Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 14:55   #4651
cocci
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

otręby Dukan poleca wprowadzać stopniowo, od 1 łyżki aż do zalecanych 3 na koneic tygodnia. Ja doczytałam to za późno i się dziwiłąm, czemu mnie żołądek boli...

na zaparcia na mnei dobrze działa mleko ciepłe.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:59   #4652
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
otręby Dukan poleca wprowadzać stopniowo, od 1 łyżki aż do zalecanych 3 na koneic tygodnia.
prawda wlasnie mialam to napisac, bo "przelecialam" przez moje notatki i to doczytalam.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:19   #4653
fotoreporterka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
a mozesz podac jaki to serek i jogurt?

wzajemnie milego dnia

U mnie Serek lekki wiejski z Krasnegostawu ( ok.1,39 zł sztuka ja kupuję za tyle w Almie lub Realu) a jogurt bez cukru -Bieluch ( 1.45 zł w Realu).
Mają najmniej kcal, tłuszczu no i mój Bieluch nie ma cukru. Kiedyś kupowała Zotta ( i nadal kupuje jeśli jest w dużej promocji) ale np. ptasie mleczko bardziej mi smakuje na Bieluchu. W sumie wyboru serków lekkich nie ma szalonego( albo Piątnica albo Krasnystaw albo Realowski ale ten jakiś masakrycznie tłusty jak na lekki jest), ale nad jogurtem połaziłam, pomyślałam.. no i ten ma najmniej różnych dodatkowych i ulepszaczy. Może Wy macie jakies swoje inne typy???

5 X -22 XII z 65 na 55kg

22 II 2010-59kg

Do Wielkanocy ma być 55-54kg
fotoreporterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:35   #4654
gk7
Raczkowanie

Ja jeżeli chodzi o nabiał to zaopatruję się w Lidlu, ale widzę, że najlepszy skład to ma twaróg z serii Pilos taki klinek, białko ponad 13g, tłuszczu prawie wcale, a węgli prawie 4g. Dodaję do niego jogurt z serii Linessa i dodatki w zależności od fazy.
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:40   #4655
Lubonka
Raczkowanie

Oliwkaa, czarnamonia, kaaania^^^ gratuluje, bardzo motywujace wiesci

ja dzis kontynuuje 2.dzien, troszke mi slabo bo przy tym wszystkim jestem przeziebiona, ale nie jest zle tylko apetyt nie dopisuje, zjadlam salatke z kurczaka z jogurtem i koperkiem, na deser serek homo 0% z aromatem kokosowym i to tyle poki co, ale czeka jeszcze makrelka wedzona

Wazenie zaplanowalam na sobote-mam nadzieje ze waga drgnie, bo ten sposob odzywiania nie jest dla mie nowoscia, od lat nie jem bialego pieczywa, do minimum ograniczam ziemniaki, ryz, makarony, slodycze itp. wiec spekatakularnych efektow sie nie spodziewam, ale dobre bedzie i cokolwiek

Dla "wzmocnienia" efektow ide dzis na rolletic-po raz pierwszy w zyciu, ponoc dziewczyny maja po tym niezle zakwasy, ciekawam jak bedzie u mnie

Tak sie zastanawiam, bo korniszonki na 1.fazie mozna, a sa z zalewy z cukrem, to nie mozna zamiast tego kiszonego?
A jakis czas temu poruszalyscie kwestie papryki w zalewie, w niewielkiej ilosci mozna?

85---->66

Lubonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:58   #4656
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnamonia Pokaż wiadomość

Czy ktoś ma jakiś sposób na zaparcia?
Ja łykam magnez, jem dzienną porcję otrąb i piję czerwona i zieloną herbatę-od kiedy robię to codziennie nie mam z tym problemu-bo na początku miałam

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 16:14   #4657
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Witam Was dziewczyny
Pierwszy dzień już prawie za mną
Od rana na uczelnie, ale nie było źle. Rano dwa jajka na twardo, trzy plastry chudej wędliny z kurczaka i na to sos jogurtowy (2 łyżeczki jogurtu i 1/2 łyżeczki chrzanu), potem wieśniak lekki, a na obiad ugotowana pierś z kurczaka polana jogurtem. Poza tym zarówno do śniadania jak i do obiadu zjadłam kilka łyżeczek sałatki z tuńczyka. Nie wiem, jakoś wydaje mi się, że za dużo jem Teraz sobie popijam gorącą herbatkę, bo coś niewyraźnie się czuję i tak jakby gardełko zaczynało mnie pobolewać
Stary 2009-11-03, 17:05   #4658
easy_raider
Przyczajenie

witam dziewczyny!
mam nadzieje ze odchudzanie idzie dobrze i waga grzecznie spada! u mnie kolejny kilogram mniej czyli aktualnie 76 kg! ciagle duzo za duzo niestety..wg. testu waga dla mnie to 68 kg ale nie wiem czy tyle wytrzymam juz raz mialam zalamanie i zjadlam czekolade ..biorac pod uwage ze startowalam z 87 kg zmiana jest- w wygladzie ale i w samopoczuciu..najgorsze to to ze jestem strasznym leniem kuchennym, zycie mi ratuja gotowce..uwielbiam salatke z krabowych paluszkow i gyrosowa- wersja zmodyfikowana na potrzeby diety..tesknie za buleczka z maselkiem i szyneczka
zycze wszystkim milego i beztluszczowego popoludnia

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

a przypomnialo mi sie ze w carrefourze znalazlam wedlinke dla dzieci zawartosc tluszczu i weglowodanow ponizej 1 g!! tylko droga niestety! jak sobie przypomne nazwe to podam!!
easy_raider jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 17:13   #4659
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

czym by was tu dzisiaj uraczyc?

Chyba kazda o tym marzy

CHIPSY
15-20 sztuk

2 czubate lyzki otrab owsianych lub 1.5 lyzki otrab owsianych i pol lyzki pszennych
1 lyzka skrobii kukurydzianej
1.5 lyzeczki proszku do pieczenia
2 bialka
1 lyzka slodzika
30-40ml cieplej wody
50g jogurtu naturalnego
Szczypta soli
Aromat (ziola, musztartda, przyprawy)

Miksowac otreby, skrobie, proszek I slodzik przez 5 minut do otrzymania drobnego pudru. Dodac bialka I ubijac przez minute. Dodac jogurt, ciepla wode, aromat i ubijac do utrzymania jednolitej masy.
Blache wyscielic folia aluminiowa (dla lepszego efektu), klasc male plaski lyzeczka, zostawiajac odstep pomiedzy nimi. Odstawic na 5 minut.

Piec na najnizszej polce przez 15-20 min w 160C. Gdy tylko sie przyrumienia wyjac z piekarnika.
Pozostawic do wystygniecia, ostroznie zdjac folie. Jezeli nie sa dostatecznie chrupiace, ulozyc na tacce I pozostawic do wyschniecia. Mozna przechowywac w hermetycznym naczyniu przez 3 miesiace.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 17:24   #4660
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
czym by was tu dzisiaj uraczyc?

Chyba kazda o tym marzy

CHIPSY
15-20 sztuk

2 czubate lyzki otrab owsianych lub 1.5 lyzki otrab owsianych i pol lyzki pszennych
1 lyzka skrobii kukurydzianej
1.5 lyzeczki proszku do pieczenia
2 bialka
1 lyzka slodzika
30-40ml cieplej wody
50g jogurtu naturalnego
Szczypta soli
Aromat (ziola, musztartda, przyprawy)

Miksowac otreby, skrobie, proszek I slodzik przez 5 minut do otrzymania drobnego pudru. Dodac bialka I ubijac przez minute. Dodac jogurt, ciepla wode, aromat i ubijac do utrzymania jednolitej masy.
Blache wyscielic folia aluminiowa (dla lepszego efektu), klasc male plaski lyzeczka, zostawiajac odstep pomiedzy nimi. Odstawic na 5 minut.

Piec na najnizszej polce przez 15-20 min w 160C. Gdy tylko sie przyrumienia wyjac z piekarnika.
Pozostawic do wystygniecia, ostroznie zdjac folie. Jezeli nie sa dostatecznie chrupiace, ulozyc na tacce I pozostawic do wyschniecia. Mozna przechowywac w hermetycznym naczyniu przez 3 miesiace.
Aaaaaaaaaa
a ja czasami tak mam ochotę coś pochrupać!!! Jesteś kochana!!!!!
Mam tylko pytanie-czy zamiast skrobi kuku może być mąka kukurydziana? Wypróbowałaś przepis? Bo znając mnie coś mi nie wyjdzie

Stary 2009-11-03, 17:34   #4661
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa
a ja czasami tak mam ochotę coś pochrupać!!! Jesteś kochana!!!!!
Mam tylko pytanie-czy zamiast skrobi kuku może być mąka kukurydziana? Wypróbowałaś przepis? Bo znając mnie coś mi nie wyjdzie
wyprobuje dzis wieczor to ci powiem. znalazlam bardzo smaczna stronke z dukanowymi przepisami, oczywiscie po zabojadowemu. co ciekawsze to wrzuce

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-11-03, 17:39   #4662
Isabelll
Raczkowanie

Cytat:

CHIPSY
15-20 sztuk
aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

po I fazie: 76.1 kg

aktualnie:
71 kg

cel: 60 kg
Damy radę
Isabelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 17:41   #4663
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
wyprobuje dzis wieczor to ci powiem. znalazlam bardzo smaczna stronke z dukanowymi przepisami, oczywiscie po zabojadowemu. co ciekawsze to wrzuce
Super!!! Czekamy z niecierpliwością prawda dziewczyny?

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabelll Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
Widzę, że nie tylko mnie to cieszy

Stary 2009-11-03, 17:44   #4664
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fotoreporterka Pokaż wiadomość
U mnie Serek lekki wiejski z Krasnegostawu ( ok.1,39 zł sztuka ja kupuję za tyle w Almie lub Realu) a jogurt bez cukru -Bieluch ( 1.45 zł w Realu).
Mają najmniej kcal, tłuszczu no i mój Bieluch nie ma cukru. Kiedyś kupowała Zotta ( i nadal kupuje jeśli jest w dużej promocji) ale np. ptasie mleczko bardziej mi smakuje na Bieluchu. W sumie wyboru serków lekkich nie ma szalonego( albo Piątnica albo Krasnystaw albo Realowski ale ten jakiś masakrycznie tłusty jak na lekki jest), ale nad jogurtem połaziłam, pomyślałam.. no i ten ma najmniej różnych dodatkowych i ulepszaczy. Może Wy macie jakies swoje inne typy???
dziekuje za odpowiedz
ja dzisiaj kupilam z Lidla serki wiejskie Linessa 0,4% tluszczu, zobacze jak sie sprawuja i dam znac

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Ja jeżeli chodzi o nabiał to zaopatruję się w Lidlu, ale widzę, że najlepszy skład to ma twaróg z serii Pilos taki klinek, białko ponad 13g, tłuszczu prawie wcale, a węgli prawie 4g. Dodaję do niego jogurt z serii Linessa i dodatki w zależności od fazy.
taki trojkatny? bo wlasnie widzialam te twarogi chude i mialam brac, ale nie moglam znalezc informacji ile tluszczu i wegli.

Cytat:
Napisane przez Lubonka Pokaż wiadomość
ja dzis kontynuuje 2.dzien, troszke mi slabo bo przy tym wszystkim jestem przeziebiona, ale nie jest zle
ja jestem dzisiaj pierwszy dzien na uderzeniowce, i tez zbieglo sie u mnie z przeziebieniem wiec nie najlepiej, ale nie daje sie poki co

Cytat:
Chyba kazda o tym marzy

CHIPSY
15-20 sztuk
kochana!!!! dziekuje , czipsy to moja najwieksza milosc, wiec jak bede miala kryzys i bede musiala zgrzeszyc, zrobie je wg tego przepisu

-------

u mnie w brzuchu czuc rewolucje - takie ciepło cały czas i pobolewa, jakby byl na wysokich obrotach.
ogolnie zjadlam dzis malo, bo:
I sniadanie: 3 jajka na miękko
II sniadanie: piers z kurczaka ugotowana
ale po 1. dopiero przed chwila bylam w stanie zrobic zakupy, bo jestem jakas oslabiona (wiem, pisal o tym Dukan
a po 2. w ogole nie jestem glodna.

na wieczor szykuje "sałatke", czyli:
tunczyk w kawalkach + serek wiejski + przyprawy + odrobina cebulki i korniszona do smaku

jutro rano biore ze soba do szkoly wiesniaka.
na wage nie mam co wchodzic, bo ona jest mechaniczna i stara, i raz pokazuje tak, a doslownie po sekundzie inaczej wiec z wazeniem poczekam az kupie wage elektroniczna, wieczorem jade do tesco po ryby, wiec moze tam jakąś dopadne

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 17:49   #4665
stozynka44
Raczkowanie

Jeszcze nasunęło mi się jedno pytanie. Z tego co pamiętam to w książce pisze coś o tym, że posiłek nie powinien przekraczać 40g białka-pamiętacie coś takiego? Dlaczego tak? Przecież skąd mam wiedzieć ile jest białka w np w kurczaku? Z jednej strony możemy jeść do woli a tu takie ograniczenie?! Czy ktoś potrafi to wyjaśnić? Bo może nieprzestrzeganie tej zasady powoduje zastoje u nas?!

Stary 2009-11-03, 18:10   #4666
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Jeszcze nasunęło mi się jedno pytanie. Z tego co pamiętam to w książce pisze coś o tym, że posiłek nie powinien przekraczać 40g białka-pamiętacie coś takiego? Dlaczego tak? Przecież skąd mam wiedzieć ile jest białka w np w kurczaku? Z jednej strony możemy jeść do woli a tu takie ograniczenie?! Czy ktoś potrafi to wyjaśnić? Bo może nieprzestrzeganie tej zasady powoduje zastoje u nas?!
organizm nie jest w stanie strawic wiecej niz 40g bialka jednorazowo.Reszty nie rozłożą enzymy wątrobowe i zostanie wydalona. Organizm poradzi sobie jednorazowo z 36-47 g bialka z jajek, 41-54 g bialka z kurczaka, 38-51 g bialka z wolowiny. Lepiej mniej a czesciej. zreszta nie da sie duzo bialka zjesc na raz bo szybko czujesz sie syta.

1 jajko to 12.5g bialka
100g piersi z kurczaka to 21.5g
100g wolowiny to okolo 20g bialka
100g chudego twarogu to 19g bialka

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-11-03, 18:42   #4667
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
organizm nie jest w stanie strawic wiecej niz 40g bialka jednorazowo.Reszty nie rozłożą enzymy wątrobowe i zostanie wydalona. Organizm poradzi sobie jednorazowo z 36-47 g bialka z jajek, 41-54 g bialka z kurczaka, 38-51 g bialka z wolowiny. Lepiej mniej a czesciej. zreszta nie da sie duzo bialka zjesc na raz bo szybko czujesz sie syta.

1 jajko to 12.5g bialka
Mnie się czasami zdarza zjeść wiecej niż 40g białka...możliwe, że to stąd moje zastoje lub wzrost wagi?

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Czyli biorąc pod uwagę te wielkości musimy jednak troszkę uważać?!

Stary 2009-11-03, 19:03   #4668
cocci
Zakorzenienie

Cytat:

1 jajko to 12.5g bialka
to z tego wynika, ze trza by zjeśc na raz np 3jajka, albo podwójną pierś z kurczaka. o ile jajka są jeszcze wykonalne, o tyle mięso chyab nie albo pół kilo wołowiny moim zdaniem niewykonalne. Przynajmneij na 1 posiłek

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:23   #4669
margaa
Rozeznanie

Cześć dziewczynki dawno mnie nie było ale takie życie sporo problemów osobistych i brak czasu a dieta to róznie staram sie trzymac jakoś motywacje straciłam i nienajlepiej sie czuje miał być juz @ a tu nic brzuch bolał i tyle znowu będzie przedłużenie eh

margaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:28   #4670
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkich Dukających:ro za:
Nie było mnie od środy,bom szpital w domu miała
Nie dość że mi mały ciągle chorował to w końcu anginę dostał i ja 2 dni po nim też,co za tym idzie wysoka gorączka a mnie telepało z zimna ,że już nie wiedziałam co mam na siebie założyć.Oczywiście antybiotyki były i już teraz żyję a małego jutro do zerówki już poślę.Az się boję aby czegoś znowu nie załapał.No ale nie może non stop w domu siedzieć.Dobrze że moją córkę 4 letnią choróbsko na razie oszczędza
Ale dosyć o chorobach
Dziś się nie ważyłam,ale wczoraj na wadze zobaczyłam równo 69kg
Szaleję ze szczęścia 17kg mam za sobą

Dukan mi wywróżył 68kg,więc by mi tylko 1 kg został,ale będę się starała dążyć do 65-66kg.
Przez te kilka dni byłam na wsi i co ja się nasłuchałam,że dość już tego chudnięcia,że dobrze już wyglądam i takie tam Chyba się każdy już przyzwyczaił że ciągle grubą mnie widział,więc jak teraz udało mi się zrzucić co nieco to już im za chuda jestem

Jak dlugo jestes na diecie ???? mialas zastoje ????jesli tak to jak sobie z nimi radzials ?
Stary 2009-11-03, 19:51   #4671
justyna2639
Zakorzenienie

A u mnie teraz waha się waga... Niestety na niekorzyść...
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:02   #4672
aloes61
Raczkowanie

Cytat:

1 jajko to 12.5g bialka
Witam. No i tak się zastanawiam nad Twoją wypowiedzią ,bo na dniach warzywnych waga skoczyła w górę o 06kg i teraz 3 dzień stoi, więc może jem za dużo białka na jeden posiłek , a jak tam przebiegła wizyta u lekarza nic nam nie napisałaś ?Pozdrawiam
aloes61 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:06   #4673
madzia1904
Przyczajenie

Hejka ostatnio pisałam ale nikt mi nie odpisał ( oprócz jednej dziewczyny , która poradziła gotowanie : ) )
Zaczęłam niedawno 5 dni temu....spadku wagi niema(jestem przed okresem) ale brzuch jest o wiele ładniejszy tylko mam wątpliwość co do kilku rzeczy.
Jestem strasznie leniwa , wybredna i niecierpię nabiału.... jedyne co lubię to Almette (ale ta zawartość tłuszczu to załamka) , kupuję więc serki gotowe- smakowe o jak najniższej zawartości tłuszczu 3-5% (Turek figura , President delikatny twaróg) ale tam jest mnóstwo innych "śmieci" i śmietana ale z tego co widzę to nawet te 5% to jest bardzo dużo.
Ryb też nie lubię- jem łososia i ewentualnie makrelę wędzoną ale rzadko!Ogólnie jestem mięsożercą.
To samo dotyczy drobiu i tataru - kupuję udka wędzone (jem oczywiście bez skóry i odrzucam kawałeczki tłuszczu) , tatar (wybieram bardzo chudy wołowy Morliny) z zawartością tłuszczu poniżej 5%.
Ja ogólnie długo pracuję i niestety żywię się w większości gotowcami.A więc jak ktoś ma jakieś rady to dziękuję bo nie wiem czy to co robię wogóle ma sens pozdrawiam i czekam na info.
madzia1904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:19   #4674
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkich Dukających:ro za:
Nie było mnie od środy,bom szpital w domu miała
Nie dość że mi mały ciągle chorował to w końcu anginę dostał i ja 2 dni po nim też,co za tym idzie wysoka gorączka a mnie telepało z zimna ,że już nie wiedziałam co mam na siebie założyć.Oczywiście antybiotyki były i już teraz żyję a małego jutro do zerówki już poślę.Az się boję aby czegoś znowu nie załapał.No ale nie może non stop w domu siedzieć.Dobrze że moją córkę 4 letnią choróbsko na razie oszczędza
Ale dosyć o chorobach
Dziś się nie ważyłam,ale wczoraj na wadze zobaczyłam równo 69kg
Szaleję ze szczęścia 17kg mam za sobą

Dukan mi wywróżył 68kg,więc by mi tylko 1 kg został,ale będę się starała dążyć do 65-66kg.
Przez te kilka dni byłam na wsi i co ja się nasłuchałam,że dość już tego chudnięcia,że dobrze już wyglądam i takie tam Chyba się każdy już przyzwyczaił że ciągle grubą mnie widział,więc jak teraz udało mi się zrzucić co nieco to już im za chuda jestem
GRATULUJĘk laski:,CIESZĘ SIĘ BARDZO TWOIM SUKCEM.Ja zaczęłam dietę 3 sierpnia z wagą 82,600 dziś mija trzy miesiące i moja waga pokazuje 68,100.A co najważniejsze w centymetrach w buscie 9cm,w pasie 11cm,w biodrach 9cm.Podobnie jak Ty jestem bardzo szczęsliwa,szczerze mówiąc jakoś nie wierzyłam do końca że mi się uda tyle zgubić,miałam wątpliwości że do końca listopada nie osiągnę 64 kg tak jak dukan mi wyliczył,a teraz myślę że może się to udać.Wiem jednak że ten mój sukces zawdzięczam Wam dziewczyny gdyby nie to forum to niewiem czy byłabym zdolna do tych wszystkich wyżeczeń,więc pieknie dziekuje za Waszą cierpliwość i wsparcie.Teraz jestem bardzo rzadko na forum choć bardzo bym chcaiłą codziennie dzielić się z Wami swoimi spostrzeżeniami ,ale obiecuję że już niedługo będę cześciej tu zaglądać.Wiem też że jest wiele wspaniałych dziewczyn takich jak WIOLNG,BOGACZKA,ELIZA,DID ER I WIELE INNYCH które znają odpowiedzi na prawie każde pytanie.Pozdrawiam i życzę dobrej nocy.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:58   #4675
stozynka44
Raczkowanie

Ja już dzisiaj zgłupialam do reszty, nie wytrzymałam i zważyłam się-niepotrzebnie bo sie tylko zalamałam waga pokazała 58!!!! 4 razy sprawdzalam a myślałam, że dobrze mi idzie jestem już od miesiąca na Dukanie i tylko 2kg mi ubyło mało pocieszające, a jak większość dziewczyn od grudnia chciałam przejść na stabilizację! Teraz nie wiem czy podołam

Stary 2009-11-03, 21:21   #4676
Parvati
Zakorzenienie

Na zaparcia polecam buraka na dniach warzywnych

Wiolqn za te czipsy (jeśli wychodzą) to Ci zasyłam

Didier dzięki za odp. odnośnie śledzi w occie.

A co z tą awitaminozą? Temat został podrzucony i cisza...ktoś wie jak to sprawdzić?

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:24   #4677
alekaz1
Zakorzenienie

Witanm
dawno sie nie odzywalam nie bylo kiedy
gratuluje spadków wagi,ja juz prawie miesiąc na dukanie a jest mniej 8,6 kg...musialam sie pochwalic bo spadek wagi motywuje do dalszej walki...choc juz powoli nie moge patrzec na cycki kurzece i wiesniaka
alekaz1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:53   #4678
Isabelll
Raczkowanie

Hej Kochane!
Ja dzisiaj z premedytacją zgrzeszyłam, bo zaczęłam się troszkę łamać i chciałam zafundować sobie chwilę przyjemności, a nic dukanowego nie pomagało. Nie będę pisać co zjadłam, bo nie chcę nikomu ochoty narobić, powiem tyko, że było słodko. Po raz pierwszy od czasu rozpoczęcia diety. Są tego jednak pewne plusy. Już wiem, że do końca diety nie rzucę się na słodkie! Jak mnie zemdliło to szok... Ostatnio tak się czułam 9lat temu jak strułam się śliwkami i od tego czasu śliwek nie jem. Radość była krótka a teraz 3 dni będę się męczyć i jeszcze dodatkowy stres przed ważeniem będzie. Faktycznie człowiek uczy się na własnych błędach...

Kurcze pierwsza dieta na której mam wyrzuty sumienia sama przed sobą... Coś się we mnie zmieniło.

Kara: bez dukanowych słodyczy do następnego ważenia.

po I fazie: 76.1 kg

aktualnie:
71 kg

cel: 60 kg
Damy radę

Edytowane przez Isabelll
Czas edycji: 2009-11-03 o 21:54
Isabelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 22:19   #4679
Oliwkaaa
Raczkowanie

isabell jestes niemozliwa
Wiolqn super przepisik
betti jak cudnie widziec jak ta dieta pieknie zbija KG gratulacje
Strozynka nie poddawaj sie dasz rade. Każdy ma inna przemiane materii itd. no i każdy startuje z inna waga . Grubasom takim jak mi szbciej leca kg bo mam 40 kg nadwagi.
Oliwkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 22:25   #4680
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

chipsy wyszly. troche jak pringlesy. Nalezy zostawic spory odstep miedzy nimi inaczej splyna w jedna mase. Nie wolno ich przypalic bo wtedy sa gorzkie. Ale oprocz tego sa dobre do pochrupania. czegos takiego mi brakowalo. Polamalam na kawaleczki, przelozylam do hermetycznego pudelka i... wszystkie wyjadlam.

Kuchnia Tygryska
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości