|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Jak by nie było, być z tztem, móc sobie poćwiczyć na piłkach, czy drabinkach... myślę, że to dużo może dać. A jeśli do sali dołączona jest łazienka z wanną relaksacyjną, to już w ogóle super ![]() A mnie naszła ochota na kanapkę z szynką i serem i A tak mi się nie chciało dzisiaj nigdzie wychodzić...
|
|
#1322 |
|
Wtajemniczenie
|
Guciu to i mi zrób zakupy coooo
Bo mnie to dziś nic nie zmusi do wyjścia do sklepu ![]() No właśnie wanna też jest
|
|
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Madzia, Grzesiu przesłodki! Domi trzymaj się! będzie dobrze. Głowa do góry. Posłuchaj sobie jakiejś relaksującej muzyczki i nie denerwuj się bo to nic nie da. |
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W naszym szpitalu niektóre położne przyjmują poród w tych wannach relaksacyjnych.J w sumie do sklepu bym nie szła, gdyby mnie głód nie zmuszał ![]()
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też głodna
![]() Hi hi w tym szpitalu moja bliska siostra cioteczna jest położna i ma przyjechac jak bede rodzic - no chyba ze już bedzie miala dyżur ![]() Ale powiedziała że się boi odebrać poród w wodzie bo jeszcze tego nie robiła Niech mi ktoś obiad ugotuje |
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się pochwalić,że zrobiłam (tzn wyszły mi, bo ja noga w pieczeniu jestem) pyszne ciasteczka, z tego przepisu
http://mojewypieki.blox.pl/2009/10/C...iasteczka.html normalnie rozpływają się w ustach ![]() ![]() Przychodzi jutro do mnie koleżanka z 4-miesięczną córeczką,więc musiałam zabłysnąć jako dobra gospodyni domowa
|
|
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie,
ile tu się dzieje rozpakowywanie idzie pełną parą. Serdeczne gratulacje dla wszystkich mamuś!!!!Domi, kochana Ty termin masz tak jak ja, a już coś się tam dzieje... ojjj trzymam mocno kciuki za Ciebie, żeby wszystko się wyciszyło i żebys wróciła do domku jeszcze w dwupaku !!! - > ba innej opcji nawet nie bierz pod uwagę Madzia, Grześ jest cudnym dzidziolem i te poliki mmmmm wycałować!a ja mam jakiś spadek nastroju od kilku dni, dobrze, że przyjaciółka zaopatrzyła mnie w nową dostawę książek i poradników, bo ja najchętniej nie wychodziłabym z łózia... pozdrowienia dla wszystkich, trzymajcie się dzielnie i zdrowo! |
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
a ja dziś robię na obiadek penne w sosie śmietanowo-serowym z kurczakiem.. Aż mi ślinka cieknie :P Już miałam robić wczoraj na kolację, ale ostatnio mnie brzuszek boli jak za dużo zjem, więc przełożyłam na dzisiejszy obiad. Najlepsze robią w Paparazzi, ciekawe czy uda mi się odtworzyć
![]() jeeeej, w ogóle to ciąża jakoś krócej powinna trwać, ten ostatni miesiąc się dłuży i dłuży A jeszcze nie mam na nic ochoty ani siły, więc lenistwo pełną gębą hehe, po porodzie pewnie za tym zatęsknię :P
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :rot fl:Cytat:
Cytat:
Elcia bardzo mili ludzie u mnie to pewnie jeszcze wepchali by sie przedemnie a nie przepuscili..... Madziu w sprawie butelek tez nie pomoge bo ja mam TT
|
|
#1331 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o mnie jakoś tak zapomniały w tej ciąży ale staram się nie brac tego do siebie. Dobrze, że mamy wizaż Cytat:
ale mi zrobiłaś smaka na sos serowy! ale już mięcho zrobiłam, więc jutro upichcę makaronik ![]() no aż się zdziwiłam, że są takie dobre! tylko wzięłam mniej cukru niż w przepisie, poszłam za radą opinii na dole stronki (dałam tylko pół szklanki białego cukru) Pyszności ![]() Cytat:
A najbardziej nie lubię sytuacji jak ktoś widzi ciężarną i udaje, że niby nie widzi!!! normalnie wtedy tylko nagrać taką osobą jak nienaturalnie się zachowuje
|
|||
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
Domi
![]() a teściowa oj normalnie mnie zaskoczyłaś ![]() moja siostrzenica nadal w szpitalu nie waży jeszcze 2kg a skończyła dziś 2 miesiące a jeszcze jedna wiadomość z cyklu serial wenezuelski to widziałam się z moją mamunią i akurat zadzwoniła siostra ( ta od dzidzi)i później gadam z matka i pytam kiedy byli u małej a ona do mnie z tekstem że raz jak ją przewieźli z Wałbrzycha do Wrocławia normalnie ręce mi opadły
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No śmiesznie wygladaja takie nienaturalne zachowania A wiecie co mnie najbardziej denerwuje jak człowiek idzie z tym wielkim brzuchem a wszscy sie patrza na Ciebie jakbys normalnie jakies UFO była,najbardziej zauwazylam ze starsze dziadki tak maja ale kobiety tez sa niczego sobie i gapia sie jakby same nigdy w ciazy nie byly....tez tak macie czy ja jestem przewrazliwiona Nawet ostatnio moj tz glosno skomentowal jak sie jeden dziadek patrzyl ze chyba kobiety w ciazy ludzie nie widzieli nigdy ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Martus no to szkoda takiego malenstwa biedactwo sie nacierpi A mama to ma dobry kontakt z Twoja siostra czy tylko tak od świeta?
|
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi teściowa
![]() wyobraxcie sobie, że mi wczoraj poszła z dymem pralka i musimy kupić nową - szybko!co dobutelek kupię poprostu nowe i kij - a będę miała pewność, z emałemu nic nie będzie, tamte dwa razy wyparzałam i wymyłam ale dalej mają taki dziwny zapach, no dwa lata nie używane stały |
|
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Domi,przykro mi, że wylądowałaś w szpitalu ale jak juz dziewczyy pisały, pamiętaj to dla dobra dzidizołka.Także lepiej się przemęczyć.
Trzymaj sie cieplutko No i powiadasz odwiedziny miałaś, no prosze. Jak będziesz miała chwilke napisz nam jak przebiegła ta wizyta. Madziu, Grześ sama słodycz, i te pucki .Ciekawe jak tam Zaharia się trzyma?? Sexi też się dawno nie odzywała. Edytowane przez minnie Czas edycji: 2009-10-28 o 14:49 |
|
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kontakt to taki jak zemną wcale się nie interesowała no nią może troche bardziej niż mną,ale tam kij z nią ale do jasnej ciasnej babcią jest dla tej małej
|
|
#1337 |
|
Rozeznanie
|
martaN23 biedna ta Twoja siostrzenica, strasznie mi jej szkoda, a tą twoją siostrę to normalnie
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kochane jestescie, milo mi sie wchodzi i czyta, ze o mnie pamietacie i myslicie
![]() Ja sobie teraz spalam, bo taka oslabiona bylam, ze nie dalam rady lezec troche wyzej ![]() Jesli chodzi o tesciowa to nie miala zbyt daleko: z oddzialu do oddzialu czyli pewnie jakas salowa albo ktos inny jej powiedzial, ze lezy tu taka osoba o takim nazwisku wiec pokojarzyla...I ma jeszcze przyjść![]() ![]() Byla jakies 10 minut, ja bylam normalna ![]() A wiecie ona tak za tamta synowa byla bardzo i synkiem a teraz nawet nei wie dokladnie gdzie oni sie wyprowadzili...szok!bo wczesniej mieszkali przez tydz w mieszkaniu Tz ojca ktore niby dal temu bratu,ale tej synowej sien ie podobalo i w ogole jakies akcje byly ale pewnie tego nikt nam nei powie, zeby twarzy nie tracic ![]() Czekam na mojego Tz jak na zbawienie Ktos pytal jak towarzystwo, jest 7 osob na sali 8 osobowej...widze, ze dopiero sie "zapoznaja"
|
|
|
|
#1339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale miejsca to nie bardzo ustępują. Też gdyby mogli, to by się jeszcze wepchnęli. Zwłaszcza takie starsze panie, które w tramwaju, czy autobusie, to żwawsze niż ja są Cytat:
Właśnie wróciłam ze sklepu i już wszamałam kanapeczkę, zaraz zmykam po drugą, a w piekarni kupiłam sobie jeszcze pączka pyszny był
|
|
#1340 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marta-oj biedny ten Dzieciaczek No a babcia- no cóż... smutne!Cytat:
![]() a z butelkami to masz rację, lepiej kupić nową |
||
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
gratulacje dla wszystkich juz rozpakowanych mamus nadrobic was to chyba nie nadrobie ale z grubsza przelecialam watek po poniedzialkowej wizycie u gina to tylko siedze i cienienie sprawdzam bo mam wysokie i gin kazal zapisywac i pozniej mu pokazac, a najlepsze jest to ze teraz on wyjezdza gdzies i nastepna wizyte mam dopiero po 18tym listopada( w razie czego to kazal isc do szpitala) i ktg tez kazal wtedy isc zrobic, matko a jak sie wczesnie zacznie akcja porodowa bo widze ze duzo u nas mamusiek juz tula swoje malenstwa ![]() a tak sie cieszylam ze wszystko przez cala ciaze bylo u nas dobrze a tu na koniec taki numer, wyczytalam ze odstawienie soli pomoga i sok z burakow i aronii, sprobuje moze cos to da ![]() pod koniec tygodnia musze dokupic jeszcze czego mi brakuje i teraz to jak to gin powiedzial "czekamy" trzymam kciuki za wszystkie mamusie ktore zaciskaja nozki p.s. wlasnie na tvn zaczyna sie program o poradach, ide obejzec
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
Ja leże w łóżku bo mały znów tak mocno główką wije po samym dole że masakra boli.Grzesiek wrócił z pracy i zaczął gadać że jak zaczne jemu marudzić że mnie coś boli to pojedziemy do szpitala bo ma dośc tego że tak marudzę i stękam.Już niechcę tego dziecka w brzuszku już niewyrabiam z bólu tak mi jeździ po jajnikach i picuni że aż kulę się w łóżku.Uciekam leżeć bo Grzesiek poszedł do sklepu.Uciekam jak coś to zajrze dziś jeśli niedam rady to jutro zajrze.
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuski
![]() ja w dwupaku choc juz na wylocie.. mam lezec, brac magnez i lezec, nie stresowac sie i brac magnez.. a najpozniej w sobote 31/10 cesarka
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kropko, a to termin egzaminu na prawo jazdy znów będziesz musiała przełożyć?! co nie? mamrotka - a jak wysokie to ciśnienie masz? Na ciśnienie lepiej uważać, więc jakby co, to leć zaraz do szpitala Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-28 o 17:13 |
|
|
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam popołudniowo
![]() Cytat:
właściwie w każdej chwili możesz się rozdwoic ![]() Cytat:
![]() ------------------------------------------------------------------------- my wczoraj złozyliśmy nasze łoże - zeszło sie do 1 w nocy - rety nie pamiętam kiedy ostatnio tak późno poszłam spac wczoraj pisałam że boli mnie skóry kawałek jakbym siniaka miała ale wiecie późnym wieczorem to ta skóra mnie wręcz parzyła dotknąc sie nie mogłam a dzis jak wstałam to jak ręką odjąc - nic nie bolało
|
||
|
|
|
#1346 |
|
BAN stały
|
Witam Dziewczyny!
Ogromnie gratuluje swiezo upieczonym mamusia!!!! Zycze tez duzo zdrowka i lekkich porodow jeszcze przyszlym mamusia. Domi, zauwazylam na gg Twoj opis i od razu tu zajrzalam. Przyznam,ze czesto Was podczytywalam,ale dopiero dzis zauwazylam,ze jestes w szpitalu! Zycze Ci duzo zdrowka, dbaj o siebie i uwazaj na siebie i maluszka. Juz niedlugo...... A pobyt w szpitalu szybko Ci minie. Zobaczysz... i wszystko bedzie ok!!!! Ja trzymam kciuki!
|
|
|
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Byłam dzisiaj u lekarza i chłop się trochę wystraszył bo okazało się, że z mojego 2,5cm rozwarcia i 70% zgładzenia szyjki zrobiło się całkowite wygładzenie, mało tego wystają mi błony płodowe i podobno czuć nogę dziecka ![]() Więc lekarz stwierdził, że mogę urodzić nawet dzisiaj wieczorem, no i zaczęły mnie łapać skurcze ale ja nie wiem czy to to bo nie boli mnie tak bardzo...ja nie wiem jak to ma boleć
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rety to dzidziuś widocznie szuka wyjścia 3mam kciuki żeby wszystko było ok |
|
|
|
|
#1349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czasCytat:
|
|
#1350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak mi ta krew buszuje ze szok, na razie mala sie rusza( lagodne okreslenie bo szaleje jak nie wiem co, mowilam do mezusia ze ja to juz mam siniaki od srodka) , nic mnie nie boli ale jak cos bedzie sie dziac to pojedziemy dla spokoju do szpitala ![]() Cytat:
ogladalam na tvn rozmowy w toku ale juz slyszalam podobne historie, moze sprobuje numer z koszulka tvn i kamera to sie w szpitalu przestrasza i beda sie ze mna jak z jajkiem obchodzic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

A tak mi się nie chciało dzisiaj nigdzie wychodzić...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. W naszym szpitalu niektóre położne przyjmują poród w tych wannach relaksacyjnych.

rozpakowywanie idzie pełną parą. Serdeczne gratulacje dla wszystkich mamuś!!!!

A jeszcze nie mam na nic ochoty ani siły, więc lenistwo pełną gębą hehe, po porodzie pewnie za tym zatęsknię :P

ale mi zrobiłaś smaka na sos serowy! ale już mięcho zrobiłam, więc jutro upichcę makaronik 

( ta od dzidzi)i później gadam z matka i pytam kiedy byli u małej a ona do mnie z tekstem że raz jak ją przewieźli z Wałbrzycha do Wrocławia