|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Qrcze, i kolenjne 2 cm w tyłku spadły, szok !!!
a w talii na razie cały czas 10 cm mniej No, dzisiaj to mam dobry dzień NARESZCIE, myślę, że po tym zastoju należy mi się a co!!!
Edytowane przez BogaczKa22 Czas edycji: 2009-10-28 o 09:52 |
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
Widzę po że u was dieta daje efekty, ja bym chciała na dużej zaprzyjaźnić się ze zdrowym odżywianiem, taki mamy plan z narzeczonym
|
|
|
|
#4323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4324 |
|
Raczkowanie
|
3 tyg na diecie.
Od tyg. z chorobowymi grzeszkami( sok malinowy do picia, 7 dni warzywek). Najsłodsze moje jedzonko to jogurt nat. bez cukru z kakao (pół kubka dużego Zotta plus 2 łyżki kakao). Ale staram się go nie jeść częściej niż raz w tyg. Startowałam z 65 kg.. ubyło 3.. przybyło 3..i chyba jestem na 0. Od 1XI znów zaczynam atak proteinami jak każe Dukan po chrobowym urlopie. Brakuje mi ruchu ( może ktoś jest z Lublina i by mnie zmotywował jakimś aerobikiem??) i aktywnego spalania kalorii. Mam pytanko: czy my możemy jeść polędwicę sopocką, niestety była to dziś rano najchudsza wędlinka w sklepie na osiedlu, a musiałam coś zjeść (nienabiałowego) aby wziąć leki???
|
|
#4325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o sopocką to ja jej nie jem i nie orientuję się jak tam z jej tłustością. W ogóle nie jadam teraz wieprzowiny tylko indyki i kury, i ew. ryby |
|
|
|
|
#4326 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dukanki. Tym razem bede sie starala pisac w miare na bierzaco by nie miec jak ostatnio ponad 100 stron do nadrobienia
Widze, ze kazda dzis w dombrym humorze . Ja dzis sie wazylam choc obiecalam sobie, ze do konca okresu nie wejde na wage a tu mile zakoczenie 55.1. Choc wg testu dukana 53.5 powinnam osisgnac tydzien temu a tu kicha. No coz to tylko test i nie uwzglednia wielu parametrow hehehe. No nic czekam na te upragnione 2 kg i wio do III fazy. Mimo iz waga stoi ale najwazniejsze ze widac po obwodach hmmmm
|
|
|
|
#4327 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Paniom
Ja sie dziś nie mam czym chwalić, bo waga sobie po wczorajszym pochwaleniu podskoczyła o 1 kg, nie wiadomo dlaczego. Ale się nie przejmuję, jak to nie zniknie w trzy dni, to się zacznę martwić
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png Edytowane przez Dianae Czas edycji: 2009-10-28 o 10:37 |
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
witam ponownie!
znowu się rozpisałyście ![]() bogaczka - a widzisz!!! ruszyło!!!!! doczekałas się! warto było, nie?wiolqn - no super wieści! oby tak dalej ![]() inutil - no witaj! masz identyczne parametry jak ja uderzeniówki robiłam 5 dni, bo w 3im dołączył mój TŻ i mu towarzyszyłam, ale te dodatkowe 2 dni nic nie wniosły. Ja już na III fazie - też chciałam do 50 zejść, ale zostałąm na 52 jednak. mam nadzieję, ze Tobie też tak szybko pójdzie!
|
|
#4329 |
|
Przyczajenie
|
Cześć,
Jestem od 8 dni (dalej w fazie uderzeniowej). Efekt - tylko 3 kg mniej , ale może to z powodu wcześniej stosowanych licznych diet. Mam prośbę - czy kupowałyście olej parafinowy i gdzie go można kupić? Pojutrze zaczynam fazę z warzywami i mam ochotę na sałatę z sosem vinegret... Również mieszkam w Lublinie i od przyszłego tygodnia mam zamiar zapisać się na jakieś ćwiczenia - myślałam o klubie w Leclercu na Zana - podobno tam jest fajnie. Pozdrawiam licząc na wasza pomoc
|
|
#4330 | |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie!
Waga litosciwie pokazala dzis 73.5 kg wiec nie narzekam. Cytat:
Nie wiem jak Wy to kochane robicie, ze Wam centymetry uciekaja. Ja ciagle jestem ksztaltu grubo ciosanego kloca, w talii nadal zastoj, w biodrach tez, tylko z ud chyba troche zgubilam i ramion, 5 cm z biustu. W pracy tez mowia, ze na twarzy schudlam. Ale poniewaz jestem typu jablko, martwi mnie ten brak spadku w tulowiu. Wlasnie tu jestem najbardziej napakowana. Juz przezylabym szerszy tylek, byle miec jakas talie.
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4332 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam srodowo i sie chwale
![]() Po fazie na proteinkach, po 5 dniach znaczy sie, ubylo kolejne 1,2 kg Od 11 pazdziernika schudlam wiec o 5,3 kg Ale fajowoBogaczka - no to radocha po wyczekiwaniach ![]() Witamy nowe kolezanki
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
O!! proszę po narzekały wczoraj,po stękały,a dziś już lepiej
![]() I tak trzymać !!! Dietkowego dnia
|
#4334 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy wy Dukanki macie taki nawyk jak ja ,kiedy robię zakupy i kupuje co dla siebie do wszamania patrzę ile dany produkt ma tłuszczy i węgli , tak jak i picie wody ,którą dziennie wypijam 2l, czego wcześniej nie robiłam i nienawidziłam wody, a teraz patrzę ,żeby mi jej nie brakowało. Jednak jakieś nawyki nabieramy i sądzę ,że tak nasiąkniemy tą dietą ,że w przyszłości na pewno będziemy zdrowo odżywiać się.
|
|
|
|
#4335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na Zana powiadasz..masz jakiś link albo nazwę?Ja niestety do stycznia muszę zwyczajnie znaleźc cos taniego. A potem jak przeleje stypendium porozglądam się Na razie odpadło Magnum i Paco..w myślach ciągle Samson i Pro Active... zobaczymy..
|
|
|
#4336 | |
|
Zadomowienie
|
163 i 54kg Ja bym się nie odchudzała na twoim miejscu. Może jakieś ćwiczenia modelujące? Brzuszki jakieś czy co...---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4337 |
|
Rozeznanie
|
czesc
witam nowe , gratuluje stałym bywalcom ![]() ja jakoś bez humoru nadal.. takze poprawil mi troche nastój czytania was... jakos nawet jest mi sie nie chce,zjadlam az 3 plasterki szynki z bialym serem i tyle. na obiad tez jakos nie mam pomyslu.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
.Gratuluje Bogaczko![]() klaski :.Pozdrawiam życze udanego dnia no i spadków wagi |
|
|
|
#4339 |
|
Rozeznanie
|
wiecie ja sie jakos nie przejmuje swietami, chocoaz wiem ze nie skoncze drugiej fazy
![]() na wigilie zawsze sie jakas chuda rybka znajdzie a w kolejne dni tez pewnie jakiegos ptaka pieczonegokawalek ktos zrobi, wiec tylko moja glowa zeby w slodkosciach sobie dogodzic
|
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
ANESSA
piekny spadek!fudbolowa - moim zdaniem masz super wagę! z czego Ty chcesz sie odchudzać? a nawet jeśli chcesz zrzucić kilo, czy dwa, to chyba nie ma sensu całego dukana prowadzić..... lepiej ćwiczenia jakieś, albood razu przejść na III fazę i traktować ją jako zdrowe odżywianie się... ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#4341 |
|
Rozeznanie
|
witajcie, dzis mam 2gi dzien diety
wczoraj chodzilam strasznieeeeeeeeeeeee głodna... chyba za duze odstepy czasu mialam miedzy posilkami, ale bylam poza domem wiec jakos to usprawiedliwiam...na sniadanie zjadlam 1 placuszek z otrębów (jest przepis w ksiazce w fazie uderzeniowej, wiec chyba 1go moge ) plus twarog 0% tłuszczu... aaaa!! wazylam sie rano.. wczoraj mialam 68,7 dzis 68,2 jak na pierwszy dzien to chyba cos![]() ![]() Dukan pisze w ksiazce o NISKOCIŚNIENIOWCACH:confu sed: jest tu jakis? jak wasze samopoczucie i cisnienie podczas diety
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tu nie sieje doła kochane tylko pisze o skutkach ubocznych np. u mnie na tej diecie.Poza tym dzieńdobry ![]() Cieszę się, że dziś nie pada. Bogaczko jak córa? gratuluje spadku
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-10-28 o 12:20 |
|
|
|
|
#4344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje cocci, tylko ty jedna zauwazylas i pochwalilas...
![]() Bog zaplac dobra kobieto Cytat:
![]() Trzeba uwazac mocno i pic duzo wody i solic normalnie lub troszke nawet wiecej. Jeden dien mialam odjazd w ferrari i juz gdzies szybowalam w przestworzach nieswiadomosci ale przeszlo i teraz sie pilnuje, bo wtedy malo plynow wypilam i szybko wspalam z kanapy
|
|
#4345 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
www.miastokobiet.net - siłownia tylko dla kobiet na Globusie, tam jest trochę taniej i chyba ciekawsze zajęcia moim zdaniem. Pozdrawiam i gratuluję wyników )
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
A dziękuję Córcia - wydaje mi się, że jest ciut lepiej, chociaż w nocy jeszcze męczy ją mocny kaszel. Oprócz antybiotyku beirze witaminy, krople do nosa, płucze nos wodą morską, ma też krople do ucha, pije syrop z cebuli, płucze gardło specjalną płukanką - jest tego strasznie dużo ale chyba wreszcie idzie ku dobremu
|
|
|
|
#4347 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze w tym jest to, że moi rodzice powoli zbierają nawyki po mnie-mimo, że nie są na diecie-ale myślę, że wyjdzie im na zdrowie?!![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
jestem dobrej myśli.
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
anessa - myśle, ze wszyscy zauwazyli, ale nei każdy napisał
![]() anessa, jagoda - ja w sumei czuję sięok, piję kawy dużó, ale przed dietą teżtak miałam. No i z niezwykłych rzeczy, to mroczki mam przed oczami, jak szybko wstaję. Nawet z kucaków. bogaczko coś długo ten kaszel ją trzyma
|
|
#4349 |
|
Zadomowienie
|
Długo , długo... dlatego dziś wprowadzam domowe inhalacje. Szkoda, że dopieor teraz o nich sobie przypomniałam
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
bogaczko, ale inhalacje to chyba na katar lepsze....
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

a w talii na razie cały czas 10 cm mniej
NARESZCIE, myślę, że po tym zastoju należy mi się a co!!! 

Ale fajowo
Na razie odpadło Magnum i Paco..w myślach ciągle Samson i Pro Active... zobaczymy..
klaski :.Pozdrawiam życze udanego dnia no i spadków wagi