|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Filka mnie się podoba
i też z szufladą bym wzieła jak jest taki wybór Właśnie na chociażby pampersy przydatne
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba sobie zaszkodziłam moimi plackami ziemniaczanymi...
Ło matko, już trzy razy odwiedziłam toaletę Cytat:
filka2 Hmmm... Może faktycznie taka Twoja uroda, skoro już tyle razy nic nie wyszło na badaniu... Ja sprawdzałam w karcie ciąży i już byłam 11 razy u gina... 11 razy 60 zł... plus 3 razy 200 zł za prenatalne i 70 zł w sumie za dwa usg zwykłe... Nawet mi się nie chce sumować...
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę,że wieczór zachcianek znowu.Jedna ma ochotę na barszcz z uszkami,a druga na blok czekoladowy
![]() A ja miałam ochotę na drożdżówkę z kruszonką i właśnie jest w piecyku.a nic się nie narobiłam .Automat do chleba mi ciasto wyrobił,a ja tylko do piecyka włożyłam.Zobaczymy jak mi wyjdzie,bo pierwszy raz w życiu robię drożdżówkę
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
filka - bierz z szufladą, zawsze to dodatkowy schowek na pieluszki
pysia - nasz się rozgadał dopiero po 2 urodzinach... no i tak mu zostało już do dziś, ale to po tatusiu i po babci i oby nospa pomogłaAgape - też tak myślę, że już pora, oby tylko się nie okazało że muszę ![]() Lecę położyć spać mojego krasnoludka. Tylko niestety chyba jakieś choróbsko go bierze. Ostatnim razem udało mi się od niego nie zarazić, więc mam nadzieję, że tym razem też tak będzie. Ale oczywiście wolałabym, żeby był zdrowy |
|
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo wszystko po zsumowaniu to i tak "trochę" wychodzi... |
|
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
Kamyku
i lepiej nie licz, po co masz sobie psuć humor ja do wszystkiego dodaję zwykłą mąkę, rzadko w domu mam tortową, a w zasadzie to nigdy Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-11-03 o 19:32 |
|
|
|
#848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
"Śpiworki są polecane przez większość pediatrów. Używając śpiworka nie dopuścisz do sytuacji, że dziecko zsunie się na dół i nie będzie miało wystarczającej ilości powietrza" źródło PTP- Polskie Towarzystwo Położnych Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie, że ja chodzę do bardzo "popularnego" że tak powiem gina i spokojnie mógłby liczyć więcej... A znacie może jakiś dobry przepis na rogaliki drożdżowe... Będę robiła z nadzieniem z mielonych migdałów i orzechów, ale na temat nadzienia to już sobie znalazłam... ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- O nie... Ja tu biegam do toalety, a mężuś sobie przyniósł chałwę i zajada...
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Łózeczko ciekawe, tez brałabym z szufladą. Zwłaszcza, jak sie ma malo miejsc do skladownia Plus za to ze jest tez przykrycie na szuflade wiec sie nie kurzy.Ja w zeszlym miesiacu zamowiłam na tej aukcji, http://www.allegro.pl/item760074586_...a_posciel.html takie wlasnie z szufladą i Madziulka83 dokladnie z taka sama poscielą- wzór 53 ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Dodam jeszcze, ze jestem po glukozie i....wypiłam z przyjemnoscia taki kubek jak kufel do piwa Tak wiem, jakas dziwna jestem , ale mi naprawdę smakowała, moze dlatego ze ja wszystko słodzę...
|
|
|
|
#851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kamyku....to jest przepis mojej babci... http://www.wielkiezarcie.com/recipe42662.html ....ona zawsze robi z powidłami,ale ja robię różnie.Przepis zamieściłam na tej stronie właśnie.Obrazowo wszystko wytłumaczyłam.Nie powinnaś mieć problemu ze zrobieniem ciasta
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-11-03 o 19:48 |
|
|
|
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, ja tylko na chwilkę bo póki co nie mam siły.
od ósmej byłam w szkole, później poszłam odebrać wyniki badań no i jak na moje oko to wszystko w porządku ![]() w ogóle się nie wyspałam dzisiaj i jakaś taka zamulona chodzę, na uczelni to myślałam, że usnę na siedząco.. jedyny plus jest taki, że dziś obudziłam się bez bólu pleców i po dłuższym leżeniu mnie nie bolały dobrze, że tylko jeszcze jutro i pojutrze i wolne.. ![]() uwielbiam czas szkolny kiedy żyje się 'byle do piątku'
|
|
|
|
#853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
*** Ja już dziś powiem Wam dobranoc. Mam jakiś taki napięty brzuchol i chcę się już położyc. Poza tym zaraz cała seria seriali: Na wspólnej, M jak miłosc, 39 i pól i tak wieczór zleci. |
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam te w proszku, jedno opakowanie to odpowiednik 25 gram, ale mam tylko trzy opakowania...
