|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. VI - zapuszczalskie w akcji!
Witam po dłuższej przerwie...
Cytat:
Cytat:
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze to traktowanie Dnia Wszystkich Świętych jak odpustu - kolorowe balony, szczypki, popcorn, wata cukrowa, ciepłe lody, miecze świetlne... Ja rozumiem, że to jest "wesołe" święto, ale moim zdaniem cmentarz to nie miejsce na takie rzeczy.
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Tobą. Tym bardziej, że i tak są dzikie tłumy na cmentarzach. Taki jarmark dodatkowo utrudnia ruch.
|
#2524 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Około 20 zł, dokładnie Lirene dermoprogram 50+. Nie zapycha, mnie nie bieli, jest super. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
5 tabletek zalałam wodą mineralna (25 ml) i wyieszałam taką szpatułką, mam jescze z BU Ładnie sie "rozpuściły", ale wiadomo, farfocle zostały. Ale fajnie ścierają na płatku ![]() Cytat:
Halołin, tja, zawsze mnie to "święto" wkurzało, to nie polska tradycja, to się powinno omawiać na lekcjach angielskiego, a nie robic cyrki. Cytat:
Miałam dziś taaaki piękny sen!! Sniło mi się. ze Glorie emlusje i maski, były w Rossmannie, było ich pełno! Sen się skończył i wróżki od snu nie zostawiły mi po chociaż jednym opakowaniu ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Balony?! o matko...
Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2009-11-01 o 10:54 |
||||||||
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety tak. Balony to już od kilku ładnych lat się pojawiają, a ostatnio to i inne zabawki, właściwie wszystko, co na straganach np. nad morzem, czy jakimś odpuście w Kościele. (zabawki, durnostojki, słodycze...) Przy dużych cmentarzach miejskich to "normalne". (można zobaczyć np. na tym fotoblogu: http://senq.ownlog.com/swieci,1951493,komentarze.html )
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku.
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym najchętniej dziś usnela i obudziła się za tydzien w niedzielę. Bo ten tydzien będzie dla mnie ciężki. Wiecie, ja w ogóle świat nie lubię. Jedynie Wielkanoc bo nie robi się tak wszystkiego z pompą. No przynajmniej w mojej okolicy... Za to Boże narodzenie to jakaś masakra. Wszyscy czekają tylko na pasterkę i to dla niektórych moich znajomych pasterka jest jedyna msza w roku na której się pojawiają. Wigilię z kolei lubię w gronie tylko najbliższej rodzinie spędzać a mianowicie najbardziej lubię dzielenie się opłatkiem i wspólne śpiewanie kolęd przez tą noc. Bo puzniej te jasełka, prezenty, choinka i najgorsze...śnieg to dla mnie za dużo jak na dwa miesiące świat praktycznie. Ale ja się uzalam nad sobą... Wygońcie mnie już
. Idę obiad powoli robić
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam jedną 70 , ale ledwo się tam zapinam, jak zapnę to to jakaś masakra jest
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zapomniałabym o najważniejszym: ratujcie!!! Mam strasznie suche włosy! Już nawet vatika średnio pomaga
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak jest
![]() Komunizm ,NATO, UE, ONZ Cytat:
A mi sie podoba ze gimnastyczki i Kaczorex sie dostali skzoda mi tylko dziewczyn Balans. Katajew dała ciaała i tyle Piekny sen Dziewczyny jestem załamana. Z moim pieskiem jest jeszcze gorzej dzisiaj nie umiała chodzic, wymiotowała krwią. Pojechalismy od razu do weta. Dostała 3 zastrzyki(antybiotyk, przeciwzapalny i witaminy). Jutro na prześwietlnie jedzie. Jedyna pozytywna wiadomosc to taka zez tego co dzisija powiedziała w sercu nic sie nie zmieniło.
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie jestem tak bardzo zniesmaczona tymi balonami itd. Po 1. straganiarze chcą zarobić. Jeżeli zarabiają to znaczy że jednak ktoś to kupuje
Po 2. ludzie często idą na cmentarz z dziećmi, którym te balony się podobają i jak dostaną balona i cukierka to nie będą co 30 sekund marudzić że chcą do domu. Po 3. nawet budki z hotdogami rozumiem, jeżeli ktoś spędza pół dnia na cmentarzu to może zgłodnieć.
|
#2533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wpadlam na chwile, nie czytalam wszystkiego, tylko pobieżnie - brak czasu
![]() dostalam w piątek prostownice - dzis uzylam ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie tez powinna byc, co wiecej napisalam nawet do DOZu, ze mam 5-7 aptek w miescie i moze któras bylaby zainteresowala, ale chyba nie była ![]() Cytat:
Cytat:
ktos chcial przepis na tonik aspirynowy, jest tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...nik+aspirynowy
|
|
#2534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okno umyte bo wyglądało koszmarnie...Cytat:
ale np. impreza w klimacie - czemu nie - jak ktoś ma ochotę. Choć ja chyba bliższa jestem sporej dawce nostalgii w dzień zaduszny.Cytat:
Mi na szczęście jeszcze nic nigdy z grobu nie zginęło, a kontrolujemy to na bieżąco, ale na pewno na cmentarzu się zdarzało dużo kradzieży, bo teraz przez cały rok jest ochrona. Cytat:
zawsze tak żal mi chorych zwierzaków, bo są wtedy jeszcze bardziej bezbronne...nie powiedzą gdzie boli...ech...smutne to
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze te zastrzyki pomogą jej. Jeszcze tak mnei wkurzyła taka stara baba. Grrr widzi ze prawie biegne do tego weterynarza Age mam w kocu owinięta, oczy jakbym sie miała zaraz rozpłakac a ta mi ze ona jest w kolejce na zastrzyk i ze była pierwsza.
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- nie dziewczyny nie moge ona jest taka słaba co mam robic.
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny.
jakos was nadrobilam .co do ostatnich tematow - polskie swieto zmarlych, szczegolnie z perspektywy zachodniego helloween(ktore z racji miejsca zamieszkania od wielu lat musze doswiadczac) to naprawde super wziosla sprawa. do tego stopnia, ze planujemy -za rok wlasnie na ten okres wybrac sie do Polski, zeby zabrac dzieci na cmentarz i pokaac to co im od kilku lat opowiadamy. mam nadzieje, ze w moim miescie nic sie w tym temacie nie zmieni i 1 listopada bedzie taki jakim go zapamietalam. (wscieklym tlumem bab w futrach i kozakach, chryzantemami we wszystkich formach i odcieniach spzredawanych pzred glowna brama, tramwajami i autobusami w oznaczeniem D, i ogolnym szalenstwem i blotem, ktorym wszyscy sa umazani .i tym specyficznym zapachem, ktory sie unosi wszedzie )co do halloween - po raz pierwszy, wczoraj wlasnie bawilismy sie jak inni(az do teraz bylo to bojkotowane "swieto"). ale dzieci straszszsznie chcialay (wiadomo - wplyw srdodowiska, szkola,nagonka towarowa w sklepach) wiec uleglam. zaczelismy juz dzien pzred .dzieciaki mialy frajde, a my w sumie tez, bo maz w tym dniu mial koncert wiec caly pub byl pelen"wariatow". ja natomiast pzrystroilam sie w swoja peruke i [po jej zdjeciu poczulam sie bardzo biednie. chyba doroslam do wlosow w koncu. co gorsza - moje wlsoy po prostu stanely w miejscu - nic na nie juz nie dziala. gzrywka mi zawisla 1,5 cm nad brwiami i wygladam jak pachole .a dzis pogoda prawdziwie listopadowa - i zimno i pada i zimno i pada(jak spiewal Kazik) |
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
a ja Wam powiem ze wczoraj u mnie jakies dzieciaki chodziły cos w stylu Halloween, ale ze ich nie wpuścilismy, pomalowali nam płot czerwoną farbą...
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę juz dwie strony od mojej ostatniej wizyty tu
![]() Wczoraj chyba źle wax'a zmyłam i wstałam z tłustymi włosami... Dzięki Bogu jest przymrozek i włożyłam czapkę, nikt nic nie widział Ale stwierdzam, że moje włosy są coraz bardziej niewdzięczne :< staram je nawilżyć, odżywić, a one co?! Stoją w miejscu i nie są takie super jak powinny być :< i kręcą się...Lubie chodzić po cmentarzu wieczorem jak się wszystko ładnie świeci. Chociaż szkoda, ze tak jest raz w roku :/ to samo jest w Walentynki, Dzień Kobiet i co tam jeszcze. Nagle się wszyscy budzą i przypominają o kimś innym... Widziałam tu jeszcze temat 'Mam talent'. Sądziłam, że bedzie coś lepszego, ale pomyliłam się troszkę ta Wiktoria wybrała za trudną piosenkę jak dla mnie, ten Mateusz śpiewał tak samo właściwie (bez 'uniesień ). Cieszę się, że te dziewczyny przeszły i Kaczorex Chociaż wydaję mi się, że one nie wygrają. Dwa razy chyba nie będzie to same wybrane btw- zwyciezcy z tamtego roku nie pokazali chyba nic nowego ![]() no to tyle, bo się rozpisałam
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć w sumie jeszcze z domu nie wychodziłam - nie wiem co tam zastanę
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Ale hamstwo.
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek to jakiś koszmar jest
nie wiesz pewnie czyje to dzieciaki żeby porządek z nimi zrobić?
|
#2543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hmm mi sie podoba taka idea ze w Halloween jest wesoło a następnego dnia w Dzień Zmarłych nostalgia... jakby dwa oblicza tego samego...
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
a co do "mam talent" to mnei zastanawia jakimi kryteriami sie kieruja polskei zasady.
no bo ogolnie chodzi pzreciez o to by wytypowac kogos naprawde z talentem (niekoniecznie ksztalconego w fachu latami - a gimnastycy czy inni w tym stylu to talent - jak najbardziej ,ale pzrede wsyztskim ciezka praca latami, od malego)ciekawe, ze zaden pianista czy skrzypek wirtuoz nie pojwil sie tam - bo to oczyiste, ze tego typu umiejetnosci nie pojawiaja sie z soboty na niedziele). inna sprawa - ogolnie, z zaloenia typuje sie taki "talent", ktory ma szanse na sukces marketingowy. dla przykladu - brytyjska edycje wygrala taka duza grupa w tylu tych lasek przebranych za policjantki - a wiec cos co mozna ogladac w roznych miejscach, w roznych ukaldach, jest wizja "spzredania"tego szerszej widowni. zatem co w takim ujceiu mamt zrobic z kolejna para gimnastykow? dziewcyzny byly swietne, ale tego typu umiejetnosci maja swoich odbiorcow i jest to raczaj waska grupa fanow. ten kaczoreks nawet choc..... ....al e w konwencji ogolnej programu jak na moj rozum sie miesci
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
no to już przegięcie :/ pdchodzi pod niszczenie mienia...
|
#2546 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ładnemu we wszystkim ładnie, a włosy masz boskie - nie ścinaj.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2548 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Witam
![]() Cytat:
A w necie, tj. według bra-fitter to powinnam nosić większa miskę niż E. Jednak niespójność tego, co jest w necie i tego, co jest w sklpach/na straganach jest dość spora :P Że nie wspomnę o zwyczajnych różnicach w rozmiarówce różnych firm. No i sam krój miseczki się liczy. Tak samo z butami. Sandały 36 mi pasują, a glany lekko luźne mam 39. I weź tu bądź mądra z tymi rozmiarówkami ;/ Cytat:
Cytat:
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem tego hallowenu u Polsce. Z resztą myślę, że Polska jest chrześcijańskim krajem i nie powinno się importować czegoś takiego zza oceanu bo to zupełnie kontrastuje z dniem Wszystkich Świętych. Ale to tylko moje zdanie... A tym dzieciom to bym chyba nogi z du** powyrywala. I gdzie tu są rodzice? Mona też oglądne Twój album i ocenie.
jak myślicie? Czy olejek kokosowy Parachute Pomoże moim suchym ostatnio włosom? na all 200ml. Jest za 17 zł. Ostatnio jestem biedna jak mysz kościelna
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
aniu ja go wlasnie uzywam .i jesli cena taka to chyba kupuj, bo na inych stronach jest po ponad 40 pln.
bardzo cena w zlotowkach bylam zdziwiona bo ja swoj kupowalam za jakies 5 funtow z pzresylka. powiedz mi jak mozesz - mialas na samym poczatku zapuszczanai (wiesz ze w ciebie wierze )jakies takie dziwne zastoje,ze ci "stalo w miesjcu"?bo ja czekam i czekma i doczekac nie moge, az ta glupia grzywka osiagnie brwi - i nic. a wydawaloby sie, ze grzywki to myk myk i juz wlaza do oczu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.

Dlatego coraz więcej ludzi zaznacza jakoś wiązanki (np. chlapiąc trochę farbą), żeby ustrzec je przed złodziejami.

Ja rozumiem, że to jest "wesołe" święto, ale moim zdaniem cmentarz to nie miejsce na takie rzeczy.
Około 20 zł, dokładnie Lirene dermoprogram 50+. Nie zapycha, mnie nie bieli, jest super.
wrzucę później na Picasę więc jak komuś wysyłałam już linka to oceńcie proszę czy mam rację czy nie 

. Zna sie moze ktoras z Was na tych sprawach?
nie wiesz pewnie czyje to dzieciaki żeby porządek z nimi zrobić?
21.06.2014r.