|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Witam dziewczynki
Kuba ucina sobie drzemke a ja na chwilke wskoczyłam na Wizaż. U nas w nocy było -5 stopni, biały szron na drzewach, teraz tez jest zimno, nie wiem czy pojdziemy na spacerek. Mały obudził sie dzisiaj o 4.45 i juz usnac nie chciał. Od rana marudzi z jedzeniem, nie chciał zjesc mleczka z kleikiem, musiałam wylac. Potem zrobiłam zwykłego mleka to wypił. No i zjadł słoiczek jabluszek z marchewka. Smakuja mu te deserki, pieknie otwiera buzke. Wczoraj bylam na targu i kupiłam ekologicznych warzyw. Pomyłam je, i poporcjowałam w woreczki: ziemniaka, marchew, pietruszke, selera i brokuł. Wszystko zamroziłam i bede miała na zupki dla małego. Czekoladko, ja polecam kukurydziany Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3512 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
czesc dziewczyny
![]() no i nie bylam na filmie bo ktos wynajal sobie cala sale i nie mozna bylo isc ![]() szkoda maly dzis w nocy wstawal co godzine, nie wiem czemu a bierze mnie choroba i czuje sie strasznie, do tego sie nie wyspalam ![]() z dobrych wiesci to byl dzis u nas lekarz i dostalismy zielone swiarlo na spacerki wiec po poludniu wyruszamy ![]() Cytat:
hustawka jest do ok10-11 ale potem lezaczek do 18 dlatego chce kupic bo ja chce cos do 18 a TZ sie uparl zeby byla hustawka - a inne hustawki sa bez lezaczka i tylko do 10kg a nie do 18
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już troche dojrzał, więc śpi lepiej, ale nadal bardzo lubi się bujać na pałąku można cos powiesić ale raczej lekkiego - ja wieszam tą małpkę na sprężynowym ogonie z maty edukacyjnej (mam taką jak Ty), inne rzeczy się szybko zsuwają
|
|
|
#3514 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Dziękuję Wam za wszystko I tak jak pisałyście na szczęście wszystko okazało się tylko złym snem ![]() A moja mała znowu daje mi nieźle popalić.... Nie wiem co się dzieje dużo płacze wczoraj od kąpieli czyli godz 19tej nie spała do 1!!! Dzis wstała i cały czas jest bardzo marudna. Teraz wysłałam ją z TŻ na spacer to może troszkę pośpi uspokoi się... Mam jeszcze do Was jedno pytanie. Czy Wasze maleństwa lubią się kąpać?? Bo u mnie podczas kąpiei jest jeden wielki ryk. Wszystkiego już próbowałam i cieplejszą i chłodniejszą wodę i a gąbce i pokój nagrzewałam do maksimum nic nie pomaga Jak mam ją kąpac to mi się płakać chce ,szybko mydle ją na ręczniku i spłukuje.
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
p4w jak wpadniesz to kliknij mi ile boli zatruty zab...bo mnie od wczoraj od wizyty ok19 pobolewa z mniejszym lub wiekszym natezeniem
lykam p. bolowe i ulga marna-raczej na chwil kilka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musze sprobowac deserkow bo za jabluszkiem Leoniu szaleje! hahaha nie moje szczescie nie jest mulatem ![]() on ma taka karnacje po mnie i tatusiu.ja do porodu zawsze wygladalam jak opalona a TZ ma to do dzis.mi chyba caly kolor maly wyssal bo teaz jesten blada jak nigdy.ale to pytanie czesto slysze![]()
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nagrzewam 15minut przed farelką i ma cieplo i nie placze
|
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kubuś lubi się kąpać, widać, że jest zadowolony i zrelaksowany . Ale ja nie namydlam Go na przewijaku . Trochę gorzej jest potem, bo jak jestem w połowie wycierania to dzieć zaczyna trzeć oczka, bo spać by już chciał, a tu jeszcze trzeba dokończyć wycieranie i ubrać się, więc często protestuje ![]() Gdzie Wy wszystkie jesteście?
|
|
|
#3520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agga, co do spacerków to ja nie wyuchodze tylko jak jest naprawde paskudnie. Ale poki co to temp mi nie przeszkadza. Do -5 mozna z dzidzia spacerowac. Przynajmniej ja troszke zahartuje
|
||
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3523 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). młody zasypia w mgnieniu oka, a potem do łóżeczka i już śpi.Alan też dziwnie na nas spogląda gdy coś jemy, tak jakby on też chciał Cytat:
Gdy Alan leży na pleckach to nie przekręca tak całkiem na bok główki i chyba dlatego tak ma z tymi kościami. Wkleiła bym zdjęcie żeby wam pokazać ale nie umiem wiec sorki .Cytat:
![]() Cytat:
!!! a Alan był cały zźiębnięty, ale na szczęście nie dostał katarku (narazie).Ale będziesz miała zapasy, napewno sie przydadzą ![]() Cytat:
My też z małżem czekamy aż naszemu szkrabowi skończą się te problemy z serduszkiem A może malutka denerwuje sie podczas kąpieli bo Ty się denerwujesz???? U nas dokładnie tak było. Alan strasznie wrzeszczał bo ja się stresowałam podczas kąpieli, a gdy zaczęłam do tego podchodzić na luzie i przestałam myśleć "rany, zaraz kąpiel. Napewno będzie płakał "to Młody również się uspokoiła i teraz jest fantastycznie. Ja wkładam małego do wody, jedną ręką go trzymam a drugą myję,bez mydlenia poza wanienką. Wszystko robię w wanience w wodzie i Alan jest wniebowzięty. No, No No Cześć Witam się wieczornie. Młodzież śpi ![]() Hmmmm sama tu jestem więc uciekam. pa pa Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2009-10-31 o 20:23 |
|||||
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, myślałam, że dzis was poczytam i cos napiszę, ale kompletnie nie miałam czasu. Teraz też tylko w przelocie, ale zostawiam Wam tematyczne zdjęcia
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No naucz się, dla celów edukacyjnych ![]() Cytat:
|
|
|
#3526 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariolu mega slodki ten Twoj aniolek
EDIT: o matko mialo byc diabelek ale tak slodko wyglada nawet w tym stroju, ze pomyslalam o aniolku podswiadomie
|
|
#3527 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Wszystkie oglądają Mam talent czy co ? ![]() Mariola Antonio ![]() Moja mała taki dzisiaj płakała głupia matka najadła się zupy z kalafiorem bo zapomniała, że karmi chyba na butle przejdziemy i tyle i tak ją dokarmiam i jej mleczko smakuje...Zrobiłam sobie relaksacyjną kąpiel z maseczką na buzie i od razu lepszy humor Dzisiaj nawiedziły mnie dzieciaki, a ja zapomniałam o Halloween
|
#3528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
generalnie to może pobolewać (ćmić), ale nie dłużej niż 1-2 dni i ze zmniejszającym się natężeniem i reagując na leki przeciwbólowe ale teraz w weekend raczej nic nie poradzisz - ew jak będzie bardzo sie nasilać i pulsować to mozesz wydłubać biały opatrunek i otworzyć tego zęba i tylko watką do jedzenia zabezpieczać - powinno trochę pomóc Cytat:
![]() pozdrowienia dla Antonia ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
)
|
|
|
#3529 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mnie tez dzieciaki nawiedzily dzis dwa razy ale u nas slodyczy jest dostatek wiec nie mialam problemu (Eryk
)
|
|
#3530 | |||
|
Zakorzenienie
|
heloo
Bartosz własnie zasnął snem kamiennym ... od 20 go karmiłam i swirował mi na kolanach ... to jadł, to się śmiał patrząc w sufit ... duchy widział??? ![]() Aż padł Cytat:
... Bartek po kapieli jest fresh i zaczyna świrować ![]() Bardzo proszę - cieszę się, ze mój sposób się przydał ![]() Bartek też główkę tak wykręca i przy tym się wygina ![]() nooooo - cześć no właśnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() biedna a ja ostatnio wzięłam butle jak szłam do koleżanki i Bartek pluł dalej jak widział ... no i musiałam dać cyca ... chyba mu już przeszła miłośc do buletki ![]() Ja właśnie wcinam ciastka maślane i popijam sokiem pomarańczowym ... a dzieciaki nas nie nawiedzają, bo jakoś u nas brak tej tradycji
|
|||
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
a wiec ja w telegraficznym skrocie, bo juz tu siedze i siedze i dziecko zaczyna przysypiac wiec zmykamy do naszego lozka.
Chcialam tylko napisac ze wyladowalam po 22 w Helpie, to taki stomatolog 24h Zakonczylo sie na ekstrakcji czyli wyrwaniu.Myslalam w domu ze w powietrze wyskocze.Tabletki zadne nie dzialaly,papieros ulgi nie przynosil a okazalo sie ze mialam torbiele ropne i moglam sobie lykac a by mi nie usmierzylo bolu.Ufff jak zaj.....ście jak nic nie boli. Na dodatek z piesiem cos sie stalo, jakos dziwnie szyje ma w bok wykrecona i tak patrzy z ukosa, na dodatek posikuje mi osioł od wczoraj, nie wiem czy z bolu czy co mu...,niby nie pisczy,apetyt ma , nie wiem.I jeszcze dzis z nim do kliniki tez 24h...ja sie wykoncze Laura wydluzyla sobie pore posilkow.Jada co jakies 5h, i od 2dni w nocy sie budzi wiec za dnia robie jej przepisowo sugerujac sie kartonikiem-120-13ml. Lece z nia do wyrka bo juz przysypia. p4w dzieki za odp.Nie podobal mi sie ten bol.A ze swego czasu duzo i czesto mnie bolalo to wiedzialam ze ten bol to nie taki zwykly.Moja pani stomatolog telefonicznie tez mi poradzila zeby to wydlubac ale proba dotkniecia byla zbyt bolesna by zabrac sie za dlubanie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3532 | ||||||||||
|
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek :)
Cytat:
Cytat:
Może to z przemęczenia :rolleyes:, ważne, że wyniki ok :ehem: Cytat:
Tak, tak, wiem, ze max 3 dni :ehem: Ja wychodzę w każda pogodę. Robiłam tak z Bartusiem tez, uważam, że wtedy dziecko się hartuje. A poza tym nie mam wyboru, bo codziennie o 13,30 odbieram starszaka z autobusu, więc wyjśc i tak trzeba ;) Co raz częściej spotyka się to napięcie u dzieci :rolleyes: Cytat:
Cytat:
Jak będę na rehabilitacji na pewno podzielę się ćwiczeniami :) My mieliśmy skierowanie do neurologa, ale poszliśmy prywatnie. Państwowo kazali nam zadzwonić w grudniu, bo będą zapisy na nowy rok........Służba Zdrowia............ Antoś tez mlaska jak widzi, że jem :D Cytat:
Myślę, że warto sprawdzić, chociaż na pewno będzie ok i takie delikatne "wygięcia" ma większość dzieci i nie są groźne - przechodza z czasem. W końcu tyle czasu gniotły się w brzuchu w jednej pozycji, to musiało się coś uttrwalić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słodycze zostawiłam dla siebie, bo jam uzależniona jest :D Cytat:
A my dzisiaj jedziemy do teściów i na tamtejsze groby Dziadka i Wujka Małża. Zjemy jakiś obiadek i do domku. Mam nadzieję, że Antoś będzie grzeczny :) A i byłam wczoraj u fryzjera, podciąć te moje kłaki, bo po magicznych trzech miesiącach już zaczęły wychodzić garściami. Mam nadzieję, że teraz "odżyją" ;) W załączeniu fotki dyni, którą sama strugałam ;)
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-11-01 o 11:02 |
||||||||||
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Mariola Tomuś ma taki sam pajacyk i sesje w nim tez ma, Jak bede miala czas tlo wrzuce
|
|
#3534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam, zaczęłam wczoraj pisać i zdechł mi laptop
![]() Cytat:
![]() ale wydaje mi się że wybiórczo przeczytałaś mojego posta nie chce mi się go szukać ale pisałam o herbatnikach, że mam zamiar je dać Mateuszowi, na to (chyba Cass) odpisała że jest tam cukier, może aromaty, konserwanty. Więc ja jej odpisałam, że - konserwanty są prawie we wszystkim, - same słodzicie herbatki dla dzieci - glukozą, - a aromaty są w kaszkach nigdzie nie pisałam że w herbatkach są aromaty i konserwanty sama kupiłam ostatnio deserek dla dzieci od 4 m-ca w którym pisze że jest cukier ale ponawiam prośbę by wytłumaczyć mi różnice między cukrem a cukrem ![]() Cytat:
ale jaki avatarek - troszkę demoniczny ![]() Cytat:
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie tez przyszly glupkowate bachory...
No i psikusa nie bylo, co swiadczy o besensie zabawy.No to pow co mysle na ten temat.
|
|
|
#3536 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wyspałam sie dzisiaj, że ho ho. Połozyłam sie wczoraj o 21, mały wstał o 6.30 i oddałam go w rece tatusia a sama sie połozyłam, i spałam jeszcze do 9. My juz po obiadku, moje chłopaczyska właśnie chrapią a ja buszuje na Wizażu ![]() Cytat:
Cytat:
A ta nasza pediatra mowiła, że 19 stopni to odpowiednia temp dla dziecka... toż to ziąb niesamowity ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A to wdzianko dodaje mu uroku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super te dynie, zawsze mi sie takie podobały
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie temperatura nie spada poniżej 25 ![]() chodzimy po mieszkaniu w majtkach i podkoszulkach, albo w samych majtkach ![]() a młody zdaje się lubić takie klimaty ciekawe czy do nas przyjdą te paczuszki, młody w przyszłym tygodniu kończy 4 miesiące
|
|
|
#3538 | ||||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie takie kliniki 24h zwykle usuwają zęby, bo nie chce im się bawić w żmudne poszerzanie i spuszczanie wydzieliny ropnej... nie będę się wypowiadać na temat tego konkretnego przypadku bo nie widziałam, ale jak dotąd każdy mój pacjent, który w nocy albo weekend trafił do lekarza 24h nie miała zęba przyczynowego oczywiście takie gabinety sa potrzebne - nie przeczę, ze to czasem błogosławione miejsce, ale takie sa moje obserwacje... Cytat:
![]() dynia bombowa
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy te torbiele miala na mysli , ale nie powiedziala tego zlosliwie, tylko ogladala to z kazdej str.Sama pierwszy raz takie cos widzialam.Lece na jakis melodramat
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

i juz usnac nie chciał. 

dlatego chce kupic bo ja chce cos do 18 a TZ sie uparl zeby byla hustawka - a inne hustawki sa bez lezaczka i tylko do 10kg a nie do 18
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... 8 kg no no no
!!! a Alan był cały zźiębnięty, ale na szczęście nie dostał katarku (narazie).

chyba na butle przejdziemy i tyle
... od 20 go karmiłam i swirował mi na kolanach
klask i: