Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-28, 15:31   #211
Carol77
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
cosmaaa GRATULUJĘ
a ja chciałam wam powiedziec że ide wczoraj do gina a on robi USG i mówi że Tosia jest juz większa i zmienia mi termin porodu na 14 grudnia boże za szybko.. za szybko....
A dlaczego kochana za szybko?? Na święta będziecie już razem w domku, to chyba lepiej niz w szpitalu miałabyś je spędzić

A zapomniałam!!!!!
Jaszczka gratuluję kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!i trzymam kciuki za szczęśliwą ciążę!

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 15:40   #212
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

dziewczyny pomozcie - komus obiecalam namiar na dobrego gina w krakowie skleroza
To mnie mnie! Udało Ci się zdobyć?
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 15:41   #213
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
cosmaaa GRATULUJĘ
a ja chciałam wam powiedziec że ide wczoraj do gina a on robi USG i mówi że Tosia jest juz większa i zmienia mi termin porodu na 14 grudnia boże za szybko.. za szybko....
Bedziecie mieli cudowne swieta!!!!

Ja tak po cichutku marze ze w swieta bede sie chwalic fasolka
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 15:42   #214
farminka
Wtajemniczenie

Ja się pochwalę rodzicom też na święta,ale na wszystkich świętych No cóż,okazja pasuje średnio,ale do Bożego Narodzenia nie wytrzymam
Stary 2009-10-28, 15:48   #215
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

a ja własnie chciałam rodzic na święta zeby nie myslec oi nich. bo nie moge jechac do swojej rodziny i bede cały czas myslec co oni robią ..
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 15:51   #216
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
a ja własnie chciałam rodzic na święta zeby nie myslec oi nich. bo nie moge jechac do swojej rodziny i bede cały czas myslec co oni robią ..
Kochana nie bedziesz miala czasu na myslenie . Bedzie corcia to o niej bedziesz myslec . Uszy do gory
Stary 2009-10-28, 15:54   #217
farminka
Wtajemniczenie

Dokładnie.Gdybyś rodziła w święta to mogłoby równie dobrze być na przykład dopiero w 2 dzień,a wcześniej siedziałabyś i myślała o rodzinie i w dodatku o tym kiedy w końcu się zacznie poród,a tak będziesz miała córcie i zajęcie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 15:55   #218
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
cosmaaa GRATULUJĘ
hej kochana to super
Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Bedziecie mieli cudowne swieta!!!!

Ja tak po cichutku marze ze w swieta bede sie chwalic fasolka
hehe ja tez o tym marze po cichutku
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 16:03   #219
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

wiecie co w sumie to może macie racje.... ale sutno mi bedzie ze moja rodzinka nie przyjedzie i wnuczki nie zobacza.. musze coś wykombinowac
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 16:07   #220
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co w sumie to może macie racje.... ale sutno mi bedzie ze moja rodzinka nie przyjedzie i wnuczki nie zobacza.. musze coś wykombinowac
Kto wie moze oni sami cie zaskocza jakas niezapowiedziana wizyta ? Na pewno beda kombinowac jak tu zajrzec do ich nowiutkiej wnuczki . A jak ty ich jakos zaskoczysz to tez bedzie piekny prezent!
Stary 2009-10-28, 16:32   #221
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Paprotko, ciesz sie Bedziesz miala corcie juz na swieta, beda to Wasze pierwsze wspolne swieta a zarazem juz zawsze beda w takim gronie Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ... Tym bardziej, ze ja szans na dziecko juz nie mam ... Wszystkiego dobrego

Uprzejmie donosze, ze jutro wracam do PL. TZ mnie osobiscie zawiezie
Wlasnie skonczyl sie moj 3letni zwiazek, umarly plany na reszte zycia i runelo mi wszystko w gruzach .... Ale ''dobrze jak nie za dobrze ...''
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 16:42   #222
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Dziewczyny mam dzisiaj fatalny dzien w pracy (wczoraj tez nie bylo za wesolo). Jestem po prostu wykonczona!!!

Chce juz wreszcie isc do domu i zaciagnac mojego tz do sypialni. Na ulotce od tych testow owulacyjnych pisza ze jak test jest pozytywny to trzeba sie starac przez kolejne 48 godzin bo jajeczko sie uwalnia w ciagu jakis 24 godzin od skoku tego hormonu. Oby sie udalo !!!!

Matko nie moge przestac o tym myslec

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Paprotko, ciesz sie Bedziesz miala corcie juz na swieta, beda to Wasze pierwsze wspolne swieta a zarazem juz zawsze beda w takim gronie Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ... Tym bardziej, ze ja szans na dziecko juz nie mam ... Wszystkiego dobrego

Wlasnie skonczyl sie moj 3letni zwiazek, umarly plany na reszte zycia i runelo mi wszystko w gruzach .... Ale ''dobrze jak nie za dobrze ...''
Cosma ale wy jestescie w goracej wodzie kapani!!! Kochanie 3maj sie bo on cie tam nie zawiezie. Dwa nerwusy i tyle! Porozmawiaj z nim bo jak nie to ja sie tam przejade cholerka jasna i oboje dostaniecie do wiwatu
Stary 2009-10-28, 16:44   #223
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:

Cosma o czym ty mówisz??? rozstajesz się z Tż???!! kilka dni po zaręczynach?? nie wierze!!!

Sas tak mi przykro ale nie ma co sie martwić, zaczyna się nowy cykl i możesz działąś ze zdwojoną siłą!!!

Jaszczka
Gratuluję!!!!

Panienko, Pepus,latko.... NO TO CZEKAMY NADAL NA @ ( NIE PRZYSZŁA)!!

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2009-10-28 o 17:08
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 17:08   #224
Carol77
Zakorzenienie

Cosmaaaaaaaa co Ty piszesz?????????? Jak to??? Tak radykalnie koniec??? Dlaczego??? Może da się uratowac Wasz związek!!!!!!????

Kasiu ja tez padam, od 2 dni jestem w biegu a tu dane na głowie,jeszcze dzisiaj serwer pocztowy klęknął i dane wszystkie co na mailach miałam i obrabialam programem spisuje recznie z www i mam dość!!!!!!!!!!! A jutro znowu do sadu po zaswiadczenie o niekaralności ehhh nic mi sie nie chce

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-28, 17:13   #225
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Nastraszylam Was tylko... Tzn jeszcze pol h temu tak bylo. Pogadalismy, ustalilismy kilka spraw i zobaczymy jak bedzie- nie wracam do PL- widocznie przeraza go mysl o sprzataniu i prasowaniu
Jest zimno, nie bylo nawet przytulania na zgode, ale po takiej wiazance jaka mu odstawilam tez bym sie nie tulila ... Dalam mu do myslenia, niech mysli... Narazie zostaniemy razem ... Dostalam liste obowiazkow i nieobowiazkow, pouczenie i prosbe o uspokojenie sie. On dostal niezle manto psychiczne, nie hamowalam slow i tego co mysle. Tera ma byc po rowno- on sie nie stara i ja sie nie staram ciekawe jak ma to wszystko przetrwac, mam nadzieje ze to nie tylko strata czasu ....
Nie przejmujcie sie

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość

Cosma o czym ty mówisz??? rozstajesz się z Tż???!! kilka dni po zaręczynach?? nie wierze!!!
Wlasciwie to dzien po

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Nie chce sie chwalic, ale w tych nerwach upichcilam przepysznego kurczaczka mniami teraz futruje z ryzem i pieczarami grrr
Stary 2009-10-28, 17:20   #226
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
[/B]

Sas tak mi przykro ale nie ma co sie martwić, zaczyna się nowy cykl i możesz działąś ze zdwojoną siłą!!!

Jaszczka
Gratuluję!!!!

Panienko, Pepus,latko.... NO TO CZEKAMY NADAL NA @ ( NIE PRZYSZŁA)!!
Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dzisiaj fatalny dzien w pracy (wczoraj tez nie bylo za wesolo). Jestem po prostu wykonczona!!!

Chce juz wreszcie isc do domu i zaciagnac mojego tz do sypialni. Na ulotce od tych testow owulacyjnych pisza ze jak test jest pozytywny to trzeba sie starac przez kolejne 48 godzin bo jajeczko sie uwalnia w ciagu jakis 24 godzin od skoku tego hormonu. Oby sie udalo !!!!

Matko nie moge przestac o tym myslec

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cosma ale wy jestescie w goracej wodzie kapani!!! Kochanie 3maj sie bo on cie tam nie zawiezie. Dwa nerwusy i tyle! Porozmawiaj z nim bo jak nie to ja sie tam przejade cholerka jasna i oboje dostaniecie do wiwatu
oj biedatwo nio to 3mam kciuki

Cosma ty nas zestersujesz tutaj dobrze, ze juz powoli zaczyna vyc ok
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 17:21   #227
jaszczka
Zadomowienie

jej Cosmaaaaaa ale mnie nastraszyłaś!

A ja tak z innej bajki trochę... Powiedzcie mi proszę czy to normalne, że mnie tak brzuch na dole pobolewa, tak trochę jak na @, ale jednak trochę inaczej, kłuje i wogóle.... Naczytałam się, że wczesne ciąże się tak często porania, że teraz mam schizy...
A drugie pytanko, kiedy mogę iść do gina żeby było coś widać i słychać? Tzn żeby tą ciążę potwierdził? Wg kalkulatorów, które liczą ciążę od pierwszego dnia ostatniej @ właśnie zaczynam 5 tydzień...
Bardzo proszę o odpowiedź, bo wy jakoś bardziej chyba obeznane w temacie niż ja jesteście...

PS. A ja spadam właśnie do pracy... Ech żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce.... No i jeszcze nie chcę nic mówić o ciąży, żeby nie zapeszać, i wogole jeszcze za wcześnie, ale w środku to tak się czuję, że chciałabym wykrzyczeć całemu światu jaka jestem szczęśliwa... Nic to, będę trzymać język za zębami, tylko ludzie się będą dziwić co ja takiego banana na twarzy mam

No i zapomniałam Wam wszystkim serdecznie podziękować za gratulacje jakie od Was kochane dziś dostałam

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2009-10-28 o 17:28
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 17:28   #228
Siala_Bala
Zakorzenienie

Pierścionki śliczne, wyniki testu - ślicznie
wędrujące jądra... nie wiem czy śliczne ale ja zauważyłam że u mojego chłopa jedno jajko ucieka do góry i jak mu wskoczy to sobie je poprawia... ja nie mogę na to patrzeć
To chyba dosyć powszechna sprawa skoro kilka z nas zaobserwowało to dzikie zjawisko

Dziękuję Wam bardzo za rady odnośnie pracy w ciąży a konkretnie zwolnień. Nie będę świnia i nie ucieknę mu w 3 miesiącu na L4 bo wtedy po porodzie napewno bym sie mogła pożegnać z pracą a wtedy skąd pieniążka brać. Będę pracować o ile będę mogła a na L4 to pójdę sobie tak jak już dwie dziewczyny w tym roku na miesiąc przed porodem

Jaszczureczce gratuluję bardzo bardzo bardzo
Pożycz trochę sika cobym tez się mogła pocieszyć się takim wynikiem teściku

Ehh.. a ja czuję, że w tym cyklu to juz za wiele nie nawojuję... aleee obudze dziś mojego tz coby okazji nie marnować co prawda wracam do domu o północy i może mu się nie chcieć ale jakoś go zagarnę do pracy

Jeden dzień mnie nie było a tu 4 nowe strony... znowu będe do tyłu z wieściami
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 17:30   #229
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Przepraszam dziewczyny Emocje byly .... Obiecuje nie napedzac Wam stresa
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
jej Cosmaaaaaa ale mnie nastraszyłaś!

A ja tak z innej bajki trochę... Powiedzcie mi proszę czy to normalne, że mnie tak brzuch na dole pobolewa, tak trochę jak na @, ale jednak trochę inaczej, kłuje i wogóle.... Naczytałam się, że wczesne ciąże się tak często porania, że teraz mam schizy...
A drugie pytanko, kiedy mogę iść do gina żeby było coś widać i słychać? Tzn żeby tą ciążę potwierdził? Wg kalkulatorów, które liczą ciążę od pierwszego dnia ostatniej @ właśnie zaczynam 5 tydzień...
Bardzo proszę o odpowiedź, bo wy jakoś bardziej chyba obeznane w temacie niż ja jesteście...

PS. A ja spadam właśnie do pracy... Ech żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce.... No i jeszcze nie chcę nic mówić o ciąży, żeby nie zapeszać, i wogole jeszcze za wcześnie, ale w środku to tak się czuję, że chciałabym wykrzyczeć całemu światu jaka jestem szczęśliwa... Nic to, będę trzymać język za zębami, tylko ludzie się będą dziwić co ja takiego banana na twarzy mam
Wydaje mi sie ze ok 7 tyg mozesz spokojnie isc
Co do pobolewania brzucha to jest to normalne Fasolcia sie zagniezdza i robi sobie mieszkanko Jesli nie masz boli podobnych do porodowych i plamien badz krawien to mozesz byc spokojna

Co do szczescia ... Lepiej sie wstrzymac z chwaleniem sie, choc wiem jakie to musi byc trudne Zobaczysz, jak juz powiesz wszystkim o babasku to tez beda sie cieszyc razem z Toba!
Stary 2009-10-28, 17:32   #230
Linka24
Wtajemniczenie

O rany Cosmaaa !! Ale najważniejsze ze doszliście do porozumienia. Zastanawia mnie tylko jedno, wyczytałam to gdzies kilka postów wcześniej. Że Masz liste obowiązków i on ci będzie wyliczał kase? Czyli co chce abyś spowiadała mu się z każdego wydanego euro??? Czy ja dobrze rozumiem? Bo tak to wyczułam.
Stary 2009-10-28, 17:52   #231
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
O rany Cosmaaa !! Ale najważniejsze ze doszliście do porozumienia. Zastanawia mnie tylko jedno, wyczytałam to gdzies kilka postów wcześniej. Że Masz liste obowiązków i on ci będzie wyliczał kase? Czyli co chce abyś spowiadała mu się z każdego wydanego euro??? Czy ja dobrze rozumiem? Bo tak to wyczułam.
Nie, nie. Wlasciwie chodzilo o to zebym jednak zajela sie firma. Mam mu dac plan, w jakie dni bede w stanie jezdzic do firmy i robic to co bede miala do zrobienia. Stwierdzil ze nie bedzie mnie do nieczego zmuszal, ale mam to traktowac jako swoja prace narazie. Powiedzial tez ze nie bedzie ta we mnie inwestowal jak do tej pory, bo sie nie oplaca, skoro ja nic dla niego nie robie.
To s wlasnie rzeczy do opracowania, bo z przekonaniem ze nic dla siebie nie robimy i tkwienim w tym nie zajdziemy za daleko ...
Stary 2009-10-28, 17:59   #232
Linka24
Wtajemniczenie

Powiedział ze nie bedzie w ciebie inwestował bo sie nie opłaća skoro i tak nic dla niego nie robisz...uch.. Mocny tekst. Ale co znaczy ze nic nie robisz? Ze czasem nie posprzątasz, nie upierzesz lubie nie pomyjesz garów? czy chodzi o to ze nie zajmiesz sie firmą.
Stary 2009-10-28, 18:00   #233
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzial tez ze nie bedzie ta we mnie inwestowal jak do tej pory, bo sie nie oplaca, skoro ja nic dla niego nie robie.
Straszne to 0_o
Ja bym w łeb pacnęła

Aaa przypomniało mi się cos jeszcze o co mialam zapytać... wiem, że to chyba za wczesnie ale ja zawsze myślami i niepokojami wyprzedzam rzeczywistość
Słyszałam o takich badaniach jak "beta" - co to dokładnie jest i jak sie nazywa? Z tego co przejrzałam na szybko to to badanie można zrobić bez skierowania i pozwala wykryć bardzo wczesną ciążę.. jak wczesną, od momentu zapłodnienia? Ponoć wykrywa szybciej niż test ciążowy.. tylko czy na wyniki się czeka czy są na miejscu? Bo może robiąc to badanie i czekając na wyniki to w tym czasie dobry wynik dałby zwykły test?
Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie...

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2009-10-28 o 18:18
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 18:21   #234
ziaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Witaj

jeszcze slowo, ze ktos Cie nie widzi i damy Ci namacalne dowody na to, ze widzimy

ja tez tak kiedys mialam i szczerze powiem, ze nie wiem o co kaman, ale teraz mam juz dobrze

ja tez wlasnie ciezko pracuje gdzie pracujesz??? a co do jedzonka to mnie tez zasysa i wcielam goracy kubek serowo-grzybowy, ale dalej ssie
Maggie a siedze w biurze, praca od niedawna, w sumie od poczatku pazdziernika. Takie popychadło jestem tzn pracownik biurowy, tzn sekretarko fakturzystko sprzątaczko etc :P Na tyle mam dobrze, że jak na razie pracuje od 9... i tak około 5-6h.

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Własnie jesteśmy w trakcie prac nad dziełem nie wiem co z tego wyjdzie, bo jakoś mam niską tempkę i jakoś tak ogólnie dziwny mam cykl.
właśnie ze wzgledu na te cykle i dziwaczne zmiany w nich postanowiłam się wyluzować i nie zwracać na to uwagi... :P

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
witaj serdecznie i zycze szybkiego zafasolkowania
Dziękuję Edzia

ps. czy wy nie za dużo piszecie? Ciężko tak nadrobić, ale zostawię sobie lekturę na jutro do pracy )

buziaczki i miłego wieczorka dziewczyny )
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 18:34   #235
niutek
Raczkowanie

Wlasnie skonczyl sie moj 3letni zwiazek, umarly plany na reszte zycia i runelo mi wszystko w gruzach .... Ale ''dobrze jak nie za dobrze ...''[/QUOTE]
wiesz co dziewczyno ja o mało nie przy tym kompie
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 18:49   #236
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziaaa Pokaż wiadomość
Maggie a siedze w biurze, praca od niedawna, w sumie od poczatku pazdziernika. Takie popychadło jestem tzn pracownik biurowy, tzn sekretarko fakturzystko sprzątaczko etc :P Na tyle mam dobrze, że jak na razie pracuje od 9... i tak około 5-6h.

właśnie ze wzgledu na te cykle i dziwaczne zmiany w nich postanowiłam się wyluzować i nie zwracać na to uwagi... :P

Dziękuję Edzia

ps. czy wy nie za dużo piszecie? Ciężko tak nadrobić, ale zostawię sobie lekturę na jutro do pracy )

buziaczki i miłego wieczorka dziewczyny )
My tak mamy, że lcimy jak z karabinu ja ostatnio mniej, bo mam dużo na glowie, ale w piątek będę już na bieżąco
Czy ja dobrze widzę, że w avatku masz zdjęcie ze zmierzchu??

Jaszczka kotuś, badanie to beta HCG kosztuje np u mnie 15 zł i czeka się 24h na wynik, nie trzeba robic na czczo i nie trzeba skierowania, wykrywa już 6 dniową ciażę

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cosmaaaaaaaaaaaa nie strasz z 1 strony super, że sie pogodziliście, a z 2 nie podoba mi się to jak będzie Cie teraz traktował i ze nie będzie w Ciebie inwestował....to strasznie brzmi!! Co niedługo jeść Ci nie da???? Mój TZ nigdy mi tak nie powiedzial, były czasy jak ja nie pracowałam, a on tylko zarabiał i nie byliśmy wtedy małżeństwem i w życiu mi nic takiego nie powiedział....to bardzo przykre i nie powinno sie tak mówić w żadnym wypadku! Przeciez w domu robisz wszystko, co mało??? Nie rozumiem takiego postępowania...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Niutek śliczne zdjęcia na nk powiem Ci, że jesteś podobna do mojej kuzynki

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-28, 19:01   #237
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Powiedział ze nie bedzie w ciebie inwestował bo sie nie opłaća skoro i tak nic dla niego nie robisz...uch.. Mocny tekst. Ale co znaczy ze nic nie robisz? Ze czasem nie posprzątasz, nie upierzesz lubie nie pomyjesz garów? czy chodzi o to ze nie zajmiesz sie firmą.
Konkretnie mial pretensje o to ze rzadko jezdze do firmy, bo ok 2 dni w tygodniu. z reszta tyle co i on. A jest duzo do zrobienia... W tym miesiacu byla tylko 2 czy 3 razy.
I o to mu chodzilo, ze niby jak nie jestem w firmie to znaczy ze nic nie robie, nie pomagam mu, a on na mnie liczy...
Generalnie w domu zawsze jest porobione co trzeba, gotuje obiady, tylko takie wieksze rzeczy jak prasowanie zostawiam na inne dni, zeby wszystko zrobic za jednym razem a nie rozkladac deski codziennie na kilka minut....

On jest taki- i to jest jego wada, ze cierpi na krotkowzrocznosc emocjonalna Tzn ze kiedy mu cos nie pasuje, jak np dzisiejsze niepojscie przeze mnie do firmy to przyslania mu to caloksztalt. Tak samo jak np nie ma wyprasowanej koszuli do pracy, tez potem ''niby nic nie robie'', a to ze cala reszta poprasowana i cale mieszkanie sie blyszczy to juz mini szczegol ....
Tego w nim nie zmienie ....

Po calej tej klotni rozmawialam z mama i oczywiscie wyczaila ze cos sie stalo ... Musialam jej wszystko powiedziec... Potem napisalam jej sms'a ze mozna powiedziec ze sie pogodzilismy i tez napisala mi zebym i tak wracala do domku, bo tam nie musze sie do niczego dokladac...
Tylko tam jest taka sytuacja, ze wlasciwie to ja zasponsorowalam sklep z pieniedzy ktore dostalam od TZ na swoj biznes... I prawde mowiac to dom funkcjonuje tylko dlatego ze dalam mamie te mozliwosc- powiedzmy odstapilam jej swoj biznes w zamian za jej spokoj psychiczny... Wiec ona mi nigdy nie powie ze mam sie do czegos dolozyc... A tutaj jest tak ze to on utrzymuje mnie, on daje na wszystko pieniadze, od potrzebnych rzeczy do domu, przez jedzenie po moje zachcianki, typu setne spodnie i sweterek jakich mam miliony, ale takiego akurat nie mam ...
Nigdy nie bylo problemu z tym zeby dal mi na cos pieniadze. Ale tez wczesniej nie bylo problemu z moimi zajeciami w firmie... Ostatnio jest tam za duzo stresow i powiem szczerze ze nie chce mi sie tam chodzic... Sluchac ciagle jak sie kloci ze wspolnikiem, jednego dnia rzuca niby wszystko na drugi juz jest ok ... Taka hustawka mnie meczy ...
Moze rzeczywiscie za malo robie dla zwiazku, ale nie moze powiedziec ze nie robie nic. Praca, praca, ale w domu nie moze na nic narzekac... Zawsze ma poprasowane, ugotowane, rano wstaje dla niego wczesnie zeby zrobic mu sniadanie lub chocby kawy, mimo ze jeszcze kilka miesiecy temu jak on wychodzil z domu to nawet o tym nie wiedzialam, spiac sobie smacznie. Nie moze mi zarzucac ze nie zalezy mi na nas, bo nie pracuje tak jak on by tego chcial. I tu tkwi problem. Nie wiem jeszcze jak go rozwiazac, nie wiem czy uda sie to rozwiazac, ale sie postaram... Nastepne dni pokaza co bedzie dalej. Za tydzien i tak wyjezdzam do PL, bo mam zajecia .. Bedzie mial troche czasu dla siebie i na przemyslenia ..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 19:13   #238
hanjah
Zakorzenienie

Dziewczyny, no nie mogę... 5 stron od rana w życiu nie dam rady tego nadrobić ale jutro mam wolne to coś więcej z wami popiszę

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Haniu to nie jest źle z dolegliwościami ciążowymi oby tak dalej!!! Ja bym chciała żeby mi tak urosły
Carol-z tymi moimi dolegliwościami (albo upierdliwościami, jak to ktoś na wizażu nazwał) to różnie... raz jest ok, za chwilę mdłości, ból głowy, piersi...
Tak się czasem zastanawiam czy ja na pewno jestem w ciąży... ale skoro @ nie mam od ponad tygodnia (a w życiu nie spóźnił się nawet o dzień), test wyszedł pozytywnie i beta też... to chyba jednak tak... a napięte piersi czasem nie dają mi o tym zapomnieć...

Zazdroszczę dziewczynom z Polski, które szybko mają USG i widzą swoje fasolki, a ja będę musiała czekać jeszcze dwa miesiące trochę boję się jutrzejszej wizyty w przychodni-naczytałam się jak to może wyglądać, ale wiadomo, że w każdym miejscu może być trochę inaczej... ale pójdę z TŻ żeby się jakoś dogadać (a on jest anglistą, więc język nie jest żadną barierą).
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 19:21   #239
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dziewczyny, no nie mogę... 5 stron od rana w życiu nie dam rady tego nadrobić ale jutro mam wolne to coś więcej z wami popiszę

Carol-z tymi moimi dolegliwościami (albo upierdliwościami, jak to ktoś na wizażu nazwał) to różnie... raz jest ok, za chwilę mdłości, ból głowy, piersi...
Tak się czasem zastanawiam czy ja na pewno jestem w ciąży... ale skoro @ nie mam od ponad tygodnia (a w życiu nie spóźnił się nawet o dzień), test wyszedł pozytywnie i beta też... to chyba jednak tak... a napięte piersi czasem nie dają mi o tym zapomnieć...

Zazdroszczę dziewczynom z Polski, które szybko mają USG i widzą swoje fasolki, a ja będę musiała czekać jeszcze dwa miesiące trochę boję się jutrzejszej wizyty w przychodni-naczytałam się jak to może wyglądać, ale wiadomo, że w każdym miejscu może być trochę inaczej... ale pójdę z TŻ żeby się jakoś dogadać (a on jest anglistą, więc język nie jest żadną barierą).
W takim razie powodzenia jutro, napewno nie bedzie tak zle
Stary 2009-10-28, 19:31   #240
Linka24
Wtajemniczenie

Paula ty masz po prosty nerwowego tż i tyle wnioskuję!! Musicie się nawzajem wspierać i będzie dobrze!! Mam nadzieję ze pierścionek wrócił na swoje miejsce??

A tak wogóle to czy ktoś zauważył jak napisałam ze 2 dzień bez @ ???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości