Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 19:22   #841
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Filka mnie się podoba i też z szufladą bym wzieła jak jest taki wybór Właśnie na chociażby pampersy przydatne

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:27   #842
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Chyba sobie zaszkodziłam moimi plackami ziemniaczanymi...
Ło matko, już trzy razy odwiedziłam toaletę

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Najgorzej, że ja od pociągu do pracy i z pracy do pociągu muszę naprawdę szybko iść, żeby zdążyć i czasami się zastanawiam czy nie to nie szkodzi maluchowi i nie wpływa np. na skracanie szyjki. Ale na szczęście od piątku zaczynamy do pracy dojeżdżać samochodem, a 12 mam wizytę i może już wezmę zwolnienie
Oj, u mnie o szybkim chodzeniu nie ma mowy... Wlekę się jak stara babcia, a jak tylko przyspieszę, to mnie boli wszystko, tak mi sie brzuch napręża, ale nie jak przy twardnieniu...

filka2 Hmmm... Może faktycznie taka Twoja uroda, skoro już tyle razy nic nie wyszło na badaniu... Ja sprawdzałam w karcie ciąży i już byłam 11 razy u gina... 11 razy 60 zł... plus 3 razy 200 zł za prenatalne i 70 zł w sumie za dwa usg zwykłe... Nawet mi się nie chce sumować...
Stary 2009-11-03, 19:28   #843
Sensuel
Wtajemniczenie

Widzę,że wieczór zachcianek znowu.Jedna ma ochotę na barszcz z uszkami,a druga na blok czekoladowy
A ja miałam ochotę na drożdżówkę z kruszonką i właśnie jest w piecyku.a nic się nie narobiłam .Automat do chleba mi ciasto wyrobił,a ja tylko do piecyka włożyłam.Zobaczymy jak mi wyjdzie,bo pierwszy raz w życiu robię drożdżówkę
Stary 2009-11-03, 19:29   #844
addicted to wizaz
Zadomowienie

filka - bierz z szufladą, zawsze to dodatkowy schowek na pieluszki
pysia - nasz się rozgadał dopiero po 2 urodzinach... no i tak mu zostało już do dziś, ale to po tatusiu i po babci i oby nospa pomogła
Agape - też tak myślę, że już pora, oby tylko się nie okazało że muszę

Lecę położyć spać mojego krasnoludka. Tylko niestety chyba jakieś choróbsko go bierze. Ostatnim razem udało mi się od niego nie zarazić, więc mam nadzieję, że tym razem też tak będzie. Ale oczywiście wolałabym, żeby był zdrowy
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:29   #845
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Myślicie, że zamiast mąki tortowej mogę wziąć zwykłą pszenną do ciasta drożdżowego?
Stary 2009-11-03, 19:30   #846
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ja sprawdzałam w karcie ciąży i już byłam 11 razy u gina... 11 razy 60 zł... plus 3 razy 200 zł za prenatalne i 70 zł w sumie za dwa usg zwykłe... Nawet mi się nie chce sumować...
No to powiem Ci, że mało płacisz za wizytę. U nas za wizytę płaci się ok 100-120 zł, usg zwykłe 150 zł.
Mimo wszystko po zsumowaniu to i tak "trochę" wychodzi...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:31   #847
addicted to wizaz
Zadomowienie

Kamyku
i lepiej nie licz, po co masz sobie psuć humor

ja do wszystkiego dodaję zwykłą mąkę, rzadko w domu mam tortową, a w zasadzie to nigdy

Edytowane przez addicted to wizaz
Czas edycji: 2009-11-03 o 19:32
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:35   #848
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Bardotko, a co może się stac dziecku pod kołderką???

"Śpiworki są polecane przez większość pediatrów. Używając śpiworka nie dopuścisz do sytuacji, że dziecko zsunie się na dół i nie będzie miało wystarczającej ilości powietrza"

źródło PTP- Polskie Towarzystwo Położnych

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
A z innej beczki... przesyłam linka z fajnym felietonem A.Chylińskiej, już go kiedyś czytałam w Machinie ale teraz jakoś inaczej na niego patrzę..
http://kobieta.interia.pl/wiadomosc-dnia/news/macierzynstwo-to-sciema,772463

Mocny ale myś
lę że prawdziwy....
dziękuję za linka, jakiś czas temu też go szukałam

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
takie łóżeczko chcemy zamówić(chyba wam sie nie chwaliłam?)
http://www.bajanex.pl/index.php?p=oferta1_09&l=pl
tylko jeszcze nie wiemy czy z szuflada czy bez-kolor sosna
bardzo ładne
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:39   #849
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
No to powiem Ci, że mało płacisz za wizytę. U nas za wizytę płaci się ok 100-120 zł, usg zwykłe 150 zł.
Mimo wszystko po zsumowaniu to i tak "trochę" wychodzi...
No to drogo...
Szczególnie, że ja chodzę do bardzo "popularnego" że tak powiem gina i spokojnie mógłby liczyć więcej...

A znacie może jakiś dobry przepis na rogaliki drożdżowe... Będę robiła z nadzieniem z mielonych migdałów i orzechów, ale na temat nadzienia to już sobie znalazłam...

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

O nie... Ja tu biegam do toalety, a mężuś sobie przyniósł chałwę i zajada...
Stary 2009-11-03, 19:45   #850
pantee
Raczkowanie

Witajcie,

Łózeczko ciekawe, tez brałabym z szufladą. Zwłaszcza, jak sie ma malo miejsc do skladownia Plus za to ze jest tez przykrycie na szuflade wiec sie nie kurzy.Ja w zeszlym miesiacu zamowiłam na tej aukcji, http://www.allegro.pl/item760074586_...a_posciel.html
takie wlasnie z szufladą i Madziulka83 dokladnie z taka sama poscielą- wzór 53

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Dodam jeszcze, ze jestem po glukozie i....wypiłam z przyjemnoscia taki kubek jak kufel do piwa Tak wiem, jakas dziwna jestem , ale mi naprawdę smakowała, moze dlatego ze ja wszystko słodzę...
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:46   #851
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
No to drogo...
Szczególnie, że ja chodzę do bardzo "popularnego" że tak powiem gina i spokojnie mógłby liczyć więcej...

A znacie może jakiś dobry przepis na rogaliki drożdżowe... Będę robiła z nadzieniem z mielonych migdałów i orzechów, ale na temat nadzienia to już sobie znalazłam...

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

O nie... Ja tu biegam do toalety, a mężuś sobie przyniósł chałwę i zajada...

Kamyku....to jest przepis mojej babci...
http://www.wielkiezarcie.com/recipe42662.html
....ona zawsze robi z powidłami,ale ja robię różnie.Przepis zamieściłam na tej stronie właśnie.Obrazowo wszystko wytłumaczyłam.Nie powinnaś mieć problemu ze zrobieniem ciasta

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-11-03 o 19:48
Sensuel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:48   #852
oliviaoO
Rozeznanie

hej dziewczyny, ja tylko na chwilkę bo póki co nie mam siły.
od ósmej byłam w szkole, później poszłam odebrać wyniki badań no i jak na moje oko to wszystko w porządku a przynajmniej lepsze niż poprzednie, które robiłam w sierpniu
w ogóle się nie wyspałam dzisiaj i jakaś taka zamulona chodzę, na uczelni to myślałam, że usnę na siedząco.. jedyny plus jest taki, że dziś obudziłam się bez bólu pleców i po dłuższym leżeniu mnie nie bolały
dobrze, że tylko jeszcze jutro i pojutrze i wolne..
uwielbiam czas szkolny kiedy żyje się 'byle do piątku'

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:51   #853
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
"Śpiworki są polecane przez większość pediatrów. Używając śpiworka nie dopuścisz do sytuacji, że dziecko zsunie się na dół i nie będzie miało wystarczającej ilości powietrza"

A widzisz, o tym nie pomyślałam.... Dziękuję...

Ja już dziś powiem Wam dobranoc. Mam jakiś taki napięty brzuchol i chcę się już położyc. Poza tym zaraz cała seria seriali: Na wspólnej, M jak miłosc, 39 i pól i tak wieczór zleci.

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:58   #854
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Kamyku....to jest przepis mojej babci...
http://www.wielkiezarcie.com/recipe42662.html
....ona zawsze robi z powidłami,ale ja robię różnie.Przepis zamieściłam na tej stronie właśnie.Obrazowo wszystko wytłumaczyłam.Nie powinnaś mieć problemu ze zrobieniem ciasta
Aż 100 gram drożdży?
Ja mam te w proszku, jedno opakowanie to odpowiednik 25 gram, ale mam tylko trzy opakowania...
Stary 2009-11-03, 20:04   #855
Sensuel
Wtajemniczenie

Bardotka....co prawda to prawda z tym śpiworkiem,ale to nie znaczy,że kołderka jest jakaś zła.Ja spałam jako dzidzia pod kołderką i żyję.Mój synek spał i też żyje.W śpiworku nie chciał,bo nie podobało mu się i tyle.

Nie dajmy się zwariować.I jeszcze jedno powiem o butelkach bez kolkowych.Ja miałam butelkę Dr.Browna i była totalnie beznadziejna i Aventa (jest OK),ale kolka i tak była.Także nie wierzcie we wszystko co czytacie.Bo najbardziej chyba sprawdzają się opinie i sugestie mlodych mamuś co już przeszły dany etap ze swoim maluchem.Ja słuchałam swojej koleżanki i nie żałuję.Chwała jej za to,że nie zrobiła ze mnie chorobliwie przewrażliwionej mamuśki .

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Aż 100 gram drożdży?
Ja mam te w proszku, jedno opakowanie to odpowiednik 25 gram, ale mam tylko trzy opakowania...

Kochana,dziękuję ci za wytknięcie tej pomyłki .Widzisz,nikt nawet nie zwrócił uwagi .Oczywiście,że nie 100g.Przepis już poprawiłam

A wyczytałam gdzieś,że 10g drożdży świeżych to 35g suchych,a 35g suchych to 2 płaskie łyżeczki od herbaty

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-11-03 o 20:08
Stary 2009-11-03, 20:05   #856
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Wiesz, MadzikUK jest na wyspach, wiec moze tam sa inne przepisy niz u nas.Bo w PL ciezarna NIE MOZE pracowac w h nocnych.
MadzikUK na ebau sa takie gondole JANE.
Ale mimo wszystko foteliki sa bezpieczniejsze od takiej gondoli.Juz kilka razy wkejalam link do testow na ten temat.Ale wklejam jeszcze raz : http://fotelik.info/pl/art/gondola_czy_fotelik_samoc hodowy,17.html
ja moge pracowac w nocy o ile nie jestem sama. na nockach mniej robie, w sumie to nic i nawet sie przespie na kanapie, potem wroce do domu i znowu do wyrka, i jak wstane to mam pol dnia wolnego. a jak bym chodzila do pracy w dzien + 2 dni szkoly = zero dnia wolnego. na nockach wychodze lepiej

z tym fotelikiem, to chodzi o to, ze ja najprowdopodobniej bede musiala Mala zabierac w dlugie (2,5h w jedna strone, 2 razy w tyg) podroze i mysle, ze w gondoli wygodniej, ale fotelik bezpieczniejszy i badz tu madrym

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
zazdroszcze Wam tych zakupów ja większośc rzeczy mam po Adim, w zasadzie zostały mi kosmetyki a to już zaden fun
a ja w sprawie kosmetykow to mam pytanie do dziewczyn z UK. co pojde do sklepu, to wszedzie widze tylko Johnson'a. czy juz na prawde ta firma opanowala caly rynek? z innych firm to jakies pojedyncze sztuki

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Nadrobić Was po jednaj dobie to dla mnie 3 godziny
Jednak byłam wczoraj w szpitalu, bo brzuch twardniał co chwilę. Okazało się na ktg, że skurcze nie są silne, a szyjka tylko troszkę się skróciła (ma 1,5cm), a rozwarcie dalej na palec. Na szczęście jestem w domu
dobrze, ze nie zostalas w szpitalu.

Cytat:

tylko czasem malenstwo nie lubi spiworkow

Mamuski a robicie jakies konkretne cwicznia na tych pilkach czy tylko bujanko??
bo mnie dzis tak boli kregoslup, ze siedziec nie moge, jedyna ulge odczuwam jak jestem na tej pilce, pilka na wysokosci dolnego odcinka i podpieram sie reka z tylu dla rownowagi, no ale tak sie dlugo nie da, ratunku!!
Stary 2009-11-03, 20:05   #857
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardotka....co prawda to prawda z tym śpiworkiem,ale to nie znaczy,że kołderka jest jakaś zła.Ja spałam jako dzidzia pod kołderką i żyję.Mój synek spał i też żyje.W śpiworku nie chciał,bo nie podobało mu się i tyle.

Nie dajmy się zwariować.I jeszcze jedno powiem o butelkach bez kolkowych.Ja miałam butelkę Dr.Browna i była totalnie beznadziejna i Aventa (jest OK),ale kolka i tak była.Także nie wierzcie we wszystko co czytacie.Bo najbardziej chyba sprawdzają się opinie i sugestie mlodych mamuś co już przeszły dany etap ze swoim maluchem.Ja słuchałam swojej koleżanki i nie żałuję.Chwała jej za to,że nie zrobiła ze mnie chorobliwie przewrażliwionej mamuśki .
ja też spałam i żyję
moja mała będzie spała w śpiworku dla mojego "spokoju ducha" , do tego monitor oddechu pozycja obowiązkowa
nie twierdze, że kołderki są złe, każdy robi jak uważa
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:06   #858
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Nie dajmy się zwariować.
Pewnie, że nie ma się co dać zwariować...
Ostatnio z mamą rozmawiałam... Pytam się jej, co jadła na wigilię, bo mnie urodziła 17 grudnia i karmiła piersią... To na mnie popatrzyła jak na jakiegoś ufoka... Nie wiedziała o co mi chodzi... To jej mówię, że na wigilię to podają same niedozwolone podczas karmienia piersią potrawy... A ona mi na to, że jadła normalnie wszystko i nie miała ze mną żadnych problemów...
Stary 2009-11-03, 20:07   #859
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ula zaczęło sie wczoraj od bólu...xxxx i uczucie ciągnięcia do dołu a potem zaczął boleć brzuch tzn na początku sie spinał i był bardzo twardy,bolał mnie najbardziej u góry i boki,po dłuzszym czasie był już taki dziwny jakby obce ciało dla mnie taka obolała byłam.nadal jest twardy ale juz lepiej,mam brac duzo magnezu3xpo 2 laktomag i leniuchowaci za 10tyg samo przejdzie
zajadam mandaryneczki i tak pachnie....

szukam czegos na all dla niuni ale jakos nastroju nie mam zeby zdecydowac sie na jakis zakup,pewnie wznowimy zakupy dla malej od grudnia bo za tydz odbieramy klucze wiec bedą zakupy do mieszkania,w miedzyczasie zamówimy meble i łózeczko
takie łóżeczko chcemy zamówić(chyba wam sie nie chwaliłam?)
http://www.bajanex.pl/index.php?p=oferta1_09&l=pl
tylko jeszcze nie wiemy czy z szuflada czy bez-kolor sosna
mnie dzis ciagło , na szczęście przeszło
ale teraz brzuszek jakiś spięty

a łózeczko koniecznie z szufladą

Cytat:
Widzę,że wieczór zachcianek znowu.Jedna ma ochotę na barszcz z uszkami,a druga na blok czekoladowy
A ja miałam ochotę na drożdżówkę z kruszonką i właśnie jest w piecyku.a nic się nie narobiłam .Automat do chleba mi ciasto wyrobił,a ja tylko do piecyka włożyłam.Zobaczymy jak mi wyjdzie,bo pierwszy raz w życiu robię drożdżówkę
kusicie zachciankami a ja tu nie mogę jeść
już i tak musiałam kromkę chleba pochłonąć , bo głód złapał a jutro ta glukoza

lecę na "na wspólnej " , "m jak miłość " i nynusiać

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:10   #860
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Kochana,dziękuję ci za wytknięcie tej pomyłki .Widzisz,nikt nawet nie zwrócił uwagi .Oczywiście,że nie 100g.Przepis już poprawiłam

A wyczytałam gdzieś,że 10g drożdży świeżych to 35g suchych,a 35g suchych to 2 płaskie łyżeczki od herbaty
Hahaha... Ja mam z DrOetkera. To są suche po 7 g pakowane i jest napisane, że odpowiadają 25 g świeżych i jak do tej pory tak stosowałam i było ok... Będę misiała sobie poprzeliczać proporcje...
Stary 2009-11-03, 20:10   #861
Malga19
BAN stały

Witajcie....

odzywam sie ze zyje..... heheh
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:18   #862
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahaha... Ja mam z DrOetkera. To są suche po 7 g pakowane i jest napisane, że odpowiadają 25 g świeżych i jak do tej pory tak stosowałam i było ok... Będę misiała sobie poprzeliczać proporcje...
To ja nie wiem już,bo ja stosuję z tego co Ci napisałam i mi się to sprawdza .Ale co do rogalików to z suszonymi tego nie robiłam tylko ze świeżymi.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
ja też spałam i żyję
moja mała będzie spała w śpiworku dla mojego "spokoju ducha" , do tego monitor oddechu pozycja obowiązkowa
nie twierdze, że kołderki są złe, każdy robi jak uważa
A do wózka też włożysz ten monitor oddechu??
Bo ja ci powiem,że być może i to dobry i sprawdzony sprzęt,ale moja mama ostatnio reanimowała niestety już martwe dziecko,bo w wózeczku podczas spacerku zmarło.A mama dziecka miała go na oku cały czas.Wszystko było OK,a tu masz.....tragedia.
No ale skoro masz mieć spokojniejsze sumienie to już twoja sprawa oczywiście na co wydajesz pieniążki

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-11-03 o 20:27
Stary 2009-11-03, 20:20   #863
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Zrobilam kilka par kolczykow no pewnie, ze sie pochwale, jak zrobie zdjecka
Wzielam sie tez za prasowanie, ufff. A przed chwila wsunelam buleczke z serkiem zoltym i keczupikiem, mniamka Ale mialam na cos takiego ochote

filka bardzo ladne lozeczko

pantee hehe, to nasze maluszki beda spaly pod takimi samymi poscielkami Tez sie zastanawialam nad tym lozeczkiem z szuflada, ale tak mi sie przypomnialo, ze zawsze jak podchodzilam do lozeczka i bralam z niego ktoregos z moich siostrzencow, to czesc stopy stawialam pod lozeczko. Tak mi bylo wygodniej Wiec kupilismy w koncu bez szuflady

Mnie tez codziennie w zasadzie cos boli, to w dole brzucha, to gdzies z boku. Najczesciej w dole, ta kosc i po dwoch stronach w okolicy jajnikow. Gin powiedziala, ze jest wszystko ok. Ale, tak jak wiekszosc z Was tez sobie dobieram do glowy.... niepotrzebnie, ale to jakos podswiadomie przychodzi. Dobrze, ze maz mi caly czas mowi, ze jest wszystko w porzadku.... I dzieki temu mysle juz inaczej. Przynajmniej sie staram...
Stary 2009-11-03, 20:23   #864
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
To ja nie wiem już,bo ja stosuję z tego co Ci napisałam i mi się to sprawdza .Ale co do rogalików to z suszonymi tego nie robiłam tylko ze świeżymi.
Polecam suszone, jeszcze nigdy się nie zawiodłam na nich... A przynajmniej mają długi okres przechowywania... Co do proporcji, to chyba lepiej się zdać na konkretnego producenta i to co on napisze na opakowaniu...

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

No to idę robić te rogaliki...
Stary 2009-11-03, 20:24   #865
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
z tego co wiem to gondola quinny nie nadaje sie do auta, ...
tak grzebie w swoim umysle i stwierdzam, ze chyba faktycznie sobie ubzduralam

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
a ja w sprawie kosmetykow to mam pytanie do dziewczyn z UK. co pojde do sklepu, to wszedzie widze tylko Johnson'a. czy juz na prawde ta firma opanowala caly rynek? z innych firm to jakies pojedyncze sztuki
u mnie to samo. tylko jj, przynajmniej latwy wybor , gorzej jak bedzie alergia
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:24   #866
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie, że nie ma się co dać zwariować...
Ostatnio z mamą rozmawiałam... Pytam się jej, co jadła na wigilię, bo mnie urodziła 17 grudnia i karmiła piersią... To na mnie popatrzyła jak na jakiegoś ufoka... Nie wiedziała o co mi chodzi... To jej mówię, że na wigilię to podają same niedozwolone podczas karmienia piersią potrawy... A ona mi na to, że jadła normalnie wszystko i nie miała ze mną żadnych problemów...
Ja tam nie wiem jak to działa,że jedzenie mamy ma wpływ na dziecko.Tzn wiem na jakiej to jest zasadzie,ale patrząc na siebie to nic nie wiem.Mojego synka karmiłam 3 tygodnie i jadłam wszystko jak leci.A on nie miał wtedy kolek,alergii itp.Jak odstawiłam i przeszedł na butelki bezkolkowe to wtedy dostał kolki.Pomagał mu tylko Infacol.
Ale przyznasz,że to dość dziwne???W końcu tyle się czyta o tym,aby uważać na to co się je.I najlepiej po porodzie jeść tylko gotowane obrzydlistwa,aby dziecka brzuszek nie bolał.No ja jakoś w to nie wierzę.Bo jadłam smażone i pieczone rzeczy + słodycze i wtedy dziecku nic nie było
Stary 2009-11-03, 20:26   #867
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o mnie, to zdecydowanie wybrałabym z szufladą. Pewnie grosze tylko trzeba dopłacic, a uważam, że jest ona bardzo przydatna. Głupie pampersy można tam schowac albo cokolwiek innego...

ja słyszałam, ze szuflady w łozeczkach są niewygodne z jednego powodu. Jak się kładzie dziecko to nie ma gdzie się nóg "włozyc" zeby wygodnie malucha włozyc do łozeczka. Oczywiscie chodzi o mamę. Ja nie miałam wcale drewnianego więc nie wiem jak to jest
Oczywsicie to może byc błahy powód ale piszę, ze słyszałam

co do wyboru między kołderką a śpiworkiem to roznie to bywa mój syn za zadne skarby nie chciał spać w spiworku. Jak zaczął się przemieszczac w łozeczku to tylko kołderka. w spiworze się wsciekał, ze nie może się poruszac. Miał około 4 mcy jak się zaczął obracac.

Sensuel apropos monitora. Wiadomo, ze wszystkiego nie da się przewidziec ale ja tez mam monitor i nie wyobrazam sobie zeby mały miał spac w domu bez niego
a przykład, który podałaś tylko bardziej mnie w tym utwierdza, ze skoro choć w domu może byc bezpieczniej to niech będzie.

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-11-03 o 20:28
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:26   #868
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Polecam suszone, jeszcze nigdy się nie zawiodłam na nich... A przynajmniej mają długi okres przechowywania... Co do proporcji, to chyba lepiej się zdać na konkretnego producenta i to co on napisze na opakowaniu...

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Co racja to racja....ja suszone używam też,ale do tych rogalików to akurat świeżych.Muszę spróbować z suszonymi.

No to życzę powodzenia w robieniu rogalików
Stary 2009-11-03, 20:31   #869
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:

ale mi narobilas smaka, wieki nie jadlam, nigdy nie robilam, mamusia zawsze.....
Stary 2009-11-03, 20:35   #870
malinka118
Rozeznanie

A ja przy karmieniu piersi niestety musialam uwazac. Moja położna mówiła, żeby od razu nie robić diety eliminacyjnej i po urodzeniu jadłam przez 3 dni normalnie. Ale Olafka wysypało - skaza białkowa, więc przez rok nie jadłam niczego z mlekiem - nawet cisata drożdżowego. Podobnie jak zjadłamsmażone to bolał go brzuszek. Przy Zosi może będzie naczej.
Grunt to obserwować dziecko i nie robić na zapas eliminacji.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości