|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
wrocilam z pasowania na starszaka
fajnie bylo ![]() rozmawialam z pania Eryka, ona nawet nie wiedziala o klopotach z angielskim mowi, ze jesli chce go wypisac to warto uczyc go w domua w ogole to powiedziala, ze Eryk odkad wrocil po chorobie do przedszkola to jest bardzo grzeczny, robi wielkie postepy i to jest duzy sukces i oby tak dalej powiedziala tez, ze jest bardzo rozwiniety emocjonalnie nad swoj wiek i jak sie zaczyna nudzic to wtedy zaczyna szalec i po prostu nie moze sie nudzic bo wtedy rozladowuje swoje emocje Cytat:
wszystkiego najlepszego czekamy na fotki ![]() napewno psycholog, no i musze pomyslec nad jakims zajeciem dla niego, sprobowac go zapisac, na karate, tenisa, basen, plastyke - cokolwiek zeby sie nie nudzil super ale beda batyCytat:
ale to jest wlasnie nasze polskie szkolnictwo ehhmoim zdaniem powinni starac sie nad nim pracowac, pomoc w wychowaniu a nie umywac rece no ale coz - dobrze, ze chociaz pania ma fajna, to zn jedna bo druga jest taka sobie mam taka nadzieje
|
|
|
#3422 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Jestem w końcu
Dzięki za pamięć Kochane i że się o mnie martwiłyscie Miałam trochę zamieszania, problemy, wyjazd, zostawiony telefon, który dzisiaj w koncu odzyskałam no i brak netu...masakra. Jakbym znikneła z powierzchni ziemi, zero kontaktu ze światem ![]() Ale już jestem. U nas w miarę ok, Antoś rośnie i coraz więcej się smieje i rozmawia ![]() Ma tez malutkie problemy ze wzmozonym napięciem mięśniowym. Troszkę sie wygina (podobnie jak u Ani). Mamy chodzic na rehabilitację i ćwiczyć w domku, a po miesiącu powinno być już lepiej a może zupełnie nie będzie śladu. Objawia się to tak, że odchyla bardzo głowę do tyłu - patrzy się do góry (za siebie) leżąc (dośc wcześnie też ją trzymał leżąc na brzuszku, a to nie zawsze oznacza, że nasze dziecko jest wyjątkowo silne i zdolne - zbyt wcześnie nie powinno umieć tego robić). Troszkę się wykrzywia, układając się w literę C i ma jeszcze troszkę zaciśnięte piąstki (ale już nie tak często) Dr bierze poprawkę na jego wiek, bo mimo, że ważył 4100 przy urodzeniu, to był to 37 tydz, także taki duuuży wcześniak i liczy, że ma 2,5 miesiąca - wiek koryg. i jeszcze ok 3 tyg ma prawo być lekko napięty. A tak "normalnie" we wtorek skończył 3 mies Lecę zaraz poczytać co u Was i obejrzeć wasze cuda jak się zmieniły A to nasz skarbek
|
#3423 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz kupiłam - DENTINOX N - dopiero raz zastosowałam wiec jeszcze nie mam zdania czy pomaga, ale babeczka w aptece poleciła.
Cytat:
A zabawkami rzadkom sie interesuje, choc juz teraz widze ze jej ulubiony to pluszowy piesek w kolorze lila ![]() Cytat:
![]() A mój małz jak pierdnie przez sen to młoda od razu sie kręci ![]() Mi tez, szczególnie że super sie wtedy czuje, a teraz ciagle mi sie w głowie kręci... Coraz bardziej. Robiłam badania i dobre wyszły ![]() Sto lat, sto lat !!!! Cytat:
Cytat:
![]() Zmartwiłas mnie tym wyginaniem bo moja mała tez tak czasami robi. Za 2 tyg ide do lekrza, myslisz ze powinnam wczesniej. Zuza nie robi tak cały czas ale pare razy w ciagu dnia sie zdaza... Ale wydawało mi sie ze szuka czegos za soba, np za tv sie ogląda. teraz to juz sama niewiem... A niuniek fajowy. Ale widze ze lampka mrugnełas. Mi sie tezz to zdarzało ale małz mnie tak zjezdził, ze juz pilnuje jak foty robie i zawsze sprawdzam ustawienia Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-10-29 o 17:22 |
||||
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
wreszcie zguba się znalazła
tzn unholy oczywiście. A ja jeszcze mam jedno pytanko do Svineckej czy słoiczki które dajesz marcelkowi to zastępują mleczko? tzn. Marcel jest głodny więc zamiast butli z mleczkiem lub cycusia dajesz mu słoiczek? czy może podajesz słoiczek między karmieniami?? nie wiem czy mnie rozumiesz. Przed kilkoma minutami Alan jak zwykle wkładal sobie łapki do buzi i nie było by w tym nic dziwnego gdyby nagle nie zaczął wrzeszczeć, ja na niego patrze a jemu płynie struga krwi po brodzie!!!! zadrapał sie pod językiem, aż do krwi. |
|
|
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy Cytat:
![]() Antoś jest śliczny, szczególnie w szlafroczku a to napięcie to pediatra zauważył, czy Ty ? ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
Narazie jedno takie z daleka
Tomuś spi juz 1,5 h w lezaczku, szok po prostu ![]() Unholy Amtoś sliczny a jaki tłuscioszek:P
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Dzisiaj z Kubciem po obiadku ucielismy sobie drzemkę chyba 2 godzinna. Ale po tej drzemce jeszcze bardziej chce mi sie spac. Chyba dzisiaj wczesniej sie położe. Mały juz o 17 musiał byc kąpany, no nie moge go dluzej przetrzymać. Zjadł pięknie 170 ml kaszki i od razu usnał. Dzisiaj dałam mu deserek jabłuszko z marchewka i wszamał cały słoiczek na dwie raty troszke apetyt mu sie poprawia. Dostałam dzisiaj paczkę z Hippa, tym razem to paczka a nie list Było w niej: plastikowa niebieska łyżeczka, słoiczek jabłuszek, próbka kremu pielęgnacyjnego do twarzy i ciała, próbka kaszki mleczno - ryzowej z morelami, próbka herbatki z jabłkiem i melisą, mini przewodnik po asortymencie Hippa i kupony rabatowe na kosmetyki Hippa w Rossmanie i kupon na kolejną paczke do odebrania w Rossmanie. W sumie fajny prezent Unholy Witaj
|
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
obetnij mu pazurki
[/QUOTE]eleeri, taaa myslisz że to takie proste??? a tak na serio to mały ma jakieś baardzo ostre paznokcie bo wczoraj wieczorem mu obcinałam, ale on drapie sie gdy przekręci paluszek tzn, przecina skóre jak nożem---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- [QUOTE=Cassandra 23;14984432]Jestem Dostałam dzisiaj paczkę z Hippa, tym razem to paczka a nie list Było w niej: plastikowa niebieska łyżeczka, słoiczek jabłuszek, próbka kremu pielęgnacyjnego do twarzy i ciała, próbka kaszki mleczno - ryzowej z morelami, próbka herbatki z jabłkiem i melisą, mini przewodnik po asortymencie Hippa i kupony rabatowe na kosmetyki Hippa w Rossmanie i kupon na kolejną paczke do odebrania w Rossmanie. W sumie fajny prezent Ja też ostatniop dostałam paczkę z Hippa z próbka mleczka modyfikowanego 2 od 6 m-ca życia tylko wszystko byłoby ok gdyby to mleczko nie było przeterminowane(data ważności 17,07,2009 )
|
|
|
|
#3429 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
mam nadzieje, ze przejdzie mu to wyginaniea Antos jest slodki strasznie sie zmienil, "wydoroslal"Cytat:
|
|
|
#3430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiecie co, pierwszy raz zaczęłam brać proszki anty iiiii jestem baaardzo ciekawa co z tego wyniknie, tzn jak sie będę czuła itd bo podobno nie zawsze jest fajnie. no i nie wiem czy się przyzwyczaje |
|
|
|
|
#3431 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu bym nie zabierała Go z zajęć, tylko delikatnie zasugerowała pani, żeby się bardziej postarała. To nie jest uczeń gimnazjum, że łobuzuje, bo jest zły. Jak mnie wkurza coś takiego Cytat:
Kurczę, Kubuś też tak główkę odwraca, jak napisałaś, ale nikt mi nie zwrócił uwagi, że to coś złego ![]() Antoś śliczności Cytat:
, i dzisiaj robiłam badania.Cytat:
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agga pytałaś sie czy deserek daje sie zamiast mleka. Już po 4 miesiacu zgodnie ze schematem liczba posiłków mlecznych zmniejsza sie o jeden (dwa) na rzecz np. zupki lub deserku. Dla dziecka to jest normalny sycący posiłek. Miesiąc czwarty
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-10-29 o 18:18 |
|
|
|
|
#3433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chorobcia jakoś nie umiem ogarnąc tego wszystkiego, czyli jak teraz karmie małego 7 razy dziennie to jesli wprowadze słoiczki to mleko będę dawała 5 razy i do tego 1 raz zupke i 1 raz soczek, tak??? dobrze zrozumiałam. oglądałyście brzydule? jakoś dziś nic ciekawego sie nie wydarzyło |
|
|
|
|
#3434 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki za przywitanie po długiej nieobecnosci
![]() Antoś dziękuje za miłe komentarze Co do wyginania, zauwazyłam to sama, a pediatra tez zwróciła na to uwagę - ale nic nie sugerowałam i nie odzywałam się na ten temat. Dostałam skierowanie do neurologa i bylismy wczoraj. Tak jak pisałam do ok. 3-go mies. jest to normalne, później należy to ćwiczyc jeżeli lekarz wyczuje jakiś opór w mięsniach lub zobaczy "krzywe" układanie się dziecka. Myślę, że dla św pokoju mozna isc do neurologa i się upewnic Z tego powodu mamy przesuniętą szczepionkę DTP (krztusiec itp) - szczepilismy pierwszy raz refundowana czyli zywym krztuscem. Mam wziąć od neurologa opinię, że należy mu się szczepionka acelularna zabitym krztuścem (Tripacel). Wczorajsza neurolog stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby, ale ide jeszcze do jednego lekarza, żeby się upewnić. Wolę nie ryzykowac jednej opinii. Po naszych przygodach z Bartim wolę się konsultować przynajmniej dwa razy. Dziewczyny piersiowe-sierpniowe, mam do oddania 20 kapsułek Vita D+K (2w1 kapsułce). My juz skończylismy podawanie, a moze komus się przyda. Aaaa i Antoś ważył 1,5 tyg temu 6990
|
#3435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja dalej nic nie dostałam ![]() Cytat:
paznokcie u rąk muszą być zaokrąglone, żeby nie było ostrych końców, a u nóg obcinane prosto, żeby nie wrastały ja bym do nich napisała Cytat:
![]() no, no, no niezła waga ![]() chyba mój śpioch się budzi, za głośno walę w klawiaturę
|
|
|
#3436 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
porozmawiac z pania nie mam mozliwosci bo jej na oczy nie widzialam, te zajecia sa w czasie gdy Eryk jest w przedszkolu chodzi jeszcze na gimnastyke korekcyjna, taniec i rytmike - tamte panie jakos sobie radza ![]() Cytat:
|
|
|
#3437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteś wielka
WrednaAfrodyta Wszystkiego najlepszego Cytat:
jutro kupię bo dziś też czadu dawała i widziałam że się ząbek wyżyna taka biała twarda kropka na dziąsełku ![]() O jak miło No i super, że Kubusiowi apetyt Unholy A moja maruda śpi od 18:30 ale co troche wielkim rykiem się budzi Nie wiem o co cho ![]() I aparat mi się popsuł
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zaczyna mnie bolec zabek.Musze umowic sie do dentysty. Rano o 5 przeczyscilo mnie na maxa i czuje sie jak mlody bog ![]() Bylam z mala na 1,5h spacerku i dzien bardzo przyjemnie nam minal.Na Brzydulce juz spala
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3439 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteś największą fanka brzyduli o jakiej słyszałam Cytat:
Bierzesz tabletki pierwszy raz? ja dokładnie mam to samo, boje sie seksu bo mam wrazenie ze robimy to bez zabezpieczenia Cytat:
Paznokietki obcinam na okrągło a on i tak sie na drugi dzień drapie ![]() kładziecie swoje dzieciaki na boku?? mój chyba nie umie leżeć na boku, w sekundzie się przekręca na plecy, i już zaczynam sie martwić bo troszke mu sie główka zniekształciła. A wczoraj moja pociecha sama przekręciła się z brzuszka na plecy ale już nie chce wiecej tego powtórzyc.
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2009-10-29 o 20:01 |
|||
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
przed ciaza bralam jakies 5lat
potem zrobilam przerwe okolo roczna i zaszlam w ciaze. Uwazaj na glowke.Staraj sie ja przekrecac jaknajczesciej na drugi bok, bo z tym nie ma zartow.Ja podkladalam pod materac cos i pod nogeod lozka zeby bylo wyzej i zeby lepek jej sie skulnal.Potem blokowalam go kilogramem soli ubranym w body wg wskazowki poloznej i jest bardzo duza poprawa.Udalo sie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mały wykapany, najedzony i ani myśli o spaniu
![]() leży w łóżeczku i w najlepsze gada do karuzeli ![]() Cytat:
![]() musisz zrobić foto i na forum może właśnie o te ząbki chodzi ![]() może to wina słabych baterii, mój aparat jak ma słabe akumulatory to nie chce nawet się włączyć Cytat:
![]() ale pamiętam, że np. ta herbatka która ja miałam dla dzieci była już słodzona, bo ja ja piłam i pamiętam że nie słodziłam już, a ja bez cukru nic nie wypiję a że było to w lipcu to nie pamiętam ![]() a cukier to cukier, nie ważne czy prosty, czy nie, przynajmniej dla mnie a substancje aromatyczne pisałam, że są w kaszkach a nie w herbatkach
|
|
|
#3443 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
heh jaaaaaa? ja jestem brzydulomaniaczka ale taka srednia
|
|
|
#3444 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o rany to naprawde miałaś przejscia z główką , ja nic takiego nie robięCytat:
Cytat:
![]() Moja Młodzież spi juz od godziny ja w tym czasie probowałam zrobić album i wrzucić tam fotki małego żebyście sobie mogły pooglądac ale nic mi nie wyszło, zrobiłam tylko album a zdjęcia nie chca sie załadować:-(((i sie tylko wkurzyłam i ide spac:-((( Jeśli jutro moje dziecię bedzie grzeczne to was odwiedze. Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2009-10-29 o 21:37 |
|||
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
tak Was poczytuję i się zaczynam martwić, bo mój Tomasz nie zjada jarzynek zamiast jednej porcji mleczka - tzn. zjada, ale kilka łyżeczek (a raczej na czubku łyżeczki) i więcej nie chce, a jak go przystawię do cyca to jest bardzo chetny
nie chcę go zmuszać, bo boję się, że się zniechęci (już i tak zaciska buzię, bo parę razy mu ją otworzyłam naciskając policzki - taki mały spryciarz )chciałabym mu dawać jarzynki zamiast mleczka, bo mój tłuścioszek waży już 9 kg, a ma dopiero 4 miesiące ![]()
|
|
#3446 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a tym bardziej jesli tak duzo wazy to nie powinnas mu jeszcze wprowadzac obiadkow bo bedzie przybieral jeszcze wiecej, raczej skup sie na deserkach, one tak nie tucza a swoja droga 9 kilo ja myslalam, ze Marcel jest duzyEryk tyle wazyl jak mial rok
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klocuszek z niego. Poprosimy jakies fotki juz tak dawno nie widziałysmy Tomusia. A do jedzonka nie ma co zmuszać. Svinecka ma racje, mały ma jeszcze czas. Polubi i warzywka.
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dziekuje za kciuki bioderka mala ma ok ![]() nie wiem co dzisiaj malej bylo po kapieli ale zaczela tak plakac ze az sie zanosila-bralam ja 3 razy na rece zeby ja uspokoic u nie pomagalo nawet z trudem ja ubralam ![]() spi moja ksiezniczka juz od 21.00 ![]() i tak mi sie spodobal Marcel Svineckiej ze kupilam Weronice bujaczek ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=797292808
|
#3449 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
hmm ale my nie mamy takie bujaczka my mamy lezaczek na takich cienkich nozkach, ze jak maly sie rusza to sie kolysze---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- o taki mamy http://www.allegro.pl/item788505216_...ainforest.html i te nozki uginaja sie pod ciezarem do tylu, jak dziecko sie rusza to buja
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta mysle ze sie spodoba Weronice......ona lubi lezec w lozeczku z karuzela pod warunkiem ze stoje obok ![]() a jak lezaczek mozna przeniesc wszedzie wiec zawsze bede obok
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

fajnie bylo 

wszystkiego najlepszego
Jak w szkole będzie sprawiał kłopoty, to też Go każą zabrać? Paranoja jakaś. 

)

jutro kupię bo dziś też czadu dawała
taka biała twarda kropka na dziąsełku

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)