Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-29, 11:55   #4141
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez szyszynka Pokaż wiadomość

mam nowy zespol ale chce 5tys... ale graja bez przerw bo na przerwach dla zespolu gra wodzirej maja pelno swietnych zabaw no i ten spiew... wyrazicie opinie?
http://www.tomskiband.pl/index2.php

a to jakis scenariusz wesela
http://www.tomskiband.pl/scenariusz_wesela.html
Tamten zespól Twojego kumpla był moim zdaniem lepszy. Tutaj koleś jakoś przez nos śpiewa (np. w piosence nr 22 "Baśka"). Ładnie grają, ale wokal taki średni No ale to tylko moje skromne zdanie
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 12:15   #4142
szyszynka
Raczkowanie

GG do szyszynka Send a message via Skype™ to szyszynka
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Tamten zespól Twojego kumpla był moim zdaniem lepszy. Tutaj koleś jakoś przez nos śpiewa (np. w piosence nr 22 "Baśka"). Ładnie grają, ale wokal taki średni No ale to tylko moje skromne zdanie

fakt gościu nie spiewa fascynująco ale laseczki daja rade ale wiesz co dla mnie jest gorsze. Ten zespół kumpla gra na weselach dopiero od roku oni maja doswiadczenie w koncertach i boimy sie z TZ ze nie bedzie umial poprowadzic wesela tak jak to zrobi ten Tomski Band
Ich jest od 5-7 osob jak ja za osobe zarełka płace 200 zl to za 5 osob wychodzi mi dodatkowy tysiac.
Wie ktos jak to jest z zarciem dla orkiestry bo jak mam wydac jeszcze tysiac dodatkowo na orkiestre to mi sie srednio widzi
Czy moze umawia sie z nimi ze podajemy im tylko obiad i zakaski na stole plus ciasto , owoce i napoje??to wtedy wydaje mi sie mniej tego wychodzi?

no ale popatrz na ten utworek fajnie i za***iscie zagrali muzyczke
http://www.tomskiband.pl/mp/nowe2/09_testosteron.mp3

a to bedziemy tanczyc w poczatkowej fazie pierwszego tanca oczywiscie po charakterystycznym wstepie ))))
http://odsiebie.com/pokaz/5907622---72d6.html

http://suwaczki.slub-wesele.pl
/20100807310214.html

Edytowane przez szyszynka
Czas edycji: 2009-10-29 o 12:21
szyszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 12:25   #4143
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
fakt gościu nie spiewa fascynująco ale laseczki daja rade ale wiesz co dla mnie jest gorsze. Ten zespół kumpla gra na weselach dopiero od roku oni maja doswiadczenie w koncertach i boimy sie z TZ ze nie bedzie umial poprowadzic wesela tak jak to zrobi ten Tomski Band
Ich jest od 5-7 osob jak ja za osobe zarełka płace 200 zl to za 5 osob wychodzi mi dodatkowy tysiac.
Wie ktos jak to jest z zarciem dla orkiestry bo jak mam wydac jeszcze tysiac dodatkowo na orkiestre to mi sie srednio widzi
Czy moze umawia sie z nimi ze podajemy im tylko obiad i zakaski na stole plus ciasto , owoce i napoje??to wtedy wydaje mi sie mniej tego wychodzi?

Jeśli mam być szczera to ta laska nie śpiewa czysto. No ale ja jestem na tym punkcie lekko skrzywiona, bo sama śpiewałam ładnych kilka lat i mam na swoje nieszczęście dobry słuch muzyczny Normalnie goście na weselu nie słyszą takich detali, które mnie za to bardzo drażnią i dlatego my zdecydowaliśmy się na DJ bo jest tańszy i mam pewność, że nie będzie fałszował
My płacimy za DJa, kamerzystę i fotografa w ten sposób, że liczą nam ich jako pół osoby
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 12:27   #4144
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

A mi się ten zespół podoba
Chyba na weselu chodzi o to żeby się goście dobrze bawili a nie żeby wokalista był drugim Mietkiem Foggiem
A co do jedzenia dla zespołu to zależy od lokalu. U mnie płacimy niestety całość ale wiem ze w niektórych zespół liczy się po pół talerzyka...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 12:30   #4145
szyszynka
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli mam być szczera to ta laska nie śpiewa czysto. No ale ja jestem na tym punkcie lekko skrzywiona, bo sama śpiewałam ładnych kilka lat i mam na swoje nieszczęście dobry słuch muzyczny Normalnie goście na weselu nie słyszą takich detali, które mnie za to bardzo drażnią i dlatego my zdecydowaliśmy się na DJ bo jest tańszy i mam pewność, że nie będzie fałszował
My płacimy za DJa, kamerzystę i fotografa w ten sposób, że liczą nam ich jako pół osoby
wiem ze troszku nie czysto ale muzyczka to zagłuszy .. te dziewczyny spiewaja najlepiej ze wszystkich zespołow ktore maja wolne terminy na 7.08 )))
o za pol osoby.. musze sie zapytac u nas na sali. bo jak mam placic za kazdego 200zl to masakra jakas to mi dojdzie 10osob 2tys to jednak duzo

/20100807310214.html
Stary 2009-10-29, 12:43   #4146
chilanes
Zakorzenienie

Dla mnie 5 tysięcy jak za zespół na wesele to wielka przesada, ale każdy robi, jak uważa i jak mu się podoba. U mnie za "obsługę weselną", czyli dj/zespół, fotografa, kamerzystę, itd... płacić bedziemy połowę stawki, tak samo, jak za dzieci do 8 lat.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-29 o 12:44
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:01   #4147
szyszynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Dla mnie 5 tysięcy jak za zespół na wesele to wielka przesada, ale każdy robi, jak uważa i jak mu się podoba. U mnie za "obsługę weselną", czyli dj/zespół, fotografa, kamerzystę, itd... płacić bedziemy połowę stawki, tak samo, jak za dzieci do 8 lat.
no wlasnie ja slyszalam ze za dzieci sie nie placi wogole tzn nie liczy sie je jak za osobe...
wiem wlasnie ze 5 tys to strasznie duzo ale wszsystkie zespoly sa od 3 w gore a te za 3 to sa fatalne oczywiscie te ktore jeszcze nie sa pozajmowane mowie wam kiszka z tymi zespolami u nas

/20100807310214.html
Stary 2009-10-29, 13:03   #4148
tancerka212
Zakorzenienie

a u mnie też jest możliwość zeby za zespół, kamerzystę itp płacić połowę stawki ale pani na sali powiedziała że to nieeleganckie tak w pewnym momencie podać gościom jedzenie a zespół niech się patrzy i że mimo jest taka możliwość to ona nie poleca- i ja się z tym w pełni zgadzam. zaoszczędzę parę złotych a wyjdę na sknerę i na jakiegoś dziada że zespołowi tylko połowę dań podałam a na połowę będą się gapić jak goście jedzą.. moim zdaniem takie oszczędzanie jest szczególnie nieeleganckie
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:04   #4149
chilanes
Zakorzenienie

Wszystko zalezy od lokalu, u jednych się nie płąci u innych płaci, u mnie np za dzieci do 2 lat nie płaci się wogóle, za dzieci w wieku 2-8 płaci się polowę, a powyzej 8 już całość

Tancerko ale u mnie płaci się połowę stawki za zespół itd, a jedzenia mają tyle samo co normalny gość poza tym oni przychodza do pracy, a nie się objadać i myślę, że obiad+zimna płyta+2ciepłe dania im wystarczą. To tak, jakby im jeszcze wódkę postawic i kazać sie rozsiąść, bo goście siedzą i piją, to im wstyd nie postawić

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-29 o 13:07
Stary 2009-10-29, 13:09   #4150
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko zalezy od lokalu, u jedych się nie płąci u innych płaci, u mnie np za dzieci do 2 lat nie płaci się wogóle, za dzieci w wieku 2-8 płaci się polowę, a powyzej 8 już całość

Tancerko ale u mnie płaci się połowę stawki za zespół itd, a jedzenia mają tyle samo poza tym oni przychodza do pracy, a nie się objadać i myślę, że obiad+zimna płyta+2ciepłe dania im wystarczą. To tak, jakby im jeszcze wódkę postawic i kazać sie rozsiąść, bo goście siedzą i piją, to im wstyd nie postawić
u mnie chyba do 3 roku życia się nie płaci a do 8 czy tam 10 roku życia połowę stawki. ale u mnie na szczęście dzieciaczki nie przekraczają tego 3 roku życia więc będę mogła wszystkich zaprosić z dziecmi a nie będę za to nic płacić hehehe takim dzieciom aby się krzesełko dostawia koło mamy i sobie siedzą

Chili to zmienia postać rzeczy jak się płaci połowę a jedzenia mają tyle samo ale z tą wódką to już przesadziłaś. Co innego potraktować zespół elegancko i przyjąć ich obiadem a co innego im flaszkę postawić i zezwolić pić w pracy.. na to się nie zgodzę, ale jeść im zabraniać nie będę- w końcu to faceci i zjeść muszą bo inaczej siły nie będą mieli grać
Stary 2009-10-29, 13:11   #4151
szyszynka
Raczkowanie

Cytat:
Wszystko zalezy od lokalu, u jednych się nie płąci u innych płaci, u mnie np za dzieci do 2 lat nie płaci się wogóle, za dzieci w wieku 2-8 płaci się polowę, a powyzej 8 już całość

Tancerko ale u mnie płaci się połowę stawki za zespół itd, a jedzenia mają tyle samo co normalny gość poza tym oni przychodza do pracy, a nie się objadać i myślę, że obiad+zimna płyta+2ciepłe dania im wystarczą. To tak, jakby im jeszcze wódkę postawic i kazać sie rozsiąść, bo goście siedzą i piją, to im wstyd nie postawić
chyba jestem tego samego zdania wkoncu przychodza do pracy to po pierwsze a po drugie tyle kasy sobie krzycza za te prace ze mogliby sie najesc w domu haahhaha

/20100807310214.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 13:11   #4152
madmuazelle
BAN stały

Hej.

Nie mam zbytnio dzisiaj nastroju,czekam na ważny telefon i jestem poddenerowana. :/ Czekam też na kumpele,która ma przyjechać na kawe o ile przyjedzie,bo coś milczy.Właśnie dostalam smsa,za 30 minut będzie.

Tak sobie mysle,bo rozmawiacie tu o zespołach/dj bo my będziemy mieć małe ślub/wesele i nie wiem czy lepiej by było mieć dj-ja na weselu. Póki co mamy zespół,podpisaną umowe,zaliczki żadnej niewpłacaliśmy ale nie wiem czy jak się zrezygnuje to trzeba będzie zapłacić polowe,bo ktoś mi/nam tak powiedział.Musze zobaczyć jak jest/co jest w umowie.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-10-29 o 13:13
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:15   #4153
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
chyba jestem tego samego zdania wkoncu przychodza do pracy to po pierwsze a po drugie tyle kasy sobie krzycza za te prace ze mogliby sie najesc w domu haahhaha
a ty umiesz się najeść na zapas jak przed tobą kilkanaście godzin pracy? ciekawe jakbyś pracowała dajmy na to taką piętnastą godzinę z kolei jakby ci w brzuchu burczało... już wolę im zaserwować obiad niż mieliby wyciągać kanapki między tymi instrumentami z papieru sniadaniowego
Stary 2009-10-29, 13:17   #4154
szyszynka
Raczkowanie

IDe laseczki do kolejnego salonu dzis tym razembiore jeszcze ze sobą teściową....i pokaze jej sie w tej mojej sukni co mi sie tak podoba. Jak sobie pomysle ze jak jej sie nie spodoba i bede musiala patrzec na jej krzywa mine jak mnie zobaczy to misie odechciewa. trzymajcie kciuki zebym znalazla druga taka ale do wypozyczenia

buziaczki zostawiam was w tym zespołowo-djowym nastroju

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a ty umiesz się najeść na zapas jak przed tobą kilkanaście godzin pracy? ciekawe jakbyś pracowała dajmy na to taką piętnastą godzinę z kolei jakby ci w brzuchu burczało... już wolę im zaserwować obiad niż mieliby wyciągać kanapki między tymi instrumentami z papieru sniadaniowego

spoko to taki zarcik byl ze mogliby sie najesc ))
ale uwazam ze polowa stawki jest ok zeby dostali bo i tak dostaja to co goscie .

/20100807310214.html
Stary 2009-10-29, 13:19   #4155
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
IDe laseczki do kolejnego salonu dzis tym razembiore jeszcze ze sobą teściową....i pokaze jej sie w tej mojej sukni co mi sie tak podoba. Jak sobie pomysle ze jak jej sie nie spodoba i bede musiala patrzec na jej krzywa mine jak mnie zobaczy to misie odechciewa. trzymajcie kciuki zebym znalazla druga taka ale do wypozyczenia
.
porób fotki jak ci się uda ale jak chcesz tą falbaniasta to weź ją w bieli bo jest ci w niej o niebo lepiej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 13:34   #4156
madmuazelle
BAN stały

Wczoraj przeglądałam na innym forum fryzury slubne,noi zapisałam sobie pare.Chce mieć rozpuszczone włosy,może coś takiego:

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-10-29 o 13:36
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:41   #4157
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Wczoraj przeglądałam na innym forum fryzury slubne,noi zapisałam sobie pare.Chce mieć rozpuszczone włosy,może coś takiego:
chciałabym mieć takie długie włosy jak ta pani z tego zdjęcia https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1256823249
ale w rozpuszczonych włosach na własne wesele w żyyyyciu nie pójdę bo bym z niego wróciła jako jeden wielki kołtuno-klusek
Stary 2009-10-29, 13:48   #4158
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
a ty umiesz się najeść na zapas jak przed tobą kilkanaście godzin pracy? ciekawe jakbyś pracowała dajmy na to taką piętnastą godzinę z kolei jakby ci w brzuchu burczało... już wolę im zaserwować obiad niż mieliby wyciągać kanapki między tymi instrumentami z papieru śniadaniowego
Chyba trochę przesadzasz zimna płyta, obiad i 2-3 dania ciepłe nie wydaje mi sie zbyt małą ilością jedzenia ja jako gość tyle często nie dostawałam Poza tym normalnie w pracy nie je się co godzinę, a zespół na weselu jest w pracy i przede wszystkim ma pracować.
No ale nieważne, każda z nas ma ta ten temat swoje zdanie [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------
madmuazelle mis ię podoba nr 2 i 4 ale tak, jak Tancia, na wesele włąśne w rozpuszczonych to ja nie pójdę, bo po kilku godzinach wyglądałabym, jak przez onko

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-29 o 13:49
Stary 2009-10-29, 13:52   #4159
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
madmuazelle mis ię podoba nr 2 i 4 ale tak, jak Tancia, na wesele włąśne w rozpuszczonych to ja nie pójdę, bo po kilku godzinach wyglądałabym, jak przez onko
Też tak myślę - upięcie po paru ładnych godzinach zabawy wygląda i tak dużo lepiej niż rozwichrzone włosy...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 13:53   #4160
ultraradiola
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki

Cytat:
a u mnie też jest możliwość zeby za zespół, kamerzystę itp płacić połowę stawki ale pani na sali powiedziała że to nieeleganckie tak w pewnym momencie podać gościom jedzenie a zespół niech się patrzy i że mimo jest taka możliwość to ona nie poleca- i ja się z tym w pełni zgadzam. zaoszczędzę parę złotych a wyjdę na sknerę i na jakiegoś dziada że zespołowi tylko połowę dań podałam a na połowę będą się gapić jak goście jedzą.. moim zdaniem takie oszczędzanie jest szczególnie nieeleganckie
a ja sie w pełni zgadzam z Tancią, nie wyobrazam sobie tego wstydu ze jestesmy proszeni przez zespół na kolacje ciepłą a oni jej nie dostaną u mnie takie cos by nie przeszło. Ja do listy gosci doliczam DJ kamerzyste fotografa i oni beda miec zapewnione jedzenie tak jak reszta gosci Wiecej mnie to wyjdzie 600 zł ale skoro sie zdecydowałam ze chce takie atrakcje to musze wszystko dopiąc na ostatni guzik

Wwczoraj poinformowałam swoją kolezankę (kwiaciarke) ze zamawiam sobie u niej juz usługi na 14.08 kolejna rzecz z głowy około czerwca musze jej tylko przedstawic jej swoja koncepcję bukitu strojenia auta itp :d pomału pomału zbieraja sie te wszystkie sprawy pozałatwiane

dzis ide na urodziny chcrzesniaka od TŻ i nie wiem co kupic on wszytsko ma

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:58   #4161
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
No to fakt , biust sie poprawia, moj TŻ stwierdził nawet ze mi urosl Chociaz moze to wina tego ze troche przytylam hehe
No waga to jedno, ale u mnie od dobierania stanika w dobrym rozmiarze kiedy miałam 91cm w biuście i biust o niefajnym kształcie, w ciągu kilku miesięcy zrobiło się 96cm w biuście i dwa rozmiary miseczek wiecej.
Biust zyskał na krągłości, a ja na pewności siebie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a jak tam obsluga w tym sklepie? pani uswiadomiona pomagajaca czy raczej daje to o co poprosisz i tyle?
To jedyny sklep w Krk gdzie jest profesjonalny bra-fitting w wykonaniu bardzo sympatycznej właścicielki Polecam.
Przy okazji dobierania staników troszkę wstydu i nieśmiałości się pozbyłam

Cytat:
A te bezramiączkowe podtrzymają taki duży biust? Pytam, bo mam według kalkulatorka 65 I (obecnie noszę 70 G, ale mi biust przemigrował i już mi te miseczki są za małe, a obwód się zrobił za luźny). Chciałabym mieć suknię ślubną bez ramiączek, ale się boję efektu "ciekawskiego cycucha" Wiem, że teoretycznie taki stanik powinien podtrzymać biust, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda
A jakie masz dokładnie wymiary, jeśli można wiedzeć?

Bo bezramiączkowce mają kiepski zakres rozmiarów, ale w ich przypadku zbyt duże zaniżanie obwodu nie zawsze jest konieczne, bo z reguły są ciasne, żeby biust podtrzymać

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
to koniecznie sprobuj z mniejszym obwodem i wieksza miska, pozbieraj biust z plecow (haha ale to brzmi ) nawet jesli Ci sie wydaje, ze wcale go tam nie ma jestem przekonana, ze zobaczysz roznice no i takie dobrze dopasowane biustonosze sa wygodniejsze ja na razie lece na pomniejszonej dzieki zapieciu 70-ce , bo na razie kupowalam tylko w zwyklych sklepach, i juz czuje roznice nastepne kupie juz 65

mi tez ostatnio wyszlo 65I i z powodzeniem bardotki trzymaja mi biust tylko to musi byc koniecznie bardotka naokolo ogumowana zeby nie zjezdzala i lepiej sie trzyma jak ta czesc... jakby to tu nazwac no nie miski tylko ten pasek naokolo z zapieciem... lepiej jak jest szeroki, bo wtedy sie lepiej trzyma i miski tez musza byc pozadnie ze soba polaczone, a nie cieniutkim paseczkiem materialu wtedy wszystko sie ladnie trzyma na swoim miejscu
Dokładnie tak jak piszesz
Bardotki/Straplessy brytyjskie mają pas obwodu szerszy niż inne staniki i z paskiem silikonu co zapobiega przesuwaniu obwodu.
No i faktycznie w ogóle lepsze są staniki z szerokim mostkiem, bo fiszbiny mniej się rozciągają za obwodem.

Ech wyżywam się stanikowo

A dziś z Tż i szwagrem byliśmy zamówić butki dla mnie (całe ze skórki ecru, obcasik szersza szpilka 5cm i na wymiar bo mam stopę wąską kosztowały 215zł) i przekonałam też Tż do zamówienia butków na wymiar
Prawie się po drodze zgubiliśmy, ale dojechaliśmy.

A potem zamówiliśmy Tż garnitur
W dodatku takie mamy szczęście, że w sklepie znalazła się śliczna koszula idealnie pasująca na Tż, dopasowaliśmy też pasek do spodni i spinki do mankietów
Normalnie full zestaw w jednym miejscu i to na naszej ulicy
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 14:00   #4162
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba trochę przesadzasz zimna płyta, obiad i 2-3 dania ciepłe nie wydaje mi sie zbyt małą ilością jedzenia ja jako gość tyle często nie dostawałam Poza tym normalnie w pracy nie je się co godzinę, a zespół na weselu jest w pracy i przede wszystkim ma pracować.
Chili ale ja nie mówię o tobie bo twoja ilość jedzenia dla zespołu wydaje sie ok i twój zespół z głodu na pewno nie umrze ale chyba to Szyszynka napisała stwierdzenie że taką kasę biorą za wesele że mogliby się najeść przed weselem czy coś takiego.. potem napisała że to żart ale ja tam nie wiem.. i wyliczyła sobie że tak chyba ze 2000 więcej musiałaby płacić i że to za dużo i tak dalej... kurczę oszczędzać to można na sukni i takich innych pierdołach a nie dziadowanie na jedzeniu dla zespołu to też są ludzie.. a jak będą głodni itp to może się to odbić na jakości ich pracy
Stary 2009-10-29, 14:01   #4163
onaella
Zakorzenienie

witam

wlaśnie wrocilam z pracy i nie bylo tak źle w sumie to tylko calodniowe szkolenie zakonczone testem więc luzik
jeszcze czeka mnie jedno szkolenie i mam nadzieję, ze juz wtedy będzie praca

aaaaa i najważniejsza wiadomośc dnia nasza agencja mieszkaniowa potwierdziła nam domek i w sobotę o 10 odbieramy klucze

teraz chwila odpoczynku i czas na pakowanie

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 14:05   #4164
szana
Zadomowienie

cześć Wam
trochę poczytałam poprzednie wiadomości,ale mało z tego wiem
Właśnie sobie siedzę ,pilnuję Kubę(pies siostry) a przed chwilką byłam z nim na spacerze i wymęczył mnie jak nie wiem
Co tam słychać? Czy ktoś wie co u Kasi?
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 14:06   #4165
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justytutka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
chwilowo mam nową wenę na ślub, marzy mi się taka prosta sukienka jak ta w załączniku i wianek.. oraz uroczystość w obrządku pogańskim. wiem, że nie jest to zbyt popularne ale to w końcu wątek o wszystkich ślubach a nie tylko w konkretnej wierze.. mój wymarzony ślub miałby się odbyć na łonie natury, gdzie przysięgalibyśmy sobie miłość w obecności boga i żywiołów a później wymienilibyśmy się obrączkami. później oczywiście tańce i ognisko jednak wówczas musielibyśmy przesunąć termin ślubu na 21 czerwca (data przesilenia letniego). co o tym sądzicie?
ciekawa wizja wesela, kompletnie nie w moim stylu i nie podoba mi się, ale jeśli Ty o takim marzysz to realizuj swoje plany

Cytat:
certina4 to już Twoja ślubna podwiążka i reszta też wasza ślubna? Ramka na fotkę bombowa!
tak podwiązka na ślub, a album i ramkę na zdjęcie dostaniemy po ślubie no w końcu muszą być zdjęcia żeby je tam włożyć

Cytat:

u mnie w lokalu jest ustalone że za orkiestrę płacimy połowę ceny, tak jak i za fotografa, kamerzystę. Ale co wchodzi w tą cenę to się nei orientuję, ale lokal już działa jakiś czas więc na pewno wiadomo ile jedzenia, napoi idzie na orkiestrę więc pewnie dlatego taką cenę ustalili.

Cytat:
no wlasnie ja slyszalam ze za dzieci sie nie placi wogole tzn nie liczy sie je jak za osobe...
wiem wlasnie ze 5 tys to strasznie duzo ale wszsystkie zespoly sa od 3 w gore a te za 3 to sa fatalne oczywiscie te ktore jeszcze nie sa pozajmowane mowie wam kiszka z tymi zespolami u nas
u nas się chyba nie płaci do 3 roku życia, potem do 12 lat połowę. U nas będzie trochę dzieci właśnie

mam już oświadczenie od patrona, jutro jadę składać do izby, a w ogóle to jutro zakładają mi nowego neta 4mb no i żegnaj neostrado

Wiecie co dzisiaj chcialam znajomym kupic taki duży kosz ze słodyczami, no i myślałam że to koszt ok 50-70zł, a tu byłam w 2 sklepach i ceny nie schodzą poniżej 130zł Kurcze chciałam im podziękować bo bardzo mi pomogli w jednej rzeczy. No i kupiłam im już pięknego storczyka z osłonką za 50zł ( ale to na nowe mieszkanie ) a swoją drogą chciałam właśnie jeszcze podziękować tym koszem, ale nie wydam tyle kasy, kurcze musze wymyśleć coś innego

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 14:10   #4166
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

A dziś z Tż i szwagrem byliśmy zamówić butki dla mnie (całe ze skórki ecru, obcasik szersza szpilka 5cm i na wymiar bo mam stopę wąską kosztowały 215zł) i przekonałam też Tż do zamówienia butków na wymiar
Prawie się po drodze zgubiliśmy, ale dojechaliśmy.

A potem zamówiliśmy Tż garnitur
W dodatku takie mamy szczęście, że w sklepie znalazła się śliczna koszula idealnie pasująca na Tż, dopasowaliśmy też pasek do spodni i spinki do mankietów
Normalnie full zestaw w jednym miejscu i to na naszej ulicy
Toska ale fajnie że już wybierać możecie garnitur dla tżta i całą jego garderobę ślubną- kiedy my takich czasów doczekamy
a buciki rzeczywiście w korzystnej cenie jak na buty szyte na wymiar a jakie będą miały podeszwy? bo raczej nie takie do tanca co?
ja miałam buty do tańca też szyte na wymiar ale dziewczyny szyjące buty na wymiar- nie spodziewajcie się że nie będą was od tańczenia w nich nogi bolały!!! bo wygoda i miękkość tych butów wcale nie oznacza że od biegania na obcasach stopy będą nieobolałe.. chociaż 5cm obcasik powinien być w porządku ja początkowo myślałam o obcasach na ślub ok 8cm potem7 cm teraz znów chce jeszcze niższe-max 6cm

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
witam

wlaśnie wrocilam z pracy i nie bylo tak źle w sumie to tylko calodniowe szkolenie zakonczone testem więc luzik
jeszcze czeka mnie jedno szkolenie i mam nadzieję, ze juz wtedy będzie praca

aaaaa i najważniejsza wiadomośc dnia nasza agencja mieszkaniowa potwierdziła nam domek i w sobotę o 10 odbieramy klucze

teraz chwila odpoczynku i czas na pakowanie
to jest ta praca co wczoraj się wahałaś czy ją przyjąć czy nie?

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Co tam słychać? Czy ktoś wie co u Kasi?
Kasia nic się nie odzywała.. szkoda bo tu wszystkie dziewczyny o nią pytają itp ale nie będę jej przecież smsów wysyłać od ciekawskich wizażanek bo Tadzik sie wkurzy

a co u nas słychać hmmmm.. nic ciekawego.. ja właśnie sobie siedzę z Waxem na głowie
Stary 2009-10-29, 14:15   #4167
chilanes
Zakorzenienie

Tanciu spoko
Toska to Tżcik już ubrany

A powiedz mi albo raczej powiedzcie dziewczyny z czego najlepiej kupić butki, by się stopa nie pociła i były wygodne? Chyba skórka nie? Tylko, że ze skórki to drogo znów ;/
Stary 2009-10-29, 14:18   #4168
szana
Zadomowienie

Cytat:
Kasia nic się nie odzywała.. szkoda bo tu wszystkie dziewczyny o nią pytają itp ale nie będę jej przecież smsów wysyłać od ciekawskich wizażanek bo Tadzik sie wkurzy

a co u nas słychać hmmmm.. nic ciekawego.. ja właśnie sobie siedzę z Waxem na głowie
mam nadzieję,że nie siedzi sama załamana,oby wszystko było dobrze

ooo włoski pielęgnujesz? Ty masz cudne te loki ahh ja bym chciała takie włosy jak Ty masz Tancerko

Onaellciu ale super z domkiem będziecie mieć domek cały dla siebie? ojaaa też chcę
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 14:22   #4169
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Toska ale fajnie że już wybierać możecie garnitur dla tżta i całą jego garderobę ślubną- kiedy my takich czasów doczekamy
a buciki rzeczywiście w korzystnej cenie jak na buty szyte na wymiar a jakie będą miały podeszwy? bo raczej nie takie do tanca co?
ja miałam buty do tańca też szyte na wymiar ale dziewczyny szyjące buty na wymiar- nie spodziewajcie się że nie będą was od tańczenia w nich nogi bolały!!! bo wygoda i miękkość tych butów wcale nie oznacza że od biegania na obcasach stopy będą nieobolałe.. chociaż 5cm obcasik powinien być w porządku ja początkowo myślałam o obcasach na ślub ok 8cm potem7 cm teraz znów chce jeszcze niższe-max 6cm
Podeszwy butów będą takie z gumowego tworzywa jakiegoś, takie nie za twarde, ale nadające się do chodzenia potem
Mnie nogi na pewno będą bolały, bo każde jedne buty mnie wykańczają, ale tak mam buty dopasowane na długość (38,5 rozmiar) i na szerokość!(w sklepie niemożliwe) i najprostsze jakie mogą być, bo suknia skromna, prosta to butki też chcę bez zdobień

Garnitur Tż będzie szyty na wymiar i tak samo kamizelka.
Ale jak dziś założył koszulę, kamizelkę z fularem i marynarkę od tego garnituru to wyglądał obłędnie
Chociaż myślałam, że kamizelki w ogóle nie będzie, bo mi się nie podobają z zasady.
Przy jego delikatnej urodzie i jasnej karnacji naprawdę ten brąz super wygląda.

Trochę mi głupio, ze tak Was zamęczam tym wszystkim, bo Wy to będziecie "przechodzić" wszystkie razem za jakiś czas
Muszę mniej pisać
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 14:23   #4170
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Wiecie co dzisiaj chcialam znajomym kupic taki duży kosz ze słodyczami, no i myślałam że to koszt ok 50-70zł, a tu byłam w 2 sklepach i ceny nie schodzą poniżej 130zł Kurcze chciałam im podziękować bo bardzo mi pomogli w jednej rzeczy. No i kupiłam im już pięknego storczyka z osłonką za 50zł ( ale to na nowe mieszkanie ) a swoją drogą chciałam właśnie jeszcze podziękować tym koszem, ale nie wydam tyle kasy, kurcze musze wymyśleć coś innego

Wiesz co, idz do tesco i dogadaj sie z paniami w dziale obsługi tam gdzie stoją kosze, że Ty przyniesiesz z tesco rzeczy ktore chcesz aby znalazły się w koszu a one Ci to ładnie zrobią, ale powiedz w jakiej chcesz cenie i tez zrobią

dośc fajne i nie dorogie sa też na krakowskim w sklepie solidarności. To jest ten pasaż skelpów przed Lublinianką

Cytat:
to jest ta praca co wczoraj się wahałaś czy ją przyjąć czy nie?
nie, to jest inna, z tamtej poki co zrezygnowałam.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości