Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 11:27   #721
addicted to wizaz
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Wyniki badań, na szczeście dobre. Jutro ide do lekarza, już nie mogę się doczekać na usg.
Ciekawość już mnie zżera kto tam w brzuszku siedzi.
nas też, trzymam kciuki
Jak stara to nie, ale rzeczywiście najgorzej wstać z łóżka - mi często tż podaje łapki i podciąga

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Ja juz od jakichs 3 tyg. mam bolace, twarde piersi. Wczesniej, jak rosly to byly takie przez kilka dni i pozniej przechodzilo. Tez tak macie??
Hehe, to pewnie skocza od razu o dwa rozmiary No, nie zartuje, oby nie. Takie jak sa, wystarcza
U mnie ostatnio nic a nic, zrobiły się dużo bardziej miękkie, prawie jak przed ciążą, a na początku były zdecydowanie bolące i obrzmiałe niż na początku
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 11:27   #722
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
witam,pózniej was nadrobie.ja dzis miałam okropną noc,skręcałam sie z bólu!!!!miałam strasznie twardy brzuch i bardzo bolał,prawie wcale nie spałam wstawałam 2razy po nospe,tż zmartwiony poszedł do pracy.teraz już lepiej ale jeszcze napiety jest,dziwne wczoraj mnie juz troche bolałi bylam u gina i powiedział ze tak mam ,bo wszystko jest ok,ale zeby aż tak bolałojak tak sie bedzie utrzymywać to pojade do dr ktory ma ktg,bo u nas nie ma ostrego dyż.na szczeście sie malutka rusza,leniwie ale sie rusza
Jedź koniecznie na KTG - to prawdopodobnie skurcze!
Stary 2009-11-03, 11:32   #723
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
witam,pózniej was nadrobie.ja dzis miałam okropną noc,skręcałam sie z bólu!!!!miałam strasznie twardy brzuch i bardzo bolał,prawie wcale nie spałam wstawałam 2razy po nospe,tż zmartwiony poszedł do pracy.teraz już lepiej ale jeszcze napiety jest,dziwne wczoraj mnie juz troche bolałi bylam u gina i powiedział ze tak mam ,bo wszystko jest ok,ale zeby aż tak bolałojak tak sie bedzie utrzymywać to pojade do dr ktory ma ktg,bo u nas nie ma ostrego dyż.na szczeście sie malutka rusza,leniwie ale sie rusza
I nic nie przeszło po nospie? To lepiej się przejedź do tego drugiego lekarza.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 11:35   #724
zebra666
Zakorzenienie

Gosbaj właśnie ten masz np. bardzo podobny zestaw tylko, ze nie ma pojemników do przechowywania pokarmu(wogóle myślę dokupić takich pojemnczków ale to po porodzie zobacze, bo w zestawie są tylko 2)- ale ogólnie reszta to identyczna. Jak tak an neigo patrze i czytam instrukcje, opinie ana necie to widzę, że warto go mieć- i to już w szpitalu ze sobą

Wogóle ojciec mi suszył głowę, że ciagle coś zamawiam, nie pojmuje, ze duzo taniej mnie to wychodzi niż w sklepach no cuż, będzie mi znowu szuszył głowę jak zaczne zamawiać całą reszte tego czego będzie brakowało. Np ten laktator w różnych sklepach kosztuje od 120-230 taką roznierzność widziałam w porównaniach cen. Tak, że po pierwsze koło mnei nie ma zbytniego wyboru sklepów z akcesoriami niemowlęcymi, a te co odwiedziłam miały spore ceny niestety... Tylko w Pepco jest tanio tak, że tam dokupie jakieś bodziaki, półśpiochy, pajace jeśli mi będzie brakowało. No i przybory - nożyczki, szczotkę do włosów - w końcu jak mam takie zgagi musze mieć ja na stanie

Gosbaj ja bym nie zwlekała i nie tarciła czasu an lekarza a do szpitala pojechała, bo właśnie pamiętam jak Malinka pisała o takich skurczach bolesnych.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-11-03 o 11:36
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 11:38   #725
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

E tam, ja się czuję rewelacyjnie CO prawda mam problemy ze wstaniem z łóżka jak leżę na płasko, ale nie czuję się jak stara baba tylko młoda kobitka w ciąży hehehe, generalnie czuję się bosko

Ta piłka to dobra rzecz, ale ja jej niestety nie mam... Zastanawiałam się kiedys czy ją kupić, ale miejsca tyle nie mamy, żeby ją potem gdzieś trzymać...
Zazdroszcze samopoczucie.
W sumie u mnie nie jest tak źle, ale jak przyjdzie mi np pokonać do nas na piętro 13 wysokich schodów to naprawde wychodze jak stara baba. Zawsze puszczam Tż-ta przodem, a ja powolutku stopień po stopniu jakoś się dowlokę .
Jeśli chodzi o skurcze, to lekarz nie kazał zwiekszać dawki magnezu. Zażywam tylko 1 dziennie, ale za to mam smarować nogi wieczorem żelem venoruton

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 11:39   #726
kesita
Raczkowanie

Wow już trzecia część. Nie było mnie 2 tygodnie i jak widzę ile mam do nadrobienia to szok.
Najbardziej przeraziła mnie opowieść mamaidy. Cieszę się, że już dobrze.
U mnie wszystko dobrze, synuś ruchliwy, nie daje o sobie zapomnieć mamie. Tak samo starszy synuś, chyba idą mu teraz następne zęby, bo mam pobudkę kilka razy w nocy z płaczem, czasami ciężko go uspokoić. Najbardziej dokucza mi kręgosłup, gdy muszę go w nocy bujać na rękach, ostatnio tak przez dwie godziny.
Tak w ogóle to brzuch mam ogromny, moja szwagierka ma termin na 19 listopada i ma mniejszy brzuch niż ja w tej chwili. A przytyłam dopiero 10 kg.
kesita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 11:42   #727
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Zazdroszcze samopoczucie.
W sumie u mnie nie jest tak źle, ale jak przyjdzie mi np pokonać do nas na piętro 13 wysokich schodów to naprawde wychodze jak stara baba. Zawsze puszczam Tż-ta przodem, a ja powolutku stopień po stopniu jakoś się dowlokę .
Jeśli chodzi o skurcze, to lekarz nie kazał zwiekszać dawki magnezu. Zażywam tylko 1 dziennie, ale za to mam smarować nogi wieczorem żelem venoruton
Oj kochana nie chcesz wiedzieć jak ja się wdrapuję na moje 3 piętro do domku Też puszczam męża przodem a sama idę sobie powolutku jak babuleńka ale to mi nie przeszkadza - taka kolej rzeczy A i tak wchodzę zmachana, ale to nic
Ja jak będę w piątek na wizycie to powiem o tych skurczach, bo ja piję taki zwykły magnez, może przepisze mi jakis mocniejszy czy cuś?

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 11:45   #728
filka2
Zadomowienie

no wiecie co może ja naprawde tak już mam ,bo ja już takie ataki bólu miałam kilka razy,raz bylam w szpitalu a kilka razy u gina i na ktg prywatnie. w szpitalu dobrze mnie przebadali i stwierdzili ucisk z prawej strony.po nospie ciut przeszło ale po godz znów wracało,teraz jest jakby ok.zobaczę jak bedzie znow zle to pojade na ktg.a wczoraj dr sprawdzal szyjke i mówił ze jest ok.
już bym chciała mieć to wszytsko za sobą....a mój tz chyba już by chciał rodzeństwo dla ady robić w niedługim czasiebo sie pytal czy po cc to napewno rok trezba czekac
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 11:48   #729
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kesita Pokaż wiadomość
Wow już trzecia część. Nie było mnie 2 tygodnie i jak widzę ile mam do nadrobienia to szok.
Najbardziej przeraziła mnie opowieść mamaidy. Cieszę się, że już dobrze.
U mnie wszystko dobrze, synuś ruchliwy, nie daje o sobie zapomnieć mamie. Tak samo starszy synuś, chyba idą mu teraz następne zęby, bo mam pobudkę kilka razy w nocy z płaczem, czasami ciężko go uspokoić. Najbardziej dokucza mi kręgosłup, gdy muszę go w nocy bujać na rękach, ostatnio tak przez dwie godziny.
Tak w ogóle to brzuch mam ogromny, moja szwagierka ma termin na 19 listopada i ma mniejszy brzuch niż ja w tej chwili. A przytyłam dopiero 10 kg.
witamy spowrotem

oj ..... można tak bujać na rękach w ciąży???
Ile synek ma lat/ miesięcy?? bo na pewno troche już waży.
Mi nawet 6 miesięcznego bsiostrzeńca nie pozwalają brać na ręce że za ciężki jest.
Domyślam się że jak się ma już dziecko to jest trudniej w ciąży, ale trzeba się oszczędzać. Moja siostra będąc w drugiej ciąży bardzo tego przestrzegałą, aby nie brać pierwszego dziecka na ręce.

Z brzuszkiem mam podobnie. Ostatnio odwiedziłam znajome, jak mnie zobaczyły po dłuższej przerwie to też komentowały że mam brzuch większy niż niejedna w 8 miesiącu
tez mam 10 kg na +

Może się pochwalisz swoim brzuszkiem

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-11-03, 11:50   #730
Sensuel
Wtajemniczenie

Agape...to zapytaj lekarza czy możesz mieć taka piłkę i czy możesz na niej troszkę fikać.Ja nie wiem czy to może mieć teraz wpływ na rozwarcie,bo gdyby tak było to nie polecaliby ćwiczeń dla kobiet w ciąży na takiej piłce

Patak....z tej piłki można spuścić powietrze bez problemu

Lecę robić zupkę jarzynkową
Stary 2009-11-03, 11:57   #731
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Robię tak samo, wszystkich puszczam przodem, a sama człap człap powolutku na 4 pietro.

Cytat:
Napisane przez kesita Pokaż wiadomość
No się ciesz, że tak mało przytyłaś. Ja już dawno przekroczyłam "magiczne" 10 kg. Może masz więcej wód płodowych od szwagierki dlatego większy masz brzusio.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Agape...to zapytaj lekarza czy możesz mieć taka piłkę i czy możesz na niej troszkę fikać.Ja nie wiem czy to może mieć teraz wpływ na rozwarcie,bo gdyby tak było to nie polecaliby ćwiczeń dla kobiet w ciąży na takiej piłce
No w sumie tak, ale zastanawiam się w takim razie dlaczego ta piłka u nas na porodówce jest?

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 11:59   #732
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak Wy, ale ja powoli zaczynam się czuć jak stara baba. Coraz ciężej mi wstać. Szczególnie jak stope wyciągne to odrazu te skurcze łapią, tylko jojcze jakie to stare kości mam

Chyba przydałoby się troche ruchu, musze zacząć ćwiczyć i się porozciągać (tak troszkę) bo strasznie się zasiedziałam.

ja też tak się czuję, nie dość że siedzę całymi dniami w domu i powoli dziczeję, to jeszcze przez to leżenie mięśnie mi zastygły i czuję się taka obolała i ociężała jak się ruszam. Zazdroszczę mamuśkom które mogą sobie latać po mieście, sklepach itd...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:03   #733
gooha3
Zadomowienie

No to ja się znowu pochwale moim brzusiem
Początek 25 tyg

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-11-03, 12:03   #734
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
O rany, ale jestem z siebie dumna, wkońcu udało mi się załadować parę fotek z mojego ślubu. No więc tak wyglądałam w wakacje Teraz mam trochę inne włosy ;-)
!
sliczne fotki,

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Zazdrościłyście mi tych orzeszków w czekoladzie... No cuż zjadłam najpier 3 parówki z biedronki, te orzeszki... troche pisacji i nerkowców, w końcu na filmie kinder bueno Masakra!!! i zaksztusiłam się herbatą. No i jak wstałam wyłączyć tv narzygałam an niego
to ja juz nie chce tych twoich orzeszkow

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Teraz mam coś lepszego tym razem pora na 11-latke

http://wiadomosci.onet.pl/2071178,12...lubu,item.html
masaskra jakas

a ja dzis kwitne w szkole, chociaz nie wiem jak dlugo wytrzymam,bo dzis wyjatkowo mega bolacy kregoslup mam. opieram sie naparasolce i prawie sie nie poryczalam nakorytarzu, no ale chwilowo jest lepiej. oby tak zostalo.
chyba tez musze zaczac cwiczyc, moze to cos pomoze, nawet mam cwiczenia dla ciezarnych, ale jakos tak wszystko inne jest wazniejsze...

zmykam mamuski, milego dnia. u mnie pogoda slaba, deszcz pada, zimno ponuro.ehhh, szkoda gadac

Gooha, sliczny brzusio. taki okraglutki

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2009-11-03 o 12:04
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:07   #735
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Lecę robić zupkę jarzynkową
Agape no właśnie jak masz problemy z szyjką i rozwarciem to takiej piłki nie wolno, bo ona przyspiesza rozwarcie, a tym samym poród..

Cytat:
Początek 25 tyg
wow ale duży!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:07   #736
zebra666
Zakorzenienie

Gooha ładny i okrąglutki brzusio

Stary 2009-11-03, 12:10   #737
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Gosbaj właśnie ten masz np. bardzo podobny zestaw tylko, ze nie ma pojemników do przechowywania pokarmu(wogóle myślę dokupić takich pojemnczków ale to po porodzie zobacze, bo w zestawie są tylko 2)- ale ogólnie reszta to identyczna. Jak tak an neigo patrze i czytam instrukcje, opinie ana necie to widzę, że warto go mieć- i to już w szpitalu ze sobą

Wogóle ojciec mi suszył głowę, że ciagle coś zamawiam, nie pojmuje, ze duzo taniej mnie to wychodzi niż w sklepach no cuż, będzie mi znowu szuszył głowę jak zaczne zamawiać całą reszte tego czego będzie brakowało. Np ten laktator w różnych sklepach kosztuje od 120-230 taką roznierzność widziałam w porównaniach cen. Tak, że po pierwsze koło mnei nie ma zbytniego wyboru sklepów z akcesoriami niemowlęcymi, a te co odwiedziłam miały spore ceny niestety... Tylko w Pepco jest tanio tak, że tam dokupie jakieś bodziaki, półśpiochy, pajace jeśli mi będzie brakowało. No i przybory - nożyczki, szczotkę do włosów - w końcu jak mam takie zgagi musze mieć ja na stanie

Gosbaj ja bym nie zwlekała i nie tarciła czasu an lekarza a do szpitala pojechała, bo właśnie pamiętam jak Malinka pisała o takich skurczach bolesnych.
Zeberko No faktycznie rozni sie tym ze twoj ma pojemniki na mleko. Ale ja zostane przy tym sprzedwcy bo od niego bede zamawiac duzo innych akcesoriow wiec wole zrobic jedno duze zamowieni od jednego niz kazdemu za przesylke placic. Ja tez uwazam ze to dobry zakup i warto go miec juz w szpitalu. Ja wiekszosc rzeczy w sumie prawie wszystkie mam zamiar na allegro kupic, juz nawet mam znalezione wszystkie i to tylko od 2 sprzedawcow

A jezeli chodzi o te skurcze to nie ja je mam, inna z dziewczyn o nich pisala, Filka chyba......U mnie jest jak najbardziej wszystko w porzadku
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:14   #738
zebra666
Zakorzenienie

Gosbaj no wiadomo najlepiej już u tego samego, bo koszt pzresyłki jeden... Ale teraz planuje zrobic napad na sklepy w mieście kupić co zunam, że opłaca się normalnie kupic a reszte na allegro. Napewno butelki TT kupię na allegro ze 3, bo mozna znaleźć za 40 zł czyli jedna w gratisie. A laktator znajoma miała swój przy porodzie i mówiła, że babki bez starsznie się męczyły.

Miało być Filka a z rozpędu napisałam Gosbaj:F:F:F

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-11-03 o 12:15
Stary 2009-11-03, 12:15   #739
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Początek 25 tyg
śliczny szpiczasty

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Agape no właśnie jak masz problemy z szyjką i rozwarciem to takiej piłki nie wolno, bo ona przyspiesza rozwarcie, a tym samym poród..
I tak tez myślałam....

Stary 2009-11-03, 12:18   #740
kesita
Raczkowanie

Cytat:
witamy spowrotem

oj ..... można tak bujać na rękach w ciąży???
Ile synek ma lat/ miesięcy?? bo na pewno troche już waży.
Mi nawet 6 miesięcznego bsiostrzeńca nie pozwalają brać na ręce że za ciężki jest.
Domyślam się że jak się ma już dziecko to jest trudniej w ciąży, ale trzeba się oszczędzać. Moja siostra będąc w drugiej ciąży bardzo tego przestrzegałą, aby nie brać pierwszego dziecka na ręce.

Z brzuszkiem mam podobnie. Ostatnio odwiedziłam znajome, jak mnie zobaczyły po dłuższej przerwie to też komentowały że mam brzuch większy niż niejedna w 8 miesiącu
tez mam 10 kg na +

Może się pochwalisz swoim brzuszkiem

Mój synek skończył 1,5 roku i waży 11 kg. Niestety to moja wina, bo tak go przyzwyczaiłam gdy był mały. Karmiłam piersią do czasu gdy skończył rok i dwa miesiące, a potem kołysałam do snu. No i teraz mam za swoje, bardzo rzadko się zdarzy, że sam zaśnie. Do tej pory budzi mi się w nocy 2-3 razy, napije się, muszę pokołysać i dalej śpi. Najgorsze dla mnie to odkładanie go z powrotem do łóżeczka, bo brzuch przeszkadza, a łóżeczko już maksymalnie opuszczone i trzeba nisko się schylać. Odkąd się urodził, nie przespał mi całej nocy.
Z noszeniem nie jest tak źle. Jak trzeba dłużej gdzieś go wziąć na ręce to robi to mąż. Jak byłam w pierwszej ciąży to też mi nie pozwalano brać dzieci na ręce. Ale teraz od początku ciąży biorę go na ręce, więc nie ma problemu. Tylko bardzo męczą mnie te nocne pobudki.

Ładny brzuszek.

Może i przytyłam niewiele teraz, ale po poprzedniej ciąży mi zostało i już ważę 80 kg. Gdy szłam do porodu w pierwszej ciąży to ważyłam 90 kg, ogółem przytyłam 23 kg, ale sobie niczego nie odmawiałam, teraz staram się trochę kontrolować.
kesita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:21   #741
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
no wiecie co może ja naprawde tak już mam ,bo ja już takie ataki bólu miałam kilka razy,raz bylam w szpitalu a kilka razy u gina i na ktg prywatnie. w szpitalu dobrze mnie przebadali i stwierdzili ucisk z prawej strony.po nospie ciut przeszło ale po godz znów wracało,teraz jest jakby ok.zobaczę jak bedzie znow zle to pojade na ktg.a wczoraj dr sprawdzal szyjke i mówił ze jest ok.
już bym chciała mieć to wszytsko za sobą....a mój tz chyba już by chciał rodzeństwo dla ady robić w niedługim czasiebo sie pytal czy po cc to napewno rok trezba czekac
Ja bym mimo wszystko pojechała na Izbę Przyjęć to sprawdzić.

Cytat:
A czym to potem napompować?? Pompką do roweru? I tak nie mam hehehe

Cytat:
Początek 25 tyg
Łady i dużutki

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-03, 12:26   #742
fleurdelacour
Rozeznanie

dziekuje dziewczyny za rady i opinie

nie mam sily wracac do cytowania wiec podsumuje ogolnie

1. mnie sie wydaje ze jak juz kupie fotelik to jednak nowy, bo te z drugiej reki bywaja powypadkowe, czyli bezuzyteczne

2. myslalam o gondoli zamiast fotelika ale one starczaja na ok 6m podczas gry fotelik na 12. wole sie martwic co dalej po roku a nie po pol

3. mimo ze niektore z was nie sprawdzaly czy pasow starczy nie ma sie co martwic, bo do wlasnego samochodu mozna dokupic baze z isofixem lub bez

4. chyba Madzikuk pytala o gondolki do przewozenia w aucie. ja ogladalam dwie na wyspach. britax, ciezka, brzydka, waska, ale solidna. oraz quinny dreamy, lzejsza i ladniejsza. no i wozki quinny tez ladniejsze niz britaxu.

5. najgorsze jest to, ze teraz jak sie zepniemy finansowo to mozemy kupic ten fotelik, ale za rok jak dzidzia wyrosnie, to nie wiem co zrobimy. bo tych duzych fotelikow juz sie nie da wpiac do wozka. wiec nie bede jedna reka pchala wozka a druga niosla fotelik.

6. nie pamietam kto pisal o lamaniu prawa, ale: przewozenie w samochodach prywatnych bez fotelika jest bezprawne. przewozenie w taksowkach oraz samochodach do wynajecia i autobusach, busach oraz autokarach na terenie uk jest jak najbardziej zgodne z prawem
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:29   #743
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki

Zapomniałam Wam napisać, że ostatnio się okazało, że ja miałam mieć na imię Paulinka, tylko tata się nie zgodził... I zupełnie nieświadomie z mężem wybraliśmy to imię dla naszej córeczki...

Mój mężuś wczoraj odkurzał łóżko o 12 w nocy... Mamy psa, więc zawsze jest full piachu... Oczywiście reszty mieszkania nie odkurzył, ale jakoś musieliśmy iść spać, a nie miałam zamiaru ubierać nowej pościeli na zapiaszczonym łóżku...

pysiamn biedna jesteś z tą głową... My mięliśmy dla chłopca wybrane imiona Paweł Rafał, tak mają na imię nasi bracia, nikt się nie burzył, że tak samo...

PatkaM84
zawsze możesz poprosić o pobranie krwi z palca, niezależnie do czego jest potrzebna... Tylko bardziej boli...

zebra666 uśmiałam się z przygody z telewizorem...

pliwa będzie dobrze, leż tam sobie grzecznie...

gooha3 jak masz skurcze, to weź więcej magnezu, tego nie da sie przedawkować... Nie ma ograniczeń, ja biorę ponad 400 jednostek... Śliczny brzusio...

Madziulka83 ale jajeczko sadzone, to chyba takie mocno ścięte, bo lejącego nie wolno... Ja od dawna mam chęć, ale ściętego nie lubię...
Stary 2009-11-03, 12:35   #744
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
1. mnie sie wydaje ze jak juz kupie fotelik to jednak nowy, bo te z drugiej reki bywaja powypadkowe, czyli bezuzyteczne

2. myslalam o gondoli zamiast fotelika ale one starczaja na ok 6m podczas gry fotelik na 12. wole sie martwic co dalej po roku a nie po pol

3. mimo ze niektore z was nie sprawdzaly czy pasow starczy nie ma sie co martwic, bo do wlasnego samochodu mozna dokupic baze z isofixem lub bez
1. jeżeli kupujesz fotelik od kogoś zaufanego to oczywiście można kupić od kogoś, ale jak od kogoś obcego to tez bym wolała nowy.

2. Z tego co wiem, to fotelik ten pierwszy nie starcza na 12 miesięcy tylko na ok 7-8 miesięcy, potem trzeba kupić większy.

3. Ale chyba nie do każdego samochodu własnie można kupić ten Isofix i nie każdy fotelik do niego pasuje.

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
PatkaM84 zawsze możesz poprosić o pobranie krwi z palca, niezależnie do czego jest potrzebna... Tylko bardziej boli...
..
o to nawet nie wiedziałam... Pamiętam, że jako dziecko miałam pobieraną krew z palca a potem zaprzestali tego i przenieśli się na żyły.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-03, 12:37   #745
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
o to nawet nie wiedziałam... Pamiętam, że jako dziecko miałam pobieraną krew z palca a potem zaprzestali tego i przenieśli się na żyły.
Mnie koleżanka uświadomiła kiedyś, zawsze tak jej pobierają...
Stary 2009-11-03, 12:40   #746
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Witam mamuśki

Zapomniałam Wam napisać, że ostatnio się okazało, że ja miałam mieć na imię Paulinka, tylko tata się nie zgodził... I zupełnie nieświadomie z mężem wybraliśmy to imię dla naszej córeczki...
A co powiedział dziadziuś Paulinki jak się dowiedział, że wnusia ma miec tak na imię?

Wczoraj teściowa dowiedziała się, że będzie wnuczka (nie mam z nią za dobrych kontaktów, więc za wiele i za często z nią nie rozmawiam), to chciała "wymusic" na nas, żeby córka miała na imię Michalinka (mój mąż ma na imię Michał, a że jej córka i ja mamy tak samo na imię, to na mnie mówiła dla odróżnienia własnie Michalinka). Niestety akurat w kwestii imienia teściowa nie ma nic do powiedzenia.

Stary 2009-11-03, 12:46   #747
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
No w sumie tak, ale zastanawiam się w takim razie dlaczego ta piłka u nas na porodówce jest?

Może ona ma wielorakie przeznaczenie,a może podczas porodu pomaga rozluźnić mięśnie kręgosłupa,podczas bóli krzyżowych.Albo pomaga rozluźnić miednicy czy jakoś tak i wstawienie się główki w kanał rodny.
Bo ostatnio czytałam gdzieś,że dlaczego parcie boli??Bo np.nie ma jeszcze pełnego rozwarcia,a przeć się chce.Że np.główka jeszcze nie jest odpowiednio wstawiona w kanał itp.Bo z tego co mi się wydaje to waga dziecka a wielkość mamy nie ma chyba nic do rzeczy.Bo ja mam 173cm a moje dziecko ważyło 2940g,a koleżanka 165cm i urodziła dzidzię 3500g i ją nie bolały parte.
Ale zjechałam z tematu .Ja od 2 tyg na piłce się zabawiam nie zauważyłam czegoś niepokojącego.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Wczoraj teściowa dowiedziała się, że będzie wnuczka (nie mam z nią za dobrych kontaktów, więc za wiele i za często z nią nie rozmawiam), to chciała "wymusic" na nas, żeby córka miała na imię Michalinka (mój mąż ma na imię Michał, a że jej córka i ja mamy tak samo na imię, to na mnie mówiła dla odróżnienia własnie Michalinka). Niestety akurat w kwestii imienia teściowa nie ma nic do powiedzenia.
I prawidłowo .U nas ma być Dennis,ale czy Dennis zostanie Dennisem tego nie wiem na 100%.Póki co nikt jeszcze nie wie o naszym wyborze i tak zostanie tak długo,jak się da.A teściowa też pewnie będzie coś gadała znając życie.Jednak ja mam to gdzieś
Stary 2009-11-03, 12:46   #748
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
1
2. Z tego co wiem, to fotelik ten pierwszy nie starcza na 12 miesięcy tylko na ok 7-8 miesięcy, potem trzeba kupić większy.
pewnie masz racje bo chociaz producenci pisza ok 12 m przy fotelikach to patrzac na ebay to ludzie sprzedaja po 7m

ale w takim razie skoro na gondolach pisza 6m to moze sie okazac np 4
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:48   #749
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
4. chyba Madzikuk pytala o gondolki do przewozenia w aucie. ja ogladalam dwie na wyspach. britax, ciezka, brzydka, waska, ale solidna. oraz quinny dreamy, lzejsza i ladniejsza. no i wozki quinny tez ladniejsze niz britaxu.

6. nie pamietam kto pisal o lamaniu prawa, ale: przewozenie w samochodach prywatnych bez fotelika jest bezprawne. przewozenie w taksowkach oraz samochodach do wynajecia i autobusach, busach oraz autokarach na terenie uk jest jak najbardziej zgodne z prawem
Tez się zastanawałam nad tą gondolką do przewożenia.
Równiż Chicco ją ma. Z drugiej strony jak bedziemy mieć fotelik (teraz do wiekszości wózków dodają) to specjalnej gondolki do przewożenia nie bedzie potrzeby mieć.

a z tym przewożeniem, to jak byłam w angli rok temu to bardzo zaskoczyło mnie to że w autobusach właśnie pilnują czy dzieci są na fotelikach. Zanim kierowca ruszył przeszedł cały autobus posprawdzał wszystkim pasy i dla młodszych dzieci dał foteliki to było na dłuższa trasę i z tego co słyszałam to bardzo tego przestrzegają.

Cytat:
Witam mamuśki

gooha3 jak masz skurcze, to weź więcej magnezu, tego nie da sie przedawkować... Nie ma ograniczeń, ja biorę ponad 400 jednostek... Śliczny brzusio...
widocznie przeznaczenie z tym imieniem Paulinka
gratuluje dokonania już wyboru, bo my z imionami to jesteśmy w lesie

A z tym magnezem to ja jednak bede się trzymać wskazań lekarza i jak nie kazał zwiekszać dawki (a pytałam się o to ostatnio) to nie będę więcej brać.
Może ten żel pomoże, dopiero niedawno zaczełam się nim smarować.

Cytat:
.
ja ostatnio cały czas mam z palca. Krew pobiera mi moja ciocia i stwierdziła że nie bedzie mi żył męczyć, bo na pewno jeszcze wiele kłóć przedemną.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-11-03 o 12:52
Stary 2009-11-03, 12:52   #750
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje dziewczyny za rady i opinie

nie mam sily wracac do cytowania wiec podsumuje ogolnie

5. najgorsze jest to, ze teraz jak sie zepniemy finansowo to mozemy kupic ten fotelik, ale za rok jak dzidzia wyrosnie, to nie wiem co zrobimy. bo tych duzych fotelikow juz sie nie da wpiac do wozka. wiec nie bede jedna reka pchala wozka a druga niosla fotelik.

Sądzę,że fotelik powypadkowy poznałabyś od razu o ile w ogóle nadawałby się do użytku
Skoro fotelik jest cały i nie nosi śladów zniszczenia to dlaczego by go nie kupić od kogoś?Nawet jakby był po wypadku to i tak podejrzewam,że sprzedający by ci się nie przyznał.Ale skoro wszystko z nim jest OK,to ja nie widzę powodów aby nie kupić od kogoś skoro taniej.Nie dajmy się zwariować
Poza tym mój synek jeździł w tym foteliku do 6 miesięcy tylko.Bo był już za duży!!!!Trzeba brać pod uwagę nie tylko wagę dziecka,ale jego wzrost również.Jak dziwnie już wygląda w foteliku-kołysce tzn wg mnie,że trzeba zmienić.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości