|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Cytat:
.Ja mialam wczoraj umówione spotkanie z kumpelką to sama mi zadzwoniła powiedzieć,żeby nie przychodziła bo ma temperaturę.Kareninko, Andre jest przesłodki .Ślicznie razem wyglądacie.A u mnie po wizycie standardowo, wzystko oki.Poza tym,że lekarz stwierdził jednak,że jestem w 35 tygodniu a nie 36.Dziecię skierowne już główką w dół, czyli jest na dobrej drodze...ale na razie mu się nie śpieszy na świat(i bardzo dobrze).Na świńską grype mnie nie zaszczepili, bo im nie dojechały szczepionki .
|
||
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona ma różne ustawienia przecież. Cytat:
Cytat:
Pięknie się uśmiecha przez sen ![]() A Ty widzę w super formie Minnie to super wiadomości po wizycie
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Elu moj Adi tak meczyl wszystkie grajace zabawki.. czasami to naprawde daje na mozg ale w koncu to dziecko jest.. dla mnie fajny jest jakis film w tv a maluszka cieszy jak mu brzeczy melodyjka..
do tej pory np jak sobie mlody wymysli ze np chce ogladac shreka to musze mu wlanczac ktotki filmik na yotube. pokazalam mu gdzie trzeba kliknac zeby mnie nie wolal co minute jak m sie skonczy
|
#1775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
Mocno zaciskam kciuki! I za Kropeczkę i Gucię też!
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Wpadłam tylko na chwile zobaczyć co u Was i mykam spacku ,dziś o 5 pobudka (na badania trzebabyło isć )a teraz oczyska Mi sie kleją ![]() KAsiula trzymamy kciukaski ![]() Karerina ślicznie wyglądasz a malutki rokoszny tez chce miec mą córeczkez już blisko Dobranoic ,do jutra Dziubaski
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-11-02 o 22:05 |
|
|
|
#1778 |
|
BAN stały
|
Gratuluje już wszytkim rozpakowanym mamusiom
i kciuki za Kasie |
|
|
|
#1779 |
|
Raczkowanie
|
Hej Bravurko!!
A jak u Ciebie? jak się czujesz? Brzuszek już rośnie? a Patryczek? coś wiadomo z jego oczkami? mam nadzieję, że wszystko u was w porządku - daj znać ![]() KACHULA!!! KCIUKI ZACIŚNIĘTE!!!!!!!!!!
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Bravurko
...co tam u Ciebie słychowac ?Mykam spac ! wkoncu
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Domi trzymaj sie dzielnie. 5 dni szybko minie |
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
no i nie moge spac..
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
Witam. u mnie nocka nieciekawa. Tomek coś sie wiercił i krecił pól nocy i dopiero po 3 usnąl tak dobrze na 3 godziny
![]() Kachula ![]() Kropeczko |
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko zasyilam i zaraz sie budzilam.. Adrian tez 2 razy wycieczke do nas do lozka zrobil.. za pierwszym razem tz go przeniosl ale ksiaze znow przyszedl
no i spia moi chlopcy obok mnie..moze to przez ta pelnie twoj Tomek taki niespokojny w nocy byl?? dzis odstawiam magnez
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-03 o 07:40 |
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek , znów słonecznie
Zajadam własnie sniadanko , a za chwile kawusia ...jeszcze Mi został jeden gagatek do odprawienia do szkoły ![]() Wczoraj wkoncu zakupiłam stanik
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-11-03 o 08:19 |
|
|
|
#1786 |
|
Raczkowanie
|
Kachula-trzymam kciuki.
Brzuch mi twardniał w nocy co chwilę coś.Spałam cała noc ale budziłam się na siusiu 3 razy.Mały wierci się po samym dole aż boli już go niechcę w tym brzuszku boże mam dosyć jezu. Jem śniadanie i szykuję się do ginekologa na wizyte.Znów się ździwi facetka że jeszcze nieurodziłam hi hi hi.Ja chcę już urodzić tylko coś ten maluch jeszcze siedzi sobie w brzuszku.Napewno wie że zimno na dworzu jest i myśli jak się ociepli to wyjdę bo teraz brrrrrrrrrr.Uciekam kochane.papapapapapapapap apapapapapapapapa.
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinko a czemu nie jesz nabiału? zalecenie z jakiegoś powodu? ja jem - ale jak na razie go nie sypie, zobaczymy
dobrze, ze skorka sie poprawia, może faktycznie grubo było i mu zatkało pory Brombusia moja Iza miała 6,5 miesiąca jak zaczeła sama siadać i wówczas zaczeło przeważac ten bujaczek - po mimo pasów przechylała sie w rózne strony i sama rozumiesz, ja go nie stawiałam z zasady na podłodze i to było niebezpieczne, bo mogła spaść z leżaczkiem, nie twierdzę, ż ekażdy dzieciak jest taki ale u nas zrezygnowaliśmy po kilku jej przechyłach na leżaczku i zaczełam stosować krzesełko, a zobaczysz, ze jak mały zacznie siadac to leżeć nie będzei chciał. to tak z moich obserwacji zresztą każdy etap nowej pozycji czyli siadanie, czworaki stanie i chodzenie powoduje, ze dzieciaczek chce poznawać świat właśnie z nowej perspektywy pamiętam jak mała miała prawie 1,5 roku i sprobowała wyjść z łóżeczka górą, przeżuciła jedną noge podciągneła sie i .... siedzieliśmy z TZ i osłupieliśmy - no bo jak takie małe może coś zrobi c takiego, jak to zaczela powtarzac to wyjeliśmy szczebelki - bo lepiej aby wyłaziła tak niż mi spadła z wysokości - no i skończyło się dobre a zaczeły sie wedrówki do naszego łóżka - koszmar Bravurko fajnie że sie odezwałaś - napisz co u Was wiecie co ja dziś zrobiłam w nocy - fujara jestem - mały obudził sie około 2.30 zjadł ale nie chciał usnąć, i wstawaliśmy na zmianę z TŻ, i smoczek i cycek i butelka, az stwierdziłam, ze zajzedo pieluchy no i była niespodzianka, zmieniłam przebrałam bo oczywiście zasikał jak zwykle (u dziewczynek pod tym względem bezpieczniej ) i amły blogo zasnął o 4 i spał do 7 rano wstyd mi jak nie wiem - bo gdyby to było pierwsze to rozumiem ale przy drugim nie byc domyślną, nawet zaczełam płakać i stwierdziłam - że jestem zbyt stara na dziecko i brak mi cierpliwości a tu się okazało, że wystarczyło zmienic pieluchę ![]() fakt Iza była diametralnie inna inna inna - tylko podobni z wyglądu są do siebie tzn z buzi aby było jasne ![]() miłego dzinka, ja musze do pracy jechać ale z niecierpliwością będę czekać na wieści zwłaszcza od Kachuli
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2009-11-03 o 08:40 |
|
|
|
#1788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym sikaniem to tez czasami mam załamkę jak zmieniam pieluchę a potem jeszcze ubranko trzeba zmienic Zawsze zasłaniam siusiaka pieluchą terowa ale i z tym Kubica sobie potrafi poradzić
|
|
|
|
|
#1789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haj
Ciekawe jak tam Gucia ? ![]() Cytat:
![]() Może to przez pełnię? A pisałam wczoraj, żeby go nie chwalić i nie zapeszać ? ![]() Cytat:
My dzisiaj jesteśmy umówieni z położną w przychodni, będziemy się ważyć i chcę żeby oceniła czy mu to zażółcenie już zeszło ![]() I pytanie: "Werandujecie" Wasze dzieci? Kiedy na spacer? i na jak długo? Zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać Trzymam za Kachulkę. Może jest już po?Obiecała, że da znać jak już będzie mogła, to pozostaje tylko czekać na wiadomość.
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam od ginka wszystko w porządku.Jak nieurodzę w tym tygodniu to za tydzień 10,11.2009r.Akurat jak mam termin porodu he he ![]() :brzy dal: .Moja ostateczna waga to 63kg.Mam nadzieje że te 13kg zbije po porodzie bo czuję się taka gruba.Ale jak byłam chuda to Grzesiowi niepasowało bo same kości były.Uciekam posprzątać.
|
#1791 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie
![]() U mnie noc nawet jako taka, gdyby jeszcze nie te wędrówki do wc to może nawet bym się wyspała No ale i tak nie mogę narzekać bo przynajmniej mój brzuch się dobrze zachowywał - tzn. nie bolał i nie twardniał - a to już coś ![]() A w ogóle to dziwna sprawa z tym moim brzuchem... Odkąd jestem na diecie cukrzycowej (czyli od ponad miesiąca) waga stanęła mi w miejscu, a nawet był czas że poleciała około kilograma w dół... Generalnie cały czas utrzymuje mi się to 8kg na plusie i tyle. I zastanawiam się kurcze jak to moje dzieciątko teraz tam rośnie że po mojej wadze nic a nic tego nie widać? No ale mój brzuch wydaje się być jednak coraz większy więc Małej chyba jednak coś przybywa?Idę w piątek na USG to się wszystkiego dowiem... Ciekawe jak tam Kachula... Pewnie już niedługo będzie tulić swojego syneczka
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam mysle ze Kasia tak do 12:00 juz bedzie po..
za to Gucia to mam wrazenie juz w nocy sie posypala
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie wtorkowo!
znowu zapowiada się piękny jesienny dzień ![]() Trzymam kciuki za wszystkie możliwe rozwiązania dzisiaj! Ja wczoraj odebrałam paczuszkę dla Nilci i wygląda na to, że mam już prawie wszystko. Kropko, wózek jednak uda nam się odkupić od kuzynki tż, a łóżeczko dostaniemy od znajomych także kłopot z głowy ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Brzuch jednak coraz większy więc zupełnie się nie martwię
|
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Wykąpciałam sie ,ale fajnie ,świeżo sie czuje i wogóle
![]() Dzisiaj u frendki bede robiła odnowe ,depilacja ,brwi itd ,malowanie paznokietków ....../Aha i mam pytanko -do pordodu/cc nie można malowac paznokci a u nóg mozna ![]() ![]() Domi jak sie czujesz Ciekawe jak tam nasza Kasiula Cytat:
Ja bede szła na spacer po miesiącu (czyli jak dzidzia będzie miała miesiać ) tzn. zalezy tez od pogody ![]() a co do "werandowania" to ja moja niunie ubiore cieplutko ,czapusia itd i otworze okno wsadze w wózek tyłem do okna (jak niunia będzie spała )
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-11-03 o 10:01 |
|
|
|
|
#1795 |
|
Raczkowanie
|
Asicca, z tego co wiem, to nie wolno malować paznokci - tzn. żadnym barwnym lakierem, tak żeby było widać płytkę paznokcia - zarówno u rąk jak i u nóg.
Tarasia, fajnie, że masz prawie wszystko - ja nie mam prawie nic tzn. przesadzam - bo mam mnóstwo ubranek i z tym akurat spokój będzie przez pierwsze pół roku na pewno. Dostanę wózek, leżaczek, ochraniacze na łóżeczko, pościele itd, ale np. wszystkie higieniczno - kosmetyczno -lecznicze rzeczy mam do kupienia (dla siebie i synka), nie mamy jeszcze łóżeczka (ciągle nie zamówione), ani komody... i generalnie więcej zostało decyzji do podjęcia niż zrealizowanych. Ja wszystko raczej przez net kupuję, bo po sklepach to max. godzinę jestem w stanie chodzić...Kasiula, trzymam kciuki!!! Pewnie ty już po - i tulisz syneczka do piersi )) aaale fajnie )))
|
#1796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i tak na prawdę mamy jeszcze trochę czasu więc nie ma się o co martwić
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ech, tak wczoraj się przechwalałam, że przesypiam całe noce a dziś myślałam, że zwariuję 1 raz do wc, i kręcenie się całą noc, bóle spojenia, pleców i pod łopatką, tak że każdy ruch mnie paraliżował, wrrr..... Brombi - co do leżaczka- moja koleżanka ma córkę 5 miesięcy i już mała nie chce w tym leżeć. Ale wcześniej bardzo sobie chwaliła Jestem ciekawa co u Kachuli i Guci! Sexy się coś nie odzywa... Własnie leciała świąteczna reklama coca coli Jak ja tego nie lubię, jeszcze znicze nie zniknęły ze sklepów, a tu już świąteczne ozdoby się pojawiają.
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-11-03 o 12:12 |
|
|
|
#1798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- dobre i to ![]() Pozdrawiam
|
|
#1799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do tych fotelików to trzeba uwazać i za dlugo dziecka w nim nie zostawiać ze wzgledu na wady postawy - zwlaszcza o noworodka chodzi bo potem może sobie siedzieć. Werandowania Brombi nie mieliscie na SR? U nas bylo i pierwszy spacer w zimie po 3-4 tyg. Wczesniej z 4 dni przyzwyczajanie do otwartego okna. Ja tez powoli konczę zakupy. Zostalo mi jeszcze troszke kosmetykow, art typowo z apteki i klapki i skarpetki dla mnie do szpitala ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Czyli naweT w ciąży ograniczenie slodyczy cos daje
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-11-03 o 10:48 |
|||
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
sms od Kachulki:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

, trochę byłam zniesmaczona, bo pytaniem zasugerowałam jej co o tym myślę, ale nie potrafiłam jej wyprosić.
.Ja mialam wczoraj umówione spotkanie z kumpelką to sama mi zadzwoniła powiedzieć,żeby nie przychodziła bo ma temperaturę.
.

ale nie powinno dziecko na nim siedziec za dlugo...

no i spia moi chlopcy obok mnie..
...jeszcze Mi został jeden gagatek do odprawienia do szkoły
) i amły blogo zasnął o 4 i spał do 7 rano
A z tym sikaniem to tez czasami mam załamkę jak zmieniam pieluchę a potem jeszcze ubranko trzeba zmienic
Zawsze zasłaniam siusiaka pieluchą terowa ale i z tym Kubica sobie potrafi poradzić

....../Aha i mam pytanko -do pordodu/cc nie można malowac paznokci a u nóg mozna