Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-30, 15:53   #1351
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)

Cytat:
Napisane przez Melodia mgieł nocnych Pokaż wiadomość
Dorinko, najpierw to ja się muszę obronić Kiedyś Na razie plan wspólnego mieszkania mamy na kwiecień Jeśli ze sobą wytrzymamy do tego czasu A TŻ zaczął studia tam u siebie, więc nie bardzo może się ruszyć

No właśnie wieczorami gadamy na GG i przez telefon Ale brakuje mi jakiś czułych esków albo telefonów w ciągu dnia Zdarza się raz na parę dni jakiś pojedyńczy W sumie zastanawiam się czy to tez nie przez to, że już ze sobą sypiamy Wcześniej codziennie było coś na dzień dobry A teraz cisza

Właśnie moja sis z jej TŻtem i na dzień dobry eski wysyłają i na dobranoc i wciąż do siebie dzwonią mimo, że się widują codziennie A mnie brakuje tego kontaktu Nie dość, że widzimy się raz na 11 dni, to jeszcze kontakt taki codzienny jest dosyć rzadki

Wczoraj powiedziałam o tym TŻtowi. Obiecał poprawę od DZIŚ. Dziś mi napisał rano "Dzień dobry Myszko" i że zadzwoni koło 12, a jest prawie 16 jakby nie było Denerwuje mnie takie niedotrzymywanie słowa

Przesadzam?

Z drugiej strony z tym spokojnym porozmawianiem możesz mieć rację, bo TŻ jak typowy facet jest bardzo logiczny i racjonalny ehh
Wiesz co te eski na dzień dobry czy dobranoc to raczej kwestia osobowości faceta, mój mi wysyłał dosyć często - czasem za często aż mnie to drażniło (jak tu dogodzić kobiecie) Dalej jak wyjedzie gdzieś to pisze, a jak nie daj boże ja wyjadę - np. na noc do przyjaciółki to mu się włącza romantyzm- aż go ostatnio ochrzaniłam Bo mnie np. wpienia, że budzi mu się romantyzm i wyznania jak jesteśmy osobno, a jak razem to jest bardziej powściągliwy....A ja jak jestem z przyjaciółką to chcę z nią gadać, spędzać maksymalnie czas a nie z nim ględzić, czy sms-ować

Co do sypiania razem, to chyba nie powinno miec wpływu, mojemu się wzmaga uczucie właśnie po jakichś akcjach łóżkowych i sms-y tez się zwielokrotniają, ale każdy jest inny wiec ciężko uogólniac.

Ja jednak najbardziej lubię gadać na spokojnie, jak mam czas i luz psychiczny i nikt mnie nie podsłuchuje- dlatego w pracy np. staram się nie gadać na tematy prywatne- nawet do przyjaciółki dzwonię to po pracy albo wieczorem Ona do mnie też

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
wow, cóż za organizacja - wszystko jak w zegarku
Ja aż tak dobrze zorganizowana nie jestem, ale też nie muszę, bo nie mam dzieci, więc jak mi się nie chce, to nie robię nic I tak właśnie zamierzam spędzić nadchodzący weekend

Wiesz, ja też nie zawsze tak muszę ale są sytuacje, że ułatwia to bardzo życie Zwłaszcza że muszę brać pod uwagę 3 osoby i ich potrzeby i nierzadko ich odrębne gusty kulinarne
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 15:55   #1352
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Wiesz co te eski na dzień dobry czy dobranoc to raczej kwestia osobowości faceta, mój mi wysyłał dosyć często - czasem za często aż mnie to drażniło (jak tu dogodzić kobiecie) Dalej jak wyjedzie gdzieś to pisze, a jak nie daj boże ja wyjadę - np. na noc do przyjaciółki to mu się włącza romantyzm- aż go ostatnio ochrzaniłam Bo mnie np. wpienia, że budzi mu się romantyzm i wyznania jak jesteśmy osobno, a jak razem to jest bardziej powściągliwy....A ja jak jestem z przyjaciółką to chcę z nią gadać, spędzać maksymalnie czas a nie z nim ględzić, czy sms-ować

Co do sypiania razem, to chyba nie powinno miec wpływu, mojemu się wzmaga uczucie właśnie po jakichś akcjach łóżkowych i sms-y tez się zwielokrotniają, ale każdy jest inny wiec ciężko uogólniac.

Ja jednak najbardziej lubię gadać na spokojnie, jak mam czas i luz psychiczny i nikt mnie nie podsłuchuje- dlatego w pracy np. staram się nie gadać na tematy prywatne- nawet do przyjaciółki dzwonię to po pracy albo wieczorem Ona do mnie też
Jak bym o moim Tż czytała Ja w ogóle nie lubię rozmawiać przy kimś i wkurza mnie jak ludzie w pociągach, autobusach, tramwajach, sklepie czy na uczelni rozmawiają przez telefon na prywatne tematy i do tego jeszcze często bardzo głośno ;/

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:11   #1353
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Jak bym o moim Tż czytała Ja w ogóle nie lubię rozmawiać przy kimś i wkurza mnie jak ludzie w pociągach, autobusach, tramwajach, sklepie czy na uczelni rozmawiają przez telefon na prywatne tematy i do tego jeszcze często bardzo głośno ;/

Czyli, że Twój Tżet robi tak samo, z tym upierdzaniem ?

Ja też nie lubię, ja to mam taką blokadę, że jak prywatny temat to gadam półsłówkami i i tak mnie zrozumieć nie można, bo gadam jakieś słowa klucze więc nie każdy chwyta tak od razu I wtedy każdy, aha Ty jak zwykle gadać nie możesz , zadzwonię wieczorem....No bo po jakiego dzwona moi koledzy z pracy mają wiedzieć o mnie za dużo, ja wolę zachować dystans i już

I tym filozoficznym akcentem żegnam się z Wami

Do poniedziałku, wypoczywajcie sobie

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2009-10-30 o 16:18
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:20   #1354
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
[/B]

Czyli, że Twój Tżet robi tak samo, z tym upierdzaniem ?

Ja też nie lubię, ja to mam taką blokadę, że jak prywatny temat to gadam półsłówkami i i tak mnie zrozumieć nie można, bo gadam jakieś słowa klucze więc nie każdy chwyta tak od razu I wtedy każdy, aha Ty jak zwykle gadać nie możesz , zadzwonię wieczorem....No bo po jakiego dzwona moi koledzy z pracy mają wiedzieć o mnie za dużo, ja wolę zachować dystans i już
No dokładnie

No a z tym upierdzaniem tak samo jak Twój właśnie. Najgorzej ostatnio było Zawiozłam go do jego najlepszego kumpla, a ja sama pojechałam do przyjaciółki, która notabene spotyka się właśnie z tym naszym przyjacielem, a oni obaj przez cały czas wysyłali do nas smsy, mój mąż do mnie, a przyjaciel do mojej A. I bąź tu mądry i pogadaj w spokoju Stwierdziłyśmy, że bardzo im się nudzi i chyba za często się spotykają i w końcu pojechałyśmy do nich

Highway to Hell
Stary 2009-10-30, 16:22   #1355
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Czesc

co do nazwiska, to ja wolę TZ nazwisko baaardzo mi sie podoba i szczerze to juz sie nie mogłam doczekać kiedy je będe miała

zresztą, TZ siostry twierdzą, ze wyszłam za TZ tylko dla nazwiska

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:22   #1356
Madlen__18
Zakorzenienie

Melduję, że zaraz odłączam komputer. Do zobaczenia dziewczyny jak już będę u siebie *
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:24   #1357
ButterBear
Zakorzenienie

Kurcze, w ogóle się w temat wbić nie mogę - jakaś zamulona jestem ...

W moim TŻ się odzywa taki sms-owy romantyk jak cos przeskrobie i się na niego obrażam... to mi potem wysyła jak to strasznie mnie kocha, jaka to jestem cudna i wspaniała

A na początku miałam tak, jak Dori pisała..lekko mnie przytłaczały takie smsy, pobudki, telefony, wyznania, miziania itp.. ale to pewnie dlatego, że mój poprzedni TŻ przez prawie 6 lat tłukł mi do głowy, że to niepoważne, dziecinne, głupie i w ogóle po co. Nawet za ręce się nie trzymaliśmy publicznie, bo 'przeciez po co się afiszować z uczuciami'...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:33   #1358
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
D

No właśnie wieczorami gadamy na GG i przez telefon Ale brakuje mi jakiś czułych esków albo telefonów w ciągu dnia Zdarza się raz na parę dni jakiś pojedyńczy W sumie zastanawiam się czy to tez nie przez to, że już ze sobą sypiamy Wcześniej codziennie było coś na dzień dobry A teraz cisza

Właśnie moja sis z jej TŻtem i na dzień dobry eski wysyłają i na dobranoc i wciąż do siebie dzwonią mimo, że się widują codziennie A mnie brakuje tego kontaktu Nie dość, że widzimy się raz na 11 dni, to jeszcze kontakt taki codzienny jest dosyć rzadki

Wczoraj powiedziałam o tym TŻtowi. Obiecał poprawę od DZIŚ. Dziś mi napisał rano "Dzień dobry Myszko" i że zadzwoni koło 12, a jest prawie 16 jakby nie było Denerwuje mnie takie niedotrzymywanie słowa

Przesadzam?

Z drugiej strony z tym spokojnym porozmawianiem możesz mieć rację, bo TŻ jak typowy facet jest bardzo logiczny i racjonalny ehh
Przesadzasz..
Nie każdy lubi gadac przez telefon..ja np. nienawidzę a wysyłanie esów to dla mnie kara.
Jak mąż wyjeżdza...czasem do mnie dzwoni i ZAWSZE pierwszym co do niego mówię jest" I po co dzwonisz? kasy masz za dużo"- taka ze mnie romantyczka.

Generalnie wystarczy ze mi napisze "dojechałem" i jestem spokojna.

Czułych sluwek nie wysyłam i nie dostaję.
Jedynie Kocham Cię albo krotkie Tęsknię.

Poza tym nie patrz na to jak ma w związku twoja siostra.
Bo tworzą go tak jaby zupełnie innu ludzie niż Wy.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:35   #1359
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Melduję, że zaraz odłączam komputer. Do zobaczenia dziewczyny jak już będę u siebie *
No to udanej przeprowadzki Madlen

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:42   #1360
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Czesc

co do nazwiska, to ja wolę TZ nazwisko baaardzo mi sie podoba i szczerze to juz sie nie mogłam doczekać kiedy je będe miała

zresztą, TZ siostry twierdzą, ze wyszłam za TZ tylko dla nazwiska
Madziu Ty masz teraz bardzo ładne nazwisko, a moje jedno i drugie mi się nie podoba

Cytat:
Udanej przeprowadzki

Highway to Hell
Stary 2009-10-30, 16:45   #1361
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu Ty masz teraz bardzo ładne nazwisko, a moje jedno i drugie mi się nie podoba
dziękuję.

dziewczyny dzis byłam znowu u dziadka pomagalismu mu stawiac pierwsze kroki on z chodzikiem, TZ szedł z tyłu i go asekurował, babcia obok szła z kroplówką. ale ważne , ze jest lepiej

Stary 2009-10-30, 16:50   #1362
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję.

dziewczyny dzis byłam znowu u dziadka pomagalismu mu stawiac pierwsze kroki on z chodzikiem, TZ szedł z tyłu i go asekurował, babcia obok szła z kroplówką. ale ważne , ze jest lepiej
No i to jest bardzo dobra wiadomość

Highway to Hell
Stary 2009-10-30, 16:52   #1363
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No i to jest bardzo dobra wiadomość
tak, tak normalnie skaczę do góry z radości co prawda jest zmęczony, wyszedł tylko na korytarz io spowrotem, z wieloma postojami ale fakt, ze się ruszył. aha i dzis pierwszy raz go odłączyli od tlenu

Stary 2009-10-30, 17:14   #1364
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Dziewczyny!

No to macie fajnie z takimi TŻtami pieszczochami Mój to pieszczoch jest jak się spotkamy Ale jak ja mam z nim czuć więź przez te 1,5 tyg kiedy się nie widzimy, jak słyszę go tylko 20 minut dziennie Albo tylko przez gg

Haniu, zazdroszczę Ci takiego charakteru Ja potrzebuję takich rzeczy

A dziś to już czuję, że zrobię mu dym Miał zadzwonić koło 12, a przypomniało mu się o 17 Byłam w kuchni, więc nie odebrałam A teraz jestem na GG i się nawet nie odezwie, a wiem, że jest , bo widziałam go na nk Wkurzył mnie Aż się we mnie gotuje... I smutno mi Zastanawiam się czy sens ma takie bycie ze sobą na odległość, a on nawet nie podtrzymuje tej bliskości telefonicznie czy esami

Madzialenko, mnie się Twoje oba nazwiska podobają To znaczy i obecne i panieńskie I super, że już z dziadkiem lepiej

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010

Edytowane przez Melodia mgieł nocnych
Czas edycji: 2009-10-30 o 17:19 Powód: dopisek
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:24   #1365
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Melodio dzięki co do tęsknot za TZ, to przechodziłam przez to przez 5 lat na studiach + prawie 3 miesiące jak wyjechał sam do Holandii . o matko wole tego nawet nie wspominac
moze się nie odzywa, bo mysli, ze sie na niego pogniewałas

Stary 2009-10-30, 17:29   #1366
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Cytat:
Melodio dzięki co do tęsknot za TZ, to przechodziłam przez to przez 5 lat na studiach + prawie 3 miesiące jak wyjechał sam do Holandii . o matko wole tego nawet nie wspominac
moze się nie odzywa, bo mysli, ze sie na niego pogniewałas
Właśnie wszyscy mi mówią, że powinnam sobie szukać tutaj kogoś, a nie tak daleko Ta odległość mnie rozwala Jeszcze jak on się tak zachowuje to tym bardziej

Mam ochotę zadzwonić do niego i go zjechać

Pani Magister

OPENER 2010
Stary 2009-10-30, 17:34   #1367
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!

No to macie fajnie z takimi TŻtami pieszczochami Mój to pieszczoch jest jak się spotkamy Ale jak ja mam z nim czuć więź przez te 1,5 tyg kiedy się nie widzimy, jak słyszę go tylko 20 minut dziennie Albo tylko przez gg

A dziś to już czuję, że zrobię mu dym Miał zadzwonić koło 12, a przypomniało mu się o 17 Byłam w kuchni, więc nie odebrałam A teraz jestem na GG i się nawet nie odezwie, a wiem, że jest , bo widziałam go na nk Wkurzył mnie Aż się we mnie gotuje... I smutno mi Zastanawiam się czy sens ma takie bycie ze sobą na odległość, a on nawet nie podtrzymuje tej bliskości telefonicznie czy esami

Madzialenko, mnie się Twoje oba nazwiska podobają To znaczy i obecne i panieńskie I super, że już z dziadkiem lepiej
20 mi dziennie to i tak dobrze. Melodio on tam ma pewnie jakieś swoje życie. Nie zawsze ma się czas na rozmowy przez telefon. To że był chwilowo na nk nie znaczy że ma czas na gadanie przez gg.
Nie wkręcaj sobie.

Dawniej nie było tych wszystkich cholernych portali, netu, telefonów za grosze i jakos ludzie zyli..czasami mam wrażenie że lepiej .

Ja byłam w związku na odlegość i rozmawialiśmy ze sobą 2 razy w tygodniu..czasme jakiś sms..a tak to listy..normlanie wysyłane pocztą. I dało się..trudno było ale się dało.
Nie miałam wtedy nawet dostępu do netu, telefon na karte która musiałam sama kupiować..i z jednej stony cieżej było a z drugiej łatwiej bo nie doszukiwalam sie problemów w tym czy jesy online czy nie i czy sie wtedy odezwał czy nie.

Nie analizuj, nie śledz bo zwariujesz.

Skoro jest kochany, dzwoni ten raz dziennie, jak sie widziecie jest dobrze to nie szukaj dziury w całym.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 18:39   #1368
Madlen__18
Zakorzenienie

Meldio : szukasz sobie problemu, a to niszczy związek..cięzko jest chyba być z humorzastą kobietka. Weź pod uwagę, że Tż nie jest Tobą, a ty nie jesteś nim : on ma inny charakter, inne potrzeby. Jeszcze pewnie nie do końca się ze sobą odnajdujecie.
Nie utrudniaj.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 18:47   #1369
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wszyscy mi mówią, że powinnam sobie szukać tutaj kogoś, a nie tak daleko Ta odległość mnie rozwala Jeszcze jak on się tak zachowuje to tym bardziej

Mam ochotę zadzwonić do niego i go zjechać
eee tam, skoro jest ci z nim dobrze, to po szukac innego??

ale mnie dzis naszła ochota na ciasto kupilam sobie sernik, jabłecznik i... śledzie w smietanie

Stary 2009-10-30, 18:56   #1370
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Dziś impreza ze znajomymi i z przybyłym do nas Szkotem, bardzo przystojnym zresztą Wczoraj było picie (piwa + kamikadze), dziś może nieco rozsądniej podejdę do tematu.

Kwetsia płacenia za wesele i ogólnie finansowania niektórych rzeczy przez rodziców: moje podejście jest gdzieś pośrodku, pomiędzy Hanią i Dorinką/Madzią/L_V.. Gdybyśmy musieli finansować sami wesele, to czekalibyśmy na nie jeszcze kilka lat - z moją rodziną mam bardzo dobry kontakt i nie miałabym pojęcia, kogo miałabym skreślić z listy, żeby było mniej gości Można by zastanowić się jedynie nad kumplami. Jedyną "ekstrawagancją" był drogi fotograf (choć teraz ceny ogólnie są już takie, a nawet wyższe) - a za to i tak płaciliśmy sami.
Mi bardzo ciężko przyjmuje się wszelką finansową pomoc od rodziców. Wiem, że mają dla mnie odłożone duże pieniądze na wkład w przyszły dom czy mieszkanie oraz na samochód. Ta świadomość mnie uwiera, szczerze powiedziawszy, chociaż moi rodzice mają kasę i nigdy nam w domu niczego nie brakowało. Byłam zażenowana tym, że nie stać mnie było na kupienie sobie sukienki, zapłaciłam jedynie za buty, rajstopy, manicure i biżuterię

Co do sushi: widzę, że jestem jedyną osobą tutaj, której to cholerstwo wybitnie nie smakuje Być może nie trafiłam na jakieś wyjątkowe. Generalnie samo sushi jest dla mnie bez smaku, a imbir... nienawidzę samego zapachu To samo ma mój mąż

Idę się robić na bóstwo, choć nic mi nie pomoże. Od dłuższego czasu czuję się jak pasztet...

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 19:08   #1371
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

asiuk z tym pasztetem to mam to samo czuję się okropnie. jeszcze nie wiem co mi się dzieje, ze chyba woda zaczyna mi się w organizmie odkładac czuje się cała opuchnięta. dzis mi tak brzuch wywaliło (a nie przytułam) , że az sie wystraszyłam, a TZ powiedział,z e mi chyba test ciązowy kupi bo to dla niego podejrzane.

ech czuję się okropnie. myslicie, że to mzoe być przez tabletki?? ale biorę je 3 lata i wczesniej wszystko było dobrze. a od 2 miesięcy mam okres 3 dniowy (nie tygodniowy jak zawsze) zawroty głowy prawie codziennie, czuje się opuchnieta i bolą mnie strasznie piersi

chyba, że to wszystko na tle stresowym, jaki włąsnie jest u mnie przez 2 miesiące

Stary 2009-10-30, 19:20   #1372
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
No obawiałaś się słusznie, ja do nocnego Tesco nie jeżdzę więc nie wiem, pewnie dziekiego tłumu nie będzie. Ja w drodze powrotnej jeszcze zakup dresów dla syna- na szczęscie już zarezerwowane mam tylko zapłacić , i Lidl- ale to już Tżet z T jak będę na Salsie - u nas wszystko jest tak wyliczone że nikt nie traci czasu- czasem śmiać mi się chce z naszej organizacji.
Dochodzimy powoli do perfekcji-każdy ma swoje zadania i jest wszystko jasne-np. po drodze puszczam głuchego to znak, że już czas wstawić wodę na zagotowanie, później jak blisko jestem 2 głuche i wrzucić makaron bo jestem blisko-i szpinak na patelni -akurat oni dzisiaj są wcześniej Więc w ten sposób od wejścia po 10 minutach mamy już pyszny obiad na stole
Wow, ale organizacja.Jak w zegarku

Cytat:
Mijej przeprowadzki

Cytat:

Melodio ty się za szybko nakręcasz.A może nie mógł wcześniej zadzwonić? Ja też niekiedy obiecam telefon, ale mam tyle pracy, że czas leci jak szalony i nie dzwonię.Dlaczego nie oddzwoniłaś? To byłoby najłatwiejsze i zapytałabyś dlaczego nie zadzwonił o 12.

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziś impreza ze znajomymi i z przybyłym do nas Szkotem, bardzo przystojnym zresztą Wczoraj było picie (piwa + kamikadze), dziś może nieco rozsądniej podejdę do tematu.

Kwetsia płacenia za wesele i ogólnie finansowania niektórych rzeczy przez rodziców: moje podejście jest gdzieś pośrodku, pomiędzy Hanią i Dorinką/Madzią/L_V.. Gdybyśmy musieli finansować sami wesele, to czekalibyśmy na nie jeszcze kilka lat - z moją rodziną mam bardzo dobry kontakt i nie miałabym pojęcia, kogo miałabym skreślić z listy, żeby było mniej gości Można by zastanowić się jedynie nad kumplami. Jedyną "ekstrawagancją" był drogi fotograf (choć teraz ceny ogólnie są już takie, a nawet wyższe) - a za to i tak płaciliśmy sami.
Mi bardzo ciężko przyjmuje się wszelką finansową pomoc od rodziców. Wiem, że mają dla mnie odłożone duże pieniądze na wkład w przyszły dom czy mieszkanie oraz na samochód. Ta świadomość mnie uwiera, szczerze powiedziawszy, chociaż moi rodzice mają kasę i nigdy nam w domu niczego nie brakowało. Byłam zażenowana tym, że nie stać mnie było na kupienie sobie sukienki, zapłaciłam jedynie za buty, rajstopy, manicure i biżuterię

Idę się robić na bóstwo, choć nic mi nie pomoże. Od dłuższego czasu czuję się jak pasztet...
Powodzenia Na pewno coś pomoże

Cytat:
asiuk z tym pasztetem to mam to samo czuję się okropnie. jeszcze nie wiem co mi się dzieje, ze chyba woda zaczyna mi się w organizmie odkładac czuje się cała opuchnięta. dzis mi tak brzuch wywaliło (a nie przytułam) , że az sie wystraszyłam, a TZ powiedział,z e mi chyba test ciązowy kupi bo to dla niego podejrzane.

ech czuję się okropnie. myslicie, że to mzoe być przez tabletki?? ale biorę je 3 lata i wczesniej wszystko było dobrze. a od 2 miesięcy mam okres 3 dniowy (nie tygodniowy jak zawsze) zawroty głowy prawie codziennie, czuje się opuchnieta i bolą mnie strasznie piersi

chyba, że to wszystko na tle stresowym, jaki włąsnie jest u mnie przez 2 miesiące
Może faktycznie jesteś w ciąży, ale nie ma co się za wcześnie nakręcać ja tabletki już dawno odstawiłam, ale ból piersi to chyba nie przez tabletki
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 19:23   #1373
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Może faktycznie jesteś w ciąży, ale nie ma co się za wcześnie nakręcać ja tabletki już dawno odstawiłam, ale ból piersi to chyba nie przez tabletki
nie no, w ciązy na bank nie jestem. codziennie biore tabsy wiec nie ma mowy chyba cud by się musiał stac. wiec nawet tej opcji nie biorę pod uwagę.

myslę sobie tylko czy to moze byc wina tabletek, ze po 3 latach nagle zaczeły mi płatac psikusy, bo jak nie tabletki to co??

Stary 2009-10-30, 19:46   #1374
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

ja biorac tabletki zaszłam w ciaze tez bralam regularnie...tylko ze z powodu zeba dostalam antybiotyk i dzialanie pigulek bylo oslabione .No ale jesli bierzesz regularnie ,nic innego nie lykalas w miedzyczasie to moze faktycznie cos sie dzieje z powodu samy6ch pigul...tylko co
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 19:51   #1375
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
ja biorac tabletki zaszłam w ciaze tez bralam regularnie...tylko ze z powodu zeba dostalam antybiotyk i dzialanie pigulek bylo oslabione .No ale jesli bierzesz regularnie ,nic innego nie lykalas w miedzyczasie to moze faktycznie cos sie dzieje z powodu samy6ch pigul...tylko co
antybiotyk ostatnio brałam w styczniu wiec to napewno nie to.

mysle nad ich odstawieniem, ale jesli to nie przez nie to szkoda mi sie ich pozbywac

Stary 2009-10-30, 19:55   #1376
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

to smignij do gina, powiedz co i jak, moze cos poradzi,moze zleci badania ,dobierze inne piguły
skoro tak reagujesz to znaczy,ze cos jest nie tak,a wedlug mnie z hormonami nie ma zartow
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 19:56   #1377
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
to smignij do gina, powiedz co i jak, moze cos poradzi,moze zleci badania ,dobierze inne piguły
skoro tak reagujesz to znaczy,ze cos jest nie tak,a wedlug mnie z hormonami nie ma zartow
u gina będę pewnie w srodę (bo mają byc moje wyniki) wiec wszystko mu powiem ale czy to mozliwe aby tabsy działały na mnie rewelacyjnie przez 3 lata a potem nagle takie rzeczy??

Stary 2009-10-30, 20:23   #1378
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
20 mi dziennie to i tak dobrze. Melodio on tam ma pewnie jakieś swoje życie. Nie zawsze ma się czas na rozmowy przez telefon. To że był chwilowo na nk nie znaczy że ma czas na gadanie przez gg.
Nie wkręcaj sobie.

Dawniej nie było tych wszystkich cholernych portali, netu, telefonów za grosze i jakos ludzie zyli..czasami mam wrażenie że lepiej .

Ja byłam w związku na odlegość i rozmawialiśmy ze sobą 2 razy w tygodniu..czasme jakiś sms..a tak to listy..normlanie wysyłane pocztą. I dało się..trudno było ale się dało.
Nie miałam wtedy nawet dostępu do netu, telefon na karte która musiałam sama kupiować..i z jednej stony cieżej było a z drugiej łatwiej bo nie doszukiwalam sie problemów w tym czy jesy online czy nie i czy sie wtedy odezwał czy nie.

Nie analizuj, nie śledz bo zwariujesz.

Skoro jest kochany, dzwoni ten raz dziennie, jak sie widziecie jest dobrze to nie szukaj dziury w całym.
Ja w ogóle mam wrażenie, że za bardzo chciałabym być w centrum zainteresowania drugiej osoby i to może przez to No jestem zaborcza buuu Próbuję się wyleczyć z tego, ale to koszmarnie trudne Chciałabym być dla kogoś całym światem Nie wiem z czego to wynika Może z małego poczucia wartości, nie wiem

Ale zabolało mnie, że ja jestem najmniej ważna Najpierw fryzjer, zakupy, pójście do kolegi, a telefon do mnie na koniec On mówi tak jak Ty pisałaś, że woli porozmawiać na spokojnie, a nie w biegu A z drugiej strony rozmawia ze mną i stuka w komputer, więc...

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Wow, ale organizacja.Jak w zegarku

Mijej przeprowadzki

Melodio ty się za szybko nakręcasz.A może nie mógł wcześniej zadzwonić? Ja też niekiedy obiecam telefon, ale mam tyle pracy, że czas leci jak szalony i nie dzwonię.Dlaczego nie oddzwoniłaś? To byłoby najłatwiejsze i zapytałabyś dlaczego nie zadzwonił o 12.

Powodzenia Na pewno coś pomoże

No nakręcam się TŻ mi powiedział, że popadam w skrajności od razu Nie oddzwoniłam, bo chciałam zobaczyć co on zrobi Czy się raczy odezwać i o której mu się przypomni

Pani Magister

OPENER 2010
Stary 2009-10-30, 22:59   #1379
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc
mnie bierze jakies paskudztwo :/ pokasłuję,boli mnie gardło i jestem rozbita.
Obym sie nie rozłozyła na weekend ,bo zapowiada się fajna pogoda i mielismyw planach trochę sie poszwendać.

aaa..musze sie pochwalić

nasza przeprowadzka jest pewna na 100% ,jakos sie finasowo ogarniamy powoli
ciesze sie niezmiernie ,na darcie kotow z TZ o urzadzenie mieszkania także
mnie zaczęło się od bólu gardła w niedzielę, a od poniedziałku tak mnie przyszpiliło, że dopiero dzisiaj z łóżka wstałam.

Cytat:
DZIĘKI za info

Kiepsko z tymi sobotami pracującymi, z drugiej strony lepsza sobota pracująca niż niedziela, bo niektórzy i tak mają

Dla mnie najbardziej relaksującym czasem jest piątek wieczór- akurat po salsie, z perspektywą całego weekendu, coś pięknego
mnie też zawsze zmęczenie po tygodniu mija w piątek wieczorem na samą myśl, że już weekend

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Dziewczyny, zastanawiam się nad zmianą nazwiska po ślubie...czy nie zostawić sobie swojego
ja chyba będę łączyć. ale z prostej wygody zostałabym przy swoim.

Cytat:
No obawiałaś się słusznie, ja do nocnego Tesco nie jeżdzę więc nie wiem, pewnie dziekiego tłumu nie będzie. Ja w drodze powrotnej jeszcze zakup dresów dla syna- na szczęscie już zarezerwowane mam tylko zapłacić , i Lidl- ale to już Tżet z T jak będę na Salsie - u nas wszystko jest tak wyliczone że nikt nie traci czasu- czasem śmiać mi się chce z naszej organizacji.
Dochodzimy powoli do perfekcji-każdy ma swoje zadania i jest wszystko jasne-np. po drodze puszczam głuchego to znak, że już czas wstawić wodę na zagotowanie, później jak blisko jestem 2 głuche i wrzucić makaron bo jestem blisko-i szpinak na patelni -akurat oni dzisiaj są wcześniej Więc w ten sposób od wejścia po 10 minutach mamy już pyszny obiad na stole
ta doskonała organizacja czasu wynika z pewnością z tego, że masz go tak mało wolnego. sama też staram się tak robić.

Cytat:
wszystkiego dobrego w nowym mieszkaniu

Cytat:
Dziewczyny!

Melodio nie nakręcaj się niepotrzebnie. miłość na odległość ma sens, jeśli istnieje realna szansa, że jednak zamieszkacie razem, a nie za np. 2 lata kłótnie które gdzie ma się przeprowadzić.
a sama, nie masz czasem za dużo wolnego czasu? który chętnie zagospodarowałabyś właśnie w rozmowy z TŻ? sama jak mam czasami nadmiar to od razu wydaje mi się, że tż za rzadko dzwoni, a dzwoni zawsze tyle samo.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 09:55   #1380
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości