2009-10-30, 06:55 | #1561 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: okolice Krakowa
Wiadomości: 1 496
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Cytat:
__________________
Agnieszka |
|
2009-10-30, 08:24 | #1562 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Cracow
Wiadomości: 9 876
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
An w przypadku paznokci z mocno zaciśniętym tunelem nie trzeba robić bardzo wydatnych łuków Mogą być w zasadzie płaskawe i nie powinno się z nimi nic dziać.
__________________
|
2009-10-30, 11:53 | #1563 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
a ten felek to nie ten sam co byl???
ten od dawna znajomy??? bo jesli nie to co sie z tamtym stalo??? chodzil sam mowisz... o matko jakbym ja miala tak wszystkich przygarniac... co sami chodza.... smutni....
__________________
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. |
2009-10-30, 12:56 | #1564 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 2 547
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
nie, to inszy
tamten byl romansem przelotnym tylko ;P nie no zartuje.. ale ten felek to wlasnie taki sam, co trzeba przygarnac, bo az strach pomyslec coz zima sie z nim stanie.. taki biedny felek felkowy.. a ja akurat tez sama szlam ;P i tak sie stalo jak sie stalo ;P byli nie do konca sie zgodze z tym co napisalas. np przy akrylu cos takie nie przejdzie. poza tym zawsze musza byc zachowane proporcjonalny krzywe. wiadomo, ze jesli zrobisz tu tak wydatne jak normalnie to nawet bedzie zle wygladalo, ale same w sobie musza byc. poza tym uwazam, ze jednak profesjonalistka, ktora ma swiadomosc, ze kazdy na takim filmiku widzi jej pazurki to mogly byc chociaz czyste ;P |
2009-10-30, 18:15 | #1565 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 295
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Zgłaszam, że zmieniłam Ava Lady Gaga i jej pokerowa twarz, się przejadła. Teraz katuje ostatnią płytę pink no i fryzurę ma fajną
A do tego mam płodne i boli mnie jajnik, a może to wyrostek.... hmmm.. Edytowane przez 3345e377b5e4f12f71691e182a1acdc753f18a83_62c2224350409 Czas edycji: 2009-10-30 o 18:17 |
2009-10-31, 05:46 | #1566 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
a mi sie bzyyyyykacccc chce!!!!!!!!!!!!
bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
__________________
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. |
2009-10-31, 07:14 | #1567 |
Różowy Jednorożec
Zarejestrowany: 2008-02
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 4 417
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Bzykanie jest faaaajne.
Pink też.
__________________
Tęcza, brokat, jednorożce. Jeste mamą! (Wito, 22.01.2020 ) |
2009-10-31, 07:22 | #1568 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: okolice Krakowa
Wiadomości: 1 496
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Popieram oczywiście i jedno, i drugie
__________________
Agnieszka |
2009-10-31, 07:46 | #1569 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 4 089
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Cytat:
|
|
2009-10-31, 07:55 | #1570 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: okolice Krakowa
Wiadomości: 1 496
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Ja posypuję jeszcze posiekanymi orzechami laskowymi - więc w ząbki wchodzi
__________________
Agnieszka |
2009-10-31, 11:06 | #1571 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 2 547
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
cichutko.. staram sie odchudzac...
i szukam postu la mon.. klikne se na cholernego linka i obejrze te cholerne zdjecia z tym cholernym jedzeniem i znow pojde robic jakies cholerne jedzenie, bo nie wytrzymam.... a tak w ogole to macie jakiegos fajnego aparata w ludzkiej cenie?bo musze zmienic tego mojego emeryta ;P |
2009-10-31, 11:47 | #1572 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Cracow
Wiadomości: 9 876
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
An Canon PowerShot A630 jest na prawdę świetny, moja kumpela go ma i będę zmieniać sama niedługo na taki.
__________________
Edytowane przez byliczka Czas edycji: 2009-10-31 o 11:49 |
2009-10-31, 12:10 | #1573 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: okolice Krakowa
Wiadomości: 1 496
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Też się za aparatem muszę porozglądać...
__________________
Agnieszka |
2009-10-31, 12:14 | #1574 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
o aparatach prosze ani hu hu bo bum mnie meczy od roku a ja ciagle mam jakies inne wydatki...
wiec prosze ciiiiii...
__________________
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. |
2009-10-31, 12:53 | #1575 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Cracow
Wiadomości: 9 876
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
A bum nas czyta że Ciii?
Wiem że na gg Ci przesiaduje, miałam okazje sprawdzić ,ale że wizaż.pl? Pierwsza strona kobiecości? No dobra, no może lubi takie przebieranki, to pardon
__________________
|
2009-10-31, 13:56 | #1576 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 2 547
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
o matko ten canon kosztuje 1000zeta? on na bank dobry? masz moze jakies foty nim porobione przez zwyklego amatora? ;P
bo wiesz.. ja jako uposledzony użytkownik potrzebuje sprzetu dla debila.. pamietaj |
2009-10-31, 14:05 | #1577 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Cracow
Wiadomości: 9 876
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
znalazłam takie oto zdjęcie chyba nawet z wizażu: http://images34.fotosik.pl/426/cba6a0d472783c9cmed.jpg
__________________
|
2009-10-31, 14:28 | #1578 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 4 089
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Cytat:
a co do aparatów- kurde ja to nawet jakbym miała taki za 2000zł to i tak by mi kiczowate zdjęcie wyszło |
|
2009-10-31, 14:32 | #1579 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 295
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Zrobiłyście mi smaka tymi ciastami, więc upiekłam szarlotkę, pachnie zabójczo, mam nadzieję, że tak samo smakuje
|
2009-10-31, 14:33 | #1580 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Cracow
Wiadomości: 9 876
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Ja też dzisiaj szarlotte upichciłam
mmmm...... Idę myć łeb i testować nową prostownicę
__________________
|
2009-10-31, 14:34 | #1581 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: okolice Krakowa
Wiadomości: 1 496
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Diana33 ty też masz taki przepis, ze do zjedzenia dopiero na trzeci dzień?
Tunia - szarlotkę upiekłam wczoraj
__________________
Agnieszka |
2009-10-31, 14:53 | #1582 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 2 547
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
a ja zaraz chyba karpatke upieke, bo jakos mnie naszlo przez te cholerne zdjecia na tym cholernym blogu moniki..
ja tak sobie mysle, ze ona powinna dostac bana stalego za to bezkarne podjudzanie do jedzenia. przzeciez tak nie mozna.. nie powinno sie... przeciez to jest nieludzkie.. dwa kilo schudlam i trafilam na stronke z ta szarlotka.. no i co .. no musze teraz zrobic noo ;( |
2009-10-31, 16:15 | #1583 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 3 960
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Cytat:
narobiłyscie mi smaka ciastem... a ja tu ze słodkim musze się oszczędzać... chlip
__________________
moje malunki i moje wypocinki fotograficzne mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010 Edytowane przez Isis23 Czas edycji: 2009-10-31 o 16:17 |
|
2009-10-31, 16:21 | #1584 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 295
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
No, ja ostatnio schudłam kilogram, to po tej szarlotce przytyje 2 a do tego dzisiaj jeszcze na imieniny idę
|
2009-11-01, 11:55 | #1585 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 4 089
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Cytat:
nic mi nie wiadomo o jedzeniu "Krówki" dopiero na trzeci dzień... a przepis mam taki: biszkopt Składniki: - 4 jajka - 130 g mąki pszennej - 130 g mąki ziemniaczanej - 250 g cukru - 6 łyżek wody - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli dodatkowo : - 2 łyżki kakao ( jeżeli chcemy otrzymać ciemny spód) . Wykonanie : Jaja oddzielić od żółtek. żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę , pod koniec ucierania dodawać po łyżce wody. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka przełożyć delikatnie do utartych żółtek i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypana bułką tartą i piec 0k .20-25 min w 200 stopniach C. Uwaga: Jeżeli chcemy uzyskać spód biszkoptowy na małą tortownicę , wystarczy do pieczenia użyć połowy składników podanych w przepisie. Składniki masy budyniowej: - 2 szklanki mleka - 2 budynie o smaku krówki lub toffi ( może być również śmietankowy) - 4 łyżki cukru - 25 dkg masła - sok z połowy cytryny Składniki masy krówkowej: - 30 dkg cukierków krówek ( kruchych) - 10 dkg masła - 2 łyżki mleka Upiec biszkopt . Budynie gotujemy w 2 szklankach mleka, dodajemy cukier i pozostawiamy do ostudzenia. Ostudzoną masę ucieramy z masłem i dodajemy sok z cyrtryny. Wszystko wykładamy na biszkopt. Na to wykładamy ciasno beziki, jeden przy drugim., każdego beza lekko wciskamy w masę. W garnku rozgrzewamy pozostałe masło, do tego wrzucamy krówki i 2 łyżki mleka. Chwilkę to gotujemy do rozpuszczenia, następnie ściągamy z ognia i miksujemy. Jeszcze gorącą masę wlewamy na beziki. Użyłam blaszki o wymiarach: 25 cm x40 cm Smacznego! przepis mam z jakiegoś portalu o pieczeniu ale nie pamiętam z jakiego w każdym razie placek rewelacyjny! |
|
2009-11-01, 12:27 | #1586 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: okolice Krakowa
Wiadomości: 1 496
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Ja mam zupełnie inny przeps - później wkleję.
__________________
Agnieszka |
2009-11-01, 13:54 | #1587 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 2 547
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
ooo nastepna.. dzieki kocik..
moja diete wlasnie **** strzelil... ide jeszcze krowke upieke.. placki ziemniaczane juz usmazylam.. spooooooko... wiedzialam ,ze skonczy sie jak zawsze. |
2009-11-01, 15:11 | #1588 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: Marki/Warszawa
Wiadomości: 1 166
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
o kurczę, to zaraz i moją dietę szlak trafi
Diana Upiec biszkopt . Budynie gotujemy w 2 szklankach mleka, dodajemy cukier i pozostawiamy do ostudzenia. Ostudzoną masę ucieramy z masłem i dodajemy sok z cyrtryny. Wszystko wykładamy na biszkopt. Na to wykładamy ciasno beziki, jeden przy drugim., każdego beza lekko wciskamy w masę. W garnku rozgrzewamy pozostałe masło, do tego wrzucamy krówki i 2 łyżki mleka. Chwilkę to gotujemy do rozpuszczenia, następnie ściągamy z ognia i miksujemy. Jeszcze gorącą masę wlewamy na beziki. Użyłam blaszki o wymiarach: 25 cm x40 cm jakie beziki???
__________________
Mój własny blog paznokciowy
Razem z kilkoma dziewczynami tworzymy KLUB LAKIEROWY - katalog lakierów do paznokci, ale regulamin forum zabrania mi podania jego adresu. (Google) |
2009-11-01, 15:23 | #1589 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: okolice Krakowa
Wiadomości: 1 496
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Anick spokojnie - zdjęć nie wkleiłyśmy
Krówka Ciasto: 10 dkg masła, 4 łyżki miodu, cukier waniliowy, 1/2 szklanki cukru, 2 jajka - wszystko utrzeć mikserem. Następnie dodać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 3 szklanki mąki - dalej ucierając. Wyrobione ciasto podzielić na 2 części i upiec osobno na prostokątnych formach (podkładam papier do pieczenia pod każde). Piec osobno przez 12-15 minut w temp. 170 stopni (termoobieg). Odłożyć upieczone na bok do ostudzenia. Masa I: 1/2 litra śmietany kremówki 30 %, 2 łyżki curku pudru i cukier waniliowy ubić. Pod koniec ubijania dodać wcześniej rozpuszczoną łyżkę żelatyny (w kubku: wsypujemy żelatyne i dodajemy ok. 1/5 kubka wrzątku - mieszamy do rozpuszczenia; jak wlewamy do śmietany to dobrze jak jest lekko ciepła, dodajemy jej po trochu). Na blachę, na jeden wcześniej upieczony spód nakładamy masę I i przykrywamy drugim spodem. Masa II: Wcześniej gotujemy przez 2,5 - 3 godziny puszkę mleka skondensowanego słodzonego!!! (można dać gotową masę krówkową, ale jak dawałam takiego gotowca, to pod ząbkami czuć kryształki cukru). Puszka w czasie gotowania musi być zanurzona. Po ostudzeniu wlewamy masę II na ciasto i posypujemy garścią posiekanych orzechów laskowych (ok. 10-15dkg). Ciasto wkładamy do lodówki. Jak trochę stężeje, to można owinąć folią spożywczą. Najsmaczniejsze po 48godz. Wcześniej nie radzę kroić (min. półtora dnia trzeba zaczekać, aby zmiękło), bo się połamie i będzie twarde. Smacznego
__________________
Agnieszka Edytowane przez RoksiSK Czas edycji: 2009-11-01 o 15:25 |
2009-11-02, 18:22 | #1590 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 4 089
|
Dot.: Bardzo offtopowy wątek pazurkowy :)
Cytat:
nie jadłaś nigdy bezów? to te takie białe strasznie słodkie- robi się je z samego białka i dużej ilości cukry- można też gotowe kupić w sklepie Roksi- dzięk,i wielkie za przepis!!! w sootę zrobię krówkę z Twojego przepisu |
|
Nowe wątki na forum Paznokcie |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.