Zelixa, cz. II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-31, 10:11   #481
witaaminkaa
Przyczajenie

Dot.: Zelixa, cz. II

Cytat:
Napisane przez uleczka19 Pokaż wiadomość
Witam ponownie u mnie już jest 9 kilo mniej a za mną 33 dni na zelixie >ale mój problem jest taki że dalej odczuwam głód walcze z nim ale prosze napiszcie mi czy to jest chwilowe i minie bo jak nie to nie ma sensu brac zelixy .ja tabletke biore około 11/12 może godzina jest nieodpowiedniaprosze napiszcie coś co mnie podniesie na duchu pozdrawiam
Po pierwsze . Pytanie o której kładziesz się spać?? Ja kładę się między 22-23 a zele zaczęłam brać o 13-13:30 (najpóźniej o 14), dzięki temu nie odczuwam wieczorem głodu. Gdy brałam zele rano po przebudzeniu już o 18 byłam strasznie głodna.

Po drugie. Czy to jest prawdziwy głód czy taki urojony?? Gdy napawdę jesteś głodna to twój organizm zadowoli się byle czym. Czyli wtedy sięgam po jogurt, owoc, miseczke zupki, sałatke (dietetyczne). Wiem że organizm się naje a ja nie dostarczyłam mu zbędnych pustych kalorii. Zelixa powoduje że ten prawdziwy głód jestem w stanie zaspokoić czymś zdrowym.
Jest drugi rodzaj głodu, który działa na nasza podświadomość, nie możemy zjeść "byle czego" tylko określoną potrawe typu "hotdog" kotlet schabowy z ziemniakami, batonik. Organizmczyli głód dopiero wtedy zostanie zaspokojony gdy dostarczysz mu tej określonej potrawy. W łaśnie takim "fałszywym" głodem doprowadziłam się do 107 kg. Zelixa pomogła mi rozróżnić te dwa głody, jem kiedy naprawde jestem głodna.
Jeżeli mimo brania zelixy masz napady głodu na określone zachcianki to powinnaś udać się do lekarza. może bierzesz jakieś leki, ktore osłabiają działanie zeli??
BMI - 35,34

107, 99, 94, 93, 92,91,90, ............ 70
witaaminkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 12:49   #482
choco21
Przyczajenie

hej dzisiaj sie tu zalogowałam ja biore zeli 15 od 6 dni jak narazie sie nie ważyłam ale nic szczególnego nie zauważyłam co chodzi o moja wage ale za to pozytyw taki ze jem duzo mniej prawie wogole ale staram sie zdrowo malymi ilosciami i dobrze sie czuje gdzie normalnie raz dziennie musialam jechac na fast-fooda konczac cola i chipsami... a na wieczor jakas pizza zagrysc... a o słodkim nie wspomne od 6dni nie jadłam słodyczy ani nic nie zdrowego nie mam apetytu ale mimo tego przegryzam coś żeby żołądek normalnie pracował tylko na owiele mniejszych i zdrowych obrotach
choco21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 13:13   #483
gochenn24
Przyczajenie

jestem 10-ty dzien na ZELIXA15 ,mam czasem napady glodu lecz musze sie pilnowac...zadnych juz skutkow uboczbych ale czy spadly kg. to nie wiem , nie mam wagi... brzuch napewno mi nie spada jak narazie a na tym najbardziej mi zalezy....oh mam nadzieje ze ruszy sie jeszcze cosik .....
gochenn24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 14:46   #484
siwa30
Przyczajenie

Red face Dot.: Zelixa, cz. II

Cześć jestem tu nowa,niewiem czy mnie przyjmniecie do swojej starej gwardi "paczki" ale może się uda,albo też nie...... Wczoraj byłam u lekarza dostałam tez tabletki zelixa15,dziś po sniadanku wziełam swoją pierwszą tabletkę mam nadzieję że pomoże mi pozbyć się tej strasznej nadwagi którą mam,bo już nie potrafie patrzeć w lustro na siebie,może ktoś z was powie mi czy te efekty uboczne zawsze działają? czy to zależy tylko od człowieka i jego zdrawia???
siwa30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 15:45   #485
gochenn24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez siwa30 Pokaż wiadomość
Cześć jestem tu nowa,niewiem czy mnie przyjmniecie do swojej starej gwardi "paczki" ale może się uda,albo też nie...... Wczoraj byłam u lekarza dostałam tez tabletki zelixa15,dziś po sniadanku wziełam swoją pierwszą tabletkę mam nadzieję że pomoże mi pozbyć się tej strasznej nadwagi którą mam,bo już nie potrafie patrzeć w lustro na siebie,może ktoś z was powie mi czy te efekty uboczne zawsze działają? czy to zależy tylko od człowieka i jego zdrawia???
witam,tez jestem tu od niedawna.ja 10-ty dzien jestem na Zeli.moze pierwsze dwa, trzy dni mialam straszne bole glowy,i slaba bylam :/ a teraz juz nic nie mam i swietnie sie czuje. no to zalezy od organizmu,kazdy inaczej to przechodzi.kazda ma inne skutki,jedne musza sie tez zmuszac do jedzenia a ja np.musze odmawiac bo chce mi sie przy nich jesc.niektore to spac po nocach nie moga a ja fajnie spalam
powodzenia
Stary 2009-10-31, 16:10   #486
uleczka19
Przyczajenie

Witam znowu na pytanie czy pije dużo topije około 1,5 litra wody dziennie z kilka kubków zielonej herbatywięc napewno pije dużo .dziś dostałam okres może ten ostatni głód był przyczyną nadchodzącej miesiączki na teraz nie czuje głodu bo mam dużo pracy w domu,a spać chodze różnie ponieważ pracuje w systemie trzyzmianowym więc godziny się różnią dziękuje dziewczyny za wsparcie dużo daje to foru dla takich jak my razem zawsze rażniej
uleczka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 17:16   #487
siwa30
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gochenn24 Pokaż wiadomość
witam,tez jestem tu od niedawna.ja 10-ty dzien jestem na Zeli.moze pierwsze dwa, trzy dni mialam straszne bole glowy,i slaba bylam :/ a teraz juz nic nie mam i swietnie sie czuje. no to zalezy od organizmu,kazdy inaczej to przechodzi.kazda ma inne skutki,jedne musza sie tez zmuszac do jedzenia a ja np.musze odmawiac bo chce mi sie przy nich jesc.niektore to spac po nocach nie moga a ja fajnie spalam
powodzenia
Dziekuje za odpis,troche mnie uspokoiłaś bo już zaczełam wariować że coś nie tak jest.pozdrawiam i miłego wieczoru życze
Stary 2009-11-01, 08:48   #488
gochenn24
Przyczajenie

mimo to ze biore juz 11 dni Zele to i tak glod czasem czuje a na slodycze tez mnie ciagnie nie wiem czy mi to przejdzie czy nie ma ktos tak moze ?????
Stary 2009-11-01, 12:51   #489
siwa30
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gochenn24 Pokaż wiadomość
mimo to ze biore juz 11 dni Zele to i tak glod czasem czuje a na slodycze tez mnie ciagnie nie wiem czy mi to przejdzie czy nie ma ktos tak moze ?????
Cześć wiesz ja dopiero 2dzień biore tabletkę,ale mnie też ciągnie na słodycze czasem głud bardzo doskwiera ale zjem jabłko,gruszke i na jakiś czas staarcza ciężkie te początki są....
pozdrawiam.
Stary 2009-11-01, 15:38   #490
choco21
Przyczajenie

hej dziewczyny jestem na 7tabletce zelixa15 mam 2.5kg mniej a szczerze czasem cos slodkiego malutkiego przegryzłam mimo ze sie powstrzymywalam mimo to dobrze sie czuje bole glowy minely brzuszek sie zmniejszył i waga jak narazie leci w dół ehh byle tak dalej
choco21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 17:54   #491
gochenn24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez choco21 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny jestem na 7tabletce zelixa15 mam 2.5kg mniej a szczerze czasem cos slodkiego malutkiego przegryzłam mimo ze sie powstrzymywalam mimo to dobrze sie czuje bole glowy minely brzuszek sie zmniejszył i waga jak narazie leci w dół ehh byle tak dalej
to sie ciesze ze ci zeszlo tyle kg ja 10 dzien, a brzuch nie spada nie wiem czy wogole na mnie dzialaja ;/

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

choco21 a cwiczysz cos czy nie?ja nie moge moze jeszcze mi cos zejdzie z brzucha....mierze sobie miara i ani cm mi nie spadlo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-01, 18:21   #492
witaaminkaa
Przyczajenie

Cytat:
wow super. Nie miej wyrzutów sumienia że coś sobie tam słodkiego malutkiego przegryzasz. Ja słodkościami staram się nagradzać. Po ostatnim ubytku wagi nagrodą była kostka gorzkiej czekolady, którą uwielbiam. Co dziwo na więcej nie miałam ochoty.

Mi przez 3 tygodnie ubyło 18 cm (łącznie) . Teraz jestem przed miesiączką więc na wage nie wchodzę
BMI - 35,34

107, 99, 94, 93, 92,91,90, ............ 70
witaaminkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 20:10   #493
siwa30
Przyczajenie

Wink Dot.: Zelixa, cz. II

Cytat:
Suuuuuper gratuluje....... też bym tak chciała.....
pozdrawiam i trzymam kciuki żeby te kg spadały nadal

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Witaminka,mam pytanko ja swoją zele biore po śniadanku,obiad zjadam niewielki bo połowe z tego co jadlam kiedyś,kolację staram się zjeść do godziny 19 bo dość pózno chodze spać czy to jest zle co robie że jem,sama już niewiem w sumnie biore dopiero drugi dzien tabletkę,boję się że jak wezmę pózniej tabletkę nie bedę mogła zasnąć w nocy a pracuję na 1zmiane,jeśli odpiszesz było by mi miło

Edytowane przez siwa30
Czas edycji: 2009-11-01 o 19:59
Stary 2009-11-01, 20:17   #494
lesia84
Raczkowanie

hej!!

12dzień 5kg mniej...rewelka. dziś zjadłam tyci jabłecznika babcia by się gniewałapozdro
lesia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 08:35   #495
samiczka1986
Przyczajenie

GG do samiczka1986

Hej.
Ja już 136 dień na zelixie i 16kg mniej . Widze że sporo nowych dziewczyn ostatnio przbyło na forum, serdecznie Was witam. Powiem wam jedno, biore zele juz dość dlugo i zauważyłam że mam ochote na słodkie ale tylko pare dni przed i w trakcie miesiączki, więc dla tych dziewczyn które się zastanawiają nad tym "czemu zela na nie nie działa", może wasz organizm reaguje tak jak mój i podczas okresu potrzebuje słodkiego. ostatnio stwierdziłam że nie będe sobie niczego zabraniać podczas miesiaczki, jak mam ochote to zjem coś słodkiego (oczywiście nie w dużych ilościach, tylko kostkę czekolady, 1/4 pączka, lub mleczną kanapke)tak samo powiedział mój lekarz, że moge tylko w rozsądnych porcjach a nie w kilogramach. Na tym kończe jade właśnie na zakupy po spodnie bo wszystkie które mam w domu to juz ze mnie spadają. Papa.
samiczka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 16:45   #496
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Dziś mój 60 dzień rano ważenie i -13kg. Ale się cieszę już coraz więcej osób nieśmiało mówi że widać po mnie że chudnę
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 17:59   #497
Haruno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Dziś mój 60 dzień rano ważenie i -13kg. Ale się cieszę już coraz więcej osób nieśmiało mówi że widać po mnie że chudnę

jeju juz sie nie moge doczekac kiedy ja zaczne kuracje

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez samiczka1986 Pokaż wiadomość
Hej.
Ja już 136 dień na zelixie i 16kg mniej . Widze że sporo nowych dziewczyn ostatnio przbyło na forum, serdecznie Was witam. Powiem wam jedno, biore zele juz dość dlugo i zauważyłam że mam ochote na słodkie ale tylko pare dni przed i w trakcie miesiączki, więc dla tych dziewczyn które się zastanawiają nad tym "czemu zela na nie nie działa", może wasz organizm reaguje tak jak mój i podczas okresu potrzebuje słodkiego. ostatnio stwierdziłam że nie będe sobie niczego zabraniać podczas miesiaczki, jak mam ochote to zjem coś słodkiego (oczywiście nie w dużych ilościach, tylko kostkę czekolady, 1/4 pączka, lub mleczną kanapke)tak samo powiedział mój lekarz, że moge tylko w rozsądnych porcjach a nie w kilogramach. Na tym kończe jade właśnie na zakupy po spodnie bo wszystkie które mam w domu to juz ze mnie spadają. Papa.
Samiczka1986 witaj i rowniez gratuluje sukcesu

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse

Edytowane przez Haruno
Czas edycji: 2009-11-02 o 18:00
Haruno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 08:06   #498
mama kacperka
Przyczajenie

hej dziewczyny
długo się nie odzywałam bo nie miałam się czym pochwalić i raczej byłam zdołowana.....ale wkoncu nastała ta chwila i znów chudne ubyło mi teraz 2 kg, czyli juz ponad 16 kg (biorac pod uwage najwyzsza wage tj 95 kg)a teraz juz 7 z przodu 78,5
no juz prawie laska ze mnie....hahahahhaah
a samopoczucie wyśmienite....nie ma to jak spotkać kogoś dawno nie widzianego i jeszcze jak ci powie .....boże jak ty schudłas!!!!!!!!prawda!!! !!
ale pewnie wy wiecie o czym mówię , no to laski głowy do góry bedzie dobrze
pozdrawiam
mama kacperka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 11:35   #499
misiowanka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
wiec masz bledne zalozenia wg mnie znaczna czesc nie czytala ulotki a nawet kupila ten lek na czarno z niewiadomego pochodznia
A nie przecytałaś na ostatniej stronie, że po zelixie mózg sie kurczy i zanika??? Jest tam wtraźnie napisane, szczególnie dla takich jak Ty.
A Wam dziewczyny powodzenia w odchudzaniu, bo droga do osiagnięcia wymarzonej sylwetki, to droga nie zawsze prosta. Wiem coś o tym.... Pozdrawiam.
misiowanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 11:49   #500
Matylda03
Przyczajenie

witajcie dziewczyny obserwuje wasze forum od dosyc dawna i postanowilam sie do was przyłaczyc o ile mozna wczoraj bylam u lekarza i przepisał mi zelixe 10mg
2 opakowania Mam 28 lat i 168 cm moja waga obecna to 76 kg mam synka 3 letniego i w ciazy przytyłam o zgrozo 20 kg:/ a moja waga z przed ciązy to 60 kg i jakos nie moge sie pozbyc zbednych kg moze sie wyda co niektorym ze nie jest zadna nadwaga ale dla mnie 15 kg wiecej w obecnej to bardzo duzo na razie mam 10 mg mam nadzieje ze beda rezultaty od jutra zaczynam brac moze jakies rady dla poczatkujacych i czy brałyście tez zelixe 10

pozdrawiam serdecznie i zycze dalszej wytrwałości
Matylda03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 11:53   #501
Bzunia
Raczkowanie

GG do Bzunia

Hej Laseczki Ja tez zaczynam od jutra jazde z zelixa 15, nie jest to moj pierwszy raz ale nigdy jakos warunki nie sprzyjaly zeby zakonczyc kuracje. Teraz robie sobie Kopenhaska ze wsparciem Zeli Wiele do zrzucenia nie mam az tak.. ale jakby 6kg ubylo tu i owdzie to bym sie nie obrazila.
Nie jest to dla mnie jakas musowa sytuacja, ot tak dla treningu silnej woli i coby sie troche lepiej poczuc we wlasnym ciele Chociaz akceptuje sie w pelni... Mam takie dosyc zdrowe podejscie, schudne to dobrze nie to ok... I wiem ze Kopenhaska to nie za zdrowy pomysl ale to tylko 13 dni zeby sie chwile poczuc zarabiscie
No to pozdrawiam!

In beat we trust....
Electro rulezzzzzzz....

Jeszcze jeden egzamin i magister pełną gębą :P

Bzunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 13:35   #502
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

witam Zelixianki, czy ktoras z Was cwiczy moze "agrafką-motylkiem" lub na AB ROCKECIE???? i jakie efekty osiągnęła????
Stary 2009-11-03, 13:53   #503
uleczka19
Przyczajenie

Witam kupie zelixe 15 bez recepty w rozsądnej cenie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 14:00   #504
marta 80
Przyczajenie

Witam serdecznie dziewczyny wszystkie !
Może nie bedzie to odkrywcze stwierdzenie ale ja tez jestem na Zelixie 3 dzień ! Poczytałam sobie troszke Wasze opinie i widze że niektóre z Was naprawde osiągnęły super efekty. U mnie jak na razie powolutku 3 dzien i kg mniej, tradycyjnie brak łaknienia. Kurcze jedynie co mi doskwiera to zimnośc. Nie wiem czy tez to macie ? Jestem na końcowej fazie odchudzania. Po ciązy w której przytyłam 25 kg w rok schudłam 15kg do końcowego efektu zostałao mi 3 kg i za cholerke nie chce mi waga spasc. Byc może organizm przystosował się do warunków dietowych ;-) Stąd pomysł brania Zelixy. Zobaczymy jak na razie powolutku. Ściskam Was mocniutkooooooo i trzymam za Wszytkie kciuki !
marta 80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 14:05   #505
uleczka19
Przyczajenie

Witam ponowie u mie już 40 dni za zelixie i jak pisałam wczesniej ubyło mi 9 kg.więc raczej jestem zadowolona wczesniej pisałam ze czuje nadal głod więc sprawa jest taka że pewnie spowodowane to było zbliżającąsię miesiączką narazie się ie waze bo wiadomo że w czasie mesiączki napewno wazeze dwa kilosy a nawet dwa razy zjadłam sobie ciasta no i mam troche wyżuty .Odezwe sie kiedy mi spadną nastepne kilogramypowodzenia dziewczyny
Stary 2009-11-03, 14:06   #506
marta 80
Przyczajenie

Dziewczyny zapomniałam Was zapytać. Czy podczas miesiączki nie bierzecie Zelixy ?
marta 80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 14:39   #507
Haruno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uleczka19 Pokaż wiadomość
Witam kupie zelixe 15 bez recepty w rozsądnej cenie
ja zamowilam zele15 30 tabletek przez internet z przesylka 95 zl

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Stary 2009-11-03, 15:49   #508
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haruno Pokaż wiadomość
ja zamowilam zele15 30 tabletek przez internet z przesylka 95 zl
a ja kupowalam w zwyklej aptece po 41 zl
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 16:17   #509
Haruno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
a ja kupowalam w zwyklej aptece po 41 zl
Jak ma dzialac to i za 200 zl bym kupila tutaj w Danii nie ma Zelixy, moze Meridia jest nie wiem nie pytalam. Nom wlasnie sie dowiedzialam, ze juz przyszla paczka, teraz tylko czekac az tata do mnie wysle mysle, ze w piatek zaczne sie juz truc

Stary 2009-11-03, 16:41   #510
gochenn24
Przyczajenie

13 dzien na Zeli, i chyba...jak sie nie myle 3kg w dol...ale i tak za malo,bo nie widac nic po mnie ciezko mi te kg schodza,a brzuch to wcale dziewczyny jak wy to robicie ze tak fajnie wam to wszystko schodzi?? mi najbardziej na brzuchu zalezy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości