|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To cieszę się, że też się cieszysz z tej @, najwazniejsze to nie wkręcać się niepotrzebnie w temacie ciązy, trzeba spokojnie do tego podejść ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj mi lżej i mam siłę aby pocieszac Ciebie, czasem myślę czy mnie taka dłuższa sytuacja nie doprowadzi do wizyty u psychologa czy terapeuty jak woli mówić Madlen ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co z waszym mieszkankiem, znalazł sie chętny do najmu??
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
Tak, w piątek się wprowadza uroczy Pan informatyk
![]() Więc jeszcze dwie noce w starym mieszkaniu (już jest tak, że wszędzie stoją pudła, nie sądziłam, że tyle się tego nazbierało). Wprowadzić się mieliśmy 1rwszego, ale to niedziela. Więc jak podpiszemy umowę i zapłacimy kaucję to możemy odebrać klucze już w piątek 30-10. Cały czas się boję, że coś mi wyskoczy, żeby odebrać mi tę moją sznasę, takie irracjonalne strachy, które cały czas usiłuję w sobie zgasić. p, że będzie cos w tej umowie małym druczkiem co mi jej nie pozwoli podpisać. Za 37m2 ( bo jednak tyle tam jest, rabnęłam się jak wam pisałam 34) 1150 (+czynsz nieduży) to na prawdę jest okazja. Jak na rejon w którym się mieszkanie znajduje, ten wspaniały parter i moją wolność. Pytanie: Czy któraś z was ma w domu ogrzewanie gazowe??? Tam takie jest (liczniki) i jestem ciekawa ile to wychodzi. Ale chyba nie może być drożej niż prąd;]
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
Dori, Butter
![]() Czasem musi być pod górkę żeby później bardziej doceniać jak jest z górki ![]()
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie się dziewczyny ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co niby ma być. Daj spokój...ludziom też zależy na wynajmie ![]() Pewnie masz piec dwufunkcyjny ![]() Ile dokładnie nie napiszę bo już nie pamiętam..ale swego czasu wypytywałam sie o to znajomych i pamiętam że byłam mile zaskoczona podawanymi kwotami ![]()
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
Myślisz że taki gaz ma szansę wyjść poniżej 250zł??
A prądu dużo nie będzie jeśli w grę wchodzi w zasadzie tylko światło i urządzenia typu tv i komputer. W tym mieszkaniu płaciłam ponad 300zł za prąd przy ogrzewaniu 28 metrów.... (mieliśmy na prąd wszystko poza gazową kuchenką) Dodam jeszcze, że staraliśmy się grzać tylko na 2 taryfie prądu a więc nigdy nie było super ciepło bo to kamienica. A i tak płaciliśmy sporo, nie chcę wiedzieć ile by było jakbym chciała sobie dogrzać mieszkanie do takich temp jakie są w bloku (jestem ciepłolubna tu mi było ciągle zimno)
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() Edytowane przez Madlen__18 Czas edycji: 2009-10-28 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() wlasnie wrocilam od optyka i zamowilam okularki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i musze pomyslec o prezentach urodzinowych dla: malza, dziadka i przyjaciolki ![]() ![]() ps. malz czeka do przyszlego tygodnia na odpowiedz w sprawie pracy wiec bardzo ladnie prosze o trzymanie kciukow zeby chociaz jemu sie udalo bo widze jaki zdolowany chodzi ![]() Butter a ten Belveder Wam sie nie podoba? My mielismy tam juz 3 imprezy rodzinne w tym wesele brata i bylismy zadowoleni (brat placil chyba 120 z napojami bez ograniczen ciasta, tort i alkohol we wlasnym zakresie z tym ze impreza byla w piatek) Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2009-10-28 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez chce nowe okularki... moze czarne oprawki tym razem lub inne ciemne.
![]() |
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko ucieka w ściany. Pracuję w kamienicy i wiem co mówię..kaloryfery na ful rozkręcone a ja w 2 bluzkach i polarze siedzę. Mówisz o opłatach miesięcznych rozumiem ![]() 300 zł to chyba za 3 miesiące kumpel płaci..w 45 metrowym mieszkaniu ![]() W nowych budynkach jest zupełnie inaczej...ciepło lepiej trzyma, bloki sa lepiej ocieplone, okna szczelne. Będzie Ci w końcu cieplutko zmarzluchu ![]()
![]() |
#1121 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit' Gadałam z przyjaciółką o tym astrologu, powiedział jej kilka ciekawych kwestii, akurat się cieszę bo ja to samo jej próbowałam mówić, bez czytania z gwiazd a teraz jak facet dołożył to samo to widzę, że doprowadził ją do pionu ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-28 o 11:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
No bo sobie wklepałam o tym ogrzewaniu gazowym w net i instalacja czegoś takiego to straszne koszta są ponąc (ale to mnie nie obchodzi:P) zastanawiam się ile wychodzi grzanie tym i czy trzeba to jakoś ustawiać, w sensie parametry pieca, żeby nie żarł gazu.
Ad tych opłat za prąd to mówię o opłacie miesięcznej 300zł a i tak zawsze jest dopłata po rozliczeniu. Tutaj będa spisywane liczniki, czyli wg faktycznego zużycia. Mam nadzieję, że nie wyjdzie drożej niż w starym mieszkaniu, to by6 nie było fajne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też musze kupić..bo stare całe porysowane i do mniejszej wady więc jak zakładam po soczewkach i tak nic nie widzę ![]() Ale to 400 stówy co najmniej ![]() Mój mąż też mówi do mnie sierściuchu..i to jeszcze wypłowiały ![]() Z tym że ja nie mam jak iśc do fryzjera. Może uda mi sie w poniedziałek. Kciuki za męża ![]() Cytat:
![]() Właśnie taka o jakiej mówisz. U nas jest tylko w jednym miejscu taka...zawsze super świeże dodatki, super cienkie ciasto, super przyprawiony sos pomidorowy. Poezja. Śmiem powiedzieć że jest nawet lepsza od pizzy mojego szwagra ![]() I cholera wystarczy wykręcić numer telefonu by za 30 min była w domu ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() po drugie- masz po prostu piec w domu (pewnie w łazience) a w kortarzu (zapewne) będziesz miała pokręteło z wyświetlaczykiem na ktorym będziesz mogła ustawic temperaturę jaką chcesz mieć w mieszkaniu i tyle. Mozesz sobie tą temperaturę zmieniać jak chcesz. I to w ten sposob kontrolujesz zuzycie gazu bo wiadomo że jak ustawisz na 25 stopni to zejdzie go dużo ![]() Za prąd zapłacisz pewnie mniej bo nie masz ogrzewania na prąd ![]() ..my zuzywamy cholernie dużo pradu...bo wszystko włączone na czuwanie...PS, mikrofala, kuchenka, wzmacniacz calymi dinami chodzi, komputer, wieczorami jeszcze laptop, wszystkie swiatła non stop powłączane...i płacimy jakoś 300 zł za 3 miesiące ![]()
![]() |
#1124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No wlasnie, a jescze pizza z dowozem to juz w ogole ... w ciagu ostatniego pol roku mam +3kg ![]()
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ad fryzjera ja niby do fryzjera moge isc w kazdej chwili tylko szukam aktuanie jakiegos dobrego bo niestety ostatnio trafiam na jakis niekumatych, ja pokazuje fotke a oni i tak po swojemu obcinaja, niby kumaja o co mi chodzi w teorii ale w praktyce....porazka i tym sposobem od fryzjera wychodze wsciekla ![]() dzieki za kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Nie chodziło mi o to czy za prą zapłacę mniej bo to jest więcej niż logiczne
![]() Chodziło mi o to czy ogrzewanie (oglnie) obojętne czy prąd czy gaz, wyjdzie mi taniej niż teraz. Mówicie, że tak. To dobrze ![]() A piec jest w łazience. Nie zauważyłam nigdzie żadnego panelu do sterowania, ale co można zauważyć będąc w mieszkaniu 10 minut. Już w miarę rozumiem o co chodzi ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No widzisz a ja absolutnie nie mogę mieć 3 kg na plusie ![]() A widzę po spodniach że już jestem bliska tego wyniku ![]() Cały dzień się pilnuję..jem zdrowe warzywne śniadanko, w pracy sałatka, serek biały...wracam do domu i jeszcze przez 30 min jakoś sie trzymam po czym mąż wyjeżdza z zamowieniem pizzy, każe robić paellę, zabiera do teściowej na tłuste kotlety, mama zaprasza na obiad i ciastko ![]() MUSZĘ IM WSZYTSKIM POWIEDZIEĆ NIE!!! ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniu pomyśl sobie, że najważniejsze że starsz się jeść zdrowo 3/4 dnia, moim zdaniem jak zgrzeszysz raz dziennie to tragedii nie będzie, najważniejsze aby nie przeginać wieczorem z porcjami i aby nie jeść minimum 2 godziny przed snem ![]() Ja widzę po sobie, że jak jem często i mało, i pomiędzy posiłkami coś czego nie powinnam to jakoś to przechodzi bez dodatkowych kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znowu mam fazę na słodycze....normalnie az mam ślinotok jak widzę czekoladę ![]() Ale od dziś koniec tego dobrego.
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
O mamo, własnie nowa koleżanka z nowej pracy poczęstowała mnie odmowej roboty sushi - przepyszne!
Chyba musze się pewnego pięnego dnia pokusić o zrobienie sushi w domu. Robiła kiedyś któraś z Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to trochę późno ale pewnie chodzisz spać o 24 ![]() ![]() Ja słodyczy nie lubię, więc mam luzik, chociaz dzisiaj zjadłam 2 ciastka LU Go, które uwielbiam do kawki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja do kawki Corny z żurawiną ![]()
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
ja!! :d
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, dobrze
![]() Ty się na wstępie zaopatrz we wszytskuie potrzebne produkty, czyli przede wszystkim bambusową matę do zwijania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
Może być później. Bambusową matę akurat mam, nie mam całej reszty. Wiem,ze to sa spore zakpy - taki startowy zestaw do sushi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
mi jakoś sushi nie zasmakowało, ale przypuszczam, że nie było najwyższych lotów i to dlatego. Może inaczej by było, gdybym poszła do jakiegoś sushi baru z prawdziwego zdarzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadłam sushi s super tendowej restauracji w Warszawie i było co najmniej niesmaczne. Jadłam tez typowego sushi baru, tzw. lunchboxa i było pychaśne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.