|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Panienko zgadzam się z Tobą w 100%
![]() ![]() Pepus z Tobą tez się zgadzam ![]() Motylku musisz sobie wszystko sobie przemyślec i coś postanowić, faktycznie jak Ty 3 lata mu ustępujesz, to on sobie myśli, że zawsze juz tak będzie i jest mu z tym bardzo dobrze, a tak byc ni epowinno, on nie jest panem i władcą i Twoje pragnienia powinny być na 1 miejscu!!!!! Mam nadzieję, że wszystko uda Wam się poukładac i będziesz miała już niedługo swoje ukochane dzieciątko ![]()
#302 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Ja też swojemu TŻ-owi ustępowałam, dlatego wiem że to przyzwyczaja... Człowiek wogóle za szybko przyzwyczaja się do dobrego... Potem trudno z tego zrezygnować...
![]() Musisz Motylku teraz mądrze zmieniać sytuację... Nie na zasadzie "bo teraz ja chcę", nie na zasadzie "trzy lata ci ustępowałam to teraz Ty mi ustąp"... Wymyśl coś... Mądra jesteś... A przede wszystkim nie załamuj się ! Nie warto... ![]()
![]() |
#303 |
BAN stały
|
Motylku, wiem ze to trudne dla Ciebie, dla Was obojga- tez przez to przechodzilam ... Dziecko to chyba najwazniejsza, najpowazniejsza decyzja w zyciu i nie jest latwo jej podjac.
Napewno takim zachowaniem nie dopniesz swego. Facet nasiskany, czesto po prostu ucieka od problemow. Niestety Ja tez sie ze swoim o to wyklocilam, wyplakalam morze lez, nawrzeszczalam sie, natupalam noga. Nic to nie dalo... Doprowadzilam do tego ze przez jakis czas temat dziecka byl tematem tabu- nie chcesz tego chyba? Nie znam Twojego TZ, ale z Twoich postow wnioskuje ze ma dosyc wiele wspolnego z moim ... Takie same cele i wymowki. Dla Ciebie, jak i dla mnie nie ma zadnych wymowek, bo przeciez jak sie chce to mozna, wiele kobiet rodzi wczesnie dzieci i mimo to nie konczy sie ich zycie. A widok mlodego ojca z dzieckiem na ramieniu to jeden z najpiekniejszych widokow swiata ... Jednak procz pragnienia sa tez inne czynniki pozwalajace lub nie na podjecie takiej decyzji ... Wczesniej napisalam Ci jak to u nas funkcjonuje... Kasia tez miala ten problem ... TZ tez nie chcial sie pod zadnym pozorem zgodzic na dziecko i co? Sam doszedl gdzie powinien ... Kasia miala wiecej szczescia od nas- widocznie jej TZ jest po prostu inny, wie czego chce i strach go nie paralizuje. Ja wiem ze moj sie boi, boi sie tak samo jak ja, stad czesto mam watpliwosci czy powinnismy decydowac sie na prawdzwa rodzine ... Przemysl sobie wszystko. Przemysl sobie tak abys mogla mu podac racjonalne argumenty, dlaczego akurat teraz, jaki masz pomysl zeby to wszystko dobrze finkcjonowalo, jak sobie to wyobrazasz. Dodaj mu otuchy, upewnij go ze wcale nie bedzie Wam az tak ciezko. Mozesz rozladowac atmosfere mowiac no ze jak bedziecie mieli np syna teraz to jak dziecko bedzie dojrzewac to byc moze beda miec wspolne zainteresowania i beda mogli razem wiele rzeczy robic, bo on bedzie jeszcze mlody i bedzie mial nadal tyle energii...Powiedz ze zawsze marzylas by zostac mama, zawsze tego chcialas i ciezko Ci juz dluzej czekac... Napewno latwiej dotra do niego racjonalne argumenty niz tupniecie noga i wykrzyczenie ''Bo ja tak chce!'' |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
tak, ja wiem, i to nie jest tak, że na początku rozmowy wyskakuję :bo ja chcę dziecko a ty musisz mi je zrobić". ja tylko tak piszę do was bo to naprawdę czuję. ja mu nieraz próbuje pokazać jak to by było, pokazuję mu zdjęcia takich małych dzieciątek, czasem pytam jak sobie wyobraża nasze dzieciątko, pytam do kogo byłoby bardziej podobne, co chciałby żeby miało z niego... pokazuję jakie fajne mogą być wózki, mówię, że to urocze jak taki bobas ma np oryginalne buciki itp. próbuję go zachęcić na spokojnie a on jak grochem o ścianę...
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Ja to sierotka jestem... bo mogłam tę próbkę moczu zanieść tam któregokolwiek dnia w tym tygodniu... a tak zaniosłam dzisiaj a wyniki powinny być za dwa dni, tyle że pojutrze jest sobota a przychodnia jest wtedy nieczynna. Także muszę tam zadzwonić w poniedziałek i dopiero mnie umówią do lekarza. Z drugiej strony-gdybym nie miała tej próbki, to już dziś by mnie umówili do lekarza... ech... nic nie załatwiłam tylko kolejne kilka dni czekania
![]() ![]() Teraz jedziemy z TŻ na zakupy, miłego dnia i do poczytania potem ![]() Napiłabym się kawy... ale zapomniałam, że mnie mdli jej zapach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy miałyscie już takie uczucie jak ja, taki ścisk w gardle, napięty każdy możliwy mięsień, ból w brzuchu, nierówny oddech, ja tak mam gdy on po raz kolejny próbuje postawić na swoim, zachowuje się jakby nie słyszał co do niego mówię... to jest najgorsze, bo gdyby normalnie ze mną rozmawiał zamiast milczeć to może inaczej bym do tego podchodziła a tak to dopiero w kłutni mówi jakie jest jego zdanie i oczywiście jak bardzo różni się od mojego...
![]()
![]() |
#307 |
Rozeznanie
|
dziewuszki zwolnijcie troche z pisaniem!
![]() dzień dobry tak w ogóle. Dziś w pracy mam w końcu co do roboty... a teraz chwila przerwy ![]() Moje piersi są tak napięte, a sutki boląąąccee... pewnie lada dzień okres. Niedługo Was doczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A propos TŻ-ów i ich strachu przed dziećmi, to chyba wszyscy tak mają :/ Na mojego podziałało tylko to, że mu powiedziałam, że to tak od razu na pewno nie będzie, że to się trzeba porządnie nastarać i wogóle... I przez 5 miesięcy się staraliśmy i on chyba już zapomniał o co my się tak naprawdę staramy, bo jak wczoraj mu podetknęłam pod nos test z dwoma kreskami to on po krótkim przemyśleniu stwierdził, że tak naprawdę się nie cieszy, bo jak on teraz zarobi na większą rodzinę (tak jakbym ja nic nie zarabiała)? Że mamy hipotekę do spłacenia... Że to, że tamto... No normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() Na szczęście się w porę opamiętał, przyszedł, przytulił i powiedział miłe słowa. Ale co namieszał to namieszał.
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
kurdę przepraszam, że was tak męczę, po prostu siedzę całymi dniami w domu i mam mnóstwo czasu na przemyślenia, a jak już wydaje mi się, że mam dość argumentów by znów porozmawiać z mężem o potomstwie to on ma milion swoich czemu nie możemy teraz mieć... a ja chcę się po prostu zacząć starać, przecież nikt nie powiedział, że to musi się stać zaraz w pierwszym miesiącu starań...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- mój, tak jak już wyczytałam i większość tz, po poronieniu jest pewnien, że uda mu się tak hop siup i już... tłumacze jak dziecku, że to nie takie proste a poza tym może się zdażyć jak ostatnio... i skoro on twierdzi, że z nim wszystko ok to pewnie myśli, że to ja jakaś niedorobiona jestem i to moja wina... oczywiście się wyparł ale jest taki pewny siebie, że jak przyjdzie czas kiedy on będzie chciał to będzie pyk i już...
![]() |
#310 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja czasem odnosze wrażenie, że faceci tak naprawdę pod maską twardości i siły ukrywają fakt jak bardzo są słabi... Zobaczcie jak często potrzebują naszych zapewnień co do słuszności swoich decyzji... Jak często potrzebują konsultacji pomysłów... Zobaczcie jak często po naszych argumentach zmieniają zadanie ( nie pisze o dziecku tylko o innych, przyziemnych konsultacjach ). Przynajmniej mój Tż tak ma... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie prawda bo mi sie udało za 1 razem ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#312 |
Wtajemniczenie
|
Nie wyrabiam z czytaniem, a smażę zielone pomidory
![]()
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze sie stao ze byla rozmowa zobaczymy co po przemysleniach ci powie mam nadzieje ze zrozumie w koncu i powie zeby sie zaczac starac ![]()
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]()
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
takie na salatke do sloika???
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zmierzałam do tego, że kochana on się przeraził i tyle ![]() ![]() A ja tak sobie myślę, ze jakbym teraz zaszła, to na rocznice śłubu pod koniec listopada bym miała cudny prezent dla mężusia ![]()
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
Stara Panno chciałabym żebyś miała rację.... Chociaż chyba już mu trochę szok przeszedł i dziś jest lepiej. Położył mi rękę na brzuchu i spytał czy to tu ktoś mieszka? Kochane to było...
![]() Kurczaki, dziewczyny ja się normalnie boję do pracy iść, bo jak wróce to będę znowu musiała tyyyyyleeee nadrabiać i nici będą z obiadu ![]() ![]()
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w domu to tato robi takie rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny orientujecie sie czy ja moge jesc wedzona makrele bo juz tydz chodzi za mna a nie wiem czy mi można
![]() |
#319 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio podeszłam do TŻta z pytaniem prosto z mostu czy chce dzidziusia... to mówi Tak, ale oficjalnie nie- hehe podejrzewam, że też się boi przyznać przed samym sobą głośno, że chce. Z resztą ja nie jestem inna. Pewnie, że także chce ale... na razie to jest takie mówienie, a w głębi duszy boję się że nie podołam, że jak ja takie maleństwo wezmę na ręcę? jak ja je przewinę? Podejrzewam, że wątpliwości miną jak już się ukażą dwie kreseczki... Ale boję się jakiejś depresji poporodowej... z tego względu, że jestem wrażliwa i łatwo popadam w takie stany. Ale z drugiej strony wiem, że potrafię być silna. ![]() Ktoś pisał, nie wiem czy nie Motylek, że jest wrażliwa, że przy kłótniach od razu łzy jak grochy, że gula w gardle.. Mam to samo ![]() Mój TŻ jest typem... hmm w pewnym sensie żartownisia, dość często także mówi coś, że ja źle zrozumiem, kiedyś jak byłam zła to wykrzykiwałam, a obecnie nie wiem dlaczego i skąd się to wzięło... dusze po prostu to w sobie. Potem dochodzi do sprzeczki i... wychodzi,że się źle zrozumieliśmy. ![]() Cytat:
![]() No ale jak już pisałam... TŻtowi przed samym sobą ciężko się przyznać. Każdy myślę jest w pewnym momencie swojego życia na granicy takiej, kiedy nie wie czy zrobić krok w przód, czy pozostać tu gdzie się jest. Cytat:
Byłam w szoku. Ale to mi dało do zrozumienia, że jednak żyć bez siebie byłoby nam ciężko. Cholerka, kocham Go ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Coś dla zafasolkowanych:
http://www.papilot.pl/article/6457/P...egliwosci.html Edzia ja bym zjadła, przeciez to wędzona ryba, a nie surowa, nie wolno surowych ![]()
#321 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#323 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiecie ja za bardzo nie mialam problemu z moim tż jesli chodzi o dzidzi zgodził sie bez zadnego proszenia nawet sie zdziwiłam ze taki chetny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
A co ja mam zrobic jak zjem rano banana i lece ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-10-29 o 12:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Edzia śliczny avatarkek
![]() Ja mojego na drugie też nie musiałam długo namawiać, mimo że w 4 nie bedzie już tak kolorowo, też mamy hipotekę itp... teraz jest tak, że jak się popstrzykamy, to ja mu w złościach, że już nie chcę dzidzi itp, bo że jak on taki czy siaki to ja się nie będę w drugie pakowała. To potem po kłótni mi mówi, że on zdania co do dziecka nie zmienił, i że dalej chce i że go wkurza że ja tak zdanię zmieniam w tak poważnej sprawie. I jak mi tak raz powiedział, to już nie mówię, że nie chcę... A co do mężczyzn u nas w związku to ja jestem takim "popychaczem" do przodu, czasami trudno jest mojemu podjąć jakąś decyzję i ja wtedy tym swoim życiowym impetem pomagam podjać dezyzję mojemu TŻ. Tak było ze ślubem, dzieckiem pierwszym, teraz drugim. Na szczęście nie wypomina mi "masz co chciałaś".... |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje bratanica mnie prosiła zebym go uzyła ![]() ![]()
![]() |
#326 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() W tamtym roku na urlopie non stop jadlam nalezniki francuskie z bananem i nutella i teraz jak o tym wspomne to jeszcze mi niedobrze! Przejadlam sie po prostu!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki że podniosłyście mnie trochę na duchu, mam jeszcze nadzieję, że dzisiejsza rozmowa coś w końcu wyjaśni... może dojdziemy do porozumienia a jeśli nie to ja nie ręczę za swoje zachowanie i pewnie będzie tak jak wczoraj (płacz, stres, niepotrzebnie wypowiedziane słowa...) ja może i jestem jakaś psychiczna na tym punkcie ale wiedział to nie od dziś a na pewno wiedział przed ślubem a teraz już od ślubu rok minął i jakimś dziwnym trafem wszyscy mnie pytają kiedy dziecko będzie a on nie ma pojęcia chyba jak ja się czuję podczas rozmów na ten temat... ech dobra kończę tą moją smętną wypowiedź...
idę osłodzić sobie życie wielkim kawałkiem ciasta bo wczoraj zrobiłam ciasto balowe z przepisu carol i nawet się udało (tylko chyba ciut za dużo masła dodałam przy rozcieraniu z budyniem i takie wyszło lekko rzadkie)... tak jeszcze myślałam żeby następnym razem nasączyć biszkopt gorzką kawą bo takie ciut za słodkie wyszło... ale teraz będzie super na poprawę humoru... chociaż trochę...
![]() |
#328 |
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/item789156282_woze...parasolka.html
![]() ![]() no a poza tym: http://allegro.pl/item797059058_woze...e_breaker.html |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale wywód walnęłam, Cytat:
![]() Kochane lecicie tak że nie moge nadąrzyć, szok normalnie. Mam nawał pracy a nic mi się nie chce. W głowie mi się kręci i chce do domu. Cycki też mnie strasznie bolą. Tylko nie mówcie że to podejrzane bo w tym cyklu dziecka to ja się wogóle nie spodziewam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
BAN stały
|
To jest naprawde bardzo ladny wozek
![]() Nie no powaznie, sa swietne ! ten pierwszy jakos bardziej mi sie podoba, ale drugi wydaje sie praktyczniejszy ![]() ![]() A tak z innej beki, kochane lubicie Chylinska? Wlasnie przesluchuje jej nowa plyte... Chyba sie zakochalam na nowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.