Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-02, 11:42   #541
pysiamn
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
pysia teraz Ci głowa pęka a już niedługo będziesz miała jeszcze jedną malutką piszczałeczkę w domciu
Tak...ale mam nadzieję że do tego czasu głowa już nie będzie mnie bolała codziennie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
nie mogę się doczekać kiedy moja Mała tak będzie piszczeć , chociaż wiem ze wtedy juz nie będę taką optymistką
Te piszczenie jest fajne....ale nie jak mnie głowa boli
Ulcia już niedługo...i też będziesz słyszała okrzyki radosci dzidzi w domu

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A u mnie po weekendzie tyle newsów!!!
Po pierwsze - mój mąż chyba zaczyna chorować, bo ma stan podgorączkowy 37,4 i w tych okolicach, gardło go boli, głowa boli i łamie w kościach... Super, pewnie niedługo ja się zarażę od niego - znów...
Po drugie - mamy samochód! Tzn pożyczony, ale niezgadniecie... Już Wam opowiadam, po tym incydencie z moją siostrą mój mąż już nie chciał do nikogo dzwonić i się prosić i w sobotę przyszedł do niego do pracy jego kuzyn (mają 2 samochody) i on wiedział, że my sprzedajemy naszego Punciaka i mój mąż opowiedział wszystko co i jak wyszło z tym naszym samiochodem co mieliśmy mieć, a tamtem mówi, że oni mogą nam pożyczyć swój samochód Szybko podzwonił i sobie pożyczył od kolegi a my jeździmy ich samochodzikiem Sam to zaproponował, normalnie fajnie, nie?
I wczoraj mieliśmy jechać na cmentarz, ale z racji tego, że mąż się źle czuł to nie pojechaliśmy - będziemy musieli zajechać w przyszły weekend - mam nadzieję, że nie będzie padać
Patka całuski dla twojego chorowitka
I fajnie z tym autkiem
Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Pysiamn wypróbuję ten sposób z malowaniem paznokietków, ale powiedzcie czy słyszałyście że do porodu muszą być nie pomalowane paznokcie?? Coś mi się takiego obiło o uszy, ale nie wiem czy to prawda.
A znieczulenie jest dostępne ogólnie dla każdego czy zależy od szpitala, bo nawet się nad tym nie zastanawiałam?? Będziecie się decydować?
Nogi to jeszcze jakoś ale tam to na czuja się golę, i chyba tak zostanie, albo spróbuję też tego kremu do depilacji.
Co do pomalowanych pazurków to ja też słyszałam....ale ja miałam....

Wprawdzie rodziłam bez znieczulenia
Ale nikt mi na to uwagi nie zwracał

Cytat:
Napisane przez agagmm23 Pokaż wiadomość
Łóżeczko, materac, posciel, reczniki, ubranka, wanienka i wiele innych rzeczy.
Ale najwazniejszy zakup to wózek
Kupilismy model Bartatina Classic
http://www.jedo.pl/2009/index.html

Bardzo sie ciesze ze wreszcie kupiliśmy wózek, planowalismy kupic wózek roan ale ten podobał nam sie bardziej.
Gratuluje udanych zakupków
No i wózeczka

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Zmykam mamuski, jade do lekarza odezwe sie dopiero wieczorem
Trzymamy
Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Chciałam sie pochwalić, z moze przed świętami wprowadzimy się do nowego mieszkanka

Czeka nas jeszcze zakup mebli kuchennych i całego sprzętu AGD RTV, cena całości mnie powala, wole o tym nie myśleć
Bardotka to świetnie
Zazdroszczę...to taki nowy początek zycia....fajnieeeeeee...
I w nowym M będziecie oczekiwać na maluszka ...słodkie toooooo

A co do zakupów to fakt....sprzęt jest najdrozszy...ale to wydatek jednorazowy i służy na długie lata....
Pozatym wybieranie też jest fajne...a na ceny przymykaj oczy

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 11:43   #542
addicted to wizaz
Zadomowienie

brzoskwinia - z tymi paznokciami to tak jak dziewczyny pisały co najwyżej lakierem bezbarwnym
Co do znieczulenia to ja w pierwszej ciąży nie potrzebowałam, bo miałam bardzo szybki poród, więc teraz się nad tym jeszcze nie zastanawiałam. Myślę, że jakbym miała się długo męczyć, to pewnie bym się zdecydowała. O ile się orientuję to znieczulenie czesto jest odpłatne
pola - do 14 już niedługo. I oby się nie sprawdziły twoje przeczucia co do złych wyników
Cytat:
3 razy... Ale tak jest w tym labku czy lekarz tak kazał? Piłaś bez cytryny? O wynikach jeszcze nie myśl, będzie ok.
Ja też miałam 3 razy: na czczo, po 1h i 2 h i piłam bez cytryny. ale nie ma żadnych przeciwwskazań żeby wypic z cytryną
agagmm zakupów
mamaidy 32 tydzień, to juz rzeczywiście nie zostało ci dużo czasu.
A zabiegi kosmetyczne to nie żadna próżność, one są nam niezbędne do dobrego samopoczucia
Z niemiłymi przeżyciami to jest tak, że one po jakimś czasie tak jakby blakną. Nie to że się ich nie pamięta, ale te wspomnienia po jakimś czasie nie są już tak bardzo bolesne. Myślę, że nowa kruszynka osłodzi ci trochę te wszystkie trudne chwile.
aldii - czekamy na relację wieczorem
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 11:45   #543
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Chciałam sie pochwalić, z moze przed świętami wprowadzimy się do nowego mieszkanka

Czeka nas jeszcze zakup mebli kuchennych i całego sprzętu AGD RTV, cena całości mnie powala, wole o tym nie myśleć
No to super Pamiętam ten czas, jak wybieraliśmy i kupowaliśmy wszystko do naszego mieszkanka Super to było Ale kasy ty;le na to idzie, że szok...

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Najpierw mnie kluli na czczo-wyszlo 3,9 czyli ponizej normy.potem pilam ten syf z ponad polowy cytryny. za 1h kluli od wypicia, i potem znowu za 1h kluli.
Mi z cytryną nawet to smakowało NIe było takie złe, strasznie słodkie - to fakt, ale smak był całkiem ok.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Patka super że się udało Wam z autem, teraz tylko odzyskajcie zaliczkę od tamtego gościa
Na szczęście mieliśmy umowę podpisaną, mój mąz mówił, że będą dzwonić do tego gościa, żeby oddał całość kasy a nie po 2-3 tysiaki, bo musimy kupić samochód w końcu, niech zaciąga kredyt - trudno, ja chcę mieć samochód - swój własny! Bo wiadomo, jak się jeździ czyimś to cały czas się uważa i generalnie jest strach, żeby nic się nie stało.

Jeszcze piszecie o tych ruchach - ja ich nie liczę, czuję że Mała się rusza, a są godziny kiedy się nie rusza - pewnie śpi, to niech sobie śpi. Jak już będzie po tej stronie to będę doceniać każda chwilę jej spania

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 11:55   #544
pola25
Zakorzenienie

Patinka ja czytam ksiazki.poszlabym na spacer ale jest zimno i troche jestem podziebiona.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 11:57   #545
lila12
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki!!!
Gratuluję nowych mieszkanek oraz pięknego wózka!!!

Ja dziś zajęłam się poszukiwaniem łóżeczka i właśnie się zastanawiam, czy do łóżeczka 120x60 materac musi być 120x60 czy mniejszy? Jak to jest?

No i zaczęłam przygotowania - pranie ubranek i wszystkich gadżetów dla Synka Zejdzie mi akurat półtora miesiąca do porodu

poniedziałkowe buziaki
Stary 2009-11-02, 12:01   #546
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Zazdroszczę...to taki nowy początek zycia....fajnieeeeeee...
I w nowym M będziecie oczekiwać na maluszka ...słodkie toooooo
pamietam jak wybierałam odcień kuchni i reszte potrzebnych rzeczy do naszego domku ... tego się nie da zapomnieć , ta radość że to nasze , wspólne

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 12:02   #547
addicted to wizaz
Zadomowienie

azzis - mój też wczoraj dał czadu, dokładnie wtedy jak się położyłam spać Wydaje mi się że jest ułożony główką na dół, bo chyba miał czkawkę i czułam takie regularne "pyknięcia" w dole brzucha
youyou, bardotka - no fakt, urządzanie mieszkanka trochę kosztuje, ale jaka przyjemność mieszkania.
bardotka - to bardzo dobry pomysł, żeby zrobić segregację rzeczy przed spakowaniem. Ja też tak miałam zrobić (przeprowadzaliśmy się niecały rok temu pod koniec listopada), ale z braku czasu większość rzeczy wylądowała w pudłach do przeprowadzi i miała być przejrzana na miejscu. Oczywiście niewiele z tego wyszło
youyou - ja też się jednak zdecydowałam na szkołę rodzenia i też zaczynam w piątek. Trochę szkoda, że się nie spotkamy

patinka myślę, że kuracja będzie skuteczna Bynajmniej moje były... do następnej wizyty (aż cud że ostatnim razem się obyło bez niespodzianek).
Na nudę na razie nic nie poradzę, bo na razie chodzę do pracy
Patka - z tym facetem to masz rację, niech oddaje kasę w całości
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 12:03   #548
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
No to super Pamiętam ten czas, jak wybieraliśmy i kupowaliśmy wszystko do naszego mieszkanka Super to było Ale kasy ty;le na to idzie, że szok...
Ja tez pamietam jak my sie przeprowadzalismy do nowego mieszkanka, to bylo rok temu. Pamietam caly remoncik a najlepsze bylo kupowanie mebli i sprzetow. Kaski poszlo sporo ale to pierwsze nasze mieszkanko i chcielismy zeby bylo takie jak sobie wymarzylismy. Tak jak Pysiamn mowila, na ceny mprzymknij oko i ciesz sie wybieraniem rzeczy
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 12:10   #549
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

A ja tak jak obiecalam, zalaczam brzuszka halloweenka Tak na wesolo
Stary 2009-11-02, 12:15   #550
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
bardotka - to bardzo dobry pomysł, żeby zrobić segregację rzeczy przed spakowaniem. Ja też tak miałam zrobić (przeprowadzaliśmy się niecały rok temu pod koniec listopada), ale z braku czasu większość rzeczy wylądowała w pudłach do przeprowadzi i miała być przejrzana na miejscu. Oczywiście niewiele z tego wyszło
Ja chciałabym zrobic to jak najszybciej może komuś na świeta zrobie niespodziankę z tymi ubraniami, będę musiała wymienić też wszystkie garnki (kuchenke zmieniamy na indukcje), zawsze znajdą się ludzie, którzy będą się z takich nawet drobiazgów cieszyć. Myślałam żeby zadzwonić do Caritasu i zapytać się o jakąś potrzebującą rodzine, jeszcze trochę mebelków będzie do oddania, takze nie ma co czas działać

a macie rację takie urządzanie to sama przyjemność, tylko z tymi kosztami to.... ja cały czas myśle co moglibyśmy za np. jakieś kleje do płytek kupić dla małej
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 12:23   #551
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Ale wesoły brzuchol!

Byłam wczoraj przed południem na izbie przyjęć i nawet nie byłam jedyna. Była też jedna rodząca (ale jej zazdrościłam) i 2 lub 3 we wczesnych ciążach z jakimiś dolegliwościami. jeden lekarz na dyżurze, który nie ukrywał zmęczenia i niezadowolenia z sytuacji. Tak więc nie dowiedziałam się czy te bole są normalne, czy nie, ale najważniejsze, że nie mam rozwarcia itd. i że syneczek zdrowy.
Miałam robione Ktg i wszyscy w poczekalni słyszeli jak mały kopie w te nadajniki .

Te takie twardnienia wyraźne macicy (coś jakby piłka lub kamień) to położna powiedziała, że nowa szkoła mówi, że nie powinno ich być wcale teraz, a stara szkoła mówi , że moga być ale nie więcej niż 10 dziennie....
Stary 2009-11-02, 12:24   #552
Sensuel
Wtajemniczenie

Madziulka...niezła fotka.

Ja byłam dzisiaj na wizycie u lekarza i wszystko jest OK .Waga prawidłowa,krew i mocz też,dzidzi serce wali jak dzwon.Jeszcze jedna wizyta mnie czeka w styczniu w 34tc i jeszcze do położnej muszę iść i USG w grudniu .Nie to co w PL co miesiąc kontrola....ach,brakuje mi tego comiesięcznego oglądania dzidzi na USG.
Stary 2009-11-02, 12:34   #553
gosbaj
Zadomowienie

Madziulka super fotka, taka wesolutka
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 12:35   #554
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Hihi, cieszę się, że brzuszek się podoba Oczywiście pomysł męża

Sensuel, pliwa super, że z dzidziami wszystko w porządku

Ja idę na wizytę w piątek, to będzie 31 tydzień. A podobno od 36 tygodnia będę chodzić na wizyty do szpitala, dowiem sie pewnie wszystkiego na najbliższej wizycie
Stary 2009-11-02, 12:41   #555
xmila
Raczkowanie

Jestem
dziękuję bardzo za życzenia

Impreza się udała, w urzędzie było baaardzo miło, nie tak oficjalnie tylko z "jajem" Przyjęcie też poszło całkiem, całkiem... I nawet zjadłam kawalek torta, i cukier miałam po tej uczcie niski
W załączeniu fotki

Ale od dziś wracam grzecznie na dietę

Niestety będę miała problem z poczytywaniem was, bo służbowego laptopa muszę dziś odesłać Ale kupię pewnie za parę dni nowego, bo bez kompa i netu jak bez ręki...

-------------
niestety zdjęcia po zmniejszeniu straciły trochę na jakości

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota

Edytowane przez xmila
Czas edycji: 2009-11-02 o 12:43
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 12:43   #556
oliviaoO
Rozeznanie

ale się wkurzyłam.. poszłam do przychodni po wyniki badań i oczywiście co?! wszystkich osób, które robiły w piątek badania wyniki SĄ a moich NIE MA kobieta z przychodni ma do mnie dzwonić jak się dowie kiedy będą niepotrzebnie tylko szłam, następnym razem to będę wcześniej dzwonić a nie wierzyć w ich zapewnienia, że do odbioru tego i tego dnia..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 12:44   #557
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
jaka śliczna minka

ja kiedyś namalowałam buzkę kremem , chciałam zdjecie zrobić ,ale baterie padły
Cytat:
Napisane przez pliwa Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj przed południem na izbie przyjęć i nawet nie byłam jedyna. Była też jedna rodząca (ale jej zazdrościłam) i 2 lub 3 we wczesnych ciążach z jakimiś dolegliwościami. jeden lekarz na dyżurze, który nie ukrywał zmęczenia i niezadowolenia z sytuacji. Tak więc nie dowiedziałam się czy te bole są normalne, czy nie, ale najważniejsze, że nie mam rozwarcia itd. i że syneczek zdrowy.
Miałam robione Ktg i wszyscy w poczekalni słyszeli jak mały kopie w te nadajniki .

Te takie twardnienia wyraźne macicy (coś jakby piłka lub kamień) to położna powiedziała, że nowa szkoła mówi, że nie powinno ich być wcale teraz, a stara szkoła mówi , że moga być ale nie więcej niż 10 dziennie....
super ze już dobrze
a z tymi twardnieniami to bądz tu mądry
Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ja byłam dzisiaj na wizycie u lekarza i wszystko jest OK .Waga prawidłowa,krew i mocz też,dzidzi serce wali jak dzwon.Jeszcze jedna wizyta mnie czeka w styczniu w 34tc i jeszcze do położnej muszę iść i USG w grudniu .Nie to co w PL co miesiąc kontrola....ach,brakuje mi tego comiesięcznego oglądania dzidzi na USG.

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-02, 12:44   #558
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Jestem

Impreza się udała, w urzędzie było baaardzo miło, nie tak oficjalnie tylko z "jajem" Przyjęcie też poszło całkiem, całkiem... I nawet zjadłam kawalek torta, i cukier miałam po tej uczcie niski
W załączeniu fotki

Niestety będę miała problem z poczytywaniem was, bo służbowego laptopa muszę dziś odesłać Ale kupię pewnie za parę dni nowego, bo bez kompa i netu jak bez ręki...

-------------
GRATULACJE!!! I wszystkiego najlepszego!!!
Stary 2009-11-02, 12:51   #559
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ktoś tu pisał o Asparginie-ja też zażywam Aspargin, chociaż muszę przyznać, że niezbyt regularnie i najczęściej jeżeli już to tylko rano 1 tabsa

wreszcie skończyłam 5 dniową kurację tymi globulkami-na reszcie-masakra jakaś, wszystkie majtki miałam zażółcone bo te globulki po rozpuszczeniu wypływają, ubierałam wkładki ale przeciekały :/ teraz mam powtarzać 2x w tygodniu na noc, zostało 7 globulek, więc jakoś to ścierpię-ciekawa jestem czy chociaż się opłacało...nie wiem, bo żadnych objawów nie mam, chociaż widzę że trochu mi się śluz zagęścił, to może dobrze:/

dzisiaj u mnie piękna pogoda, a ja kisnę w domu,eh...mąż w pracy i będzie koło 16:30..ale wiadomo jak jest-ja jeszcze pełna sił, a on już wymęczony po całym dniu-normalnie zwariuje w tym domu- dziewczyny, a jakie wy macie sposoby na nudę?oprócz gapienia się w wizaż, oglądania po setki raz rzeczy dla niemowląt w necie i sprzątania?
patinka ja też niedawno skończyłam kurację globułkami (zwalczam paciorkowca), 12 nocy się z nimi męczyłam, żółte okropieństwo mam nadzieję że się udało w przyszłym tygodniu mam gina i zrobimy posiew więc zobaczymy..
mam nadzieję że obie sobie z tym poradziłyśmy a na nudę poza Wizażem i zakupami na Allegro polecam dobrą książkę Potem jeszcze się nasprzątasz, a na książkę może już nie być czasu

Cytat:
a masz już wybrana kuchnie? Ja ostatnio chyba zdecydowałam się na BRW lakierowaną na wysoki połysk, musze podjąc decyzje bo czas oczekiwania to ok miesiąc.

Jeszcze mąż mi przypomniał, że trzeba się przeprowadzić a to jest dopiero zabawa spakować wszystko Forum Wizaz.pl - Odpowiedź do istniejącego tematudo pudeł teraz pomału zaczne przeglądać swoją garderobe pakować co niepotrzebne i do jakiegoś Caritasu oddam. Jak o tym pomyśle to mnie głowa boli
Przeprowadzamy się do domu moich rodziców, mają spory dom, a dla nas będzie całe jedno piętro, i tam robimy sobie kuchnie i wszystko remontujemy. Z założenia miało być po taniości bo nie będziemy tam mieszkać długo, niedaleko mamy działkę i w planach niedługo budowa domu.
Kuchnię będziemy mieli z Ikei, białą, ale nie lakierowaną + ciemnobrązowy blat+ciemnobrązowe panele. Chcę miec wszystko w naturalnych odcieniach, dużo drewna, aby było neutralnie i przytulnie, a tylko zaszalejemy z jakimiś mocnymi dodatkami, które będzie można wymieniać jak nam się znudzą.

Cytat:
gitowy

Cytat:

super
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 12:53   #560
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki!!!
Gratuluję nowych mieszkanek oraz pięknego wózka!!!

Ja dziś zajęłam się poszukiwaniem łóżeczka i właśnie się zastanawiam, czy do łóżeczka 120x60 materac musi być 120x60 czy mniejszy? Jak to jest?

No i zaczęłam przygotowania - pranie ubranek i wszystkich gadżetów dla Synka Zejdzie mi akurat półtora miesiąca do porodu

poniedziałkowe buziaki
Udanego polowania materacowo łózeczkowego...
Materac = taki sam rozmiar jak łóżeczko

Cytat:
pamietam jak wybierałam odcień kuchni i reszte potrzebnych rzeczy do naszego domku ... tego się nie da zapomnieć , ta radość że to nasze , wspólne
Nioooo my kupowalismy nasze mieszkanie 6 lat temu....
Ale tego się nie zapomina....ba nawet miło wspomnieć

Zwłaszcza ze z perspektywy czasu patrzy się na to inaczej

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Ja tez pamietam jak my sie przeprowadzalismy do nowego mieszkanka, to bylo rok temu. Pamietam caly remoncik a najlepsze bylo kupowanie mebli i sprzetow. Kaski poszlo sporo ale to pierwsze nasze mieszkanko i chcielismy zeby bylo takie jak sobie wymarzylismy. Tak jak Pysiamn mowila, na ceny mprzymknij oko i ciesz sie wybieraniem rzeczy
Ceny niestety są jakie są... ale fakt...kupuje i robi się na lata...więc warto wybrać to co się podoba

Cytat:
Madziu świetna fotka

Cytat:
Ja chciałabym zrobic to jak najszybciej może komuś na świeta zrobie niespodziankę z tymi ubraniami, będę musiała wymienić też wszystkie garnki (kuchenke zmieniamy na indukcje), zawsze znajdą się ludzie, którzy będą się z takich nawet drobiazgów cieszyć. Myślałam żeby zadzwonić do Caritasu i zapytać się o jakąś potrzebującą rodzine, jeszcze trochę mebelków będzie do oddania, takze nie ma co czas działać

a macie rację takie urządzanie to sama przyjemność, tylko z tymi kosztami to.... ja cały czas myśle co moglibyśmy za np. jakieś kleje do płytek kupić dla małej
Bardotko ciesz się tymi chwilami...bo z pewnością są cudowne.... i nie przeliczaj co mogłabyś kupić za płytki itp...to bez sensu...
Potem popatrzysz na wasze M...i się uśmechniesz że wszystko takie cudowne, nowe, pachnące

A za niedługo jeszcze mały, zdrowy... pachnący bobas w domku

Cytat:
Napisane przez pliwa Pokaż wiadomość

Dobrze że u Ciebie i malego wszystko OK

Cytat:

No to super

Mi też brakuje czestych USG mimo że chodzę prywatnie moja gin nie jest zwolenniczką podglądania dzidzi przy wizycie ale wtedy jeśli jest potrzeba w I ciąży było troszke inaczej a wszystkie mamy lubią popatrzeć na swoje skarby w brzuszku

************************* **

Ja zaraz będę zbierała się do centrum...mam popołudniową wizytę u tego neurologa.... niechce mi się mimo ze taka cudna pogoda za oknemmm

xmila pięknie wyglądaliscie Wszystkiego naj naj

Aaaa i jeszcze buziak dla mamuś styczniowo- lutowych od Puchatka

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-02 o 12:55
Stary 2009-11-02, 12:55   #561
youyou
Zakorzenienie

xmila - jeszcze raz GRATULACJE i ślicznie wyglądałaś!!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 13:00   #562
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
ja na lozko 144x77 mam materac 140x69. byl od razu w zestawie z mebelkami.

Cytat:
superasny

Cytat:

Super, ze wszytko dobrze z malenstwem
ja mam polozna w przyszly piatek, ale pewnie tylko zbada cisnienie, serduszka posluchamy i to wszystko.

Cytat:
Jestem

W załączeniu fotki

-------------
GRATULACJE slicznie wygladaliscie

Pysiamn podziekowania dla Puchatka, buziak przekazany dla Niunki tez

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2009-11-02 o 13:04
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 13:01   #563
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Udanego polowania materacowo łózeczkowego...
Materac = taki sam rozmiar jak łóżeczko

Nioooo my kupowalismy nasze mieszkanie 6 lat temu....
Ale tego się nie zapomina....ba nawet miło wspomnieć

Zwłaszcza ze z perspektywy czasu patrzy się na to inaczej

Ceny niestety są jakie są... ale fakt...kupuje i robi się na lata...więc warto wybrać to co się podoba

Madziu świetna fotka

Bardotko ciesz się tymi chwilami...bo z pewnością są cudowne.... i nie przeliczaj co mogłabyś kupić za płytki itp...to bez sensu...
Potem popatrzysz na wasze M...i się uśmechniesz że wszystko takie cudowne, nowe, pachnące

A za niedługo jeszcze mały, zdrowy... pachnący bobas w domku

Dobrze że u Ciebie i malego wszystko OK

No to super

Mi też brakuje czestych USG mimo że chodzę prywatnie moja gin nie jest zwolenniczką podglądania dzidzi przy wizycie ale wtedy jeśli jest potrzeba w I ciąży było troszke inaczej a wszystkie mamy lubią popatrzeć na swoje skarby w brzuszku

************************* **

Ja zaraz będę zbierała się do centrum...mam popołudniową wizytę u tego neurologa.... niechce mi się mimo ze taka cudna pogoda za oknemmm

xmila pięknie wyglądaliscie Wszystkiego naj naj

Aaaa i jeszcze buziak dla mamuś styczniowo- lutowych od Puchatka
Dziękuję
Stary 2009-11-02, 13:06   #564
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Jestem

W załączeniu fotki

-------------
Ślicznie wyglądałaś i jeszcze widzę bity na szpilach

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
ale się wkurzyłam.. poszłam do przychodni po wyniki badań i oczywiście co?! wszystkich osób, które robiły w piątek badania wyniki SĄ a moich NIE MA kobieta z przychodni ma do mnie dzwonić jak się dowie kiedy będą niepotrzebnie tylko szłam, następnym razem to będę wcześniej dzwonić a nie wierzyć w ich zapewnienia, że do odbioru tego i tego dnia..
No to nieciekawie...

A to moje porównanie brzuszka Teraz mi się zdaje, że jakoś od 6 tygodni nic nie rośnie...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-02, 13:13   #565
ula 87
Zadomowienie

Xmila śliczną parką jesteście

Pysiu moja gin też nie jest za podglądaniem dzidzi w brzuchu , ostatnie usg miałam w 22tc , następne chyba w 32tc jak pojedę to poproszę o wcześniejszy termin

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Patka brzusio rośnie , widać jak mur beton

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-02, 13:13   #566
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Mój lekarz też nie jest zwolennikiem częstych usg... Jeszcze w pierwszym trymestrze robił na każdej wizycie, a ostatnie usg miałam w 20 tygodniu - połówkowe... oh chciałoby się zobaczyć swoją kruszynkę

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-02, 13:18   #567
pysiamn
Zakorzenienie

No ja mialam polowkkowe stosunkowo niedawno bo w pierwszy dzień 25 tyg.

Więc też mi przyjdzie poczekać na kolejne,,,,a już bym zobaczyła

No nic musimy czekać....i muszą nam wystarczyć kuksańce i kopniaczki

Dobra zbieram się

Mam ochotę kupić coś niepraktycznego...może coś rózowego z kokardkami eeeeeeeeehhhhhh ale może jeszcze nie....bo jak będzie siusior to co będe musiała sprzedać

Papapappapapapa

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-02, 13:46   #568
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny robotnik ociepla nam dom i dzis jest na etapie wkręcania jakiś kołków do muru, problem w tym że musi powiercić ściane wierci już pół godziny a ja do głowy już dostaje i tak ma brusić cały dzień
ja mam gorzej bo sasiad obok przypomniał sobie po roku, ze trzeba remont zrobic i od rana wiercą tak okropnie i stukaj, ze Adi siedzi cały czas ze mną bo się boi a w taką pogodę to ani wyjsc ani nic
humor mam cudowny z tego powodu

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
A znieczulenie jest dostępne ogólnie dla każdego czy zależy od szpitala, bo nawet się nad tym nie zastanawiałam?? Będziecie się decydować?
Nogi to jeszcze jakoś ale tam to na czuja się golę, i chyba tak zostanie, albo spróbuję też tego kremu do depilacji.
z tego co się orientuję to każdemu przysługuje Dolargan (przeciwbólowy) natomiast znieczulenie np zewnątrzoponowe czy podpajenczynówkowe zalezy od szpitala. Koszty tez są zróznicowane, na pewno nie jest bezpłatne jesli chcesz na życzenie.

Pysia weekend jak weekend my obchodzimy to święto po swojemu.

Xmila super wyglądałaś

a zdjęcie dyni i brzuszka rozwalające

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i wyniki

ja mam USG co wizyte i mi to bardzo odpowiada. Spokojniejsza jestem jak lekarz mierzy malucha i wiem, ze jest wszystko OK.
Mnie zastanawiają 3 USG bo przeciez przy takiej częstotliwości nie jest się w stanie w porę wyłapać np hipotrofii płodu czy innych nieprawidłowości typu za mało wód płodowych.

kupiłam wczoraj na all dwa kombinezoniki w cenie 20 zł jak przyjdą to się pochwalę o ile będzie czym

mój dzidziuś od dwóch dni nawala mnie bardzo boleśnie po pęcherzu już bym wolała zeby się odwrócił tyłkiem w górę
Stary 2009-11-02, 14:05   #569
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
A to moje porównanie brzuszka Teraz mi się zdaje, że jakoś od 6 tygodni nic nie rośnie...
Patka ja od razu zobaczyłam różnice, buziaki dla twojego brzuszka

Xmila Wszytskiego najlepszego na nowej drodze

Pysiamn proszę podziękować Puchatkowi
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 14:08   #570
oliviaoO
Rozeznanie

moja mała też mi ciśnie strasznie na pęcherz, czasem to aż nie mogę wytrzymać
idę chyba się zdrzemnąć bo do szkoły dopiero za 2 godzinki idę.. i nie wiem nawet czy będzie po co tam iść bo nikogo może nie być albo jakieś śladowe ilości ludzi dzisiaj się zjawią bo ze względu na to, że wczoraj był 1listopad to dzisiaj mamy tylko jeden wykład od 16:40 do 18:20..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości