![]() |
#1291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
Suchaj jak przeklejasz swoje posty na które Ci odpowiedziałam to odnieś się do mojej odpowiedzi.
NIE MA RASY MINI PERS TE KARŁY NIE SĄ UZNANE ZA RASE pandziu a to co - http://pl.wikipedia.org/wiki/Rasy_kot%C3%B3w http://www.minipurrs.com/ z wikipedią też będzisz się kłóciła? ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- ja widać są uznane za rase,a powstały w wyniku mutacji ,nie mam pojęcia o kotach i ich rasach,mimo że od zawsze nazywali mnie kocią mamą ale czytac jeszcze umiem ,napisane jest wyraznie : rasy kotów a w tym Pers miniaturowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dla mnie to nadal będą zmutowane karzełki i póki nie uznane przez żadną organizacje to taki pseudohodowlany wybryk Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-11-02 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Proponuję do listy dodać jeszcze jedną pozycje: http://www.empik.com/b/o/ef/dd/efddc...1dde9837f3.jpg Zważywszy na to, że Pandzia76 ma problem z poprawnym użyciem zwrotu "nie ma" - http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2488941 Oraz dokładniejsze zapoznanie się z pozycją nr.2 ("nie ma" piszę się osobno). Cytat:
Znowu zabłysłaś niczym supernowa ![]() ![]() ![]() Nie wiedzieć co znaczy "PL" to tak samo jak nie kojarzyć "ZK". Chociaż, faktycznie byle "pseuduch" może o chorobach genetycznych nie mieć żadnej wiedzy bo i po co to komu do "produkcji".... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba już nie trzeba dalej tłumaczyć gościom z tego forum że Pandzi niestety nie można słuchać i sugerować się jej wypowiedziami jako że są mało spójne,nie prawdziwe, i mnóstwo w nich kompletnych bzdur-Ja żegnam serdecznie wszystkich forumowiczów iż czas chwilowo nie pozwala mi na dalsze forumowe współżycie,życze wszystkim dużo cierpliwości i wspaniałych decyzji dzięki którym będziecie mogli spać spokojnie z czystym sumieniem że swoimi chorymi ambicjami i marzeniami nie skrzywdziliście żadnej czującej istotki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Raczkowanie
|
męczycie mie z tym językiem polskim
Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-11-05 o 00:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Rozeznanie
|
czytam i czytam i jakoś nie miałam siły na napisanie posta,ale jednak muszę, bo posty odnośnie psów schroniskowych nie dają mi spokoju.
A więc tak,pies może zaatakować bez sygnału,takiego jak warczenie, czy szczerzenie kłów, bo jeśli coś mu się nie podoba i pokazuje warczeniem,że sobie nie życzy albo,że czuje się zagrożony, a właściciel go wtedy karze,to pies wie,że sygnały są blee,że nie można ich używać i po prostu kiedyś zaatakuje bez słowa,wybuchnie, a co do usypiania, to dobrze,że moja schroniskowa Aga,którą szkolę nie natrafiła na taką pandzie, pies trafił do schroniska,bo niby ugryzł właściciela, fajna sunia,ale jak tylko ktoś podnosił rękę,to ona się bała,stała skamieniałą,z małym kontaktem, uciekała,nie umiała chodzić na smyczy,teraz jest pierwsza do kontaktu,na szkolenie po prostu się wprasza i pierwsza leci, daje pogłaskać brzuch i pomyśleć,że ktoś by mógł zrobić z niej potwora i uśpić, bryy, nawet o tym pomyśleć nie mogę, nie zawsze wszystko jest czarne albo białe i pies źle chowany przez właściciela,postawiony pod ścianą,bez możliwości ucieczki,dręczony w różny sposób, może zaatakować,bronić się i to jest normalne, pies nie jest dla każdego, a co do badań, to nie dość,że nie znani przodkowie tych psów, to jeszcze nie przebadani, ciekawe czy Pandzia wiesz coś o tatusiach swoich szczeniaków, bo na to jakie będą szczeniaki nie mają tylko i wyłącznie wpływu mamusie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bynajmniej szkoda że tak razi Cię to tylko u mnie, a pozostali użytkownicy popełniają gorsze błędy. Zdziwiłbyś się ile wiem o chorobach genetycznych ![]() O PL dowiedziałam się z postu winogronka ale nadal nikt mi nie odpowiedział czy jest to wymagane przez ZK, doczekam się odpowiedzi? Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-11-02 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaprzeczas sobie, jak już kłamiesz to tak aby nikt ciebie na tym nie złapał Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-11-02 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1300 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale ktoś napisał że to rasa, a rasa to dla Was świętość ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
a możesz to bardziej rozwinąć |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Pandziu, a plan hodowlany psów?
![]()
![]() |
#1302 |
Raczkowanie
|
i co z tego wyszło - ktos to może ocenić
zaprzeczas sobie, jak już kłamiesz to tak aby nikt ciebie na tym nie złapał[/quote] a może ty to ocenisz????? ![]() Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-11-05 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nic nie pisałam o chodowli zrzeszonej a jesli chodzi o błędy ortograficzne interpunkcyjne itp to przepraszałam wczesniej ze jestem z doskoku i nie kontroluje tych błędów przy tym jeszcze maluch mi przeszkadza.no i mam kalwiature angileską i nie mam wszystkich polskich znaków. posłóze sie tu moją ulubiona literaturą - biblią , drzazge w cudzym oku widzisz a belki w swoim nie widzisz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
Pisałaś o planie hodowlanym kotów, o psach nic. Skoro psy rozmnożyłaś ot tak, "bo znajomi chcieli", to jesteś typowym pseuduhem, ot co...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duże i piękne, w ich mięśniach jest siła i dzikość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz co pandziu czytalm tak od wczoraj wasze klotnie i mialam sie niewypowiadac ale chyba nie wytrzymam .. 5 lat bylam wolontariuszka w duzym schornisku w bardzo duzym miescie gdzie psy i koty byly przywozone rowniez z pobliskiech wojewodztw i wiesz co miejsc dla psow bylo 250 dla kotow 100 ..ale rzeczywisstosc w Polsce jest niestety inna i u nas w schronisku psow stalych rezydentow (zaznaczam) bylo ok 800 a w okresie wakacyjnym ta liczba jeszcze rosla kotow tez bylo ponad norme ...nie wiem czy zdajesz sobie sprawe co sie dzialo ale powiem ci jedno dziennie z boksow o 6 rano za ogony wynoszono zagryzionne psy ok 10 (uwierz widok niemily), psy nie dojadaly bo miasto lozylo tylko na te 250 i co tyle bylo karmy reszta nie jadla jak wrzucili na bpoks trzy miski a psow bylo po 15 to jadly tylko te silne reszta naqwet nie doszla do miski (moge ci fotki wstawic w jakim psy byly stanie po 2 tygodniach pobyty w schronisku chyba bys nie uwierzyla)???umieraly z glodu zimna bo brakowalo bud , o personelu nie wspomne bo byla to garstka ludzi i to niestety w wiekszosci nie byli milosnicy zwierzat wiec jeszcze z ich strony psy otrzymywaly doze cierpienia ![]() ![]() ![]() ![]() aha dodam jeszcze ,ze w kazdy czwartek jest gielda i w kazdy piatek pod brama schroniska ladowaly cale kartony lub pudla z niesprzedanymi szczeniakami a te male pieski bez szczepien po paru dniach lapaly np nosowke lub kaszel kenelowy i padaly jeden po 2-gim ..dodam ,ze szczeniaki trzymano po kilkanascie w klatkach dla krolikow ustawionych jedne na 2-gich spaly na szmatach a kiedy sie zalatiwaly to nieczystosci spadaly na te spiace w klatkach pod nimi ...boski widok naprawde mam filmik jesli chcesz zobaczyc jak koncza szczeniaki , ktore ludzie mnoza na potenge zeby zarobic a jak sie nie sprzeda to jak smiecia wyrzucaja ... Do innych wizazanek kiedys tak jak wy probowalam uswiadamniac takie osoby tylko ,ze najczesciej to tylko tracenie energii i sily ..bo one maja taki ubaw z tego ,ze az mi ich zal ![]() dodam ,ze obecnie mieszkam w bardzo duzym miesicie w uk i tutaj w schornisku jest ok 30 psow i to jest wielkie przepelnienie psy maja swietne warunki ..nie bede tego komentowac tylko ,ze w uk posiadanie psa to luksus i przywilej ja na psa czekalam dwa lata poniewaz tutaj ciezko jest wynajc dom jesli ma sie psa i trzeba miec ogrod i tak powinno byc a u nas niech sie dzieje wola boza ![]() to chyba na tyle .. teraz mozesz sie zaczac smiac bo widze ,ze masz takie podejscie do tematu...
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2009-11-02 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Rozeznanie
|
Pandziu, Twoje niesamowite bajeczki jakie nam tu sprzedajesz już powoli się nam przejadły. Może więc warto kilka kwestii sprostować, a nie zachowywać się jak nastoletnia kłamczuszka? W końcu masz już 33 lata i w tym wieku nie przystoi kłamać przed tyloma osobami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jesli ktos boji sie adoptowac psa ze schorniska mozna zawsze adoptowac psa z domu tymczasowego po wstepnej socializacji i wtedy juz jest pewnosc ,ze tymczasowy opiekun za jego charakter ![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec tak na 2-ch pierwszych fotkach 13 letni Serwo , ktory mial juz tak posunieta dysplazje ,ze ledow co trzymal sie na nogach dzieki dogo znalazl dom myslisz ,ze normlanie mial szanse na adopcje...dodam ,ze pies byl caly w fekaliach 3 fotka gardziolek psy w boksie rozszarpaly mu gardlo nawet wetka w schornisku nie raczyla mu go zeszyc bo po co dopiero jak zrobilysmy raban rana zostala zeszyta . GaRDEK MECZYL SIE JEDNAK TAK PRZEZ DLUZSZY CZAS ![]() ![]() 4 fotka Dudus mial kilka tygodni piesek z kartonu , kotry sie nie sprzedal podrzucili z innymi pod brame schroniska po paru dniach zlapal kaszel kenelowy mimo ,ze zabrala go nasza zaprzyjazniona wetka do wlasnego domu probowal go ratowac Dudus odszedl w nocy po 2 dniach walki ![]() 5 fotka Lopez dalmatynczyk z interwencji ... 6 fotka Milek piesek zupelnie nie radzil sobie z pobytem w schornisku dla zwierzat i gasl w oczach przestal jesc , ruszac , gasl w oczach poprostu umieral nastepne trzy fotki to kolejne migawki z schorniska z mojego rodzimego miasta .. a fotek mam takich setki filmikow tez
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2009-11-02 o 23:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pieski napewno nie będą rozmnażane!!! Ludzie którzy wzieli odemnie psy, są to ludzie z mojego kręgu znajomych którym ufam, maja już kilka lat koty odemnie, koleżanka która ma westa odemnie objezdziła hodowle i nie zdecydowała się na zakup ze względu na warunki tam panujące i stan piesków, dałam się namówić na pokrycie swojej suni i powiem szczerze że troche żałuje bo nie myślałam że opieka nad miotami szczeniąt tak mnie pochłonie, mając na uwadze moje dziecko, musiałam się nieraz dwoić i troić ale sama tego chciałam, z kotami jest dużo łatwiej ledwo staną na nogi biegają do kuwetki ![]() Sama adoptowałam 5 letnią sunie rotweilera ze schroniska, pojechałam tam z zamiarem wzięcia psa nie dużego, wróciłam bez psa ale z myślą wyciągnięcia z tamtąd rotweilera gdyż kiedyś posiadałam psa tej rasy z rodowodem, i odejście jej bardzo przeżyłam, całą noc nie spałam rozmyślając i na drugi dzień zapakowałam stary kaganiec i pojechałam po nią, nie jest mi obojętne cierpienie tych psów ale moja w tym glowa żeby odpowiednio wybierać domy dla swoich zwierząt, co poniektórzy uważają że mam bzika bo ciągle wydzwaniam i truje tyłki jak się mają zwierzaki odemnie. Ci ludzie nie zdecydowaliby się na pieski ze schroniska z różnych powodów, moje suki pochodzą z hodowli legalnej od hodowców którzy byli związani z hodowlą psów i kotów rasowych ale podobnie jak ja już nigdzie nie należą. ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Z tym się zgodze, a i sędzia Chadaj też się o tym w niemiły sposób przekonał jak mu MCO nieco przerysował buzie musiał zakończyć sędziowanie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w uk gdzie teraz przebywam kiedy kupowalismy pieska ogloszen w naszym iesice bylo na palcach jednej reki i po pieska jechalismy do innego miasta tutaj naprawde straszmnie malo czworonogow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tacy sa ludzie naprawde przez te lata to co zobaczytlam do czego zdolny jest czlowiek nawet wczesniej mi sie nie snilo ![]() ![]() moj moskal ktorego adoptowalismy na poczatku tez sprawial ogromne klopoty bo okazalo sie ,ze to typ jasia podrozniczka ale dalismy rade bo ja bym nigdy psa nie oddala ![]() I dodam ,ze nie zazucam ci ,ze nie dbasz o swoje zwierzeta czy ich nie kochasz tylko wiesz nie mozna robic wszystkiego za wszelka cenie widzisz ja mam do tego inne podejscie kiedys kupowalam rozne kosmetyki loreal itd kiedy zaczelam interesowac sie testami nad zwierzetami mimo ,ze lubilam te kosmetyki przestalam je kupowac bo mialam swiadomosc i sumienie mi na to nie pozwalalo ..rozumiesz??? jesli mam swiadomosc ,ze tyle zwierzat umiera w schorniskach i nie tylko ,ze jest ich poprpstu za duzo nie rozmnazam..bo juz nie chce dokladac tych kilku kolejnych ..o to mi chodzi mam do ciebie pytanie czy widzials film,, w nadzieji ,, bardzo chcialbym abys go zobaczyla bardzo cie o to prosze mimo ,ze jest to film o sytuacji zwierzat bezdomnych w USA ale u nas niestety wcale nie jest lepiej tutaj link do filmu http://www.youtube.com/watch?v=ayI3I-SdRPc dla mnie znamienny jest jeden fragment z tego filmu ,,cytuje''kazdego dnia okolo 10.000 ludzi rodzi sie w USA , i kazdego dnia rodzi sie tez okolo 70.000 szczeniat i kociat ...co daje 5 milionow bezdomnych zwierzat , ktore umra w schroniskach tego roku... widzisz idac takim tokiem myslenia ,,ale ja nie robie zle bo ja mam dobre domy,, mimo wszystko przyczyniamy sie do tego stanu rzeczy bo wielu ludzi myslalo podobnie i zobacz do czego to doprowadzilo ??? przeciez te psy w schorniskach nie wziely sie znikad tylko z naszego egoizmu , widzimisie ,checi zrobienia pieniedzy lub zwyklej glupoty i braku wiedzy ..sami do tego doprowadzilismy ... widzisz jeszcze kilka lat temu kupowalam kosmetyki typu loreal , itd ale kiedy dowiedzialam sie o testach na zwierzetach juz tego nie robie ..wiesz czemu?? bo mam swiadomosc isumienie mi na to nie pozwala ..kupuje wylacznie nie testowane ...i tak samo jest z rozmanzaniem mam siwadomosc wiec nie rozmnazam ..nie mozna robic wszuystkiego za wszelka cenie po to bog dal nam rozum , wolna wole ..jesli kocham zwierzeta nie szkodze im ...bo za duzo widzialam za wiele lez wylalam za duzo zdrowia mnie to kosztowalo i do tej pory snia mi sie niektore sceny jakie widzialam w schronisku , kiedy zaczynalam tam chodzic mialam 21 lat i poczatkowo wracalam z taka histerja do domu ,ze moja mama chciala zabronic mi tam jezdzic ..ktos kto kocha zwierzeta nie potrafi patrzec bezczynnie na ich cierpienie a bedac tam czesto bylismy bezsilni my wolontariusze bo kiedy na moich oczach psy zaczynaly zagryzac innego psa pracownicy nie chcieli nic zrobic bo nawet nie mieli gdzie go przelozyc .. chcialm ci jeszcze zadac pytanie jak to jest z miloscia do zwierzat kochamy wybiorczo czyli moje pieski kocham bardzo ale mimo wszystko np rozmnazam nie liczac sie z tym ,ze dokladam sie jednak do tej bezdomnosci i cierpienia ??to troszke takie egoistyczne -wybiorcza milos
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2009-11-03 o 00:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
Rozeznanie
|
Aaliyah, bardzo cieszę się, że tutaj zajrzałaś. Doskonale wiem, co się dzieje w polskich schroniskach, a takie "wesołe rozmnażanie" psów w typie tylko dokłada się do ogromu bezdomności. Problem z Pandzią polega na tym, że ona kocha psy. Ale ta miłość kończy się tylko na jej własnych psach.
Droga Pandziu, czy już nadszedł odpowiedni moment bym doczekała się odpowiedzi na pytanie, które Ci zadałam ? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja juz wczesniej ten watek widzialam ale juz nie chialam wchodzic bo na dogo walkiwalam ten temat kilka tak i zawsze tracilam nerwy a i tak nie udalo sie niczego wytlumaczyc ![]() ![]() widzisz wielu ludzi tak wlasnie kocha zwierzeta czyli tylko te co posiadaja w domach ale juz cierpienia innych zwierzat poza swoim domem nie dostrzegaja lub nie chca dostrzec ![]() ja chyba taka naiwna jestem ale tak pocichutku licze ,ze jednak pandzia troszke inaczej spojrzy na sprawe rozmnazania zwierzat ..bo dla mnie nie mozna dorabiac sie na czyjejs krzywdzie ![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Aaliyah1981;1505751 9]
tacy sa ludzie naprawde przez te lata to co zobaczytlam do czego zdolny jest czlowiek nawet wczesniej mi sie nie snilo ![]() ![]() Jesteś jedyną z niewielu osób które na tym wątku która trafiła do mnie, nie zamierzałam już kryć swoich suń bo musiałabym szukać domów wśród ludzi których nie znam, a zawsze obawiałam się że moge nie odczytać złych intencji kupujących i popełnić błąd, zdrzyło się raz że odkupowałam kota z mojej hodowli bo ludzie mimo moich rad i pomocy nie radzili sobie lub nie chcieli radzić i kot były zabiedzony, nie jest to łatwa sprawa bo nieraz ciężko jest ocenić człowieka po kilku rozmowach i wizycie a tamci nie zrobili na mnie złego wrażenia, dopiero po wizycie u nich z prezesem mojego związku i lekarzem weterynari udalo się nam przekonać żeby zwrócili kota a wyglądał strasznie na oczach stupica a futro aż się ruszało od pcheł ile mnie to nerwów kosztowało wydzwaniania proszenia i wystawania pod ich dzwiami ale udało się, nic nas nie uchroni przed takimi ludzmi, był to kociak rodowodowy najładniejszy z miotu ludzie byli zamożni i nie brakowało im niczego oprócz wyobrażni jak ten kot cierpi. Od tamtej pory dużo osób wychodzi odemnie z kwitkiem. Podjęciem decyzji o nie kryciu kotów narazie się nie moge pochwalić mój kocur w styczniu kończy 9 lat, (młodszy jest wykastrowany) więc naturalną sprawą jest że się skończy mimo że kotki w wieku rozrodczym są u mojej teściowej i to ja się głównie nimi opiekuje dwie z mojej hodowli musiały zostać u mnie ponieważ nie zgadzały się ze starszą kotką tesciowej, starszego kocura nie wykastruje bo młodszy kastrat ma problemy od momentu kastracji wciąż się zatyka, a starszy cieszy się dobrym zdrowiem z tym że wkońcu zdarzają mu się puste krycia. Jak się ma reproduktora w domu i kotki trudno jest wyczuć rujke o takich sprawach wie najpierw kocuro, dlatego zrywam się nieraz w nocy słysząc zalotne pomiałkiwanie czy oby kotka nie zamierza się kryć, jak się ma 2 letnie dziecko rozdzielanie kotów nie jest łatwe bo mały otwiera wszystkie wrota. Pewnie wielu tu uszczęśliwiłam ale nie robie tego dla Was tylko dla moich czworonogów, wątpie czy przyczynię sie do ograniczenia bezdomności psów bo ludzi którzy szukają zwierząt w typie rasy nie interesują psy schroniskowe, i to jest najważniejszy argument jak ich nie interesują schroniskowe psy to nie będą mieli żadnego, chyba że pójdą gdzie indziej a na to nie mam wpływu. I taka moja prośba róbcie coś z tymi zrzeszonymi pseudohodowlami bo tych zwierząt też strasznie szkoda. Koniec |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 |
Zadomowienie
|
pandzia ale wlasnie trzeba zaczac od siebie wiec nawet jesli choc jedna osoba zaprzestanie rozmazac to zawsze to juz malenki krok do przodu
![]() widzisz musze sie troszke niezgodzic z paroma kwestiami (czepialska jestem troszke ![]() gdyby zakazanu handlu zwierzetami na bazarach , gieldach juz by polowa tych pseudohodowli upadla,,,kazdy psiak ktory opuszcza schorn powinien byc juz po zabiegu kastracji/sterylizacji ...o allegro juz nie wspominam na ebauy jest zakz sprzedazy zwierzat ![]() wystarczylo by wprowadzic obowizkowe czipowanie pociech tak jak jest obowiazek szczepienia przeciwko wsciekliznie , ceny za psy tez powinny byc wieksze ..tutaj w uk placi sie ogromne sumy zarowno za lecznie , ubezpieczenia oraz za samego pieska lub kotka ![]() jednak powinno byc jakos prawnie uregulowanie rozmazanie nierasowcow bo jak inaczej ograniczyc populacje??nie da sie ![]() a wracajac do tego co napisals o tym co przezyl twoj kot widzisz sama jak ciezko przwidziec co naszego pupila spodka pamietaj nigdy nie mamy takiej gwarancji .. ![]() ![]() ![]() musze ci powiedziec i ,ze perelki trafiaja sie w schronisku pakietam kiedys byl chinski grzywacz z rodowodem zostal adoptowany i jeszcze przez kilka lat zdobywal najwyzsze noty na wystawac wiec i taka osoba ,kotra koniecznie musi miec pieska wygladajcego jak rasowy moze znalezc pieska dla siebie w schornisku bo tam oprocz tych naszych kochanych kundelkow az roji sie od psow w typie ras oraz czasami trafi sie jakis z rodowodem tylko ,ze te szybciutko znajduja domy
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2009-11-03 o 01:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ty myslisz, że persy to takie spokojne są (raczej słyną z zupełnie innego zachowania) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje koty czy to na wystawach czy domciu nigdy nie prychały, wystawy przechodziły bez stresowo a środki na uspokojenie mi nawet do głowy nie wpadły.I nie ukrywam że dzięki swojemu zachowaniu, rozdawaniu buziaków i łaszeniu się do sędziów kradły im kawałek serducha co się przekładało na oceny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzę, że mało wiesz o kotach w moim przypadku studia zootechniczne sie przyadłay ale wybacz pseudo nie udzielam porad za to na wystawach moje koty sa miłe i grzeczne nie przeczę sa przyapdki gdzie kot/pies nie nadaje sie na wystawe bo np. stresuje się albo jest agresywny (zbyt wiele obcych zapachów w tym kotów i wtedy sa hodowcy stosujący preparaty poprawiające samopoczucie kota - u jednych pomagają u innych nie) nad kotem wystawowym trzeba pracowac od kociaka a MCO są bardzo grzeczne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.