|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
musze tylko wymyslić pomiar natężenia trzymania kciuków, bo od tego bedzie zależał%
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mam juz dziadków, mam dwie babcie z czego tylko jedna będzie na ślubie i ma 84 lata. Mam nadzieję, że dotrwa do ślubu, bo strasznie po niej widac jak z roku na rok coraz ciężej jej chodzić Ale jeszcze tylko 7 miesięcy i 17 dni
|
|
#4832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
|
|
|
|
#4833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Babcia mnie nauczyła
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
mi sie nawet nie podobają te wielkie, wyglądają wieśniacko
Podoba mi sie taka wielkośc jak mam, bo nie jest ani za mały ani za duży, w sam raz Takie małe kropeczki mi sie nie podobają w ogóle.Cytat:
Lubie takie miejsca, ale bez zbednych dodatków![]() jeszcze musisz regularnie pisac na wątku, żebym o Tobie nie zapomniała ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- dzięki A łatwo nie będzie, takze ja jestem bardzo sceptyczna, tz jeszcze bardziej...nie chcemy sie na siłe ładowac w kredyt tylko staramy się zachowac rozsądek, dlatego takie ultimatum sobie postawiliśmy z tymi trzema miesiącami. Oby się udało
|
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wlasnie dosc podobny z szafirem i dwoma brylancikami ![]() Cytat:
do stwierdzenia 'zaraz w styczniu po sylwestrze' ciezko byloby podciagnac luty ![]() w lutym bedzie makabra na stokach, na pewno nigdzie w lutym nie jade no chyba, ze nas przycisnie wielka ochota i sie wybierzemy wieczorem na jakis pobliski stok... ale po takiej masie dziaciakow przez caly dzien stoki moga byc dosc mocno zryte
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4838 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie z tą pogodą to nigdy niewiadomo, wymienię w tym tygodniu i będzie spokój Cytat:
Cytat:
![]() Miło mi, że się podobają, a wstążeczka "normalna", kupiona na allegro Cytat:
Na razie to można na tych "pewnych" uczestnikach wykonać, czyli mnie i Tż ![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż faktem ejst, że jesienią ta feria barw powala![]() Cytat:
![]() A wstążki szukane długo, by miały właśnie taki kolor, bo niestety te które były ciągle dostępne to ciężko było określić, czy we wszystkich rozmiarach będą miały takis am odcień i jakieś takie sraczkowato-rażyste ciągle były Cytat:
![]() ehhh Kacha, Kacha... ![]() I nawet Tż mi wczoraj "pomógł"
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-11-02 o 14:17 Powód: ortografia |
||||||||
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaraz będę jadła sos z kurek z piersią z kurczaka do tego fryteczki i surówunia
|
#4840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4841 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam prawie 25 lat (do czerwca studiowałam na drugim kierunku, który teraz przerwałam, a mój pierwszy kierunek skończyłam).Tż rok starszy dostaje póki co kasę od rodziców, bo tak czy owak na studia zaoczne (wcześniej był na dziennych) i utrzymanie w Krk nie zarobi, ale też szuka pracy no i w styczniu chcemy żeby obronił inż. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja bym wypisała ręcznie to goscie by wyszli, bo by uznali, że ich nie ma na żadnej winietce![]() Cytat:
![]() Chyba zrobie to http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...raczki_awokado pomieszane z tym http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...latka_buraczki ale będzie pycha ![]() Lecę do kuchni
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
ToskaKrk widzę, że mamy podobna sytuację
![]() weszłam na pocztę P. ma w wysyłanych dużo nowych cv w wysyłanych. ![]() dzisiaj w rozmowach w toku jest temat "chce ślubu dlaczego nie chcesz mi się oświadczyć" będę oglądać
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-02 o 14:13 |
|
|
|
#4844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co do dziadków, to mam tylko 2 babcie (72 i 75lat) a dziadków niestety nie mam, w tym roku zmarł mi drugi dziadek. ![]() Co do pierścionków to ja mam taki, tylko żółte złoto, a tam gdzie są osadzone diamenciki jest białe złoto :http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,2,757 lain, piękne zdjecia Kasiu, przykro mi, że masz taką sytuację z TZtem, trzymam kciuki, żeby sie szybko zmieniła na lepsze! Ja się dziś strasznie w nocy męczyłam, bo śniło mi się, ze jest już dzień ślubu, a ja nie mam sukienki! I z mamą wydzwaniałyśmy po znajomych, po sklepach i nigdzie nie było, musiałam wybierać spośród takich brzydkich i co mi się w ogóle nie podobały, byle tylko jakąś mieć. ciągle mi się śni, że czegoś nie zdążyłam zrobic a już za chwile ślub! U nas na razie ze ślubem i weselem nie ma żadnych postępów, kończymy sobie budynek gospodarczy i wylane mamy fundamenty Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do studiów, to ja jestem na zaocznych, po ślubie zostanie mi tylko rok- pisanie pracy i obrona. Po skończeniu moich studiów chcemy mieć za to dziecko. Bardzo chciałabym pracować już teraz, ale chyba muszę się przemęczyć i zacząć po studiach, bo teraz nie dałabym rady- dużo nauki, czytania i praktyki- teraz byłam 2 miesiące za darmo oczywiście i czekają mnie jeszcze od nowego roku znów i na 5 roku jeszcze jedne takie. Także nikt mnie nie przyjmie do pracy, jak będę musiała chodzic na praktyki. TŻ studiował zaocznie, skończył 3 lata temu i od razu po średniej szkole pracował i pracuje nadal i to ciężko, strasznie mi go żal, bo widzę jak haruje i się zamecza, a po pracy jeszcze do wieczora na działce, pomagam mu w czym mogę, ale chciałabym pracować... Cytat:
Mój TZ też dużo robi sam, sama nie wiem, skąd on to wszystko umie no ale sporo pomaga mu ojciec i wujkowie i mój brat tez jeździ i pomaga przy budowie. My mamy ten projekt: http://www.projekty.ign.com.pl/popUp/lustro.php?id=212 ale trochę powiększony i zmieniony w środku, żeby bardziej nam pasował. no i w kolorystyce brązowo kremowej. Działkę dostaliśmy, a projekt wraz z adaptacją kosztował 4200zł. Na szczęście mamy z głowy wszelkie pozwolenia i media, rok po ślubie dopiero zaczniemy budować tak na dobre.na razie mamy budynek gospodarczy z garażem. Wkleję wam zdjęcie- tak wyglądała nasza dziłka- teraz to istny plac budowy- kupy piachu itp.
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2009-11-02 o 14:23 |
||||
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaligrafować to może nie, ale pisze ładnie, wypisywał zaproszenia na ślub dla moich braci i coponiektórych znajomych, jak na mężczyznę pisze super ![]() Cytat:
Aaś uśmiałabyś się dopiero słysząc jego komentarze wczorajsze Mój Tż jest żołnierzem i powalił mnie wczoraj teksem "kurczę! mam paluchy do zadawania ran, a nie wiązania wstążeczek... czekaj... teraz pociagnąć... oooo i gotowe " I zadowolony jak dziecko zamachał mi przed nosem winietką z kokardą Nie pomnę, że zanim zawiązał te 8 sztuk to ja zawiązałam jakieś 25 i jeszcze się obraził, że oszukuję w liczeniu, bo na pewno On zrobił więcej niż te 8, "Bo to przecież niemożliwe, żebym wiązał te 3 kokardy 17 minut!" Ehhh faceci Dodam, że jeszcze między wiązaniem kokardek kroiłam papier na winietki, składałam jw i robiłam dziurkę na wstażkę Nic to, zostało jeszcze jakieś 80 kokard:zaproszenia, kosciół, klatka
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-11-02 o 14:32 |
||
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4848 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Cytat:
uwielbiam dlugie (z reszta moj TZ rowniez woli dluuugie wlosy ), ale chcialabym jakas zmiane, a taka grzywka w moim przypadku bylaby chyba fajna odmiana ![]() ja jestem na dziennych i na zaocznych - oba kierunki koncze w czerwcu (dzienne na mgr, zaoczne na licencjacie), ale chcialabym jeszcze pojsc na jakies uzupelniajace z ekonomii albo podyplomowe... no w kazdym badz razie cos bardziej scislego i konkretnego ![]() moj TZ tez zaczal pracowac zaraz od skonczenia LO i od tego czasu tak manewruje, ze ani razu nie byl bez pracy zmienia prace jak juz ma nagrana kolejna ale nie zal mi go, bo on by bez pracy zwariowal (choc on juz na szczescie po pracy nic nie musi ) a do tego sobie studiuje wlasnie zaocznie... jedne studia juz skonczyl, teraz robi mgr Cytat:
a robicie wariant 1 czy 2? ja bym wolala chyba ten z garderoba, ale tak ze garderobe w punkcie 17, a tam gdzie jest punkt 16 poprostu powiekszylabym sypialnie albo bym jakos lazienke o ta 17-ke powiekszyla ale ja to ja - nie lubie sprzatac w lazience, wiec wolalabym jedna a wieksza taka z wanna i osobno kabina prysznicowa
|
||
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lain, góra jest tak przerobiona, że jest troszkę powiększona właśnie sypialnia i wejście z niej do garderoby, a łazienka bardziej w kwadracie i jedna. Uciekam robić zupę, ale będę zaglądać w przerwach. W takim razie tez sobie obejrzę dziś rozmowy w toku- ciekawy temat
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2009-11-02 o 14:33 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdraszczam i jak widzę te Wasze projekty to coraz bardziej przekonuję się do tego, że po studiach chcę wrócić do N. i tez mieć domek, a nie kupić ciasne mieszkanie za bóg wie ile
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
My podeszliśmy do tego tak, że i tak gdzieś trzeba mieszkać, na pewno nie z rodzicami, tego jesteśmy pewni. Na mieszkanie trzeba by było wziąć kredyt, którego byśmy nie dostali i oddawać drugie tyle odsetek, przy tym wykończyć, mieszkać i żyć. A tak za ta kasę będziemy mieć domek i to większy i nie takie wysokie opłaty co miesiąc. Też nie zamierzamy oszczędzać na materiałach, bo teraz oszczędzimy, a później będziemy płacić BÓg wie ile za ogrzewanie i siedzieć w zimnie. Chcemy na całym dole ogrzewanie podłogowe, w sumie to takie drogie nie jest, a komfort niezły i nie muszą wszędzie wisieć te grzejniki. Dół ma byc reprezentacyjny bardziej, a góra intymna- sypialnie, garderoba i łazienka.
|
#4852 |
|
BAN stały
|
Kasiu,nie chce źle nic mówić,ale wysyłać mailem te cv to on sobie może,moim zdaniem lepiej jest jak się osobiście zanosi cv.
Obejrze z ciekwości dzisiejsze rozmowy w toku,odcinek godny polecenia dla zazdrosnic pierścionkowych ( jeszcze przed ). ![]() Samoa,dzięki tez jestem tego zdania że co za dużo to nie zdrowo,jesli chodzi o dekoracje sali/karczmy. Głowa mnie boli,więc tylko podczytuje a raz poraz się odezwe. Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-11-02 o 14:50 |
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Ech. Idę zaraz na tę rozmowę. Aż mnie brzuch rozbolał z tego wszystkiego...kurde. TŻ mi każe powtarzać sobie: jestem najlepsza, jestem najlepsza, jestem szalona
![]() No to może Wam tez powiem: jestem szalona
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz skoro tam mam spłacać np 2.000zł co miesiąc kredytu przed tyle lat to chyba nie ma sensu, bo co z tego, że we wro prawdopodobnie zarobię więcej skoro tą różnice wywalę na mieszkanie? I nie mam tego komfortu jakim jest ogródek, duży domek itdPracę u nas znajdę-mój kolega w sąsiednim mieście-dziurze-bez dośw. znalazł pracę w banku za 1.500zł na początek plus % od umów itd więc spoko, a wiadomo, że życie w małym mieście jest tańsze jeszcze jest taka opcja by dojeżdżać-P. kolegi kolega jedzie dłużej do pracy na drugi koniec wro niż kolega P. od nas z miasta bo autostradą mojj przyjaciółki sis też dojeżdża codziennie z mężem, ale tu już nie jestem taka chętnaMadmuazelle ja też nie znoszę wysyłania cv! co innego jak widzą człowieka a nie tak przez net! Ma jechać w 2 miejsca osobiście bo ma kwalifikacje tam...Tylko teraz czy ziomek nie będzie krzywił się, że dzienne studia
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-02 o 14:56 |
|
|
|
|
#4855 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i na szczęście.
|
|
|
|
|
#4856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też za pół godziny wychodzę na rozmowę, a żołądek mnie boli masakrycznie ![]() Jeszcze się pewnie zgubię po drodze na drugi koniec miasta
|
|
#4857 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem na 5 roku dziennych i robie jeszcze podyplomowe, dzienne kończe w czerwcu a podpylom na początku lipca Tż skończył studia ponad rok temu, od końca 3 roku pracuje i też staram sie mu pomagać jak mogę Jak miałam na 3 roku malo zajęc do pracowałam, teraz znów zaczynam szukac pracy a póki co moje stypendium naukowe jest corocznym wkładem w nasze finanse A jak nie moge pomagac pracą to czasem mu coś posprzątam, zrobie zakupy, ugotuje mu pyszne jedzonko, wieczorami przygotowuję mu różne sałatki i pasty, żeby miał na sniadanko Niby niewiele, ale jednak zawsze coś, bo on oprócz pracy ma jeszcze doktorat na głowie i na ile moge staram sie ułatwiać i uprzyjemniać każdy jego dzień A on nawet nie ma za bardzo czasu, żeby zrobic zakupy i zjeśc cos w domu, także to co robie jest bardzo przydatne![]() Cytat:
Podobny troche do mojego![]() Cytat:
A czy odręcznie czy drukiem to już w sumie bez znaczenia, byle było ładnie![]() Już zjadłam sałatkę pyszna była Połączenie miodu z awokado, buraczkiem i mandarynką jest cudne Mniaaaaaam
|
|
#4858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektore firmy maja w necie formularze i tylko taka forme skladania aplikacji preferuja, bo np. rekrutacja zajmuje sie centrala a pracownik co najwyzej takie cv to moze do kosza wywalic ![]() Cytat:
i dla Toski tez ![]() cos sie senna zrobilam po obiadku az mi sie literki placza w ksiazkach ![]() wieczorem sie rozruszam, bo dzis zaczynam wykorzystywac karnecik na aero
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-11-02 o 15:01 |
||
|
|
|
#4859 |
|
BAN stały
|
Widze,że nie tylko ja robie dzisiaj sałatke.Jestem w trakcie robienia sałatki z kurczaka,ryżu,ananasa i kukurydzy plus madżones.
Obecnie czekam na ugotowanie się ryzu.Obca,to fajnie że babcia Cię nauczyła robić kluseczki,są pyszne co tu dużo gadać ( choć się powtarzam ) |
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mi się to nie podoba, ale nic na to nie poradzę![]() my tu gadu gadu a gdzie nowy tytuł wątku ?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

chyba masz jakies kiepskie info

Ale jeszcze tylko 7 miesięcy i 17 dni

Mogłabyś mi podać(jak pamiętasz) nazwę użytkownika u którego papier kupowałaś. Bo ostatnio mi się zmieniła koncepcja na zaproszenia i będę więcej tego papiero potrzebowała. A na allegro bardziej się opłaca. Znalazłam wprawdzie kilka ale zawsze lepiej kupować u kogoś sprawdzonego

na szczęście.
?