|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
moja babcia mówi : "jak sobie pościelisz tak się wyspisz".. mądre słowa, pamiętaj że TŻ się nie zmieni i pomyśl sobie czy dasz radę całe życie spędzić z takim człowiekiem.. pamietaj to Ty się będziesz ciagle o cos martwić, ciagle się o cos starać i będziesz całe zycie pełniła funkcję "faceta".. ja nie wyobrażam sobie spędzić całego zycia u boku mężczyzny który nie jest dla mnie oparciem... też zawsze marzyłam o starszym facecie TŻ jest tylko o rok starszy ale doskonale spełnia taką rolę
|
|
|
|
|
#4712 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
Kłóciliśmy się codziennie i burzliwie- przeważnie bo porządki w pokoju(bo rodzice nam przestali sprzątać w pokoju jak mali byliśmy a wymagali porządku) a on non stop bałaganił i nie sprzątał- zresztą do dzisiejszego dnia mu to pozostało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ramię to ramie chyba Jakbym sklonowała tz i sprzedała to wiem, że miałabym 5 pewnych klientekCytat:
![]() Cytat:
Kasia nie wie jak Ty, ale ja bym t odbierala jako leceważenie Ciebie. A dlaczego on nie pracuje?Jaka jest jego wersja?I jak sobie wyobraza ten ślub?
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz wiem od czego się zaczął nasz kryzys powracający....zaczęło się od planowania ślub, ja miałam bunt, że on nie pracuje, że co to za ślub jak później się ma brać kasę od rodziców, ciągłe pretensje z mojej strony, że on nic z tym nie robi, że nie ma dla niego problemu....i tak ciągle powracają te problemy, które musicie(a raczej chcecie) czytać... ja chcę tylko zapał Twego TZ, a nie całego ![]() on mówi, że szuka, ale nie jego wina, że nikt nie dzwoni, że on tak samo jak ja studiuje dziennie-ok ale ja zaczęłąm ten kierunek po szkole od razu, a on robił RM....nie przegadasz mu ani prośbą ani groźbą, płaczem nie próbowałam, ale nie będę bo nie widzę w nim chęci... ostatnio też foch, bo mówię-"Twoi koledzy pracują, a Ty nadal od rodziców kasę bierzesz", odpowiedział mi :"ale oni już są po studiach,a lbo wcale na nie nie poszli, tylko zawsze daje przykład tych większych NU od niego" a jak ja mu podsówam, że ten czy tamten też studiował dziennie i pracował to cisza i foch i mnie berta, że ja się czepiam jak moja matka
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-02 o 10:14 |
|
|
|
|
#4715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dostawałam klapsy jak sie rozszalałam i bylam w amoku niegrzecznościnie wiem co to było, ale mam zamiar tak samo wychowywac dzieci I tz tez, bo on tez był wychowywany na klapsach a jego brat i siostra bezstresowo i teraz rodzicom na głowę wchodzą.
|
|
#4716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do ślubu i studiów. Tż bardzo chciał żeby slub był w tym roku. Ale powiedziałam mu, że mam jeszcze rok studiów, chce je mieć za soba jak wkrocze w nowe zycie. I jakbym szła na studia to tzt by musiał mnie utrzymywać, bo moja cała kasa byłaby na szkołe. A tego nie chciałam. I w nowe zycie wkroczę z czystym kontem A Wy jeszcze na dziennych jesteście i sama widzisz jak ciężko jest z pracą. Ja osobiście np. bym nie chcaiała żeby rodzice utrzymywali nas po ślubie, bo jeszcze na studiach jestem.Zakładam rodzinę-jestem za nią odpowiedzialna I to nie jest jakis atak na Ciebie tylko trzeba spojrzeć na to realnie.
|
|
#4717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zamierzam Cie umoralniać bo to Twoje życie a mi nic do tego ![]() też nie możesz zwalać winy na jego matkę, bo charakter trzeba samemu kształtować ![]() a ja wczoraj postanowuiłam że przestanę truć TZtowi i gadać głupoty dotyczące jego samotnej siostry bo trochę z tym ostatnio pzresadziłam ale denerwuje mnie to że ona swojego chrzesniaka-siostrzenca traktuje jak swoje własne dziecko wrr.. wtrąca się strasznie w jego wychowanie , rozpieszcza-potem jego matka nie może dac sobie z nim rady bo tak się drze jak ona odchodzi, a ona się z tego cieszy.. wiem jedno u nas chrzestną to nie będzie chociaz ją lubię..
|
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje, ze nam sie uda zaopatrze sie w poradniki i moze damy rade u mnie skonczyly sie klapsy po dwoch razach, bo rodzice mieli wlasnie jakas taka psychologiczna wladze aczkolwiek widze, ze wiele osob sobie nie radzi... np. wczoraj na spotkanku rodzinnym byli dwaj moi kuzyni (7 i 8 lat). ewidentnie widac, ze probuja ciotce wejsc na glowe i nawet tam klaspy nie pomagaja...Cytat:
ma i checi i mozliwosci i to od poczatku studiow chciec to moc wystarczy mocno chciec ![]() przyszla dozorczyni z rozliczeniem za ogrzewanie ubiegloroczne... koszty: 1078, nadplata: 1074 indywidualne liczniki to dobra rzecz
|
|||
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez tego nie chcę stąd te wątpliwości, więc tą kwestię zkończmy raz na zawsze
![]() mnie rodzice nie bili poza tym ja "jestem strasznie rozpieszczona, nic mi nie wolno powiedzieć i każdy nowo poznany ludź pyta czy jestem jedynaczką", a jakie jest zdziwienie, że ja nie dość, że mam rodzeństwo to jeszcze młodsze dzisiaj mu powiem, że ma czas do końca roku jak się nie zmieni to nara, bo ja w tym związku to się tylko depresji nabawię
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-02 o 10:20 |
|
|
|
#4721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
JAde dzis z mamą na zakupy i oficjalnie rozpoczynamy z tz degustację win na wesele
Będziemy co tydzień kupowac wino pod kątem wesela Jak kupimy za granica to trudno, co wypijemy to nasze
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() Cytat:
a całe włosy myję co 2 dni. Krostek o dziwo pod tą grzywką jakoś specjalnie nie mam a to na innych częściach twarzy niestety tak ta fryzką co ja wkleiłaś bardzo ładna jakbyś teraz się tak obcięła i byś jednak zdecydowała ,że na ślub nie chcesz grzywki to przecież wystarczy ją tylko zapuścić,nie obcinać już do ślubu a odrośnie ![]() Kasia przykro mi,że w Waszym związku z Tadzikiem jest tak jak jest może pogadaj z nim szczerze,tak jak to zrobiliście ostatnio po tej burzy i powiedz mu,że dobrze by było gdybyście oboje poszukali pracy i przenieśli się na zaoczne,że to jedyna możliwość żebyście mogli jak dorośli ludzie zabrać się za swoje życie jeśli chcecie się pobrać,tylko nie groź mu a szczerze normalnie,spokojnie pogadaj
|
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, że ja wina nie lubię, ale cieszę się, że będziesz szukać winka na wesele![]() Szana ale wiesz jak komuś nie zależy i mu wygodniej brać kasę od rodziców to co ja mogę, ja mu truję od roku, a on nic....obiecał, że we wro polezie do pracy itd. Jakby mnie ktos beształ co chwilę za to samo to bym dla świętego spokoju ruszyłą doopę i poszłą do pracy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-02 o 10:25 |
|
|
|
|
#4725 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zakończyłam sprztanko (codziennie sprzatam i codziennie nowy balagan
) i jade z bratem na zakupy odzieżowe
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł dziołchy
Mam dziś pierwszą rozmowę o pracę....muszę się jakoś cichaczem wyrwać koło 15 stąd i pojechać na drugi koniec miasta ![]() Już czuję ścisk w żołądku... |
|
|
|
#4727 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracujących zaocznych jest na pęczki, a nie chodzi o pracującego studenta
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kupiliśmy to wino na własne wesele i od tamtej prawie zawsze mamy otwartą butelkę. My kupiliśmy je w Makro, zresztą wódkę też tam. |
|
|
|
|
#4730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam klapsa za bicie nie uważam. . Klapsa też nieraz dostałam ale to już musiałam rodziców porządnie zdenerwować-chociaż to za mało powiedziane
Ten klaps zawsze był żeby utemperować moje zachowanie zwłaszcza, ze byłam wrednym bachorem(tak w wieku 13-14 lat).Pyskówki i inne takie, kłótnie z rodzeństwam, bójkiMam nadzieję, że moje dzieci w matkę sie nie wdadzą ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Na pewno będzie dobrze
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz pracuje na to by w przyszłości zdobyć dobrą pracę, a ja potrzebuję stabilizacji ja mam pewne problemy, które nie chcę by poszły za daleko....dlatego potrzebuję tego by ktoś był mi jakby przewodnikiem, żeby wiedziała, że mogę na niego liczyć choćby nie wiem co! a tutaj ja muszę walczyć o wszysztko i to pogłębia jeszcze bardziej te zaburzenia
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-02 o 10:33 |
||
|
|
|
#4732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie, ze ie chcesz popełniac błędow mamy![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), wiec juz szukac nie musze ![]() biale to alzacki riesling, czerwone to taki jeden burgund z biala etykietka mam nadzieje, ze uda sie kupic ![]() Cytat:
a taie krotsze to moga wypadac czy cos ![]() Cytat:
moj ojciec w wieku 40 kilku lat robil studia zaoczne co nie przeszkodzilo mu w byciu doroslym niezaleznym facetem na razie brak mgr nie blokuje mu zadnych stanowisk, na ktore mialby ewentualna ochote ![]() jak dla mnie Twoja kolezanka wydziwia |
|||
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie znam, ale mój TŻ mówi, że bedziemy mieli podłogowe tylko w łazience i w holu wejściowym, bo generalnie ogrzewanie podłogowe nie jest zbyt zdrowe, bo unosi tysiące drobinek kurzu, który w ogóle nie osiada, tylko cały czas krąży w powietrzu - np. w salonie to nie zda egzaminu. Chociaż to każdego indywidualna sprawa i tż mówi tak (ja oczywiście się z nim zgadzam ), ale ktoś inny może sądzić inaczej.
|
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).Powiedz mu co do niego czujesz i że chcesz żebyście razem byli(jeśli serio chcesz) i dlatego trzeba to w końcu zrealizować jak należy,zapytaj dlaczego się tak upiera przy tych dziennych i pokaż mu jakie są plusy zaocznych i to ,że największym plusem jest właśnie Wasz związek-małżeństwo i dorosłe życie bez większego wtrącania się rodziców.Myślę,że nie powinnaś mu grozić tylko właśnie rzeczowo,spokojnie i poważnie pogadać sam na sam,gdy Wam nikt nie przeszkadza. Nie może być tak,że on np siedzę se przed TV a Ty przychodzisz i mu gadasz"wziął byś się za pracę,jesteś leniem,nieudacznikiem.."i td bo wtedy to nie przynosi rezultatów pozytywnych a tylko takie,że on się złości,że mu może przeszkadzasz,że krzyczysz,marudzisz,może znowu jesteś przed okresem? itd i nic z tym nie robi a może wręcz przeciwnie-na złość ,że marudzisz to on po swojemu.
|
|
|
|
|
#4736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację spróbuję Wasnie widziałam w sklepach różne rodzaje win od nich. Tez chce obczaic w Makro jak juz będe kupować, bo może akurat będzie tnaiej a oni maja tam duży wybór win I jeszcze przy kleparzu jest Vinfort, w tym forcie i tam sprzedają w detalu, chociaz jak kupię 40 butelek to może p9olicza mi jako hurt![]() Cytat:
Tylko mi rodzice dawali klapsy tak do 7-8 r.ż. jak miałam 13-14 lat to juz byłam dorosłaCytat:
|
|
#4737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mu gadam i wrednie i miło i nic nie daje Cytat:
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-02 o 10:43 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może jednak Ci się spodoba grzyweczka i zostawisz sobie ją i będziesz miała ślubnego koka i grzywkę ale to już jak chcesz
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko że ja nie dostawałam pojedynczego klapsa (bo to nie bicie) tylko dostawałam takie porządne ( jak mama nie miała nic pod reką to był i laczek i jakiś kabel), wyrosłam na ludzi ale coś tam w psychice zostało i może dlatego nie mam świetnych relacji z mamą. |
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja studiuję zaocznie jedno w 2011 mam inż., ale na mgr. idę na inną uczelnię, bo porównałam program studiów inż. i mgr. i wcale dużo więcej nie ma, więc wole zrobić sobie cos innego. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

sorry, ale chęć bycia z kimś, a bycie z kimś tylko doopą i branie za to kasy to różnica, której on nie wiedzi....ja nie wyobrażam sobie życia u boku niedorajdy!
TŻ jest tylko o rok starszy ale doskonale spełnia taką rolę

choc jak mieszkalam z siostra to mialam ochote dzielic go na pol jakims parawanem czy cos
jednak swoj walsny pokoj to jest to
Poza tym ja się bałam tego, że się o cos zezłoszczą i dlatego staralam się nie robić tego na co mi nie pozwalali, nie wiem dlaczego sie tego bałam, zwałszcza, że w wymierzaniu kar byli mistrzami niekonsekwencji a kary byly w stylu - nie oglądacie tv, nie gracie na kompie
Chcialabym taki respekt budzic u moich dzieci

poza tym ja "jestem strasznie rozpieszczona, nic mi nie wolno powiedzieć i każdy nowo poznany ludź pyta czy jestem jedynaczką", a jakie jest zdziwienie, że ja nie dość, że mam rodzeństwo to jeszcze młodsze

).Powiedz mu co do niego czujesz i że chcesz żebyście razem byli(jeśli serio chcesz) i dlatego trzeba to w końcu zrealizować jak należy,zapytaj dlaczego się tak upiera przy tych dziennych i pokaż mu jakie są plusy zaocznych i to ,że największym plusem jest właśnie Wasz związek-małżeństwo i dorosłe życie bez większego wtrącania się rodziców.Myślę,że nie powinnaś mu grozić tylko właśnie rzeczowo,spokojnie i poważnie pogadać sam na sam,gdy Wam nikt nie przeszkadza. Nie może być tak,że on np siedzę se przed TV a Ty przychodzisz i mu gadasz"wziął byś się za pracę,jesteś leniem,nieudacznikiem.."i td bo wtedy to nie przynosi rezultatów pozytywnych a tylko takie,że on się złości,że mu może przeszkadzasz,że krzyczysz,marudzisz,może znowu jesteś przed okresem? itd i nic z tym nie robi a może wręcz przeciwnie-na złość ,że marudzisz to on po swojemu.