![]() |
#2791 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
Kurcze.... od razu mi się milion pomysłów w głowie urodził ![]() DZIĘKI ZA LINKA! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zakorzenienie
|
Ten napis "g.. widać bo siusiaka nie widac" to by super sie sprawdził na twojej jakiejś bluzce!!! Słodkie by to było i taaakie Wasze!
![]() Izumi kochana jednak czułam w moczu że Ty zadziorna babeczka a aniołek to tylko pozory! ![]() Oj to juz wam pokazuje fotkji tylko ide zrobic ale w świetle sztucznym nie wiem jak wyjda jak przymierzałam L to wyobraźcie sobie gitara ale w cyckach nie dało rady musiałam wziąśc XL. ide cyknąc kilka fotek.
![]() |
#2793 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja uwielbiam sukienki u nas nie ma sklepow z ciuszkami ciazowymi ale ostatnio na allegro wygralam aukcje z jeansowa sukienka i sztruksowa ![]()
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o pracę, to ja prowadzę jeden kurs dwa razy w tygodniu, a resztę pracy mam z domu, więc tak naprawdę się nie przemęczam. A nawet się zastanawiam co ja będę robić jak przerwę ten kurs (trwa do marca)- zanudzę się chyba, a jak jeszcze przyjdzie mi przestać jeździć samochodem to już kompletnie!
#2796 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcie 1 - sukienka która w rzeczywistosci o wiele lepiej lezy pokaże po niedzieli bo sie w nią ubiorę
![]() Zdjęcie 2 - bluzka od znajomej Zdjecie 3 - mój mały wielki juz Mruczuś Zdjęcie 4 - Kicia jego nowa zabawka tj myszka uwielbia ją i jego druga zabawka w tle czyli moja paproc i jej oberwane liście kicia teraz jest w tzw. przez nas izolatce czyli w pokoju gdzie stoi komp naszej byłej sypialni a przyszłym pokoju dzidzi bo ma jakies zapalenie skóry w trzech miejscach mu sie wyłysiało i weterynarz nie kazał sie z nim bawic tydzien i go spsikał czyms na skóre. ale ja zakłądam rękawiczkii jedziemy bo on uwielbia sie bawic albo mi kostki podgryza... PZ Zdjęcie 5 wstawie Wam bodziaki któe kupiłam i dałam męzowi jak mu o ciązy mówiłam a zielone buciki dostałąm w zeszłym roku przy pierwszej ciązy.. i kolorystycznie mi pasuja dla dzidzi w tym roku...
![]() |
#2797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do sklepów na zakupy jeżdzę albo koszalin albo Słupsk czyli ok 50 km.. do centrów handlowych ( jakas polonistka tu jest????? dobrze napisałam centrów) ?????? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2798 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może podczas buszowania na allegro wpadnie którejś w oko używana gondola do x-landera z kolekcji 2009 z adapterami. Ja sprawdzam w miarę regularnie, ale jakieś mam koślawe szczęście. Teraz jest tylko jedna, taka szara, ale wystawiona już po raz kolejny, bo im się poprzednio nie sprzedała za cenę minimalną, a my się ich pytaliśmy za ile by ją opchnęli, to się nie zdeklarowali i więcej nie odezwali, więc ich olałam-łaski bez-zdążę jeszcze.
Zatem jeśli komuś wpadnie w oko sama taka gondola, to krzyczcie, a głośno. Czemu od dzisiaj do środy jest jeszcze taki kawał czasu ![]()
#2799 |
Zakorzenienie
|
a podaj linka zobacze sobie ta szara...
![]() |
#2800 |
Zakorzenienie
|
proszę http://allegro.pl/item786001543_gond...et_x_pram.html
też szukasz?
#2801 |
Zakorzenienie
|
nie nie szukam pytam żeby wiedzieć...
a to?? http://allegro.pl/item790269210_gond...n_idealny.html wpisałąm w wózkach gondola x-lander i dużo mi wyskoczyło
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2009-10-28 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item789968643_...009_kompl.html a to chyba ta srebrna o ktorej pisalas http://www.allegro.pl/item786001543_...et_x_pram.html
![]() |
#2803 |
Zakorzenienie
|
Jak się przyjrzysz dokładnie tej szarej i czerwonej to ta szara na budzie ma suwak, a czerwona nie ma-tym się różni model 2008 od 2009, dzięki temu można tył budki odpiąć, a za nią jest siateczka zapewniająca przewiew-dlatego zależy mi na 2009 (zerknij na fotki tej szarej, na jednym tył budki jest jakby "zrolowany", otwarty. A jak się maluch urodzi w marcu to za chwilę będzie wiosna i lato i przyda się dodatkowy dopływ powietrza. Sęk w tym, że na all. jest teraz mnóstwo gondoli z 2008 a 2009 ani du du.
drcron, ta srebrna to ta sama, co pisałam ![]() A sukieneczka super, pożycz Mamcię!!!
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-10-28 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Rozeznanie
|
body z napisem kocham tatusia jest super
![]() sama chcialabym juz kupowac ciuszki ale nie znam plci pozdrawiam
#2805 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzwina a wytłumacz mi po co dziecko usztywniac ? Bo tu nie widze sensu . Jeśli chodzi o P. Zawitkowskiego to pana znam osobiście , miałam z nim zajęcia w szkole rodzenia i myślę że w życiu by do karmienia czy noszenia nie wsadził dziecka w rożek . P Zawitkowski preferuje np. chusty jako sposób noszenia dzieci a dla najlepszego rozwoju zaleca swobodny ruch co w rożku nie ma miejsca . Dziecko trzeba poprostu umiejetnie nosić i wcale nie trzeba tego robić pionowo . W szpitalach już dawno się dzieci nie zawija , mój lezał sobie przykryty tylko kocykiem . Jest tez jego forum na stronce edziecko.pl gdzie odpowiada na pytania dotyczace rozwoju i obchodzenia się z dziećmi Jak chcesz mieć otulaczek to po co i rożek ? Albo jedno albo drugie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam wątek na BB Szymkowy a tam jest dział kupie , sprzedam . Jak podasz mi jaka ma być konkretnie i za ile to mogę tam dac ogłoszenie ![]()
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2009-10-28 o 19:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2806 |
Rozeznanie
|
Normalnie pomyślałam sobie, że jak się nie odezwę, to znowu nie nadążę za tymi wszystkimi postami, na które miałam odpowiedzieć
![]() Znaczy jedziemy Gmyrelka - gratuluję siusiaka!! AniaP - wielki szacun w Twoją stronę - dobra robota ![]() No i dupa za przeproszeniem - zapomniałam już co też ja chciałam. Któraś pytała co z macierzyńskim od 2010 - ja się trochę interesowałam: ma być wydłużony o 2 tyg w stosunku do tegorocznego, z tym że o te 2 extra tygodnie trzeba będzie wystąpić u pracodawcy (nie później niż 7 dni przed skończeniem tych 20 przepisowych tygodni). Fajny jest ten "tatusiowy" tacierzyński - tata ma tydzień do wykorzystania przez pierwsze 12 mies. życia dziecka (jak nie wykorzysta to przepada). Może równolegle z macierzyńskim. Co do pracy w czasie wychowawczego - też słyszałam, że ma być możliwość, ale szczegółow nie znam,podejrzewam, że o tym będzie wiadomo więcej dopiero po 1 styczna (na stronie ZUS takich info znaleźć nie mogłam). I jeszcze żeby megi-megi uspokoić - ja też nie na zwolnieniu - lekarz chciał wypisać, ale ja powiedziałam, że jak nie ma przeciwskazań medycznych do pracy, to nie chcę. Musiałam siedzieć wcześniej na L4 1,5 miesiąca i zajoba dostawałam - tyle dolegliwości co sobie wciskałam, tyle negatywnych objawów u siebie widziałam, że powiedziałam, że dla własnego zdrowia psychicznego lepiej będzie jak do pracy pójdę. Podziałało! Co prawda lekarz ostatnio wspominał, że tak po świętach to już do pracy nie pójdę, no ale jak powie, że dla szkraba będzie lepiej to się posłucham raz dwa! I przypomniałam sobie, że była mowa o C-poduszkach. Ja mam dokładnie taką samą jak mrowak i też polecam. Nie jest taka jak któraś (przepraszam, nie mogę znaleźć konkretnie kto) pisała, że styropian i śmierdzi - ta ma wypełnienie poduszki, tak akurat w sam raz, że się flak nie robi, wystarczająco twarda, że się nie wpada głową (czy co tam się na niej ułoży) no w ogóle cud malina. Potrafię przespać całą noc bez wiercenia, co wcześniej było nie do pomyślenia, bo zaraz coś drętwiało... No i się rozpisałam ![]() A ja się jeszcze chciałam pochwalić, że idę w sobotę na usg 4d - mam nadzieję na fajne widowisko ![]() I się na męża poskarżyć - chce, żebym się wstrzymała z zakupami do UWAGA - Bożego Narodzenia! Normalnie go piorun trzasnął ten jego boski tyłek! A tu tyle malutkich ubranek wkoło i aż krzyczy, żeby dotknąć, kupić... No ale jakiś spadek hormonów miałam chyba i się zgodziłam. Wytrwam - ale za to już od 27 grudnia - allegro przybywam!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę możliwości chodzenia na zajęcia do P.Zawitkowskiego. Ja nie wiem czemu, ale jeszcze długo przed ciążą stwierdziłam, że jeśli kiedykolwiek w ciąży będę to temu facetowi jestem w stanie uwierzyć w każde słowo, z zamkniętymi oczami. Przekonuje mnie totalnie. Jak Ci się przypomni co jeszcze ciekawego mówił to pisz.
Cytat:
Coś mnie głowa właśnie rozbolała... idę w kimonko.
![]() |
#2808 |
Zakorzenienie
|
witam z rana, jakoś tak wczoraj nie miałam siły żeby napisać...
co do zwolnienia, to ja niestety też jeszcze w pracy, ale od następnej wizyty muszę się przełamać i iść już odpoczywać ![]() wczoraj byłam u siostry i znowu porcyjkę przywiozłam ciuszków ![]() ![]() ![]() a tak wogóle, t teściowa znowu pokazuje swoje ja i mnie wkur....a totalnie ![]() ![]()
#2809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Doszłam w końcu do wniosku, że to może reakcja alergiczna na sok malinowy, tak strzeliłam, bo nic innego wtedy nie jadłam ani nie piłam. Ale tak naprawdę też chciałabym wiedziec o co chodzi. Okropne uczucie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 |
Wtajemniczenie
|
bry
wstałam dzis w trochę lepszym humorku, muszę sie jak najszybciej wygrzebać z łoża bo znów utknę... drcron, sukienka super, może by sobie taką uszyć? Tam trzeba wszywać zamek z tyłu? Wydaje mi się że te ciuszki ciążowe - tuniki itd prostsze do szycia, bo nie ma żadnych dopasowań do figury, tylko karczek i zmarszczenie. Z tym że ja wolę szukać ciuszków rozciagliwych, ladnie opinających się na brzuszku bo w takim poszerzanym wyglądałąbym jak maly namiocik ![]() A te bluzki ciążowe i dziecięce z napisami też są super. Ja mniej więcej już ogarnęłam jakiego rodzaju ciuszki na ktoy rozmiar mi będą potrzebne, bo to jeszcze pory roku się zmieniają. Zakłądam że dzieciaczki urodza sie malutkieczyli kwiecień-maj czerwiec powinno wystarczyć 56, na początek nawet 50. A na lato 62-68 już cieoplejsze. Zobaczymy czy trafię. Mimo że trochę ciuszków mam dostać też bym chciala nowe i jakieś podobne dla dwójki. [QUOTE=mrowak;14973503]Zazdroszczę możliwości chodzenia na zajęcia do P.Zawitkowskiego. Ja nie wiem czemu, ale jeszcze długo przed ciążą stwierdziłam, że jeśli kiedykolwiek w ciąży będę to temu facetowi jestem w stanie uwierzyć w każde słowo, z zamkniętymi oczami. Przekonuje mnie totalnie. Jak Ci się przypomni co jeszcze ciekawego mówił to pisz. mrowak, gondole z 2009 moga po prostu być jeszcze w użyciu. Akurat jest chłodno, ludzie wożą dzieci w głębokich wozkach jeszcze chyba do roku? Może poczekaj troszkę jeszcze, albo na jakimś forum umow się z kimś na odkupienie ![]() catro, a może Twój mąz po prostu wie o jakichś świątecznych prezentach związanych z dzieciaczkami i dlatego każe Ci się wstrzymać z zakupami ![]() indiria, mnie trzymało dwa dni, dziś nie mam tej blokadki. Koleżanka była z takimi objawami u lekarza i to rzeczywiście był refluks. Jej po rennie nie przechodziło, dopiero jakiś inny lek, ale w ciąży go raczej nie można. JA wczopraj zrobiłąm sobie dietkę płynną, dodatkowo co miałąm to gryzłam trzy razy więcej. Żadnych kwaśnych, mocno przyprawionych czy ciężkostrawnych rzeczy i powodujących kwaśność w żołądku. Dwa razy po jedzeniu possałąm rennie, nawet zgagi nie miałam. Dziś na razie jest OK, będę uważałą na to co jem w najbliższych dniach przynajmniej i w przypadku pieczenia rennie. Taki mam pomysł żeby to nie wrocilo, mam nadziejęże skoro wiosną mi przeszło to i teraz nie wroci. Myślę też że mogło mieć wpływ to,że niektóe posiłki jadląm sobie na półleżąco - odpoczywałąm sobie, ale żólądek chyba nie lubi tak. A może jeszcze akurat macica się podniosła i ucisnęła żólądek, więc skoro mam skłonności do takiej dolegliwości to wyszło. Nie wiem natomiast czy u Ciebie to to samo na pewno, poobserwuj jak jesz, dietkę i rennie zobojętniający kwasy możesz zastosowac. Mi lekarz przez telefon to poradził, a jak nie pomoże to gastrolog, a najpierw ogólny. Trzymaj się. |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Zakorzenienie
|
Tak właśnie myślę, z tą gondolą, że jak nic się nie znajdzie jakoś niedługo to poczekam na początek roku i wtedy te z 2009 już się "przedawnią" i kto wie-może całkiem nowe będą wyprzedawane taniej jako stary model.
#2812 |
Wtajemniczenie
|
madziwnia super wygląda ta sukieneczka!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ubranko zieloniutkie SUPER! Widziałam wczoraj takie w sklepie, miałam kupić, ale okazało się, że już przekroczyłam budżet :P. Koszulka "boy or girl" strasznie wesoła ![]() ![]() A co do kociaka.... to brak słów. BOSKIE MAŁE STWORZONKO! ![]() małego rozbójnika ![]() ![]() ![]() drcron ty koniecznie musisz coś wykombinować z tym napisem! ![]() ![]() Mam nadzieję, że wygrane sukienki szybko dotrą i... że oczywiście się też pochwalisz? ![]() I w ogóle kochana.... Ty BOSKO WYGLĄDASZ ![]() P.S. Zamawiam taką kieckę od Twojej mamy! ;D Koglus ... kochana, nie znajomość płci w niczym nie przeszkadza ![]() ![]() ![]() ![]() Catro .... no już myślałam, że Cię ufo porwało czy coś ![]() ![]() Mąż Ci każe do bożego narodzenia wytrzymać.... hmmm. To albo jednak w głębi duszy przesądny, albo wie coś o czym Ty nie wiesz... może wie że np. Mikołaj w tym roku przyniesie w worku kontener ubranek? Czy cuś? ![]() Z niecierpliwością będę czekać na opis wrażeń po USG! ![]() Baobabek... Ty to masz szczęście z tymi ciuszkami ![]() ![]() Na koniec chwalę się wczorajszymi zakupami ..... na razie to będzie tyle. Bo się pieniążki skończyły tak zupełnie ... więc nawet jakbym chciała to na razie nic nie kupię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Zakorzenienie
|
Izumi, fajowe te ciuszki!
A do mnie parę dni temu przyszła pościel (bez wypełnień) taki komplet http://allegro.pl/item767100446_posc...ry_okazja.html. Bardzo fajna, nie żałuję zakupu. Nawet jeśli baldachim/moskitiera się nie przyda w domu u nas to pojedzie do teściów bądź do moich rodziców gdzie są domki z ogródkami i na lato nie będą pratchawce zaglądać w nos śpiącemu maluchowi ![]()
#2814 |
Wtajemniczenie
|
izumi, cudne ubranka, gdzie takie kupiląś albo możesz podać producenta?? Strasznie mi się podobają i pasują na parkę
![]() a takiej pościeli jeszcze nie widziałam, też cudna i te nutki. Szkoda że nie mają delikatniejszych kolorków. Jak chodziłam po sklepach to obejrzałam sobie pościele w sklepie normalnym i jakieś takie badziewne mi się wydawaly, ta bawelna to jak siatka taka była, nie taki delikatny splot. Czy wszyskie takie są? Moż e przez to jest mocniejsza, ale łądnie mi to nie wygląało ![]() Edytowane przez martuko Czas edycji: 2009-10-29 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() A teraz idę się jeszcze metkom poprzyglądać, może coś więcej znajdę.... MAM!!! http://www.babyclassic.pl/ ![]() [później] ... obejrzałam stronę ale nie widziałam tych co ja mam... może te moje to jakaś stara kolekcja?? Ale to widziałam w sklepie http://sklep.babyclassic.pl/p/pl/50/rampers+4049.html ... straaasznie mis ię spodobało! Żółte też były!.... ale to na lato bardziej... a ja sobie nie potrafię wyobrazić jaki wtedy będzie rozmiar potrzebny... Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-29 o 10:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2817 | ||||
Wtajemniczenie
|
buźka dla Was ciężaróweczki
![]() drcron świetne masz te foteczki,bardzo ladnie wygladasz,a nie odpowiedzialas mi w których włoskach się lepiej czujesz blond czy tych obecnych? ![]() madziwnia zakładaj sukieneczke bo tak to nie widac dobrze ![]() Cytat:
![]() albo zupelnie sama rozpocznij cos takiego,napewno odniesiesz sukces z Twoimi zdolnosciami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() catro czekamy na relację! a wlasnie ciekawe co z Fasolką,przeciez ona miala usg tak jak ja 27 a nic nie napisala,chyba ze przeoczylam,mam nadzieje,ze wszystko w porządku u nich. |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 |
Wtajemniczenie
|
mrowak ... bez paniki!
![]() ![]() ![]() tylkooliwka ... pomysły i ew. talent, to jedno, a brak wiary w siebie, to druga sprawa ![]() ![]() ![]() Znowu fajny napis na koszulce an allegro widziałam (znów ang.) "jestem rozpuszcony, ale to nie moja wina... wińcie babcie!" :-3 .... Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-29 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
Aniap. Wiesz co faktycznie MASZ RACJĘ!!!
z tym rożkiem. Jak dobrze miec na forum doświadczoną mamusie ![]() I strasznie zazdroszczę ci nauki u Zawitkowskiego ![]() Ale wiesz co widziałam taki rożek z kompletu z pościela u znajomej i powiem ci że on wcale jakis ciasny nie był dziecko w nim "latało" tyle że pod pleckami jest usztywnienie a tak to on nie był taki typowo ciasno spinany.
![]() |
#2820 |
Zakorzenienie
|
Izumi - dziekuje
![]() twoje ciuszki sa przesliczne ![]() ![]() ![]() tylkooliwka - i w jednych i w drugich czuje sie dobrze ja lubie czesto zmieniac fryzury i kolorki choc najdluzej wytrzymalam w blond bo 2 lata hehe z dlugoscia to roznie bywa ![]() ![]() co do sukieneczki to tam nie ma zamka bo ja jestem psuja wielka i wszystkie zamki wyrywam w sukienkach ![]() ![]() a ja mam juz pomysl na nowa hehe taka wsam raz na swieta ![]() a ja dzisiaj mam dzien odpoczynku ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.