zimowe otulenie -kurtki, plaszcze 09/10 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-26, 00:47   #121
leetee1
Raczkowanie

GG do leetee1
Dot.: zimowe otulenie -kurtki, plaszcze 09/10

Cytat:
Napisane przez 7of9 Pokaż wiadomość
Ja szukam czegoś takiego jak na fotce (foto z allegro), kupiłabym ale nie mój rozmiar... czy takie coś może być ciepłe i gdzie tego szukać....?
Szukam czegos podobnego, wiesz moze co to jest za materiał? I czy moglabys podac linka do all?
leetee1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 06:50   #122
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez Bzunia Pokaż wiadomość
Ja jutro wybieram się na zakupowe szaleństwo w poszukiwaniu płaszczyka.. Marzy mi sie taki jak ten na zdjeciu, z reszta zakladalam nawet osobny wątek ale nawet nie snie ze znajde taki wlasnie. Licze na Simple, chce coś oryginalnego, nietuzinkowego najlepiej z rekawem 3/4 kimonowate do tego dlugie rękawiczki, mam ladne szare kozaczki i chce sobie kupic szarą pikowaną torebke z łańcuchem... Co wy o tym myslicie?
w simple nie ma płaszczy w takim kolorze są za to bardzo łądne, coś ala szlafrok ale przeważają zgaszone kolory

jeżeli szukasz czegoś w takim kolorze jak przedstawiłaś na foto i chcesz jakiś niebanalny krój, to może spodoba Ci się taki:
http://www.wallis.co.uk/webapp/wcs/s...9321&langId=-1
krój tulipana, ładny kolor no i dobra jakość.
Sama miałam na niego ochotę jednak nie wyglądam w takim fasonie dobrze

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 09:27   #123
7of9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leetee1 Pokaż wiadomość
Szukam czegos podobnego, wiesz moze co to jest za materiał? I czy moglabys podac linka do all?
chyba jakieś sztuczne karakuły czy coś takiego, linka nie mam bo tego płaszczyka już nie ma ale trzeba cierpliwie przeszukiwac allegro albo lumpeksy chyba... jak znajdziesz taki płaszczyk to daj znać
Stary 2009-10-26, 11:24   #124
madiaa
Raczkowanie

Dziewczyny a ja was proszę o pomoc i radę. Otóż znalazłam ładny płaszczyk dla siebie. Leży idealnie. Zaniepokoił mnie tylko skład....100% poliester.
Szukałam w internecie i nic nie mogę znaleźć na temat tego materiału.Jaką pełni funkcje jeśli chodzi o ciepło. Płaszczyk jest taki coś jak zamsz, pod spodem ma podszewkę. Sam w sobie jest taki grubszy gdy sie chwyci za materiał w porównaniu do tych wszytskich cienkich, wełnianych płaszczy oferowanych nam przez znanych producentów.
Kupiłabym go na pewno gdyby był tańszy, ale kosztuje 160 zl w zwykłym miejscowym sklepiku. Ze względu na cenę sie zastawiam.

Czy ktoś wie coś więcej na temat tego materiału???

Edytowane przez madiaa
Czas edycji: 2009-10-26 o 11:26
madiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 18:41   #125
Schranz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jutro wybieram się na zakupowe szaleństwo w poszukiwaniu płaszczyka.. Marzy mi sie taki jak ten na zdjeciu, z reszta zakladalam nawet osobny wątek ale nawet nie snie ze znajde taki wlasnie. Licze na Simple, chce coś oryginalnego, nietuzinkowego najlepiej z rekawem 3/4 kimonowate do tego dlugie rękawiczki, mam ladne szare kozaczki i chce sobie kupic szarą pikowaną torebke z łańcuchem... Co wy o tym myslicie?
Zobacz w Olsenie, ja kupiłam tam płaszczyk z rękawami 3/4 wprawdzie w śliwkowym kolorze ale może inne też są
Stary 2009-10-26, 19:49   #126
Bzunia
Raczkowanie

GG do Bzunia

Cytat:
Napisane przez Schranz Pokaż wiadomość
Zobacz w Olsenie, ja kupiłam tam płaszczyk z rękawami 3/4 wprawdzie w śliwkowym kolorze ale może inne też są
No niestety ale Olsena nie widzialam ani w rzeszowie ani nie wiem czy w Lublinie jest a do tych dwoch miast jestem ograniczona...

Ehhh wlasnie wrocilam z zakupowego szalenstwa ktore szalenstwem jak sie okazalo nie bylo... w Rzeszowie nędza.
Simple- pare nudnych modeli jak na panie po 50
Solar- nawet ladne plaszczyki ale stwierdzilam ze nie dam 700zl za model ktorego wzor jest w kazdym innym tanszym sklepie
Royal Collection- jeden fioletowy mnie nawet urzekl chociaz nie do konca jest taki jak sobie wymarzylam wiec jeszcze sie wstrzymam
poza tym... duzo roznych plaszczykow ale generalnie powtarzaja sie te same kroje, nudaaaaaa. Chce czegos oryginalnego! To tak wiele?

SORRY! Widzialam jeden idealny! Nawet przezyje ze byl czarny ale uwaga... uwaga uwaga.....
3 tysiące 300złotych! Pani powiedziała ze to taka firma ale warto bo płaszczyk jest śliczny! Mówie Pani - za 3 tys to bym w tym płaszczu chyba non stop w folii chodzila.

Jutro podbijam Lublin i Mango, Simple (znowu), Wallis, Royal, Mexx, E-sprit.. moze tam cos znajde, jak nie-> wygra fiolet z royala jak juz kupie zrobie fotke.

Generalnie jestem zawiedziona Nic mnie nie urzeklo, nawet poza plaszczami. Kupilam jedną skromniutką bluzeczke z topsecret i tyle! BADZIEW!

In beat we trust....
Electro rulezzzzzzz....

Jeszcze jeden egzamin i magister pełną gębą :P

Bzunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 20:05   #127
solaola
Zakorzenienie

Ja kupiłam dziś na bazarze płaszcz śliwkowy do kolan z podwójną podszewką. Jeden z cieplejszych Masakra w tym roku z czymkolwiek.

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 18:36   #128
Bzunia
Raczkowanie

GG do Bzunia

A ja ZNALAZLAM W koncu po 2 dniu poszukiwan w 2 miescie znalazlam idealny płaszczyk

Pochodzi z najnowszej kolekcji Simple jesien/zima 2009, nie wiem jak z jego cieplotą ale ubralam i sie zakochalam wiec kuniec, amen.

Płaszczyk taki jak na zdjeciu tylko ze wybralam wariant klasyczny czarny, nie chce kombinowac skoro swojego wymarzonego rózu nigdzie nie znalazlam ;( Ale i tak jestem zakochana!

Problem w tym ze nie moglam dzisiaj zaplacic bo padl serwer konta wiec jak jutro nie bedzie go juz to ulalalalalala....
No i co sądzicie?

In beat we trust....
Electro rulezzzzzzz....

Stary 2009-10-28, 07:50   #129
mary1303
Przyczajenie

Ja po długich poszukiwaniach też znalazłamKupiłam bardzo fajny płaszczyk w Trollu,jest czarny,pikowany,sięga prawie do kolan na krój trochę podobny do spódniczek bombek tzn jest zwężana na dole,w talii ma szeroki elastyczny pasek, wielki kaptur z futerkiem taki jaki chciałam,bo szukałam czegoś co koniecznie będzie miało kaptur.niestety na stronie Trolla nie ma zdjęć(albo nie umiem znaleźć).Bardzo polecam kurteczkę, bo jest moim zdaniem bardzo praktyczna i przy tym ładna

Edytowane przez mary1303
Czas edycji: 2009-10-28 o 07:51
mary1303 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 08:27   #130
Bzunia
Raczkowanie

GG do Bzunia

Cytat:
Napisane przez mary1303 Pokaż wiadomość
Ja po długich poszukiwaniach też znalazłamKupiłam bardzo fajny płaszczyk w Trollu,jest czarny,pikowany,sięga prawie do kolan na krój trochę podobny do spódniczek bombek tzn jest zwężana na dole,w talii ma szeroki elastyczny pasek, wielki kaptur z futerkiem taki jaki chciałam,bo szukałam czegoś co koniecznie będzie miało kaptur.niestety na stronie Trolla nie ma zdjęć(albo nie umiem znaleźć).Bardzo polecam kurteczkę, bo jest moim zdaniem bardzo praktyczna i przy tym ładna
Oczywiscie praktyka przede wszystkim Ja akurat nie szukalam plaszcza na codzien ale bardziej na szczegolne okazje typu swieta, do kosciolka itp.. zazwyczaj ubieram sie bardziej sportowo. Dlatego nie zwracalam az tak bardzo uwagi na cieplote itd:P No ale moze zima nie bedzie az taka sroga w tym roku...

In beat we trust....
Electro rulezzzzzzz....

Stary 2009-10-28, 10:37   #131
mary1303
Przyczajenie

No właśnie moje ubiegłoroczne zimowe zakupy okazały się przydatne jedynie na szczególne okazjei w tym roku muszę znowu kompletować zimową garderobę,ale już bardziej przystosowaną do temperatur poniżej zera.Dla mnie zimowa kurtka bez kaptura to totalna porażka,nie lubię mieć na głowie szopy od deszczu i śniegu a czapki też nie lubię nosić,tak więc kaptur to dla mnie jedyny ratunek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 14:22   #132
Schranz
Zakorzenienie

Ładny Bzunia, własciwie charakteru dodaje mu ten pasek
Czy widziałyście gdzieś turkusowe płaszczyki ? Najlepiej z kapturem.
Stary 2009-10-28, 15:23   #133
katka_19
Wtajemniczenie

Najprawdopodobniej moja kurteczka
http://www.veromoda.com/webapp/wcs/s...254&langId=110
Cudnie lezy i jest cieplusia a płaszczyków mam od groma, więc chciałabym w tą kurtkę zainwestować

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-29, 09:49   #134
jagodka1802
Rozeznanie

Bzunia,takie pytanie z innej beczki-mam płaszczyk w identycznym kolorze i planuję kupić butki,ale mi się czarne znudziły,jaki kolor byś poleciła?pytanie też do innych dziewczynbo się w kamelowych kozaczkach zakochałam,ale nie wiem czy nie będzie zbyt mdłoooo
jagodka1802 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-29, 12:02   #135
Amelianna
Zadomowienie

GG do Amelianna

Cytat:
Napisane przez madiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja was proszę o pomoc i radę. Otóż znalazłam ładny płaszczyk dla siebie. Leży idealnie. Zaniepokoił mnie tylko skład....100% poliester.
Szukałam w internecie i nic nie mogę znaleźć na temat tego materiału.Jaką pełni funkcje jeśli chodzi o ciepło. Płaszczyk jest taki coś jak zamsz, pod spodem ma podszewkę. Sam w sobie jest taki grubszy gdy sie chwyci za materiał w porównaniu do tych wszytskich cienkich, wełnianych płaszczy oferowanych nam przez znanych producentów.
Kupiłabym go na pewno gdyby był tańszy, ale kosztuje 160 zl w zwykłym miejscowym sklepiku. Ze względu na cenę sie zastawiam.

Czy ktoś wie coś więcej na temat tego materiału???
Poliester to syntetyczne włókno, jesli chodzi o płaszcze to najlepiej jakby w składzie była wełna 70% - 100% lub chociaż pół na pół czyli 50 % wełny, 50% poliestru,
Amelianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 14:09   #136
Bzunia
Raczkowanie

GG do Bzunia

Cytat:
Napisane przez jagodka1802 Pokaż wiadomość
Bzunia,takie pytanie z innej beczki-mam płaszczyk w identycznym kolorze i planuję kupić butki,ale mi się czarne znudziły,jaki kolor byś poleciła?pytanie też do innych dziewczynbo się w kamelowych kozaczkach zakochałam,ale nie wiem czy nie będzie zbyt mdłoooo

Nie uwazam zeby było mdło... wszystko jest kwestią dodatkow, w zimie jest o tyle fajnie ze nosi sie czapki, szaliki, rekawiczki a odpowiedni kolor moze naprawde niezle podrasowac caly stroj Najlepiej jakbys dodala fotke, tak to juz bywa ze lepiej zobaczyc...

Plaszczyk kupilam w kolorze czarnym, stwierdzilam ze ten na zdjeciu moze wyjsc z mody za rok czy dwa a nie po to wydalam 1000zl na ciuch zeby za rok kupowac nowy bo juz wyjdzie z mody.. stwierdzilam ze czern zawsze jest, byla i bedzie elegancka i na kazda okazje odpowiednia

Cytat:
Ładny Bzunia, własciwie charakteru dodaje mu ten pasek
Czy widziałyście gdzieś turkusowe płaszczyki ? Najlepiej z kapturem.
Napewno widzialam turkusowe płaszczyki w Wallis, ale na 100% nie mialy kaptura. W ogole ciezko teraz o plaszczyk z kapturem... w Simple tez byly turkusowe ale nie za specjalnie mi sie podobaly (jak ktos juz napisal- szlafrok) tak to chyba nie widzialam...

In beat we trust....
Electro rulezzzzzzz....

Edytowane przez Bzunia
Czas edycji: 2009-10-29 o 14:13 Powód: ....
Stary 2009-10-29, 23:14   #137
Schranz
Zakorzenienie

Też je widziałam :/ Niestety dla mnie kaptur to podstawa. Jutro idę do River Island na stronie jest.. ale czy w Polskim sklepie ? znając moje szczęście to nie :P
Stary 2009-10-30, 07:20   #138
cynnamon
Zadomowienie

Ja kupiłam wczoraj wymarzony płaszczyk, szary z ozdobnymi kółkami jasno szarymi przy rękawach i w środku kaptura. Jest cieplutki 70% wełny, 10% poliestru i 10% kaszmiru i kosztował tylko 300 zł
cynnamon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 08:14   #139
7of9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cynnamon Pokaż wiadomość
Ja kupiłam wczoraj wymarzony płaszczyk, szary z ozdobnymi kółkami jasno szarymi przy rękawach i w środku kaptura. Jest cieplutki 70% wełny, 10% poliestru i 10% kaszmiru i kosztował tylko 300 zł
wrzuc fotke w wolnej chwili!
Stary 2009-10-30, 16:50   #140
Bzunia
Raczkowanie

GG do Bzunia

Cytat:
Też je widziałam :/ Niestety dla mnie kaptur to podstawa. Jutro idę do River Island na stronie jest.. ale czy w Polskim sklepie ? znając moje szczęście to nie :P
No i jak tam w River? Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ze mozesz isc do tego sklepu Ja mam za daleko niestety... a ciuchy na stronce mają boskie! Ceny pewnie tez

In beat we trust....
Electro rulezzzzzzz....

Stary 2009-10-30, 21:37   #141
v-x-n
Wtajemniczenie

dziewczyny, mam pytanie: ile w Polsce kosztuje plaszczyk jak ten na zdjeciu? Sklep: Bershka. Jestem teraz w Hiszpanii, tutaj kosztuje niecale 46 EUR. Sa dostepne 4 kolory: czarny, szary, granat i bez. Jaka jest cena w Polsce, bo nie wiem gdzie zakupic Pomocy dziewczyny!
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 00:14   #142
wildxrose
Optymistka

Cytat:
Napisane przez v-x-n Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie: ile w Polsce kosztuje plaszczyk jak ten na zdjeciu? Sklep: Bershka. Jestem teraz w Hiszpanii, tutaj kosztuje niecale 46 EUR. Sa dostepne 4 kolory: czarny, szary, granat i bez. Jaka jest cena w Polsce, bo nie wiem gdzie zakupic Pomocy dziewczyny!
Z tego, co pamiętam to 249 zł
wildxrose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 18:25   #143
v-x-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wildxrose Pokaż wiadomość
Z tego, co pamiętam to 249 zł
dziekowac!
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 16:40   #144
_divinity_
Zadomowienie

Dzisiaj w Ravel kupiłam ciepłą kurtkę. Weszłam przy okazji do tego sklepu (jakoś nigdy mnie tam nie ciągnęło), nie miałam zamiaru nic kupować, ale milo mnie zaskoczyli bo mieli kilka fajnych płaszczy (ocieplanych z pikowaną podszewką) i kurtek z paskiem w talii. Były fasony sportowe i bardziej kobiece. Moja kurtka jest za tyłek, prawie jak płaszczyk i o tyle jest fajna że ma wcięcie w talii i jest dobrze wyprofilowana, przez co nie wyglądam jak nadmuchana ma też kaptur (dla mnie ważny bo czapek nie noszę) i odpinane futerko.

W Croppie przeceniają już część kurtek (ze 180 na 130zł jakoś), ciężko z rozmiarami - zostały S i XL. Ale są za to ciepłe i trochę za tyłek.
_divinity_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 17:34   #145
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary1303 Pokaż wiadomość
Wrzuć fotkę , proszę
fablous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 17:56   #146
_divinity_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Wrzuć fotkę , proszę
Z opisu wywnioskowałam że to ten w środku, jak coś to właścicielka mnie poprawi

Link
_divinity_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 18:01   #147
ZuOla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez v-x-n Pokaż wiadomość
No nieźle !! Licząc, że EUR jest po 4.27 i tak u nas jest drożej, przeszło 50 zł ...
ZuOla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 19:00   #148
kocham_perfumy
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _divinity_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj w Ravel kupiłam ciepłą kurtkę. Weszłam przy okazji do tego sklepu (jakoś nigdy mnie tam nie ciągnęło), nie miałam zamiaru nic kupować, ale milo mnie zaskoczyli bo mieli kilka fajnych płaszczy (ocieplanych z pikowaną podszewką) i kurtek z paskiem w talii. Były fasony sportowe i bardziej kobiece. Moja kurtka jest za tyłek, prawie jak płaszczyk i o tyle jest fajna że ma wcięcie w talii i jest dobrze wyprofilowana, przez co nie wyglądam jak nadmuchana ma też kaptur (dla mnie ważny bo czapek nie noszę) i odpinane futerko.

W Croppie przeceniają już część kurtek (ze 180 na 130zł jakoś), ciężko z rozmiarami - zostały S i XL. Ale są za to ciepłe i trochę za tyłek.
A ile zapłaciłaś za kurteczkę? Wrzucisz zdjęcie?
kocham_perfumy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 19:05   #149
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety ale Olsena nie widzialam ani w rzeszowie ani nie wiem czy w Lublinie jest a do tych dwoch miast jestem ograniczona...

Ehhh wlasnie wrocilam z zakupowego szalenstwa ktore szalenstwem jak sie okazalo nie bylo... w Rzeszowie nędza.
Simple- pare nudnych modeli jak na panie po 50
Solar- nawet ladne plaszczyki ale stwierdzilam ze nie dam 700zl za model ktorego wzor jest w kazdym innym tanszym sklepie
Royal Collection- jeden fioletowy mnie nawet urzekl chociaz nie do konca jest taki jak sobie wymarzylam wiec jeszcze sie wstrzymam
poza tym... duzo roznych plaszczykow ale generalnie powtarzaja sie te same kroje, nudaaaaaa. Chce czegos oryginalnego! To tak wiele?

SORRY! Widzialam jeden idealny! Nawet przezyje ze byl czarny ale uwaga... uwaga uwaga.....
3 tysiące 300złotych! Pani powiedziała ze to taka firma ale warto bo płaszczyk jest śliczny! Mówie Pani - za 3 tys to bym w tym płaszczu chyba non stop w folii chodzila.

Jutro podbijam Lublin i Mango, Simple (znowu), Wallis, Royal, Mexx, E-sprit.. moze tam cos znajde, jak nie-> wygra fiolet z royala jak juz kupie zrobie fotke.

Generalnie jestem zawiedziona Nic mnie nie urzeklo, nawet poza plaszczami. Kupilam jedną skromniutką bluzeczke z topsecret i tyle! BADZIEW!
Ja w zeszlym roku znalazlam plaszcz marzenie Brazowy zamsz ( wiem,wiem- do dupy troche z tym zamszem) i futerkiem z liska...przeceniony byl z 2.500 na 1.700- byl przepiekny ..no i kupilam ostatecznie kurtke za 150zl
Stary 2009-11-02, 19:26   #150
Schranz
Zakorzenienie

Cytat:
No i jak tam w River? Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ze mozesz isc do tego sklepu Ja mam za daleko niestety... a ciuchy na stronce mają boskie! Ceny pewnie tez
Byłam i oczywiście wróciłam z niczym
Ja uwielbiam ten sklep, ale raczej robie zakupy w nim w Anglii bo u nas ceny są dużo wyższe, nie wspominając już o przecenach i wyborze
Oczywiście tego co chciałam to nie było w upragnionym kolorze turkusu tylko był pomarańczowy ( całkowita dyskfalifikacja dla mnie ) , na stronie przeliczając po wyższym kursie płaszczyk powinien kosztować 350 zł - we Wrocławiu kosztuje 500 zł No i materiałowo na pewno nie jest warty swojej ceny. Z kurtek było kilka krótkich futerek z cyrkoniowymi zapięciami, zwykły płaszczyk w jakimś pospolitym kolorze. Nic ciekawego
A zwykła koszulka na ramiączkach, która mi się podobała 179 zł
A więc szukam dalej

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości