![]() |
#481 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty perskie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy to nie problem ze mieszam kociakowi jedzenie suche? Hiltona i Royala? Czy lepiej dawac jednolite?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
Rodzaj karmy jest tak zbilansowany aby dostarczyć Twojemu kotu odpowiednie składniki żywieniowe, jeżeli już mieszasz a nic sie nie dzieje to dobrze, ja jednak bym nie stosowała mieszanki a powodów jest wiele np. co zrobisz jeżeli kot dostanie alergii pokarmowej?, będziesz musiała ustalić po której karmie lub wyeliminować z jadłospisu dwie, tak samo jeżeli się okaże że długotrwałe karmienie taką karmą nie służy twojemu kotu i nie jest w zadawalającej kondycji znowu nie będziesz w stanie ocenić która karma jest właściwsza z mieszanych przez Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Oj dawno mnie tu nie bylo i wiele sie wydarzylo od tego czasu
![]() PO pierwsze moja kicia miala sterylizacje (kilka dni temu) ojej strasznie to przeżyłam ![]() ![]() ![]() PO drugie walcze z jej futerkiem ,gdyz zrobilo sie sporo koltunow a poniewaz jej nie chcialam golic odrazu do zera to stopniowo rozczesalam i tak zostalo juz kilka malutnich supelkow. Narazie poki co niech odpoczywa po sterylce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, proszę o dobrą radę, by zapobiec elektryzowaniu się sierści mojej kotki persiczki. Mam ją od niedawna i nie wiem co robic, gdy ją czeszę, to włosy bardzo się elektryzują i strzelają. proszę o dobrą radę
![]() ![]() Edytowane przez ewa12 Czas edycji: 2009-11-01 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.krakvet.pl/systems-hair-r...ml-p-5130.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy to moze byc cos groznego ze moj kotek od paru dni chodzi i sobie popsikuje (apsik) ??
Edytowane przez moniaaaaaaa86 Czas edycji: 2009-11-03 o 07:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
smok zaaklimatyzował sie po 1,5 dniu sa przypadki, że po kastracji kocur jest tepiony przez reszte stada i co bys wtedy zrobiła lepiej znaleźć mu dobry dom niz mieć z czasem na np. 50 m2 20 kotów (bo wszystkie zostaja w domu po kastracji) ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
byc może suche powietrze jeżeli nie jest osowiały, je, bawi się to szukaj przyczyny w suchym powietrzu Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-11-03 o 07:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Zadomowienie
|
o to mnie uspokoilas
![]() ![]() Kotek jest fit! Bo wariuje i wcina jak szalony, a sama jak sie budze to mam zawsze sucho w nosku to pewnie powietrze, ufff ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Przyczajenie
|
Hey
![]() Za miesiąc jadę po rudego, małego kochanego persa. Nie ma rodowodu, ale rodzice mają. Dostałam ich zdjęcia. Czytałam prawie całe forum i trochę się przestraszyłam tym, jak mówiliście, że pers powinien mieć rodowód. Ale ta hodowla skąd ja biorę kotka jest w porządku. Mam nadzieję. Co sądzicie? A i mam pytanko co do wszystkich rzeczy potrzebnych do pielęgnacji. Jakie szczotki i grzebienie powinnam kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item806720328_...s.html#gallery i taki grzebień z obrotowymi ząbkami http://www.allegro.pl/item794426075_...s.html#gallery w każdym sklepie zoologicznym powinnaś dostać te artykuły, i jeszcze potrzebny będzie obcinacz do pazurków, u mnie takie się bardzo dobrze sprwdzają http://www.allegro.pl/item793449569_...s.html#gallery
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2009-11-04 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Przyczajenie
|
Dzięki Trojka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Przyczajenie
|
Dot.: koty perskie
Ja mam kotka perskiego i się ze mną zawsze bawi ciągle miałczy że chce się bawić w gonianego. Też myślałam że persy są leniwe ale to nie prawda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Kotki perskie mają opinie leniuchów, ale wiadomo to koty i nie są do końca takie leniwe! Każdy młody kot lubi się bawić, jednak trzeba przyznać, że w porównaniu do dachowców, czy kotów orientalnych są "leniwsze"
![]() ![]()
![]() |
#497 |
Elwirka-Elmirka :D
|
A mój persian, Persil został wczoraj wykastrowany...Wczoraj po operacji chodził jeszcze taki zakręcony, ale dzisiaj wrócił do mnie mój pieszczoszek
![]() Koty wykastrowałam/ uję mimo tego, że nie wychodzą na dwór...
![]() |
#498 |
Przyczajenie
|
Witam
Uwielbiam koty no i mam 1 Persa czarnego o imieniu Morgan ma 1,5 roku i znalezionego Egzotyka Wilusia o kolorze biszkoptowym który ma 5 lat . Z Morganem jest wszystko OK a z Wilusiem same problemy zdrowotne chodzi o oczki bez przerwy łzawią na brązowo , musiałam mu wygolić brodę bo miał całą czarną od tego wycieku. Byłam u 4 lekarzy i każdy dawał inne krople i maść do oczu. Wiluś przeszedł już czyszczenie zębów, przepchanie kanalkiów ocznych ale to nic nie pomaga. Byłam u kociego fryzjera i tam Pani z hodowki kotów Perskich poleciła mi weterynarza który opiekuje się jej kotkami wystawowymi , jestem już umówiona na czwartek z Wilusiem , mam nadzieję , że mu pomoże. Bo Wiluś jest typowym arystokratą w każdym calu jest tak kochany i przeuroczy , że napatrzyć się na niego nie mogę , wydaje mi się , że On rozumie każde moje słowo jak do niego mówię to patrzy na mnie tymi swoimi dużymi złocistymi oczami i zawsze reaguje na moje polecenia. Morgan natomiast chodzi swoimi drogami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Bonii
Twój Wiluś jest śliczny ale nie jest egzotykiem tylko persem, ma nieco skrócone futerko bo może któreś z jego rodziców bylo egzotykiem jednakże on jest na pewno persem, co do oczek musze Cię zmartwić ale Wiluś ma mocno zaznaczony stop i dość krótki nosek a to powoduje większy wyciek z oczu i jeżeli nie ma infekcji to raczej nic na to nie zaradzisz, takie koty wymagają częstego przemywania oczek minimum 2 x dziennie rano i na wieczór. Może lekarz o którym piszesz coś zaradzi , ale ja miałam u swojego kocurka tak samo i nic bieganie po lekarzach nie dało, a co do brody to zmień mu miseczke z wodą na malusią bo on całą kryze do niej pakuje i ztąd te przebarwienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja mam kotka perskiego (czarnego)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
w jakim jest wieku?
MOja kicia chwilowa nie wyglada zbyt pieknie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
obecnie ma wygolony brzuszek ale juz siersc ladnie odrasta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Teraz bedzie z nami 4 rok ;] , ale jest bardzo energocznym kotkiem , uwielbia sie bawić ! ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- A twój kotek ile ma lat ? Widze że też rozrywkowy i śliczny jest ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
1rok i dwa miesiace. Szczerze myslalam ze ten twoj to jeszcze male kocię
![]() Ojej moja kicia ma adhd. Chcialam zeby sie troszke podpasła bo jest strasznie chuda ale nie ma szans jak ona prowadzi taki aktywny tryb zycia. Jak sie wybudzila po narkozie to pierwsze co to wskoczyla na parapet a ja myslalam ze zawalu dostane. MOja kicia jest dzikuskiem jak chce sie przytulic to przyjdzie polasi sie ale niebyt daje sie glaskac, no chyba ze po brudce tylko tu sie daje. Jak ja karmie(sama je tylko sucha karme)nie daj boze cos sie poruszy i juz nie je tylko poluje,tak samo cos mamie spadnie w kuchni to ona zbiega z gory na dol zobaczyc co sie stalo (a schodow mamy naprawde duzo). Jeszcze w sumie lubi jak ja sie glaszcze po tym malym nosku. Zeby ja uczesac musze ganiac za nia ze szczotka po calym domu. Noi i niestety codziennie musi podrapac kazdego, kladzie sie na plecy slodko patrzy sie na mnie a jak chce ja poglaskac to atakuje i gryzie, ojej moje rece to masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Przyczajenie
|
Hehe ;] z moim jest to samo . taki roztrzepany jest i wgl. bardzo ciekawski jest . Teraz właśnie rozrabia , bo widze jak biega i łazi po stole i wszędzie go pełno ;P
A co tam u twojej persiczki ;0 ;**** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Lezy na parapecie po tym jak rozwinela rolke papieru toaletowego. Sen juz ja bierze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Przyczajenie
|
![]()
Słuchajcie, ja mam takie małe pytanie.
Za 4 dni odbieram moją rudą kotkę i kupiłam już wszystko co potrzebne, ale zastanawiam się nad pudrem. Czy jest on konieczny? Dużo pomaga? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
możeby puder jonsona - uwaga pyli (stosować tak aby kot sie nie nawdychał) najlepsze są z silikonem UWAGA - nałozony puder lub szampon na sucho należy wyczesać lub wydmuchać suszarką do włosów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
ooo dzieki przydalo mi sie. Moja kicia ma czesto przetluszczona szyjke jak dotad kapalam ja cala:-/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Przyczajenie
|
Dzięki sunshain!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.