|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
bosssze 10 godzin-moim marzeniem jest choć połowa z tego a czemu do lekarza ? Cytat:
![]() za to ostatnio przyszły mi 2 Pampersy te nowe Premium jako przesyłka reklamowa ![]() faktycznie mięciutkie i milutkie, tylko przyszły w rozmiarze 3 a młody nosi 4
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
warzyalam mojego pączka a wiec mamy 8 kilo w rajstopach i body wiec gdzies 7800 bez tego wsytzskiego a urodizl sie z 1980 , wiec moj syn to pulpecik maly , pomału
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Gizmo wprowadzasz zasady z tego poradnika o spaniu ? I jak Wam idzie ?
|
|
|
#3334 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moje dziecko wyczailo jak sie hustac na lezaczku i caly czas to robi hehe
wrzuce filmik niedlugo
|
|
#3335 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to , moja tez za specjalnie nie lubi na brzuszku, troszke polezy a potem krzyczy aaaaaaaaaaaaaaaa ![]() Cytat:
ja tez długo na to czekałam jakis miesiąc conajmniej, juz zapomniałam nawet o tym a tu nagle dzis doszło ![]() Cytat:
a my po szczepionce mała marudzi i placze co chwilę bo jej się przypomina pote napisz jak było |
|||
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, ja tez lubie pospac, wiec na szczescie po mleczku o 5rano chwile sie pobawimy i idziemy do lozeczka na bajke i drzemiemy dalej.
Jestem jeszcze dzis umowiona na zmiane opon na zimówki i nie wiem czy tam dotre.Nic mi lepiej ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- acha napisalam do Unholy i mi rowniez nie odp
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3337 |
|
BAN stały
|
no i zrobiłam rysunek tylko nie wiem jak to wyjdzie tu. zaraz wrzuce
Załącznik 2613779 to mam nadzieję będzie widać. ściany 4,5 i 6 będą miały ciemny kolor a 1,2,3 i 7 jaśniejszy dużo odcień ciemnej i na 1 szablon jakiś duży a w kuchni koło stołu czyli na ścianie 7 też szablon (taki fajny znalazłam filiżanka kawy) i tak to by wyglądało. jeszcze nie wiem czy na oknach jakieś firanki czy rolety... i jak ??? |
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalej się źle czujesz ? To co się dzieje z Unholy ![]() może numer telefonu zmieniła ? mam nadzieję że nic się nie stało ![]() idę budzić moje dziecko, śpi już od 12, a potem w nocy arie odstawia
|
|
|
#3339 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
kurde co z ta Unholy ![]() Cytat:
![]() a gdzie pokoj dzieciecy bedzie? ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- ja marze zeby miec domek i kuchnie z jadalnia i polaczone z salonem
|
|
|
#3340 |
|
BAN stały
|
nasza sypialnia i pokój Amelki po drugiej str korytarza. lece do małej bo jerczy i na spacerek idziemy póki słoneczko jest
|
|
|
|
#3341 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a oto moj maly bujaczek
![]() http://www.youtube.com/watch?v=t-Qg0OSz1RQ
|
|
#3342 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Malga witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja SIE ciesze, ze Bartek nie przestawił sie na woey czas, bo przynajmniej chodzi spać o 21 ![]() Cytat:
![]() no własnie nie wiem co z tym brzuszkiem, Batka niby brzuszek nie bolał, ale puszczał bąki, a przy tym zawsze fokał nóżkami ... nawet w nocy do niego wstawałam kilka razy bo tak się wiercił, że co chwile był odkryty ... no i w końcu w poprzek łóżeczka wyladował ![]() Cytat:
... niedługo będę urzadzac domek, to tez mnie czeka to co Ciebie ![]() moze coś odgapię ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... w dzień tak ładnie śpi, a w nocy wojuje może spróbuj go tak zabawiac w dzień, zeby nie spał za dużo i wtedy pośpi w nocy troche dłuzej ... ja tak wczoraj zrobiłam z Bartkiem - w ciagu dnia miał 3 drzemki po godzinie i padł o 21, obudził się o 2, a potem o 7 ... tera tez śpi ![]() wrrrrrrrr ... wysłałam tego posta o 12, a teraz wchodze na wizaż, a on dalej wisi, bo "wiadomość przeładowana grafika"
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobiałki
Ja tylko na chwilę, zanim wrzaskun się znowu uaktywni ![]() Miramej, jeszcze raz sto lat dla Kubulka U nas dzisiaj studniówka, mija sto dni od narodzin Maciulka i oczywiście od rana Malutek oznajmia wrzaskiem jaki on już duży. Dlaczego On ciągle płacze Wczoraj tak mi "dał w kość", że na koniec dnia się poryczałam. Psychicznie wysiadam nie mogąc mu pomóc. Nawet nie chodzi o to, że nie mam 5 minut dla siebie i zrobienia czegokolwiek, chodzi tylko o to, że nie wiem co jest... Ehhh... to się wygadałąm, ulżyło, troszkę.
|
|
#3345 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#3346 |
|
BAN stały
|
Miałam iść na spacer ale Amelka zasnęła to już jej nie chciałam ciągać. może potem jak wstanie to się przejdziemy chociaż szczerze powiem że mi się nie chce ale już 2 dzień siedzimy to by wypadało wyjść...
|
|
|
|
#3347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boski jest skubaniec, ale mądry no szok normalnie ![]() Cytat:
![]() ostatnio nawet nie ma ochoty ze mną gadać ![]() pewnie wziął sobie do serca to co do niego nagadałam w przypływie złości ![]() zjadł troszkę jabłuszka, zrobił kupsko i teraz sie buja w huśtawce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przemyślałaś to do końca ?
|
|
|
#3348 |
|
BAN stały
|
Eleeri tak już musi zostać niestety bo już tak ściany są, mi to też tak średnio sie podoba ale cóż to tylko mieszkanie służbowe i tak fajnie że zdecydujemy o kolorach ścian m.in
|
|
|
|
#3349 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
eleeri dzieki
mamy taki ubaw z niego, ze heja w zwiazku z tym, ze lezaczek mamy tylko do 9kg i maly niedlugo bedzie lezal na ziemi doslownie w nim to chcemy kupic cos nowego, a kaske wydebic od tesciowej ![]() co sa dzicie o tym: http://www.allegro.pl/item797294749_...ce_nowosc.html TZ podoba sie ten zielony ale mamy wszystkie zabawki zielone, wiec moze by tak niebieski: http://www.allegro.pl/item790222290_...w1_nowosc.html
|
|
#3350 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez mam w planie kupic te z Biedronki -DADA chyba sie nazywaja, ale szwagierka mi odradza ze nie sa chłonne i ze nie oddychaja ![]() Ale i tak kiedys sprobuje bo mój małz (on to juz ma takie głupie szczescie) jak jechał to znalazł na drodze wyjazdowej ze stacji paliwowej duza pake własnie tych pieluch ale rozmiar od 15kg wiec chwile poczekaja Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Suuuper ze Marcel w koncu sie przełamał Kazde dziecie ma inaczje. Widzisz, moja Zuzinka zaczeła podnosic główke jak lezala na brzuszku juz w 3 tyg a na brzuszku to teraz jej sie zadzy ale rzadko jeszcze.Cytat:
Cytat:
![]() Zuzinka cos dzis spac nie ma ochoty, Usneła w koncu poł godz temu ale juz sie kreci wiec ide mleczko robic. Tylko ja gulasz skoncze jak ona sie obudzi
|
||||||
|
|
|
#3351 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
fajny i jeden i drugi |
|
|
|
|
#3352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że tak żeście sami chcieli ![]() Cytat:
różnią się tylko kolorkiem, tak ? kasa od teściowej ![]() Cytat:
![]() w pampersie
|
|
|
#3353 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby się jednak odnalazły te fotki!!!! Cytat:
![]() Cytat:
mój tato też stwierdził, że Bartek po szczepeniu marudził, bo jak sobie przypomniał pielęgniarkę ze strzykawką to go ... trafiał ![]() Cytat:
no ja sie już zaczynam martwić co z UnholyOne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas dzisiaj studniówka, mija sto dni od narodzin Maciulka i oczywiście od rana Malutek oznajmia wrzaskiem jaki on już duży. Dlaczego On ciągle płacze Wczoraj tak mi "dał w kość", że na koniec dnia się poryczałam. Psychicznie wysiadam nie mogąc mu pomóc. Nawet nie chodzi o to, że nie mam 5 minut dla siebie i zrobienia czegokolwiek, chodzi tylko o to, że nie wiem co jest... Ehhh... to się wygadałąm, ulżyło, troszkę.[/QUOTE]... a byłaś znim u lekarza? może mu coś dolega ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bartosz usnął, ale co chwile się tłucze w łóżeczku ![]() Za godzinke jade na miasto po prezent i do przyjaciółki na ciasteczko urodzinowe ... śmialam się dzisaij z niej, bo jest w ciąży - już na wylocie i co chwile mi pisze smsy - czy tak mnie bolało, czy mnie coś kuło ... i wg mnie to jutro urodzi ... a Ona twierdzi, ze w listopadzie dopeiro
|
||||||||
|
|
|
#3354 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
eleeri tak tylko kolorem
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Chora byłam, dopadło mnie potworne grypsko i kilka dni spędziłam w łóżku z wysoką temperaturą. Dopiero dziś mam siłę, aby trochę poserwować. Najważniejsze, że Antonio zdrowy Jeszcze nie nadrobiłam zaległości, więc nie wiem, co u was. W piątek Antonio był ważony, przybrał 320g w ciągu 2 tygodni ![]() Odpukać, ale na razie je ładnie, może nie rewelacyjnie, ale dużo lepiej niż kiedyś. Serwuję mu kleiki, kaszki i deserki owocowe, wszystko mu smakuje. Musi tylko nauczyć się pić coś między posiłkami, bo odkąd jesteśmy na pokarmach stałych to powinien być dopajany. Na razie mało pije, ale pracujemy nad tym ![]() Zeszły weekend była bardzo marudny, śpiący, ale płaczący i niechcący spać. Dwa dni zajęło mi wykalkulowanie, że umyślił sobie, że będzie zasypiać na boku, na który przewrócić się jeszcze nie umie. Z boku na plecy nie ma problemu, ale odwrotnie jeszcze nie. Tak więc układam go na boku i po minucie już śpi. Zaczyna się w nocy budzić na mleko, czasami jest to 1, czasami 4, potrafi wypić 160-180ml, a to na niego bardzo dużo. Poza tym stara się sam siadać , ale nie umie ![]() Ściskam was mocno. Zajrzę później i nadrobię zaległości.
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
jak masz wszystko zielone to ja bym wzięła zielona
|
|
#3357 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Witaj super że już ok co do tego mieszkanka to musi nam wystarczyć na kilka ładnych ;atek póki coś własnego nie znajdziemy albo nie wybudujemy. ta łazienka to tak śmiesznie trochę ale to taki dziwny budynek jest, zaraz wstawię kilka zdjęć jak to wygląda na dzień dzisiejszy Załącznik 2614337 Załącznik 2614338 Załącznik 2614339 Załącznik 2614340 Załącznik 2614341 Załącznik 2614342 Załącznik 2614343 kurczę teraz nie widzę które to które zdjecia, ale na jednym nasza sypialnia (co okno na wprost wejścia)na drugim Amelki (mniejsze okno) a na reszcie salon od kuchni i kuchnia od salonu. i jeszcze ogólnie budynek. te okna dwa na górze to nasze. tam ma być magazyn na dole, sklep i hurtownia wyżej i na górze mieszkania służbowe - nasze, takiej Kasi i 2 takie "kawalerskie" pokoje z łazienką i aneksami kuchennymi jedne dla szefa i jedno dla pracowników co jakby im praca dużej zeszła to tam będą nocować. i tak to... |
|
|
|
|
#3358 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no ale nie wiem czy nie za duzo bo juz mamy zielony lezaczek, mata tez zielona, wozek zielony...
tylko inne odcienie
|
|
#3359 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale masz mądrego synka Cytat:
Cytat:
super że sam zasypia, moja gwiazda czasem też zaśnie sama, np teraz śpi i to w łóżeczku korzystając z chwili, ze mysia zasnęła opowiem jak bylo na szczepieniu. oczywiscie kupiłam ta 5 w 1 bo nie wyobrazam sobie zeby mi ją kłuli 3 razy, msia była zaskakujaco grzeczna, nawet usmiechała sie do pani doktor jak ja badała, dała sie położyc na wadze waży już 7380 i ma 69 cm. potem wzięłam ją na rączki do zastrzyku i jak ją ukuła to tak przeraźliwie krzykneła i zaczęła płakać że sama sie poplakalam. no ale za chwilke się uspokoiła. wrciliśmy do domu i chyba jej sie ten zastrzyk przypomnial bo wpadła w taki placz że nie można bylo jej uspokoic dopiero jak tz włączył tv to sie uspokoiła, i tak co 20 min bylo potem tak koło 14 zasnęła ale na chwilkę no ale jak sie obudziła to uz zacieszała i tak do teraz, zasnęła sama w łóżeczku ma lekki stan gorączkowy 37,3. ale to chyba jeszcze czopka nie musze dawać nie??? bo a piguła powiedziała że teraz do szczepienia jak mycha skończy pół roczku, i nie mamy juz kupić tej 5 w 1. |
|||
|
|
|
#3360 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariolu wspolczuje chorobska
super, ze Antonio zaczyna jesc - a 160ml w nocy to juz prawdziwy sukces ![]() marica to tez masz niezlego klocuszka tyle wazy a to dziewczynkaz tymi szczepieniami to juz tak jest, ze musimy patrzec na cierpienie dzieciaczkow ![]() z czopkiem poczekaj az bedzie wyzsza goraczka Marceli zasnal, Eryk zjadl obiad i oglada bajke a ja sie nudze moze zrobie obiad na jutro....hmmm chociaz mi sie nie chce
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

, moja tez za specjalnie nie lubi na brzuszku, troszke polezy a potem krzyczy aaaaaaaaaaaaaaaa 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, przełożyłam Go znów na brzuszek i za chwilę znów myknął na plecki, ale pewnie przypadkiem Mu wyszło 
... w dzień tak ładnie śpi, a w nocy wojuje
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

zeby się jednak odnalazły te fotki!!!!