Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-28, 17:25   #2791
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja takie widzialam na allegro chcialam zamowic ale z napisem moj tata jest silniejszy od twojego albo klon mamusi hehe ale jeszcze troszke poczekam zastanawiam sie tez nad napisem g**** widac bo siuiaka ne widac - to specjalnie dla meza hehe ale to tylko wtedy jak na 100 % bedzie corcia
jak znajde tego linka raz jeszcze to wkleje byly cos okolo 23 zlote

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

http://www.allegro.pl/item788570092.html
znalazlam

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

http://www.allegro.pl/item788570092.html
znalazlam

Kurcze.... od razu mi się milion pomysłów w głowie urodził
DZIĘKI ZA LINKA!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 17:32   #2792
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Ten napis "g.. widać bo siusiaka nie widac" to by super sie sprawdził na twojej jakiejś bluzce!!! Słodkie by to było i taaakie Wasze!

Izumi kochana jednak czułam w moczu że Ty zadziorna babeczka a aniołek to tylko pozory!

Oj to juz wam pokazuje fotkji tylko ide zrobic ale w świetle sztucznym nie wiem jak wyjda jak przymierzałam L to wyobraźcie sobie gitara ale w cyckach nie dało rady musiałam wziąśc XL.
ide cyknąc kilka fotek.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 17:38   #2793
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Oliwka- moja siostra mamuśka mówi, że nawilżacz powinien być koniecznie, inaczej maluch ma problemy z noskiem. Ja planuję zakup otwartego akwarium 240l i myślę, czy parowanie z niego nie wystarczy - z małego schodzi mi pół litra wody w 3 dni. Aaaaa... w ogóle na zmianę śni mi się maluch i akwarium może po mamie będzie skrzywiony na tym punkcie

A co do ułożenia malucha, to czytałam, że układa się główką dopiero ok. 30 tygodnia, a do tej pory się kręci i przemieszcza, a lekarze wpisują, że ułożenie dowolne - ma jeszcze miejsce na takie akrobacje.

Dziewczynki - macie jakieś zachcianki ciążowe jeszcze? Ja tak myślę, że nie mam już w ogóle - jedynie ciągnie mnie bardziej do warzyw,
owoców i jogurtów.

I jak tak mówicie, że mam iść na to zwolnienie, to się zastanawiam, bo może coś ze mną nie tak i nie dbam o dzidziola... Wy już wypoczywacie na zwolnionkach w domkach czy dalej uczęszczacie do pracy? Hmmmmm.... 16.11 kolejna wizyta, więc może pójdę już wypoczywać.
Ja też jeszcze pracuję, maiałam isć na zwolnienie tydzień temu i nie wyszło. Ale teraz już sie zawziełam bo u nas w przedszkolach panuje wiatrówka wiec sie bardzo przestraszyłam. Jutro ostatni dzionek do pracy i zmykam na zwolnienie. Bedę nygusować. Jakoś minie te pare miesiecy (mam nadzieje ze szybko)
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 17:52   #2794
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ten napis "g.. widać bo siusiaka nie widac" to by super sie sprawdził na twojej jakiejś bluzce!!! Słodkie by to było i taaakie Wasze!

Izumi kochana jednak czułam w moczu że Ty zadziorna babeczka a aniołek to tylko pozory!

Oj to juz wam pokazuje fotkji tylko ide zrobic ale w świetle sztucznym nie wiem jak wyjda jak przymierzałam L to wyobraźcie sobie gitara ale w cyckach nie dało rady musiałam wziąśc XL.
ide cyknąc kilka fotek.
hmmmm masz racje juz nawet mam pomysla gdzie bym mogla to napisac mam taki bialy albo rozowy golf ciazowy i moznaby bylo to napisac na brzuszku tylko gdzie znajde takie pisaki do mazania na ubraniach i czy w praiu to nei zejdzie ??

ja uwielbiam sukienki u nas nie ma sklepow z ciuszkami ciazowymi ale ostatnio na allegro wygralam aukcje z jeansowa sukienka i sztruksowa teraz czekam az przyjda mam nadzieje ze do konca cizy dotra hehe

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 17:52   #2795
mrowak
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o pracę, to ja prowadzę jeden kurs dwa razy w tygodniu, a resztę pracy mam z domu, więc tak naprawdę się nie przemęczam. A nawet się zastanawiam co ja będę robić jak przerwę ten kurs (trwa do marca)- zanudzę się chyba, a jak jeszcze przyjdzie mi przestać jeździć samochodem to już kompletnie!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 17:53   #2796
madziwnia
Zakorzenienie

Zdjęcie 1 - sukienka która w rzeczywistosci o wiele lepiej lezy pokaże po niedzieli bo sie w nią ubiorę

Zdjęcie 2 - bluzka od znajomej

Zdjecie 3 - mój mały wielki juz Mruczuś

Zdjęcie 4 - Kicia jego nowa zabawka tj myszka uwielbia ją i jego druga zabawka w tle czyli moja paproc i jej oberwane liście

kicia teraz jest w tzw. przez nas izolatce czyli w pokoju gdzie stoi komp naszej byłej sypialni a przyszłym pokoju dzidzi bo ma jakies zapalenie skóry w trzech miejscach mu sie wyłysiało i weterynarz nie kazał sie z nim bawic tydzien i go spsikał czyms na skóre. ale ja zakłądam rękawiczkii jedziemy bo on uwielbia sie bawic albo mi kostki podgryza...

PZ
Zdjęcie 5 wstawie Wam bodziaki któe kupiłam i dałam męzowi jak mu o ciązy mówiłam a zielone buciki dostałąm w zeszłym roku przy pierwszej ciązy.. i kolorystycznie mi pasuja dla dzidzi w tym roku...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-10-28, 17:58   #2797
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:

ja uwielbiam sukienki u nas nie ma sklepow z ciuszkami ciazowymi ale ostatnio na allegro wygralam aukcje z jeansowa sukienka i sztruksowa teraz czekam az przyjda mam nadzieje ze do konca cizy dotra hehe
U mnie znaczy ja mieszkam na wsi ale pisze u mnie bo kiedys w tym miescie mieszkałam i tam całe zycie jeżdziłąm do babci i tam mam znajomych ... jest jeden sklep ciazowy ale w nim nie byłam a powiem ci że chyba w 3 sklepach z normalnymi ciuchami maja babeczki czasami po kilka ciązowcyh
a do sklepów na zakupy jeżdzę albo koszalin albo Słupsk czyli ok 50 km.. do centrów handlowych ( jakas polonistka tu jest????? dobrze napisałam centrów) ??????

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 18:04   #2798
mrowak
Zakorzenienie

Dziewczyny, może podczas buszowania na allegro wpadnie którejś w oko używana gondola do x-landera z kolekcji 2009 z adapterami. Ja sprawdzam w miarę regularnie, ale jakieś mam koślawe szczęście. Teraz jest tylko jedna, taka szara, ale wystawiona już po raz kolejny, bo im się poprzednio nie sprzedała za cenę minimalną, a my się ich pytaliśmy za ile by ją opchnęli, to się nie zdeklarowali i więcej nie odezwali, więc ich olałam-łaski bez-zdążę jeszcze.
Zatem jeśli komuś wpadnie w oko sama taka gondola, to krzyczcie, a głośno.

Czemu od dzisiaj do środy jest jeszcze taki kawał czasu
Stary 2009-10-28, 18:07   #2799
madziwnia
Zakorzenienie

a podaj linka zobacze sobie ta szara...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-10-28, 18:33   #2800
mrowak
Zakorzenienie

proszę http://allegro.pl/item786001543_gond...et_x_pram.html

też szukasz?
Stary 2009-10-28, 18:37   #2801
madziwnia
Zakorzenienie

nie nie szukam pytam żeby wiedzieć...
a to?? http://allegro.pl/item790269210_gond...n_idealny.html

wpisałąm w wózkach gondola x-lander i dużo mi wyskoczyło

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2009-10-28 o 18:39

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 18:53   #2802
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie znaczy ja mieszkam na wsi ale pisze u mnie bo kiedys w tym miescie mieszkałam i tam całe zycie jeżdziłąm do babci i tam mam znajomych ... jest jeden sklep ciazowy ale w nim nie byłam a powiem ci że chyba w 3 sklepach z normalnymi ciuchami maja babeczki czasami po kilka ciązowcyh
a do sklepów na zakupy jeżdzę albo koszalin albo Słupsk czyli ok 50 km.. do centrów handlowych ( jakas polonistka tu jest????? dobrze napisałam centrów) ??????
ja tez mieszkam na wiosce a w miescie gdzie robie zakupy nic kompletnie nic nie ma a jak juz jest to ceny zwalaja z nog a to przeciez na kilka tygodni tylko bo inaczej wyglada sie jak w worku ublagalam mamcie i uszyla mi ot taka sukienke z polaru

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może podczas buszowania na allegro wpadnie którejś w oko używana gondola do x-landera z kolekcji 2009 z adapterami. Ja sprawdzam w miarę regularnie, ale jakieś mam koślawe szczęście. Teraz jest tylko jedna, taka szara, ale wystawiona już po raz kolejny, bo im się poprzednio nie sprzedała za cenę minimalną, a my się ich pytaliśmy za ile by ją opchnęli, to się nie zdeklarowali i więcej nie odezwali, więc ich olałam-łaski bez-zdążę jeszcze.

ja znalazlam cos takiego moze wpadnie wam w oko
http://www.allegro.pl/item789968643_...009_kompl.html
a to chyba ta srebrna o ktorej pisalas
http://www.allegro.pl/item786001543_...et_x_pram.html

Stary 2009-10-28, 18:54   #2803
mrowak
Zakorzenienie

Jak się przyjrzysz dokładnie tej szarej i czerwonej to ta szara na budzie ma suwak, a czerwona nie ma-tym się różni model 2008 od 2009, dzięki temu można tył budki odpiąć, a za nią jest siateczka zapewniająca przewiew-dlatego zależy mi na 2009 (zerknij na fotki tej szarej, na jednym tył budki jest jakby "zrolowany", otwarty. A jak się maluch urodzi w marcu to za chwilę będzie wiosna i lato i przyda się dodatkowy dopływ powietrza. Sęk w tym, że na all. jest teraz mnóstwo gondoli z 2008 a 2009 ani du du.

drcron, ta srebrna to ta sama, co pisałam a ta czerwona to bujda na resorach-pytałam się gościa czy to model 2009 na pewno, to mi odpisał, że on to nie wiem czym się różni 2008 od 2009, ale ta jest z 2008!!! No żesz w mordę, to po co pisze w tytule aukcji, że 2009 się pytam???

A sukieneczka super, pożycz Mamcię!!!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-10-28 o 19:05
Stary 2009-10-28, 19:02   #2804
koglus
Rozeznanie

body z napisem kocham tatusia jest super
sama chcialabym juz kupowac ciuszki ale nie znam plci
pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 19:45   #2805
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Izumi śliczna Izumi ci wyszła

Dziewczyny ja niby siedze w domu cały czas w sensie że nie pracuje ale widzę że te pracujące mają więcej czasu na wizaż niz ja
A jak pracowałam do kwietnia jeszcze to non stop w pracy na wizażu siedziałam...

Pytacie o rożek... powiem wam tak:
wkurza mnie jak patrze na młode matki znaczy które noworodka już nosza bez usztywnienia prawie non stop.
Wiadomo kiedys sie becikowało Pamiętacie te bety co się dzidzi zawijało i ono czuło sie bezpieczne bo w ciasnym dlatgeo powinno9 sie chociaz rożek miec od początku.

A PO Drugie na pewno znacie p. Zawitkowskiego... ogromny sacun w jego kierunku ale ostatnio wypowiadał sie własnie że nie powino się nosić noworodków pionowo bo to bardzooooooo obciąża kręgosłup który jest przeciez taki słaby.
Pozycja leżąca lub półleżąca na ramieniu a nie całkiem na pion!!

POLECAM BO WARTO MIEC TAKI EGZEMPLARZ:
http://www.allegro.pl/item760729546_...ki_dvd_3h.html

Ania.p opierniczali za rożki??? Dlaczego ? chyba chodzi o to że one może powietrza nie przepuszczają....
ale dziwi mnie to bo sama pewnie widziałąś jak na noworodkowym oddziale dzieci sa zwinięte!! w takie mega kokon... i co wtedy sie nie przegrzewa???
Bez sensu... ale to moje zdanie a pozatym nie trzymasz dziecka cały czaS w rożku tylko na czas np. noszenia albo karmienia jak kto woli.
a ten otulaczek SUPER SPRAWA!!! też go chce kupić.. i chyba zaczynam robić listę pomału...

Dziewczyny nic tylko za portfel sie trzymać... hihihihi

Madzwina a wytłumacz mi po co dziecko usztywniac ?
Bo tu nie widze sensu .
Jeśli chodzi o P. Zawitkowskiego to pana znam osobiście , miałam z nim zajęcia w szkole rodzenia i myślę że w życiu by do karmienia czy noszenia nie wsadził dziecka w rożek . P Zawitkowski preferuje np. chusty jako sposób noszenia dzieci a dla najlepszego rozwoju zaleca swobodny ruch co w rożku nie ma miejsca . Dziecko trzeba poprostu umiejetnie nosić i wcale nie trzeba tego robić pionowo .
W szpitalach już dawno się dzieci nie zawija , mój lezał sobie przykryty tylko kocykiem .
Jest tez jego forum na stronce edziecko.pl gdzie odpowiada na pytania dotyczace rozwoju i obchodzenia się z dziećmi
Jak chcesz mieć otulaczek to po co i rożek ? Albo jedno albo drugie Dziecko lubi być zawinięte ale naprawdę nie ma co szalec i usztywniać

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
dzięki Aniu

własnie jak sie u nas rozszczelni to za dużo ciepła ucieka- normlanie czuć jakby wiało....a łóżko mamy (niestety) przy samym okinie ( ja ostatnio śpię "głową w nogach" żeby nie nyc za blisko kaloryfera głową....)
a mój mąż to ma hopla na tym punkcie (cały czas te okna zaszczelnia- nawet w dzień- kiedy ja rozszczelniam....) i się o to kłócimy często....

muszę jeszcze poczytać co w necie piszą o tych ustrojstwach i sie doedukować.
Teraz zaś przeczytałam, że ultradźwiękowe nawilżacze są słyszalne dla np.psiaków ( a my mamy) i że to je męczy....ale czy to prawda? tego nie wiem...

no i tej plaśni się obawiam żeby się znów nie pojawiła....
Nie mam pojęcia jak to jest z psami . A może kupcie taki pochłaniacz wilgoci ? Reklamowali coś takiego w TV niedawno ale nie wiem jakiej firmy

Cytat:
Ja mam mega alergię na kurz i roztocza!! Czyli całoroczną.. i nawilżacz odpada u mnie ale np. jak za mocno napalimy w domku do na noc na grzejnik kłade duży ręcznik mokry i wystarcza.. i wietrze sypialnie przed sapniem na chwilke zawsze lepiej sie śpi.

Wiecie co otworze sobie jeden arkusz gdzie będe wklejała linki to przydatnych rzeczy bo potem szukac po nazwach to za dzuo sie uzbiera a tak bedzie tylko klik i kupujemy
Jak masz alergię na kurz to nabądz sobie oczyszczacz . Przyjaciółka córci kupiła i działa w nocy . podobno fajne ustrojstwo . Kosztuje ok 300zł taki dośc dobry

Cytat:

Jak zobacze będę krzyczała
Ja mam wątek na BB Szymkowy a tam jest dział kupie , sprzedam . Jak podasz mi jaka ma być konkretnie i za ile to mogę tam dac ogłoszenie Może ktoś napisze .

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2009-10-28 o 19:48
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 21:00   #2806
catro
Rozeznanie

Normalnie pomyślałam sobie, że jak się nie odezwę, to znowu nie nadążę za tymi wszystkimi postami, na które miałam odpowiedzieć
Znaczy jedziemy
Gmyrelka - gratuluję siusiaka!!
AniaP - wielki szacun w Twoją stronę - dobra robota
No i dupa za przeproszeniem - zapomniałam już co też ja chciałam.
Któraś pytała co z macierzyńskim od 2010 - ja się trochę interesowałam: ma być wydłużony o 2 tyg w stosunku do tegorocznego, z tym że o te 2 extra tygodnie trzeba będzie wystąpić u pracodawcy (nie później niż 7 dni przed skończeniem tych 20 przepisowych tygodni). Fajny jest ten "tatusiowy" tacierzyński - tata ma tydzień do wykorzystania przez pierwsze 12 mies. życia dziecka (jak nie wykorzysta to przepada). Może równolegle z macierzyńskim.
Co do pracy w czasie wychowawczego - też słyszałam, że ma być możliwość, ale szczegółow nie znam,podejrzewam, że o tym będzie wiadomo więcej dopiero po 1 styczna (na stronie ZUS takich info znaleźć nie mogłam).
I jeszcze żeby megi-megi uspokoić - ja też nie na zwolnieniu - lekarz chciał wypisać, ale ja powiedziałam, że jak nie ma przeciwskazań medycznych do pracy, to nie chcę. Musiałam siedzieć wcześniej na L4 1,5 miesiąca i zajoba dostawałam - tyle dolegliwości co sobie wciskałam, tyle negatywnych objawów u siebie widziałam, że powiedziałam, że dla własnego zdrowia psychicznego lepiej będzie jak do pracy pójdę. Podziałało! Co prawda lekarz ostatnio wspominał, że tak po świętach to już do pracy nie pójdę, no ale jak powie, że dla szkraba będzie lepiej to się posłucham raz dwa!
I przypomniałam sobie, że była mowa o C-poduszkach. Ja mam dokładnie taką samą jak mrowak i też polecam. Nie jest taka jak któraś (przepraszam, nie mogę znaleźć konkretnie kto) pisała, że styropian i śmierdzi - ta ma wypełnienie poduszki, tak akurat w sam raz, że się flak nie robi, wystarczająco twarda, że się nie wpada głową (czy co tam się na niej ułoży) no w ogóle cud malina. Potrafię przespać całą noc bez wiercenia, co wcześniej było nie do pomyślenia, bo zaraz coś drętwiało...
No i się rozpisałam

A ja się jeszcze chciałam pochwalić, że idę w sobotę na usg 4d - mam nadzieję na fajne widowisko
I się na męża poskarżyć - chce, żebym się wstrzymała z zakupami do UWAGA - Bożego Narodzenia! Normalnie go piorun trzasnął ten jego boski tyłek! A tu tyle malutkich ubranek wkoło i aż krzyczy, żeby dotknąć, kupić... No ale jakiś spadek hormonów miałam chyba i się zgodziłam. Wytrwam - ale za to już od 27 grudnia - allegro przybywam!!
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 21:58   #2807
mrowak
Zakorzenienie

Zazdroszczę możliwości chodzenia na zajęcia do P.Zawitkowskiego. Ja nie wiem czemu, ale jeszcze długo przed ciążą stwierdziłam, że jeśli kiedykolwiek w ciąży będę to temu facetowi jestem w stanie uwierzyć w każde słowo, z zamkniętymi oczami. Przekonuje mnie totalnie. Jak Ci się przypomni co jeszcze ciekawego mówił to pisz.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jak zobacze będę krzyczała
Ja mam wątek na BB Szymkowy a tam jest dział kupie , sprzedam . Jak podasz mi jaka ma być konkretnie i za ile to mogę tam dac ogłoszenie Może ktoś napisze .
Już Ci mówię, kochana- potrzebuję w miarę nie zużytej bardzo gondoli do x-landera (to jest XA, ale chyba one wszystkie pasują do każdego modelu). Szukam gondoli z roku 2009 (z odpinaną tylną ścianką w budce), z adapterami, moskitierą i fiolią przeciwdeszczową (zwykle ludzie to wszystko sprzedają w takim zestawie) Kolor właściwie nie gra roli, ale jak mam wybrzydzać to nie zielony i pomarańczowy, bo one takie żarówiaste są.

Coś mnie głowa właśnie rozbolała... idę w kimonko.
Stary 2009-10-29, 05:11   #2808
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

witam z rana, jakoś tak wczoraj nie miałam siły żeby napisać...
co do zwolnienia, to ja niestety też jeszcze w pracy, ale od następnej wizyty muszę się przełamać i iść już odpoczywać
wczoraj byłam u siostry i znowu porcyjkę przywiozłam ciuszków a dzisiaj mam tylko 3 godzinki i jadę za nianię robić do mojej chrześnicy, bo siostra pierwszy raz do fryzjera po ciąży idzie...no i już zapowiedziała, że szybko nie wróci, więc mamy z malutką całe przedpołudnie i popołudnie jak nie zapomnę, to cyknę jakieś zdjątko to Wam pokaże to moje oczko w głowie
a tak wogóle, t teściowa znowu pokazuje swoje ja i mnie wkur....a totalnie:pala :

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 07:23   #2809
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość

dziewczyny, mam problem. Coś mi się od wczoraj zrobilo i blokuje mi się przełyk tuż nad żołądkiem, przynejmniej tak to czuje. Taki ucisk, czasem nawet bol, rano spanikowałąm, myslałąm,że się duszę czy coś, ale to raczej na okolice żółądka stawiam. Boję się jesć, popijam tylko ciepłą wodę, leki czekają Do lekarza na razie się nie dodzwoniłam, może do ogólnego powinnam pójść. Miałyście takie problemy?
Martuko mam to samo od dwóch dni, na początku myślałam, że to może rodzaj zgagi, reakcji na coś co zjadłam, ale łyknęłam rennie i nic nie dało a dusiło mnie dalej i to tak, że zdrowo się wystraszyłam.
Doszłam w końcu do wniosku, że to może reakcja alergiczna na sok malinowy, tak strzeliłam, bo nic innego wtedy nie jadłam ani nie piłam. Ale tak naprawdę też chciałabym wiedziec o co chodzi. Okropne uczucie.
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 09:21   #2810
martuko
Wtajemniczenie

bry
wstałam dzis w trochę lepszym humorku, muszę sie jak najszybciej wygrzebać z łoża bo znów utknę...
drcron, sukienka super, może by sobie taką uszyć? Tam trzeba wszywać zamek z tyłu? Wydaje mi się że te ciuszki ciążowe - tuniki itd prostsze do szycia, bo nie ma żadnych dopasowań do figury, tylko karczek i zmarszczenie. Z tym że ja wolę szukać ciuszków rozciagliwych, ladnie opinających się na brzuszku bo w takim poszerzanym wyglądałąbym jak maly namiocik
A te bluzki ciążowe i dziecięce z napisami też są super. Ja mniej więcej już ogarnęłam jakiego rodzaju ciuszki na ktoy rozmiar mi będą potrzebne, bo to jeszcze pory roku się zmieniają. Zakłądam że dzieciaczki urodza sie malutkieczyli kwiecień-maj czerwiec powinno wystarczyć 56, na początek nawet 50. A na lato 62-68 już cieoplejsze. Zobaczymy czy trafię. Mimo że trochę ciuszków mam dostać też bym chciala nowe i jakieś podobne dla dwójki.

[QUOTE=mrowak;14973503]Zazdroszczę możliwości chodzenia na zajęcia do P.Zawitkowskiego. Ja nie wiem czemu, ale jeszcze długo przed ciążą stwierdziłam, że jeśli kiedykolwiek w ciąży będę to temu facetowi jestem w stanie uwierzyć w każde słowo, z zamkniętymi oczami. Przekonuje mnie totalnie. Jak Ci się przypomni co jeszcze ciekawego mówił to pisz.
mrowak, gondole z 2009 moga po prostu być jeszcze w użyciu. Akurat jest chłodno, ludzie wożą dzieci w głębokich wozkach jeszcze chyba do roku? Może poczekaj troszkę jeszcze, albo na jakimś forum umow się z kimś na odkupienie
catro, a może Twój mąz po prostu wie o jakichś świątecznych prezentach związanych z dzieciaczkami i dlatego każe Ci się wstrzymać z zakupami

indiria, mnie trzymało dwa dni, dziś nie mam tej blokadki. Koleżanka była z takimi objawami u lekarza i to rzeczywiście był refluks. Jej po rennie nie przechodziło, dopiero jakiś inny lek, ale w ciąży go raczej nie można. JA wczopraj zrobiłąm sobie dietkę płynną, dodatkowo co miałąm to gryzłam trzy razy więcej. Żadnych kwaśnych, mocno przyprawionych czy ciężkostrawnych rzeczy i powodujących kwaśność w żołądku. Dwa razy po jedzeniu possałąm rennie, nawet zgagi nie miałam. Dziś na razie jest OK, będę uważałą na to co jem w najbliższych dniach przynajmniej i w przypadku pieczenia rennie. Taki mam pomysł żeby to nie wrocilo, mam nadziejęże skoro wiosną mi przeszło to i teraz nie wroci. Myślę też że mogło mieć wpływ to,że niektóe posiłki jadląm sobie na półleżąco - odpoczywałąm sobie, ale żólądek chyba nie lubi tak. A może jeszcze akurat macica się podniosła i ucisnęła żólądek, więc skoro mam skłonności do takiej dolegliwości to wyszło. Nie wiem natomiast czy u Ciebie to to samo na pewno, poobserwuj jak jesz, dietkę i rennie zobojętniający kwasy możesz zastosowac. Mi lekarz przez telefon to poradził, a jak nie pomoże to gastrolog, a najpierw ogólny. Trzymaj się.
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 09:46   #2811
mrowak
Zakorzenienie

Tak właśnie myślę, z tą gondolą, że jak nic się nie znajdzie jakoś niedługo to poczekam na początek roku i wtedy te z 2009 już się "przedawnią" i kto wie-może całkiem nowe będą wyprzedawane taniej jako stary model.
Stary 2009-10-29, 09:53   #2812
Izumi
Wtajemniczenie

madziwnia super wygląda ta sukieneczka! Oczywiście, lepiej byłoby zobaczyć na Tobie Ale i tak wydaje się bardzo fajna
Ubranko zieloniutkie SUPER! Widziałam wczoraj takie w sklepie, miałam kupić, ale okazało się, że już przekroczyłam budżet :P.
Koszulka "boy or girl" strasznie wesoła Są jeszcze takie z "baby on board", "baby inside" i "wychodzę na wiosnę"
A co do kociaka.... to brak słów. BOSKIE MAŁE STWORZONKO! Kurcze... aż się chce kocimiętkę kupić i wysłać dla
małego rozbójnika I niech do zdrowia szybko wraca! Wyprzytulaj go tam od Cioci Izumi

drcron ty koniecznie musisz coś wykombinować z tym napisem! On po prostu MUSI się gdzieś znaleźć, bo to było zbyt za***iste, żeby to to zostawić bez echa
Mam nadzieję, że wygrane sukienki szybko dotrą i... że oczywiście się też pochwalisz?
I w ogóle kochana.... Ty BOSKO WYGLĄDASZ .... ze zdjęcia na zdjęcie coraz bardziej piękniejesz!!! Ciąża zdecydowanie Ci służy!!! Ale dopiro teraz zauważyłam jaka z Ciebie kruszynka chudziutka! I mam takie pytanie .... . Siostra mojego męża... jest... hmmm..... cóż.. skóra na kości naciągnięta, więc bardzo chuda, to chyba mało powiedziane. W każdym bądź razie, ona mi powiedziała, ze jak była w ciązy to od 13tc, mimo iż nie czuła ruchów dziecka, to dzięki temu, ze właśnie była taka chuda WIDZIAŁA jak się rusza w jej brzuszku! :O .... . Może ona była przypadkiem ekstremalnym, ale jestem ciekawa, czy miałaś może jakieś podobne wrażenia?
P.S. Zamawiam taką kieckę od Twojej mamy! ;D

Koglus ... kochana, nie znajomość płci w niczym nie przeszkadza Czy to body "kocham tatusia" jest typowo dziewczęce/chłopięce? Myślę że nie Przecież jest tyle kolorów poza niebieskim i różowym! Ja mam już dość dużo ciuszków, a płeć z mężem chcemy dopiero przy porodzie poznać

Catro .... no już myślałam, że Cię ufo porwało czy coś Nie piszesz do nas.... już nas nie kochasz??? Ty brutalu TY
Mąż Ci każe do bożego narodzenia wytrzymać.... hmmm. To albo jednak w głębi duszy przesądny, albo wie coś o czym Ty nie wiesz... może wie że np. Mikołaj w tym roku przyniesie w worku kontener ubranek? Czy cuś?
Z niecierpliwością będę czekać na opis wrażeń po USG!

Baobabek... Ty to masz szczęście z tymi ciuszkami A siostra innym potrzebującym przyszłym matką nie chciała by oddać trochę? Teściową się nie przejmuj. Moją też bym najchętniej wysłała na jakiś zdrowy oklep żeby się uspokoiła....

Na koniec chwalę się wczorajszymi zakupami ..... na razie to będzie tyle. Bo się pieniążki skończyły tak zupełnie ... więc nawet jakbym chciała to na razie nic nie kupię
Stary 2009-10-29, 10:02   #2813
mrowak
Zakorzenienie

Izumi, fajowe te ciuszki!
A do mnie parę dni temu przyszła pościel (bez wypełnień) taki komplet http://allegro.pl/item767100446_posc...ry_okazja.html. Bardzo fajna, nie żałuję zakupu. Nawet jeśli baldachim/moskitiera się nie przyda w domu u nas to pojedzie do teściów bądź do moich rodziców gdzie są domki z ogródkami i na lato nie będą pratchawce zaglądać w nos śpiącemu maluchowi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 10:14   #2814
martuko
Wtajemniczenie

izumi, cudne ubranka, gdzie takie kupiląś albo możesz podać producenta?? Strasznie mi się podobają i pasują na parkę
a takiej pościeli jeszcze nie widziałam, też cudna i te nutki. Szkoda że nie mają delikatniejszych kolorków. Jak chodziłam po sklepach to obejrzałam sobie pościele w sklepie normalnym i jakieś takie badziewne mi się wydawaly, ta bawelna to jak siatka taka była, nie taki delikatny splot. Czy wszyskie takie są? Moż e przez to jest mocniejsza, ale łądnie mi to nie wygląało

Edytowane przez martuko
Czas edycji: 2009-10-29 o 10:19
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 10:30   #2815
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Izumi, fajowe te ciuszki!
A do mnie parę dni temu przyszła pościel (bez wypełnień) taki komplet http://allegro.pl/item767100446_posc...ry_okazja.html. Bardzo fajna, nie żałuję zakupu. Nawet jeśli baldachim/moskitiera się nie przyda w domu u nas to pojedzie do teściów bądź do moich rodziców gdzie są domki z ogródkami i na lato nie będą pratchawce zaglądać w nos śpiącemu maluchowi
O kurczę! Śliczna! Z baldachimem masz rację Tym bardziej, ze ten nie jest taki "ciężki materiałowy", tylko właśnie taki bardziej moskitierkowy Myślę, że taki na pewno się nada, zwłaszcza u dziadków Super!

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
izumi, cudne ubranka, gdzie takie kupiląś albo możesz podać producenta?? Strasznie mi się podobają i pasują na parkę
a takiej pościeli jeszcze nie widziałam, też cudna i te nutki. Szkoda że nie mają delikatniejszych kolorków. Jak chodziłam po sklepach to obejrzałam sobie pościele w sklepie normalnym i jakieś takie badziewne mi się wydawaly, ta bawelna to jak siatka taka była, nie taki delikatny splot. Czy wszyskie takie są? Moż e przez to jest mocniejsza, ale łądnie mi to nie wygląało
Słonko, co do producenta to mam zagwózdkę lekką. Na metce pisze "classic", na ten takiej srebrnej wstawce koło nóżki również "classic". Ale szukając w ten sposób nie znalazłam na all nic Na paragonie opisane są "Classic Śpioch Bunny" ..... ale kurcze... może to jest marka jakiejś firmy??? Tak czy inaczej u nas jest kilka sklepów w którch są różne akcesoria i min. ubranka i w każdym widziałam ubranka tej firmy. Jak nie znajdziejsz, to w najgorszym wypadku pójdę i Ci kupię
A teraz idę się jeszcze metkom poprzyglądać, może coś więcej znajdę....

MAM!!! http://www.babyclassic.pl/

[później]
... obejrzałam stronę ale nie widziałam tych co ja mam... może te moje to jakaś stara kolekcja??
Ale to widziałam w sklepie http://sklep.babyclassic.pl/p/pl/50/rampers+4049.html ... straaasznie mis ię spodobało! Żółte też były!.... ale to na lato bardziej... a ja sobie nie potrafię wyobrazić jaki wtedy będzie rozmiar potrzebny...

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-10-29 o 10:52
Stary 2009-10-29, 10:51   #2816
mrowak
Zakorzenienie

- przełożyli mi środową wizytę na wtorek 10-go. Ja nie chcęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęę
Stary 2009-10-29, 10:52   #2817
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

buźka dla Was ciężaróweczki tak mi tygodnie szybko lecą,ze nie mogę nadążyc mimo,ze nie pracuję,dobrze,ze mam czas na nasze forum kochane.

drcron świetne masz te foteczki,bardzo ladnie wygladasz,a nie odpowiedzialas mi w których włoskach się lepiej czujesz blond czy tych obecnych?
madziwnia zakładaj sukieneczke bo tak to nie widac dobrze

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Kurcze.... od razu mi się milion pomysłów w głowie urodził
DZIĘKI ZA LINKA!
Izumi Ty sobie nie żartuj tylko pomyśl na poważnie,moze interes na tym zrobisz.Napisz @ do tych ludzi co szyją bodziaki,że mozesz im robic rewelacyjne projekty i to z boskimi rysuneczkami extra laski np
albo zupelnie sama rozpocznij cos takiego,napewno odniesiesz sukces z Twoimi zdolnosciami

Cytat:
hmmmm masz racje juz nawet mam pomysla gdzie bym mogla to napisac mam taki bialy albo rozowy golf ciazowy i moznaby bylo to napisac na brzuszku tylko gdzie znajde takie pisaki do mazania na ubraniach i czy w praiu to nei zejdzie ??

są takie punkty gdzie mozna zaniesc jakąś rzecz a oni robią nadruk,u nas np w Manufakturze ale moze gdzies blisko Ciebie jest tez cos takiego,calkiem fajnie to wychodzi a pomysł rewewlacyjny
Cytat:
Zazdroszczę możliwości chodzenia na zajęcia do P.Zawitkowskiego. Ja nie wiem czemu, ale jeszcze długo przed ciążą stwierdziłam, że jeśli kiedykolwiek w ciąży będę to temu facetowi jestem w stanie uwierzyć w każde słowo, z zamkniętymi oczami. Przekonuje mnie totalnie. Jak Ci się przypomni co jeszcze ciekawego mówił to pisz.
Coś mnie głowa właśnie rozbolała... idę w kimonko.
Ja tez tak uważam,ten człowiek jakos mi na duszy leży uwielbiam go słuchac,miłych snów!!

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
madziwnia super wygląda ta sukieneczka! Oczywiście, lepiej byłoby zobaczyć na Tobie Ale i tak wydaje się bardzo fajna
Ubranko zieloniutkie SUPER! Widziałam wczoraj takie w sklepie, miałam kupić, ale okazało się, że już przekroczyłam budżet :P.
Koszulka "boy or girl" strasznie wesoła Są jeszcze takie z "baby on board", "baby inside" i "wychodzę na wiosnę"
A co do kociaka.... to brak słów. BOSKIE MAŁE STWORZONKO! Kurcze... aż się chce kocimiętkę kupić i wysłać dla
małego rozbójnika I niech do zdrowia szybko wraca! Wyprzytulaj go tam od Cioci Izumi

drcron ty koniecznie musisz coś wykombinować z tym napisem! On po prostu MUSI się gdzieś znaleźć, bo to było zbyt za***iste, żeby to to zostawić bez echa
Mam nadzieję, że wygrane sukienki szybko dotrą i... że oczywiście się też pochwalisz?
I w ogóle kochana.... Ty BOSKO WYGLĄDASZ .... ze zdjęcia na zdjęcie coraz bardziej piękniejesz!!! Ciąża zdecydowanie Ci służy!!! Ale dopiro teraz zauważyłam jaka z Ciebie kruszynka chudziutka! I mam takie pytanie .... . Siostra mojego męża... jest... hmmm..... cóż.. skóra na kości naciągnięta, więc bardzo chuda, to chyba mało powiedziane. W każdym bądź razie, ona mi powiedziała, ze jak była w ciązy to od 13tc, mimo iż nie czuła ruchów dziecka, to dzięki temu, ze właśnie była taka chuda WIDZIAŁA jak się rusza w jej brzuszku! :O .... . Może ona była przypadkiem ekstremalnym, ale jestem ciekawa, czy miałaś może jakieś podobne wrażenia?
P.S. Zamawiam taką kieckę od Twojej mamy! ;D

Baobabek... Ty to masz szczęście z tymi ciuszkami A siostra innym potrzebującym przyszłym matką nie chciała by oddać trochę? Teściową się nie przejmuj. Moją też bym najchętniej wysłała na jakiś zdrowy oklep żeby się uspokoiła....
Izumi śliczne ciuszki,ale cos mi sie wydaje,ze do urodzenia to bedziesz miala ich znaczny nadmiar hehe

catro czekamy na relację! a wlasnie ciekawe co z Fasolką,przeciez ona miala usg tak jak ja 27 a nic nie napisala,chyba ze przeoczylam,mam nadzieje,ze wszystko w porządku u nich.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 11:03   #2818
Izumi
Wtajemniczenie

mrowak ... bez paniki! Może za to uda Ci się w zamian za t przekładanie więcej zdjęć z usg wysępić ? Powiesz, że tak czekałaś na tą wizytę ... że teraz bez min. 2 zdjęć z usg NIE WYJDZIESZ!

tylkooliwka ... pomysły i ew. talent, to jedno, a brak wiary w siebie, to druga sprawa . A ciuszków, to chyba nie będzie takiego nadmiaru... wszystko co mam zam wklejam Zrobiłam sobie listę... i jeszcze trochę brakuje... a pieniążki się skończyły ... i co teraz? ?

Znowu fajny napis na koszulce an allegro widziałam (znów ang.) "jestem rozpuszcony, ale to nie moja wina... wińcie babcie!" :-3 ....

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-10-29 o 11:38
Stary 2009-10-29, 11:46   #2819
madziwnia
Zakorzenienie

Aniap. Wiesz co faktycznie MASZ RACJĘ!!!
z tym rożkiem.
Jak dobrze miec na forum doświadczoną mamusie
I strasznie zazdroszczę ci nauki u Zawitkowskiego

Ale wiesz co widziałam taki rożek z kompletu z pościela u znajomej i powiem ci że on wcale jakis ciasny nie był dziecko w nim "latało" tyle że pod pleckami jest usztywnienie a tak to on nie był taki typowo ciasno spinany.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-10-29, 11:48   #2820
drcron
Zakorzenienie

Izumi - dziekuje
twoje ciuszki sa przesliczne co do tego ze sie widzi ze dzidzia sie rusza to to jest 100% prawda ja widzialam juz w 16 tygodniu jak sie przesuwala po brzuszku a jak bylam u poloznej to ona mi mowi ze to niemozliwe ze ja to widze ze czuje i w ogole wymyslam ale jak podlanczala mi ktg < od16 tygodnia mialam sprawdzane bicie serduszka > to jak lezalam na plasko to ona patrzy a tu brzuch mi zaczal falowac hehe mowi ojej faktycznie widac ze dzidzia sie rusza hehe

tylkooliwka - i w jednych i w drugich czuje sie dobrze ja lubie czesto zmieniac fryzury i kolorki choc najdluzej wytrzymalam w blond bo 2 lata hehe z dlugoscia to roznie bywa kusi mnie by sciac na calkiem krotko ale sie troche obawiam

co do sukieneczki to tam nie ma zamka bo ja jestem psuja wielka i wszystkie zamki wyrywam w sukienkach zaklada sie ja przez glowe z tylu i z przodu ma dosc duze wyciecie wiec wchodzi glatko
a ja mam juz pomysl na nowa hehe taka wsam raz na swieta na brzuszku bedzie dopasowana a pod brzuszkiem odcieta tak by go uwidocznic i bedzie miala doszyta ukladanke teraz musze tylko wykroic i zawiesc do mamci no i jeszcze jakiegos materiala kupic

a ja dzisiaj mam dzien odpoczynku jedyna rzecza ktora zrobilam to sie umylam hehe wczoraj maz nazekla ze zadlugo czekal na obiad wiec dzisiaj on gotuje sprzata a dodatkowo jeszcze musi klasc gladz na scianach i suficie w sypialni wredna jestem ale moze to go nauczy zeby nie narzekac hehe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości