|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
) Dalej jak wyjedzie gdzieś to pisze, a jak nie daj boże ja wyjadę - np. na noc do przyjaciółki to mu się włącza romantyzm- aż go ostatnio ochrzaniłam Bo mnie np. wpienia, że budzi mu się romantyzm i wyznania jak jesteśmy osobno, a jak razem to jest bardziej powściągliwy....A ja jak jestem z przyjaciółką to chcę z nią gadać, spędzać maksymalnie czas a nie z nim ględzić, czy sms-ować ![]() Co do sypiania razem, to chyba nie powinno miec wpływu, mojemu się wzmaga uczucie właśnie po jakichś akcjach łóżkowych i sms-y tez się zwielokrotniają, ale każdy jest inny wiec ciężko uogólniac. Ja jednak najbardziej lubię gadać na spokojnie, jak mam czas i luz psychiczny i nikt mnie nie podsłuchuje - dlatego w pracy np. staram się nie gadać na tematy prywatne- nawet do przyjaciółki dzwonię to po pracy albo wieczorem Ona do mnie też ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Wiesz, ja też nie zawsze tak muszę ale są sytuacje, że ułatwia to bardzo życie
|
||
|
|
|
#1352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli, że Twój Tżet robi tak samo, z tym upierdzaniem ? ![]() Ja też nie lubię, ja to mam taką blokadę, że jak prywatny temat to gadam półsłówkami i i tak mnie zrozumieć nie można, bo gadam jakieś słowa klucze więc nie każdy chwyta tak od razu I wtedy każdy, aha Ty jak zwykle gadać nie możesz , zadzwonię wieczorem....No bo po jakiego dzwona moi koledzy z pracy mają wiedzieć o mnie za dużo, ja wolę zachować dystans i już I tym filozoficznym akcentem żegnam się z Wami ![]() Do poniedziałku, wypoczywajcie sobie
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-30 o 16:18 |
|
|
|
|
#1354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a z tym upierdzaniem tak samo jak Twój właśnie. Najgorzej ostatnio było Stwierdziłyśmy, że bardzo im się nudzi i chyba za często się spotykają i w końcu pojechałyśmy do nich
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() co do nazwiska, to ja wolę TZ nazwisko baaardzo mi sie podoba i szczerze to juz sie nie mogłam doczekać kiedy je będe miała ![]() ![]() zresztą, TZ siostry twierdzą, ze wyszłam za TZ tylko dla nazwiska
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że zaraz odłączam komputer. Do zobaczenia dziewczyny jak już będę u siebie
*
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, w ogóle się w temat wbić nie mogę - jakaś zamulona jestem ...
W moim TŻ się odzywa taki sms-owy romantyk jak cos przeskrobie i się na niego obrażam... to mi potem wysyła jak to strasznie mnie kocha, jaka to jestem cudna i wspaniała A na początku miałam tak, jak Dori pisała..lekko mnie przytłaczały takie smsy, pobudki, telefony, wyznania, miziania itp.. ale to pewnie dlatego, że mój poprzedni TŻ przez prawie 6 lat tłukł mi do głowy, że to niepoważne, dziecinne, głupie i w ogóle po co. Nawet za ręce się nie trzymaliśmy publicznie, bo 'przeciez po co się afiszować z uczuciami'...
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy lubi gadac przez telefon..ja np. nienawidzę a wysyłanie esów to dla mnie kara. Jak mąż wyjeżdza...czasem do mnie dzwoni i ZAWSZE pierwszym co do niego mówię jest" I po co dzwonisz? kasy masz za dużo"- taka ze mnie romantyczka Generalnie wystarczy ze mi napisze "dojechałem" i jestem spokojna. Czułych sluwek nie wysyłam i nie dostaję. Jedynie Kocham Cię albo krotkie Tęsknię. Poza tym nie patrz na to jak ma w związku twoja siostra. Bo tworzą go tak jaby zupełnie innu ludzie niż Wy.
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny dzis byłam znowu u dziadka pomagalismu mu stawiac pierwsze kroki on z chodzikiem, TZ szedł z tyłu i go asekurował, babcia obok szła z kroplówką. ale ważne , ze jest lepiej
|
|
|
|
|
#1362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tak
normalnie skaczę do góry z radości |
|
|
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny!
No to macie fajnie z takimi TŻtami pieszczochami Mój to pieszczoch jest jak się spotkamy Ale jak ja mam z nim czuć więź przez te 1,5 tyg kiedy się nie widzimy, jak słyszę go tylko 20 minut dziennie Albo tylko przez gg![]() Haniu, zazdroszczę Ci takiego charakteru Ja potrzebuję takich rzeczy A dziś to już czuję, że zrobię mu dym Byłam w kuchni, więc nie odebrałam A teraz jestem na GG i się nawet nie odezwie, a wiem, że jest , bo widziałam go na nk Wkurzył mnie Aż się we mnie gotuje... I smutno mi Zastanawiam się czy sens ma takie bycie ze sobą na odległość, a on nawet nie podtrzymuje tej bliskości telefonicznie czy esami![]() Madzialenko, mnie się Twoje oba nazwiska podobają To znaczy i obecne i panieńskie I super, że już z dziadkiem lepiej
Edytowane przez Melodia mgieł nocnych Czas edycji: 2009-10-30 o 17:19 Powód: dopisek |
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Melodio dzięki
co do tęsknot za TZ, to przechodziłam przez to przez 5 lat na studiach + prawie 3 miesiące jak wyjechał sam do Holandii . o matko wole tego nawet nie wspominac moze się nie odzywa, bo mysli, ze sie na niego pogniewałas
|
|
|
|
#1366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta odległość mnie rozwala Jeszcze jak on się tak zachowuje to tym bardziej![]() Mam ochotę zadzwonić do niego i go zjechać
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wkręcaj sobie. Dawniej nie było tych wszystkich cholernych portali, netu, telefonów za grosze i jakos ludzie zyli..czasami mam wrażenie że lepiej . Ja byłam w związku na odlegość i rozmawialiśmy ze sobą 2 razy w tygodniu..czasme jakiś sms..a tak to listy..normlanie wysyłane pocztą. I dało się..trudno było ale się dało. Nie miałam wtedy nawet dostępu do netu, telefon na karte która musiałam sama kupiować..i z jednej stony cieżej było a z drugiej łatwiej bo nie doszukiwalam sie problemów w tym czy jesy online czy nie i czy sie wtedy odezwał czy nie. Nie analizuj, nie śledz bo zwariujesz. Skoro jest kochany, dzwoni ten raz dziennie, jak sie widziecie jest dobrze to nie szukaj dziury w całym.
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Meldio : szukasz sobie problemu, a to niszczy związek..cięzko jest chyba być z humorzastą kobietka. Weź pod uwagę, że Tż nie jest Tobą, a ty nie jesteś nim : on ma inny charakter, inne potrzeby. Jeszcze pewnie nie do końca się ze sobą odnajdujecie.
Nie utrudniaj.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie dzis naszła ochota na ciasto kupilam sobie sernik, jabłecznik i... śledzie w smietanie
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dziś impreza ze znajomymi i z przybyłym do nas Szkotem, bardzo przystojnym zresztą Wczoraj było picie (piwa + kamikadze), dziś może nieco rozsądniej podejdę do tematu.Kwetsia płacenia za wesele i ogólnie finansowania niektórych rzeczy przez rodziców: moje podejście jest gdzieś pośrodku, pomiędzy Hanią i Dorinką/Madzią/L_V.. Gdybyśmy musieli finansować sami wesele, to czekalibyśmy na nie jeszcze kilka lat - z moją rodziną mam bardzo dobry kontakt i nie miałabym pojęcia, kogo miałabym skreślić z listy, żeby było mniej gości Można by zastanowić się jedynie nad kumplami. Jedyną "ekstrawagancją" był drogi fotograf (choć teraz ceny ogólnie są już takie, a nawet wyższe) - a za to i tak płaciliśmy sami. Mi bardzo ciężko przyjmuje się wszelką finansową pomoc od rodziców. Wiem, że mają dla mnie odłożone duże pieniądze na wkład w przyszły dom czy mieszkanie oraz na samochód. Ta świadomość mnie uwiera, szczerze powiedziawszy, chociaż moi rodzice mają kasę i nigdy nam w domu niczego nie brakowało. Byłam zażenowana tym, że nie stać mnie było na kupienie sobie sukienki, zapłaciłam jedynie za buty, rajstopy, manicure i biżuterię Co do sushi: widzę, że jestem jedyną osobą tutaj, której to cholerstwo wybitnie nie smakuje Być może nie trafiłam na jakieś wyjątkowe. Generalnie samo sushi jest dla mnie bez smaku, a imbir... nienawidzę samego zapachu ![]() Idę się robić na bóstwo, choć nic mi nie pomoże. Od dłuższego czasu czuję się jak pasztet... |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
asiuk z tym pasztetem to mam to samo
czuję się okropnie. jeszcze nie wiem co mi się dzieje, ze chyba woda zaczyna mi się w organizmie odkładac czuje się cała opuchnięta. dzis mi tak brzuch wywaliło (a nie przytułam) , że az sie wystraszyłam, a TZ powiedział,z e mi chyba test ciązowy kupi bo to dla niego podejrzane. ech czuję się okropnie. myslicie, że to mzoe być przez tabletki?? ale biorę je 3 lata i wczesniej wszystko było dobrze. a od 2 miesięcy mam okres 3 dniowy (nie tygodniowy jak zawsze) zawroty głowy prawie codziennie, czuje się opuchnieta i bolą mnie strasznie piersi ![]() chyba, że to wszystko na tle stresowym, jaki włąsnie jest u mnie przez 2 miesiące |
|
|
|
#1372 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na pewno coś pomoże Cytat:
ja tabletki już dawno odstawiłam, ale ból piersi to chyba nie przez tabletki
|
|||||
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslę sobie tylko czy to moze byc wina tabletek, ze po 3 latach nagle zaczeły mi płatac psikusy, bo jak nie tabletki to co?? |
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
ja biorac tabletki zaszłam w ciaze
tez bralam regularnie...tylko ze z powodu zeba dostalam antybiotyk i dzialanie pigulek bylo oslabione .No ale jesli bierzesz regularnie ,nic innego nie lykalas w miedzyczasie to moze faktycznie cos sie dzieje z powodu samy6ch pigul...tylko co |
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle nad ich odstawieniem, ale jesli to nie przez nie to szkoda mi sie ich pozbywac
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
to smignij do gina, powiedz co i jak, moze cos poradzi,moze zleci badania ,dobierze inne piguły
![]() skoro tak reagujesz to znaczy,ze cos jest nie tak,a wedlug mnie z hormonami nie ma zartow |
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No jestem zaborcza buuu Próbuję się wyleczyć z tego, ale to koszmarnie trudne Chciałabym być dla kogoś całym światem Nie wiem z czego to wynika Może z małego poczucia wartości, nie wiemAle zabolało mnie, że ja jestem najmniej ważna Najpierw fryzjer, zakupy, pójście do kolegi, a telefon do mnie na koniec On mówi tak jak Ty pisałaś, że woli porozmawiać na spokojnie, a nie w biegu A z drugiej strony rozmawia ze mną i stuka w komputer, więc...![]() Cytat:
Nie oddzwoniłam, bo chciałam zobaczyć co on zrobi Czy się raczy odezwać i o której mu się przypomni
|
|
#1379 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a sama, nie masz czasem za dużo wolnego czasu? który chętnie zagospodarowałabyś właśnie w rozmowy z TŻ? sama jak mam czasami nadmiar to od razu wydaje mi się, że tż za rzadko dzwoni, a dzwoni zawsze tyle samo. |
||||||
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Kiedyś
Jeśli ze sobą wytrzymamy do tego czasu
A TŻ zaczął studia tam u siebie, więc nie bardzo może się ruszyć
) Dalej jak wyjedzie gdzieś to pisze, a jak nie daj boże ja wyjadę - np. na noc do przyjaciółki to mu się włącza romantyzm- aż go ostatnio ochrzaniłam 

*

Zastanawiam się czy sens ma takie bycie ze sobą na odległość, a on nawet nie podtrzymuje tej bliskości telefonicznie czy esami

Można by zastanowić się jedynie nad kumplami. Jedyną "ekstrawagancją" był drogi fotograf (choć teraz ceny ogólnie są już takie, a nawet wyższe) - a za to i tak płaciliśmy sami. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)