|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
![]() A zapomniałam!!!!! Jaszczka gratuluję kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!i trzymam kciuki za szczęśliwą ciążę! ![]()
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tak po cichutku marze ze w swieta bede sie chwalic fasolka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
Ja się pochwalę rodzicom też na święta,ale na wszystkich świętych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
a ja własnie chciałam rodzic na święta zeby nie myslec oi nich. bo nie moge jechac do swojej rodziny i bede cały czas myslec co oni robią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie.Gdybyś rodziła w święta to mogłoby równie dobrze być na przykład dopiero w 2 dzień,a wcześniej siedziałabyś i myślała o rodzinie i w dodatku o tym kiedy w końcu się zacznie poród,a tak będziesz miała córcie i zajęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hehe ja tez o tym marze po cichutku
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co w sumie to może macie racje.... ale sutno mi bedzie ze moja rodzinka nie przyjedzie i wnuczki nie zobacza.. musze coś wykombinowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
BAN stały
|
Paprotko, ciesz sie
![]() ![]() ![]() ![]() Uprzejmie donosze, ze jutro wracam do PL. TZ mnie osobiscie zawiezie ![]() Wlasnie skonczyl sie moj 3letni zwiazek, umarly plany na reszte zycia i runelo mi wszystko w gruzach .... Ale ''dobrze jak nie za dobrze ...'' |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam dzisiaj fatalny dzien w pracy (wczoraj tez nie bylo za wesolo). Jestem po prostu wykonczona!!!
![]() Chce juz wreszcie isc do domu i zaciagnac mojego tz do sypialni. Na ulotce od tych testow owulacyjnych pisza ze jak test jest pozytywny to trzeba sie starac przez kolejne 48 godzin bo jajeczko sie uwalnia w ciagu jakis 24 godzin od skoku tego hormonu. Oby sie udalo ![]() Matko nie moge przestac o tym myslec ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cosma o czym ty mówisz??? rozstajesz się z Tż???!! kilka dni po zaręczynach?? nie wierze!!! Sas tak mi przykro ![]() Jaszczka Gratuluję!!!! Panienko, Pepus,latko.... NO TO CZEKAMY NADAL NA @ ( NIE PRZYSZŁA)!!
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2009-10-28 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Cosmaaaaaaaa co Ty piszesz?????????? Jak to??? Tak radykalnie koniec??? Dlaczego??? Może da się uratowac Wasz związek!!!!!!????
Kasiu ja tez padam, od 2 dni jestem w biegu a tu dane na głowie,jeszcze dzisiaj serwer pocztowy klęknął i dane wszystkie co na mailach miałam i obrabialam programem spisuje recznie z www i mam dość!!!!!!!!!!! A jutro znowu do sadu po zaswiadczenie o niekaralności ehhh nic mi sie nie chce ![]()
#225 | |
BAN stały
|
Nastraszylam Was tylko... Tzn jeszcze pol h temu tak bylo. Pogadalismy, ustalilismy kilka spraw i zobaczymy jak bedzie- nie wracam do PL- widocznie przeraza go mysl o sprzataniu i prasowaniu
![]() Jest zimno, nie bylo nawet przytulania na zgode, ale po takiej wiazance jaka mu odstawilam tez bym sie nie tulila ... Dalam mu do myslenia, niech mysli... Narazie zostaniemy razem ... Dostalam liste obowiazkow i nieobowiazkow, pouczenie i prosbe o uspokojenie sie. On dostal niezle manto psychiczne, nie hamowalam slow i tego co mysle. Tera ma byc po rowno- on sie nie stara i ja sie nie staram ![]() Nie przejmujcie sie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Nie chce sie chwalic, ale w tych nerwach upichcilam przepysznego kurczaczka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cosma ty nas zestersujesz tutaj ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
jej Cosmaaaaaa ale mnie nastraszyłaś!
![]() A ja tak z innej bajki trochę... Powiedzcie mi proszę czy to normalne, że mnie tak brzuch na dole pobolewa, tak trochę jak na @, ale jednak trochę inaczej, kłuje i wogóle.... Naczytałam się, że wczesne ciąże się tak często porania, że teraz mam schizy... ![]() A drugie pytanko, kiedy mogę iść do gina żeby było coś widać i słychać? Tzn żeby tą ciążę potwierdził? Wg kalkulatorów, które liczą ciążę od pierwszego dnia ostatniej @ właśnie zaczynam 5 tydzień... Bardzo proszę o odpowiedź, bo wy jakoś bardziej chyba obeznane w temacie niż ja jesteście... ![]() ![]() PS. A ja spadam właśnie do pracy... Ech żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce.... No i jeszcze nie chcę nic mówić o ciąży, żeby nie zapeszać, i wogole jeszcze za wcześnie, ale w środku to tak się czuję, że chciałabym wykrzyczeć całemu światu jaka jestem szczęśliwa... Nic to, będę trzymać język za zębami, tylko ludzie się będą dziwić co ja takiego banana na twarzy mam ![]() ![]() ![]() ![]() No i zapomniałam Wam wszystkim serdecznie podziękować za gratulacje jakie od Was kochane dziś dostałam ![]() ![]() ![]() ![]()
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2009-10-28 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Pierścionki śliczne, wyniki testu - ślicznie
![]() wędrujące jądra... nie wiem czy śliczne ale ja zauważyłam że u mojego chłopa jedno jajko ucieka do góry i jak mu wskoczy to sobie je poprawia... ja nie mogę na to patrzeć ![]() To chyba dosyć powszechna sprawa skoro kilka z nas zaobserwowało to dzikie zjawisko ![]() Dziękuję Wam bardzo za rady odnośnie pracy w ciąży a konkretnie zwolnień. Nie będę świnia i nie ucieknę mu w 3 miesiącu na L4 bo wtedy po porodzie napewno bym sie mogła pożegnać z pracą a wtedy skąd pieniążka brać. Będę pracować o ile będę mogła a na L4 to pójdę sobie tak jak już dwie dziewczyny w tym roku na miesiąc przed porodem ![]() Jaszczureczce gratuluję bardzo bardzo bardzo ![]() Pożycz trochę sika cobym tez się mogła pocieszyć się takim wynikiem teściku ![]() Ehh.. a ja czuję, że w tym cyklu to juz za wiele nie nawojuję... aleee obudze dziś mojego tz coby okazji nie marnować ![]() ![]() Jeden dzień mnie nie było a tu 4 nowe strony... znowu będe do tyłu z wieściami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
BAN stały
|
Przepraszam dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do pobolewania brzucha to jest to normalne ![]() ![]() ![]() Co do szczescia ... Lepiej sie wstrzymac z chwaleniem sie, choc wiem jakie to musi byc trudne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
O rany Cosmaaa !! Ale najważniejsze ze doszliście do porozumienia. Zastanawia mnie tylko jedno, wyczytałam to gdzies kilka postów wcześniej. Że Masz liste obowiązków i on ci będzie wyliczał kase? Czyli co chce abyś spowiadała mu się z każdego wydanego euro??? Czy ja dobrze rozumiem? Bo tak to wyczułam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
BAN stały
|
Cytat:
To s wlasnie rzeczy do opracowania, bo z przekonaniem ze nic dla siebie nie robimy i tkwienim w tym nie zajdziemy za daleko ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Powiedział ze nie bedzie w ciebie inwestował bo sie nie opłaća skoro i tak nic dla niego nie robisz...uch.. Mocny tekst. Ale co znaczy ze nic nie robisz? Ze czasem nie posprzątasz, nie upierzesz lubie nie pomyjesz garów? czy chodzi o to ze nie zajmiesz sie firmą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym w łeb pacnęła ![]() Aaa przypomniało mi się cos jeszcze o co mialam zapytać... wiem, że to chyba za wczesnie ale ja zawsze myślami i niepokojami wyprzedzam rzeczywistość ![]() Słyszałam o takich badaniach jak "beta" - co to dokładnie jest i jak sie nazywa? Z tego co przejrzałam na szybko to to badanie można zrobić bez skierowania i pozwala wykryć bardzo wczesną ciążę.. jak wczesną, od momentu zapłodnienia? Ponoć wykrywa szybciej niż test ciążowy.. tylko czy na wyniki się czeka czy są na miejscu? Bo może robiąc to badanie i czekając na wyniki to w tym czasie dobry wynik dałby zwykły test? Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie... ![]() Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2009-10-28 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Edzia ![]() ps. czy wy nie za dużo piszecie? Ciężko tak nadrobić, ale zostawię sobie lekturę na jutro do pracy ![]() buziaczki i miłego wieczorka dziewczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Uprzejmie donosze, ze jutro wracam do PL. TZ mnie osobiscie zawiezie
![]() Wlasnie skonczyl sie moj 3letni zwiazek, umarly plany na reszte zycia i runelo mi wszystko w gruzach .... Ale ''dobrze jak nie za dobrze ...''[/QUOTE] wiesz co dziewczyno ja o mało nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy ja dobrze widzę, że w avatku masz zdjęcie ze zmierzchu?? ![]() Jaszczka kotuś, badanie to beta HCG kosztuje np u mnie 15 zł i czeka się 24h na wynik, nie trzeba robic na czczo i nie trzeba skierowania, wykrywa już 6 dniową ciażę ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cosmaaaaaaaaaaaa nie strasz ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Niutek śliczne zdjęcia na nk ![]() ![]()
![]() |
#237 | |
BAN stały
|
Cytat:
I o to mu chodzilo, ze niby jak nie jestem w firmie to znaczy ze nic nie robie, nie pomagam mu, a on na mnie liczy... Generalnie w domu zawsze jest porobione co trzeba, gotuje obiady, tylko takie wieksze rzeczy jak prasowanie zostawiam na inne dni, zeby wszystko zrobic za jednym razem a nie rozkladac deski codziennie na kilka minut.... On jest taki- i to jest jego wada, ze cierpi na krotkowzrocznosc emocjonalna ![]() Tego w nim nie zmienie .... Po calej tej klotni rozmawialam z mama i oczywiscie wyczaila ze cos sie stalo ... Musialam jej wszystko powiedziec... Potem napisalam jej sms'a ze mozna powiedziec ze sie pogodzilismy i tez napisala mi zebym i tak wracala do domku, bo tam nie musze sie do niczego dokladac... Tylko tam jest taka sytuacja, ze wlasciwie to ja zasponsorowalam sklep z pieniedzy ktore dostalam od TZ na swoj biznes... I prawde mowiac to dom funkcjonuje tylko dlatego ze dalam mamie te mozliwosc- powiedzmy odstapilam jej swoj biznes w zamian za jej spokoj psychiczny... Wiec ona mi nigdy nie powie ze mam sie do czegos dolozyc... A tutaj jest tak ze to on utrzymuje mnie, on daje na wszystko pieniadze, od potrzebnych rzeczy do domu, przez jedzenie po moje zachcianki, typu setne spodnie i sweterek jakich mam miliony, ale takiego akurat nie mam ... Nigdy nie bylo problemu z tym zeby dal mi na cos pieniadze. Ale tez wczesniej nie bylo problemu z moimi zajeciami w firmie... Ostatnio jest tam za duzo stresow i powiem szczerze ze nie chce mi sie tam chodzic... Sluchac ciagle jak sie kloci ze wspolnikiem, jednego dnia rzuca niby wszystko na drugi juz jest ok ... Taka hustawka mnie meczy ... Moze rzeczywiscie za malo robie dla zwiazku, ale nie moze powiedziec ze nie robie nic. Praca, praca, ale w domu nie moze na nic narzekac... Zawsze ma poprasowane, ugotowane, rano wstaje dla niego wczesnie zeby zrobic mu sniadanie lub chocby kawy, mimo ze jeszcze kilka miesiecy temu jak on wychodzil z domu to nawet o tym nie wiedzialam, spiac sobie smacznie. Nie moze mi zarzucac ze nie zalezy mi na nas, bo nie pracuje tak jak on by tego chcial. I tu tkwi problem. Nie wiem jeszcze jak go rozwiazac, nie wiem czy uda sie to rozwiazac, ale sie postaram... Nastepne dni pokaza co bedzie dalej. Za tydzien i tak wyjezdzam do PL, bo mam zajecia .. Bedzie mial troche czasu dla siebie i na przemyslenia .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, no nie mogę... 5 stron od rana
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak się czasem zastanawiam czy ja na pewno jestem w ciąży... ale skoro @ nie mam od ponad tygodnia (a w życiu nie spóźnił się nawet o dzień), test wyszedł pozytywnie i beta też... to chyba jednak tak... a napięte piersi czasem nie dają mi o tym zapomnieć... Zazdroszczę dziewczynom z Polski, które szybko mają USG i widzą swoje fasolki, a ja będę musiała czekać jeszcze dwa miesiące ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
Paula ty masz po prosty nerwowego tż i tyle wnioskuję!! Musicie się nawzajem wspierać i będzie dobrze!! Mam nadzieję ze pierścionek wrócił na swoje miejsce??
A tak wogóle to czy ktoś zauważył jak napisałam ze 2 dzień bez @ ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.