Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-31, 11:30   #3511
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Witam dziewczynki

Kuba ucina sobie drzemke a ja na chwilke wskoczyłam na Wizaż. U nas w nocy było -5 stopni, biały szron na drzewach, teraz tez jest zimno, nie wiem czy pojdziemy na spacerek.
Mały obudził sie dzisiaj o 4.45 i juz usnac nie chciał.
Od rana marudzi z jedzeniem, nie chciał zjesc mleczka z kleikiem, musiałam wylac. Potem zrobiłam zwykłego mleka to wypił. No i zjadł słoiczek jabluszek z marchewka. Smakuja mu te deserki, pieknie otwiera buzke.
Wczoraj bylam na targu i kupiłam ekologicznych warzyw. Pomyłam je, i poporcjowałam w woreczki: ziemniaka, marchew, pietruszke, selera i brokuł. Wszystko zamroziłam i bede miała na zupki dla małego.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a ktory kleik lepszy waszym zdaniem ryżowy czy kukurydziany??

Czekoladko, ja polecam kukurydziany bo ryzowy zatwardza. Mój Kuba jak mu dawałam tylko ryzowy to miał problem ze zrobieniem kupki.

Cytat:
Napisane przez Nikka1221 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie malego skonczylam kapac i tak mi sie rozszalal ze pol lazienki mi zalal tak fikal!juz sie wanienka robi za mala.chyba musze zaczac kapac w wannie ale wtedy plecy wysiadaja a tak ustawie wanienke na kibelek siadam na wanne i spoko luz.a jak wy sobie z tym radzicie?
Zapomniałam napisac...Leoś jest cudowny. Jaki ma sliczny zadarty nosek Przepraszam, że pytam ale on ma taka ciemna, egzotyczną karnacje...jest mulatem??

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Ja też dziś dostałam tą paczkę i naszczeście nic nie jest przeyerminowane.
Alezadnej z hippa z kuponami nie dostałam
Bo pewnie dostaniesz jeszcze ta z Hippa i tam jest taka mała ksiazeczka a w niej takie wydzierane karteczki. I do odebrania w Rossmanie kolejna paczuszka i kupony rabatowe na niektore produkty z Hippa.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 12:04   #3512
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

czesc dziewczyny

no i nie bylam na filmie bo ktos wynajal sobie cala sale i nie mozna bylo isc
szkoda

maly dzis w nocy wstawal co godzine, nie wiem czemu a bierze mnie choroba i czuje sie strasznie, do tego sie nie wyspalam

z dobrych wiesci to byl dzis u nas lekarz i dostalismy zielone swiarlo na spacerki wiec po poludniu wyruszamy

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja mam taką huśtawkę tylko starszą wersję kolorystyczną - jak masz ochotę to wpadaj obejrzeć i wypróbować
tylko ta hustawka jest chyba do 10 kg tylko, więc w tym momencie już bym nie kupiła
dziekuje bardzo ale nie bede Ci zawracac glowy - tylko powiedz jak sie sprawuje, Tomus lubi w niej siedziec? mozna na tym palaku dowiesic jakies zabawki?

hustawka jest do ok10-11 ale potem lezaczek do 18 dlatego chce kupic bo ja chce cos do 18 a TZ sie uparl zeby byla hustawka - a inne hustawki sa bez lezaczka i tylko do 10kg a nie do 18
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 12:11   #3513
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

no i nie bylam na filmie bo ktos wynajal sobie cala sale i nie mozna bylo isc
szkoda

maly dzis w nocy wstawal co godzine, nie wiem czemu a bierze mnie choroba i czuje sie strasznie, do tego sie nie wyspalam

z dobrych wiesci to byl dzis u nas lekarz i dostalismy zielone swiarlo na spacerki wiec po poludniu wyruszamy

dziekuje bardzo ale nie bede Ci zawracac glowy - tylko powiedz jak sie sprawuje, Tomus lubi w niej siedziec? mozna na tym palaku dowiesic jakies zabawki?

hustawka jest do ok10-11 ale potem lezaczek do 18 dlatego chce kupic bo ja chce cos do 18 a TZ sie uparl zeby byla hustawka - a inne hustawki sa bez lezaczka i tylko do 10kg a nie do 18
no ja jestem bardzo zadowolona - zanim ją kupilismy mój Tomasz spał w dzień tylko na moich rękach, a jak zaczęłam go usypiać oczywiście przy cycu, a potem odkładać na hustawkę to potrafił spać nawet 1,5 do 2 godzin - teraz go nadal w czasie dziennych drzemek odkładam, ale nie bujam go, zeby sie nie przyzwyczaił zbytnio

już troche dojrzał, więc śpi lepiej, ale nadal bardzo lubi się bujać

na pałąku można cos powiesić ale raczej lekkiego - ja wieszam tą małpkę na sprężynowym ogonie z maty edukacyjnej (mam taką jak Ty), inne rzeczy się szybko zsuwają

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 12:19   #3514
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no ja jestem bardzo zadowolona - zanim ją kupilismy mój Tomasz spał w dzień tylko na moich rękach, a jak zaczęłam go usypiać oczywiście przy cycu, a potem odkładać na hustawkę to potrafił spać nawet 1,5 do 2 godzin - teraz go nadal w czasie dziennych drzemek odkładam, ale nie bujam go, zeby sie nie przyzwyczaił zbytnio

już troche dojrzał, więc śpi lepiej, ale nadal bardzo lubi się bujać

na pałąku można cos powiesić ale raczej lekkiego - ja wieszam tą małpkę na sprężynowym ogonie z maty edukacyjnej (mam taką jak Ty), inne rzeczy się szybko zsuwają
kurcze no wlasnie myslalam, ze wiecej powiesze - bo tak hustawka jest taka uboga w zabawki
Stary 2009-10-31, 12:30   #3515
marysia_258
Zadomowienie

Witam mamusie
Dziękuję Wam za wszystko Kochane jesteście
I tak jak pisałyście na szczęście wszystko okazało się tylko złym snem

A moja mała znowu daje mi nieźle popalić.... Nie wiem co się dzieje dużo płacze wczoraj od kąpieli czyli godz 19tej nie spała do 1!!! Dzis wstała i cały czas jest bardzo marudna. Teraz wysłałam ją z TŻ na spacer to może troszkę pośpi uspokoi się...

Mam jeszcze do Was jedno pytanie. Czy Wasze maleństwa lubią się kąpać?? Bo u mnie podczas kąpiei jest jeden wielki ryk. Wszystkiego już próbowałam i cieplejszą i chłodniejszą wodę i a gąbce i pokój nagrzewałam do maksimum nic nie pomaga Jak mam ją kąpac to mi się płakać chce ,szybko mydle ją na ręczniku i spłukuje.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 13:59   #3516
katarzynka00
Zakorzenienie

p4w jak wpadniesz to kliknij mi ile boli zatruty zab...bo mnie od wczoraj od wizyty ok19 pobolewa z mniejszym lub wiekszym natezeniem lykam p. bolowe i ulga marna-raczej na chwil kilka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 17:16   #3517
Nikka1221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Kuba ucina sobie drzemke a ja na chwilke wskoczyłam na Wizaż. U nas w nocy było -5 stopni, biały szron na drzewach, teraz tez jest zimno, nie wiem czy pojdziemy na spacerek.
Od rana marudzi z jedzeniem, nie chciał zjesc mleczka z kleikiem, musiałam wylac. Potem zrobiłam zwykłego mleka to wypił. No i zjadł słoiczek jabluszek z marchewka. Smakuja mu te deserki, pieknie otwiera buzke.

Zapomniałam napisac...Leoś jest cudowny. Jaki ma sliczny zadarty nosek Przepraszam, że pytam ale on ma taka ciemna, egzotyczną karnacje...jest mulatem??
Ojej jak zimno!!brrrrrrrr tu u nas jeszcze w katanie mozna chodzic bo nawet do 15°C a to nie tak daleko.
musze sprobowac deserkow bo za jabluszkiem Leoniu szaleje!
hahaha nie moje szczescie nie jest mulatemon ma taka karnacje po mnie i tatusiu.ja do porodu zawsze wygladalam jak opalona a TZ ma to do dzis.mi chyba caly kolor maly wyssal bo teaz jesten blada jak nigdy.ale to pytanie czesto slyszehahahhahaha:h ahaha:

Nikka1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 17:41   #3518
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam mamusie

A moja mała znowu daje mi nieźle popalić.... Nie wiem co się dzieje dużo płacze wczoraj od kąpieli czyli godz 19tej nie spała do 1!!! Dzis wstała i cały czas jest bardzo marudna. Teraz wysłałam ją z TŻ na spacer to może troszkę pośpi uspokoi się...

Mam jeszcze do Was jedno pytanie. Czy Wasze maleństwa lubią się kąpać?? Bo u mnie podczas kąpiei jest jeden wielki ryk. Wszystkiego już próbowałam i cieplejszą i chłodniejszą wodę i a gąbce i pokój nagrzewałam do maksimum nic nie pomaga Jak mam ją kąpac to mi się płakać chce ,szybko mydle ją na ręczniku i spłukuje.
Weronika tez plakala i powodem bylo za niska tem. w pomieszczeniu gdzie jest kapana bylo 22stopnie a ona musi miec 25!!
wiec nagrzewam 15minut przed farelką i ma cieplo i nie placze

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 17:52   #3519
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczyny
(...)

I jak spacerek?

Cytat:
Witam mamusie
(...)

A często tak ma? Że nie śpi aż 6 godzin? Może bolał ją brzuszek?

Kubuś lubi się kąpać, widać, że jest zadowolony i zrelaksowany . Ale ja nie namydlam Go na przewijaku , wlawam Emolium do wanienki i siup tam Kubusia . Trochę gorzej jest potem, bo jak jestem w połowie wycierania to dzieć zaczyna trzeć oczka, bo spać by już chciał, a tu jeszcze trzeba dokończyć wycieranie i ubrać się, więc często protestuje

Gdzie Wy wszystkie jesteście?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 18:20   #3520
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Ostatnio nawet zauważyłam ze Bartuś dziwnie na mnie patrzy jak ja jem ... nadyma policzki i mlaska
Moja Zuzia tez mnie obserwuje podczas jedzenia i robi taka zdziwiona minke

Cytat:

O to nie fajnie ze taka marudna. Nie zazdroszcze. Zuzinka spała dzis prawie 12 godz z jedna pobudka na jedzonko o 4:40
Agga, co do spacerków to ja nie wyuchodze tylko jak jest naprawde paskudnie. Ale poki co to temp mi nie przeszkadza. Do -5 mozna z dzidzia spacerowac. Przynajmniej ja troszke zahartuje
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 18:57   #3521
eleeri
Zakorzenienie

Cześć

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 19:01   #3522
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć
Ale żeś się rozpisała

H. MacLeod

.
Stary 2009-10-31, 19:54   #3523
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj agga ...
pytałaś o kaszki - ja jeszcze nie podawałam ... ale widziałam że Svinecka wszystko Ci juz napisała

Niezły klocuszek z Alana ... 8 kg no no no ... mój Bartosz ma 66 cm i waży 6,5 kg

No i z tym spaniem dzisiej mielismy dokładnie taka samo ... równo co 3 godziny ... tylko ze Bartek ngdy nie zaśnie sam w łózeczku

Ostatnio nawet zauważyłam ze Bartuś dziwnie na mnie patrzy jak ja jem ... nadyma policzki i mlaska
my znależlismy z małżem sposób na zasypianie dla Alana, mianowicie po kąpieli idziemy powiedzieć dziadkom dobranoc, potem kładziemy małego do jego leżaczka i go w nim bujamy(leżaczek ma długie paski po bokach więc bez problemu go można husiać). młody zasypia w mgnieniu oka, a potem do łóżeczka i już śpi.

Alan też dziwnie na nas spogląda gdy coś jemy, tak jakby on też chciał

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć
Aż się zaczęłam dokładnie przyglądać główce Kuby, ale moim zdaniem wygląda dobrze. Czy u Alana te rzucają się w oczy?
Aha, no i mój Mały, jak śpi na pleckach, to główkę przekręca do końca, tak jakby ją trzymał leżąc na boczku.
Tzn, aż tak bardzo się nie rzucają, ten kto o tym nie wie to chyba by nie zwrócił na to uwagi, ale ja odkąd tak mu wyszły to cały czas je widze. No i główka z tyłu mu się troszkę spłaszczyła.
Gdy Alan leży na pleckach to nie przekręca tak całkiem na bok główki i chyba dlatego tak ma z tymi kościami. Wkleiła bym zdjęcie żeby wam pokazać ale nie umiem wiec sorki.

Cytat:
no tak z czerwca - 29
mój małż był chory, ja tez mam katar, a synus póki co zdrowy
Niby tylko dwa tygodnie, Ale alan w ciągu 3 tygodni przybiera kilogram więc to sporo

Cytat:
Witam dziewczynki

Wczoraj bylam na targu i kupiłam ekologicznych warzyw. Pomyłam je, i poporcjowałam w woreczki: ziemniaka, marchew, pietruszke, selera i brokuł. Wszystko zamroziłam i bede miała na zupki dla małego.
Bo pewnie dostaniesz jeszcze ta z Hippa i tam jest taka mała ksiazeczka a w niej takie wydzierane karteczki. I do odebrania w Rossmanie kolejna paczuszka i kupony rabatowe na niektore produkty z Hippa.
U nas też dziś straszny mróz a gdy się rano obudziła tzn o 6.30 to w sypialni mieliśmy 16stopni!!! a Alan był cały zźiębnięty, ale na szczęście nie dostał katarku (narazie).

Ale będziesz miała zapasy, napewno sie przydadzą

Cytat:
Witam mamusie

Wiedziałam że malutkiej nic nie będzie, nasze dzieciaki poprostu muszą być zdrowe i już!!!
My też z małżem czekamy aż naszemu szkrabowi skończą się te problemy z serduszkiem

A może malutka denerwuje sie podczas kąpieli bo Ty się denerwujesz???? U nas dokładnie tak było. Alan strasznie wrzeszczał bo ja się stresowałam podczas kąpieli, a gdy zaczęłam do tego podchodzić na luzie i przestałam myśleć "rany, zaraz kąpiel. Napewno będzie płakał "to Młody również się uspokoiła i teraz jest fantastycznie. Ja wkładam małego do wody, jedną ręką go trzymam a drugą myję,bez mydlenia poza wanienką. Wszystko robię w wanience w wodzie i Alan jest wniebowzięty.

Cytat:
Cześć
No, No No Cześć

Witam się wieczornie.
Młodzież śpi, małżuś nastroił się na mile spędzoną nocke wiec chyba długo z Wami nie popisze

Hmmmm sama tu jestem więc uciekam. pa pa

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2009-10-31 o 20:23
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 20:49   #3524
mariolasl
Zakorzenienie

Talking Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Kochane, myślałam, że dzis was poczytam i cos napiszę, ale kompletnie nie miałam czasu. Teraz też tylko w przelocie, ale zostawiam Wam tematyczne zdjęcia
Stary 2009-10-31, 21:16   #3525
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn, aż tak bardzo się nie rzucają, ten kto o tym nie wie to chyba by nie zwrócił na to uwagi, ale ja odkąd tak mu wyszły to cały czas je widze. No i główka z tyłu mu się troszkę spłaszczyła.
Gdy Alan leży na pleckach to nie przekręca tak całkiem na bok główki i chyba dlatego tak ma z tymi kościami. Wkleiła bym zdjęcie żeby wam pokazać ale nie umiem wiec sorki.
Znam to zboczenie
No naucz się, dla celów edukacyjnych

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Kochane, myślałam, że dzis was poczytam i cos napiszę, ale kompletnie nie miałam czasu. Teraz też tylko w przelocie, ale zostawiam Wam tematyczne zdjęcia
Boski

H. MacLeod

.
Stary 2009-10-31, 21:24   #3526
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mariolu mega slodki ten Twoj aniolek

EDIT: o matko mialo byc diabelek ale tak slodko wyglada nawet w tym stroju, ze pomyslalam o aniolku podswiadomie
Stary 2009-10-31, 21:29   #3527
megi b
Wtajemniczenie

Hejka
Wszystkie oglądają Mam talent czy co ?
Mariola Antonio : love::l ove:
Moja mała taki dzisiaj płakała głupia matka najadła się zupy z kalafiorem bo zapomniała, że karmi ja już mam czasem tego dosyć i serce mi pęka jak widzę, że mała cierpi bo ja znów coś zjadłam chyba na butle przejdziemy i tyle i tak ją dokarmiam i jej mleczko smakuje...
Zrobiłam sobie relaksacyjną kąpiel z maseczką na buzie i od razu lepszy humor Dzisiaj nawiedziły mnie dzieciaki, a ja zapomniałam o Halloween i słodyczy nie miałam tylko jakieś ciastka z Biedronki więc popatrzyły z niesmakiem i poszły

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 21:40   #3528
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze no wlasnie myslalam, ze wiecej powiesze - bo tak hustawka jest taka uboga w zabawki
bo myślę, ze ta huśtawka jest dla młodszych dzieci, które jeszcze nie chwytają, ale mój Tomasz łapał za tego dragala i nim trząsł żeby się koniki bujały, ale jak się huśtawka bujała to on sie bał tych zabawek, bo mu w oczy zaglądały

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
p4w jak wpadniesz to kliknij mi ile boli zatruty zab...bo mnie od wczoraj od wizyty ok19 pobolewa z mniejszym lub wiekszym natezeniem lykam p. bolowe i ulga marna-raczej na chwil kilka
przepraszam, zę dopiero teraz, ale byliśmy u mojej mamy
generalnie to może pobolewać (ćmić), ale nie dłużej niż 1-2 dni i ze zmniejszającym się natężeniem i reagując na leki przeciwbólowe

ale teraz w weekend raczej nic nie poradzisz - ew jak będzie bardzo sie nasilać i pulsować to mozesz wydłubać biały opatrunek i otworzyć tego zęba i tylko watką do jedzenia zabezpieczać - powinno trochę pomóc

Cytat:
ale czadowy pajacyk - mój małż takie lubi i kupuje takie różne zwierzaczki z ogonkami i kapturkami - ten też mu pokazałam i od razu chciał brać
pozdrowienia dla Antonia

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Hejka
Mariola Antonio : love::l ove:
Moja mała taki dzisiaj płakała głupia matka najadła się zupy z kalafiorem bo zapomniała, że karmi ja już mam czasem tego dosyć i serce mi pęka jak widzę, że mała cierpi bo ja znów coś zjadłam chyba na butle przejdziemy i tyle i tak ją dokarmiam i jej mleczko smakuje...
Zrobiłam sobie relaksacyjną kąpiel z maseczką na buzie i od razu lepszy humor Dzisiaj nawiedziły mnie dzieciaki, a ja zapomniałam o Halloween i słodyczy nie miałam tylko jakieś ciastka z Biedronki więc popatrzyły z niesmakiem i poszły
ja też zawsze zapominam a nigdy nic nie mam, bo słodyczy nie jadam ( nie liczę ciastek owsianych z naszej piekarni )

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-10-31, 21:48   #3529
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mnie tez dzieciaki nawiedzily dzis dwa razy ale u nas slodyczy jest dostatek wiec nie mialam problemu (Eryk)
Stary 2009-10-31, 22:11   #3530
Ania0104
Zakorzenienie

heloo

Bartosz własnie zasnął snem kamiennym ... od 20 go karmiłam i swirował mi na kolanach ... to jadł, to się śmiał patrząc w sufit ... duchy widział???
Aż padł
Cytat:
Kubuś też fan kąpieli , gorzej z ubieraniem po Wiem już, że kąpiel powoduje, że staje się rozluźniony i śpiący i stąd takie reakcje po.
Czapka też jest be , ale skorzystałam z rady Ani (przy okazji Aniu dziękuję ) i kładę Go na brzuchu i wtedy zakładam czapkę

Kurczę, chyba też się wybiorę do neurologa, Kubuś lubi wykręcić główkę podczas przewijania tak, jak Unholy pisała, i piąstki też ma czasem zaciśnięte
a u nas na odwrót ... Bartek po kapieli jest fresh i zaczyna świrować

Bardzo proszę - cieszę się, ze mój sposób się przydał

Bartek też główkę tak wykręca i przy tym się wygina
Cytat:
Cześć
nooooo - cześć
Cytat:
Ale żeś się rozpisała
no właśnie
Cytat:
zajefajny!!!!! cudo po prostu
Cytat:
Hejka
ja tak

biedna ...
a ja ostatnio wzięłam butle jak szłam do koleżanki i Bartek pluł dalej jak widział ... no i musiałam dać cyca ... chyba mu już przeszła miłośc do buletki

Ja właśnie wcinam ciastka maślane i popijam sokiem pomarańczowym ... a dzieciaki nas nie nawiedzają, bo jakoś u nas brak tej tradycji

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 06:14   #3531
katarzynka00
Zakorzenienie

a wiec ja w telegraficznym skrocie, bo juz tu siedze i siedze i dziecko zaczyna przysypiac wiec zmykamy do naszego lozka.
Chcialam tylko napisac ze wyladowalam po 22 w Helpie, to taki stomatolog 24h
Zakonczylo sie na ekstrakcji czyli wyrwaniu.Myslalam w domu ze w powietrze wyskocze.Tabletki zadne nie dzialaly,papieros ulgi nie przynosil a okazalo sie ze mialam torbiele ropne i moglam sobie lykac a by mi nie usmierzylo bolu.Ufff jak zaj.....ście jak nic nie boli.

Na dodatek z piesiem cos sie stalo, jakos dziwnie szyje ma w bok wykrecona i tak patrzy z ukosa, na dodatek posikuje mi osioł od wczoraj, nie wiem czy z bolu czy co mu...,niby nie pisczy,apetyt ma , nie wiem.I jeszcze dzis z nim do kliniki tez 24h...ja sie wykoncze

Laura wydluzyla sobie pore posilkow.Jada co jakies 5h, i od 2dni w nocy sie budzi wiec za dnia robie jej przepisowo sugerujac sie kartonikiem-120-13ml.
Lece z nia do wyrka bo juz przysypia.

p4w dzieki za odp.Nie podobal mi sie ten bol.A ze swego czasu duzo i czesto mnie bolalo to wiedzialam ze ten bol to nie taki zwykly.Moja pani stomatolog telefonicznie tez mi poradzila zeby to wydlubac ale proba dotkniecia byla zbyt bolesna by zabrac sie za dlubanie

Stary 2009-11-01, 10:18   #3532
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzieńdoberek :)

Cytat:
O tak :ehem: Amelka bardzo lubi tą książeczkę, ostatnio jej kupiłam w Rossmanie :-)

A mi Tż rano robił jajecznicę i upadła mu patelnia z rozgrzanym olejem. Na szczęście jemu sie nic nie stało, ale cała ściana w oleju :mur: macie jakieś pomysły jak to usunąć :confused: To farba niby zmywalna ale w walce z olejem przegrywa.

A w załączniku zadowolona klientka ;)
Na plamy z oleju nic nie poradzę, ale klientka przecudna :)

Cytat:
Masz wspaniałego synka :ehem:

Nie byłam u lekarza, robiłam badania prywatnie i oprócz obojętnego pH moczu i czegoś tam podwyższonego związanego z białymi krwinkami, wszystko jest OK, a w głowie mi się kręci :noniewiem:

Co On tam znów zmalował? :pala:

Ja mam to samo :(
:glasiu:
Może to z przemęczenia :rolleyes:, ważne, że wyniki ok :ehem:

Cytat:

Sliczny złośnik, i jaki ma fajnie zadarty nosek:love:

Tak nasivin pomaga, ale mi pediatra kazała stosować 3dni a potem 3dni przerwy bo żle działa na śluzówkę, i jeszcze fridę i maść majerankową i najlepiej inchalować solą fizjologiczną, nam ponaga baaardzo.

A ja nie wiem czy mam w taką pogodę wychodzić na spacery z małym. Gdy jest słonecznie to wychodzę ale gdy robi się mokro i wietrznie to zostajemy w domu, a jak wy robicie???

Witam się serdecznie.
Byliśmy dziś z Alanem na kontreoli u neurologa no i niestety czeka nas od wtorku rehabilitacja. troszke jest napiety i trzeba poćwiczyć.
:cmok:
Tak, tak, wiem, ze max 3 dni :ehem:
Ja wychodzę w każda pogodę. Robiłam tak z Bartusiem tez, uważam, że wtedy dziecko się hartuje.
A poza tym nie mam wyboru, bo codziennie o 13,30 odbieram starszaka z autobusu, więc wyjśc i tak trzeba ;)
Co raz częściej spotyka się to napięcie u dzieci :rolleyes:

Cytat:
Hej kobitki :cmok:

Wybaczcie ale dzisiaj nie pocytuje choc wszystko dokładnie przeczytałam :) Miałam dzisiaj troszke roboty, bylismy w miescie na zakupach. Potem robiłam obiad na jutro i szykowałam małemu składniki na zupki do zamrożenia.

Dostałam dzisiaj kolejną paczkę: soczek jabłko z marchewka Bobofruta, deserek jabłko z marchewka Gerbera, probka kaszki ryzowej o smaku banana, probka mleka Nan 2 i jakies tam ulotki.
W Rossmanie odebrałam nastepna paczke z Hippa :) w srodku był obiadek - jarzynki z indykiem, soczek jabłkowy, łyzeczka, probka kremu na odparzenia.
W sumie całkiem sporo tych prezentow było :)
Aha i wykorzystałam kupony rabatowe, ktore byly w tej paczce z Hippa, na morele, oliwke z Hippa, herbate jablko z koprem i sok jablkowy.

Kuba byl dzisiaj grzeczny, jak zwyke o 17 kapiel, 170 ml kaszki i spanko :)

Ja tez uciakm juz spac. Zmeczona jestem. Jutro napisze wiecej.
Miłego wieczorku.
Mam nadzieję, że i do mnie te paczuszki poprzychodzę, tyle się nawypełniałam a teraz cisza...

Cytat:
dziekuję :cmok: ... rozumiem, ze te ćwiczenia to na zacisnięte piąstki :) ... napisz potem co robicie na rehabilitacji :ehem:
Ja się zastanawiam czy nie iść czasem z Bartkiem prywatnie do neurologa, bo ta wizyta dopiero za miesiąc, a wtedy to On już będzie miał 4,5 m-ca :rolleyes:

Ostatnio nawet zauważyłam ze Bartuś dziwnie na mnie patrzy jak ja jem :D ... nadyma policzki i mlaska :hahaha:
I na zaciśnięte piąstki i na "rozciągnięcie" mięśni, bo nóżkę, żeby dociągnąc do łapki też trzeba trochę "pomęczyć".
Jak będę na rehabilitacji na pewno podzielę się ćwiczeniami :)
My mieliśmy skierowanie do neurologa, ale poszliśmy prywatnie. Państwowo kazali nam zadzwonić w grudniu, bo będą zapisy na nowy rok........Służba Zdrowia............
Antoś tez mlaska jak widzi, że jem :D

Cytat:
Cześć :cmok:

Aż się zaczęłam dokładnie przyglądać główce Kuby, ale moim zdaniem wygląda dobrze. Czy u Alana te rzucają się w oczy?
Aha, no i mój Mały, jak śpi na pleckach, to główkę przekręca do końca, tak jakby ją trzymał leżąc na boczku.

Kubuś też fan kąpieli :D, gorzej z ubieraniem po :cool: Wiem już, że kąpiel powoduje, że staje się rozluźniony i śpiący i stąd takie reakcje po.
Czapka też jest be ;), ale skorzystałam z rady Ani (przy okazji Aniu dziękuję :dziekuje-kwiatek:) i kładę Go na brzuchu i wtedy zakładam czapkę :ehem:

Ja wychodzę nawet jak wieje (chyba że bardzo mocno, to wtedy nie), jak pada to idziemy na balkon. Kuba bardzo lubi spacery i najlepiej śpi na świeżym powietrzu.

Kurczę, chyba też się wybiorę do neurologa, Kubuś lubi wykręcić główkę podczas przewijania tak, jak Unholy pisała, i piąstki też ma czasem zaciśnięte :cool:
Antoś tez lubi spać w wózeczku, ma juz taki zwyczaj., że jak tylko wkładam go do wózka, to przekłada główkę na bok i spi. Jak wracamy do domku śpi dalej w pokoju przy otwartym oknie leżąc w wózeczku :)

Myślę, że warto sprawdzić, chociaż na pewno będzie ok i takie delikatne "wygięcia" ma większość dzieci i nie są groźne - przechodza z czasem. W końcu tyle czasu gniotły się w brzuchu w jednej pozycji, to musiało się coś uttrwalić.

Cytat:
czesc dziewczyny :*

no i nie bylam na filmie bo ktos wynajal sobie cala sale i nie mozna bylo isc :mad:
szkoda

maly dzis w nocy wstawal co godzine, nie wiem czemu a bierze mnie choroba i czuje sie strasznie, do tego sie nie wyspalam :(

z dobrych wiesci to byl dzis u nas lekarz i dostalismy zielone swiarlo na spacerki :D wiec po poludniu wyruszamy :D

hustawka jest do ok10-11 ale potem lezaczek do 18 :) dlatego chce kupic bo ja chce cos do 18 a TZ sie uparl zeby byla hustawka - a inne hustawki sa bez lezaczka i tylko do 10kg a nie do 18
Niektóre graco sa do 13 kg, potem sprzedajesz i kupujesz leżaczek-bujaczek do 18 ;)

Cytat:
Kochane, myślałam, że dzis was poczytam i cos napiszę, ale kompletnie nie miałam czasu. Teraz też tylko w przelocie, ale zostawiam Wam tematyczne zdjęcia :D
Boski diabełek ;)

Cytat:
Hejka:-)
Wszystkie oglądają Mam talent czy co ? :brzydal:
Mariola Antonio :love::love::love::love:: love::love::love::love::l ove: :D
Moja mała taki dzisiaj płakała :( głupia matka najadła się zupy z kalafiorem bo zapomniała, że karmi :mur: ja już mam czasem tego dosyć i serce mi pęka jak widzę, że mała cierpi bo ja znów coś zjadłam :rycze-smarkam:chyba na butle przejdziemy i tyle :( i tak ją dokarmiam i jej mleczko smakuje...
Zrobiłam sobie relaksacyjną kąpiel z maseczką na buzie i od razu lepszy humor :-) Dzisiaj nawiedziły mnie dzieciaki, a ja zapomniałam o Halloween :x_kostuch i słodyczy nie miałam :p: tylko jakieś ciastka z Biedronki więc popatrzyły z niesmakiem i poszły :brzydal:
Ja też zapomniałam, że dzieci chodzą, ale dałam piątaka ;)
Słodycze zostawiłam dla siebie, bo jam uzależniona jest :D

Cytat:
a wiec ja w telegraficznym skrocie, bo juz tu siedze i siedze i dziecko zaczyna przysypiac wiec zmykamy do naszego lozka.
Zakonczylo sie na ekstrakcji czyli wyrwaniu.Myslalam w domu ze w powietrze wyskocze.Tabletki zadne nie dzialaly,papieros ulgi nie przynosil a okazalo sie ze mialam torbiele ropne i moglam sobie lykac a by mi nie usmierzylo bolu.Ufff jak zaj.....ście jak nic nie boli.

Na dodatek z piesiem cos sie stalo, jakos dziwnie szyje ma w bok wykrecona i tak patrzy z ukosa, na dodatek posikuje mi osioł od wczoraj, nie wiem czy z bolu czy co mu...,niby nie pisczy,apetyt ma , nie wiem.I jeszcze dzis z nim do kliniki tez 24h...ja sie wykoncze

Laura wydluzyla sobie pore posilkow.Jada co jakies 5h, i od 2dni w nocy sie budzi wiec za dnia robie jej przepisowo sugerujac sie kartonikiem-120-13ml.

p4w dzieki za odp.Nie podobal mi sie ten bol.A ze swego czasu duzo i czesto mnie bolalo to wiedzialam ze ten bol to nie taki zwykly.Moja pani stomatolog telefonicznie tez mi poradzila zeby to wydlubac ale proba dotkniecia byla zbyt bolesna by zabrac sie za dlubanie :)
Ale miałaś przygody, współczuję. Ale teraz przynajmniej ulga i nie musisz się martwić, że znowu zacznie boleć ;)

A my dzisiaj jedziemy do teściów i na tamtejsze groby Dziadka i Wujka Małża. Zjemy jakiś obiadek i do domku. Mam nadzieję, że Antoś będzie grzeczny :)

A i byłam wczoraj u fryzjera, podciąć te moje kłaki, bo po magicznych trzech miesiącach już zaczęły wychodzić garściami. Mam nadzieję, że teraz "odżyją" ;)

W załączeniu fotki dyni, którą sama strugałam ;)

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-11-01 o 11:02
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 11:38   #3533
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Mariola Tomuś ma taki sam pajacyk i sesje w nim tez ma, Jak bede miala czas tlo wrzuce
Stary 2009-11-01, 12:19   #3534
eleeri
Zakorzenienie

Witam, zaczęłam wczoraj pisać i zdechł mi laptop

Cytat:
hmmm chodzilo mi o to ze jak dla ciebie kazdy cukier.Cukier czy glukoza to ten sam cukier, to to zmienia postac rzeczy, bo dla nas to zupelnie 2 rozne cukry.Bardzo ładny art wkleila jakis czas temu Cass nt cukru.
Nie zacytuje, bo nie chce mi sie szperac wstecz.Sama jestem w nienajlepszym nastroju.Od wcz bolal mnie zab i dzis wyladowalam u dent ktora mi go zatrula i jeszcze pobolewa,, a zadalam sobie zakupy w realu-zalezalo mi na pampkach.Kupiam juz 4 bo kupa bokiem wyskoczyla juz 2x

A tamto to sie do niczego nie doczepilam tylko przepisalam z opakowania herbatki, ze nie ma konserwantow itp
Nic zlosliwego nie mialam na mysli
Kasie ja nie podejrzewam Cię o złośliwość
ale wydaje mi się że wybiórczo przeczytałaś mojego posta
nie chce mi się go szukać ale pisałam o herbatnikach, że mam zamiar je dać Mateuszowi, na to (chyba Cass) odpisała że jest tam cukier, może aromaty, konserwanty.
Więc ja jej odpisałam, że
- konserwanty są prawie we wszystkim,
- same słodzicie herbatki dla dzieci - glukozą,
- a aromaty są w kaszkach

nigdzie nie pisałam że w herbatkach są aromaty i konserwanty

sama kupiłam ostatnio deserek dla dzieci od 4 m-ca w którym pisze że jest cukier

ale ponawiam prośbę by wytłumaczyć mi różnice między cukrem a cukrem

Cytat:
Ale żeś się rozpisała

Cytat:
piękne zdjęcia małego diabełka
ale jaki avatarek - troszkę demoniczny

Cytat:
Dzisiaj nawiedziły mnie dzieciaki, a ja zapomniałam o Halloween i słodyczy nie miałam tylko jakieś ciastka z Biedronki więc popatrzyły z niesmakiem i poszły
oglądałam

Stary 2009-11-01, 14:40   #3535
katarzynka00
Zakorzenienie

do mnie tez przyszly glupkowate bachory... istne gapiostwo, nic polaczki nie potrafia sami wymyslic... przepedzil ich małż bo rabanu narobili,pies szczekał a mała spała.
No i psikusa nie bylo, co swiadczy o besensie zabawy.No to pow co mysle na ten temat.

Stary 2009-11-01, 15:16   #3536
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam
Wyspałam sie dzisiaj, że ho ho. Połozyłam sie wczoraj o 21, mały wstał o 6.30 i oddałam go w rece tatusia a sama sie połozyłam, i spałam jeszcze do 9.
My juz po obiadku, moje chłopaczyska właśnie chrapią a ja buszuje na Wizażu

Cytat:
Napisane przez Nikka1221 Pokaż wiadomość
hahaha nie moje szczescie nie jest mulatemon ma taka karnacje po mnie i tatusiu.ja do porodu zawsze wygladalam jak opalona a TZ ma to do dzis.mi chyba caly kolor maly wyssal bo teaz jesten blada jak nigdy.ale to pytanie czesto slyszehahahhahaha:h ahaha:
Bedzie miał chłopak powodzenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Weronika tez plakala i powodem bylo za niska tem. w pomieszczeniu gdzie jest kapana bylo 22stopnie a ona musi miec 25!!
wiec nagrzewam 15minut przed farelką i ma cieplo i nie placze
My kupililmy termometr pokojowy i mamy w mieszkaniu 23 stopnie.
A ta nasza pediatra mowiła, że 19 stopni to odpowiednia temp dla dziecka... toż to ziąb niesamowity

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Moja Zuzia tez mnie obserwuje podczas jedzenia i robi taka zdziwiona minke
Kuba tez obserwuje i tak fajnie wysuwa języczek i mlaska

Cytat:
Antos jest przesłodki
A to wdzianko dodaje mu uroku Nasz kochany diabełek

Cytat:
mnie tez dzieciaki nawiedzily dzis dwa razy ale u nas slodyczy jest dostatek wiec nie mialam problemu (Eryk)
U mnie jeszcze nikogo nie było...i mam nadzieje, że nie będzie.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że i do mnie te paczuszki poprzychodzę, tyle się nawypełniałam a teraz cisza...

W załączeniu fotki dyni, którą sama strugałam
Napewno dostaniesz te paczki Wysyłają je jak dziecko ma skonczone 4 miesiące. Potem wysyłają chyba po 9 miesiącu.

Super te dynie, zawsze mi sie takie podobały

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 15:34   #3537
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
do mnie tez przyszly glupkowate bachory... istne gapiostwo, nic polaczki nie potrafia sami wymyslic... przepedzil ich małż bo rabanu narobili,pies szczekał a mała spała.
No i psikusa nie bylo, co swiadczy o besensie zabawy.No to pow co mysle na ten temat.
u mnie na szczęście nikogo nie było

Cytat:
Wyspałam sie dzisiaj, że ho ho. Połozyłam sie wczoraj o 21, mały wstał o 6.30 i oddałam go w rece tatusia a sama sie połozyłam, i spałam jeszcze do 9.

My kupililmy termometr pokojowy i mamy w mieszkaniu 23 stopnie.
A ta nasza pediatra mowiła, że 19 stopni to odpowiednia temp dla dziecka... toż to ziąb niesamowity

... paczki Wysyłają je jak dziecko ma skonczone 4 miesiące. Potem wysyłają chyba po 9 miesiącu.
Cass co za rozpusta tak długo spać

u mnie temperatura nie spada poniżej 25
chodzimy po mieszkaniu w majtkach i podkoszulkach, albo w samych majtkach
a młody zdaje się lubić takie klimaty

ciekawe czy do nas przyjdą te paczuszki, młody w przyszłym tygodniu kończy 4 miesiące

Stary 2009-11-01, 18:11   #3538
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
rany ale cudo klask i:

Cytat:
Hejka
Dzisiaj nawiedziły mnie dzieciaki, a ja zapomniałam o Halloween i słodyczy nie miałam tylko jakieś ciastka z Biedronki więc popatrzyły z niesmakiem i poszły
Cytat:
matko, ale paranoja, wcisnelabym im ksiazke o tematyce historycznej, polskiej oczywiscie. powrzechna amerykanizacja. nienawidze ****. no, uzewnetrznilam sie

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 19:43   #3539
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

p4w dzieki za odp.Nie podobal mi sie ten bol.A ze swego czasu duzo i czesto mnie bolalo to wiedzialam ze ten bol to nie taki zwykly.Moja pani stomatolog telefonicznie tez mi poradzila zeby to wydlubac ale proba dotkniecia byla zbyt bolesna by zabrac sie za dlubanie
szkoda zęba
generalnie takie kliniki 24h zwykle usuwają zęby, bo nie chce im się bawić w żmudne poszerzanie i spuszczanie wydzieliny ropnej...
nie będę się wypowiadać na temat tego konkretnego przypadku bo nie widziałam, ale jak dotąd każdy mój pacjent, który w nocy albo weekend trafił do lekarza 24h nie miała zęba przyczynowego
oczywiście takie gabinety sa potrzebne - nie przeczę, ze to czasem błogosławione miejsce, ale takie sa moje obserwacje...

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

W załączeniu fotki dyni, którą sama strugałam
no właśnie ja też chcę paczuszkę
dynia bombowa

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-11-01, 20:06   #3540
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda zęba
generalnie takie kliniki 24h zwykle usuwają zęby, bo nie chce im się bawić w żmudne poszerzanie i spuszczanie wydzieliny ropnej...
nie będę się wypowiadać na temat tego konkretnego przypadku bo nie widziałam, ale jak dotąd każdy mój pacjent, który w nocy albo weekend trafił do lekarza 24h nie miała zęba przyczynowego
oczywiście takie gabinety sa potrzebne - nie przeczę, ze to czasem błogosławione miejsce, ale takie sa moje obserwacje...
ja generalnie juz przed wczoraj chcialam go usnac jak bylam w gabinecie u mojej p.dr, tylko ze ona akurat wolne miala i "pomogla mi" jej kolezanka.Zasugerowalam o wyrwaniu ale ta pow ze ze swoja pania doktor mam zadecydowac...kurka moj zab, ja chce, ja place a ona dyskusje urzadza, ale nie upieralam sie specjalnie bo 2x wolala kolege do konsultacji po rozwierceniu wiec pewnie nie byla pewna czy dobrze robi .Mi nie jest szkoda tego zabka.To 7 prawa gorna.Na zdj rtg tez sie nie znam ale ta z Help po to je robila by pomoc do pt do wizyty u mojej pani dr, ale stwierdzila by rwac bo ani do kanalowego sie nie nadawal i byl rozchwiany czy jakis.Z reszta juz nadlamany.Duzo czarnych plamek na tym zdj bylo-nie pamietam co oznaczaly choc tlumaczyla.Pokazala mi potem tego zeba i nie wiem co mialo znaczyc ze cyt."w tym wieku takie cos z zebami.".. czy te torbiele miala na mysli , ale nie powiedziala tego zlosliwie, tylko ogladala to z kazdej str.Sama pierwszy raz takie cos widzialam.

Lece na jakis melodramat

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości