|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Witam !!!
Agusia Serdeczne Gratulacje!!! Kachula, Gucia, Paczka gratuluję kolejnych tygodni! Oby ostatnich Co do pasów to ja zawsze zapinam, wg przepisów ciężarne nie mają takiego obowiązku i mandatu nie dostaną za brak zapiętych pasów, ale ja wolę zapiać i się na tych pasach zatrzymać niż wyklecieć przez okno albo uderzyć brzuchem w deskę rozdzielczą. Domi oby jak najszybciej Cię wyleczyli i wypuścili do domu ![]() olalicious07 przy takiej wadze dziecka i ZZO to ja bym chyba zaryzykowała z tym porodem sn ![]() Ja obstawiam Katarinę, Kachulę albo Kropkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak więc na razie brak oznak zbliżającego się porodu. Czasmi mi tylko brzuch stwardnieje, ale bezboleśnie. Następna wizyta za tydzień i jestem ciekawa czy coś się zmieniło, bo szczerze mówiąc chciałabym już rodzić, a wygląda na to że się przeterminuję
|
||
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dzięki Dziewczyny za odp w sprawie przesypiania nocy- uspokoiłam się Wróciłam od kosmetyczki i można powiedzieć, że mogę iść rodzić tym bardziej, że dziś pełnia Gucia- zaczyna Cię czyścić, czyżby to był znak? ![]() Fruzia- nie trzeba mieć tych wszystkich przepowiadaczy, więc się nie przejmuj ![]() ale mnie teraz ścięło, chyba muszę się zdrzemnąć godzinkę
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
ej dziewczyny wy na mnie tak nie typujcie bo ja tam sie trzymam do soboty
![]() a niech Paczka idzie rodzic Kareninko w ogole to mam klopot co by tu tej mojej Lence kupic za prezent bo mama bedzie u nas to moglaby jej zawiesc.. co myslicie o takich bebenkach bo w sumie mala niedluo zacznie pewnie siadac czy probowac raczkowac.. http://www.allegro.pl/item789641898_...benki_hit.html bo w sumie nie mam pomyslu narazie a chcialabym dopiero na mikolaja czy na swieta kupic cos wiecej..
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
Kropka241-oj ty niedobroto ja już chcę rodzić ale boje się bardzo ty też chodz już rodzić.Chyba że obydwie jeszcze wytrzymamy trochę hi hi hi.
![]() ![]() .Ja siedzę sobie w domku bo pada deszcz i zimno jak cholercia.Mała wojuje sobie,ja patrze jak Grzesiek gra sobie na konsoli a takto pakuję się znów do szpitala bo jutro wizyta mam i niewiem co powie doktorowa.Dla małego mam ciuszki już w łóżeczku poukładane żeby Grzesiek mi podrzucił jak coś.Jestem jakaś zrypana.Ten katar mnie dobija.Jeszcze to dziecko mnie tak po samym dole bije że szok.Później zajrze do was.
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie chcialam Wam przekazac, ze u mnie szpital zamkneli i nie ma odwiedzin
(((((czyli nawet Tz nie moze przyjsc do mnie (
|
|
|
|
#1746 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jak kochany wujek lub ciocia beda chcieli cos kupic malej to im zasugeruje
![]() Cytat:
moze akcja sie zacznie trzymam kciuki Cytat:
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
Domi tak mi przykro. Ale to wszystko dla bezpieczeństwa, ponieważ niektórzy ludzie są beznadziejni i przyłażą na patologie chorzy, z grypami, anginami i innymi ciekawymi chorobami, nie zastanawiając się nawet nad tym jakie mogą być konsekwencje. Trzymaj sie jakoś kochana
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko:
Kachulka zostaje w szpitalu i jutro rano bedzie miała cc, według USG Mateuszek waży już 3900 g. Pozdrawia wszystkie Mamusie i trzyma kciuki za rozdwajanie
|
#1749 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W razie czego neich tz pyta w sklepach - dzicięco -niemowlęcych gdzie jest caly osprzęt i to sie nazywa krąg popologowy ![]() Domi, wytrzymasz te pare dni, a wrocisz wolna od bakterii!
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Ja juz bez szwów- dzis byłam w szpitalu na ściągnięciu. Mały Kubica został z moją mamą wiec jeszcze z tż-em zdążyliśmy Galerię zaliczyć
Moja waga jest taka jak przed ciązą wiec mogę znowu zacząć w normalne ubrania inwestować![]() Kachulatrzymam mocno kciuki i juz nie mogę sie doczekać kolejnego mężczyzny na naszym wątku Brombri jesli chodzi o spanie to mój mały preferuje tryb nocny- tzn w dzien budzi sie co trzy godziny i spi bardzo spokojnie a w nocy nawet co godzinę ![]() A do tego wszystkiego dostał potówki i jestem taka zła |
|
|
|
#1751 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Domi no to do dupy z tymi odwiedzinami choc wlasnie z powodu tej grypy tesciowka do nas nie przyjechala.. jest ona bardzo niebezpieczna dla ciezarnych wiec dobrze ze szpital sie zabezpiecza..
a powiem wam ze jak ja lezalam na patologii to na tym samym pietrze byly tez noworody no i odwiedziny na patologie to byly ograniczenia itp a do tych noworodkow to cale procesje chodzily pamietam ze jak sie Adrian rodzil to tz nie siedzial ze mna caly dzien ale przychodzil na 2-3 godziny i byl jedyna osoba co do mnie do szpitala chodzila.. bo bym sie wstydzila karmic przy innych no i krepowalo mnie jak w 8 osobowej sali nie dalo sie przejsc do toalety bo tylu gosci..
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-02 o 16:57 |
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Kachulka trzymam kciuki
i bardzo duzo cesarek u nas na watku, pewnie jak ja bym miala rodzic to tez bym miala cesarke![]() Flower ![]() Kropko u nas tez jest sala 8osobowa, ale teraz zostaly nas 3 i jest taka pustka i cisza jak makiem zasial szkoda, ze nie ma odwiedzin, nie moge sobie z Tz posiedziec a Was po porodzie kieruja na sale patologii?u nassa sale poporodowe juz mniejsze i tam sie lezy z niemowlakami niby...
|
|
|
|
#1754 | ||
|
Zadomowienie
|
Kachula - trzymam kciuki!!! To żeś się w końcu doczekała
Ciekawe czy TZ będzie czy znów gdzieś wybył za granicę? Cytat:
pozazdrościć ![]() a co to za oliwka? i jak teraz sie leczy takie potówki?? Domi zdrowie najważniejsze! Więc dobrze, że szpital się ubezpiecza w ten sposób! U mnie właśnie była koleżanka, która jest chora i mówię do niej, że w sumie nie powinna była przychodzić, bo może mnie nie zarazić, to stwierdziła, że już nie zaraża Cytat:
|
||
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elus no z tego co wiem to mala bawi sie grajacymi zabawkami
|
|
#1756 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze niedlugo doczekam sie swiadomego usmiechu...bo jak na razie to maly sie smieje, ale nie sadze, ze do mnie... Cytat:
A bebenki tez mi sie podobaja Cytat:
Oj to niefajnie, ale w sumie moze i lepiej...zawsze to jakas ochrona przed wirusem.... Obys jak najszybciej do domku mogla wyjsc Cytat:
Cytat:
Kasia - ciuki zacisniete i czekamy na dobre wiesci jutro Cytat:
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
karenina19, elalank, mamrotka w sumie sprawdzona na Kubie - Nivea- ale TZ chyba przesadzi z ilością...
Elank narazie nic z tym nie robie- na pewno nie bedę go oliwiła przez jakis czas i staram sie go nie przegrzewać- podobno kąpiel w krochmalu jest dobra ale poki co poczekam z takimi eksperymentami... |
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Domi biedactwo
Jak chcesz to zakładaj wątek na odchowalni Kareninko jak się sprawdza ten leżaczek - bujaczek? Bo się właśnie czaje na niego i nie wiem czy kupić czy nie
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko moze faktycznie zbyt duzo tz nasmarowal bo ja nie pamietam zeby cos sie po Nivea dzialo Adikowi. raczej bardzo delikatne sa te kosmetyki..
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
KACHULA!!!!! zaciskam kciuki za jutrzejsze rozpakowywanie!
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinko mi połozna tłumaczyła że mam małego smarowac bardzo delikatnie bo zatyka oliwka pory - i ja go smaruję co 3 dni a tam gdzie mu schodzi skorka to tak lekko codziennie
co do potówek to pewna jesteś,ze to one moze to skaza białkowa, dużo nabiału jesz? a dobrze jest zamiast smarowac malca dodac kilka kropel do pwody w trakcie mycia - stosowałam to na Izie i lepiej na tym wychodziła Kachula ![]() ![]() ![]() Domi przykre, ze zakaz odwiedzin, ale fakt ludzie są bezmyślni i przyłażą nie zastanawiając sie nad konsekwencjami - ale to tylko 5 dni - tzn tak Sobie tłumacz ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Brombusia u Izy mi się sparawdził rewelacyjnie taki leżaczek - wiadomo jak zaczeła siadać to już lepiej było go nie stosowac - ale warto go miec (to tak się wetnę)
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2009-11-02 o 18:28 |
|
|
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to
![]() ![]() za Kachulę.Cytat:
Cytat:
ale nie powinno dziecko na nim siedziec za dlugo...
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie sie nie sprawdza, bo maly jest na niego za maly jeszcze ![]() Zaczne go sadzac dopiero kolo 2 miesiaca Cytat:
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
chyba najlepiej zapytac pediatry
a ja czekam na wiesci od Guci.. Martwie sie co u niej..
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie tez sie zastanawiam co u Guci..?? Caly czas zerkam na komorke, ale nic nie napisala wec chyba jest ok...
![]() A to nasza dwojeczka i jeszcze moje slonko w krainie snow...
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninko obie fotki slodkie
ale powiem ci ze urosl ten twoj bączek
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem wiem...widze, ze ciuszki na rozmiar 56 na poczatku na nim wisialy a teraz juz sa prawie dobre... Polozna przyjdzie we srode i go zwazy wiec zobaczymy...w tamtym tygodniu od poniedzialku do czwartku przybral 100 gr i wazyl troche ponad 3400 gr...
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Na poczatek to i godzinka może być za dużo dla takiego maluszka.
To samo dotyczy chust i nosidelek - te tylko na chwilę np wyjscie do sklepu. Karenina, jakie zdjęcia
|
|
#1769 | |
|
Zadomowienie
|
grające zabawki są fajne
![]() Cytat:
w sumie bądź tu mądry co wywołuje takie coś? , trochę byłam zniesmaczona, bo pytaniem zasugerowałam jej co o tym myślę, ale nie potrafiłam jej wyprosić. jaki śliczny |
|
|
|
|
#1770 |
|
Raczkowanie
|
Ja idę się kąpać bo jutro mi się niebędzie chciało rano.Bo jak ja wstaje to pół godziny się zbieram żeby podnieśc się z łóżka i iśc siusiu.Wiec wolę iśc teraz.Nikola coś marudna od rana samego aż wszystkich denerwuję.Idę do jutra.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

Tak więc na razie brak oznak zbliżającego się porodu. Czasmi mi tylko brzuch stwardnieje, ale bezboleśnie. Następna wizyta za tydzień i jestem ciekawa czy coś się zmieniło, bo szczerze mówiąc chciałabym już rodzić, a wygląda na to że się przeterminuję

(((((czyli nawet Tz nie moze przyjsc do mnie

Nie zapeszaj 

pozazdrościć

, trochę byłam zniesmaczona, bo pytaniem zasugerowałam jej co o tym myślę, ale nie potrafiłam jej wyprosić.