|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Dobry wieczór
Jak zwykle pustki ani żywej duszy Wiecie, że mamusie majowo-czerwcowe juz 3 część wątku założyły?? A my co?? Ociągamy się i jednej skonczyc nie możemy ![]() Ah co z nas za leniuchy Zmykam juz, monologu prowadzic nie będę ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Frida, widze Cie Czaisz sie, czaisz a nic nie napiszesz
|
|
#3542 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() Niee, oststnio jej sie tak poprzestawiało... tak to mi i ładnie spała w dzień ,wieczorem góra godzina po kąpieli i pięknie spała do rana z przerwami na jedzenie. Wydaje mi się że powodem tego problemu może być brak kupki który męczy ją już od 3 dni. Mariolu Antonio to niesamwity słodziak Moje maleństwo dziśiaj pierwszy raz nie płakało podczas kąpieli Jej żeby jej już tak zostało aż chce się wtedy kąpać. Teraz sobie smacznie śpi Spsadam na jakiś filmik i tak pusto tu jak nie wiem co![]() Ale tu pustki dzisiaj:
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2009-11-01 o 21:27 |
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz mały ma podobnego pajaca hihi ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie majówko-czerwcówki szaleją dawniej je podczytywałam, teraz nie mam szans z moim dzieckiem co dzień kilkanaście stron piszą, tyle że ich na wątku udziela się też kilkanaście osób ![]() gdyby teraz u nas tyle mamuś pisało, co pisało na poczekalni to też byśmy miały już 3 część a tu dziennie pisze tyle osób, że na palcach jednej ręki można policzyć
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kinga dzisiaj kończy 3 miesiące. Waży 5450g i mierzy 60 cm. Coraz radośniejsza z niej dziewczynka. W nocy nie ma większych problemów z jej spaniem - odkładam ją do łóżeczka o 21 i przed 21,30 już śpi. Ja służę tylko do wkładania do buzi smoczka, który podczas zasypiania co chwilę jej wypada. W nocy budzi się tylko raz około godz. 2 - 3(budzi to za dużo powiedziane, zaczyna się wiercić ale nie płacze i wtedy ją wyciągam z łóżeczka do jedzenia). Później śpi do około 8. W dzień też jest ok. Miłego dnia. |
|
|
|
|
#3546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czesc dzieweczki! Dawno mnie nie bylo, mialam nieco szalony czas, maz chory, wszystko na mojej glowie Wystarczalo mi tylko czasu na szybkie przeczytanie, co napisalyscie. Mam nadzieje, ze teraz juz bedzie spokojniej.W piatek bylismy na pierwszym szczepieniu Ani. Poszlo niezle, chociaz obie sie poplakalysmy Ania wazy juz ponad 5 kg i ma 61 cm Dziewczyny, czy w Polsce mowia cos o meksykanskiej grypie? Bo tutaj beda chcieli szczepic male dzieci do 4 roku zycia.
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć Mamusie
ale jestem chora - masakra ![]() jeszcze dziś do pracy po południu musze iść wczoraj na cmentarzu nosilismy Tomasza w nosidełku i spał ładnie, ale po powrocie do domku okazało się, ze nóżki ma lodowate (tak mu wisiały niczym nie osłonięte, tzn. kombinezon tylko), poważnie się przestraszyłam i zawinęłam go w kocyk i suszarką grzałam ![]() mam nadzieję, że się nie przeziębił; póki co dajemy mu witaminkę C w kropelkach idę się wykąpać póki mały śpi ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja tez stwierdzam zeputki u nas.Sama sie do tego przyczyniam przez kiepski net, ale juz na dniach wzmożę swa aktywnosc. Chcialam jeszcze raz nadmienic ze pojawiaja sie u nas problemy z karmieniem.Wszystko dookola jest fajne, nagle zalewa ją fala smiechu i "dziąśli" się do mnie w glos, smoczek to fajna zabawka i raz po raz lyknie. Osatni raz jadla cos kolo 2 w nocy i po 6h wypila zaledwie 60ml.Tylko gluptas ze mnie bo zamiast poczekac az sama sie dopomni to ja sie zerwalam z lozka, ze tak dawno temu pila i polecialam zrobic mleczko, i w trakcie tak mysle ze o 2 trzebabylo jej dorobic 40ml bo krzyczala wnieboglosy, a spiac jest wolniejszy metabolizm i ze powinnam poczekac az sama da znac ze zglodniala... Wczoraj przerwy tez miala w ciagu dnia okolo 5-6h i wtedy cale porcje wypijala.Kurde, czlowiek cale zycie sie uczy...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mala zamiast pic mleko to zaczyna gugac i odpycha butelke......nawet po 5 godzinach niejedzenia a wypije 70ml i nie chce... rano o dziwo wypila cale no ale po nocy wiec byla glodna teraz jej nie dam szybciej jak sama nie zacznie wolac.....bo zrobie a znowu nie bedzie pic na dodatek cos jej sie przestawilo i robi kupy w nocy a potem zaczyna gadac
|
|
#3550 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć czołem
![]() U nas niestety katar ciągnie się dalej... i to coraz większy. Charczy jak traktor. Szkoda mi Go, bo męczy się, najgorzej w nocy. Ostatnie kilka dni apety Mu nie dopisuje. Teraz po ataku płaczu padł na kilka minut. Tak już nauczył mamusię, że na rączkach najfajniej. Leżeć nie chce za nic w świecie ![]() Skierko, widziałam wczoraj dmuchawca u mojej sis, naprawdę fajnie wyszło. Zapomniałam cyknąć fotki. Megi, wydaje mi się, że plamy z tłuszczu nie da się zmyć i zamalować, bo i tak wylezie. Chyba trzeba zeskrobać tynku, zagipsować i pomalować. Zapytaj w sklepie z farbami czy istnieje jakiś rozpuszczalnik do tłuszczu. Mariola, ten Twój diabełek to istny anioł
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Ale dziś u nas ięknie na dworze Słonko świeci ptaszki śpiewają Niech tylko troszkę się ociepli i zmykam z mała na spacer![]() A jak na razie mąż w trasie mała bawi się w bujaczku a mamusia na wizazu (zamiast sprzątać i prać a mam tego trochę )Poradźcie mi kochane jak nauczyć mała jedzenia z butelki??? Kurcze za cholere nie chce ciągnąć butli- pręży się wygina płacze a jak dam jej mojego cyca to od razu łapie i jest w siódmym niebie , ja biedny miś z domu nie mogę wyjść na dłużej niż dwie godziny. Wcześniej nie było z tym problemu ściągałam mleczko zostawiałam małą z mamą i mogłam wyruszać w świat, nawet smoczka doiła a teraz za nic w świecie nie chce. Nie mam pojęcia co jej się tak poprzestawiało.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2009-11-02 o 10:15 |
|
|
|
#3552 | ||
|
Ola-Unhola
|
Hej
Cytat:
![]() Mówią, mówią, szczególnie, że na Ukrainie przy granicy z polska istna epidemia ![]() Ja jak się wczuję to zaczynam się bać. Ale o szczepieniach racze wypowiadają się chłodno. Moja pediatra mówiła, że te szczepionki nie są do końca sprawdzone ![]() Gratuluję udanego szczepienia i długonogiej córy ![]() Cytat:
Współczuję choroby Widziałam takie śpiworki na nózki dopinane do nosidełek, może warto się zaopatrzyć, bo bez tego to zimno Maludzie Nie słyszałaś o świńskiej grypie? Wrócę później, bo Mały kwęka
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
a mi chodzi po glowie zeby sie obciac na krotko
![]() a teraz mam dlugie wlosy do lopatki prawie tylko zaczely wypadac -jednak nie da sie uniknac zlej kondycji wlosa po ciazy.......jak mylam wczoraj to jedna garsc , a jak czesalam to druga......w sumie to przy myciu tylko tak wypadaja![]() wlasnie dzwonilam umowic Weronike na szczepienie i za tydzien idziemy
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
idziemy dzisiaj szczepić małego tzn byliśmy ale wróciliśmy bo w aptece (dwóch) przy ośrodku nie mieli szczepionki i małż pojechał do innej ![]() szczepimy dalej 5 w 1 i pneumokoki ![]() póki co mały niczego nieświadomy śpi ![]() na badaniu tylko zobaczył pana w białym kitlu zanim ten go dotknął to zaraz się rozryczał
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
A do mnie się coś przyplątało (znaczy dziś już wracam powoli do świata żywych ), ale nie wiem, co to było ![]() W nocy z soboty na niedzielę bardzo źle spałam, budziłam się co pół godziny, w końcu Małż przyszedł po mnie, żebym nakarmiła Kubę, a ja nie miałam siły wstać sama z łóżka . TŻ mi pomógł, nakarmiłam Małego i potem zmierzyłam sobie temperaturę. A tam 37,8 stopnia. A ja nigdy nie mam gorączki, ani przy przeziębieniu, ani przy grypie, no nigdy. W głowie mi huczało, ciało całe obolałe, wzięłam Ibuprom Max i rano było już trochę lepiej, a potem znów. W rezultacie wczoraj cały dzień spędziłam w łóżku, z przerwami na karmienie. Dziś jest o niebo lepiej, ale nie rewelacyjnie. Nie mam pojęcia co to ![]() A Kuba znów nie robi kupki, dziś mija 7 dzień , Jego dotychczasowy rekord to 11 dni . Ale nie płacze, nie pręży się, brzuszek ma miękki, więc może trawi całe mamusine mleczko, co?W czwartek idziemy na szczepienie , zapytam lekarkę o te kupki, ale jak ją znam, to będzie mi kazała gmerać Mu w tyłku termometrem, co nie bardzo mi się widzi
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-11-02 o 10:43 |
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Nie mogłam oczywiście wszystkich zacytować , więc tak ogólnie tylko napiszę, że ja i Antonio dziekujemy za miłe komentarze Świńska grypa w UK już dawno. Unikam brania Antosia w zatłoczone miejsca typu duże sklepy itp. Szczepić ani siebie, ani Małego nie zamierzam. Eleeri kciuki za szczepienie! Frida, fajnie, że sie odezwałaś i że wszystko u was w porządku! Tulipfever
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
moze powinnas zmienic smoczek?jakiego uzywasz?
zapomnialam wam napisac ze w pt wybralam sie z mala i moja siostra i jej coreczka do kolezanki wizaowej(kikuni-mamunia wrzesniowa) i moja mala byla bardzo nieswoja.Nie potrafila zasnac a jak juz to na chwile, marudzila, nie umiala sie niczym zajac a jak juz to tez na sekunde az w koncu wpadla w mega placz.Nic nie chciala, ani herbatki ani na szybko zrobionego mleka, przewinelam ją a ona tak sie rozplakala ze nie szlo jej uspokoic.Placz jak na kolke wiec skorzystalysmy goscinnie z boboticu Aleksa,placz nie ustawal, mala az trzesla lapkami.Chcialam szybko myknac do domu ale tak sie akcja rozkrecila ze zadecydowalysmy wszystkie ze podam viburcol.Laura byla tak spieta i naprezona ze nawet na oliwke byl klopot zeby go wsadzic.Zaczelam sie juz powaznie denerwowac kiedy wszystko sie uspokoilo.Potem byla juz normalna.Nie wiem skad taka akcja.Siostra mowila ze jej synek czesto mial takie napady,ale ja dziekuje...to idzie osiwiec...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byśmy więcej go tak nosili to musiałabym się zainteresować, ale na co dzień jeździ opatulony w wózku i mu ciepło na cmentarzu był taki tłok, ze nie chcielismy się przepychac z wózkiem no i mam za swoje ( a niby było ciepło 8 stopni i słońce )do pracy muszę iść niestety, bo nie ma mnie komu zastapić - jak bym była umierająca to by odwołali wszystkich pacjentów, ale jak tak mało pracuję to nawet nie ma za bardzo na kiedy przepisać jakoś przeżyję, żeby tylko Tomasz się nie zaraził
|
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mała też tak żadko robi kupki. Wcoraj zrobiła pierwszą od pięciu dni. Tylko ze ona to już była bardzo marudna ciągle płakała chciała na ręce a jak kupka poszła wszystko przeszło dziecko odmienione ![]() Dobrze że Kubuś przy tym się tak nie męzy Eleeri za szczepienieMała zasnęła więc zmykam sprzątać nie chce mi sie jak nie wiem co.
|
|
#3560 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za szczepienie.Cytat:
Zdrówka życzę.Jejku 11 dni Aż mnie zabolało. Jaka jest kupka po takim czasie? Twarda i zbita czy normalna?Cytat:
|
|
|
#3561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może On tak płacze właśnie przez niego ![]() Cytat:
![]() za szczepienieCytat:
Kubuś od jakiegoś czasu robi rzadko kupkę, ale to były 3-4 dni, a teraz No właśnie tylko to, że się nie męczy powstrzymuje mnie przed ingerencją.Cytat:
Zwykle normalna, ostatnio była troszkę bardziej gęsta, bo zjadłam za dużo bananów (skierka pisała, że mogą zatwardzać, do tej pory nie sprawiały problemów, ale wtedy chyba przesadziłam z ilością )
|
|
|
#3562 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny ja nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem - nie mam juz sily
![]() potrafil przesypiac juz po 7 godzin a od paru dni budzi sie w nocy co godzine dzis tez, na dodatek juz od 7 rano nie spi ehhi od paru dni nie chce tez kaszy - na widok butelki jest placz - to samo bylo wczesniej z mlekiem, najpierw pil z butelki a potem przestal ehhh marysia - u nas jest to samo, maly nie chce pic z butelek a mamy juz chyba 10 roznych rodzajow ale jestem niewyspana a chata do posprzatanie.....wrrr jeszcze cieplej wody nie ma
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoras moglaby skopiowac mi schemat mleczka-ml/kg, zdaje sie ze Cass i mariolka wklejaly.Nie mialam przed tem problemow i nie zapisalam tego a jakby wstecz sie cofala to robota glupiego-tak muli mi net
z gory thx
|
|
|
#3564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na ostatniej wizycie pani dr stwierdziła, że gardło oki. Dostał syrop wykrztuśny, ale po to żeby spływający katar nie zaatakował oskrzeli. To znaczy jak koopa dobra i nie marudzi, to chyba oki, co?Maciej jak skończył 2 m-ce przez tydzień-dwa był mega pogodny, ale gdzieś od miesiąca jest małym marudą. Cytat:
Czyżby po mamusi?????
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2009-11-02 o 12:07 |
||
|
|
|
#3565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to strasznie długo 11 dni!!! Koniecznie lekarza zapytaj. ja bym się ladnie martwiła ale poki co mam cały czas 2 kupki dziennie (czasem zdzarzy sie 1 lub 3).A ja wczorak zakupiłam Huśtaweczke Fisher Price 3w1 ![]() ![]() O taka http://www.allegro.pl/item801988682_...ak_gratis.htmlmam nadzieje ze sie Małej spodoba
|
||
|
|
|
#3566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11 dni ![]() no, no, no u nas dalej kilka dziennie ![]() termometrem biedny Kubuś ![]() Cytat:
my już po młody był dzielny, w sumie jak zawsze płakał tylko przy samym zastrzyku następna tura w styczniu
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może faktycznie huśtawka trochę by Ci pomogła odetchnąć... mój Tomuś jest nadal bardzo wymagający, ale coraz dłużej udaje mi się go zabawiać i wszędzie mogę z nim iść i jarzynki ze słoiczka bardziej mu smakują niż te robione przeze mnie, więc chyba dam sobie spokój z ich przyrządzaniem a może podawać mleczko z takich sond połączonych ze strzykawką jakich używają w szpitalach... ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Svinecka, a Ty może daj sobie spokój z tym sprzątaniem, bo się zajeździsz ja już zmieniłam priorytety: najpierw dziecko, potem moje samopoczucie, a potem cała reszta, bo od niepozmywanych naczyń jeszcze nikt nie umarł!!!
|
|
|
#3568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3569 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maruda to po tatusiu
Cytat:
co do wyjsc.....nic mi nie mow, dla mnie kazde wyjscie z malym to jeden wielki stres - obudzi sie i zacznie sie drzec czy nie? a przewaznie to pierwsze wczoraj szlismy na cmentarz oczywiscie w stresie zeby sie nie obudzil - ale oczywiscie sie obudzil i zaczal krzyczec na caly cmentarz ehhhh on mnie wykonczy co do sprzatania.......jak mam taki syf jak dzis to musze posprzatac nie ma bata
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się w 100 %-ach
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

ani żywej duszy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wystarczalo mi tylko czasu na szybkie przeczytanie, co napisalyscie. Mam nadzieje, ze teraz juz bedzie spokojniej.

. TŻ mi pomógł, nakarmiłam Małego i potem zmierzyłam sobie temperaturę. A tam 37,8 stopnia. A ja nigdy nie mam gorączki, ani przy przeziębieniu, ani przy grypie, no nigdy. W głowie mi huczało, ciało całe obolałe, wzięłam Ibuprom Max i rano było już trochę lepiej, a potem znów. W rezultacie wczoraj cały dzień spędziłam w łóżku, z przerwami na karmienie.
, zapytam lekarkę o te kupki, ale jak ją znam, to będzie mi kazała gmerać Mu w tyłku termometrem, co nie bardzo mi się widzi
za szczepienie
Zdrówka życzę.
(skierka pisała, że mogą zatwardzać, do tej pory nie sprawiały problemów, ale wtedy chyba przesadziłam z ilością
biedny Kubuś