|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami przydatna ta cecha
A teraz idę do łóżeczka ![]() Dobranoc
|
#4623 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez cocci
dominika - ![]() Bardo dziękuję kciuki pomogły ,dobrze mi poszło. Już od dzisiaj stoję sama na sklepie, jeszcze raz dzięki. Dzisiaj w dół 0,2kg, myślę ,że już nie pójdzie do góry , dość już tych wahań . _________________________ _____________ start: 14.10 62kg obecnie 58.8kg cel 53kg Teraz ja za was trzymam kciuki i pozdrawiam. |
|
|
|
#4624 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj wtorek, dzień ważenia. A na wadze 76,7
Reasumując: 9 tygodni diety= 11,5 kg mniej (policzyłam, że to średnio 180 g, czyli 2/3 kostki smalcu dziennie szło won ). Mojego celu (72 kg) raczej nie osiągnę do końca listopada, ale zdecydowałam, że i tak przechodzę na trzecią fazę 1 grudnia, najwyżej sobie jeszcze w styczniu odrobinke przykręcę śrubę Trzy miesiące intensywnej, mocno białkowej diety to już wystarczający wysiłek dla organizmu, tak myślę.
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png |
|
|
|
#4625 |
|
BAN stały
|
dawno mnie nie było i przepraszam, ze nie czytam zaległości, ale... u mnie waga nadal stoi natomiast wyniki badań wykazały u mnie tzw. "awitaminozę". Uważajcie z tą dieta, bo mi przysporzyła tylko szkód niestety ;/a ubytek wagi 4 kg na 2 miesiące to zdecydowanie niewiele, zwłaszcza jeśli patrze na cenę którą musiałam za to zapłacić.
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ja miałam zacząć dietę już wcześniej, ale.... no wiadomo jak to jest. Zależy mi na około 4-5 kg, do ślubu, a najardziej na wyrobieniu sobie dobrych nawyków.
Więc dziś rano wstałam i powiedziałam sobie, że zostały mi trzy tygodnie, więc zamiast gadać wezmę się za siebie. Na początek robię 3 dni protein, przy moim założeniu chyba wystarczy no i na śniadanie dwa jajka na miękko wszamałam. Na szczęście dieta jest taka, że lubię bardzo wszystko to co jest dozwolone więc cierpieć nie będę.Mam tylko pytanie, czy można pić wodę z cytryną, tzn. plasterek cytryny dla smaku?? czy zabronione? Bo jeszcze nie do końca się w tym wszystkim łapię co można a co nie. |
|
|
|
#4627 | |
|
Rozeznanie
|
hej ho dziewczeta we wtorkowy poranek, czesc Rodzynka1989
![]() pogoda sobie taka dzisiaj ![]() NiKaNu - a jak ty odkrylas ta awitaminoze? z krwi? wszystkim zycze milego dnia ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
moim zdaniem mozna ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- wczoraj zrobilam paste: ugotowac jajka na twardo, obrac z lupinek, przekroic na pol, wybrac zoltka, pociapac i dodac cos, ja dodalam do polowy lososia a do polowy pieczonego indyka, plus przyprawy i jogurt, zaladowac z powrotem do dolkow po zoltkach (skorupki juz sie nie da zalozyc, szkoda, mogloby byc zabawnie |
|
|
|
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
Jak to jest z tymi śledziami w occie.. jadane dla nas? Jakieś sprzeczne opinie wyczytałam na ich temat.
Śmieszne w tej diecie jest to, że podstawowy ruch to bieganie po sklepach za tym i tamtym U mnie w City różnica miedzy makrela wędzoną za kg to nawet 6 zł ( 13. 90 w stosiku rybnym na targu i 19.90 w Almie zaraz koło mojego mieszkania) a jakoś ta sama (w sumie jadłam już makrele ze wszystkich okolicznych sklepów).Jedyne z czym nie mam problemu to wieśniak i jog. naturalny bez cukru- mam już swoje typy idealne i na nic ich nie zamieniam. Dobrego dnia kobiety!!!!
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
gratuluję spadków i witam nowe dukanki! u mnie 0,3 na minus... muszę się pochwalić, że wróciłam do swojego rozmiaru- niemieckiego 34 d=gwoli ścisłości neimieckie 34 to jak polskie małe 36
|
|
#4630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam Kobietko jak Ty to zrobiłas?? Jak ja marze tez o takim rozmiarze:-/ale mi nie wychodzi moze podpowiesz mi jaki system stosujesz i jadłospis konkretny?? Bardzo byłabym wdziecznaPozdrawiam i powodzenia w dalszym zrzucaniu chociaz chyba juz Ci straczy co:-D
|
|
|
|
|
#4631 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkich Dukających
Nie było mnie od środy,bom szpital w domu miała ![]() Nie dość że mi mały ciągle chorował to w końcu anginę dostał i ja 2 dni po nim też,co za tym idzie wysoka gorączka a mnie telepało z zimna ,że już nie wiedziałam co mam na siebie założyć.Oczywiście antybiotyki były i już teraz żyję a małego jutro do zerówki już poślę.Az się boję aby czegoś znowu nie załapał.No ale nie może non stop w domu siedzieć.Dobrze że moją córkę 4 letnią choróbsko na razie oszczędza Ale dosyć o chorobach Dziś się nie ważyłam,ale wczoraj na wadze zobaczyłam równo 69kg Szaleję ze szczęścia 17kg mam za sobą ![]() Dukan mi wywróżył 68kg,więc by mi tylko 1 kg został,ale będę się starała dążyć do 65-66kg. Przez te kilka dni byłam na wsi i co ja się nasłuchałam,że dość już tego chudnięcia,że dobrze już wyglądam i takie tam
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
paczek w czekoladzie lezy mi na biurku. Ktoras managerka ma urodziny i mi polozyla. grrrr
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłospisu nie pomogę, bo jednak te niemieckie produkty od polskich się różnią...Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- i co? nadal leży? ćwiczysz silna wolę, czy juz go pożarłaś?
|
|
|
#4634 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie planuję do końca listopada,być jeszcze na II fazie ile uda mi się do tej pory schudnąć to nie wiem a od grudnia na III.
|
#4635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podobnie startowałysmy i cel ten sam, ale mi jeszcze daleko do końca a tak wogóle to cześć wszystkim |
|
|
|
|
#4636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dasz radę ,
|
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
Witam was kobietki
![]() Ja dzielnie trwam na Duklanie od 16 października i mam -7 kg ![]() Dzis pozbyłam sie jedynki z przodu alez jestem dumna ![]() A teraz uciekam budzić moje dziciątko ![]() Co do cytryny to Dukan pisze,że można ją używac tylko jako przyprawę np. do ryby. Do picia nie stosujemy bo jest to owoc i mimo, iz kwaśny to zawiera cukier. Jejku ja też chcęmieć juz 17 kg na minusie zostanie mi wtedy jeszce 13 uwielbiam DukanaAJ no i chciałam się pochwalić,iż od poczku diety trzymam się bez grzechów
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Pozwolicie, że i ja się (nie)śmiało przyłączę
Wprawdzie moja waga wyjściowa jakaś dramatyczna nie jest, ale biorąc pod uwagę to, że w przeciągu ostatniego roku, mniej więcej od momentu podjęcia pracy, przytyłam jakieś 7 kg, co zaowocowało sporymi rozstępami i brakiem ubrań, w które mogłabym się wcisnąć, postanowiłam wziąć się za siebie ![]() Zaczęłam wczoraj. Waga wyjściowa to 62,5, dzisiaj jest już 62, co napawa mnie optymizmem. Chciałabym zrzucić jakieś 8-10 kg, żeby dobić do wagi ok. 54 kg przy wzroście 162 cm. Póki co, założyłam sobie, że faza uderzeniowa potrwa u mnie 5 dni. W zależności od tego, jak będę się czułą, postanowię, jak przeprowadzić fazę drugą
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! choć zimny...
Gratuluję spadków! Proszę o rozwinięcie wątków śledziów w occie oraz tej awitaminozy |
|
|
|
#4640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hejka Parvati, ja bazuje na informacji ze sledzie mozna w ograniczonej ilosci ze wzgledu na cukier w zalewie nie wiem jaka to ilosc ograniczona ![]() co do awitaminozy tez chetnie dowiem sie wiecej Isabelll - tylko jajko dodalas do ciasta na pizze? cale czy jak? |
|
|
|
|
#4641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wzajemnie milego dnia ![]() Cytat:
dziewczeta, ja dzisiaj zaczelam wg 2 starych wag mechanicznych startuje z wagi 62kg, musze zamowic wage elektroniczna, zeby sledzic postępy. rano na sniadanie zjadlam 3 jajka na miękko. wiem, ze mozna dziennie 2, ale tylko to mialam w lodowce, wiec zaraz ide na Dukanowe zakupy dodatkowo wypilam do tej pory 2 kubki czerwonej herbaty + 0,5 litra wody niegazowanej.na obiad gotowana piers z kurczaka. pozniej moze sprobuje zrobic Dukanowy chlebek, mozna go jesc na I fazie?
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
||
|
|
|
#4642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a dlaczego 2 jajka dziennie? ja nie pamietam takiej informacji z ksiazki... ![]() za to na pewno pisal zeby ograniczyc sie do 4 zoltek tygodniowo a bialek mozna do woli |
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej bede miala chwile czasu, to sprawdze to w ksiazce. za to nie widzialam informacji o max 4 zoltkach tygodniowo
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#4644 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, z tymi jajkami to mnie zmartwiłyście, bo ja ich jem dużo więcej niż 4 tygodniowo. Może właśnie dlatego od 2 tygodni tylko 1kg mi ubyło. Ja dodaję jajka do chlebka i omlety sobie robię i jajecznicę z warzywami jak jestem na P+W. Ojojoj to chyba tu znalazłam błąd. Ja po przeczytaniu książki myślałam, że jajka trzeba z umiarem ale dla osób mających problem z cholesterolem.
|
|
|
|
#4645 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane cieplutko!
Miałam rację, że wczoraj był kiepski dzień na ważenie- już dzisiaj dostałam @ więc już nawet po brzuszku widzę, że mniej napuchnięty. Postanowiłam jednak się nie ważyć, bo później będzie bardziej motywująco ![]() Ja na warzywkach więc dzisiaj od rana chrupię cykorię, pomidorki i wędlinkę drobiową. Na obiad już smaży się królik, przywieziony w niedziele z gospodarstwa dziadka. Kolacji pewnie nie będzie bo zapcham się królikiem Ja dzisiaj w dobrym nastroju, bo mam już temat pracy licencjackiej i super promotorkę. Siedzę w spodniach sprzed 3 lat (które 2 lata w szafie wisiały) Żyć nie umerać! Tak, całe jajko. Aha i zamiast sypkich drożdży użyłam zwykłych (rozpuściłam w ciepłym mleku) Też nie doczytałam, ale jakoś ostatnio odstawiłam jajka, no przejadłam się po prostu
|
#4646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pani ćma sorki, 2 jaja dziennie ale tylko na uderzeniowej, prawda 4 zoltka tyg dla osob z problemami cholesterolowymi, skarce sie sama ksiazka strona 67
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Witam po przymusowej weekendowej przerwie (niestety net mi padł) . Ale już jestem z wami. Bardzo tęskniłam !!!dzisiaj moja waga pokazała 82,3 Doradzćie: Dzisiaj powinnam przejś na warzywka, ale wolałabym P+W mieć w weekendy mogę jeszcze się pomęczyć na P do piątku i przejść na 4/3? Czy ktoś ma jakiś sposób na zaparcia?
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dziekuje, ze sprawdzilas - wyprzedzilas mnie ![]() robie 4 dni uderzeniowki (tyle wyszlo mi w tescie), pozniej 2 dni P+W, a pozniej juz na stałe 4 dni P, 3 dni P+W. najgorsze jest to, ze brat przywiozl mi z zagranicy prawie 3kg M&M'sów, 2 ogromne wory mini batoników - snickersow, marsow, twixow, milky way, kit kat itd. ![]() czarnamonia - nie wiem, czy dobrze pamietam (kurde, musze powtorzyc lekture ksiazki najwyzej dziewczyny mnie poprawia) sposobem na zaparcia jest jedzenie codziennie 3 łyżeczek otrębów.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-11-03 o 14:33 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, niektorym wystarczylo pojesc wedzonej ryby lub wypic kefir i juz...lub codziennie 3 lyzki otrab w dowolnej formie (w plackach, chlebku, jako owsianka z mlekiem jak wolisz), pomaga tez olej parafinowy lub lekkie srodki przeczyszczajace (ja uzywam Lactulosum syrop, ale otreby tez codziennie) - jednak musisz uzbroic sie w cierpliwosc i stosowac wybrana metode przez kilka dni a najlepiej na stale, z dnia na dzien nie zadziala
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Raczkowanie
|
w I fazie można otręby tak często?
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- dzięki laski
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

wiem, przekorna jestem 

). Mojego celu (72 kg) raczej nie osiągnę do końca listopada, ale zdecydowałam, że i tak przechodzę na trzecią fazę 1 grudnia, najwyżej sobie jeszcze w styczniu odrobinke przykręcę śrubę
Trzy miesiące intensywnej, mocno białkowej diety to już wystarczający wysiłek dla organizmu, tak myślę.

wg 2 starych wag mechanicznych startuje z wagi 62kg, musze zamowic wage elektroniczna, zeby sledzic postępy.

ksiazka strona 67