|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
No juz wlasnie jestem po cieplej kapieli i zaraz sie klade ale niestety nie mam meliski w domu a chetnie bym sie napiła
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
czy któraś z was może opisać jakie to jest uczucie kiedy twardnieje brzuch?
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dzisiaj bardzo marudne i absorbujące i zanim napisałam co dalej, to znowu się obudził i musiałam do niego iść. Mam problem z karmieniem, bo mleko mam, aż mi sie leje, on wisi na cycku po godzinie na każdym, a za chwilę znowu jest głodny
![]() Nie wiem co jest grane, mam nadzieję, że to się jakoś ureguluje bo już nie mam siły do tego
|
#1474 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie wózka. Podoba mi się w nim przede wszystkim to, że ma 4 pompowane koła, przekładaną rączkę i duży wybór kolorów. Tylko, że nie widziałam go nigdzie na "żywo" więc nie wiem jak się prowadzi
Drugi mój typ to x-lander XA i do końca przyszłego tygodnia muszę się zdecydować i koniec A co do USG i wagi dziecka to dzisiaj w "dzień dobry TVN" była o tym mowa, a dokładnie o tym czy waga dziecka powyżej 4kg powinna być wskazaniem do cc. I były historie 2 kobiet, których dzieci urodziły się z porażeniem splotu barkowego właśnie przez ciężki poród, że niby dziecko było za duże. Wypowiadał się też lekarz, który mówił że w USG jest 20% błędu, czyli dziecko które wg USG waży 4 kg tak naprawdę może ważyć od 3200g do 4800g. I bądź tu mądry ![]() Brombi Witaj Ja uciekam spać, dobranoc
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu mnie tak kul brzuch..
Brombusiu napewno niedlugo sie ureguluje wszystko.. a maly ci przy piersi nie zasypia?? napewno ciagnie?? Kasiu
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka miała podobny problem, ale okazało się, że jej synek przysypiał, w końcu jak zaczęła go budzić,to jadł szybciej i dawał jej więcej spokoju.
|
|
#1477 |
|
Wtajemniczenie
|
bo gin ostatnio twierdził, że brzuch mi twardnieje a ja nie potrafiłam tego wyczuć...
wydaje mi się, że to wtedy gdy tak jakby mi się cały brzuch kurczył w środku. zawsze myślałam, że wszystko będę wiedziała a teraz się zastanawiam czy będę wiedziała, że to już "te" skurcze" ... Kropko, to widzimy się jutro na Kopernika ![]() ja będe pewnie dopiero przed 9 bo tak mam autobus... Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2009-10-29 o 23:28 |
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o poród :
O 3.30 w poniedziałek odeszły mi wody, jak zaczęły chlustać, to do szpitala mimo dwóch podkładów i ręcznika przyjechałam w mokrych spodniach ![]() Od 5 do 7 czekaliśmy na rozkręcenie akcji, ale skurcze miałam słabe, więc podali mi kroplówkę z oksytocyną i zaczęły się bardzo bolesne skurcze, na znieczulenie musiałam czekać aż miałam rozwarcie na 4 cm, ale dopiero po 3 dawce zaczęło działać, potem było w porządku, do momentu aż zaczęły się skurcze parte Strasznie mnie bolało mimo znieczulenia, w dodatku parłam i parłam, a młody miał problem z przeciśnięciem się, w końcu musieli mnie naciąć i wtedy wreszcie się urodził. Mąż przeciął pępowinę Rodzenia łożyska nie pamiętam w ogóle, chyba jakoś wyleciało bez zbędnych ceregieli, potem mnie zszywali i zawieźli na salę. Teraz czuję się ok, tylko te szycie bardzo mnie boli, usiąść do porządku nie potrafię, a jak się zapomnę, to oj ![]() W szpitalu ok, leżałam w 3 osobowej sali w dobrym towarzystwie, ale generalnie sam poród wspominam bardzo boleśnie, bez tego znieczulenia to chyba w ogóle nie dałabym rady ![]() Filip jest zdrowy, miał tylko ślad żółtaczki i jeden dzień się naświetlał, w takich goglach, co bardzo mu sie nie podobało. W ogóle jest strasznym nerwuskiem, ale kocham go i tak ![]() Na razie dwa zdjęcie: 1. w szpitalu w pierwszym dniu 2. wczorajsze z naświetlania, na którym mój syn dobitnie pokazuje jaki ma do tego stosunek
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mały jest słodziasty
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi i to jest porzadna relacja porodowa
![]() wspolczuje bolu ![]() kurcze w ogole mi sie te noworody tak podobaja nie moge sie swojego doczekac.to juz pojutrze.. jutro jeszcze robie morfologie, krzepliwosc krwi potas i i cos tam.. nie pamietam ![]() Tarasia no proste ze jasne ze sie widzimy ja mam wizyte najpewniej w pokoju nr 6 ale pewna nie jestem bo ja przekladalam z poniedzialku..
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-29 o 23:51 |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Guciu i Kropeczko
Martwię się tym karmieniem, szukałam w necie jakiegoś doradcy laktacyjnego, ale wychodzi na to, że w okolicy Katowic żadnego nie ma ![]() Może źle szukam
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
To oficjalnie przeszłam już na jednocyfrową ilość dni oczekiwania
![]() I już nie mogę się doczekać ![]()
|
#1484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brombi synus przecudny ale zeby tak odrazu z fakolcem do ciotek oj charakterny chłopina widze Ale sliczny jest A porod coz...fajnie ze dostalas znieczulenie Dzie ja juz moge rodzic bo wkoncu moj dzien z grafiku nadszedl weic chyba zaraz zaczne sprzatacx bo Ciebie to sprzataniu tak wzielo przeciez A ja juz lezalam w łozku ale niestety usnac mi sie nie udalo tak wiec co>?oczywiscie zalaczylam od nowa kompa i siedze pewnie 4,5 rano mnie zastanie zanim w ogole spac mi sie zachce znowu ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
Gratuluje jednocyfrowki Mi to zostało kilka dni a i tak chyba sie przeterminuje
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zresztą teraz też możesz już sprzątać w całości, myć okna, wieszać firanki, na kolanach podłogi szorować, z odkurzaczem i mopem wojować, wspinać się na najwyższe wzgórza w okolicy, ewentulanie wybrać jakiś wysoki budynek i przejść się po schodach w górę i w dół. A ze spaniem... hmmm... ja dziś bawię się w sowę... uhuuuu W sumie poskładałam już pranie, pochwałam wszystkie walające się ciuchy do szafy i teraz zastanawiam się, czy nie zabrać się przypadkiem za posprzątanie łazienki ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-30 o 00:44 |
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez chyba zaczne sobie cos sprzatac bo do 4-5 jeszcze troche czasu a czuje ze i tak szybciej nie zasne A co moze wkoncu cos sie tam ruszy A mnie nadal ta cholerna zgaga meczy,niby brzuch mi sie obnizyl i juz jest lepiej ale nadal pali jak diabli chyb azaraz sobie szklaneczke mleka podgrzeje i wypije takie wstretne cieple
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie łazienka już wypucowana ![]()
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty Guciu wypucowalas łazienke a ja z siostra sie rozgadalam ,u niej teraz mloda godzina wiec moze gadac i zabawiac siostre ktora spac nie moze
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Brombusiu zapytaj polozna o konsultantke laktacyjna
moze popatrz tutaj:http://www.maluchy.pl/forum/Poradnie...ne-t27446.html Kasia oj ty to sie chyba nie przeterminujesz ja myslalamze dzis jak zajrze z rana to juz bedzie po
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-30 o 07:14 |
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Brombusiu dziękujęmy za opis porodu, za każdym razem mam gęsią skorke jak czytam Wasze opisy. Też zazdroszczę znieczulenia.
Filipek slodziachny, a jakie ma kudełki 2 zdjecie pozostawię może bez komentarza, ale będzie mial niezlą pamiatkę. Widzę że nocna brygada sprzątająca szalała całą nocną zmianę ja juz po śniadanku i zabieram sie do pracy. Na razie tylko po to, zeby posprzataćMiłego dnia Mamusie. Karenina - i co, powiedz kupilas tę dostawkę w końcu? gdzie śpi mały, z Wami? A u Ciebie, Brombi?
|
|
#1491 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
![]() ja też dziś coś spać w nocy nie mogłam, ale może w dzien nadrobię ![]() Brombuś ale masz przystojniaka !! a co do karmienia to na Abckarmienia.pl nic nie znalazłaś?miłego dnia
|
|
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
u mnie wszystko w porządku, wczoraj kupilismy łóżeczko,baardzo mi się podoba(ikea hensvik). Poza tym zauwazyłam, że ostatnio jak wchodzę na watek to najpierw sprawdzam 1 stronke czy przypadkiem nikt się nie rozpakował a potem przechodzę czytać dalej. Brombi, sliczny jest Twój synek. Kachula, trzymam kciuki abyś się już rozpakowała,skoro Cię tak boli.A i mąż na weekend będzie więc może akurat. Ja coś dziś kiepsko spałam więc zmykam jeszcze troche pospać. |
|
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
Brombi gratuluje synka - jest super i dzieki za opis porodu. zawsze jak czytam opisy innych dziewczyn to trudno mi uwierzyc, ze sama mnie to czeka juz niedlugo
![]() u nas w porzadku, Mala nadal nie wykazuje zainteresowania wczesniejszym wyjsciem na swiat j juz zakonczylam wizyty u poloznych i u lekrza i teraz tylko czekamy. jeszcze dzis ide tylko do szpitala na konsultacje do kardiologa, maja mi zalozyc holter wiec zobaczymy co im tam wyjdzie po badaniach. pozdrawiam |
|
|
|
#1494 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
BROMBUSIA-gratuluje ci pięknego synusia i ich czarnych włosków są śliczne hi hi. Ja się czuję w miare dobrze.Wiktor jeździ tą głową po picuni okropnie ale nic niemogę zrobić z tego powodu.Boję się tego porodu boże.Dziś w nocy wstawałam 5 razy do kibelka a mały tak wił się po samym dole.To boli bardzo aż krzycze z bólu bo niemogę wytrzymać tego ucisku.Biorę nospę ale już tak nie twardnieje mi brzuch czasem tylko w dzień z 5 razy i wczoraj 4 razy dopóki nieusnęłam.Zjadłam śniadanko oglądam tv i muszę umyć podłogę w pokoju u nas.Ale to później bo teraz jestem zajęta oglądaniem tv.Jeju już tyle was urodziło a ja jeszcze muszę czekać a już go czasem niechcę w brzusiu wolałabym jakby już był w domku z nami.Już Grzesiek też mówi że już by chciał go w domku malucha.Uciekam później zajrze
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, cześć i czołem...
![]() Ja już od godziny na nogach pomimo późnego pójścia spać i czuję się wyśmienicie Teraz wypiję poranną kawusię, wskoczę pod prysznic, włączę pranie i pójdę kupić jabłka I muszę wymyślić coś na obiad ![]() A tak w ogóle to dziś śniło mi się, że rodziłam, a w pokoju obok rodziła Ela ![]()
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziś wizytę - dowiem się ile mój wielkolud waży ![]() Chciałabym, żeby termin mi się troszkę przesunął.. na wcześniej
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie tylko, czy twój wielkolud chciałby tego
![]() Paczka, maluszek będzie niedługo z wami Nawet nie zauważycie jak te kilka dni/tygodni szybko minie
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-30 o 10:30 |
|
|
|
#1498 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może uda się, że będziesz miała noworoczne dziecko i spędzisz sylwestra w szpitalu. Moja mama takiego spędzała 26 lat temu, a wszystko dzięki mnie Tyle, że ja urodziłam się o 3 tygodnie za wcześnie
|
|
#1500 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sliczne jest i bardzo latwo sie sklada
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

Drugi mój typ to x-lander XA i do końca przyszłego tygodnia muszę się zdecydować i koniec

I muszę wymyślić coś na obiad ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Chce Małego na Święta pod choinkę