|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
otręby Dukan poleca wprowadzać stopniowo, od 1 łyżki aż do zalecanych 3 na koneic tygodnia. Ja doczytałam to za późno i się dziwiłąm, czemu mnie żołądek boli...
na zaparcia na mnei dobrze działa mleko ciepłe.
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#4653 |
|
Raczkowanie
|
U mnie Serek lekki wiejski z Krasnegostawu ( ok.1,39 zł sztuka ja kupuję za tyle w Almie lub Realu) a jogurt bez cukru -Bieluch ( 1.45 zł w Realu). Mają najmniej kcal, tłuszczu no i mój Bieluch nie ma cukru. Kiedyś kupowała Zotta ( i nadal kupuje jeśli jest w dużej promocji) ale np. ptasie mleczko bardziej mi smakuje na Bieluchu. W sumie wyboru serków lekkich nie ma szalonego( albo Piątnica albo Krasnystaw albo Realowski ale ten jakiś masakrycznie tłusty jak na lekki jest), ale nad jogurtem połaziłam, pomyślałam.. no i ten ma najmniej różnych dodatkowych i ulepszaczy. Może Wy macie jakies swoje inne typy???
|
|
#4654 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeżeli chodzi o nabiał to zaopatruję się w Lidlu, ale widzę, że najlepszy skład to ma twaróg z serii Pilos taki klinek, białko ponad 13g, tłuszczu prawie wcale, a węgli prawie 4g. Dodaję do niego jogurt z serii Linessa i dodatki w zależności od fazy.
|
#4655 |
|
Raczkowanie
|
Oliwkaa, czarnamonia, kaaania^^^ gratuluje, bardzo motywujace wiesci
ja dzis kontynuuje 2.dzien, troszke mi slabo bo przy tym wszystkim jestem przeziebiona, ale nie jest zle tylko apetyt nie dopisuje, zjadlam salatke z kurczaka z jogurtem i koperkiem, na deser serek homo 0% z aromatem kokosowym i to tyle poki co, ale czeka jeszcze makrelka wedzona![]() Wazenie zaplanowalam na sobote-mam nadzieje ze waga drgnie, bo ten sposob odzywiania nie jest dla mie nowoscia, od lat nie jem bialego pieczywa, do minimum ograniczam ziemniaki, ryz, makarony, slodycze itp. wiec spekatakularnych efektow sie nie spodziewam, ale dobre bedzie i cokolwiek ![]() Dla "wzmocnienia" efektow ide dzis na rolletic-po raz pierwszy w zyciu, ponoc dziewczyny maja po tym niezle zakwasy, ciekawam jak bedzie u mnie ![]() Tak sie zastanawiam, bo korniszonki na 1.fazie mozna, a sa z zalewy z cukrem, to nie mozna zamiast tego kiszonego? A jakis czas temu poruszalyscie kwestie papryki w zalewie, w niewielkiej ilosci mozna?
|
#4656 |
|
Raczkowanie
|
Ja łykam magnez, jem dzienną porcję otrąb i piję czerwona i zieloną herbatę-od kiedy robię to codziennie nie mam z tym problemu-bo na początku miałam
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczyny
![]() Pierwszy dzień już prawie za mną ![]() Od rana na uczelnie, ale nie było źle. Rano dwa jajka na twardo, trzy plastry chudej wędliny z kurczaka i na to sos jogurtowy (2 łyżeczki jogurtu i 1/2 łyżeczki chrzanu), potem wieśniak lekki, a na obiad ugotowana pierś z kurczaka polana jogurtem. Poza tym zarówno do śniadania jak i do obiadu zjadłam kilka łyżeczek sałatki z tuńczyka. Nie wiem, jakoś wydaje mi się, że za dużo jem Teraz sobie popijam gorącą herbatkę, bo coś niewyraźnie się czuję i tak jakby gardełko zaczynało mnie pobolewać
|
#4658 |
|
Przyczajenie
|
witam dziewczyny!
mam nadzieje ze odchudzanie idzie dobrze i waga grzecznie spada! u mnie kolejny kilogram mniej ![]() zycze wszystkim milego i beztluszczowego popoludnia ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- a przypomnialo mi sie ze w carrefourze znalazlam wedlinke dla dzieci zawartosc tluszczu i weglowodanow ponizej 1 g!! tylko droga niestety! jak sobie przypomne nazwe to podam!!
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
czym by was tu dzisiaj uraczyc?
Chyba kazda o tym marzy CHIPSY 15-20 sztuk 2 czubate lyzki otrab owsianych lub 1.5 lyzki otrab owsianych i pol lyzki pszennych 1 lyzka skrobii kukurydzianej 1.5 lyzeczki proszku do pieczenia 2 bialka 1 lyzka slodzika 30-40ml cieplej wody 50g jogurtu naturalnego Szczypta soli Aromat (ziola, musztartda, przyprawy) Miksowac otreby, skrobie, proszek I slodzik przez 5 minut do otrzymania drobnego pudru. Dodac bialka I ubijac przez minute. Dodac jogurt, ciepla wode, aromat i ubijac do utrzymania jednolitej masy. Blache wyscielic folia aluminiowa (dla lepszego efektu), klasc male plaski lyzeczka, zostawiajac odstep pomiedzy nimi. Odstawic na 5 minut. Piec na najnizszej polce przez 15-20 min w 160C. Gdy tylko sie przyrumienia wyjac z piekarnika. Pozostawic do wystygniecia, ostroznie zdjac folie. Jezeli nie sa dostatecznie chrupiace, ulozyc na tacce I pozostawic do wyschniecia. Mozna przechowywac w hermetycznym naczyniu przez 3 miesiace.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja czasami tak mam ochotę coś pochrupać!!! Jesteś kochana!!!!! Mam tylko pytanie-czy zamiast skrobi kuku może być mąka kukurydziana? Wypróbowałaś przepis? Bo znając mnie coś mi nie wyjdzie
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
wyprobuje dzis wieczor to ci powiem. znalazlam bardzo smaczna stronke z dukanowymi przepisami, oczywiscie po zabojadowemu. co ciekawsze to wrzuce
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4662 |
|
Raczkowanie
|
|
#4663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekamy z niecierpliwością prawda dziewczyny? ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Widzę, że nie tylko mnie to cieszy
|
|
#4664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj kupilam z Lidla serki wiejskie Linessa 0,4% tluszczu, zobacze jak sie sprawuja i dam znac Cytat:
Cytat:
wiec nie najlepiej, ale nie daje sie poki co ![]() kochana!!!! dziekuje ------- u mnie w brzuchu czuc rewolucje - takie ciepło cały czas i pobolewa, jakby byl na wysokich obrotach. ogolnie zjadlam dzis malo, bo: I sniadanie: 3 jajka na miękko II sniadanie: piers z kurczaka ugotowana ale po 1. dopiero przed chwila bylam w stanie zrobic zakupy, bo jestem jakas oslabiona (wiem, pisal o tym Dukan ![]() a po 2. w ogole nie jestem glodna. na wieczor szykuje "sałatke", czyli: tunczyk w kawalkach + serek wiejski + przyprawy + odrobina cebulki i korniszona do smaku jutro rano biore ze soba do szkoly wiesniaka. na wage nie mam co wchodzic, bo ona jest mechaniczna i stara, i raz pokazuje tak, a doslownie po sekundzie inaczej wiec z wazeniem poczekam az kupie wage elektroniczna, wieczorem jade do tesco po ryby, wiec moze tam jakąś dopadne
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|||
|
|
|
#4665 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nasunęło mi się jedno pytanie. Z tego co pamiętam to w książce pisze coś o tym, że posiłek nie powinien przekraczać 40g białka-pamiętacie coś takiego? Dlaczego tak? Przecież skąd mam wiedzieć ile jest białka w np w kurczaku? Z jednej strony możemy jeść do woli a tu takie ograniczenie?! Czy ktoś potrafi to wyjaśnić? Bo może nieprzestrzeganie tej zasady powoduje zastoje u nas?!
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 jajko to 12.5g bialka 100g piersi z kurczaka to 21.5g 100g wolowiny to okolo 20g bialka 100g chudego twarogu to 19g bialka
|
|
|
|
#4667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Czyli biorąc pod uwagę te wielkości musimy jednak troszkę uważać?!
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo pół kilo wołowiny
|
|
|
#4669 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki dawno mnie nie było ale takie życie sporo problemów osobistych i brak czasu a dieta to róznie staram sie trzymac
eh
|
#4670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dlugo jestes na diecie ???? mialas zastoje ????jesli tak to jak sobie z nimi radzials ?
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie teraz waha się waga... Niestety na niekorzyść...
|
|
|
|
#4672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4673 |
|
Przyczajenie
|
Hejka ostatnio pisałam ale nikt mi nie odpisał ( oprócz jednej dziewczyny , która poradziła gotowanie : ) )
Zaczęłam niedawno 5 dni temu....spadku wagi niema(jestem przed okresem) ale brzuch jest o wiele ładniejszy tylko mam wątpliwość co do kilku rzeczy. Jestem strasznie leniwa , wybredna i niecierpię nabiału.... jedyne co lubię to Almette (ale ta zawartość tłuszczu to załamka) , kupuję więc serki gotowe- smakowe o jak najniższej zawartości tłuszczu 3-5% (Turek figura , President delikatny twaróg) ale tam jest mnóstwo innych "śmieci" i śmietana ale z tego co widzę to nawet te 5% to jest bardzo dużo. Ryb też nie lubię- jem łososia i ewentualnie makrelę wędzoną ale rzadko!Ogólnie jestem mięsożercą. To samo dotyczy drobiu i tataru - kupuję udka wędzone (jem oczywiście bez skóry i odrzucam kawałeczki tłuszczu) , tatar (wybieram bardzo chudy wołowy Morliny) z zawartością tłuszczu poniżej 5%. Ja ogólnie długo pracuję i niestety żywię się w większości gotowcami.A więc jak ktoś ma jakieś rady to dziękuję bo nie wiem czy to co robię wogóle ma sens pozdrawiam i czekam na info. |
|
|
|
#4674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULUJĘ k laski:,CIESZĘ SIĘ BARDZO TWOIM SUKCEM![]() .Teraz jestem bardzo rzadko na forum choć bardzo bym chcaiłą codziennie dzielić się z Wami swoimi spostrzeżeniami |
|
|
|
|
#4675 |
|
Raczkowanie
|
Ja już dzisiaj zgłupialam do reszty, nie wytrzymałam i zważyłam
się-niepotrzebnie bo sie tylko zalamałam jestem już od miesiąca na Dukanie i tylko 2kg mi ubyło mało pocieszające, a jak większość dziewczyn od grudnia chciałam przejść na stabilizację! Teraz nie wiem czy podołam
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Na zaparcia polecam buraka na dniach warzywnych
Wiolqn za te czipsy (jeśli wychodzą) to Ci ![]() Didier dzięki za odp. odnośnie śledzi w occie. A co z tą awitaminozą? Temat został podrzucony i cisza...ktoś wie jak to sprawdzić? |
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Witanm
dawno sie nie odzywalam nie bylo kiedy gratuluje spadków wagi,ja juz prawie miesiąc na dukanie a jest mniej 8,6 kg...musialam sie pochwalic bo spadek wagi motywuje do dalszej walki...choc juz powoli nie moge patrzec na cycki kurzece i wiesniaka |
|
|
|
#4678 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane!
Ja dzisiaj z premedytacją zgrzeszyłam, bo zaczęłam się troszkę łamać i chciałam zafundować sobie chwilę przyjemności, a nic dukanowego nie pomagało. Nie będę pisać co zjadłam, bo nie chcę nikomu ochoty narobić, powiem tyko, że było słodko. Po raz pierwszy od czasu rozpoczęcia diety. Są tego jednak pewne plusy. Już wiem, że do końca diety nie rzucę się na słodkie! Jak mnie zemdliło to szok... Ostatnio tak się czułam 9lat temu jak strułam się śliwkami i od tego czasu śliwek nie jem. Radość była krótka a teraz 3 dni będę się męczyć i jeszcze dodatkowy stres przed ważeniem będzie. Faktycznie człowiek uczy się na własnych błędach... Kurcze pierwsza dieta na której mam wyrzuty sumienia sama przed sobą... Coś się we mnie zmieniło. Kara: bez dukanowych słodyczy do następnego ważenia.
start: 80 kg po I fazie: 76.1 kg ![]() aktualnie: 71 kg cel: 60 kg Edytowane przez Isabelll Czas edycji: 2009-11-03 o 21:54 |
|
|
|
#4679 |
|
Raczkowanie
|
isabell jestes niemozliwa
![]() Wiolqn super przepisik ![]() betti jak cudnie widziec jak ta dieta pieknie zbija KG gratulacje ![]() Strozynka nie poddawaj sie dasz rade. Każdy ma inna przemiane materii itd. no i każdy startuje z inna waga . Grubasom takim jak mi szbciej leca kg bo mam 40 kg nadwagi. |
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
chipsy wyszly. troche jak pringlesy. Nalezy zostawic spory odstep miedzy nimi inaczej splyna w jedna mase. Nie wolno ich przypalic bo wtedy sa gorzkie. Ale oprocz tego sa dobre do pochrupania. czegos takiego mi brakowalo. Polamalam na kawaleczki, przelozylam do hermetycznego pudelka i... wszystkie wyjadlam.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

tylko apetyt nie dopisuje, zjadlam salatke z kurczaka z jogurtem i koperkiem, na deser serek homo 0% z aromatem kokosowym i to tyle poki co, ale czeka jeszcze makrelka wedzona

Czekamy z niecierpliwością
wiec nie najlepiej, ale nie daje sie poki co
kochana!!!! dziekuje
k laski:,CIESZĘ SIĘ BARDZO TWOIM SUKCEM
.Teraz jestem bardzo rzadko na forum choć bardzo bym chcaiłą codziennie dzielić się z Wami swoimi spostrzeżeniami