dzieci juz w spacerowce, mozecie wstawic zdjecie -alebo wyslac mi na meila- jak pakuje ciedzi do niego w sensie jak je przykrywacie czy opatulacie, bo ja jezdze w spacerowce ale nie chce dziecku ziemowej czapy dawac czy szalika bo stanowczo za cieplo jest na zimowe bambetle no iz awsze nie wiem tak dokonca jak malego opatulic

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:13   #3325
eleeri
Zakorzenienie

Cześć,
kolejna noc do
co ja zrobię jak wrócę do pracy ???
chyba się potnę

Młody znowu budził się co chwilę do cycia, a jak za długo mu dawałam to płakał
aż małz się zbudził, bo spać w takich warunkach mogła jedynie osoba głucha
wziął go na ręce - że niby go uspokoi
a młody wrzeszczał jeszcze głośniej bo chciał cycia jak dałam mu smoczka to już wpadł w histerię

uspokoił się dopiero przy cyciu, dałam mu bo wył pół godziny a tu środek nocy

Cytat:

to co to się stało ?
rany, ale szkoda

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

Wybaczycie???

U Nas dobrze....Prawie to juz 30 tc.....Rany kiedy to zlecialo....

cześc Malguś, a fotki gdzie ?

Cytat:
Śliczna
ale jak pięknie i długo trzyma główkę

Cytat:
kombinezony fajne
ale ich właściciel jeszcze fajniejszy

Cytat:
Nie mam huśtawki, ale Kuba odbiega chyba od Waszych dzieci, bo fotelik niestety też jest be
Eee tam, zaraz, odbiega
masz może możliwośc posadzenia go, np w sklepie, u koleżanki w takiej chuśtawce ?
może akurat by sie mu spodobało

Cytat:
mam tylko nadzieję, że to Mu minie

mam nadzieję, że mu minie i szybko do nas wrócisz
widzisz jaki zdolny, sam się przewraca

100 lat
wycałuj go od cioci

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
i rozmawiałam z mężem i już mniej więcej wiemy jak mieszkanko urządzic. jak mi się uda to rozrysuję to i się wam pochwalę - oczywiście jesli zechcecie
no jasne, że chcemy

a mój mały wczoraj sam się przesunął i leżał w poprzek łóżeczka
zarzucił sobie na głowę kocyk, a nogi oparł na boku łóżeczka
myślałam że padnę jak to zobaczyłam
ale fotkę zdążyłam robić
pokażę mu jak będzie starszy, co wyprawiał w łóżku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:26   #3326
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

dziewczyny wejdxcie i zamówcie sobie bezpłatny poradnik http://www.nutricia.com.pl/klub_przylacz_sie.php?id=35
ja właśnie dziś dostałam ciekawy jest, i dodatkowo dali kilka próbek, obiadek i
Stary 2009-10-28, 11:32   #3327
skierka1981
BAN stały

Cytat:
dziewczyny wejdxcie i zamówcie sobie bezpłatny poradnik http://www.nutricia.com.pl/klub_przylacz_sie.php?id=35

Ale super się malutka śmieje Amelka też tak lui siedzieć a w głos to się śmieje jak coś nowego się jej robi - mówi. ostatnio jak ją noskiem łaskotałam po żeberkach to tak się śmiała a wcześniej jak jej "bzy" mówiłam, alo w stópki łaskoczę to czasami zacznie się śmiać. a tak żeby się uśmiechała to wystarczy z nią rozmawiać i najlepiej agu a i lubi jak się jej samolot robi - śmiesznie wtedy wygląda, pucki jej opadną, buźka otwarta i się śmieje. porozgląda się wkoło a potem się cieszy
a ten poradnik chyba zamawiałam i nie przyszedł jeszcze ale zaraz dla pewności spróbuję zamówić jeszcze raz...

zastanawiam się co ja Amelce będę mogła dawać jak ona skazę ma mleka nie może... jak będę 1 grudnia na szczepieniu to muszę zapytać bo wtedy Amelka będzie miała ponad 4 m-ce to jeszcze potem z miesiąc półtorej i można coś dawac

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-10-28 o 11:41
Stary 2009-10-28, 11:48   #3328
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ostatnio moj oiciec bral kompa bo mi sie popsul i go naprawial i ma sprawdzic dzis bo moze jakims cudem przeskoczyly te foty na jego kompa
Stary 2009-10-28, 12:13   #3329
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też dostałam dzisiaj a ankietę wypełniałam w szpitalu jeszcze więc, może przesyłają wszystkim kto dostał to niebieskie pudełko . Fajny ten poradnik o żywieniu, a z próbek mamy: zupkę marchew z ryżem, mus z jabłek i bananów, mleko po 6 miesiącu i kaszkę bananową- wszystko z Bobovity

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:24   #3330
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Ja też dostałam dzisiaj a ankietę wypełniałam w szpitalu jeszcze więc, może przesyłają wszystkim kto dostał to niebieskie pudełko . Fajny ten poradnik o żywieniu, a z próbek mamy: zupkę marchew z ryżem, mus z jabłek i bananów, mleko po 6 miesiącu i kaszkę bananową- wszystko z Bobovity
ja co prawda co wypełnialam w spzitlau ale nie wiem czy to to, w kazdym badz razie wyslalam wypełniony formularz zoabcyzmy co bedzie ;>

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości