Offtopowe zapuszczanie cz. VI - zapuszczalskie w akcji! - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-01, 10:44   #2521
Benek23
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. VI - zapuszczalskie w akcji!

Witam po dłuższej przerwie...

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
moja ciocia dała we storek na grob mojej babci chryzanteme to na nastepny dzien juz jej nie bylo bo ktos ukradł.
wogole to witajcie,
niestety ja dzis nie pojde na cmentarze bo musze lezec w lozku
Bidulko... Kuruj się.
Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
I nie tylko znicze, częściej nawet stroiki albo wieńce. A później sprzedają je przy wejściu na cmentarz. Dlatego coraz więcej ludzi zaznacza jakoś wiązanki (np. chlapiąc trochę farbą), żeby ustrzec je przed złodziejami.
Porażka, co się dzieje na cmentarzach, nawet nie próbuję już tego komentoweać, bo mi ciśnienie skacze...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 10:48   #2522
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Porażka, co się dzieje na cmentarzach, nawet nie próbuję już tego komentoweać, bo mi ciśnienie skacze...
Dokładnie
I jeszcze to traktowanie Dnia Wszystkich Świętych jak odpustu - kolorowe balony, szczypki, popcorn, wata cukrowa, ciepłe lody, miecze świetlne... Ja rozumiem, że to jest "wesołe" święto, ale moim zdaniem cmentarz to nie miejsce na takie rzeczy.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 10:50   #2523
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie
I jeszcze to traktowanie Dnia Wszystkich Świętych jak odpustu - kolorowe balony, szczypki, popcorn, wata cukrowa, ciepłe lody, miecze świetlne... Ja rozumiem, że to jest "wesołe" święto, ale moim zdaniem cmentarz to nie miejsce na takie rzeczy.
Zgadzam się z Tobą. Tym bardziej, że i tak są dzikie tłumy na cmentarzach. Taki jarmark dodatkowo utrudnia ruch.

Stary 2009-11-01, 10:52   #2524
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
A jakiego używasz filtra? Ja zamierzałam zrobić ten tonik, ale nie miałam kasy na filtr i szukam czegoś jak najtańszego i niezapychającego, a to chyba trudne do znalezienia.

Lirene Około 20 zł, dokładnie Lirene dermoprogram 50+. Nie zapycha, mnie nie bieli, jest super.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
anikaa, najtańszy jest chyba Babydream (jakieś 12 zł?) z tym że on dość gęsty jest i cuchnie strasznie (dla mnie), z aptecznych najbardziej przystępną cenę ma Iwostin - ok.30 zł
Ale ma w skłądzie potencjalne zapychacze, trójglicerydy, z tego co wiem. Ja nie zaryzykowałam, bo boję sie zapchania

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
w ogóle trochę się zdołowałam bo patrzę na swoje stare zdjęcia z krótkimi włosami i mam wrażenie że wyglądałam lepiej... wrzucę później na Picasę więc jak komuś wysyłałam już linka to oceńcie proszę czy mam rację czy nie

A co do "Mam talent" to faktycznie jakoś dziwnie było, jestem załamana że dziewczyny z Balans nie przeszły... Nie jestem jakoś przekonana ani do tych gimnastyczek, ani do Kaczorexa a za tydzień to w ogóle tragedia, obejrzę tylko dla tych dwóch śpiewających
A ja sama nie wiem, nie zdziwię się jak gimnastyczki zajmą coś w finale. Kaczorex jest takim sympatycznym dzieciakiem

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ja z chęcią zobaczę

A no, dziewczyny były super, ale moim zdaniem one i tak teraz zrobią niezłą karierę - pokazały się w tv i są świetne, więc na pewno zostały zauważone.
Ale krew też była w dzisiejszym odcinku Wiktoria Katajew popełniła samobójstwo na oczach widowni. Mnie tam się od początku nie podobała, śpiewa ze straszną "watą", ale gdyby pozostała dalej w tej konwencji jak na początku to miałaby szanse, bo dla niewykształconego słuchu rzeczywiście mogła być bardzo przyjemna.

Ale Grzybki mi się podobały Jestem przeciwna dzieciom w takich programach, więc dobrze, że nie przeszli, bo są moim zdaniem za młodzi na taki stres, ale są niesamowicie słodcy Takie dwa małe szatany

Kto za tydzień będzie? Bo nie oglądałam do końca?
Katajew mi się od początku nie podobała.
Cytat:
A Ty chcesz iść na bio-chem?

Patrzyłam na tego Babydreama w Rossmannie i teraz trochę żałuję, że nie kupiłam go, jak był w promocji. Teraz kosztuje 13,99. Rozsmarowałam sobie odrobinę na ręce, był rzeczywiście dość gęsty. Przypomniałam sobie teraz, że przecież z wakacji została mi Lirene 30, ale nie wiem czy nada się do twarzy.

Ja też chętnie doradzę, zwłaszcza, że w końcu Cię nie zobaczyłam
Ja też poprosze. Mona, w goóle to ja kocham Twój kolor włosów
Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość

mogłabyś napisać, jak dokładnie go zrobiłaś ?
5 tabletek zalałam wodą mineralna (25 ml) i wyieszałam taką szpatułką, mam jescze z BU Ładnie sie "rozpuściły", ale wiadomo, farfocle zostały. Ale fajnie ścierają na płatku

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość

I jeszcze muszę się pożalić...wczoraj jakieś dzieciaki bawiły się w halloween - jak dzwoniła 3 grupa to zerknęłam kto i już do domofonu nawet nie podchodziłam i... nie uwierzycie... 2 jajka wylądowały na moim oknie kuchennym:confu sed: całe szyby są brudne - jutro muszę umyć okno

Też nie lubię tego tłoku i zasady zastaw się a postaw się, ale to nie prawda, że wszyscy zaglądają raz w roku na cmentarz - ja jestem u taty i dziadka tak średnio raz w miesiącu i widzę sporo grobów na których palą się znicze i stoją świeże kwiaty
Ja nie lubie chodzić na groby, nei lubię cmentarzy i nie lubie tego święta, ale nie pozwolę na zaniedbanie grobów najbliższyzch.
Halołin, tja, zawsze mnie to "święto" wkurzało, to nie polska tradycja, to się powinno omawiać na lekcjach angielskiego, a nie robic cyrki.
Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
moja ciocia dała we storek na grob mojej babci chryzanteme to na nastepny dzien juz jej nie bylo bo ktos ukradł.
wogole to witajcie,
niestety ja dzis nie pojde na cmentarze bo musze lezec w lozku
Co się stało?

Miałam dziś taaaki piękny sen!! Sniło mi się. ze Glorie emlusje i maski, były w Rossmannie, było ich pełno! Sen się skończył i wróżki od snu nie zostawiły mi po chociaż jednym opakowaniu

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Balony?! o matko...
Hula Hop
440/5000 minut

Edytowane przez 19agusia91
Czas edycji: 2009-11-01 o 10:54
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 10:58   #2525
otako
Zakorzenienie

Niestety tak. Balony to już od kilku ładnych lat się pojawiają, a ostatnio to i inne zabawki, właściwie wszystko, co na straganach np. nad morzem, czy jakimś odpuście w Kościele. (zabawki, durnostojki, słodycze...) Przy dużych cmentarzach miejskich to "normalne". (można zobaczyć np. na tym fotoblogu: http://senq.ownlog.com/swieci,1951493,komentarze.html )

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 11:00   #2526
19agusia91
Zakorzenienie

Jestem w szoku.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 11:06   #2527
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Ja to bym najchętniej dziś usnela i obudziła się za tydzien w niedzielę. Bo ten tydzien będzie dla mnie ciężki. Wiecie, ja w ogóle świat nie lubię. Jedynie Wielkanoc bo nie robi się tak wszystkiego z pompą. No przynajmniej w mojej okolicy... Za to Boże narodzenie to jakaś masakra. Wszyscy czekają tylko na pasterkę i to dla niektórych moich znajomych pasterka jest jedyna msza w roku na której się pojawiają. Wigilię z kolei lubię w gronie tylko najbliższej rodzinie spędzać a mianowicie najbardziej lubię dzielenie się opłatkiem i wspólne śpiewanie kolęd przez tą noc. Bo puzniej te jasełka, prezenty, choinka i najgorsze...śnieg to dla mnie za dużo jak na dwa miesiące świat praktycznie. Ale ja się uzalam nad sobą... Wygońcie mnie już. Idę obiad powoli robić
Stary 2009-11-01, 11:07   #2528
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

No wiadomo, że każdy ocenia inaczej. Mnie jednak zawsze wszyscy mówili, że mam bardzo duży. Sama patrząc na biust i stanik też uważam, że biust mam spory. 65 [ jednak wbrew wcześniejszym obawom zmieściłam się zapinając na najluźniejszą zapinkę ] /70 E to jednak biust dość dużo ponad przeciętną.
Ale masz rację, każdy inaczej ocenia.
Jak kiedyś sprawdzałam w necie, jaki rozmiar mam mieć to też wyszedł mi 70 E mam jedną 70 , ale ledwo się tam zapinam, jak zapnę to to jakaś masakra jest

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 11:09   #2529
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Dziewczyny zapomniałabym o najważniejszym: ratujcie!!! Mam strasznie suche włosy! Już nawet vatika średnio pomaga
Stary 2009-11-01, 11:10   #2530
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety tak. Balony to już od kilku ładnych lat się pojawiają, a ostatnio to i inne zabawki, właściwie wszystko, co na straganach np. nad morzem, czy jakimś odpuście w Kościele. (zabawki, durnostojki, słodycze...) Przy dużych cmentarzach miejskich to "normalne". (można zobaczyć np. na tym fotoblogu: http://senq.ownlog.com/swieci,1951493,komentarze.html )
No dokładnie tak to wygląda, niestety...

Stary 2009-11-01, 11:18   #2531
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty chcesz iść na bio-chem?
Tak jest
Cytat:
A czego na WOS masz się nauczyć?
Komunizm ,NATO, UE, ONZ

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
A ja sama nie wiem, nie zdziwię się jak gimnastyczki zajmą coś w finale. Kaczorex jest takim sympatycznym dzieciakiem

Miałam dziś taaaki piękny sen!! Sniło mi się. ze Glorie emlusje i maski, były w Rossmannie, było ich pełno! Sen się skończył i wróżki od snu nie zostawiły mi po chociaż jednym opakowaniu

A mi sie podoba ze gimnastyczki i Kaczorex sie dostali skzoda mi tylko dziewczyn Balans. Katajew dała ciaała i tyle

Piekny sen

Dziewczyny jestem załamana. Z moim pieskiem jest jeszcze gorzej dzisiaj nie umiała chodzic, wymiotowała krwią. Pojechalismy od razu do weta. Dostała 3 zastrzyki(antybiotyk, przeciwzapalny i witaminy). Jutro na prześwietlnie jedzie. Jedyna pozytywna wiadomosc to taka zez tego co dzisija powiedziała w sercu nic sie nie zmieniło.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 11:27   #2532
mOna01
Zakorzenienie

Ja tam nie jestem tak bardzo zniesmaczona tymi balonami itd. Po 1. straganiarze chcą zarobić. Jeżeli zarabiają to znaczy że jednak ktoś to kupuje Po 2. ludzie często idą na cmentarz z dziećmi, którym te balony się podobają i jak dostaną balona i cukierka to nie będą co 30 sekund marudzić że chcą do domu. Po 3. nawet budki z hotdogami rozumiem, jeżeli ktoś spędza pół dnia na cmentarzu to może zgłodnieć.

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 11:28   #2533
motylek1007
Zakorzenienie

wpadlam na chwile, nie czytalam wszystkiego, tylko pobieżnie - brak czasu

dostalam w piątek prostownice - dzis uzylam

Cytat:
Napisane przez Klaudiczka997 Pokaż wiadomość
Zakupiłam dzis maske fructis nutri gładka...jak wam sie ona widzi??spełnia zadanie?
mialam odzywke co prawda, ale byla do niczego dla moich wlosow - może maska bedzie lepsza....

Cytat:
Jestem po pierwszym użyciu toniku aspirynowego, kurcze, ale mam ładną buzie, szok
no widzisz, tez go sobie chwale

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
Uważam, że powinni postawić mi apteke DOZ.
u mnie tez powinna byc, co wiecej napisalam nawet do DOZu, ze mam 5-7 aptek w miescie i moze któras bylaby zainteresowala, ale chyba nie była

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
..

A w ogole to mam problem. Siedze ostatnimi czasy na biochemi. Im wiecej czytam, tym mniej wiem . Zna sie moze ktoras z Was na tych sprawach?
ja sie znam, ale tylko troche, naprawde troche....

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jestem załamana. Z moim pieskiem jest jeszcze gorzej dzisiaj nie umiała chodzic, wymiotowała krwią. Pojechalismy od razu do weta. Dostała 3 zastrzyki(antybiotyk, przeciwzapalny i witaminy). Jutro na prześwietlnie jedzie. Jedyna pozytywna wiadomosc to taka zez tego co dzisija powiedziała w sercu nic sie nie zmieniło.
boze, biedny piesek żeby tylko wyszla z tego.....

ktos chcial przepis na tonik aspirynowy, jest tutaj
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...nik+aspirynowy

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 11:29   #2534
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
A nie kojarzysz pewnie, gdzie dokładnie te dzieciaki mieszkają? By można pójśc do ich rodziców albo cokolwiek.
Ech, dzieci są głupie :P Nie lubię ich. Zwłaszcza za to bezmyślne kopiowanie wszystkiego, co jest w Stanach. Halloween 31 października? Proszę bardzo. Ale realia w Polsce są inne, to nie jest nasze święto. Nie można też przenosić "psikusa" do Polski. Ciekawe kiedy się tego ludzie nauczą. W ogóle, czy kiedykolwiek :P
Nie wiem gdzie mieszkają - obawiam się, że to dzieciaki w bloków zza miedzy okno umyte bo wyglądało koszmarnie...
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
dzieciaki wkręcają się w nastrój Haloween chociaż fakt faktem - trochę przegieli, ale mówcie co chcecie- mi się sama idea Halloween bardzo podoba, i uważam że by nie zaszkodziło gdyby przenieść ją do naszych Polskich realiów
Mi się rzucanie jajkami nie podoba ale np. impreza w klimacie - czemu nie - jak ktoś ma ochotę. Choć ja chyba bliższa jestem sporej dawce nostalgii w dzień zaduszny.

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
Dymko może u Ciebie tak jest ale u nas zdarza się że jeden drugiemu z grobu podkrada znicze.... Szczyt chamstwa.
Rzeczywiście szczyt chamstwa
Mi na szczęście jeszcze nic nigdy z grobu nie zginęło, a kontrolujemy to na bieżąco, ale na pewno na cmentarzu się zdarzało dużo kradzieży, bo teraz przez cały rok jest ochrona.

Cytat:
Biedactwo
zawsze tak żal mi chorych zwierzaków, bo są wtedy jeszcze bardziej bezbronne...nie powiedzą gdzie boli...ech...smutne to
Stary 2009-11-01, 11:41   #2535
Magdzia94
Zakorzenienie

Mam nadzieje ze te zastrzyki pomogą jej. Jeszcze tak mnei wkurzyła taka stara baba. Grrr widzi ze prawie biegne do tego weterynarza Age mam w kocu owinięta, oczy jakbym sie miała zaraz rozpłakac a ta mi ze ona jest w kolejce na zastrzyk i ze była pierwsza.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

nie dziewczyny nie moge ona jest taka słaba co mam robic.

Stary 2009-11-01, 11:44   #2536
laudik
Zakorzenienie

czesc dziewczyny.
jakos was nadrobilam.

co do ostatnich tematow - polskie swieto zmarlych, szczegolnie z perspektywy zachodniego helloween(ktore z racji miejsca zamieszkania od wielu lat musze doswiadczac) to naprawde super wziosla sprawa.
do tego stopnia, ze planujemy -za rok wlasnie na ten okres wybrac sie do Polski, zeby zabrac dzieci na cmentarz i pokaac to co im od kilku lat opowiadamy.
mam nadzieje, ze w moim miescie nic sie w tym temacie nie zmieni i 1 listopada bedzie taki jakim go zapamietalam.
(wscieklym tlumem bab w futrach i kozakach, chryzantemami we wszystkich formach i odcieniach spzredawanych pzred glowna brama, tramwajami i autobusami w oznaczeniem D, i ogolnym szalenstwem i blotem, ktorym wszyscy sa umazani.i tym specyficznym zapachem, ktory sie unosi wszedzie)

co do halloween - po raz pierwszy, wczoraj wlasnie bawilismy sie jak inni(az do teraz bylo to bojkotowane "swieto").
ale dzieci straszszsznie chcialay (wiadomo - wplyw srdodowiska, szkola,nagonka towarowa w sklepach) wiec uleglam.
zaczelismy juz dzien pzred.
dzieciaki mialy frajde, a my w sumie tez, bo maz w tym dniu mial koncert wiec caly pub byl pelen"wariatow".
ja natomiast pzrystroilam sie w swoja peruke i [po jej zdjeciu poczulam sie bardzo biednie. chyba doroslam do wlosow w koncu.
co gorsza - moje wlsoy po prostu stanely w miejscu - nic na nie juz nie dziala.
gzrywka mi zawisla 1,5 cm nad brwiami i wygladam jak pachole.
a dzis pogoda prawdziwie listopadowa - i zimno i pada i zimno i pada(jak spiewal Kazik)

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 11:58   #2537
motylek1007
Zakorzenienie

a ja Wam powiem ze wczoraj u mnie jakies dzieciaki chodziły cos w stylu Halloween, ale ze ich nie wpuścilismy, pomalowali nam płot czerwoną farbą...

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 12:05   #2538
ImmortalLover
Zakorzenienie

Kurczę juz dwie strony od mojej ostatniej wizyty tu
Wczoraj chyba źle wax'a zmyłam i wstałam z tłustymi włosami... Dzięki Bogu jest przymrozek i włożyłam czapkę, nikt nic nie widział Ale stwierdzam, że moje włosy są coraz bardziej niewdzięczne :< staram je nawilżyć, odżywić, a one co?! Stoją w miejscu i nie są takie super jak powinny być :< i kręcą się...
Lubie chodzić po cmentarzu wieczorem jak się wszystko ładnie świeci. Chociaż szkoda, ze tak jest raz w roku :/ to samo jest w Walentynki, Dzień Kobiet i co tam jeszcze. Nagle się wszyscy budzą i przypominają o kimś innym...
Widziałam tu jeszcze temat 'Mam talent'. Sądziłam, że bedzie coś lepszego, ale pomyliłam się troszkę ta Wiktoria wybrała za trudną piosenkę jak dla mnie, ten Mateusz śpiewał tak samo właściwie (bez 'uniesień ). Cieszę się, że te dziewczyny przeszły i Kaczorex Chociaż wydaję mi się, że one nie wygrają. Dwa razy chyba nie będzie to same wybrane btw- zwyciezcy z tamtego roku nie pokazali chyba nic nowego
no to tyle, bo się rozpisałam

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 12:06   #2539
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
a ja Wam powiem ze wczoraj u mnie jakies dzieciaki chodziły cos w stylu Halloween, ale ze ich nie wpuścilismy, pomalowali nam płot czerwoną farbą...
WOW...czerwona farba...to już chyba jajka wolę
choć w sumie jeszcze z domu nie wychodziłam - nie wiem co tam zastanę
Stary 2009-11-01, 12:09   #2540
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:

ktos chcial przepis na tonik aspirynowy, jest tutaj
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...nik+aspirynowy
Dziękuję

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 12:11   #2541
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
Ale hamstwo.

Stary 2009-11-01, 12:13   #2542
mOna01
Zakorzenienie

Motylek to jakiś koszmar jest nie wiesz pewnie czyje to dzieciaki żeby porządek z nimi zrobić?

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 12:13   #2543
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ma w skłądzie potencjalne zapychacze, trójglicerydy, z tego co wiem. Ja nie zaryzykowałam, bo boję sie zapchania
ale Babydream czy Iwostin?
Cytat:
Ja nie lubie chodzić na groby, nei lubię cmentarzy i nie lubie tego święta, ale nie pozwolę na zaniedbanie grobów najbliższyzch.
Też nie lubię tego święta, przeciez o zmarłych którzy byli Ci bliscy i tak sie pamięta na codzień...
Cytat:
Ja tam nie jestem tak bardzo zniesmaczona tymi balonami itd. Po 1. straganiarze chcą zarobić. Jeżeli zarabiają to znaczy że jednak ktoś to kupuje Po 2. ludzie często idą na cmentarz z dziećmi, którym te balony się podobają i jak dostaną balona i cukierka to nie będą co 30 sekund marudzić że chcą do domu. Po 3. nawet budki z hotdogami rozumiem, jeżeli ktoś spędza pół dnia na cmentarzu to może zgłodnieć.
Zgadzam się chociaż chodzenie na cmentarz z bardzo małymi dziećmi moim zdaniem jest bez sensu - widziała dziś dwie takie typiarki - jedna z wózkiem, druga z 1-2 letnim dzieciaczkiem, no ja przepraszam ale takie maluchy nie rozumieją za bardzo co to jest śmierć wiec tym bardziej nie rozumieją sensu tego święta....
Cytat:
Mi się rzucanie jajkami nie podoba ale np. impreza w klimacie - czemu nie - jak ktoś ma ochotę. Choć ja chyba bliższa jestem sporej dawce nostalgii w dzień zaduszny.
hmm mi sie podoba taka idea ze w Halloween jest wesoło a następnego dnia w Dzień Zmarłych nostalgia... jakby dwa oblicza tego samego...
Stary 2009-11-01, 12:13   #2544
laudik
Zakorzenienie

a co do "mam talent" to mnei zastanawia jakimi kryteriami sie kieruja polskei zasady.
no bo ogolnie chodzi pzreciez o to by wytypowac kogos naprawde z talentem (niekoniecznie ksztalconego w fachu latami - a gimnastycy czy inni w tym stylu to talent - jak najbardziej ,ale pzrede wsyztskim ciezka praca latami, od malego)ciekawe, ze zaden pianista czy skrzypek wirtuoz nie pojwil sie tam - bo to oczyiste, ze tego typu umiejetnosci nie pojawiaja sie z soboty na niedziele).
inna sprawa - ogolnie, z zaloenia typuje sie taki "talent", ktory ma szanse na sukces marketingowy.
dla przykladu - brytyjska edycje wygrala taka duza grupa w tylu tych lasek przebranych za policjantki - a wiec cos co mozna ogladac w roznych miejscach, w roznych ukaldach, jest wizja "spzredania"tego szerszej widowni.
zatem co w takim ujceiu mamt zrobic z kolejna para gimnastykow?
dziewcyzny byly swietne, ale tego typu umiejetnosci maja swoich odbiorcow i jest to raczaj waska grupa fanow.
ten kaczoreks nawet choc.........al e w konwencji ogolnej programu jak na moj rozum sie miesci

Stary 2009-11-01, 12:15   #2545
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
no to już przegięcie :/ pdchodzi pod niszczenie mienia...
Stary 2009-11-01, 12:24   #2546
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Dodałam
Ładnemu we wszystkim ładnie, a włosy masz boskie - nie ścinaj.

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Chcialabym sie pochwalic - dostalam prace . Pakuje prezenty w drogerii . Ale to glownie dlatego nie mam na nic czasu...
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
Dziś wszystkich świętych.... Nie lubię tego święta bo wszyscy tak dbają o groby i tak niby się modlą a przez cały rok nie stać ich żeby zajrzeć na cmentarz. Takie wszystko udawane
Też za nim nie przepadam, jest strasznie sztuczne, ten raz w roku wszyscy pojawiają się na cmentarzach, a przez cały rok nawet o tym nie pomyślą.

Cytat:
I jeszcze muszę się pożalić...wczoraj jakieś dzieciaki bawiły się w halloween - jak dzwoniła 3 grupa to zerknęłam kto i już do domofonu nawet nie podchodziłam i... nie uwierzycie... 2 jajka wylądowały na moim oknie kuchennym:confu sed: całe szyby są brudne - jutro muszę umyć okno
OMG! Ja też kiedyś nie wpuściłam dzieciaków, naszczęście nic nie zrobiły.

Cytat:
Tp już przesada. U mnie na cmentarzu na wsi (tam pochowani są moi pradziadkowie) nie ma na szczęścia takiego targu.

Cytat:

Cytat:
u mnie tez powinna byc, co wiecej napisalam nawet do DOZu, ze mam 5-7 aptek w miescie i moze któras bylaby zainteresowala, ale chyba nie była
Ja też mam w mieście dużo aptek (conajmniej 6), jedna z nich mogła by być z Dozu

Cytat:
To już przesada. Czy te dzieciaki myślą, że ty masz czas i ochote by pomalować jeszcze raz płot?
lilavati007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 12:34   #2547
astra85
Zakorzenienie

Cytat:

Co się stało?
grypa mnie dopadła
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 12:36   #2548
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej przerwie...
Witam

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
Jak kiedyś sprawdzałam w necie, jaki rozmiar mam mieć to też wyszedł mi 70 E mam jedną 70 , ale ledwo się tam zapinam, jak zapnę to to jakaś masakra jest
No bo niby powinno się o 5 cm zaniżać obwód pod biustem czy jakoś tak. Rzecz w tym, że ja lubię mieć stanik zapięty na ostatnią zapinkę, także 70 jest wymagane. Ale w 65 na najluźniejszą zapinkę wchodzę normalnie.
A w necie, tj. według bra-fitter to powinnam nosić większa miskę niż E. Jednak niespójność tego, co jest w necie i tego, co jest w sklpach/na straganach jest dość spora :P Że nie wspomnę o zwyczajnych różnicach w rozmiarówce różnych firm. No i sam krój miseczki się liczy. Tak samo z butami. Sandały 36 mi pasują, a glany lekko luźne mam 39. I weź tu bądź mądra z tymi rozmiarówkami ;/

Cytat:
Oby się pieskowi poprawiło...

Cytat:
Masz rację
Stary 2009-11-01, 12:37   #2549
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Nie rozumiem tego hallowenu u Polsce. Z resztą myślę, że Polska jest chrześcijańskim krajem i nie powinno się importować czegoś takiego zza oceanu bo to zupełnie kontrastuje z dniem Wszystkich Świętych. Ale to tylko moje zdanie... A tym dzieciom to bym chyba nogi z du** powyrywala. I gdzie tu są rodzice? Mona też oglądne Twój album i ocenie. jak myślicie? Czy olejek kokosowy Parachute Pomoże moim suchym ostatnio włosom? na all 200ml. Jest za 17 zł. Ostatnio jestem biedna jak mysz kościelna
Stary 2009-11-01, 12:53   #2550
laudik
Zakorzenienie

aniu ja go wlasnie uzywam .i jesli cena taka to chyba kupuj, bo na inych stronach jest po ponad 40 pln.
bardzo cena w zlotowkach bylam zdziwiona bo ja swoj kupowalam za jakies 5 funtow z pzresylka.

powiedz mi jak mozesz - mialas na samym poczatku zapuszczanai (wiesz ze w ciebie wierze)jakies takie dziwne zastoje,ze ci "stalo w miesjcu"?
bo ja czekam i czekma i doczekac nie moge, az ta glupia grzywka osiagnie brwi - i nic.
a wydawaloby sie, ze grzywki to myk myk i juz wlaza do oczu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości