|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II
Cytat:
Dzięki
|
|
#4712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witaj Kina.
Cytat:
Cytat:
Ja swoje zestawienie wstawię w poniedziałek. Plan na październik wykonany.
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Fuksjoo, niestety był tylko żel pod prysznic i mydło w płynie - oba za 9.90 zł.
Mam nadzieję że coś znajdę w Katowicach bo za tydzień się wybieram ![]() Edit: Kończę szampon Fructis z olejkami i maskę Kallosa Latte - zostało na jedno użycie
I'm woman in love !!!! Edytowane przez Vibeska Czas edycji: 2009-10-31 o 12:19 |
|
|
|
#4714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sprawdzałam na stronie internetowej ale nie mieli nic z piernikowych łakoci |
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Czy też macie takie wrażenie że niektóre kosmetyki tak trudno się zużywa. Kupić jest tak łatwo, wrzucić do koszyka i już się ma ale zużyć to dopiero sztuka. Wczoraj patrzę a tu kilka buteleczek z tonikiem, mleczkiem czy żelem już prawie puste, myślę O TO MOŻE JESZCZE NA PAŹDZIERNIKOWE KONTO ZUŻYĆ ZAPISZĘ a tu jak na złość dziady nie chcą się skończyć
, no nic, będę za to miała większy licznik zużyć w listopadzie.
|
#4716 | ||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dziękuję.
Cytat:
Tobie też idzie całkiem nieźle jak widzę. Cytat:
Zrobiłam sobie listę planowanych zużyć na listopad: 1. tusz do rzęs Bell Push Up Mascara 2. tusz do rzęs Clinique High Impact 3. puder Pure Beauty Essence (tutaj nie jestem pewna, czy w listopadzie zużyję, ale do końca roku na 100% 4. balsam do ust z masłem pomarańczowym Ziaja 5. błyszczyk do ust Essence XXL 6. C-Thru Black Diamond 30ml 7. krem do ciała z Biedronki 8. balsam brązujący Lirene 9. szampon Len i Rumianek Joanny 10. odżywka Len i Rumianek Joanny 11. krem kokosowy Bielendy 12. krem Nivea 13. balsam do ust Hello Kitty H&M Lista o wiele krótsza, ale i zapasów coraz mniej! Niesamowicie mnie to zmotywowało do dalszego odwykowania i zużywania. Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2009-10-31 o 12:37 |
||
|
|
|
#4717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pocieszające jest tylko to że i tak mniej niż kiedyś i są to bardziej przemyślane zakupy. ![]() Mam nadzieję że za rok będę mogła napisać to samo.
|
|
#4718 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio TŻ mówił że coś mu się tam kończy (że niby mam mu coś dać), na co ja zapytałam czy on uważa że ja mam sklep kosmetyczny a on na to "Nie. Hurtownię"
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
#4720 | |
|
|
Cytat:
Ale może coś w tym jest? ![]() W takim razie trzymam kciuki za to żebyś już nie miała takich napadów. Sama wiem co to znaczy, bo też miałam takie, ale jak kiedyś sprawdziłam historię wydatków na koncie i podliczyłam ile $ wydaję na zbędne kosmetyki, to aż się przeraziłam i postanowiłam to wszystko ogarnąć. Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2009-10-31 o 12:40 |
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chciałabym założyć swój wątek wymiankowy ale kompletnie nie wiem jak to zrobić. Przeczytałam regulamin, info dla początkujących ale nie wiem gdzie mam się teraz kierować żeby wstawić zdjęcia swoich rzeczy na wymianę. Poradzicie? Możecie tu lub na priv
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4725 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny chce Wam udostępnic na google docs moja liste październikowa, ale niewiem jak to zrobić bo mam wszystko po angielski i poza tym chciałabym zeby wyswietlał się WAM moj nick ale e-maila mam na imie i nazwisko więc niewiem jak zrobic
|
|
|
|
#4726 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wszytko będzie potrzebne
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale to dopiero za 2 tygodnie ![]() Potem opisz wrażenia organoleptyczne masełek farmony ![]() Cytat:
Cytat:
super Ci idzie, rzeczywiście listy zużyc mamy coraz mniejsze bo coraz mniej zapasów Cytat:
![]() no to czas na moją listę jeszcze dziś kupiłam sobie peeling i deo przy okazji, że byłam na targuZUŻYTE W PAŹDZIERNIKU (20 szt. pełnowymiarowych, 7 szt. próbek): balsam brązujący Oriflame 200 ml maseczka czereśniowa BU peeling enzymatyczny Ziaja 60 ml hydrolat geraniowy 130 ml maseczka truskawkowa BU serum Flavo C BU balsam ujędrniający Oriflame 200 ml masło pomarańczowe Ziaja 200 ml mydło agrest- jabłko Blubel Ziaja 500 ml chusteczki Babydream opakowanie 30 szt. żel do mycia twarzy z miodlą Himalaya 150 ml żel pod oczy Anew Avon 5 ml żel hialuronowy 1% 100 ml krem z filtrem SPF 30 Ziaja 65 ml 2 szt. próbek balsamu Garnier 5% Urea 2*6 ml 2 szt. próbek balsamu Garnier z syropem z klonu 2*6 ml próbka peeling Garnier 4 ml próbka kremy Physiogel 1,5 ml próbka żelu Physiogel 6 ml peeling Sopot Spa Ziaja 200 ml krem do stóp lawendowy Foot Works Avon 150 ml maseczka Wulkaniczna z ogórkiem BU oliwka Lipocell Ziaja 500 ml krem Octopirox Pharmaceris 30 ml saszetka koloryzująca Multi Effect Joanna 35 g Sprzedane (3 szt. + 50 zł): - puder Bourjois Mineral Radiance + 30 zł - kuli rozświetlajace i puder rozświetlający Oriflame + 20 zł Kupione pielęgnacja (13 szt. + 2 szt. zapasu + 4 szt. na pół z siostrą ):- hydrolay lawendowy 130 ml - hydrolat oczarowy 130 ml - peeling enzymatyczny - żel hialuronowy 2% - tonik AHA/BHA - olejek myjący drzewko różane - szampon Joanna biosiarki+ bursztyn 300 ml (na wykończeniu )- szampon Joanna zielona herbata + pokrzywa = zapas - żel pod prysznic patchouli&lawenda z Biedronki 500 ml - krem antycellulit 250 ml z Biedronki - krem do rąk Ziaja 100 ml - szamponetka Joanna piaskowy blond - krem do zimnych stóp Acerin 75 ml- na pół z siostrą - maseczka AA do cery trądzikowej- na pół z siostrą - maseczka Soraya do cery trądzikowej - na pół z siostrą - pianka do depilacji - na pół z siostrą - chusteczki nawilżające z nagietkiem Babydream - peeling joanna żurawinowy 100 ml - deo CD lilia wodna bez soli aluminium - zapas (mam resztę deo ale starczy chyba jeszcze na 2 tyg. minimum )Kupione kolorówka (11 szt. próbek, 4 szt. pełnowymiarowe): - sample EDM (3 podkłady, 2 róże, 3 brązery, 3 pudry)= 11 szt. - korektor EDM - lakier Essence creamlicious kremowy - cień Essence creamlicious kremowy - kredka sensique do powiek turkus Czyli zużytych/sprzedanych = 30 szt. kupionych 34 szt. zbytnio z zapasami nie poszalałam więc uważam odwyk październikowy za udany |
||||||
|
|
|
#4727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!
Cytat:
jak dla mnie,twoje zakupy sa usprawiedliwione! Cytat:
![]() ![]() klask i:bardzo duzo kolorowki!!! kina witaj u nas!!! Cytat:
![]() ![]() klask i:swietnie sie spisalas!Cytat:
Dziewczyny,chyba na nowo sie rozchoruje!!! gardlo mnie pobolewa,zimno mi i kaszel mi sie zaczyna!!! Ach ta ohydna pogoda!!! Wypilam ciepla herbatke i czytam ksiazke na uczelnie |
||||
|
|
|
#4728 |
|
Konto usunięte
|
Witam nowe twarze, a stałym bywalczyniom gratuluję październikowych zużyć!
![]() Moja lista wygląda skromnie, bo dopiero do Was dołączyłam, ale w tym tempie do stycznia będę miała wymarzony minimalistyczny zbiorek! Poszło: - Timotei awokado i brzoskwinia szampon 400ml - żel Babydream Natural 200ml - żel normalizujący Ziaja Pro 500ml - peeling Ziaja pomarańczowy - jedwab Wax Silk - plastry antywągrowe - ampułka Radical x 4 Przybyło: - 2 Wax Silki - żel migdał YR - 4 maseczki z glinki - masło Rebuild Ziaja - wazelinka poziomkowa FlosLek - - plastry antywągrowe Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 Czas edycji: 2009-10-31 o 15:33 |
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po prysznicu z użyciem pomarańczowego żelu YR -pachnie tak że chciałoby się go wypić z butelki, zapach potrafi otumanić
![]() Niestety słabo się pieni nawet na myjce co uważam za duży minus ![]() Zużyłam żel do golenia Nivea i poł kremu anansowego Joany - mam go już ponad rok i nie potrafiłam go zmęczyć!
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Moja lista
![]() ZUŻYTE: 15 szt. 1. Krem do ciała Ultra Rich - Oriflame 2. Peeling waniliowo-pomarańczowy - Dax 3. Antyperspirant w kulce - Avon 4. Żel pod prysznic morela + słonecznik - Avon 5. Woda Amber Romance - Victoria's Secret 6. Laser na pęknięte naczynka Anew - Avon 7. Odżywka do brwi i rzęs - Pierre Rene 8. Maseczka z drzewem herbacianym naturals - Avon 9. Olej ze słodkich migdałów - ZSK 10. Skwalan 11. Olej z moreli - ZSK 12. Balsam pomarańczowy 500ml - Eveline 13. Serum na rozstępy - Eveline 14. Krem do rąk - Avon 15. Serum tamanu - BU 16. Odżywka do paznokci - Nail Tek PUSZCZONE W ŚWIAT / ODDANE: 9 szt. 1. Błyszczyk UCR Icy Nude - Avon 2. Róż Bronzing Star - Essence 3. Lakier - Simple Beauty 4. Lakier - Joko 5. Cienie mineralne Plumtastic - Avon (do zwrotu) 6. Cień ciemna oliwka - Inglot 7. Poczwórne cienie sypkie - Ingrid 8. Paletka GWP Clinique (cienie like a mink + róż smoldering plum) 9. Arbuzowy dezodorant do stóp i butów - Oriflame Kupione/dostane: Na zdjęciach ![]() Pielęgnacja: 11 szt. Kolorówka: 12 szt. UBYŁO: 25 szt. PRZYBYŁO: 23 szt. W listopadzie trzeba się bardziej postarać
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Wpadam sie tylko podzielic rezultatami pazdziernikowymi: Zużyte w październiku: 1.żel do mycia twarzy Avene Cleanance (uzywalam prawie rok!) 2.tonik perfecta no problem! antytrądzikowy 3.perfumy Oriflame Awakeing Aromabliss 4.błyszczyk Maybelline 5.tonik Levera z miety 6.maseczka Kleopatra Dermaglin 7.jedwab w sprayu do włosów Provit 8.Blubel czerwony 500ml 9.Szampon Syoss 500ml 10.mgiełka Avon czerenia i gałka 11.odzywka do wlosow Garnier Fructis 12.krem do rąk kokosowy Ziaja 13.zel do twarzy effaclar 50ml 14.mini balsam dove 15.rozne probki Wydane w pażdzierniku: 1,2 perfumy FM 3 maseczka Bielenda 4,5 Kaszmir i Rosa do wlosow, PROVIT 5 krem do rąk Lirene 6 tonik Perfecta 7 odzywka Herbal 8 antyperspirant garnier Ogolnie jestem zadowolona. Kupilam niepotrzebnie tylko antyperspirant. A najwazniejsze jest to, ze zaoszczedzilam kase i nie kupilam nic z kolorowki! Wydalam jakies 55-60zl w tym miesiacu. Na listopad planuje zakupy na mazidlach, zsk lub BU. Mam nadzieje ze u Was zuzycia tez dobrze!
|
#4732 |
|
|
magdolena, ładne zużycia.
Przy okazji robienia porządków w mieszkaniu, zrobiłam też porządki w kosmetykach i doszłam do wniosku, że tak naprawdę to muszę kupić tylko odżywkę do włosów, żel do mycia twarzy i jakiś łagodny tonik, resztę mam. Nie powiem, cieszy mnie to, bo mam na głowie inne wydatki w listopadzie (np. muszę zapłacić za kurs) i wypadałoby trochę zaoszczędzić. Dlatego też pewnie kupię odżywkę Joanny, a żel i tonik Synergen dla wrażliwej cery. Powinnam się zmieścić w 15zł.
|
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej, hej
![]() Na wstępie gratuluję zużyć ![]() Podczytywałam Was, ale sama usunęłam się w cień bo......dopadł mnie jakiś straszny leń Autentycznie - nic mi się nie chciało robić, ani tym bardziej zużywać Chyba jakieś jesienne przesilenie......Ale jakimś trafem pozbyłam się paru rzeczy ![]() No więc tak: Kupiłam: - 2 opakowania ampułek do włosów Radical, - odżywka Radical, - podkład Rimmel Stay Matte, - balsam do ust Tisane, - odżywka Youg połysk jedwabiu, - pasta do zębów - 2 saszetki maski do skóry głowy Dermaglin - tubka maski do skóry głowy Dermaglin - chusteczki do demakijażu Cleanic Zużyłam: - krem do twarzy Lirene ( - szampon Herbal Essences Nawilżenie po brzegi, - maska HE nawilżenie po brzegi, - odżywka Young połysk jedwabiu, - lakier do włosów Schwarzkopf (czy jak to się tam pisze ),- opakowanie ampułek Radical, - mydło w płynie, - musująca kostka do kąpieli, - 2 perełki do kąpieli, - 2 saszetki maski go skóry głowy Dermaglin, - chusteczki oczyszczające Johnson's, - 2 saszetki maseczki Dermaglin, - krem do depilacji Perfecta Mogło być o wiele lepiej gdbym wypędziła tego cholernego lenia
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, kupilam w tym tygodniu tusz Lancome Hypnose pelnowymiarowy, bo juz nie mialam tuszu pogrubiajacego, no i klops
Pomalowalam sie nim dzis i prawie w ogole nie pogrubil moich rzes...nie wiem, czy jest jeszcze za swiezy, moze za jakis tydzien, dwa sie polepszy...Martwie sie, ze wywalilam kupe kasy na drogi, przereklamowany bubel ![]() Czy ktoras z was ma go moze teraz? Jak wasze opinie na jego temat? Bo ja jak na razie jestem zalamana
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
La tego tuszu nie lubię. Chyba z pogrubiających najbardziej mi odpowiada tani tusz Maybelline Collosal.
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam tak z każdym tuszem
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na moje podsumowanie:
ZUŻYTE: żel z zieloną herbatą Yves Rocher de-makijaż Ziaja (do kosza, już nie mogłam z nim) pasta elmex płyn micelarny sopot spa ziaja szampon Joanna Naturia płyn do kąpieli Luksja żel pod prysznic Luksja płyn do demakijażu Sephora balsam do ciała Nivea z Q10 SPRZEDANE: 10 kosmetyków za 124,39 KUPIONE POTRZEBNE: płyn micelarny Avene (32zł) płyn do demakijażu Sephora (20zł) 6szt szamponów 200ml po 2,5zł (tata sponsor) żel pod prysznic Luksja i Soraya (po 7zł) pasta elmex 3 szt paleta 120 (na zajęcia z wizażu) KUPIONE NIECAŁKIEM POTRZEBNE: 2 szminki INGLOT - 2x20zł Guerlain Kiss Kiss Baby Guerlain Kiss Kiss z limitowanki Imperiales Guerlain Perles Imperiales MAC PaintPot indian Wood Jak widać poległam
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Już dziś chyba nic nie zużyję więc wstawiam moją listę październikową:
kosmetyki zużyte 1.zel do higieny intymnej 400 ml 2.deo spray Nivea Energy Fresh 35 ml 3.próbka kremu Ziaja Blubel jagodowy 4.Termiczne SPA satynowe maslo do ciala Miraculum 200ml 5.Termiczne SPA pobudzajacy peeling do ciala 200 ml 6.szampon Farmona ze skrzypem 7.Lipocel-oliwka do masazu Ziaja 500 ml 8.mleczko do demakijazu Eva 2w1 200ml 9.Pianka do biustu Barwa 50ml 10.Oliwka Bella 200ml 11.Schauma maska do wlosow 200ml 12. mleczko dla dzieci baby Bella 200 ml 13.mleczko do demiakijazu Eva 200 ml 14.krem Nivea 15ml 15.maseczka saszetakowa z ogorkiem 16.mleczko do demakijazu Soraya 200 ml 17.odzywka Joanna grapefruit 100 ml 18.masło do ciała truskawkowe Joanna 150 ml 19.Pianka do biustu Barwa 50ml - druga 20.deo spray Nivea Energy Fresh 35 ml - też drugi kosmetyki kupione 1.maslo Farmona cynamon 2.szampon farmona ze skrzypem 3.ziaja kremowe mydlo pomarancza 4.maseczka ziaja z zielona glinka 5.maseczka przeciwtradzikowa Synergine saszetka 6. i 7..2x80 sztuk chusteczek nawilzajacych Babydream 8 i 9 Bioplantacja Bielenda krem kokosowy 10Bielenda krem rozany 11Bierlenda krem kasztanowy 12maseczka oczyszczajca z Biedronki 13Loreal mleczko oczyszczajace 200 ml 14krem ochronny Baby bella 15krem ochronny Baby bella 16Tonik Ziola Polskie 17-20. 4x zel do hig intymnej 21-23 odzywka z pokrazywa x3 24 - 27. 4 maseczki saszetki Eva 28. zel pod prysznic Len Eva 29. krem pod oczy ze swietlikiem Eva 30.sol do kapieli w buteleczkach 31.Loreal tonik orzeźwiajacy 200 ml 32.mleczko-tonik kasztanowe Bielenda 250 ml + gratis mleczko po opalaniu Bikini 200 ml 33.tonik bezalkoholowy Soraya 200 ml 34.mleczko do demakijazu Soraya 200 ml 35.mleczko do ciala Isana 400 ml z oliwka oddane woda toaletowa Avon Thaiti woda toaletowa Summer White Avon deo spray Nivea Energy Fresh 35 ml deo Nivea w kulce cienie - chyba ze 3 kredka do oczu Oriflame niebieska wyrzucone maseczka Soraya witaminowa terapia matujca- przeterminowana tusz rozowy tusz czarny Lemax 3 lakiery do paznokci pomadka srebrna - przeterminowana blyszczyk do ust - resztka na dnie, chyba przeterminowany Dostałam puder w kremie Vollare 30 ml - maseczka Avon srodziemnomorska Eva Natura bursztynowy balsam do ciala krem do rak Avon care Vita Noutrish 125ml Krem do stóp Avon Foot works Berry Mint 100 ml Antyperspirant do stop Exclusive 75ml krem do stop na pekajace piety 100 ml Asolutions Total Radiance zel demakijaz na dzien/noc krem oliwkowy Ziaja kremowy zel do mycia twarzy Nivea Visage deo Adidas Floral Dream spray deo Adidas Fruity Rhythm spray krem da rak SSS 75ml maska parafinowa do rak Avon piaski Arizony maseczka z pomidora Oriflame truskawkowy scrub do ciala Październik uważam na wpół udany bo nie kupiłam NIC na Allegro, co dotychczas było moją zmorą, ale z drugiej strony zrobiłam sobie zapas toników i mleczek i kremów... W listopadzie będzie DUUUUUŻO LEPIEJ, bo już SPA na mnie czeka
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2009-10-31 o 18:59 |
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Gratki za zużycia
, baty za szaleństwa , a słowa otuchy dla tych, co chcą, a nie wychodzi ![]() Moja październikowa spowiedź Pielęgnacja zużycia - 6 Śródziemnomorski krem do ciała Planet SPA z oliwką 200ml Peeling Planet SPA pestki winogron 150ml Płyn do kąpieli Avon Jabłko/cynamon 500ml Krem Ziaja Phytoaktiv na noc 50ml Ziaja Sopot SPA płyn micelarny Maseczka Planet SPA Minerały Morza Martwego 150ml Pielęgnacja przybyło - 2 Krem regenerujący na noc AA cera naczynkowa 50ml Preparat do demakijażu oczu Avon 150ml Wydane 24,43zł ![]() Kolorówka oddane - 1 ![]() Perełki rozświetlające Avon 18g Kolorówka przybyło - 19 Lakier Avon Mirror Shine Polished Pink 8ml Lakier Avon Mirror Shine Copper Sheen 8ml Guerlain Meteorites Beige Chic 33g Guerlain Meteorites Nacre Des Mers 10g prasowany Tusz Essence Multi Action 9ml Kredka NYX MossKredka NYX Jumbo Eyeshadow Pencil 616 Pacific NYX Candy Glitter Liner Crystal NYX Single Eyeshadow Nude NYX Single Eyeshadow Taupe NYX Single Eyeshadow Brown NYX Single Eyeshadow Dark Brown NYX Round Lipstick Ceto NYX Round Lipstick Orange Soda NYX Round Lipstick Lala NYX Round Lipstick Indian Pink NYX Round Lipstick Echo NYX Round Lipstick Chambord NYX Round Lipstick Circe - prezent Wydane 301,08zł ![]() Z pielęgnacji jestem mega zadowolona: kilka zużyć, zakupy tylko 2, obydwa z musu. Odbiłam sobie za to na kolorówce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

Plan na październik wykonany. 

, no nic, będę za to miała większy licznik zużyć w listopadzie.

ale to dopiero za 2 tygodnie 
klask i:

),