|
|
#781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
ufff nadrobiłam Was w końcu
ale mam dzisiaj leniwy dzień muszę iść do sklepu a tak mi się strasznie nie chce wczoraj cały dzień w domu siedziałam i się strasznie rozleniwiłam i jak pomyśle o tym że trzeba się ubrać, umalować i uczesać to mi się tak strasznie nie chce, bo to tyle roboty ![]() Cytat:
najgorsze jest to że ja nie umiem odmawiać, ale na szczęście jakoś z tego wybrnęłam
|
|
|
|
|
#782 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ufff to dobrze
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dostaje czasem takie różne dziurawe i poplamione "perełki". Delikatnie, dyplomatycznie przerabiam je na szmatki
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężki temat et teściowe:P o mojej już nie piszę, bo pisałam keidyś jak bardzo się lubimy:P No cuż rodziny się nei wybiera w końcu wyszłam za mąż za Tż-ta na szczęście a nie za nią
Kurde niedomknęłam chyba zamrażalnika ostatnio i miałam śnieg w nim ![]() ale ogórowa się gotuje
|
|
|
|
#785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko jak męzuś przyjeżdza z delegacji to podciąglę sobie oko tuszem![]() Mniam, mniam... Ogórkowa i do tego naleśniki z cukrem... |
|
|
|
|
#786 |
|
Rozeznanie
|
A my dzisiaj mamy pieczarkowa z ziemniaczkami i makaron po chińsku
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was.
Nie miałam czasu wcześniej nic napisać, bo mały młyn miałam w pracy. Teraz już szefa nie ma to mogę skrobnąć ![]() Wczoraj strasznie ciągnął mnie brzuch, twardniał i napinał się co chwilę Wzięłan no-spę, ale pomogło tylko częściowo. Brzuch dalej twardniał ale raz z jednej raz z drugiej strony. Źle spałam, bo mały fikał i jakoś przez to twardnienie byłam niespokojna.Dzisiaj też mi twardnieje Chyba wezmę znowu no-spę.Na wizytę idę dopiero w przyszłym tyg. więc muszę jakoś wytrzymać. Z miłych rzeczy - kupiłam wczoraj w lumpku trochę ciuszków dla synka A dzisiaj dostałam od koleżanki z pracy dzidziusiowy prezent - kocyk, komplecik polarkowy i bodziaki Pytanie: czy kupujecie pościel do wózka i do łóżeczka? Bo w sumie mi mama powiedziała, że może uszyć do łóżeczka... tylko taką ciepłą z owczej wełny i nie wiem czy będzie odpowiednia (czyt. nie za ciężka).
|
#788 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A butów to oczywiście nie używać po innych dzieciach, a już zwłaszcza u maluchów które się uczą chodzić. Cytat:
Cytat:
![]() A wiercenia nie zazdroszczę, jak Michał miał niecałe 8 miesięcy to 2 sąsiadów zrobiło sobie remont przed Bożym Narodzeniem. Teściowa o mało co ich wtedy nie zabiła, bo Michał budził się przerażony. |
|||
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Azzis ja tylko do łóżeczka kupiłam. Do wózka będzie dzidziuś w kombinezonie i ciepłym kocykiem przykryty.
Nie wiem czy to za ciężkie będzie z owczej wełny, ja mam taką lekutką z drewexu antyalergiczną. |
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No własnie ja to wiem - niedoświadczona matka oczekująca na swoje pierwsze dziecko.... |
||
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
ech temat teściowe
....moja tez z tych co potrafi znalezć coś po tz prawie 30letnie może załozymy wątek"nasze kochane....-teściowe"ja już lepiej sie czuje ale idę poleżeć gooha fajowy brzucholek |
|
|
|
#793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie kiedyś były inne czasy, poza tym są ludzie których nie stać na nowe buty. No ale teściowa przecież zna waszą sytuację materialną |
|
|
|
|
#794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze Wam tych zakupów
ja większośc rzeczy mam po Adim, w zasadzie zostały mi kosmetyki a to już zaden fun
|
|
|
|
#796 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja o swojej nie pisze bo i tak mam już za wysokie ciśnienie ![]() Do łóżeczka mam kupioną pościel z wypełnieniem, ale ona jest kupiona tak na później, mała będzie spała w śpiworku- mam kupione 2- ja bym się za bardzo bała, że pod kołdrą moze się coś złego stać. A do wózeczka mam kocyk cieplejszy i jeszcze się zastanawiam nad takim grubym śpiworem, i oczywiście mała w kombinezon będzie ubrana |
||
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jedną pościel, ale dokupię jeszcze na przebranie - myślałam o tej, bo jest do tego ochraniacz w komplecie http://allegro.pl/item791903469_3_cz...owe_wzory.html
|
#798 | ||
|
Zadomowienie
|
jestem
kawa pyszna , ale nie wzmocniła mnie i chyba pójdę na drzemkę![]() Cytat:
jakoś tak mi zostało i jeszcze cieńka kreska na powiece ... to standard róż do policzek też pod ręką ,bo zima tuż tuż a policzki zarumienione fajnie wyglądają przed ciażą musiały być jeszcze cienie , ale teraz mam uczulenie ![]() moja tusza zaczyna mi troszke przeszkadzać ,więc makijażem humorki poprawiam ![]() Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#799 |
|
Rozeznanie
|
Patinka Dla mnie satyna jest w dotyku "za zimna" dla dziecka. Ja polecam posciel mamo tato, kupowalam dla synka 4 lata temu teraz dla corci tez u nich http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3975175. Tamta po synku jest jak nowa, bede miala na zmiane.
