|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
hej.bylam z TŻ tylko na grobie jego dziadka, a potem pojechalimsy do jego babci.zjadlam pyszny rosol oraz fasolke. bylo tyle ciasta , a ja narazie nie jem
tak mam ochote na drozdzowe!nawet dlugo nas nie bylo, teraz TŻ śpi jak się nie wysypia w nocy, to odsypia dzien . Mamy propozycje pojscia na urodzinki siostrzenicy TŻ ale nie chce mi sie. Kazdy mnie kusi slodyczami a ja tlumaczyc sie musze. A poza tym glowa mnie boli!!a jak Wasze samopoczucie?a poza tym wszedzie chorzy,tylko zeby mnie nie zarazili.---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Aha, ja nie mam zgagi. Mialam tylko doslownie kilka razy. |
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale smętny dzień. Mimo wszystko życzę miłego popołudnia.
Pliwa ja bym pojechała na wszelki wypadek do szpitala. Lepiej być spokojnym. Trzymaj się
|
|
|
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
Oj, to bedzie wiecej dzidziusow z bujna czuprynka
![]() Zazdroszcze tym, ktore zgagi nie maja Ale dzis pogoda, zimno, cisnienie spada na leb na szyje, atmosferyczne i moje chyba tez, bo chodze jak przymulona! Kawki sie juz napilam i nic!!! Ehhhhh.......
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku robilam sobie wlasnie pazurki u stop....co ja sie nameczylam
![]() A tu jeszcze 3 m-ce...oj ja nie wiem jak ja to bede pozniej robic.Dla Was to tez taki problem ?
|
|
|
|
#455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pliwa jedź sprawdź. Lepiej trzy razy spanikować niż raz za późno pojechać.
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki ale dziś okropny dzień
![]() chyba mnie złapała okropna chandra,siedzę sama w domu bo TŻ w pracy i płakać mi się chce widzę że nie ja jedna dziś tak mam i u Was też jakoś mniej wesoło, miejmy nadzieję że jutro będzie lepiej..
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Pliwa dziewczyny maja racje
-------------------------------------- http://www.youtube.com/watch?v=MQbX48zLgg8 [*][*][*][*] |
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka - oj to miałaś pecha z tą komodą
aldii - trzymam kciuki za wizytę i glukozę A z malowaniem pazurków u stópek na razie sobie jeszcze radzę całkiem nieźle pola25 - ja dziś na samopoczucie nie narzekam. Z rana napiłam sie kawusi i wystarczyło mi to na cały dzień , a godzinkę temu wrócilismy ze spacerku - fajnie było tak się przejść i dotlenić brzuchaczayouyou No cóż, to moje kolejne dzieciątko będzie prawie łysiutkie, bo na szczęście nie mam tej wstrętnej zgagi, o której piszecie. No i ruchów synusia też nie liczę, ale z 10 ruchów to on spokojnie potrafi zrobić w 10 minut
|
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Maz bedzie jutro dzwonil do sklepu w sprawie tej komody, mam nadzieje, ze wszystko sie wyjasni
![]() A ja grzebie po necie, gdzie tu mozna jeszcze zagladnac, zeby kupic jakas zimowa kurtke, u mnie w miescie albo w Wiedniu
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
w szpitalu nie zostałam, skurcze uspokoiły się, nadal mam brać Fenoterol oraz więcej magnezu i odpoczynek ![]() Jest mi zdecydowanie lepiej, więc odwiedziłam cmentarz.
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Hey laseczki...
My spędzilismy dzień na rodzinnym leniuchowaniu...kosciółek ...spacerki...obiadek...n a groby się nie pchaliśmy bylismy celowo w zeszłym tygodniu....moja mama była z bratem mówiła że masa ludzi...i że dobrze że nie przyjechałam...bo by się bała o moj brzuszek zwłaszcza ścisk był podobno na Warszawskich Brodnie...coś mi się chce..........co by tu dobregoooooo ![]() Madziulek gratulujęudanych zakupów A co do pediciuru to ja od czasów szkóly rodzenia nie mam problemu....kobieta pokazała nam PATENT jak spokojnie i bez problemu...można sobie zrobić pazurki u stopekkkkk... Sprawdza się nawet w 9 miesiącu...ja na sali porodowej...miałam piekne i błyszczące aż połozna się dziwiła hihiTylko jak mam to Wam opisać...przecież filmu nie nakręcę ![]() Edit: Lila nie doczytałam...twardniał Ci tak brzuszek :? ufff dobrze że nie musiałaś zostać...uważan na siebie i małego
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-01 o 18:04 |
|
|
|
#463 |
|
Rozeznanie
|
moja dzidzka tez bedzie lysa jak kolano, bo ja nawet nie wiem co to jest zgaga
do paznokci jeszcze dosiegam, tylko jakos leniwa jestem ostatnio, nie chce mi sie wcale ich malowac, tylko obcinam. Madziulka, my to chyba ze wzgledu na imie mamy problemy z meblami ![]() moje na szczescie doszly, ale czy jest wszystko to sie okaza dopiero za tydzien, bo mezus dostal zakaz skladania ich beze mnie.a co do kurtki to sie dawno temu poddalam, nie szukam. w najgorszym wypadku jakas meza wyciagne. heheh Dziewczyny chyba taki weekend smutny jest dlatego humorki niedopisuja, jutro bedzie lepiej Youyou bedzie dobrzeOlivia, jak nie mozesz dosiegnac to nie obcinaj. zdejmij skarpety i o dywan szoruj, to sie same spiluja Pysiamn, teraz to juz musisz podac patent ![]() Lila12 dbaj o siebie i maluszka, odpoczywaj
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-11-01 o 18:07 |
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn soróbuj- bardzo by się to przydało... I jeszcze jakby która miała dobre patenty na golenie pod prysznicem, bo wychodzę coraz bardziej pozacinana i fefka się leje
|
|
|
|
#465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cos ostatnio nie musze sie czesto golic![]()
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nogi gole tylko raz w tygodniu;P Przedtem depilowałam ale od ślubu już tego nie robie, bo mi się nie chce tak wyginać
Najgorzej mi się goli w wiadomym miejscu, bo nie widzę już nic, a staram się zrobić to chociaż jak mam mieć wizyte u gina |
|
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
lila12 - dobrze, że sie skurcze uspokoiły, ale ciągle dbaj o siebie i sie nie przemęczaj
pysiamn - to zapodawaj ten sposób na pedikur, bo ja na razie jeszcze sobie radzę, ale pewnie niedługo się przyda ![]() zebra - ja póki co jeszcze coś tam widzę , ale potem to już chyba trzeba będzie coś kombinować z lusterkiem No i nie tylko na wizyty u gina, ale i na wieczorki z tż się przydaje![]() .................. Wiecie co, skończyłam dziś układać puzzle z 2000 elementów i okazało się, że brak 2 elementów |
|
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż się śmieje bym zrobiła fotki krok po kroku No dobra postaram się opisać jak nie będzie zrozumiale to piszcie...może coś wymyslę ![]() Trzeba klęknąć na podlodze na jedno kolanko ![]() Potem tułów skręcić w przewiwnym kierunku niż kolano na górze ![]() Tak by brzuszek był jakby bokiem....pochylić się do przodu...i wszystko przy stopie można zrobić...bez wysilku...ja mam naprawdę duży brzucholek....a ten sposób polecam... teraz go stosujęi w I ciąży też... Moja kolezanka, która w 8 miesiącu molestowała meża by ocinał jej paznokcie powiedziała że to uwłaczające...jak jej pokazałam jak tego uniknać to mnie zcałowala...a potem przyszła do mnie w klapeczkach z pomalowanymi pazurkami (bo to było lato ) ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-01 o 18:34 |
||
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrozumiałam i jutro albo pojutrze przetestuję to
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
ufff to dobrze
![]() Ja też jutro lub we wtorek zobię sobie nowe...lubię błyszczące i świeze pazurki
|
#471 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie wiem co jest.wlasnie dzwonilam do tz a ten oznajmil, ze od 2,5h robi sobie spaghetti
|
|
#472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta pogoda teraz to taka zdradliwa, że.... ![]() Obym się tylko znowu nie rozchorowała... |
|
|
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa
![]() odwiedziłam przy okazji pobytu w szpitalu porodówkę, oddział, sale - wszystko jest bardzo nowe, czyste i przytulne - to również mnie mega uspokoiło Wygląda naprawdę dobrze!!! I tam będziemy rodzić
|
#474 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
r p77. ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Proszę ![]() Ja wzięłam czerwony (taki żywy mi się wydaje, no a poza tym mój mąż ma 2 kurtki z przewagą czerwonego, więc niech ma tą przyjemność, że i potomek będzie w czerwieni ).Kupiłam jeszcze u tego sprzedawcy - na innej aukcji - torbę do pakowania, taką do wózka, też czerwoną, a co ![]() Jeszcze nie przyszły mi te zakupy, mam nadzieję, że w tym tyg doczekam się już zakupionego towaru. www.allegro.pl/item770793975_spiwor_spiw orek_welna_3w1_110cm_spiw or_torba.html |
||
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab Aspargin to jest magnez z potasem.Dziekuje za namiary
Jak juz dostaniesz paczke, to napisz jaki jest w rzeczywistosci i czy warto kupowac![]() Pysiamn Lila najwazniejsze, ze nie musieliscie zostac w szpitalu a teraz to odpoczywaj i uwazaj na Was
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-01 o 19:40 |
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie maluje paznokci u stop bo gniotlam sobie brzuch i dalam sobie spokoj. nie maluje tez u rak bo strasznie mi smierdzial lakier i stwierdzilam ze nie bede truc dzidzi.jak mija Wam wieczor?ja ksiazke bede czytac albo ogladac cos w TV. TŻ przy ksiazkach. Jutro sądny dzien-badanie obciązenia glukoza. Trzymajcie kciuki, aby wyszly dobrze i zebym nie miala cukrzycy.
|
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja wiem że to sezon chorobowy, ale weźcie się w garść i wygońcie te choróbska jak najszybciej
Precz z przeziębieniami :pal a:![]() pysia |
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jutro jadę na konsultację do gin. czuje, że zostawi mnie w szpitalu więc nie będę pisać, nie wiem ile. Dzisiaj znowu buchnęło mi ciśnienie 150/110, po 5 min miałam 113/71, a po 20 min znowu wysoki 140/112... Nie wiem co się ze mną dzieje. Najgorsze jest to, że w sobotę wieczorem dostałam takiego bicia serca, ze mało się nie przekręciłam, nie mogłam złapać powietrza i dobrze, ze moja mama była w pobliżu bo zaczęła mi wachlować jakimś zeszytem, po wszystkim się popłakałam. Najgorsze jest to, że chyba jestem sama sobie winna bo w sobotę przestałam brać leki bo się przestraszyłam, ze za bardzo zbijają mi ciśnienie, no i skutki były. Jutro dowiem się co i jak. Życzę wam miłego rozrastania się i wielu słodkich kopniaków, to tak na wypadek jakby mnie dłużej nie było.
|
#479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "Jedną z jej przyczyn jest działanie progesteronu, który rozluźnia mięsień zamykający wejście do żołądka, co sprzyja cofaniu pokarmu do przełyku.Ucisk żołądka w trzecim trymestrze jeszcze to nasila. By zmniejszyć dokuczliwość zgagi, trzeba częściej jeść. lecz mniej pić, między posiłkami, wyłączyć z diety tłuste, pikantne i gorące dania oraz słodycze. Po obfitym posiłku nie kłaść się, a pozostać w pozycji półsiedzącej. Jeśli to nie pomoże, iść do lekarza i zapytać, czy można stosować jakiś środek zobojtniający kwas żołądkowy." Ja raczej myślę, że ta zgaga to od tego, a nie od owłosienia dziecka
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgaga nie ma chyba nic do rzeczy w kwestii ilości włosów.Bo mój synek był prawie łysy jak kolano,a ja miałam mega zgagi od miesiąca ![]() Dzień okropny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

tak mam ochote na drozdzowe!nawet dlugo nas nie bylo, teraz TŻ śpi
jak się nie wysypia w nocy, to odsypia dzien . Mamy propozycje pojscia na urodzinki siostrzenicy TŻ ale nie chce mi sie. Kazdy mnie kusi slodyczami a ja tlumaczyc sie musze. A poza tym glowa mnie boli!!a jak Wasze samopoczucie?a poza tym wszedzie chorzy,tylko zeby mnie nie zarazili.

Jak juz dostaniesz paczke, to napisz jaki jest w rzeczywistosci i czy warto kupowac