|
|
#691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Dzień dobry wszystkim!
Dziś z racji leżenia mam zainstalowane obok łóżka "centrum dowodzenia", tzn. komputer z internetem .![]() Dziś będę u Was na bieżąco! Tylko herbatkę będę musiała sobie sporządzić sama... Rano zaniepokoiły mnie białe upławy, które dosłownie wypłynęły tak, że czułam to. ![]() i oczywiście jak tylko się obudziłam moja macica przywitała mnie skurczem (ale nie bolesnym)... Mimo wszystko nie tracę dobrego humoru - w końcu mam leżeć po to aby się to wszystko wyciszyło i wierzę, że będzie dobrze ![]() Ah.. nie wiem czy pisałam, że wczoraj zaliczyłam planowaną wizytę w przychodni i dostałam scopolan w czopkach na te skurcze i leżonko...
Edytowane przez pliwa Czas edycji: 2009-11-03 o 09:41 |
|
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Mi ostatnio w nocy niezbyt fajnie się śpi. To że chodzę do kibelka to pikuś i sie przyzwyczaiłam, ale ostatnio tak mi duszno, że nie wiem co mam już robic. Nawilżacz powiesiłam na kaloryferze, okna rozszczelnione, drzwi otwarte... I jeszcze mi źle
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- A brałas wczesniej nospę forte? I co jaki był efekt? Bo ja własnie biore nospę a i tak macica mi twardnieje. Zastanawiam się czy poprosic na nastepnej wizycie o scopolan zamiast nospy... |
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#694 |
|
Wtajemniczenie
|
Patka....no tak 2 tygodnie w prawo,albo w lewo to można śmiało liczyć.Np te z początku stycznia to może już w Święta będą miały swoje mikołajki przy piersi
Brzoskwinia.....dzięki za informację.W pierwszej ciąży jakoś wszystko pamiętałam,a teraz to normalnie jakbym pierwsze dziecko miała mieć
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry,
Ja juz po śniadanku, mała ały czas kopie ona chyba nie sypia hehePamiętacie jak ostatnio pisałam wam o tej 14 latce, która urodziła? Teraz mam coś lepszego tym razem pora na 11-latke ![]() http://wiadomosci.onet.pl/2071178,12...lubu,item.html |
|
|
|
#696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak minie 1 styczeń to wtedy już będe mogła spokojnie oddychnąć i rozluźnić nogi ![]() Cytat:
|
|
|
#697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to mówią (sorry za słówko): "jak masz syna martwisz się o jednego ch... we wsi, a jak córkę to martwisz się o wszystkie..." Cytat:
I czuję, że u mnie tak własnie będzie. Teraz się martwię przedwczesnym porodem, a w konsekwencji to pewnie przenosze dzidzię... |
||
|
|
|
#698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale po 1 stycznia to już będę spokojna Agape a Ty lezysz cały czas? Czy robisz cos w domku?
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Pysia co do imion męskich to może Wiktorek albo Szymon?
![]() Cytat:
jak mi się nie podoba film to raczej przełączam program, a nie żygam na telewizor...
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
No nie napisałam mega posta i straciła połączenie z netem
wrrrr...wszystko sie skasowało ![]() Co do imion to Tomasz i Mateusz są sliczne ale to nasi rodzeni bracia...więc odpada...ja mam Tomasza mąż ma Mateusza I jak by się mówiło o dziecku to nie wiadomo o kim A odrznianie zdrobnieniami typu Tomaszek nieeeeePodobal nam się w I ciaży Szymon....ale teściowa zaczeła zdrabniać na Szymek, Szymek i mi się przestało podobać ![]() Eeeeeee co ja będę głowę gimnastykować...poczekam na kolejne USG ![]() Może nie ma siurka Co do dziewczynki to raczej Julia Nawet już Kubusia nauczył mówić Jula Zebciu bidulko O nie z tą 11latką to świat zwariowałll![]() ************************* ******** Spadamy zaraz z Puchatkiem na spacerek bo ładne słoneczko....i zakupki.... Wymyśliłam że na obiad zrobię nasze ulubione kotlety siekane mniam mniam...dawno nie robiłam i mam smakaaaaa
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-03 o 10:31 |
|
|
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
Agape....to tak jak ja
.Coś czuję w kościach,że w terminie nie urodzę tylko po nim.Bo po co ma iść wszystko z planem,jak może coś się popsuć .Już się doczekać nie mogę
|
#702 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
nie było mnie tu pare dni i aż się bałam tu wejść ale nie jest tak źle tylko 13 stron do nadrobienia ![]() idę się ubrać i zabieram się za czytanie
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre
|
|
|
#704 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie, nie leże, bo chyba oszalałabym.... Jak jestem naprawdę zmęczona to wtedy się położę. A jak leżę to mnie bardziej boli kręgosłup, a do tego ile to ja musze się nagimnastykowac żeby wstac z niego...
Dziś od rana np. siedze na wizażu... A jak siedzę to się nie męczę, czyli chyba nie jest to zabronione, co? ![]() Cos tak w domku porabiam, ale to są takie rzeczy, przy których nie potrzeba wysiłku, ale generalnie zostałam odsunięta od wszelkich czynności. Cytat:
Cytat:
******* Włączyłam sobie piosenkę wszystko bez sensu z 39 i pół i mała taka zaczęła fikac, że stwierdziłam, że chyba spodobała się jej ta piosenka
Edytowane przez Agape007 Czas edycji: 2009-11-03 o 10:42 |
||
|
|
|
#705 |
|
Zadomowienie
|
kocurazab
śliczne foteczki i śliczna para z Was ![]() ---------------- a ja dziś troche dużej poleżałam. Miała nie przespaną noc. Wieczorem mnie takie skurcze zaczeły łapać w nogi, że z tych nerwów tez i brzuch zaczął. Troche się przestraszyłam że coś nie tak, ale dzidiza była aktywna i teraz po śniedanku tez sie rusza, wiec chyba jest wszystko w porządku. Wyniki badań, na szczeście dobre. Jutro ide do lekarza, już nie mogę się doczekać na usg. Ciekawość już mnie zżera kto tam w brzuszku siedzi.
|
#706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja też nie mogę się doczekać Twojego USG.Jutro po szkole zajrzę i zobaczymy,czy listę na uzupełnisz
|
|
#707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak do wczoraj brałam nospe forte. Ten scopolan, to ponoć stara szkoła, ale jest silniejszy. Tylko , że ja mam go brać teraz na wyciszenie przez parę dni, a pózniej chyba wrócę do nospy. Ale faktycznie zapytaj.
|
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak Wy, ale ja powoli zaczynam się czuć jak stara baba. Coraz ciężej mi wstać. Szczególnie jak stope wyciągne to odrazu te skurcze łapią, tylko jojcze jakie to stare kości mam
![]() Chyba przydałoby się troche ruchu, musze zacząć ćwiczyć i się porozciągać (tak troszkę) bo strasznie się zasiedziałam.
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
A jakie życiowe
Cytat:
![]() Za jutrzejsze usg, że dzidziolek pokazał co ma między nóżkami
|
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no świat zwariowała, ze 11 latki myslą o takich sprawach... Ja w wieku 11 lat bawiłam się lalkami
Agapee dobre i jakie prawdziwe ![]() Nie no ja już takich miksów nie będę stosowała... Nigdy więcej!!! Dobrze, ze potem do wc doleciałam, bo na telewizozre to się zaczęło tylko Przyszedł laktator |
|
|
|
#711 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Ja dzis jeszcze zostalam w domciu, ale jutro na kurs wyruszam. Zaraz jeszcze ide do sklepu. Na obiadek ziemniaczki, jajeczko sadzone i marchewka na slodko ![]() Pysiu brzusio slodki A jak wygladaja kotlety siekane??Filka, Sensuel super, ze maluchy zdrowe Kocurazab slicznie wygladaliscie, fotki cudne ![]() Zebra jestes niesamowita, ten tekst z rzy.... mnie powalil Ups, to u mnie dwa tygodnie wczesniej, to akurat sylwester wypada. Mam nadzieje, ze Szymon nie zechce wczesniej wychodzic na swiat ![]() Ale mnie dzis boli nad posladkiem i promieniuje do nogi.....ehhh ![]() Ja juz od jakichs 3 tyg. mam bolace, twarde piersi. Wczesniej, jak rosly to byly takie przez kilka dni i pozniej przechodzilo. Tez tak macie?? Hehe, to pewnie skocza od razu o dwa rozmiary No, nie zartuje, oby nie. Takie jak sa, wystarcza
|
#712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam taka wielką piłkę do ćwiczeń (kupiłam ją ze względu na kręgosłup rok temu) i jest świetna.Wieczorem jak czytam sobie wizaż siedzę na niej i się kołyszę i skaczę troszkę.To mi pomaga na rozluźnienie mięśni kręgosłupa i mały wtedy jakoś też tak fika,że mi z jelit schodzi i wtedy biegiem do kibelka ,a rano mam prawie kilo mniej Także piłkę polecam,a potem we wczesnej fazie porodu się przyda jak to do szpitala będzie jeszcze za szybko jechać. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Nooo,pierdołki cieszą jak diabli ![]() Ja laktator tez mam w planie kupić z TT,ale dopiero po porodzie,bo ze mną to nie wiadomo jak długo będę karmiła synka.A po co mam wyrzucać pieniądze w kocioł jak może mi się nie przydać.
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
A z ta 11 latka to normalnie szok
![]() Zeberka ja tez zastanawialam sie wlasnie nad tym laktatorem. W jednym sklepie tutaj widzialam go za ok. 160 zl. A nie wiesz ile kosztuje w Polsce? Ty kupilas ten, co podawalas do niego link? Bo tam gosc pisze, ze nie wysyla za granice, a lokalizacje ma wpisana Londyn. ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Uciekam do sklepu, bede pozniej...
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
witam,pózniej was nadrobie.ja dzis miałam okropną noc,skręcałam sie z bólu!!!!miałam strasznie twardy brzuch i bardzo bolał,prawie wcale nie spałam wstawałam 2razy po nospe,tż zmartwiony poszedł do pracy.teraz już lepiej ale jeszcze napiety jest,dziwne wczoraj mnie juz troche bolałi bylam u gina i powiedział ze tak mam ,bo wszystko jest ok,ale zeby aż tak bolało
jak tak sie bedzie utrzymywać to pojade do dr ktory ma ktg,bo u nas nie ma ostrego dyż.na szczeście sie malutka rusza,leniwie ale sie rusza
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka dokładnie ten kupiłam:
http://www.allegro.pl/item803786465.html Ja bym an Twoim miejscu napisała do niego co i jak z tą lokalizacją, bo może jakośbyście się dogadali a dałam za niego 79zł , z przesyłką 94.Filka z takim bólem to lepiej może dzwon do gina, czy anwet do szpitala jedź bo to już brzmi powarznie. Trzymam kciuki żeby oczywiście było wszytsko dobrze. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-11-03 o 11:16 |
|
|
|
#716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jak o północy zaczną strzelać to i tak już będzie 1 stycznia więc można rodzić heheheCytat:
Jak dzidzia się rusza to wszystko gra A generalnie ja jak miałam tak więcej skurczy to zaczełam regularnie pić magnez i skurczy jest dużo mniej.Mam nadzieję, że jutro sie wyjaśni kto u Ciebie w brzuszku mieszka ![]() Cytat:
CO prawda mam problemy ze wstaniem z łóżka jak leżę na płasko, ale nie czuję się jak stara baba tylko młoda kobitka w ciąży hehehe, generalnie czuję się bosko ![]() Ta piłka to dobra rzecz, ale ja jej niestety nie mam... Zastanawiałam się kiedys czy ją kupić, ale miejsca tyle nie mamy, żeby ją potem gdzieś trzymać...
|
|
|
#718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może wczoraj zjadłaś coś nieświeżego i dlatego tak Cie bolało....? |
|
|
|
|
#719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze ale ostatnio mi sie dobrze spi ze szok. Wstalam dzis o 10:30 i to tylko dlatego ze spojrzalam na zegarek i stwierdzilam ze wypadaloby juz wstac. Troche mam wyrzuty sumienia ze tak leniuchuje ale z drugiej strony jak teraz sie nei wyspie to potem tez nie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

.

Masakra!!! i zaksztusiłam się herbatą. No i jak wstałam wyłączyć tv narzygałam an niego

mniam mniam...dawno nie robiłam i mam smakaaaaa
.Już się doczekać nie mogę