|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Cytat:
![]() Bo ja mam rozmiar 65D przy wymiarach 73cm pod i 85-86 w biuście
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
65D? jak pod biustem masz 85 Przecież te 65 to powinien być właśnie rozmiar pod biustem czyli w Twoim przypadku 85.
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Pod 73 a w 85-86
![]() Przy takich wymiarach mój rozmiar to 65D. Polecam stronę: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
|
#4474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No po prostu urosło mi tu i ówdzie
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale skoro chciałabyś mieć mniej, to pewnie w biuście masz więcej niż ja, a ja mam właśnie miseczkę D. Chociaż to oczywiście zależy też od obwodu pod biustem
|
#4476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A może mam biust taki jak Ty a chce mieć mniejszy? Dla mnie miseczka D jest za duża, tak jak pisałam wcześniej najlepiej czułam się mając C i do tego chciałabym dociągnąć Koniec rozmów o moim biuście bo po nocy mi się będzie śnił ![]() Miłej nocki!
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
A bo po prostu trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś może być zadowolony z osiemdziesięciuparu cm. w biuście - a to dlatego, że sama mam taką miniaturę, a i mam mnóstwo zakompleksionych koleżanek, przez które nakręciłam się na to, że mam za mały biust
![]() Jak już mówiłam - nam to się nigdy nie dogodzi ![]() I wzajemnie, też uciekam
Edytowane przez Futbolowa Czas edycji: 2009-10-30 o 00:04 |
|
|
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4479 |
|
Raczkowanie
|
E tam gadacie, że D duże - ja jak sobie dobrze dobrałam rozmiar u gorseciarki, to mi wyszło 80G
A teraz po schudnięciu (o dziwo pod biustem 6 centymetrów, a w biuście tylko 1) noszę 75 H, angielskie 34 FF, a wcale nie mam największych cycków świata (81 pod, 103 w) ![]() Jutro czeka mnie wzrost wagi jak nic - byłam dziś na kolacji trochę pożegnalnej, która gotowała kumpela, która przyjechała z Berlina, a za półtora miesiąca wraca do Stanów na czas nieokreślony i jak ja mogłam w takiej sytuacji odmówić? Była rybka z porami, więc OK, ale zjadłam też kilka plastrów gotowanego na parze ziemniaczka i gotowaną gruszkę. Liczę na łagodny wymiar kary
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png Edytowane przez Dianae Czas edycji: 2009-10-30 o 00:08 |
|
|
|
#4480 | |
|
Raczkowanie
|
Witam pięknego poranka!
Przez wczorajsze późnonocne rozmowy cały czas przyglądam się swojemu biustowi w lustrze o wy niedobre ale fakt nie jest może aż tak zły ![]() Uciekam na seminarium będę po 11 Chwalić się osiągnięciami! Cytat:
a masz z Twoje grzeszki ! Trzeba nauczyć się jednak odmawiać albo jeść tylko to co możemy, to kwestia wyuczenia w sobie stanowczego "nie". Ja jak na złość odkąd zaczęłam dietę bywam częściej na imprezach, urodzinach, imieninach itd. Ale etap uczenia się odmawiania mam za sobą i już nawet mnie nie kusi. Skoro mi szkodzi i mam mieć później wyrzuty sumienia i bać się wejść na wagę to lepiej nie jeść
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U mnie dziś na wadze mniej 0,9 kg od wczoraj.Nie rozumiem tej wagi ,wczoraj +1kg a dzisiaj mniej.
|
#4482 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
R ma to samo. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja miałam to samo z garniturem, w który weszłąm ostatnio 4 lata temu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() witam tak w ogóle
|
|
|
#4483 |
|
Raczkowanie
|
Witam i o wage pytam !!!! i czlowiek nie czuje ,ze mu sie rymuje ..hihihihihih
U mnie nadal bez zmian - jednego dnia 96 drugiego 95 i tak od 3 tygodni ... Kupilam nowy centymetr i bede sie mierzyla - co za naiwnosc ludzka .. organizm sie buntuje zwalnia bieg , a ja juz nie moge tego zniesc ..... Czym go zmobilizowac do spalania tluszczyku
|
#4484 |
|
Raczkowanie
|
Melduję, że wymiar kary jest zaiste łagodny - tylko 0,2 w górę, co równie dobrze może być skutkiem zaparcia, co mnie trzyma od pięciu dni, a nie wczorajszej gruszki
Czyli się nie obrażam.I wiesz, Isabelll, to nie jest kwestia mojej nieumiejętności mówienia nie, bo przez ostatnie miesiące mówiłam 'nie' tak wiele razy, że właściwie robię to już odruchowo (wczoraj odmówiłam pysznego białego wina z Marsylii, oliwek, które kocham, o lodach Grycana już nie wspominając), ale o brak chęci. Po prostu po dwóch miesiącach tak to chyba jest, że człowiek sobie myśli: 'już schudłam 10 kilo i tak bardzo się męczę, coś mi się w końcu należy, jeden raz nie zaszkodzi'. To oczywiście złuda i automanipulacja, bo po pierwsze nigdy nie kończy się na jednym razie, a po drugie nie spowoduje to faktycznie gwałtownego przyrostu wagi, ale schudnąć się tak nie da. Więc się przed tym bronię dzielnie, ale są sytuacje i okazje, które ze mną wygrywają
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png |
|
|
|
#4485 |
|
Rozeznanie
|
duzy ruch na ta pore
zaraz pewnie zapadnie grobowa cisza na dluzej ![]() witajcie w piatek, jaki to piekny dzien tygodnia nieprawdaz ![]() kto wczesniej pisal ze zmodyfikowal przepis na pizze? nie moge sobie przypomniec, Parvati? ty pisalas??
|
|
|
|
#4486 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w przepiękny piątkowy poranek
U mnie tylko 0,2 w dół
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś podobnie jak u innych. Wczoraj 0,8 do góry a dziś 0,8 w dół
czyli wróciło do najniższego jak dotąd punktu No i dzień dobry wszystkim Za chwilkę śniadanko a po śniadankkmu do kontroli z dziewczęciem moim. |
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci pewnie,że się cieszę,a to ,że wagi nie rozumiem to inna sprawa
i w centymetrach spada. Bogaczko nie długo ujrzysz 6 z przodu ja też mam ,chociaż jednego dnia mi zniknęła,ale już jest
|
#4489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właściwie to jestem na półmetku wg wyliczeń testu doktorka. Zrzucilam już 6 i pozostało jeszcze 6 Ale niestety termin tego szczęśliweto dnia odsuwa się z dnia na dzień i nie sądzę żebym zdążyła do końca roku Ale i tak warto poświęcić te kilka miesięcy żeby potem caaaaaaałe życie czuć się i wyglądać pięknie ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Spadam na troszkę, wrócę ok południa, Pa
|
|
|
|
|
#4490 | ||
|
Rozeznanie
|
.Oczywiście jak zwykle gratuluję spadków wagi ,witam wszystkie nowe dziewczyny---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
,TAK TRZYMAJ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Zgadzam się z Tobą |
||
|
|
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedys we Francji jadlam bardzo dobra salatka z gotowanych burakow z jajkiem i sosem vinaigrette. moja ulubiona wersja buraczkow to utrzec je na tartce z duzymi oczkami. Dodac do zeszklonej cebulki i podsmazac,, z odrobina cukru (slodzika), octu, majerankiem. Na koniec dodac lyzeczke skrobii wymieszanej w zimnej wodzie. Takie sa idealne do mielonych lub pulpetow. Moja waga dzis mnie nie lubi. wlasnie sobie uswiadomilam ze zostaly mi tylko 4 tygodnie na II fazie. Dziwnie. nie chce jej dluzej przeciagac bo to juz i tak 5 miesiecy trwa. Chuda to ja nigdy nie bede, a jak zaczne sie przygotowywac do maratonu to pewnie i tak cos jescze zrzuce.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-10-30 o 11:01 |
||
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według doktorka zostało mi jeszcze do zrzucenia 3,6 kg do 66kg a ja sobie bym chciała do 65 kg to jeszcze 4,6 kg zobaczymy ![]() Betii Ty to lecisz z tą wagą podziwiam i gratuluję ![]()
|
|
#4493 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Tą pizze robicie taka jak w przepisowni? Czyli z tego przepisu- Mąka kukurydziana (sypalam 'na oko' okolo pol szklanki moze) Drożdże (uzylam lyzeczke sypkich) cieple mleko lub woda do zagniecenia ciasta troche otrebow przennych i owsianych (znowu sypnelam troche, moze po 2 lyzki) lyzeczka slodziku dowolne dodatki koncentrat pomidorowy Czy istnieje jakiś inny przepis?
|
#4494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie zmienia to faktu, że zastosuję w praktyce część zaleceń tej diety ![]() Wiolqn dziękuję za rady, zwłaszcza w kwestii przemycenia pietruszki Może uda mi się jej trochę wchłonąć ![]() Isabelll, tu nie chodzi o to, że coś z biustem jest nie tak, tylko o to, że dużo kobiet nosi źle dobrane staniki i dlatego miseczka D wydaje im się bardzo duża, a tak nie jest, bo to naprawdę na małe biusty
Edytowane przez Futbolowa Czas edycji: 2009-10-30 o 11:44 |
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sorki za straszenie, ale ja mam fisia na pkt nerek. Sama miałam piasek, mam torbiele, a mój ojciec miał uremię. Więc akurat te aspekty nei są mi obce. (gwoli ścisłości u nefrologa byłam miesiąc przez podjęciem diety i nerki pracują w 100% sprawnie. Trochę sie obawiałam, jak to będzie już na diecie, ale póki woda mi sie nei atrzymuje nie panikuję. Na kontrol muszę iśc, od 2 tyg sobei powtarzam, ze pójdę zbadac krew....)
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już sama się w nocy tym zaczęłam straszyć i dlatego mi z tą dietą przeszło. Nie mam dużej nadwagi, potrzebuję tylko brzuch zrzucić i na pewno znajdę na to jakieś sposoby
|
|
#4498 |
|
Rozeznanie
|
wiolqn a ta dynia to na pewno legalna jest? jakie sa ograniczenia??
|
|
|
|
#4499 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
chcialam sie dzis tylko przywitac, bo pewnie nie bede w stanie sledzic na biezaco forum w dniu dzisiejszym, bo to juz piatek i mam straszliwie duzo pracy do wykonania przed weekendem. Waga lekko poszla na 73.1 kg, z czego jestem zadowolona, zalozylam dzis nawet spodnice (wielkie swieto, bo na codzien latam w trampkach i jeansach) i robie szal w biurze Humor super, bo uslyszalam ze jestem taka gorgeous, ze mam amazing blue eyes i w ogole to mam taka piekna figure... ehhh nie ja to jak przegladac sie w oczach faceta niczym w czarodziejskim lustrze, ktore ropuche zamienia w ksiezniczke Czyzby zblizal sie koniec samotnosci?
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ponieważ z tych składników z przepisowni nie bardzo wiedziałam jak uformować ciasto, bo było leiste jak na naleśniki. Myślę, że było to spowodowane tym, że nie dodałam mąki kuku a skrobię kuku Tak czy siak dodałam skrobię a nie mąkę - to jedyna modyfikacja w składnikach. Poza tym jako, że nie bardzo co było tam ugniatać (chyba, że roztwór pseudo-wodny da się ugnieść :P) to wpadłam na z pozoru głupi pomysł - aby wylewać po trochę ciasta na rozgrzaną patelnię teflonową. Zasmażałam je w takie spody do pizzy. Wyszły mi 3 cienkie, smaczne spody Potem już poszedł w ruch własnoręcznie robiony pseudo-koncentrat, poukładałam warzywka i do piekarnika wiooo Czasu w piekarniku spędziły tyle żeby się warzywka zrobiły smaczne. Po wyjęciu z piekarnika spody były chrupiące.Mam nadzieję, że to jakkolwiek zrozumiesz
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-10-30 o 12:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

65D? jak pod biustem masz 85 

Była rybka z porami, więc OK, ale zjadłam też kilka plastrów gotowanego na parze ziemniaczka i gotowaną gruszkę. Liczę na łagodny wymiar kary