Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-29, 10:32   #1021
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Abz, ja oczywiście też nie chciałabym mieć jedynaka. Doskonale wiem, że posiadanie rodzeństwa jest bardzo korzystne, sama mam Brata i nie wyobrażam sobie, jakby to było bez niego. Natomiast życie "na swoim" uświadomiło mi, że to jednak w pewnym stopniu zależy od sytuacji finansowej, niestety (kiedyś byłam idealistką w tym względzie, teraz jestem realistką ). Jedno chcę mieć na 100%, drugie też - jeśli finanse pozwolą. Z dwojga złego wolę jedynakowi zapewnić jakieś życie, niż dwójkę (czy więcej) chować w biedzie. Wiadomo, że to są ekstremalne scenariusze... Ale wszystko sprowadza się do tego, co mówi Twój mąż - to wszystko się okaże. Jak nas będzie stać na drugie to ja bardzo, bardzo chętnie Tylko nie wiem, czy jest sens pod tym kątem kupować teraz mieszkanie. I nie wiem czy jest sens upierać się przy trzech malutkich pokojach...
Wyobraźcie sobie dwa mieszkania, o podobnym standardzie, w podobnej cenie, ten sam lub bardzo podobny metraż. Jedno to trzy ciasne pokoje, drugie - dwa przestronne. Które byście wybrały, nie mając póki co dzieci, starając się o pierwsze?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 11:41   #1022
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Tity tyle dzieciaczków planujesz, a pisałaś ostatnio, ze nie bedziesz rodzic naturalnie, a cesarki to chyba 3 max?
Chyba to tak nie jest, że max ileś można rodzić przez cesarkę. Ale zapytam kiedyś lekarza. W każdym razie mam nadzieję, że 3 uda mi się urodzić
kretencja ja bym wybrała to przestronne

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 11:50   #1023
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Abz, ja oczywiście też nie chciałabym mieć jedynaka. Doskonale wiem, że posiadanie rodzeństwa jest bardzo korzystne, sama mam Brata i nie wyobrażam sobie, jakby to było bez niego. Natomiast życie "na swoim" uświadomiło mi, że to jednak w pewnym stopniu zależy od sytuacji finansowej, niestety (kiedyś byłam idealistką w tym względzie, teraz jestem realistką ). Jedno chcę mieć na 100%, drugie też - jeśli finanse pozwolą. Z dwojga złego wolę jedynakowi zapewnić jakieś życie, niż dwójkę (czy więcej) chować w biedzie. Wiadomo, że to są ekstremalne scenariusze... Ale wszystko sprowadza się do tego, co mówi Twój mąż - to wszystko się okaże. Jak nas będzie stać na drugie to ja bardzo, bardzo chętnie Tylko nie wiem, czy jest sens pod tym kątem kupować teraz mieszkanie. I nie wiem czy jest sens upierać się przy trzech malutkich pokojach...
Wyobraźcie sobie dwa mieszkania, o podobnym standardzie, w podobnej cenie, ten sam lub bardzo podobny metraż. Jedno to trzy ciasne pokoje, drugie - dwa przestronne. Które byście wybrały, nie mając póki co dzieci, starając się o pierwsze?
Ja mam podobne zdanie co Tity, to ile dzieciaczków, to wyjdzie pewnie "w praniu" ... Jeżeli chodzi o mieszkanie, to rozumiem że problem tkwi w ilości pokoi nie metrażu? Wydaje mi się, że z takiego dwupokojowego ławiej jest coś przerobić na mniejsze pokoje- u nas z tej kawalerki w której mieszkamy właściciele zrobili dwa pokoje z tego jednego, postawili ściankę działową i mamy dwa pokoje, jeden większy, drugi mniejszy, a więc praktycznie dwupokojowe mieszkanko. Także może właśnie lepsze 2 pokoje, a większe, łatwiej będzie potem coś przerobic, jeżeli zechcecie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Chyba to tak nie jest, że max ileś można rodzić przez cesarkę. Ale zapytam kiedyś lekarza. W każdym razie mam nadzieję, że 3 uda mi się urodzić
Tity, ja tak samo chciałaby trójeczkę, mąż raczej dwoje, ale jakby była trójka, to też fajnie na pewno nie jedno

u mnie 24dc, już niedługo testowanko
Stary 2009-10-29, 11:51   #1024
kretencja
Zakorzenienie

Łeb mi chyba eksploduje od nadmiaru myślenia...
Na innym forum, na którym piszę, zadałam podobne pytanie. 99% argumentów i wypowiedzi jest... za trzypokojowym, z klitkami

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-29, 14:10   #1025
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja raczej też skłaniałabym sie ku 3 pokojom: 1 na sypialnie, 1 na pokój dzidzi i 1 na pokój dzienny - rozwiazanie idealne Chociaż jestem przyzwyczajona do większych powierzchni bo mieszkamy w domku a nie w bloku. Musiałbym wiedzieć jak łatwo da sie zrobić z 1 pokoju 2 i moze dałabym sie nawet przekonać.

Cytat:
Znam opinie kilku kobiet właśnie po kilku cesarkach i wiem, ze w pewnym momencie to lekarz prawie zabrania zachodzenia w ciąże, ale to juz przy 2-3 cesarce. Moja koleżanka miałam operację (ciecie w sumie cesarskie), potem poród też przez cesarkę (bo nie mogła inaczej) i teraz też jakby co to 2 dziecko to max... Może to też kwestia indywidualna każdej kobiety

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 14:41   #1026
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja raczej też skłaniałabym sie ku 3 pokojom: 1 na sypialnie, 1 na pokój dzidzi i 1 na pokój dzienny - rozwiazanie idealne Chociaż jestem przyzwyczajona do większych powierzchni bo mieszkamy w domku a nie w bloku. Musiałbym wiedzieć jak łatwo da sie zrobić z 1 pokoju 2 i moze dałabym sie nawet przekonać.
Ja z mężem mieszkam w mieszkaniu 3 pokojowym. I tak jak mówisz jeden pokój (największy) jest po prostu gościnny, drugi (średni) to nasza sypialnia, trzeci (mniejszy, jeszcze nie zagospodarowany ) z myślą o dziecku. I takie rozwiązanie jest dla nas ok.

Ale widząc po sąsiadach można doskonale funkcjonować/egzystować jako 4-osobowa rodzina w dwóch pokojach. Rodzice w stołowym, dzieci w drugim.

Ja jak mieszkałam z rodzicami i siostrą także miałyśmy 3 pokojowe mieszkanie, ale mama i tato zajmowali pokój gościnny, my we dwie jeden, ostatni pokój był przeznaczony dla mojej mamy (pracowała w nim).
Stary 2009-10-29, 20:34   #1027
kretencja
Zakorzenienie

Halo, halo, gdzie są wszyscy?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-29, 21:05   #1028
lindsley
Zakorzenienie

Ja jestem... Ale chwilkę i zmykam. Padam dziś
Co do mieszkania to nie wiem... Zawsze mieszkałam w bardzo dużych. Teraz mamy 3 pokoje ale póki co mieścimy się w jednym... Jak wyremontujemy to będziemy korzystać ze wszystkich. Jakbym miała kupić i wybierać jak Kretencja to bym miała mętlik w głowie bo są plusy i minusy M2 i M3

Byłam dziś u gina, zrobił mi cytologię, zbadał, mówił, że dzidzia ładnie rośnie i wszystko pozamykane Dostałam też skierowanie na badania i umówiłam się z nim prywatnie na usg w przyszły czw
Po powrocie poszliśmy odwiedzić znajomych i ich rocznego synka. Mały jest fajny ale strasznie marudny i aż mnie głowa boli po tej wizycie.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 00:31   #1029
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
U nas jest po prostu ścianka działowa, bardzo ładnie zrobiona, i gdybym nie wiedziała, to nie domyśliłabym się, że to był jeden pokój.

lindsley, to ładnie, że z Twoim maluszkiem wszystko ok, niech zdrowo rośnie
Stary 2009-10-30, 09:24   #1030
gabisun
Zakorzenienie

witam! jesli chodzi o mieszkanko to ja bym na pewno wybrała 2 większe pokoje, przecież później spokojnie mozna je przegrodzic, jest teraz tyle różnych rozwiązań. Ja przez 13 lat mieszkałam w mieszkaniu 2 pokojowym i dzieliłam pokój z bratem i było super
Jeśli chodzi o liczbe dzieci to jak juz dziewczyny pisały że wszystko wyjdzie w praniu. Jeszcze nie ma jednego, więc po co już mysleć co to bedzie jak pojawi się drugi
Ja mam dzisiaj lenia a muszę trochę rzeczy porobić, do biblioteki iść
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 09:58   #1031
kretencja
Zakorzenienie

Hej

Jak już pisałam, na innym forum, gdzie w większości są kobiety troszkę starsze, posiadające już rodzinę, wszystkie zaplanowane dzieci lub ich część i mające parę przeprowadzek za sobą, 95% wypowiedzi... popiera mojego męża

A my zaczęliśmy problem obrabiać jeszcze od innej strony. Mianowicie wpadliśmy na pomysł, żeby poszukać nieumeblowanego i do odświeżenia/małego remontu, ale za to tańszego i urządzić je po swojemu I muszę powiedzieć, że bardzo mi się ten pomysł spodobał. Z wyliczeń wynika, że możemy na urządzenie przeznaczyć ok.25 tysięcy, w porywach do 30. "Umeblowałam" wczoraj wirtualnie dwa pokoje (bez dziecięcego) - salon i sypialnię - na stronie IKEI. Wybierałam meble proste, nie z tych najtańszych, ale też niezbyt drogie. W każdym razie udało mi się stworzyć listę zakupów, która by mnie satysfakcjonowała. I wiecie co? Zmieściłam się w 7 tysiącach Czyli powiedzmy, że zostałoby nam 20tysięcy na mały remont. Gdyby łazienka i kuchnia był OK (ew. wymagały drobnych kosmetycznych poprawek), to powinniśmy dać radę Zatem zaczęliśmy też poszukiwania w tę stronę - trzypokojowe, bez mebli, do odświeżenia, w granicach 200tys. Nie jest to łatwe, ale kto wie... Jednocześnie podłamałam się, bo sprawdziłam sobie, jak to wygląda w Sieradzu... Za 170tys, to byśmy tam mieli jakieś 64mkw i to odnowione (z tym, że raczej bez mebli, ale wtedy - hulaj dusza ). Nie miałabym nic przeciwko temu, żeby mieszkać w Sieradzu (no, może tylko to, że daleko bym miała do rodziców), ale niestety - kruchutko tam z pracą, zwłaszcza dla męża...

No to jeszcze zapytam, jak już przy mieszkaniach jesteśmy, jaki styl urządzania preferujecie? Bo ja taki IKEOWSKI właśnie Przestrzeń, światło, prostota formy i kolory Np. tak:
/51,57586,6318518,Wnetrza_ niczym_z_Afryki.html?i=9
http://czterykaty.pl/czterykaty/51,5...82589.html?i=5
albo tak:
http://czterykaty.pl/czterykaty/5,57...n_bez.html?i=5

Żadnych zbędnych ozdóbek, bibelotów, frymuśnych dywanów, kryształowych żyrandoli. Żadnych desek na ścianach (a jak tak oglądam mieszkania to widzę, że bardzo wielu ludzi ma cały przedpokój w drewnie - dla mnie masakra). Żadnego orientu, folku, nadmiaru sztuki. Proste, funkcjonalne meble, oszczędność miejsca, żeby było więcej przestrzeni i ciekawe, choć niezbyt jaskrawe kolory. W sypialni ściany marzą mi się koniecznie lawendowe Taki jest mój styl.
A Wasz?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2009-10-30 o 10:01
Stary 2009-10-30, 12:19   #1032
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

kretencja, fajny pomysł. A jeśli chodzi o wnętrza to mam chyba podobny styl, może nie aż tak minimalistyczny (dywany lubię, zwłaszcza w bardzo jasnych kolorach, nawet biel), ale żadnych pierdółek, bajerów...
Stary 2009-10-30, 13:29   #1033
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Kretencja popieram jeśli chodzi o styl i funkcjonalność, tez wolałabym kupic mieszkanie do odświeżenia bo zawsze to będzie tak jak mi się podoba, zawsze można też częściowo powoli urządzać i przy tym mieszkać już na swoim

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 13:41   #1034
Tity
Zakorzenienie

Nawet podoba mi się taka aranżacja, chociaż wybrałabym pewnie nieco inne meble i oświetlenie.
http://czterykaty.pl/czterykaty/51,5...01040.html?i=5
Tu bardzo mi się podobają przecierane ściany w stylu południowym, chociaż nie koniecznie z tą resztą. Za bardzo dworkowo.
http://czterykaty.pl/czterykaty/51,5...01040.html?i=7
Na pewno u siebie zrobimy ladę wychodzącą do jadalni. Z tym, że u nas kuchnia będzie bardziej schowana.
http://czterykaty.pl/czterykaty/51,5...01040.html?i=2
Niestety nie znalazłam na stronie idealnego dla siebie wnętrza Ale wiem, że chciałabym mieć ciemną podłogę i ciemne meble wypoczynkowe. Poza tym kolory raczej ciepłe. Kuchnię bardzo funkcjonalną, ale nie sprawiającą wrażenia sterylności. Chciałabym, żeby było elegancko, w miarę neutralnie i bardzo przytulnie, tak żeby chciało się tam spędzać czas. Same meble mogą być nieco egzotyczne, ale nie w dziwacznych nowoczesnych kształtach. Sypialnia kiedyś marzyła mi się czerwona, trochę jak buduar kobiety z Indii, ale teraz nie wiem czy to byłby najlepszy pomysł
Ah no i w jadalni chciałabym mieć duży stół, solidny, drewniany. Ale jak to wyjdzie później to zobaczymy
Minimalistką raczej nie jestem, raczej bym poszła w egzotykę, ale nie przesadną, stonowaną.

L
J
Stary 2009-10-30, 15:01   #1035
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Mi się marzy kuchnia seledynowa z drewnianymi dodatkami, a sypialnia cala w bieli. I chciałabym bardzo mieć taki swój gabinet- biblioteczkę, gdzie będą wszystkie nasze książki, komputer itd, a na ścianie mnóstwo zdjęć
Stary 2009-10-31, 07:20   #1036
kretencja
Zakorzenienie

Ale niesamowite pustki...
Ja się szykuję na szkolenie w pracy, dziś na ósmą, więc za pół godziny wychodzę, właśnie wcinam śniadanie. Niestety nie jestem jeszcze do końca zdrowa, ciągle mam katar, a ból gardła przeszedł w lekki kaszel... Mam nadzieję, że do wtorku wyzdrowieję, bo muszę w końcu do pracy iść, wolałabym nie brać kolejnego zwolnienia...
Wczorajszy wieczór spędziłam bardzo zmartwiona - czytając doniesienia z Ukrainy. Zachorowania, które tam wystąpiły w ciągu ostatnich dni wyglądają jak "hiszpanka"... Z obawą otwierałam dziś onet, oczekując, że są kolejne zgony i zachorowania weszły już do Polski... A tu cisza. Czyżby kolejna fala propagandy i sztucznie nakręcanej paniki?... Sama już nie wiem, komu wierzyć i w co...
Kochane, zmykam, muszę się jeszcze ciut pomalować chociaż, bo cera ostatnio mi dokucza...
A Wam życzę miłego dnia!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-31, 16:08   #1037
Tity
Zakorzenienie

Ja tam się nie martwię bo co roku jest epidemia Na dodatek sąsiad pracuje na ukraińskiej granicy i się śmiejemy, że nie będziemy z nim na razie rozmawiać Też jeszcze jestem chora, ale już nie tak jak dwa dni temu. Dzisiaj był pracowity, ale przyjemny dzień. Zrobiliśmy z mężem zakupy, potem obiad i ciasto, a przed chwilą była rodzina z odwiedzinami. Aż mi się humor poprawił, bo dzisiaj przypomina on pogodę w górach. Szkoda tylko, że tak wcześnie się ciemno robi. Bez sensu jest ta zmiana czasu. Widzę, że wszystkich wywiało. Jak gdzieś jedziecie to ostrożnie na drodze.

L
J
Stary 2009-10-31, 18:01   #1038
lindsley
Zakorzenienie

My zostajemy w domku, jutro chyba tylko na chwilkę pojedziemy na cmentarz zapalić lampkę teściowej i później kawałek stąd dziadkowi Tz-a. Na końcu tradycyjnie pojedziemy do babci na kawkę (dla mnie soczek) i do domku. Ja się nie czuję na siłach stać całą mszę na cmentarzu. Coś mnie bierze, gardło, katar i ból głowy. Ugotowałam sobie przed chwilką wielki gar rosołu, kupiłam kiwi, mandarynki i pomarańcze. Mam nadzieję, że pomoże.

Dopiero w przyszły weekend jedziemy odwiedzić groby moich dziadków. To kawałek drogi i nie lubię jeździć 1.11 jak taki tłum na drodze. Zresztą spokojnie sobie przy okazji rodzinkę odwiedzimy i powiemy już o dzidzi...

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2009-10-31 o 18:02
Stary 2009-10-31, 18:03   #1039
kretencja
Zakorzenienie

Tity, Lindsley i inne zakatarzone - łąćzę się w bólu i duuużo zdrówka życzę!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-31, 18:10   #1040
Tity
Zakorzenienie

Tobie też zdrówka Też jutro chyba pójdziemy lampkę na grobach moich dziadków zapalić. No chyba, że będę się źle czuć, to podjedziemy szybko samochodem tylko. A dzisiaj w planach jeszcze oglądanie Plotkary Mąż dzisiaj powiedział, że przydał by się nam taki mały szkrab...ehh. Może w przyszłym roku

L
J
Stary 2009-10-31, 19:22   #1041
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
My zostajemy w domku, jutro chyba tylko na chwilkę pojedziemy na cmentarz zapalić lampkę teściowej i później kawałek stąd dziadkowi Tz-a. Na końcu tradycyjnie pojedziemy do babci na kawkę (dla mnie soczek) i do domku. Ja się nie czuję na siłach stać całą mszę na cmentarzu. Coś mnie bierze, gardło, katar i ból głowy. Ugotowałam sobie przed chwilką wielki gar rosołu, kupiłam kiwi, mandarynki i pomarańcze. Mam nadzieję, że pomoże.
I bardzo dobrze, dbaj o siebie A owoce dobrze, że kupiłaś, te które zawierają dużo wit C są idealne na początku przeziębienia- wirus ginie w wit C jak we wrzątku

Dziewczynki, zdrowiejcie!!! Ale tu pustki na tym forum, gdzie wy się podziewacie...
Stary 2009-11-01, 08:38   #1042
Ollliwka
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
u mnie kiepściucho dlatego nie piszę relacje z mamą tragiczne , nieakcpetuje moich decyzji nie chce żebym brała ślub jest mi

A dzisiaj maraton , 3 cmentarze ogromne i wielkie tłumy a na dodatek daleko od domu tak mi się nic nie chce

zdrówka dziewczyny
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 08:54   #1043
kretencja
Zakorzenienie

Olliwka, trzymaj się

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-01, 09:45   #1044
Tity
Zakorzenienie

Przykro mi Olliwko Trzymaj się jakoś. Ułoży się między Wami na pewno.
A ja całkiem chora, płuca mi zajęło. Dobrze, że mam sprzęt do inhalacji bo już bym umierała... Dupa, akurat jak słońce wyszło...

L
J
Stary 2009-11-01, 13:03   #1045
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
u mnie kiepściucho dlatego nie piszę relacje z mamą tragiczne , nieakcpetuje moich decyzji nie chce żebym brała ślub jest mi

A dzisiaj maraton , 3 cmentarze ogromne i wielkie tłumy a na dodatek daleko od domu tak mi się nic nie chce

zdrówka dziewczyny
Ale czymś konkretnym to argumentuje? Nie lubi Tz-a? Trzymaj się
Co do maratonów po cmentarzach to ja tak miałam do póki nie znałam Tz-a. Jeździliśmy do dziadków na groby i do pradziadków i wszystko ponad 100km od domu, do tego moja mama stałaby na cmentarzu całą msze nie ważne czy mróz deszcz czy śnieg. A potem cały listopad wszyscy chorzy. Nie dało jej się przetłumaczyć. Dziś mimo, że w ciąży i chora to pewnie też miałabym stać bo inaczej to nie wiem świętokradztwo jakieś i jej obraza Odkąd jestem żoną Tz-a to uważam, że ważniejsze jest być na cmentażu jego mamy w takie święto niż moich dziadków, mimo że tutaj mamy ok 2km na cmentarz i możemy iść w każdy inny dzień a do dziadków daleko. Na szczęście teść normalny i sam mi kazał do domu jechać. Za godz jedziemy do dziadka na grób i babcię odwiedzić.

Cytat:
A ja całkiem chora, płuca mi zajęło. Dobrze, że mam sprzęt do inhalacji bo już bym umierała... Dupa, akurat jak słońce wyszło...
No trzymaj się, mnie dziś też bardziej wzięło. Mam nadzieję, że jakoś dam radę do pracy chodzić. Jeszcze muszę 1,5 tyg wytrzymać bo dopiero będę miała prawo do płatnego chorobowego. Tylko czym mam się leczyć??

Michaś
Stary 2009-11-01, 15:14   #1046
marthinisa
Rozeznanie

Witam kochane, znowu mnie wcięło, ale tym razem jestem usprawiedliwiona, gdyż byłam w Polsce bronić magisterkę! Zdana na 5! I...promotor zasugerował doktorat
Ciągle jestem w szoku - czeka mnie ważna decyzja do podjęcia.

Dziś jest 31 dzień cyklu, więc za dwa dni powinnam dostać @. Co prawda piersi mnie nie bolą, ale czuję, żę i tak przylezie to cholerstwo...

Cytat:
Zdecydowanie jestem za dwupokojowym, przestronnym mieszkaniem. Pomieszczenia są wtedy bardziej ustawne, jest więcej przestrzeni.

Poza tym daleka jestem od poglądu, że wszystko jest już niezmienne i na zawsze.
My na wiosnę ruszamy z budową naszego domku - z poddaszem użytkowym, co oznacza schody. Wiele osób próbowało nas odwieźć od tego pomysłu argumentując, że na starość to nie będzie nam się chciało po tych schodach latać. Ale kto powiedział, że to nasz pierwszy i ostatni dom? Mój tata pobudował trzy i być może to jeszcze nie koniec. Ja wiem, że kupno mieszkania to poważna decyzja, ale kto wie co przyniesie życie?

Cytat:
Oj to nie dobrze! Kuruj się i zdrówka życzę.

Acha my dziś z mężem mamy 9-tą rocznicę pierwszej randki, która była tak, tak na cmentarzu, Święto zmarłych, późny wieczór...

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 15:26   #1047
aldii
Zakorzenienie

Kretencja ja tak jak Twoj maz, tez bym wolala 3 mniejsze, od 2 duzych sypialnia, salon i pokoj dla dziecka.A jak by bylo 2 dziecko to Wy mozecie sie wyniesc do salonu, a dzieci beda mialy swoje pokoje.Dla mnie to bardziej rozsadne, niz ciasnic sie w 2 pokojach...
Lindsley super, ze z dzidziolkiem wszyztko ok.A Ty sie kuruj.Cherbata z cytryna i miodem, mleko z miodem i maslem, czosnku tylko troche, bo na tym etapie ciazy moze Ci bardziej zaszkodzic niz pomoc.No i oczywiscie syrop z cebuli i tony wit. C.Spokojnie mozesz tez brac Rutinoscorbin jak zawioda domowe sposoby
Tity zdrowiej szybko
Marthinisa gratuluje !!!!!
Stary 2009-11-01, 15:29   #1048
Tity
Zakorzenienie

marthinisa gratuluję A jakie to studia bo chyba zapomniałam. Jeśli czujesz że chcesz to powinnaś robić doktorat Fajnie , że się budujecie Jeszcze tylko dzidzi i będzie raj

L
J
Stary 2009-11-01, 16:48   #1049
kretencja
Zakorzenienie

O, nagle wszystkie wróciły
Marthinisia, gratulacje!
U mnie słabo, bo też jestem bardziej chora, chyba mi zaszkodził ten wczorajszy kurs Katar mnie dziś dobija
Co do mieszkania - rozglądamy się raczej za trzypokojowym, mąż tego dwupokojowego nie chce i koniec. A sama przecież go nie kupię

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-01, 16:50   #1050
aldii
Zakorzenienie

Kretencja zdrowiej.Moze jakies inhalacje sobie zrob

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości