Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-29, 17:05   #3421
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

wrocilam z pasowania na starszaka fajnie bylo

rozmawialam z pania Eryka, ona nawet nie wiedziala o klopotach z angielskim mowi, ze jesli chce go wypisac to warto uczyc go w domu

a w ogole to powiedziala, ze Eryk odkad wrocil po chorobie do przedszkola to jest bardzo grzeczny, robi wielkie postepy i to jest duzy sukces i oby tak dalej

powiedziala tez, ze jest bardzo rozwiniety emocjonalnie nad swoj wiek i jak sie zaczyna nudzic to wtedy zaczyna szalec i po prostu nie moze sie nudzic bo wtedy rozladowuje swoje emocje

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Pamiętacie mnie jeszcze?? Długo mnie nie było bo wesele, poprawiny no i szkoła...
Wesele się udało, wszyscy super się bawili Trochę stresu było ,a le ciesze się że mam to juz za soba i mogę mówić do swojego Tż mężusiu

Zachowanie Tomusia troche się poprawilo, dalej duzo nie spi, ale potrafi się sobą zając na hustawce czy w lozeczku patrzac na karuzele

Dzisiaj pierwszy raz sie do mnie usmiechnal tak bezposrednio, bo wczesniej usmieszki nieswiadome juz były Mało co się nie rozpłakałam ze szczęścia
Z jedzeniem mamy triche problemow bo Mały się rozgląda i to jje to przerywa gada cos po swojemu i znow jje i tak ciagle. Tylko jak jest spiacy, no i w nicy jje normalnie.

Pod koniec tygodnia bede miec zdjecia z wesela to cos Wam zamieszcze
hej wszystkiego najlepszego
czekamy na fotki
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
to co teraz zrobisz ?
napewno psycholog, no i musze pomyslec nad jakims zajeciem dla niego, sprobowac go zapisac, na karate, tenisa, basen, plastyke - cokolwiek zeby sie nie nudzil
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
kolejna zguba odnaleziona Unholy niedługo się odezwie
super ale beda baty
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A ja trochę tego nie rozumiem, jak Pani nie może sobie poradzić z przedszkolakiem, to może niech zawód zmieni? Jak w szkole będzie sprawiał kłopoty, to też Go każą zabrać? Paranoja jakaś.
tez o tym pomyslalam ale to jest wlasnie nasze polskie szkolnictwo ehh

moim zdaniem powinni starac sie nad nim pracowac, pomoc w wychowaniu a nie umywac rece no ale coz - dobrze, ze chociaz pania ma fajna, to zn jedna bo druga jest taka sobie
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
super niania by się przydała nie martw się, moze teraz ma taki okres tylko i mu przejdzie.
mam taka nadzieje
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 17:13   #3422
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Jestem w końcu
Dzięki za pamięć Kochane i że się o mnie martwiłyscie
Miałam trochę zamieszania, problemy, wyjazd, zostawiony telefon, który dzisiaj w koncu odzyskałam no i brak netu...masakra. Jakbym znikneła z powierzchni ziemi, zero kontaktu ze światem
Ale już jestem.
U nas w miarę ok, Antoś rośnie i coraz więcej się smieje i rozmawia
Ma tez malutkie problemy ze wzmozonym napięciem mięśniowym. Troszkę sie wygina (podobnie jak u Ani). Mamy chodzic na rehabilitację i ćwiczyć w domku, a po miesiącu powinno być już lepiej a może zupełnie nie będzie śladu.
Objawia się to tak, że odchyla bardzo głowę do tyłu - patrzy się do góry (za siebie) leżąc (dośc wcześnie też ją trzymał leżąc na brzuszku, a to nie zawsze oznacza, że nasze dziecko jest wyjątkowo silne i zdolne - zbyt wcześnie nie powinno umieć tego robić). Troszkę się wykrzywia, układając się w literę C i ma jeszcze troszkę zaciśnięte piąstki (ale już nie tak często) Dr bierze poprawkę na jego wiek, bo mimo, że ważył 4100 przy urodzeniu, to był to 37 tydz, także taki duuuży wcześniak i liczy, że ma 2,5 miesiąca - wiek koryg. i jeszcze ok 3 tyg ma prawo być lekko napięty.
A tak "normalnie" we wtorek skończył 3 mies

Lecę zaraz poczytać co u Was i obejrzeć wasze cuda jak się zmieniły

A to nasz skarbek
Stary 2009-10-29, 17:15   #3423
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Chyba muszę jakiś żel jej na te dziąsła kupić, stosujecie już jakieś ?
Ja juz kupiłam - DENTINOX N - dopiero raz zastosowałam wiec jeszcze nie mam zdania czy pomaga, ale babeczka w aptece poleciła.
Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
tak czytam co piszecie i zazdroszcze wam, nie wiem co ja robie zle...
moja mala prawie sie nie usmiecha, nic nie chwyta, wieczorami jest maruder nie moge jej uspokoic- pielucha zmnieniona, najedzona, brzuch nie boli, wyspana a jest krzyk..
do tego nic jej nie interesuje. nie wyobrazam sobie by siedziala sama np w lezaczku, nie umie sie soba zajac, nie zajmuja jej tez moje starania - grzechotki, guganie itd.
Ona ma dopiero 2 m-ce. Moja Zuzia tez nie za bardzo lubi sama sie soba zajmowac. Za to jak wejde do pokoju to od razu sie jej buzia smieje A zabawkami rzadkom sie interesuje, choc juz teraz widze ze jej ulubiony to pluszowy piesek w kolorze lila
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
tak, tak ona juz tak od bardzo bardzo dlugiego czasu
12h spi w nocy jednym ciągiem, na moje szczescie
Zazdroszcze. Moze jak zaczne kaszke podawac na noc to sie mi uda wydłuzyc to jej spanie
Cytat:
u mnie chłop jak kichnie to młody zaraz ma oczy otwarte
A mój małz jak pierdnie przez sen to młoda od razu sie kręci
Cytat:
Ja też lubię sobie wspominać ciążę i też tęskno mi za brzuszkiem
Mi tez, szczególnie że super sie wtedy czuje, a teraz ciagle mi sie w głowie kręci... Coraz bardziej. Robiłam badania i dobre wyszły
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziś Antonio kończy 5 miesięcy
Sto lat, sto lat !!!!

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Maćkowi paznokcie u rączek rosną w strasznym tempie, nie nadążam obcinać. Natomiast u nóg nigdy nie mam sposobności i obciełam mu tylko u dużych palcy, bo drapał mamusię po buzi jak Mu stopki całowała
Ja tylko duze pazurki u nóg obcinam, bo z małymi sobie nie radze
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Jestem w końcu
Miałam trochę zamieszania, problemy, wyjazd, zostawiony telefon, który dzisiaj w koncu odzyskałam no i brak netu...masakra. Jakbym znikneła z powierzchni ziemi, zero kontaktu ze światem
Ale już jestem.
Ma tez malutkie problemy ze wzmozonym napięciem mięśniowym. Troszkę sie wygina (podobnie jak u Ani). Mamy chodzic na rehabilitację i ćwiczyć w domku, a po miesiącu powinno być już lepiej a może zupełnie nie będzie śladu.
Objawia się to tak, że odchyla bardzo głowę do tyłu - patrzy się do góry (za siebie) leżąc (dośc wcześnie też ją trzymał leżąc na brzuszku, a to nie zawsze oznacza, że nasze dziecko jest wyjątkowo silne i zdolne - zbyt wcześnie nie powinno umieć tego robić). Troszkę się wykrzywia, układając się w literę C i ma jeszcze troszkę zaciśnięte piąstki (ale już nie tak często) Dr bierze poprawkę na jego wiek, bo mimo, że ważył 4100 przy urodzeniu, to był to 37 tydz, także taki duuuży wcześniak i liczy, że ma 2,5 miesiąca - wiek koryg. i jeszcze ok 3 tyg ma prawo być lekko napięty.
Chwile cie nie było... ale juz jestes
Zmartwiłas mnie tym wyginaniem bo moja mała tez tak czasami robi. Za 2 tyg ide do lekrza, myslisz ze powinnam wczesniej. Zuza nie robi tak cały czas ale pare razy w ciagu dnia sie zdaza... Ale wydawało mi sie ze szuka czegos za soba, np za tv sie ogląda. teraz to juz sama niewiem...
A niuniek fajowy.
Ale widze ze lampka mrugnełas. Mi sie tezz to zdarzało ale małz mnie tak zjezdził, ze juz pilnuje jak foty robie i zawsze sprawdzam ustawienia

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-10-29 o 17:22
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 17:21   #3424
agga19851985
Wtajemniczenie

wreszcie zguba się znalazłatzn unholy oczywiście.
A ja jeszcze mam jedno pytanko do Svineckej czy słoiczki które dajesz marcelkowi to zastępują mleczko? tzn. Marcel jest głodny więc zamiast butli z mleczkiem lub cycusia dajesz mu słoiczek? czy może podajesz słoiczek między karmieniami?? nie wiem czy mnie rozumiesz.
Przed kilkoma minutami Alan jak zwykle wkładal sobie łapki do buzi i nie było by w tym nic dziwnego gdyby nagle nie zaczął wrzeszczeć, ja na niego patrze a jemu płynie struga krwi po brodzie!!!! zadrapał sie pod językiem, aż do krwi.
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 17:29   #3425
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
No nie widać, ale całość daje boski efekt
dziękujemy

Cytat:
Jestem w końcu
Ale już jestem.

A to nasz skarbek
dobrze że już jesteś

Antoś jest śliczny, szczególnie w szlafroczku

a to napięcie to pediatra zauważył, czy Ty ?

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Przed kilkoma minutami Alan jak zwykle wkładal sobie łapki do buzi i nie było by w tym nic dziwnego gdyby nagle nie zaczął wrzeszczeć, ja na niego patrze a jemu płynie struga krwi po brodzie!!!! zadrapał sie pod językiem, aż do krwi.
obetnij mu pazurki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 17:31   #3426
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Narazie jedno takie z daleka

Tomuś spi juz 1,5 h w lezaczku, szok po prostu

Unholy Amtoś sliczny a jaki tłuscioszek:P
Stary 2009-10-29, 17:32   #3427
Cassandra 23
Zakorzenienie

Jestem

Dzisiaj z Kubciem po obiadku ucielismy sobie drzemkę chyba 2 godzinna. Ale po tej drzemce jeszcze bardziej chce mi sie spac. Chyba dzisiaj wczesniej sie położe.
Mały juz o 17 musiał byc kąpany, no nie moge go dluzej przetrzymać. Zjadł pięknie 170 ml kaszki i od razu usnał.
Dzisiaj dałam mu deserek jabłuszko z marchewka i wszamał cały słoiczek na dwie raty troszke apetyt mu sie poprawia.

Dostałam dzisiaj paczkę z Hippa, tym razem to paczka a nie list
Było w niej: plastikowa niebieska łyżeczka, słoiczek jabłuszek, próbka kremu pielęgnacyjnego do twarzy i ciała, próbka kaszki mleczno - ryzowej z morelami, próbka herbatki z jabłkiem i melisą, mini przewodnik po asortymencie Hippa i kupony rabatowe na kosmetyki Hippa w Rossmanie i kupon na kolejną paczke do odebrania w Rossmanie. W sumie fajny prezent

Unholy Witaj Jak dobrze, że wrociłaś

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 17:38   #3428
agga19851985
Wtajemniczenie

obetnij mu pazurki [/QUOTE]

eleeri, taaa myslisz że to takie proste??? a tak na serio to mały ma jakieś baardzo ostre paznokcie bo wczoraj wieczorem mu obcinałam, ale on drapie sie gdy przekręci paluszek tzn, przecina skóre jak nożem

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

[QUOTE=Cassandra 23;14984432]Jestem

Było w niej: plastikowa niebieska łyżeczka, słoiczek jabłuszek, próbka kremu pielęgnacyjnego do twarzy i ciała, próbka kaszki mleczno - ryzowej z morelami, próbka herbatki z jabłkiem i melisą, mini przewodnik po asortymencie Hippa i kupony rabatowe na kosmetyki Hippa w Rossmanie i kupon na kolejną paczke do odebrania w Rossmanie. W sumie fajny prezent

Ja też ostatniop dostałam paczkę z Hippa z próbka mleczka modyfikowanego 2 od 6 m-ca życia tylko wszystko byłoby ok gdyby to mleczko nie było przeterminowane(data ważności 17,07,2009)
Stary 2009-10-29, 17:46   #3429
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Jestem w końcu
Ale już jestem.

A to nasz skarbek
no wreszcie jestes mam nadzieje, ze przejdzie mu to wyginanie
a Antos jest slodki strasznie sie zmienil, "wydoroslal"
Cytat:
wreszcie zguba się znalazłatzn unholy oczywiście.
A ja jeszcze mam jedno pytanko do Svineckej czy słoiczki które dajesz marcelkowi to zastępują mleczko? tzn. Marcel jest głodny więc zamiast butli z mleczkiem lub cycusia dajesz mu słoiczek? czy może podajesz słoiczek między karmieniami?? nie wiem czy mnie rozumiesz.
daje mu sloiczek jak juz jest glodny, zamiast piersi, maly sie najada z tym, ze na krocej niz po piersi i np po godz juz jest glodny i musze mu dac jeszcze piers
Stary 2009-10-29, 18:00   #3430
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
daje mu sloiczek jak juz jest glodny, zamiast piersi, maly sie najada z tym, ze na krocej niz po piersi i np po godz juz jest glodny i musze mu dac jeszcze piers
aha czyli już mniej więcej wiem co mam robić, dziękuje, dziękuje

Wiecie co, pierwszy raz zaczęłam brać proszki anty iiiii jestem baaardzo ciekawa co z tego wyniknie, tzn jak sie będę czuła itd bo podobno nie zawsze jest fajnie. no i nie wiem czy się przyzwyczaje
Stary 2009-10-29, 18:13   #3431
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
tez o tym pomyslalam ale to jest wlasnie nasze polskie szkolnictwo ehh

moim zdaniem powinni starac sie nad nim pracowac, pomoc w wychowaniu a nie umywac rece no ale coz - dobrze, ze chociaz pania ma fajna, to zn jedna bo druga jest taka sobie
A to są prywatne zajęcia?
Ja na Twoim miejscu bym nie zabierała Go z zajęć, tylko delikatnie zasugerowała pani, żeby się bardziej postarała. To nie jest uczeń gimnazjum, że łobuzuje, bo jest zły. Jak mnie wkurza coś takiego

Cytat:
Jestem w końcu
Ale już jestem.

A to nasz skarbek
Witaj z powrotem , dobrze, że wróciłaś.

Kurczę, Kubuś też tak główkę odwraca, jak napisałaś, ale nikt mi nie zwrócił uwagi, że to coś złego

Antoś śliczności

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Mi tez, szczególnie że super sie wtedy czuje, a teraz ciagle mi sie w głowie kręci... Coraz bardziej. Robiłam badania i dobre wyszły
Mnie też właśnie kręci się w głowie , i dzisiaj robiłam badania.

Cytat:
Ja też ostatniop dostałam paczkę z Hippa z próbka mleczka modyfikowanego 2 od 6 m-ca życia tylko wszystko byłoby ok gdyby to mleczko nie było przeterminowane(data ważności 17,07,2009)
Ja bym do nich napisała, wstyd

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 18:17   #3432
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Też dostałam to mleko musze spojrzec na date ważności.

Agga pytałaś sie czy deserek daje sie zamiast mleka. Już po 4 miesiacu zgodnie ze schematem liczba posiłków mlecznych zmniejsza sie o jeden (dwa) na rzecz np. zupki lub deserku. Dla dziecka to jest normalny sycący posiłek.

Miesiąc czwarty
  • mleko początkowe - 6 porcji dziennie po 150 ml
Miesiąc piąty
  • 5 posiłków dziennie po 180 ml
  • 4 porcje mleka początkowego
  • 1 porcja zupy - przecieru jarzynowego (składnikiem tłuszczowym zup jarzynowych może być wysokiej klasy masło, oliwa z oliwek lub niskoerukowy olej rzepakowy)
  • sok (najlepiej przecier) lub skrobane jabłko (50-100 g)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-10-29 o 18:18
Stary 2009-10-29, 18:50   #3433
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Też dostałam to mleko musze spojrzec na date ważności.

Agga pytałaś sie czy deserek daje sie zamiast mleka. Już po 4 miesiacu zgodnie ze schematem liczba posiłków mlecznych zmniejsza sie o jeden (dwa) na rzecz np. zupki lub deserku. Dla dziecka to jest normalny sycący posiłek.

Miesiąc czwarty
  • mleko początkowe - 6 porcji dziennie po 150 ml
Miesiąc piąty
  • 5 posiłków dziennie po 180 ml
  • 4 porcje mleka początkowego
  • 1 porcja zupy - przecieru jarzynowego (składnikiem tłuszczowym zup jarzynowych może być wysokiej klasy masło, oliwa z oliwek lub niskoerukowy olej rzepakowy)
  • sok (najlepiej przecier) lub skrobane jabłko (50-100 g)
oooo widzisz, dzięki za info, a ja myslałam że to jest albo albo, czyli albo mleko albo sok albo zupa a nie wszystko na raz.
chorobcia jakoś nie umiem ogarnąc tego wszystkiego, czyli jak teraz karmie małego 7 razy dziennie to jesli wprowadze słoiczki to mleko będę dawała 5 razy i do tego 1 raz zupke i 1 raz soczek, tak??? dobrze zrozumiałam.

oglądałyście brzydule? jakoś dziś nic ciekawego sie nie wydarzyło
Stary 2009-10-29, 18:55   #3434
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzięki za przywitanie po długiej nieobecnosci

Antoś dziękuje za miłe komentarze

Co do wyginania, zauwazyłam to sama, a pediatra tez zwróciła na to uwagę - ale nic nie sugerowałam i nie odzywałam się na ten temat.
Dostałam skierowanie do neurologa i bylismy wczoraj.
Tak jak pisałam do ok. 3-go mies. jest to normalne, później należy to ćwiczyc jeżeli lekarz wyczuje jakiś opór w mięsniach lub zobaczy "krzywe" układanie się dziecka.
Myślę, że dla św pokoju mozna isc do neurologa i się upewnic
Z tego powodu mamy przesuniętą szczepionkę DTP (krztusiec itp) - szczepilismy pierwszy raz refundowana czyli zywym krztuscem. Mam wziąć od neurologa opinię, że należy mu się szczepionka acelularna zabitym krztuścem (Tripacel). Wczorajsza neurolog stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby, ale ide jeszcze do jednego lekarza, żeby się upewnić. Wolę nie ryzykowac jednej opinii. Po naszych przygodach z Bartim wolę się konsultować przynajmniej dwa razy.

Dziewczyny piersiowe-sierpniowe, mam do oddania 20 kapsułek Vita D+K (2w1 kapsułce). My juz skończylismy podawanie, a moze komus się przyda.

Aaaa i Antoś ważył 1,5 tyg temu 6990
Stary 2009-10-29, 19:21   #3435
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem

Dzisiaj z Kubciem po obiadku ucielismy sobie drzemkę chyba 2 godzinna. Ale po tej drzemce jeszcze bardziej chce mi sie spac. Chyba dzisiaj wczesniej sie położe.
Mały juz o 17 musiał byc kąpany, no nie moge go dluzej przetrzymać. Zjadł pięknie 170 ml kaszki i od razu usnał.
Dzisiaj dałam mu deserek jabłuszko z marchewka i wszamał cały słoiczek na dwie raty troszke apetyt mu sie poprawia.

kurcze mój padł dzisiaj przed kąpielą, wszystko juz przygotowane, chciałam tylko oglądnąć do końca Detektywów no i mały usnął mi na rękach

a ja dalej nic nie dostałam

Cytat:
eleeri, taaa myslisz że to takie proste??? a tak na serio to mały ma jakieś baardzo ostre paznokcie bo wczoraj wieczorem mu obcinałam, ale on drapie sie gdy przekręci paluszek tzn, przecina skóre jak nożem

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

może źle mu obcinasz ?
paznokcie u rąk muszą być zaokrąglone, żeby nie było ostrych końców, a u nóg obcinane prosto, żeby nie wrastały

ja bym do nich napisała

Cytat:
Co do wyginania, zauwazyłam to sama, a pediatra tez zwróciła na to uwagę - ale nic nie sugerowałam i nie odzywałam się na ten temat.
Dostałam skierowanie do neurologa i bylismy wczoraj.
Tak jak pisałam do ok. 3-go mies. jest to normalne, później należy to ćwiczyc jeżeli lekarz wyczuje jakiś opór w mięsniach lub zobaczy "krzywe" układanie się dziecka.
Myślę, że dla św pokoju mozna isc do neurologa i się upewnic
Z tego powodu mamy przesuniętą szczepionkę DTP (krztusiec itp) - szczepilismy pierwszy raz refundowana czyli zywym krztuscem. Mam wziąć od neurologa opinię, że należy mu się szczepionka acelularna zabitym krztuścem (Tripacel). Wczorajsza neurolog stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby, ale ide jeszcze do jednego lekarza, żeby się upewnić. Wolę nie ryzykowac jednej opinii. Po naszych przygodach z Bartim wolę się konsultować przynajmniej dwa razy.

Aaaa i Antoś ważył 1,5 tyg temu 6990
ale do neurologa chyba trzeba mieć skierowanie

no, no, no niezła waga

chyba mój śpioch się budzi, za głośno walę w klawiaturę

Stary 2009-10-29, 19:22   #3436
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A to są prywatne zajęcia?
Ja na Twoim miejscu bym nie zabierała Go z zajęć, tylko delikatnie zasugerowała pani, żeby się bardziej postarała. To nie jest uczeń gimnazjum, że łobuzuje, bo jest zły. Jak mnie wkurza coś takiego
to sa jedne z zajec dodatkowych w przedszkolu, za ktore sie placi

porozmawiac z pania nie mam mozliwosci bo jej na oczy nie widzialam, te zajecia sa w czasie gdy Eryk jest w przedszkolu
chodzi jeszcze na gimnastyke korekcyjna, taniec i rytmike - tamte panie jakos sobie radza
Cytat:
oglądałyście brzydule? jakoś dziś nic ciekawego sie nie wydarzyło
ja zaraz bede ogladac jutrzejsza - juz jest i blyskawicznie dzis sie strona otworzyla
Stary 2009-10-29, 19:23   #3437
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj w moim świecie
ja mam tak co noc, z tym, że trwa to całą noc
Jesteś wielka ja po jednej nocce wysiadłam.

WrednaAfrodyta
Wszystkiego najlepszego śliczna sukienka

Cytat:
Czekamy, czekamy

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Ja juz kupiłam - DENTINOX N - dopiero raz zastosowałam wiec jeszcze nie mam zdania czy pomaga, ale babeczka w aptece poleciła.
jutro kupię bo dziś też czadu dawała i widziałam że się ząbek wyżyna taka biała twarda kropka na dziąsełku

Cytat:
O jak miło No i super, że Kubusiowi apetyt
Unholy Antoś przystojniaczek

A moja maruda śpi od 18:30 ale co troche wielkim rykiem się budzi Nie wiem o co cho
I aparat mi się popsuł nie chce sie włączyć

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 19:31   #3438
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
co do glutenu to j.w.
a co do cukru do teraz nawet herbatki dla dzieci zawierają cukier, zresztą same słodzicie dzieciom picie glukozą
konserwanty są teraz wszędzie,
a barwniki i sztuczne aromaty macie nawet w kaszkach dla dzieci
ale ktore? przestudiowalam wszystkie hippy i kazdy jest z glukoza.Brak cukru krystalicznego,bez syntetycznych substancji aromatycznych,bez substancji konserwujacych,bez glutenu i dodatku bialka mleka

Cytat:

Wiecie co, pierwszy raz zaczęłam brać proszki anty iiiii jestem baaardzo ciekawa co z tego wyniknie, tzn jak sie będę czuła itd bo podobno nie zawsze jest fajnie. no i nie wiem czy się przyzwyczaje
ja czuje sie jak przed tem czyli bez zmian.Jedyne co to mialam schize kochac sie jakby "bez zabezpiecznia"

Zaczyna mnie bolec zabek.Musze umowic sie do dentysty.

Rano o 5 przeczyscilo mnie na maxa i czuje sie jak mlody bog
Bylam z mala na 1,5h spacerku i dzien bardzo przyjemnie nam minal.Na Brzydulce juz spala
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 19:57   #3439
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
to sa jedne z zajec dodatkowych w przedszkolu, za ktore sie placi porozmawiac z pania nie mam mozliwosci bo jej na oczy nie widzialam, te zajecia sa w czasie gdy Eryk jest w przedszkolu chodzi jeszcze na gimnastyke korekcyjna, taniec i rytmike - tamte panie jakos sobie radza

ja zaraz bede ogladac jutrzejsza - juz jest i blyskawicznie dzis sie strona otworzyla
dziwne te panie w tym przedszkolu, skoro płacisz to wymagasz tak?zresztą po to one są żeby zając się dzieckiem tak, żeby się nie nudziło.
Jesteś największą fanka brzyduli o jakiej słyszałam
Cytat:
ale ktore? przestudiowalam wszystkie hippy i kazdy jest z glukoza.Brak cukru krystalicznego,bez syntetycznych substancji aromatycznych,bez substancji konserwujacych,bez glutenu i dodatku bialka mleka

ja czuje sie jak przed tem czyli bez zmian.Jedyne co to mialam schize kochac sie jakby "bez zabezpiecznia"

Zaczyna mnie bolec zabek.Musze umowic sie do dentysty.

Rano o 5 przeczyscilo mnie na maxa i czuje sie jak mlody bog
Bylam z mala na 1,5h spacerku i dzien bardzo przyjemnie nam minal.Na Brzydulce juz spala
mój Alan po hippie koperkowym ma okropne bóle brzuszka.
Bierzesz tabletki pierwszy raz? ja dokładnie mam to samo, boje sie seksu bo mam wrazenie ze robimy to bez zabezpieczenia

Cytat:
kurcze mój padł dzisiaj przed kąpielą, wszystko juz przygotowane, chciałam tylko oglądnąć do końca Detektywów no i mały usnął mi na rękach

a ja dalej nic nie dostałam

może źle mu obcinasz ?
paznokcie u rąk muszą być zaokrąglone, żeby nie było ostrych końców, a u nóg obcinane prosto, żeby nie wrastały

ja bym do nich napisała

ale do neurologa chyba trzeba mieć skierowanie

no, no, no niezła waga

chyba mój śpioch się budzi, za głośno walę w klawiaturę
tak do neurologa trzeba mieć skierowanie, właśnie jutro jedziemy z Młodym na nastepną kontrole do CZD.
Paznokietki obcinam na okrągło a on i tak sie na drugi dzień drapie

kładziecie swoje dzieciaki na boku?? mój chyba nie umie leżeć na boku, w sekundzie się przekręca na plecy, i już zaczynam sie martwić bo troszke mu sie główka zniekształciła.
A wczoraj moja pociecha sama przekręciła się z brzuszka na plecy ale już nie chce wiecej tego powtórzyc.

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2009-10-29 o 20:01
Stary 2009-10-29, 20:37   #3440
katarzynka00
Zakorzenienie

przed ciaza bralam jakies 5lat
potem zrobilam przerwe okolo roczna i zaszlam w ciaze.
Uwazaj na glowke.Staraj sie ja przekrecac jaknajczesciej na drugi bok, bo z tym nie ma zartow.Ja podkladalam pod materac cos i pod nogeod lozka zeby bylo wyzej i zeby lepek jej sie skulnal.Potem blokowalam go kilogramem soli ubranym w body wg wskazowki poloznej i jest bardzo duza poprawa.Udalo sie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 20:51   #3441
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
kładziecie swoje dzieciaki na boku?? mój chyba nie umie leżeć na boku, w sekundzie się przekręca na plecy, i już zaczynam sie martwić bo troszke mu sie główka zniekształciła.
A wczoraj moja pociecha sama przekręciła się z brzuszka na plecy ale już nie chce wiecej tego powtórzyc.
Kuba od urodzenia preferował tylko pozycie na pleckach. Starałam sie kłaść go na boczkach ale po chwili byl znow na pleckach. Podkładałam kocyk, zwiniety recznik ale to nic nie dalo. I wlasnie głowka mu sie z tyłu spłaszczyła. Teraz coraz bardziej zaczyna mu sie podobac pozycja na boczku, nawet teraz sam sie jakos przekrecił i tak spi. Mam nadzieje, że glowka mu sie "naprostuje".

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-29, 20:59   #3442
eleeri
Zakorzenienie

Mały wykapany, najedzony i ani myśli o spaniu
leży w łóżeczku i w najlepsze gada do karuzeli

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
widziałam że się ząbek wyżyna taka biała twarda kropka na dziąsełku

A moja maruda śpi od 18:30 ale co troche wielkim rykiem się budzi Nie wiem o co cho
I aparat mi się popsuł nie chce sie włączyć
to będzie pierwszy ząbek na wątku
musisz zrobić foto i na forum

może właśnie o te ząbki chodzi

może to wina słabych baterii,
mój aparat jak ma słabe akumulatory to nie chce nawet się włączyć

Cytat:
Kasia nie podam Ci z nazwy, bo wiesz że ja herbatek nie używam
ale pamiętam, że np. ta herbatka która ja miałam dla dzieci była już słodzona, bo ja ja piłam i pamiętam że nie słodziłam już, a ja bez cukru nic nie wypiję
a że było to w lipcu to nie pamiętam
a cukier to cukier, nie ważne czy prosty, czy nie, przynajmniej dla mnie

a substancje aromatyczne pisałam, że są w kaszkach a nie w herbatkach

Stary 2009-10-29, 21:18   #3443
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
dziwne te panie w tym przedszkolu, skoro płacisz to wymagasz tak?zresztą po to one są żeby zając się dzieckiem tak, żeby się nie nudziło.
Jesteś największą fanka brzyduli o jakiej słyszałam
no dziwne dziwne

heh jaaaaaa? to chyba na watku brzydulowym nie bylas
ja jestem brzydulomaniaczka ale taka srednia
Stary 2009-10-29, 21:33   #3444
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
przed ciaza bralam jakies 5lat
potem zrobilam przerwe okolo roczna i zaszlam w ciaze.
Uwazaj na glowke.Staraj sie ja przekrecac jaknajczesciej na drugi bok, bo z tym nie ma zartow.Ja podkladalam pod materac cos i pod nogeod lozka zeby bylo wyzej i zeby lepek jej sie skulnal.Potem blokowalam go kilogramem soli ubranym w body wg wskazowki poloznej i jest bardzo duza poprawa.Udalo sie.
ja wogóle biore tabletki pierwszy raz w żyyyciu!!!
o rany to naprawde miałaś przejscia z główką, ja nic takiego nie robię
Cytat:
Kuba od urodzenia preferował tylko pozycie na pleckach. Starałam sie kłaść go na boczkach ale po chwili byl znow na pleckach. Podkładałam kocyk, zwiniety recznik ale to nic nie dalo. I wlasnie głowka mu sie z tyłu spłaszczyła. Teraz coraz bardziej zaczyna mu sie podobac pozycja na boczku, nawet teraz sam sie jakos przekrecił i tak spi. Mam nadzieje, że glowka mu sie "naprostuje".
Robiłam dokładnie to samo co ty a mój syn robi dokładnie to co twój, tylko że jemu nie tylko spłaszczyła się z tyłu ale też troszkę wyszły mu kości po bokach głowki. cały czas staram się go kłaśc na boku ale on w sekundzie sztywnieje i siup, przekreca sie na plecy a gdy spi i go odkladam na bok to skubaniec tez czuje i za chwile jest pobudka i siup na plecy.

Cytat:
no dziwne dziwne

heh jaaaaaa? to chyba na watku brzydulowym nie bylas
ja jestem brzydulomaniaczka ale taka srednia
no nie byłam na tym wątku, nawet nie wiem że taki jest

Moja Młodzież spi juz od godziny
ja w tym czasie probowałam zrobić album i wrzucić tam fotki małego żebyście sobie mogły pooglądac ale nic mi nie wyszło, zrobiłam tylko album a zdjęcia nie chca sie załadować:-(((i sie tylko wkurzyłam i ide spac:-(((
Jeśli jutro moje dziecię bedzie grzeczne to was odwiedze.

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2009-10-29 o 21:37
Stary 2009-10-29, 21:51   #3445
p4w
Zakorzenienie

tak Was poczytuję i się zaczynam martwić, bo mój Tomasz nie zjada jarzynek zamiast jednej porcji mleczka - tzn. zjada, ale kilka łyżeczek (a raczej na czubku łyżeczki) i więcej nie chce, a jak go przystawię do cyca to jest bardzo chetny

nie chcę go zmuszać, bo boję się, że się zniechęci (już i tak zaciska buzię, bo parę razy mu ją otworzyłam naciskając policzki - taki mały spryciarz )

chciałabym mu dawać jarzynki zamiast mleczka, bo mój tłuścioszek waży już 9 kg, a ma dopiero 4 miesiące

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 21:59   #3446
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
tak Was poczytuję i się zaczynam martwić, bo mój Tomasz nie zjada jarzynek zamiast jednej porcji mleczka - tzn. zjada, ale kilka łyżeczek (a raczej na czubku łyżeczki) i więcej nie chce, a jak go przystawię do cyca to jest bardzo chetny

nie chcę go zmuszać, bo boję się, że się zniechęci (już i tak zaciska buzię, bo parę razy mu ją otworzyłam naciskając policzki - taki mały spryciarz )

chciałabym mu dawać jarzynki zamiast mleczka, bo mój tłuścioszek waży już 9 kg, a ma dopiero 4 miesiące
ale dlaczego sie martwisz? teoretycznie dzieci karmione piersia moga byc na samej piersi do 6 miesiaca wiec jeszcze czas

a tym bardziej jesli tak duzo wazy to nie powinnas mu jeszcze wprowadzac obiadkow bo bedzie przybieral jeszcze wiecej, raczej skup sie na deserkach, one tak nie tucza

a swoja droga 9 kilo ja myslalam, ze Marcel jest duzy

Eryk tyle wazyl jak mial rok
Stary 2009-10-29, 22:05   #3447
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
O kurka, 9 kg? Klocuszek z niego. Poprosimy jakies fotki juz tak dawno nie widziałysmy Tomusia.

A do jedzonka nie ma co zmuszać. Svinecka ma racje, mały ma jeszcze czas. Polubi i warzywka.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-29, 22:10   #3448
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej
dziekuje za kciuki
bioderka mala ma okale profilaktycznie mamy pieluszkowac jeszcze 2 mce
nie wiem co dzisiaj malej bylo po kapieli ale zaczela tak plakac ze az sie zanosila-bralam ja 3 razy na rece zeby ja uspokoic u nie pomagalo nawet z trudem ja ubralam
spi moja ksiezniczka juz od 21.00

i tak mi sie spodobal Marcel Svineckiej ze kupilam Weronice bujaczek
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=797292808

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 22:18   #3449
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej
dziekuje za kciuki
bioderka mala ma okale profilaktycznie mamy pieluszkowac jeszcze 2 mce
nie wiem co dzisiaj malej bylo po kapieli ale zaczela tak plakac ze az sie zanosila-bralam ja 3 razy na rece zeby ja uspokoic u nie pomagalo nawet z trudem ja ubralam
spi moja ksiezniczka juz od 21.00

i tak mi sie spodobal Marcel Svineckiej ze kupilam Weronice bujaczek
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=797292808
to super

hmm ale my nie mamy takie bujaczka my mamy lezaczek na takich cienkich nozkach, ze jak maly sie rusza to sie kolysze

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

o taki mamy
http://www.allegro.pl/item788505216_...ainforest.html

i te nozki uginaja sie pod ciezarem do tylu, jak dziecko sie rusza to buja
Stary 2009-10-29, 23:34   #3450
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
to super

hmm ale my nie mamy takie bujaczka my mamy lezaczek na takich cienkich nozkach, ze jak maly sie rusza to sie kolysze

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

o taki mamy
http://www.allegro.pl/item788505216_...ainforest.html

i te nozki uginaja sie pod ciezarem do tylu, jak dziecko sie rusza to buja
tez pisze jak tym co ma Marcelek ze ma wibracje
zreszta mysle ze sie spodoba Weronice......ona lubi lezec w lozeczku z karuzela pod warunkiem ze stoje obok
a jak lezaczek mozna przeniesc wszedzie wiec zawsze bede obok

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości