|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
No to jak widać różnice to od razu czuję się uspokojona
![]() Ja Wam powiem jaki jest hit z moimi sąsiadami - mieszkamy tu już ponad 2,5 roku, my zaczeliśmy remont robić bardzo szybko bo jakoś w miesiąc po oddaniu kluczy i szybko zamieszkaliśmy. Jak kiedyś ich spotkaliśmy na klatce to mówili że teraz zbierają kasę i po ok roku od oddania kluczy zaczną remontować. Do tej pory nic nie zrobili - nadal mają beton na podłogach i biały tynk na ścianach Założę się, że jak my już wrócimy z dzieckiem to oni wtedy wezmą się za remont...
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Patka no pewnie tak będzie
![]() my po wprowdzeniu się rok temu cierpieliśmy kilka miesięcy zanim towarzystwo się poremontowało dodam, ze nam remont z malowaniem ścian składaniem mebli, montowaniem, wierceniem i dekorowaniem wszystkiego zajął 7 dni !! jedyne czego nie robiliśmy to panele. Wszystko robilismy w 3 osoby, ja małż i brat małża.a teraz powtórka z rozywki
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Patka lepiej nawet tak nie myśl.....
A ja po pracy idę pogrzebać na ciuchach może coś znajdę ładnego dla dzidzi ![]() I przy okazji zarejestrować się do internisty, bo mnie gin ściga, że nie mam jeszcze konsultacji internistycznej (i stomatologicznej) w karcie ciąży
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka fajny ten brzuszek
![]() bardotka - nie ma co przeliczać, bo to są niezbędne wydatki a nie jakieś fanaberie pliwa dla zdrowego syneczka a i ty jesteś spokojniejszaSensuel - ![]() wizyty i owszem sa co miesiąc, ale oglądanie dzidzi na usg już nie xmila - zdjęcia są w całkiem dobrej jakości, bardzo ładnie wyglądaliście, a i biżuteria wspaniale się prezentowała . No i jednak zdjadłaś kawałek tortu Jeszcze raz wszystkiego najlepszegoolivia pysiamn - dzięki za buziaczki, ucałuj Puchatka ode mnie Patka pomiędzy 22 a 28 tygodniem zdecydowanie widać różnicę I oby się nie sprawdziło z remontem u sąsiadów. U nas w klatce na szczęście już się wszyscy urządzili (co najwyżej jakieś drobne prace), za to w klatce obok jest jeszcze kilka nieurządzonych mieszkań - ale na szczęście my tego nie będziemy słyszeli Kancia |
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
azzis dobrze że mi przypomniałaś o stomatologu, jakiś miesiąc temu odwołałam ostatnią wizytę, została mi jeszcze siódemka do zrobienia za jednym zamachem i miałam się umówić na później no i tak do dziś nie poszłam muszę się zmobilizować i pójść potem będę miała święty spokój
|
|
#576 |
|
BAN stały
|
Witajcie
![]() dziekuje za gratulacje... nie pojawialam sie bo duzo roboty mialam i to swieto Zmarlych jeszce mnie troszke dobilo.... ![]() ![]() ogolnie czujemy sie dobrze...zarowno ja jak i mala... pozdrawiam bede sie starac zagldac do was czesciej... |
|
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam, o to dowód
gooha3 na chandrę pomaga mi też wyjście z domu i duuuużo czekolady no i wizaz ![]() patinka ładny brzuszek, rośnie ![]() Ingrid80 ale okazja, śliczne rzeczy oliviaoO współczuję z powodu śmierci babci madziukUKale Twój mąż ma pomysły ![]() pliwa dobrze,że pojechałaś. Przynajmniej się uspokoiłaś malinka118 ja jestem bardzo zadowolona http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4222926 Madziulka83 tez bym się wkurzyła, dla niektórych praca na magazynie jest chyba zbyt skomplikowana . Ale się te choróbsko ciebie trzyma, współczuję. Fajniutkie zdjątko (fajny nosek brzuszka )Pola25 ja na razie nie liczę ruchów ![]() zebra666 rzeczywiście często masz zgagę ![]() lila12ciesze się że lepiej się czujesz pysiamn brawo za patent , kciuki za wizytę . Buzi dla Puchatkarybcia2309 3maj się ula 87 ulcia rozumiem cię świetnie mnie od 2 tyg budzi o 7 wiercenie PatkaM84 to super kuzyn ![]() agagmm23 super że zakupy się udały, fajny wózio (też miałam go na oku) ![]() mamaidy gratki z okazji 8 miesiąca dzidzia wszytsko Ci wynagrodzialdii ![]() bardotka a , youyou super swięta się szykują Sensuel dobrze, że z dzidzią wszytko ok xmila super że impreza się udała,ładna z Was para
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie wiemna stomatologiczną raczej nie dotrę bo nie mam ochoty na kanałowe bez znieczulenia, także czekam do porodu a pozniej wszystko ponaprawiam co tam będzie do naprawy.
|
|
|
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, choć miałam zacząć od czegoś innego to zacznę od tego, że mam mega doła. Dziś znowu twardnieje mi brzuch bardzo często, pomimo zwiększenia dawki fenoterolu. Dzwoniłam do lekarki, ale powiedziała, że dziś nie da rady mnie przyjąć, bo mam mnóstwo pacjentek, a musi zwolnić o 15 gabinet. Zaproponowała izbę przyjęć gdyby się nasilało albo przyjście do niej do szpitala jutro rano. Jak pomyślę o rzeszowskich szpitalach to mi skóra cierpnie. Więc jeślibym się znowu nie odzywała to znaczy, że jestem w Tarnowi i pewnie będę do końca.
A poza tym to: Xmila serdeczne gratulacje!!!! Piękna z Was para! Bardotka super, że możecie się przeprowadzić do swojego mieszkania. Powodzenia w przeprowadzce. Pliwa no to dobrze, że możesz być nadal w domciu i mam nadzieję, że się choć trochę uspokoiłaś. Madziulka , ale fajny brzusio ![]() Patka mnie się wydaje, że widać różnicę. Fajne są te porównania. Dziewczyny życzę udanych zajęć w szkołach rodzenia, bo widzę, że większość zaczyna lub już jest w trakcie. Jak ja bym miała zrobić porównanie to by wyszło, że brzuch mam mniejszy niż 2 miesiące temu przez tę utratę wagi. Może uda mi się to zrobić.Apropos próżności, to nie wiem czy Wam pisałam, że zaraz przed pójściem do szpitala dostałam na urodziny taką śliczną śliwkową sukienkę ciążową. No i oczywiście ani razu nie zdążyłam jej założyć .Po przeczytaniu tego posta mam wrażenie, że moje wahania nastrojów sięgają zenitu i wpadam w szleństwo
|
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
Patka - widać widać i to wyraźnie
![]() U mnie ładne pogoda, byłam na spacerku, teraz zarobiłam ciasto na pizzę i rośnie i dzisiaj pizza na obiadek ![]() Nie wiem jak z tą moją szkołą rodzenia w końcu będzie bo w tym szpitalu to ściemniają, jak dzwoniłam we wrześniu to byłam ok. 20 tygodnia, babka powiedziała że w sumie za wcześnie i żebym na następną sesję się zapisała. Teraz dzwoniłam i powiedziała że niedługo zacznie się właśnie nowa sesja, ale dokładnie nie wie którego i mam dzwonić po 9.11.. Więc zacznie się najprędzej w połowie listopada a ja mam rodzić w połowie stycznia i pewnie nie będę do końca chodzić bo sesja trwa ok. 2 miesiące... |
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Ale się zmęczyłam tym nadrabianiem
![]() Nie zajrzałam w weekend, bo zrobiliśmy sobie z tz wolne od komputerów, telefonów itp. Filmy, jedzonko, tegez majonez... No i jeszcze te groby wczorajsze (z rańca zaliczyłam 2 i popołudniu jeszcze 1) i powiem wam że z miłą chęcią się wyrwałam z domu- śliczna pogoda była. Nie zmarzłam, bo miałam swoje new kozaczki![]() Bosze jak mnie wku... neostrada. Cały czas się wiesza ![]() Obiecuję, że nigdy Was na weekend nie zostawię |
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Ja i brzuszek dziękujemy
Pysia dziękuję za całuska i przekaż ![]() Xmila pięknie wyglądaliście, wszyyyyystkiego co najlepsze ![]() Patka oj rośnie brzusio, rośnie
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
A nie wiem. Kazał mi w czasie ciąży zrobić konsultację z internistą i stomatologiem (z wpisem do karty ciąży).
|
#584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak nie oni - w sumie tyle czasu nic nie robią, to jakby zdecydowali się sprzedać to mieszkanie to byłoby też źle bo ktoś nowy będzie łupał i stukał...Grzebania w ciuszkach zazdroszczę MOże ja w przyszłym tygodniu wyruszę na jakieś łowy?Cytat:
Dzięki dziewczyny, że widzicie różnicę bo mi chyba coś na wzrok siada ![]() A niedawno zjadłam 2 krokiety z kapustką i grzybami i to chyba nie był dobry pomysł bo teraz ciężko mi żołądku i jakoś mnie muli... A były taaaaaaaakie pyszne ![]() A jeszcze mam do Was pytanie: Znacie może jakiś skuteczny sposób pozbycia się pleśni ze ściany?? Robi się taki biały osad no i ten zapach a właściwie smrodek czuć... Wiem, że w ciąży tego nie powinnam w domu mieć, więc najwyższy czas się tego pozbyć - ale nie przyznam się ile to już jest oczywiście co jakiś czas myję tą ścianę, potem przecieram do sucha i po jakimś czasie nadal nic. Wzywaliśmy już ludzi ze spółdzielni czy to aby nie sprawa z komina - bo to na ścianie która jest kominem i tu okazało się wszystko ok. Dodam, że nie jest to ściana taka normalna, tylko ściana na której jest zrobiona szafa... Ubrań wilgotnych nie chowam do szafy, już nie wiem co mam z tym zrobić...
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Patka a to myslałam, ze w ciazy lepiej nie mieć tego znieczulenia. Mimo to przejde się pozniej bo teraz nie za bardzo mi się uśmiecha cierpieć. Nienawidzę dentysty juz bym wolała łazić co 3 dni do gienka niz do dentysty. Mnie zawsze boli mimo znieczulenia
i do tego jeszcze to uczucie grzebania ![]() co do pleśni to nie pomogę, w poprzednim mieszkaniu nic nie pomagało, ścieranie, mycie, psikanie preparatami ani malowanie specjalnymi farbami jak już masz zainfekowany tynk to lipa trzeba go zbić połozyć nowy, pozniej zabezpieczyć jakimiś preparatami antygrzybowymi i może podziała. Jesli to jest przy kominie to podejrzewam, ze jest mega zawilgocony stąd te problemy.
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-02 o 15:10 |
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam wyniki (po wypiciu 75g):
po 1h-9,3 po 2h-8,6 niby górna granica, a laborantka nie powiedziala TŻ jakie powinny być dokladnie wyniki.moze WY znacie granice? |
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja co jakiś czas myję tą pleśń i wycieram i na kilka dni jest spokój... a potem znowu robi się biały osad i ten zapach... A ludzie ze spółdzielni mówią że to nie jest nic przez nich, że to my sobie coś musimy z tym zrobić... Chyba granica to 8,5 o ile dobrze kojarzę, że ktoś pisał, ale w tych jednostkach co Ty masz to nie wiem.
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Patka no to jak na moje oko to niestety trzebaby zbić ten tynk
skoro mówisz, ze co kilka dni wyłazi to znaczy, ze zarodniki siedzą głeboko w tynku. Duza to powierzchnia jest?
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Patka po wypiciu 75g?
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że łatwo pisać ale postaraj się nie stresować bo to jeszcze może wzmagać twardnienie brzucha. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i nie będzie konieczności pozostania w szpitalu. Trzymam kciuki!A co do kiecki to czekamy na foteczki Kancia spokojnie możesz mieć znieczulenie w ciąży
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz poszukać w wątku bo niedawno o tym dziewczyny pisały. Ja miałam w innych jednostkach to podane.
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
youyou ale to nie chodzi tylko fakt znieczulenia tylko o fakt tego, ze mnie i tak przy znieczuleniu boli
takze ja chyba musiałabym miec konską dawkę zobaczę jak mi czas, pozwoli to pójde. Patka to może spróbujcie, skoro tam jest szafa to zerwać tapetę i porzadnie zmyć i spsikać czyms na grzyby i pleśnie. Może coś pomoże. My w poprzednim mieszkaniu (wynajmowanym) mieliśmy w każdym pokoju przy oknach czarne wyłażace plamy, w łazience cała sciana koło wanny która wychodziła na nieogrzewany korytarz była w plamach, masakra ciągle to myłam i psikałam ale nic nie pomagało. Pozniej juz mi nawet się ta pleśn w lodówce zalęgła ale się wyprowadziliśmy całe szczęscie.
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-02 o 15:28 |
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam 7,8-11- nietolerancja glukozy
a jakbyscie mialy jakies wiarygodne zrodlo to piszcie! dobrze jakby co , ze dieta a nie cukrzyca! Dzieki Dziewczyny za wsparcie! ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Madziulka słodki brzunio! |
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ta Wasza pleśń to normalnie aż mnie przeraża jak czytam... My to mamy tylko w jednym miejscu i to w sumie jest plama tak z 30cm x 40 cm... To może zadzwoń do swojego lekarza i powiedz jaki Ci wynik wyszedł, lekarz albo powie ci że masz przyjść wcześniej na wizytę albo Cię jakoś pokieruje czy coś.
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam tak, że sama się nakręcałam i "wyobrażałam ból" sama myśl że siedze na fotelu dentystycznym jest stresująca.... zawsze panicznie bałam się dentysty, dopóki nie trafiłam na swoją obecną,jest super delikatna ale i tak zawsze biorę znieczulenie tylko wtedy już mnie nic nie boli bo 100% ufam dentystce
|
|
#596 |
|
BAN stały
|
witajcie
![]() U nas dobrze ![]() wczoraj tylko to swieto mnie troszke dobilo gdyz pomyslam o moich corkach ze poszalbym z nimi na groby jak by żyły...ehehe ![]() ![]() ale taki los....... |
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Patka jutro mam wizyte u gina wiec juz nie chce do niego dzwonic i mu truć (choć myślałam o tym)
pewnie dieta mnie nie ominie.Xmila wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia! Mam wyniki moczu- nieliczne bakterie, więc może moje częste sikanie to wynik uciskania dzidzi. |
|
|
|
#598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak dostanę znieczulenie to praktycznie mogę zasnąć na fotelu Zwłaszcza, że u mojej dentystki dostaję na fotelu pozycję półleżącą, że gdyby nie to, że muszę trzymać gębę otwartą i pilnować połykania śliny to bym zasneła ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
patka moja mam plesn myje woda z octem i znika na 3 miesiace bo wszytskie inne sposoby nie dzialaly i ocet na najdluzszy czas go likwiduje,
pola ja tez nie wiem ile jest ale moje wyniki na obciazenie glukoza to w 1godz-4,3 2godz-11,3 3godz-6,00 4godz-6,3 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dodam, ze nam remont z malowaniem ścian składaniem mebli, montowaniem, wierceniem i dekorowaniem wszystkiego zajął 7 dni !! jedyne czego nie robiliśmy to panele. Wszystko robilismy w 3 osoby, ja małż i brat małża.
może coś znajdę ładnego dla dzidzi
dla zdrowego syneczka a i ty jesteś spokojniejsza

. Ale się te choróbsko ciebie trzyma, współczuję. Fajniutkie zdjątko (fajny nosek brzuszka

bo nie wiem
przez tę utratę wagi. Może uda mi się to zrobić.

oczywiście co jakiś czas myję tą ścianę, potem przecieram do sucha i po jakimś czasie nadal nic. Wzywaliśmy już ludzi ze spółdzielni czy to aby nie sprawa z komina - bo to na ścianie która jest kominem i tu okazało się wszystko ok. Dodam, że nie jest to ściana taka normalna, tylko ściana na której jest zrobiona szafa... Ubrań wilgotnych nie chowam do szafy, już nie wiem co mam z tym zrobić...
wiem że łatwo pisać ale postaraj się nie stresować bo to jeszcze może wzmagać twardnienie brzucha. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i nie będzie konieczności pozostania w szpitalu. Trzymam kciuki!
ciągle to myłam i psikałam ale nic nie pomagało. Pozniej juz mi nawet się ta pleśn w lodówce zalęgła