|
|
#855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bardotka....co prawda to prawda z tym śpiworkiem,ale to nie znaczy,że kołderka jest jakaś zła.Ja spałam jako dzidzia pod kołderką i żyję.Mój synek spał i też żyje.W śpiworku nie chciał,bo nie podobało mu się i tyle.
Nie dajmy się zwariować.I jeszcze jedno powiem o butelkach bez kolkowych.Ja miałam butelkę Dr.Browna i była totalnie beznadziejna i Aventa (jest OK),ale kolka i tak była.Także nie wierzcie we wszystko co czytacie.Bo najbardziej chyba sprawdzają się opinie i sugestie mlodych mamuś co już przeszły dany etap ze swoim maluchem.Ja słuchałam swojej koleżanki i nie żałuję.Chwała jej za to,że nie zrobiła ze mnie chorobliwie przewrażliwionej mamuśki ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Kochana,dziękuję ci za wytknięcie tej pomyłki .Widzisz,nikt nawet nie zwrócił uwagi .Oczywiście,że nie 100g.Przepis już poprawiłam ![]() A wyczytałam gdzieś,że 10g drożdży świeżych to 35g suchych,a 35g suchych to 2 płaskie łyżeczki od herbaty
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-11-03 o 20:08 |
|
|
|
|
#856 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z tym fotelikiem, to chodzi o to, ze ja najprowdopodobniej bede musiala Mala zabierac w dlugie (2,5h w jedna strone, 2 razy w tyg) podroze i mysle, ze w gondoli wygodniej, ale fotelik bezpieczniejszy i badz tu madrym ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamuski a robicie jakies konkretne cwicznia na tych pilkach czy tylko bujanko?? bo mnie dzis tak boli kregoslup, ze siedziec nie moge, jedyna ulge odczuwam jak jestem na tej pilce, pilka na wysokosci dolnego odcinka i podpieram sie reka z tylu dla rownowagi, no ale tak sie dlugo nie da, ratunku!! ![]()
|
|
#857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja mała będzie spała w śpiworku dla mojego "spokoju ducha" , do tego monitor oddechu pozycja obowiązkowa nie twierdze, że kołderki są złe, każdy robi jak uważa |
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że nie ma się co dać zwariować...
Ostatnio z mamą rozmawiałam... Pytam się jej, co jadła na wigilię, bo mnie urodziła 17 grudnia i karmiła piersią... To na mnie popatrzyła jak na jakiegoś ufoka... Nie wiedziała o co mi chodzi... To jej mówię, że na wigilię to podają same niedozwolone podczas karmienia piersią potrawy... A ona mi na to, że jadła normalnie wszystko i nie miała ze mną żadnych problemów...
|
#859 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale teraz brzuszek jakiś spięty a łózeczko koniecznie z szufladą Cytat:
![]() już i tak musiałam kromkę chleba pochłonąć , bo głód złapał lecę na "na wspólnej " , "m jak miłość " i nynusiać
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha... Ja mam z DrOetkera. To są suche po 7 g pakowane i jest napisane, że odpowiadają 25 g świeżych i jak do tej pory tak stosowałam i było ok... Będę misiała sobie poprzeliczać proporcje...
|
#861 |
|
BAN stały
|
Witajcie....
odzywam sie ze zyje..... heheh
|
|
|
|
#862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ale co do rogalików to z suszonymi tego nie robiłam tylko ze świeżymi.---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Bo ja ci powiem,że być może i to dobry i sprawdzony sprzęt,ale moja mama ostatnio reanimowała niestety już martwe dziecko,bo w wózeczku podczas spacerku zmarło.A mama dziecka miała go na oku cały czas.Wszystko było OK,a tu masz.....tragedia. No ale skoro masz mieć spokojniejsze sumienie to już twoja sprawa oczywiście na co wydajesz pieniążki
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-11-03 o 20:27 |
||
|
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
Zrobilam kilka par kolczykow
no pewnie, ze sie pochwale, jak zrobie zdjecka ![]() Wzielam sie tez za prasowanie, ufff. A przed chwila wsunelam buleczke z serkiem zoltym i keczupikiem, mniamka Ale mialam na cos takiego ochote ![]() filka bardzo ladne lozeczko ![]() pantee hehe, to nasze maluszki beda spaly pod takimi samymi poscielkami Tez sie zastanawialam nad tym lozeczkiem z szuflada, ale tak mi sie przypomnialo, ze zawsze jak podchodzilam do lozeczka i bralam z niego ktoregos z moich siostrzencow, to czesc stopy stawialam pod lozeczko. Tak mi bylo wygodniej Wiec kupilismy w koncu bez szuflady ![]() Mnie tez codziennie w zasadzie cos boli, to w dole brzucha, to gdzies z boku. Najczesciej w dole, ta kosc i po dwoch stronach w okolicy jajnikow. Gin powiedziala, ze jest wszystko ok. Ale, tak jak wiekszosc z Was tez sobie dobieram do glowy.... niepotrzebnie, ale to jakos podswiadomie przychodzi. Dobrze, ze maz mi caly czas mowi, ze jest wszystko w porzadku.... I dzieki temu mysle juz inaczej. Przynajmniej sie staram...
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- No to idę robić te rogaliki...
|
|
#865 | |
|
Rozeznanie
|
tak grzebie w swoim umysle i stwierdzam, ze chyba faktycznie sobie ubzduralam
Cytat:
, gorzej jak bedzie alergia
|
|
#866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to wtedy dostał kolki.Pomagał mu tylko Infacol.Ale przyznasz,że to dość dziwne???W końcu tyle się czyta o tym,aby uważać na to co się je.I najlepiej po porodzie jeść tylko gotowane obrzydlistwa,aby dziecka brzuszek nie bolał.No ja jakoś w to nie wierzę.Bo jadłam smażone i pieczone rzeczy + słodycze i wtedy dziecku nic nie było
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja słyszałam, ze szuflady w łozeczkach są niewygodne z jednego powodu. Jak się kładzie dziecko to nie ma gdzie się nóg "włozyc" zeby wygodnie malucha włozyc do łozeczka. Oczywiscie chodzi o mamę. Ja nie miałam wcale drewnianego więc nie wiem jak to jest Oczywsicie to może byc błahy powód ale piszę, ze słyszałam ![]() co do wyboru między kołderką a śpiworkiem to roznie to bywa mój syn za zadne skarby nie chciał spać w spiworku. Jak zaczął się przemieszczac w łozeczku to tylko kołderka. w spiworze się wsciekał, ze nie może się poruszac. Miał około 4 mcy jak się zaczął obracac.Sensuel apropos monitora. Wiadomo, ze wszystkiego nie da się przewidziec ale ja tez mam monitor i nie wyobrazam sobie zeby mały miał spac w domu bez niego a przykład, który podałaś tylko bardziej mnie w tym utwierdza, ze skoro choć w domu może byc bezpieczniej to niech będzie. Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-03 o 20:28 |
|
|
|
|
#868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co racja to racja....ja suszone używam też,ale do tych rogalików to akurat świeżych.Muszę spróbować z suszonymi. No to życzę powodzenia w robieniu rogalików
|
|
#869 |
|
Rozeznanie
|
ale mi narobilas smaka, ![]() wieki nie jadlam, nigdy nie robilam, mamusia zawsze.....
|
#870 |
|
Rozeznanie
|
A ja przy karmieniu piersi niestety musialam uwazac. Moja położna mówiła, żeby od razu nie robić diety eliminacyjnej i po urodzeniu jadłam przez 3 dni normalnie. Ale Olafka wysypało - skaza białkowa, więc przez rok nie jadłam niczego z mlekiem - nawet cisata drożdżowego. Podobnie jak zjadłamsmażone to bolał go brzuszek. Przy Zosi może będzie naczej.
Grunt to obserwować dziecko i nie robić na zapas eliminacji.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

i też z szufladą bym wzieła jak jest taki wybór
Właśnie na chociażby pampersy przydatne

.Automat do chleba mi ciasto wyrobił,a ja tylko do piecyka włożyłam.Zobaczymy jak mi wyjdzie,bo pierwszy raz w życiu robię drożdżówkę 

.Widzisz,nikt nawet nie zwrócił uwagi
: 

ale ja tez mam monitor i nie wyobrazam sobie zeby mały miał spac w domu bez niego