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Zobaczę co mi lekarz powie w przyszłym tygodniu... Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie Może teściowej powiem, żeby nam sprawiła taką pościel (zamiast kolejnych ubranek, bo pewnie z jakimiś wyskoczy).
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie kochana czy nie powinnaś iść na L4?? z takimi objawami to każdy lekarz Ci da... po co się forsować.. Co do pościeli to ja oczywiście nie mam jeszcze nic kupione ale planuję zakupić śpiworek do spania, a dopiero po jakimś czasie pościel. Czuję, żę jakby była pościel na początku to bym non stop zaglądała czy wszystko w porządku a w śpiworku nic się nie stanie. Do wózka kupię tylko śpiworek i jakiś grubszy kocyk.
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Nadrobić Was po jednaj dobie to dla mnie 3 godziny
![]() Jednak byłam wczoraj w szpitalu, bo brzuch twardniał co chwilę. Okazało się na ktg, że skurcze nie są silne, a szyjka tylko troszkę się skróciła (ma 1,5cm), a rozwarcie dalej na palec. Na szczęście jestem w domu ![]() YouYou dzięki za wsparcie Malga współczuję, ja też przepłakałam za moim Maleństwem cały 1. listopada ![]() Addicted to Wizaz dziękuję ![]() Lila te badania przed porodem z tego co wiem to Hbs i WR. Pliwa po 5 tyg. mam dość, a w domu czuję się cudnie w porównaniu ze szpitalem. Tam miałam podręcznikowe objawy depresji. Mmonnikka gratuluję córci. Pysiamn niestety lekarze są bezradni na wszystko w ciąży. Trzymaj się. Filka to super, dzidzia duża. Na grzybka polecam smarowanie wiadomego miejsca kefirem 2 razy dziennie. Ja tak wyleczyłam infekcję jak mi nie pomogła 4 razy seria globulek za kilkdziesiąt złotych. Kefir zatwierdzony przez lekarza. A Ada śliczne imię. Moja Ida miała być Adą ![]() Pysiamn brzusio super, mój mniejszy a zaczęłam 8 miesiąc. Zebra narobiłaś mi takiego smaka orzeszkami, że już dzwoniłam do męża żeby mi kupił. Majkela i Pola trzymam kciuki za badania i wizytę. Aldii , ale duża dzidzia i super, że wszystko ok. Kocurazab śliczne zdjęcia i piękna z Was para. Gooha cudny brzunio. Co do teściowych to ja nawet nie mam siły pisać ![]() Teraz ja spróbuję Wam zrobić smaka. Właśnie zjadłam placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym |
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy dobrze, że jest już ok
![]() A ja czekam an ogórkową i już wiem jaką będę miałą zgagę po niej ale mam to w nosie |
|
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
smakowicie brzmią i wyglądają, chyba skorzystam za niedługo z tego przepisu
|
|
#805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że do niej nie trzeba już poszewek? ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy fantastycznie, ze jestescie jednak w domku.Uwazaj na Was i odpoczywaj
Ja pochlonelam pomidorowke i tez czekam na placki ziemniaczane ![]() Zrobilam znow Pysiowy blok czekoladowy, a jutro glukoza Mi juz wczoraj na wizycie gin zlecil zrobic badania przedporodowe...ciekawe czemu tak szybko....moze podejrzewa, ze Lu szybciej wyskoczy... Wam tez juz kazal ?
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-03 o 15:33 |
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zjadłam obiadek, pycha
![]() Dzięki dziewczyny za linki do laktatora ![]() Pysiu dzięki za przepis ![]() A ja mam pościel do wózka taką, wzór 18: http://www.allegro.pl/item732825684_...or_wzorow.html I pościel do łóżeczka taką, wzór 53 mam razem z ochraniaczem, a wzór 16 dokupiłam dodatkowy komplet pościeli: http://www.allegro.pl/item740334106_...l_materac.html Łóżeczko tez mam z tej aukcji i kupiłam tez u tego sprzedawcy prześcieradełka
|
#808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamaidy dobrze że jest w miarę dobrze ![]() nie mogłam zasnąć i czytam gazetę mam dziecko i wsuwam pół snikersa
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
mamaidy - dobrze że jesteś w domu, rzeczywiście w szpitalu można niezłą deprechę złapać
![]() Ja też już jestem po obiadku, chce mi się czegoś słodkiego ale się powstrzymam
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi się chce żreeeć czekoladę ....a Wy tu co chwile o czymś słodkim:P dobrze, że niedługo wychodzę z Tż....jak wpadnę do sklepu to zeżrę jeszcze przed kasą
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

muszę iść do sklepu a tak mi się strasznie nie chce
i jak pomyśle o tym że trzeba się ubrać, umalować i uczesać to mi się tak strasznie nie chce, bo to tyle roboty 
najgorsze jest to że ja nie umiem odmawiać, ale na szczęście jakoś z tego wybrnęłam 

Także będzie Tomasz
wolę jak wali po pęcherzu
juz nigdy nie bede narzekać, ze za mocno kopie
ale nie mogę 
Bo w sumie mi mama powiedziała, że może uszyć do łóżeczka... tylko taką ciepłą z owczej wełny i nie wiem czy będzie odpowiednia (czyt. nie za ciężka).

Mam jednak nadzieję, że brat nie dopuści do tego, żeby syn miał tak na imię....